|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
Mój ginek pracuje na pewno w jednym szpitalu, ale tam nie chciałabym rodzic (w ostaczności tylko to wyjście). W tym co ja planuję kiedyś pracował. Pacjentki na forach piszą, że całkiem niedawno w listopadzie w wybranym przeze mnie szpitalu przyjmował ich poród, ale o to będę musiała się go dopytac. Jestem już prawie zdecydowana na położną+sala poporodowa pojedyńcza. Muszę jeszcze sprawdzic tylko czy cena na stronie jest aktualna. Wybór położnej w końcu wystarczy do prawie 100% zapewnienia sobie miejsca w wybranym szitalu.
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-01-28 o 14:51 |
|
|
|
|
#4022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Słyszałam, że jeśli jesz zdrowe rzeczy to po prostu trzeba zaufać apetytowi ![]() Moja koleżanka kiedy była w ciąży jadła potworne ilości przytyła ok 30 kg - czyli strasznine dużo - przed wyjście na 2 h do kina jadła obiad po czym w samochodzie jadła kanapki bo już była głodna w kinie kupowała jedzenie na seans, w drodze do domu zawsze grana była restauracja, a po powrocie już była głodna ![]() Także cóż niektóre typy najwyraźniej tak mają Zrzuciła te kilogramy w 6 mcy na skórę też nie narzeka
|
|
#4023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w Łodzi akcja antykorupcyjna i każda rodząca jest zdana na zespół lekarzy i położnych akurat dyżurujących. Nie mam mowy o wchodzeniu na oddział kogo innego, nawet po kopercie. Więc ja to dopiero będe mięć ruletkę ![]() Nidgy nie lubiłam sie ważyć, choć nigdy nie miałam z wagą problemów..jakoś tak zawsze miałam do siebie jakieś "ale" niby bez powodu obiektywnego więc teraz tym bardziej nie lubie się oglądać |
||
|
|
|
#4024 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
notabane czy w polsce trzeba wszystko zalatwiac? ![]() Unholy juz dawno mialam napomknąc strasznie fajny masz nick i swietny avatar
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Narazie nie mam dużego apetytu, jem tyle co zawsze a może nawet mniej.
Kiedyś jadłam bardzo mało owoców a teraz codziennie musze zjesc jabłko, pomarańcza, banana i kiwi Moj Tż sie śmieje, że to chyba maluszek ma ochote na owoce i odziedziczył to po tatusiu bo moj mąz to "owocowy facet". ![]() Przyznam się, że czasami mam wielką ochotę na coś słodkiego i nie odmawiam sobie
|
|
#4026 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Truheart mam wielką nadzieję z tą 20-ą (chociaż to prawie 50% masy wyjściowej) a 15 byłoby łatwiej udźwignąć nie jestem fizycznie silna dlatego zastanawiam się jak mi stawy i mięśnie wytrzymają. Z drugiej strony organizm pewnie sam sobie wszystko wyreguluje i się dostosuje Raz na tbl. dużo utyłam ok 10 kg. (sama woda więc waga po odstawieniu szybko spadła) i strasznie mi się chodziło i oddychało jeszcze to pamiętam wrrrr...
