Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-28, 14:47   #4021
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Oh my god!!! to niezły luksus, u nas lekarz tak po prostu nie przyjedzie sam z siebie, chyba,że "umówisz się" (czyt.koperta)
Na położnej bardziej mi zależy w czasie porodu niż na lekarzu prowadzącym, i taką kobietkę sobie zafunduję.

Mój ginek pracuje na pewno w jednym szpitalu, ale tam nie chciałabym rodzic (w ostaczności tylko to wyjście). W tym co ja planuję kiedyś pracował. Pacjentki na forach piszą, że całkiem niedawno w listopadzie w wybranym przeze mnie szpitalu przyjmował ich poród, ale o to będę musiała się go dopytac.

Jestem już prawie zdecydowana na położną+sala poporodowa pojedyńcza. Muszę jeszcze sprawdzic tylko czy cena na stronie jest aktualna. Wybór położnej w końcu wystarczy do prawie 100% zapewnienia sobie miejsca w wybranym szitalu.

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-01-28 o 14:51
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 14:53   #4022
polkluza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
dziewczynki, ja wam powiem że jem jak najęta, w pracy jak mnie widzą z kolejną bułką, albo jogurtem to się śmieją. Co godz- 2 muszę coś zjeść bo padnę. Aż się boję stawać na wadze.
Kamilka ja akurat takiego apetytu nie mam, mam za to wstręt do wody i ogólnie do płynów.

Słyszałam, że jeśli jesz zdrowe rzeczy to po prostu trzeba zaufać apetytowi

Moja koleżanka kiedy była w ciąży jadła potworne ilości przytyła ok 30 kg - czyli strasznine dużo -

przed wyjście na 2 h do kina jadła obiad po czym w samochodzie jadła kanapki bo już była głodna w kinie kupowała jedzenie na seans, w drodze do domu zawsze grana była restauracja, a po powrocie już była głodna
Także cóż niektóre typy najwyraźniej tak mają

Zrzuciła te kilogramy w 6 mcy na skórę też nie narzeka
Stary 2009-01-28, 14:56   #4023
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Oh my god!!! to niezły luksus, u nas lekarz tak po prostu nie przyjedzie sam z siebie, chyba,że "umówisz się" (czyt.koperta)
Na położnej bardziej mi zależy w czasie porodu niż na lekarzu prowadzącym, i taką kobietkę sobie zafunduję.
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Mój ginek pracuje na pewno w jednym szpitalu, ale tam nie chciałabym rodzic (w ostaczności tylko to wyjście). W tym co ja planuję kiedyś pracował. Pacjentki na forach piszą, że całkiem niedawno w listopadzie w wybranym przeze mnie szpitalu przyjmował ich poród, ale o to będę musiała się go dopytac.

Jestem już prawie zdecydowana na położną+sala poporodowa pojedyńcza. Muszę jeszcze sprawdzic tylko czy cena na stronie jest aktualna. Wybór położnej w końcu wystarczy do prawie 100% zapewnienia sobie miejsca w wybranym szitalu.
Właściwie to ja moge napisać, że obie macie niezły luksus w Łodzi akcja antykorupcyjna i każda rodząca jest zdana na zespół lekarzy i położnych akurat dyżurujących. Nie mam mowy o wchodzeniu na oddział kogo innego, nawet po kopercie. Więc ja to dopiero będe mięć ruletkę

Cytat:
Napisane przez polkluza Pokaż wiadomość
dobre podejście
Nidgy nie lubiłam sie ważyć, choć nigdy nie miałam z wagą problemów..jakoś tak zawsze miałam do siebie jakieś "ale" niby bez powodu obiektywnego więc teraz tym bardziej nie lubie się oglądać
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 14:56   #4024
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:

z góry przepraszam jesli moje pyt zabrzmi glupio: jak wybiera sie polozna? w sensie trzeba wybrac sie do szpitala i umowic z jedna z pań? czy to oficjalne, ze mozna zamowic? czy raczej juz po przybyciu do szpitala ktos z rodzicy 'oplaca' polozna ktora ma dyzur?

notabane czy w polsce trzeba wszystko zalatwiac?