|
|
#4027 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
ja nie jestem jakos specjalnie glodna, jem mało czyli tyle co zawsze, troszke pozwalam sobie na puste kalorie- paczki ciastka i to odbija sie na brzuchu i bynajmniej nie jest to efekt kryjacej sie tam dzidzi
|
|
|
#4028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamiętam jak kiedyś bardzo chciałam trochę utyć i ważyłam się co drugi dzień i waga zaczęła spadać - też od tamtej pory nie lubie się ważyć - zresztą kto to lubi
|
|
#4029 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Z wybraną położną trzeba umówic się wcześniej na rozmowę, podpisuje się też tzw. umowę, w której zawarte są warunki jej pomocy i opieki. http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=588 tu można poczytac o szpitalach, cenach i jest lista położnych - zawsze można się sugerowac opinią przy wyborze. Dzięki za komplement Nick już dawno powstał i w sumie nie wiem dlaczego ![]() a na avatarku jest mój synek. Miał wtedy 2,5 roczku i byliśmy nad morzem - uwielbiał okulary ![]() szczególnie czyjeś hhe
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4031 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To był naprawdę śmieszny czas jak wszyscy uwijaliśmy się co by bidulka nam z głodu nie zeszła pamiętam też jedzenie w ukryciu co by jej smaku nie narobić
|
|
#4032 |
|
Przyczajenie
|
witam...w końcu odważyłam się do Was zajrzeć
. Mimo,iż już miesiąc nie jestem w ciązy wciąż licze który to byłby tydzień itd Wpadłam tu troszkę z ciekawości, troszkę z sentymentu , a najbardziej chyba z tęsknoty... Z całego serca kibicuję Wam i trzymam kciuki za zdrowie Waszych bobasków |
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do apetytu to mi rowniez dopisuje i juz jestem 3 kilo na plusie ale jem naprawde duzo, jem zeby nie czuc głodu, a i jak nie cuzje głodu to i mnie piersi mniej bola, no i jaknie urok to sraczka i tez tak czuje ze chyba z plus 30 przy porodzie bed emiala kilogramow no ale cos byłasm świadoma tego jak zaczelismy sie starac ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jesli chodzi o polozna w spzitlau to nie wiem jak to u nas bywa ale najprowdopodbniej jest tak ze przy porodzie jest jedna z "wolnych " połoznych i tyle
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4035 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o poród, to położne są obecne jak najbardziej i za to nie płacimy. Płacimy tylko wtedy jeżeli chcemy indywidualnej opieki w trakcie i po porodzie przez ok 3 doby, które później zostajemy z maluszkiem w szpitalu. Jak mamy taki "kaprys" , żeby przychodziła do nas częściej niż robi to normalnie na swoim dyżurze bez dodatkowych opłat. Pomagała w karmieniu, kąpaniu itp.
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewcyzny macie jakas stronke gdzie mozna poczytac opinie n atemat spzitali wkotrych chce sie rodzic ?
|
|
|
|
#4037 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=588 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=100523
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-01-28 o 16:05 |
|
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tez nie moge brac pod uwage pare opinii bo akurat moze wypowiadlay sie dziewczyny ktore mialy zupełnie inne oczekiwania od starych szpitali ale mimo to dziekuje za link
|
|
|
|
#4039 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytałam, bo byłam ciekawa, co jest ważne/ważniejsze. Osobiście uważam, że oczekiwanie od lekarza, żeby przyjeżdżał do porodu swoich pacjentek jest... sama nie wiem jakie, boję się, że użyję nieodpowiedniego słowa i kłótnia gotowa (tak mi się zrymowało ). Przecież taki lekarz ma też inne obowiązki, rodzinę, a pacjentek pewnie sporo, więc ile musiałaby trwać jego doba? Ale prawda jest taka, że to będzie mój pierwszy poród, więc pewnie mało wiem.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
. A jak Ty sobie dajesz radę?
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
dziewcyzny kobniety w ciayz jakie leki przeciw bolowe moga jesc -chodzi o ból głowy bo ja zaczynam umierac z bólu !
|
|
|
#4041 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja się nie kłócę Wiesz, wielu lekarzy tak nie robi, zamiast przyjeżdżac informują np koleżankę/kolegę, którzy mają akurat dyżur, że taka i taka pacjentka o takim nazwisku przyjedzie rodzic. A jakby się cos działo, to mają dac jemu znac.Jeżeli chodzi o cenę to 600 zł za położną i salę pojedyńczą po porodzie (w sumie). Moim zdaniem nie dużo, bo np na słynnej Żelaznej to min 1500 zł.
|
|
#4042 |
|
Ola-Unhola
|
Mi dr pozwolił brac te, które zawierają sam paracetamol, czyli apap, panadol, paracetamol. Brałam jak byłam chora na zbicie gorączki 3 razy po 1 tabletce i jak raz bolała mnie głowa. Można też czopki no efferalgan (to też paracetamol) 300 mg taki dla dzieci, też ból przechodzi
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przepraszam ze tak mecze pytaniami ale juz nie umiem myslec trzeźwo przez bol głowy ! i dorbze wiedziec ze mozna brac cos na gorączke
|
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale jednak słowo pisane można odebrać inaczej niż mówione, więc zastrzegłam, że i ja nie chcę . Informowanie kolegów po fachu brzmi już inaczej.To cena przyjazna .