Unholy juz dawno mialam napomknąc strasznie fajny masz nick i swietny avatar

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 15:00   #4025
Cassandra 23
Zakorzenienie

Narazie nie mam dużego apetytu, jem tyle co zawsze a może nawet mniej.
Kiedyś jadłam bardzo mało owoców a teraz codziennie musze zjesc jabłko, pomarańcza, banana i kiwi Moj Tż sie śmieje, że to chyba maluszek ma ochote na owoce i odziedziczył to po tatusiu bo moj mąz to "owocowy facet".
Przyznam się, że czasami mam wielką ochotę na coś słodkiego i nie odmawiam sobie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 15:00   #4026
polkluza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Doczytałam poniżej, że ważyłaś 44 kg przy 171cm wzrostu to strasznie mało. Może z tymi 25 to przesadziła, jeśli całe życie jesteś chudzinką, ale myślę, że 15/20 to pewnie Ci przybędzie. Przecież Twoja prawidłowa waga to powinna być w okolicy 60kg, co ?

Truheart mam wielką nadzieję z tą 20-ą (chociaż to prawie 50% masy wyjściowej) a 15 byłoby łatwiej udźwignąć nie jestem fizycznie silna dlatego zastanawiam się jak mi stawy i mięśnie wytrzymają.

Z drugiej strony organizm pewnie sam sobie wszystko wyreguluje i się dostosuje
Raz na tbl. dużo utyłam ok 10 kg. (sama woda więc waga po odstawieniu szybko spadła) i strasznie mi się chodziło i oddychało jeszcze to pamiętam wrrrr...
Stary 2009-01-28, 15:00   #4027
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Kamilka ja akurat takiego apetytu nie mam, mam za to wstręt do wody i ogólnie do płynów.

Słyszałam, że jeśli jesz zdrowe rzeczy to po prostu trzeba zaufać apetytowi

Moja koleżanka kiedy była w ciąży jadła potworne ilości przytyła ok 30 kg - czyli strasznine dużo -

przed wyjście na 2 h do kina jadła obiad po czym w samochodzie jadła kanapki bo już była głodna w kinie kupowała jedzenie na seans, w drodze do domu zawsze grana była restauracja, a po powrocie już była głodna
Także cóż niektóre typy najwyraźniej tak mają

Zrzuciła te kilogramy w 6 mcy na skórę też nie narzeka
ale się uśmiałam ja nie jestem jakos specjalnie glodna, jem mało czyli tyle co zawsze, troszke pozwalam sobie na puste kalorie- paczki ciastka i to odbija sie na brzuchu i bynajmniej nie jest to efekt kryjacej sie tam dzidzi

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 15:03   #4028
polkluza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Nidgy nie lubiłam sie ważyć, choć nigdy nie miałam z wagą problemów..jakoś tak zawsze miałam do siebie jakieś "ale" niby bez powodu obiektywnego więc teraz tym bardziej nie lubie się oglądać
Truheart myślę, że każda z nas ma do siebie jakieś ale, albo za mało, albo za dużo.
Pamiętam jak kiedyś bardzo chciałam trochę utyć i ważyłam się co drugi dzień i waga zaczęła spadać - też od tamtej pory nie lubie się ważyć - zresztą kto to lubi
Stary 2009-01-28, 15:05   #4029
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
z góry przepraszam jesli moje pyt zabrzmi glupio: jak wybiera sie polozna? w sensie trzeba wybrac sie do szpitala i umowic z jedna z pań? czy to oficjalne, ze mozna zamowic? czy raczej juz po przybyciu do szpitala ktos z rodzicy 'oplaca' polozna ktora ma dyzur?

notabane czy w polsce trzeba wszystko zalatwiac?

Unholy juz dawno mialam napomknąc strasznie fajny masz nick i swietny avatar
Jeżeli chodzi o wybór położnej, to jest to oficjaln sprawa. Niektóre szpitale zamieszczają cenniki na swojej stronie w necie, a o inne ceny trzeba dowiadywac się telefonicznie.
Z wybraną położną trzeba umówic się wcześniej na rozmowę, podpisuje się też tzw. umowę, w której zawarte są warunki jej pomocy i opieki.
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=588 tu można poczytac o szpitalach, cenach i jest lista położnych - zawsze można się sugerowac opinią przy wyborze.

Dzięki za komplement Nick już dawno powstał i w sumie nie wiem dlaczego
a na avatarku jest mój synek. Miał wtedy 2,5 roczku i byliśmy nad morzem - uwielbiał okulary szczególnie czyjeś hhe
Stary 2009-01-28, 15:05   #4030
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Truheart mam wielką nadzieję z tą 20-ą (chociaż to prawie 50% masy wyjściowej) a 15 byłoby łatwiej udźwignąć nie jestem fizycznie silna dlatego zastanawiam się jak mi stawy i mięśnie wytrzymają.

Z drugiej strony organizm pewnie sam sobie wszystko wyreguluje i się dostosuje
Raz na tbl. dużo utyłam ok 10 kg. (sama woda więc waga po odstawieniu szybko spadła) i strasznie mi się chodziło i oddychało jeszcze to pamiętam wrrrr...
Mam kuzynkę, która właśnie ważyła przed ciążą tyle co ty. Jest troszkę niższa, teraz waży 60kg w 9 miesiącu (więc utyła około 15kg)- po ciele w ogóle tego nie widać, tylko brzucho wielki. W każdym razie bardzo jej ciężko, jeździła na masaże kręgosłupa, bo bardzo ją bolał. Masz rację, że organizm, który nidgy nie był do dużych obciażeń przyzwyczajony może mieć problemy-mięśnie czy stawy pewnie będa protestowac
Stary 2009-01-28, 15:06   #4031
polkluza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
ale się uśmiałam ja nie jestem jakos specjalnie glodna, jem mało czyli tyle co zawsze, troszke pozwalam sobie na puste kalorie- paczki ciastka i to odbija sie na brzuchu i bynajmniej nie jest to efekt kryjacej sie tam dzidzi

To był naprawdę śmieszny czas jak wszyscy uwijaliśmy się co by bidulka nam z głodu nie zeszła pamiętam też jedzenie w ukryciu co by jej smaku nie narobić
Stary 2009-01-28, 15:10   #4032
serafia11
Przyczajenie

witam...w końcu odważyłam się do Was zajrzeć . Mimo,iż już miesiąc nie jestem w ciązy wciąż licze który to byłby tydzień itd Wpadłam tu troszkę z ciekawości, troszkę z sentymentu , a najbardziej chyba z tęsknoty... Z całego serca kibicuję Wam i trzymam kciuki za zdrowie Waszych bobasków. Strasznie miło poczytać o Waszym szczęściu i radości. Cieszę się razem z Wami ciężaróweczki i życzę Wam pogody ducha, bezproblemowej ciąży i super wyników a przede wszystkim zdrowej dzidzi w terminie. Pozdrawiami i przytulam mocno każdą z Was !
serafia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 15:18   #4033
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Piszecie że nie mozecie spać , a ja mam wręcz przeciwnie -śpię jak niemowlę Czasami jak mogę sobie na to pozwolić to i do 12 śpię
nie no oglnie ze snem nie mam takze problemow , wiecie w nocy sie ostanio mecze ale ogolnie psie jak niemowle, no i zawsze po akzdym wieksyzm posiłku mnie zniewala ide sie polozyc na 10 minut co w koncowym efekcie daje 2-3 godziny i tez tak klade sie na 10 minut z 3 razy dziennie !!! dobrze ze mi sie juz sesje skoncyzla w innym razie chyba bym pod ławka leżała na uczelni !!!!

co do apetytu to mi rowniez dopisuje i juz jestem 3 kilo na plusie ale jem naprawde duzo, jem zeby nie czuc głodu, a i jak nie cuzje głodu to i mnie piersi mniej bola, no i jaknie urok to sraczka i tez tak czuje ze chyba z plus 30 przy porodzie bed emiala kilogramow no ale cos byłasm świadoma tego jak zaczelismy sie starac ;]

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 15:21   #4034
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Jeżeli chodzi o wybór położnej, to jest to oficjaln sprawa. Niektóre szpitale zamieszczają cenniki na swojej stronie w necie, a o inne ceny trzeba dowiadywac się telefonicznie.
Z wybraną położną trzeba umówic się wcześniej na rozmowę, podpisuje się też tzw. umowę, w której zawarte są warunki jej pomocy i opieki.
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=588 tu można poczytac o szpitalach, cenach i jest lista położnych - zawsze można się sugerowac opinią przy wyborze.