|
|
|
#4045 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
oj nie przesadzajmy ![]() Mam juz bąbla jednego, więc jakieś doświadczenie jest. A poza tym ten nasz internet heheŻyczę pozbycia się bólu, wiem jak to jest. Ja to bez tabletki, bym umarła. Zdarza się, że płaczę tak mnie boli ![]() Miramej tu możesz poczytac o szpitalach w Gdańsku, przy niektórych są inf. szczegółowe, a przy innych strony www. Może coś znajdziesz ![]() http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-01-28 o 16:40 Powód: zapomniałam o linku ;) |
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4047 |
|
Raczkowanie
|
Witam drogie panie, nie bardzo wiem ci się na wątku dzieje, muszę się przyznać, że mam spore zaległości w czytaniu, wpadłam tylko na chwilkę pochwalić się moimi dzisiejszymi zakupami
dziś zrobiłam sobie sportowy dziń rano na ćwiczenia dla ciężarówek, potem zakupki 5 godz a jutro wybieram się na kolejne ćwiczenia - aktywna ciąża ale to już w fitness clubie, te moje dotychczasowe zajęcia są w szkole rodzenia, jest to gimnastyka ale jak dla mnie trochę za ,,lajtowa" |
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
No i przespałam dyskusję o położnych. Już wszystko zostało super wyjaśnione. U mnie też oficjalnie w szpitalu w kasie opłaca się polożna, w tej samej co poród rodzinny. Nie orientowałam się jaki jest aktualny cennik, zaraz przestuduję linki,w każdym razie zakładając że jest to koszt 600zl, i biorąc pod uwagę fakt że ta kwota zostanie opodatkowana i do takiej położnej dojdzie marny ułamek z tego to wolałabym by cała kwota trafiła do położnej. Mam porównanie w rodzinie, gdzie w trakcie-połowie porodu zadbano o lepszą opiekę to niebo a ziemia.
Pozdrawiam serafie
|
|
|
|
#4049 |
|
Ola-Unhola
|
Aha śliczne ciuszki. Ja to mogłabym w kółko oglądac te malutkie śpioszki, kaftaniki, sukieneczki
![]() Ostatnio byłam u rodziców i przeglądałam moje zbiory Kiedyś byłam maniaczką zakupów dla dzidzi, która była dopiero w planach. Szalałam na Allegro, lumpkach (mimo niektórych opinii, można kupic zajefajne ciuszki i nie rzadko nowe). Oprócz tego mam kilka kartonów ciuszków po dzieciach przyjaciółki-ma dwie córeczki, ale wiele ciuszków uniwersalnych, także na pewno się przydadzą. Po wielu nie widac w ogóle użytkowania, bo są to firmowe ubranka np.gap, next itp. Zresztą same wiecie jak wyglądają te, które sprzedają na allegro-zero oznak używania. Cieszę się, że je mam szczególnie, że duużo z nich kupowałam jej ja, jak ona była w ciąży, więc do mnie wróciły Oczywiście będę też chodziła na zakupy i kupowała jeszcze , bo to takie przyjemne hehehttp://allegro.pl/item537195423_zest...ka_0_3_6m.html bombastyczny zestaw
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-01-28 o 17:29 |
|
|
|
#4050 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mnie też dziś głowa bolała, ale jakoś teraz jest lepiej.. Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

w Łodzi akcja antykorupcyjna i każda rodząca jest zdana na zespół lekarzy i położnych akurat dyżurujących. Nie mam mowy o wchodzeniu na oddział kogo innego, nawet po kopercie. Więc ja to dopiero będe mięć ruletkę 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i swietny avatar
to strasznie mało. Może z tymi 25 to przesadziła, jeśli całe życie jesteś chudzinką, ale myślę, że 15/20 to pewnie Ci przybędzie. Przecież Twoja prawidłowa waga to powinna być w okolicy 60kg, co ?

- też od tamtej pory nie lubie się ważyć - zresztą kto to lubi