Dzięki za komplement Nick już dawno powstał i w sumie nie wiem dlaczego
a na avatarku jest mój synek. Miał wtedy 2,5 roczku i byliśmy nad morzem - uwielbiał okulary szczególnie czyjeś hhe
przeprasam za post pod postem, ale u mnie położna wybiera sie w przychodni gdzie jest ginekolog zazwyczaj sa dwie i wybiera sie jedna z pań, a chodzi tylko o to ze jak sie dziecko urodzi to pani połozna przychodzi do domu pokazuje jak sie dziecko karmi, jak sie kapie, i przychodzi chyba dwa czy trzy razy zoabczyc czy dziecko ma sie dobrze i dobre warunki itd .

ale jesli chodzi o polozna w spzitlau to nie wiem jak to u nas bywa ale najprowdopodbniej jest tak ze przy porodzie jest jedna z "wolnych " połoznych i tyle

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-01-28, 15:26   #4035
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
przeprasam za post pod postem, ale u mnie położna wybiera sie w przychodni gdzie jest ginekolog zazwyczaj sa dwie i wybiera sie jedna z pań, a chodzi tylko o to ze jak sie dziecko urodzi to pani połozna przychodzi do domu pokazuje jak sie dziecko karmi, jak sie kapie, i przychodzi chyba dwa czy trzy razy zoabczyc czy dziecko ma sie dobrze i dobre warunki itd .

ale jesli chodzi o polozna w spzitlau to nie wiem jak to u nas bywa ale najprowdopodbniej jest tak ze przy porodzie jest jedna z "wolnych " połoznych i tyle
Dokładnie - jeżeli chodzi o położną środowiskową wybiera się w przychodni już po powrocie do domu ze szpitala.

Jeżeli chodzi o poród, to położne są obecne jak najbardziej i za to nie płacimy. Płacimy tylko wtedy jeżeli chcemy indywidualnej opieki w trakcie i po porodzie przez ok 3 doby, które później zostajemy z maluszkiem w szpitalu. Jak mamy taki "kaprys" , żeby przychodziła do nas częściej niż robi to normalnie na swoim dyżurze bez dodatkowych opłat. Pomagała w karmieniu, kąpaniu itp.
Stary 2009-01-28, 15:53   #4036
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Dokładnie - jeżeli chodzi o położną środowiskową wybiera się w przychodni już po powrocie do domu ze szpitala.

Jeżeli chodzi o poród, to położne są obecne jak najbardziej i za to nie płacimy. Płacimy tylko wtedy jeżeli chcemy indywidualnej opieki w trakcie i po porodzie przez ok 3 doby, które później zostajemy z maluszkiem w szpitalu. Jak mamy taki "kaprys" , żeby przychodziła do nas częściej niż robi to normalnie na swoim dyżurze bez dodatkowych opłat. Pomagała w karmieniu, kąpaniu itp.
acha niestety nie słyszalam jeszcze oc zyms takim w spzitlau gdzie bylam nad podtrzymaniu !
dziewcyzny macie jakas stronke gdzie mozna poczytac opinie n atemat spzitali wkotrych chce sie rodzic ?

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-01-28, 16:01   #4037
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
acha niestety nie słyszalam jeszcze oc zyms takim w spzitlau gdzie bylam nad podtrzymaniu !
dziewcyzny macie jakas stronke gdzie mozna poczytac opinie n atemat spzitali wkotrych chce sie rodzic ?

http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=588

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=100523

Czas edycji: 2009-01-28 o 16:05
Stary 2009-01-28, 16:06   #4038
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
te juz przegladnelam, przecyztalam, i myslalam ze jest jeszcze jakis, bo w sumie o zadnych z dwoch szpitali w moim miescie niema dobrych wiaodmosci niestety
ale tez nie moge brac pod uwage pare opinii bo akurat moze wypowiadlay sie dziewczyny ktore mialy zupełnie inne oczekiwania od starych szpitali

ale mimo to dziekuje za link

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-01-28, 16:13   #4039
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czy ja gdzieś napisałam, że nie zależy mi jakim jest położnikiem...?
A jeżeli chodzi o to co to da, to np.
-przyjedzie (zależy od lekarza, ale często się to zdarza),
-jeżeli nie ma dyżuru i nie może przyjechac, to jak na izbie przyjęc zobaczą, że ciążę prowadził Ci lekarz z tego szpitala, nie odeślą Cię tak łatwo do innego (no chyba, że na prawę jakiś wielki napływ rodzących będzie).

Niestety u nas w Wawie tak jest i można jeździc od szpitala do szpitala. Mnie w pierwszej ciąży odesłali do innego, chociaż wcale nie żałowałam, ale w momencie decyzji o przewiezieniu mnie gdzie indziej ze skurczami rozkręcającymi się, to wcale nie jest takie fajne.

Jak nie uda się znaleźc ginekologa, który pracuje w szpitalu, zawsze można wziąc położną, ale to wiąże się z dodatkowymi kosztami. Chociaż w wybranym przeze mnie nie aż tak dużymi i chyba się nad tym zastanowię+pojedyńcz sala poporodowa.
A czy ja gdzieś napisałam, że Ty tak napisałaś/uważasz? Zapytałam, bo byłam ciekawa, co jest ważne/ważniejsze. Osobiście uważam, że oczekiwanie od lekarza, żeby przyjeżdżał do porodu swoich pacjentek jest... sama nie wiem jakie, boję się, że użyję nieodpowiedniego słowa i kłótnia gotowa (tak mi się zrymowało ). Przecież taki lekarz ma też inne obowiązki, rodzinę, a pacjentek pewnie sporo, więc ile musiałaby trwać jego doba? Ale prawda jest taka, że to będzie mój pierwszy poród, więc pewnie mało wiem.

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak sobie siedze przed kompem i dam sobie ręce uciąć, że maluszek mnie kopnął...i to solidnie Jejku jakie to świetne uczucie, aż sie przestraszyłam Kopnął najpierw lekko a potem mocniej...
, ale Ci fajnie

Cytat:
No właśnie też mi się wydaje, że położna "gra pierwsze skrzypce" podczas porodu, nie lekarz.

Cytat:
Hey Miramej miałam problemy i oczywiście wszystko udało się dzięki hormonom, które będę barała do 20 tc. dla mnie mogę przytyć i 100 tylko nie wiem jak z takim przyrostem wagi można funkcjonować ale mam nadzieję że w 20 wszystko się zamknie muszę wzmocnić się trochę tylkko.... no właśnie taaak ciągle chce mi się spać i do końca 3-go trymestru sport jest dla mnie wykluczony
polkluza, może nie będzie tak źle? Okaże się, bądź dobrej myśli

Cytat:
A jaka jest ta cena w Warszawie (w wybranym przez Ciebie szpitalu)?

Cytat:
Oj, woda mi też nie podchodzi .

Cytat:
Napisane przez serafia11 Pokaż wiadomość
witam...w końcu odważyłam się do Was zajrzeć . Mimo,iż już miesiąc nie jestem w ciązy wciąż licze który to byłby tydzień itd Wpadłam tu troszkę z ciekawości, troszkę z sentymentu , a najbardziej chyba z tęsknoty... Z całego serca kibicuję Wam i trzymam kciuki za zdrowie Waszych bobasków. Strasznie miło poczytać o Waszym szczęściu i radości. Cieszę się razem z Wami ciężaróweczki i życzę Wam pogody ducha, bezproblemowej ciąży i super wyników a przede wszystkim zdrowej dzidzi w terminie. Pozdrawiami i przytulam mocno każdą z Was !
Witaj serafia , miło, że do nas zajrzałaś. Dziękujemy za wsparcie duchowe . A jak Ty sobie dajesz radę?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 16:22   #4040
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

dziewcyzny kobniety w ciayz jakie leki przeciw bolowe moga jesc -chodzi o ból głowy bo ja zaczynam umierac z bólu !

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-01-28, 16:22   #4041
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A czy ja gdzieś napisałam, że Ty tak napisałaś/uważasz? Zapytałam, bo byłam ciekawa, co jest ważne/ważniejsze. Osobiście uważam, że oczekiwanie od lekarza, żeby przyjeżdżał do porodu swoich pacjentek jest... sama nie wiem jakie, boję się, że użyję nieodpowiedniego słowa i kłótnia gotowa (tak mi się zrymowało ). Przecież taki lekarz ma też inne obowiązki, rodzinę, a pacjentek pewnie sporo, więc ile musiałaby trwać jego doba? Ale prawda jest taka, że to będzie mój pierwszy poród, więc pewnie mało wiem.

, ale Ci fajnie

No właśnie też mi się wydaje, że położna "gra pierwsze skrzypce" podczas porodu, nie lekarz.

polkluza, może nie będzie tak źle? Okaże się, bądź dobrej myśli

A jaka jest ta cena w Warszawie (w wybranym przez Ciebie szpitalu)?

Oj, woda mi też nie podchodzi .

Witaj serafia , miło, że do nas zajrzałaś. Dziękujemy za wsparcie duchowe . A jak Ty sobie dajesz radę?

Ja się nie kłócę Wiesz, wielu lekarzy tak nie robi, zamiast przyjeżdżac informują np koleżankę/kolegę, którzy mają akurat dyżur, że taka i taka pacjentka o takim nazwisku przyjedzie rodzic. A jakby się cos działo, to mają dac jemu znac.

Jeżeli chodzi o cenę to 600 zł za położną i salę pojedyńczą po porodzie (w sumie). Moim zdaniem nie dużo, bo np na słynnej Żelaznej to min 1500 zł.
Stary 2009-01-28, 16:24   #4042
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
dziewcyzny kobniety w ciayz jakie leki przeciw bolowe moga jesc -chodzi o ból głowy bo ja zaczynam umierac z bólu !
Mi dr pozwolił brac te, które zawierają sam paracetamol, czyli apap, panadol, paracetamol. Brałam jak byłam chora na zbicie gorączki 3 razy po 1 tabletce i jak raz bolała mnie głowa. Można też czopki no efferalgan (to też paracetamol) 300 mg taki dla dzieci, też ból przechodzi
Stary 2009-01-28, 16:27   #4043
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Mi dr pozwolił brac te, które zawierają sam paracetamol, czyli apap, panadol, paracetamol. Brałam jak byłam chora na zbicie gorączki 3 razy po 1 tabletce i jak raz bolała mnie głowa. Można też czopki no efferalgan (to też paracetamol) 300 mg taki dla dzieci, też ból przechodzi
acha dziekuje za wiedze masz ja bardzo bogata i przepraszam ze tak mecze pytaniami ale juz nie umiem myslec trzeźwo przez bol głowy ! i dorbze wiedziec ze mozna brac cos na gorączke

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-01-28, 16:28   #4044
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nie kłócę Wiesz, wielu lekarzy tak nie robi, zamiast przyjeżdżac informują np koleżankę/kolegę, którzy mają akurat dyżur, że taka i taka pacjentka o takim nazwisku przyjedzie rodzic. A jakby się cos działo, to mają dac jemu znac.

Jeżeli chodzi o cenę to 600 zł za położną i salę pojedyńczą po porodzie (w sumie). Moim zdaniem nie dużo, bo np na słynnej Żelaznej to min 1500 zł.
Wiem , ale jednak słowo pisane można odebrać inaczej niż mówione, więc zastrzegłam, że i ja nie chcę . Informowanie kolegów po fachu brzmi już inaczej.

To cena przyjazna . Ciekawe, czy w Gdańsku gdzieś tak można .

H. MacLeod

.
Stary 2009-01-28, 16:32   #4045
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
acha dziekuje za wiedze masz ja bardzo bogata i przepraszam ze tak mecze pytaniami ale juz nie umiem myslec trzeźwo przez bol głowy ! i dorbze wiedziec ze mozna brac cos na gorączke

oj nie przesadzajmy
Mam juz bąbla jednego, więc jakieś doświadczenie jest. A poza tym ten nasz internet hehe
Życzę pozbycia się bólu, wiem jak to jest. Ja to bez tabletki, bym umarła. Zdarza się, że płaczę tak mnie boli

Miramej tu możesz poczytac o szpitalach w Gdańsku, przy niektórych są inf. szczegółowe, a przy innych strony www. Może coś znajdziesz
http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php

Czas edycji: 2009-01-28 o 16:40 Powód: zapomniałam o linku ;)
Stary 2009-01-28, 16:48   #4046
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej tu możesz poczytac o szpitalach w Gdańsku, przy niektórych są inf. szczegółowe, a przy innych strony www. Może coś znajdziesz
http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php
Dzięki

H. MacLeod

.
Stary 2009-01-28, 17:05   #4047
aha9
Raczkowanie

Witam drogie panie, nie bardzo wiem ci się na wątku dzieje, muszę się przyznać, że mam spore zaległości w czytaniu, wpadłam tylko na chwilkę pochwalić się moimi dzisiejszymi zakupami i powiedzieć, że jutro 19 tydz a bąbel nie kopie dziś zrobiłam sobie sportowy dziń rano na ćwiczenia dla ciężarówek, potem zakupki 5 godz a jutro wybieram się na kolejne ćwiczenia - aktywna ciąża ale to już w fitness clubie, te moje dotychczasowe zajęcia są w szkole rodzenia, jest to gimnastyka ale jak dla mnie trochę za ,,lajtowa" zdam relację jutro jak to się ma w klubie fitness, pozdrawiam i życzę udanego wieczorku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0363.jpg (64,3 KB, 22 załadowań)
aha9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 17:18   #4048
katarzynka00
Zakorzenienie

No i przespałam dyskusję o położnych. Już wszystko zostało super wyjaśnione. U mnie też oficjalnie w szpitalu w kasie opłaca się polożna, w tej samej co poród rodzinny. Nie orientowałam się jaki jest aktualny cennik, zaraz przestuduję linki,w każdym razie zakładając że jest to koszt 600zl, i biorąc pod uwagę fakt że ta kwota zostanie opodatkowana i do takiej położnej dojdzie marny ułamek z tego to wolałabym by cała kwota trafiła do położnej. Mam porównanie w rodzinie, gdzie w trakcie-połowie porodu zadbano o lepszą opiekę to niebo a ziemia.
Pozdrawiam serafie
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 17:20   #4049
UnholyOne
Ola-Unhola

Aha śliczne ciuszki. Ja to mogłabym w kółko oglądac te malutkie śpioszki, kaftaniki, sukieneczki
Ostatnio byłam u rodziców i przeglądałam moje zbiory Kiedyś byłam maniaczką zakupów dla dzidzi, która była dopiero w planach. Szalałam na Allegro, lumpkach (mimo niektórych opinii, można kupic zajefajne ciuszki i nie rzadko nowe). Oprócz tego mam kilka kartonów ciuszków po dzieciach przyjaciółki-ma dwie córeczki, ale wiele ciuszków uniwersalnych, także na pewno się przydadzą. Po wielu nie widac w ogóle użytkowania, bo są to firmowe ubranka np.gap, next itp. Zresztą same wiecie jak wyglądają te, które sprzedają na allegro-zero oznak używania. Cieszę się, że je mam szczególnie, że duużo z nich kupowałam jej ja, jak ona była w ciąży, więc do mnie wróciły Oczywiście będę też chodziła na zakupy i kupowała jeszcze , bo to takie przyjemne hehe

http://allegro.pl/item537195423_zest...ka_0_3_6m.html bombastyczny zestaw

Czas edycji: 2009-01-28 o 17:29
Stary 2009-01-28, 17:47   #4050
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serafia11 Pokaż wiadomość
Witajzaglądaj do nas kiedy tylko będziesz miałą ochotę!
Cytat:

Ja chyba przyjadę na poród do Warszawy w końcu z Łodzi nie mam tak daleko
Cytat:
Kampania Rodzić po ludzku ma swoją stronę i takkobity umieszczają opinie o różnych szpitalach
Cytat:
Wydaje mi się, że Apap.
Mnie też dziś głowa bolała, ale jakoś teraz jest lepiej..
Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
Witam drogie panie, nie bardzo wiem ci się na wątku dzieje, muszę się przyznać, że mam spore zaległości w czytaniu, wpadłam tylko na chwilkę pochwalić się moimi dzisiejszymi zakupami i powiedzieć, że jutro 19 tydz a bąbel nie kopie dziś zrobiłam sobie sportowy dziń rano na ćwiczenia dla ciężarówek, potem zakupki 5 godz a jutro wybieram się na kolejne ćwiczenia - aktywna ciąża ale to już w fitness clubie, te moje dotychczasowe zajęcia są w szkole rodzenia, jest to gimnastyka ale jak dla mnie trochę za ,,lajtowa" zdam relację jutro jak to się ma w klubie fitness, pozdrawiam i życzę udanego wieczorku
Jaaakie śliczne z jakiego to sklepu?
Cytat:
Śtruksy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości