Zakaz posiadania więcej niż jednego konta na Wizażu - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy możliwość posiadania kilku kont powinna być zabroniona?
Tak 87 35,80%
Nie 127 52,26%
Wszystko mi jedno 29 11,93%
Głosujący: 243. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-27, 20:51   #61
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Żeby było bezpieczniej.

Cytat:
Napisane przez warszawianka Pokaż wiadomość
P.S.Przepraszam za post pod postem,ale strasznie mi dziś nawala Wizaż.
U mnie też nawala (ale i tak podziw dla serwerów jest nas 40 942 on line)
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 21:02   #62
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
szkoda, ze kopanie lezacego u mnie nie dziala antydepresyjnie, zazdroszcze coniektorym
E tam, nie mamy czego zazdrościć, raczej współczuć takim osobom trzeba

Cytat:
oj widzisz, w internecie mozna udawac kogo sie chce
Kurczę, to mówisz?

Cytat:
dziekuje za te slowa
Nie ma za co, naprawdę

Cytat:
wiesz wredna i krytykujaca zostalam nazwana, gdy ktos zapytal mnie o szczera opinie na temat tej osoby i jej sytuacji. prosil to powiedzialam szczerze, podajac konkretne argumenty. nie wiem po co pytac skoro ktos oczekuje jednej odpowiedzi ja osobiscie, jezeli juz odwaze sie kogos poprosic o szczera opinie, rade (a nie zawsze mam taka odwage) to staram sie chociaz pokornie posluchac, nawet jesli to nie jest dla mnie mile.
Dokładnie.
A jeśli o wątki na Intymnie chodzi to powtarza się dość często schemat: autorka wątku narzeka na TŻeta, Wizażanki obiektywnymi opiniamii utwierdzają ją w tym, że Miś jest be i wtedy autorka wątku strzela fochem w Wizażanki, bo jak śmią o jej Miśku źle mówić

Cytat:

a ja nie wierze, ze nie wymyslila. to musi byc prawda. dlaczego ktos mialby tego nie zrobic? patrzcie ile trolli zaklada watki, wypisuje przypadkowe posty siedzac z kolezkami przed komputerem dla zabawy?

"haha, patrz jakas frajerka podala wczesniej link do nk, a te sie martwia, ze ktos poda jej znajomym link, chodz tak zrobimy, ale beda jaja"

wystarczylo zapamietac imie i nazwisko
Dokładnie!
Zbyt wiele szyderstwa w niektórych wypowiedziach było, żeby teraz uznać, że ktoś tylko tak mówił a w czyn tego nie wprowadził, bo zapewne ktoś wprowadził i stąd zapewne goście w wątku Anitki: jej znajomi z nk

Edytowane przez Fresa
Czas edycji: 2009-01-27 o 21:03
Stary 2009-01-27, 21:16   #63
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda, ze kopanie lezacego u mnie nie dziala antydepresyjnie, zazdroszcze coniektorym
ktos mogl odebrac ja nie jako ofiare ale zblazowana nastolatke, ktora caly dzien w domu siedzi i glupoty wymysla. i jeszcze jak sie okazalo, ze ma drugie konto na ktorym pisze ze "otworzy salon dla pieknych ludzi" to juz w ogole mozna pomyslec, ze robi z ludzi idiotow.
ja bym tak pomyslala gdybym nie miala takiej kolezanki :/
Stary 2009-01-28, 12:16   #64
architekt80
Zakorzenienie

nie przeczytalam jeszcze calego watku ale podchodze do sprawy bardzo emocjonalnie wiec od razu napisze ZDECYDOWANIE powinno byc tak ze jeden uzytkownik ma JEDNO konto i koniec

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość

Jeśli ktoś chce mieć drugie konto, niech napisze do Admina, żeby dotychczasowe zamknął i wtedy nie będzie problemu, żeby zacząć... to chyba dobry pomysł?
bardzo dobry

Cytat:
Napisane przez Paraboliczna Pokaż wiadomość
Warszawianko, po to, że nie każdy ma ochotę, by otwierać sie szczerze na intymnym będąc osobą o znanym i kojarzonym nicku.

Ja to doskonale rozumiem

Czemu za głupotę pojedynczych egzemplarzy ma cierpieć kilka tysięcy pozostałych wizazanek? Odpowiedzialnośc zbiorowa?
a ja tego nie rozumiem internet nigdy nie jest anonimowy warto o tym caly czas pamietac

Cytat:
Wiesz... nie przesadzajmy też z tym kojarzeniem, w końcu jesteśmy tu z założenia anonimowi.
A po drugie, jak ktoś ma oboawy, żeby o czymś prywatnym pisać w necie, to niech lepiej tego nie robi, bo czasami wystarczy o jedno słowo za dużo i z tej anonimowości nici... ale to tak jest, najpierw ekshibicjonizm, a potem panika
dokladnie

Cytat:
Przepraszam,ale w tym momencie czuję się..oszukana?
Ja rozumiem,że macie swoje tajemnice,swoje dyskusje ale to jest nie fair
Są sprawy,o których nie musimy wiedzieć ale w takiej sytuacji,kiedy siedzimy do 3 w nocy i czuwamy,wczuwamy się...to uważam,że powinnyśmy być od razu uprzedzone jak sytuacja wygląda..

architekt80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 13:08   #65
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
U mnie też nawala (ale i tak podziw dla serwerów jest nas 40 942 on line)
O kurcze
A z drugiej strony patrząc,to własnie-40 tys osób,ileż to mogłoby być prowokacji..
To nie garstka ludzi,tylko kilkadziesiąt tysięcy i powinniśmy coś zrobić,żeby te kilkadziesiąt tysięcy czuło się tu bezpiecznie.

Cytat:
Napisane przez architekt80 Pokaż wiadomość

..a bo się tak wczułam strasznie w tę cała sytuację
Ale ostatni raz.Już mi się nawet nie chce nigdzie pisać:/

Złosiu,pisałeś,że jesteś przeciwko takiej "ustawie Wizażowej".Bo między innymi na innych forach,portalach itd,można mieć tyle kont,ile się chce.
Masz rację,ale weź proszę pod uwag,że Wizaż to nie "inne fora".Wizaż jest inny,różni się pod wieloma względami.Również pod względami bezpieczeństwa czy kultury.
Wiele osób udziela się tylko tutaj,bo tutaj jest większa kultura wypowiedzi,jest kładziony na nią nacisk i jest się świadomym,że nie zostanie się przez nikogo "zbluzganym"-tak jak można by na innych forach.
Dlatego jeżeli się zgodzisz,mam propozycję:
Przenieść ten wątek na plotkowe,dając tym samym możliwość wypowiedzenia się większej ilości ludzi..Może nawet dodać sondę?
Zobaczylibyśmy ile osób jest za,ile przeciw a decyzję oczywiście podjąłbyś i tak sam.

No,chyba,że z góry od razu nie..
To wtedy będziemy próbować dalej Cię namawiać
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 13:18   #66
architekt80
Zakorzenienie

Cytat:

Złosiu,pisałeś,że jesteś przeciwko takiej "ustawie Wizażowej".Bo między innymi na innych forach,portalach itd,można mieć tyle kont,ile się chce.
Masz rację,ale weź proszę pod uwag,że Wizaż to nie "inne fora".Wizaż jest inny,różni się pod wieloma względami.Również pod względami bezpieczeństwa czy kultury.
Wiele osób udziela się tylko tutaj,bo tutaj jest większa kultura wypowiedzi,jest kładziony na nią nacisk i jest się świadomym,że nie zostanie się przez nikogo "zbluzganym"-tak jak można by na innych forach.
Dlatego jeżeli się zgodzisz,mam propozycję:
Przenieść ten wątek na plotkowe,dając tym samym możliwość wypowiedzenia się większej ilości ludzi..Może nawet dodać sondę?
Zobaczylibyśmy ile osób jest za,ile przeciw a decyzję oczywiście podjąłbyś i tak sam.

No,chyba,że z góry od razu nie..
To wtedy będziemy próbować dalej Cię namawiać
popieram bo tu to jednak malo osob zaglada

Stary 2009-01-28, 13:31   #67
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
popieram bo tu to jednak malo osob zaglada
Tylko teraz trzeba znaleźć kogoś,kto mógłby ten wątek przenieść-a ja nie za bardzo wiem,kto mógłby to zrobić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 14:16   #68
Fresa
Zakorzenienie

Mam jeszcze jeden pomysł

Żeby było bezpieczniej można usunąć z profilu opcje: "pokaż wszystkie posty użytkownika" oraz "pokaż wszystkie wątki założone przez użytkownika"
Jak ktoś chce, niech sobie szuka przez wyszukiwarkę, a nie tak na tacy... zawsze mogłoby to zniechęcić kogoś do śledzenia i przeszukiwania wszystkich możliwych postw i wątków.
Stary 2009-01-28, 14:21   #69
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Mam jeszcze jeden pomysł

Żeby było bezpieczniej można usunąć z profilu opcje: "pokaż wszystkie posty użytkownika" oraz "pokaż wszystkie wątki założone przez użytkownika"
Jak ktoś chce, niech sobie szuka przez wyszukiwarkę, a nie tak na tacy... zawsze mogłoby to zniechęcić kogoś do śledzenia i przeszukiwania wszystkich możliwych postw i wątków.
Fresuś ale czasem taka funkcja się przydaje.
Kiedy np.ktoś z jakichś względów nam się nie podoba,powiedzmy ze sposoby wypowiedzi,to zaglądając do jego wcześniejszych postów wiemy z kim mamy do czynienia.
Ale z drugiej strony też masz rację,bo coś mnie ściska w środku jak czytam,że ktoś wypomina drugiemu,ile i gdzie pisał postów..

Napisałam do Laury2112 z prośbą o przeniesienie wątku na plotkowe
Stary 2009-01-28, 14:24   #70
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Fresuś ale czasem taka funkcja się przydaje.
Kiedy np.ktoś z jakichś względów nam się nie podoba,powiedzmy ze sposoby wypowiedzi,to zaglądając do jego wcześniejszych postów wiemy z kim mamy do czynienia.
Ale z drugiej strony też masz rację,bo coś mnie ściska w środku jak czytam,że ktoś wypomina drugiemu,ile i gdzie pisał postów..

Napisałam do Laury2112 z prośbą o przeniesienie wątku na plotkowe
Warszawianko

Tak, tak wiem, że to przydatne funkcje, ale gdyby zniknęły, to można by do moda napisać, żeby sprawdził taką osobę
Stary 2009-01-28, 14:33   #71
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

dziewczyny, ale jak Wy sobie to wyobrazacie, pytam serio?

wlasnie sprawdzilam, ze wczoraj system wylapal 3 strony nowych watkow o klonach, kazdego dnia jest podobnie.

wynaczony mod mialby siedziec i po kolei kazdego dopytywac sie czy to jego drugie konto czy kogos kto tez korzysta z komputera?

pojawia sie informacja o sklonowanym koncie i od razu mamy to nowe konto zablokowac czy jak?
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 14:40   #72
architekt80
Zakorzenienie

Cytat:

wlasnie sprawdzilam, ze wczoraj system wylapal 3 strony nowych watkow o klonach, kazdego dnia jest podobnie.

wynaczony mod mialby siedziec i po kolei kazdego dopytywac sie czy to jego drugie konto czy kogos kto tez korzysta z komputera?

pojawia sie informacja o sklonowanym koncie i od razu mamy to nowe konto zablokowac czy jak?
moze pod kazdym nickiem umieszczac informacje ze uzytkownik X jest jednoczesnie uzytkownikiem Y i Z

Stary 2009-01-28, 14:40   #73
201804200947
Konto usunięte

Cytat:

Nie,oczywiście,że nie.
Co system wyłapie-to wyłapie.Wiadomo,ze nikt nie miałby czasu no i pewnie ochoty na siedzenie tutaj całymi dniami i porównywanie numerów IP.

W razie informacji,że konto jest sklonowane-jedno zamykać,tak.Moim zdaniem zamykać stare a zostawiać nowe.Chyba,że właściciel konta chciałby inaczej,ale to już może się z moderatorem skontaktować.
No i jeżeli pojawiłby się taki wpis w regulaminie,to każdy byłby świadomy tego,ze zakladając nowe konto-stare jest zamykane.

Ale to są oczywiście luźne propozycje.Wiadomo,że im więcej ludzi,tym więcej propozycji,argumentów itd.

Truskawkowawiosno,poniewa ż Laury nie ma-czy mogłabyś przenieść wątek na plotkowe?
Stary 2009-01-28, 14:52   #74
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
moze pod kazdym nickiem umieszczac informacje ze uzytkownik X jest jednoczesnie uzytkownikiem Y i Z
z technicznego punktu widzenia pewnie jest to mozliwe, ale nie wiem czy system nie uleglby przeciazeniu co chwile

Cytat:
Nie,oczywiście,że nie.
Co system wyłapie-to wyłapie.Wiadomo,ze nikt nie miałby czasu no i pewnie ochoty na siedzenie tutaj całymi dniami i porównywanie numerów IP.

W razie informacji,że konto jest sklonowane-jedno zamykać,tak.Moim zdaniem zamykać stare a zostawiać nowe.Chyba,że właściciel konta chciałby inaczej,ale to już może się z moderatorem skontaktować.
No i jeżeli pojawiłby się taki wpis w regulaminie,to każdy byłby świadomy tego,ze zakladając nowe konto-stare jest zamykane.

Ale to są oczywiście luźne propozycje.Wiadomo,że im więcej ludzi,tym więcej propozycji,argumentów itd.

Truskawkowawiosno,poniewa ż Laury nie ma-czy mogłabyś przenieść wątek na plotkowe?
ja Was rozumiem dziewczyny, ale moim zdaniem takie cos sprawdziloby sie tylko na malym, raczej prywatnym forum

tutaj bedzie wrecz nie do ogarniecia, ktos musialby byc takim Szeryfem i codziennie sie bawic, pewnie co chwile otrzymywalby Pw z pretensjami lub pokretnymi tlumaczeniami...

teraz mysle, ze dziewczyny nie boja sie, ze moderatorzy widza kto jest czyim klonem, bo zielonych nie jest w sumie tak duzo, a poza tym nie mamy prawa paplac kto jest kim bez wyraznego powodu

jezeli wszedl by taki przepis, to co sprytniejsze osoby sprawnie omijalyby system klonow, gdyby np. chcialy zalozyc wstydliwy (ale prawdziwy)watek na Intymnym. nie bede pisac jak to zrobic, ale chyba wiekszosc jest sie w stanie domyslec, skoro nie chodzi o IP...

niestety nie moge przesuwac, funkcjonuje jako moderator tylko na swoim forum, tu jestem taka sama jak Wy, naprawde. moge technicznie przyznawac punkty na calym forum, ale nie powinnam

czekajcie na Zlosia lub Aniołka albo zalozcie moze nowy watek z sonda, tak bedzie nawet lepiej...

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2009-01-28 o 14:54
Stary 2009-01-28, 14:52   #75
Paraboliczna
Raczkowanie

Cytat:
Nie przesadzacie? Wizażowa policja? Sledzenie podwójnych kont, znakowanie domniemanych przestępców?
Bez przesady

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 15:02   #76
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Paraboliczna Pokaż wiadomość
Nie przesadzacie? Wizażowa policja? Sledzenie podwójnych kont, znakowanie domniemanych przestępców?
Bez przesady
Nie,nie śledzenie.
Po prostu przy założeniu nowego konta stare byłoby np. zamykane.
Ja wiem,że niektórzy czasem chcą założyć drugie konto,żeby o coś zapytać bez złych zamiarów,ale niestety,trzeba podziękować tym,którzy takie zdublowane konta mieli do innych celów.Bo to przez nich teraz ta "obsesja" prowokacji i potrzeba większej uwagi,bezpieczeństwa.
Stary 2009-01-28, 15:24   #77
madie
Zakorzenienie

Warszawianko, wiem że kieruje Tobą dobro dziewczyn, które np. na intymnym szukają pomocy a trafić mogą na oszusta, który zmyśla straszną historię i bawi się w najlepsze w efekcie czego dla wszystkich sprawa staje się drażliwa- i dla niosących pomoc i dla tych, którzy ewentualnie podczytuja i są naprawdę w trudnej sytuacji. Czujesz się też oszukana.
Nie pomyślałaś, że może czasem warto odsapnąć i nabrać trochę dystansu? Są na prawdę różni ludzie, którzy żyją tworzeniem różnych dziwnych historii i myślę że w ostatecznym rozrachunku trzeba to olać.

Ja uważam że to ok, że można się nieco zakamuflować poszukując pomocy i że jest taka możliwość. Dla mnie gorsza sprawa jest taka, że swego czasu zaczęło się niemal każdy wątek "cięższego kalibru" traktować jako prowokację i myślę że wiele więcej zostało pokrzywdzonych dziewczyn, które się o tą prowokację posądziło niż tych doradzających zrobionych w balona. Jeśli dodam, że czasem dziewczyny nie zostawiają suchej nitki na autorkach wątków (już pominę jaki wątek mam na myśli) to bardziej jestem za tym, by możliwość zakładania drugiego konta pozostała.
Każde forum się zmienia. Na intymnym stało się modne mówienie prosto z mostu ("przecież chcesz wiedzieć co myślimy, to Ci mówimy"). Niestety wiele wypowiadających się nie mają hamulców. Tym bardziej wolałabym czuć się bardziej anonimowa.
Sumując te moje przydługie wywody sądzę, że trzeba na sprawę spojrzeć z kilku stron i może lepiej będzie zostawić tak jak jest.

Edytowane przez madie
Czas edycji: 2009-01-28 o 15:26
madie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 15:32   #78
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madie Pokaż wiadomość
Warszawianko, wiem że kieruje Tobą dobro dziewczyn, które np. na intymnym szukają pomocy a trafić mogą na oszusta, który zmyśla straszną historię i bawi się w najlepsze w efekcie czego dla wszystkich sprawa staje się drażliwa- i dla niosących pomoc i dla tych, którzy ewentualnie podczytuja i są naprawdę w trudnej sytuacji. Czujesz się też oszukana.
Nie pomyślałaś, że może czasem warto odsapnąć i nabrać trochę dystansu? Są na prawdę różni ludzie, którzy żyją tworzeniem różnych dziwnych historii i myślę że w ostatecznym rozrachunku trzeba to olać. .
Ale oczywiście,że tak.
Madie,to nie jest tak,że ja przejmuję się każdym wątkiem na intymnym.Wręcz przeciwnie-ja w zasadzie na każdy patrzę z przymrużeniem oka,bo większość właśnie biorę za prowokację.
I to nie tylko ja przecież-ale większość osób.
I to niestety będzie szło właśnie w tę stronę,bo takich prowokacji jest coraz więcej.

Można zostawić tak jak jest,oczywiście,tylko trzeba liczyć się z tym,że niedługo całe intymne zostanie"rozwalone" albo poprzez prowokacje albo poprzez podejrzenia o te prowokacje.
Tak więc można albo zostawić to jak jest,i pozwolić żeby tak się stało-albo chociaż próbować coś wskórać.Wspólnymi siłami,a jest nas tu przecież kilkadziesiąt tysięcy.
Nas tutaj wypowiadała się malutka garstka i dałyśmy takie propozycje-być może inni mają inne.
Stary 2009-01-28, 15:46   #79
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Można zostawić tak jak jest,oczywiście,tylko trzeba liczyć się z tym,że niedługo całe intymne zostanie"rozwalone" albo poprzez prowokacje albo poprzez podejrzenia o te prowokacje.
Ja chciałabym zwrócic uwagę na nowo powstały "genialny" wątek na Intymnym "jak odbic chłopaka". Wpisalam sie w tym wątku, proząc o zignorowanie panny, ktora sobie robi z ludzi polewkę. Reakcja? Praktycznie ŻADNEJ. Ludzie tak się przejęli odpowiadaniem na głupie posty ewidentnej prowokatorki, że nic do nich nie docierało. Pyskówka trwa nadal (o ile Lexie jej nie ucięła, bo widzę, że już obserwuje ten wątek).

Jeśli ludzie będą się wdawać w głupie pyskówki, to prowokatorzy i nudzące sie smarkule zawsze znajdą tu pole do popisu.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 15:50   #80
madie
Zakorzenienie

Mi się wdaje że intymne jest takim miejscem jak tworzą je osoby tam przebywające. Myślę, że każdy kij ma dwa końce i jedne zachowania prowokują inne. Ja widzę zablokowanie możliwości zakładania drugiego konta jako wygodę tylko dla jednej strony- komentujących. A tak jak napisałam powyżej czasem nie trzeba nawet prowokacji, by założyciel wątku ostatecznie chciał się zaszyć w najciemnejszym kącie świata. I co z takim, jeśli pisał z konta, którego używa na co dzień...(?)

Edytowane przez madie
Czas edycji: 2009-01-28 o 15:51 Powód: literówa
madie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 15:55   #81
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Ja chciałabym zwrócic uwagę na nowo powstały "genialny" wątek na Intymnym "jak odbic chłopaka". Wpisalam sie w tym wątku, proząc o zignorowanie panny, ktora sobie robi z ludzi polewkę. Reakcja? Praktycznie ŻADNEJ. Ludzie tak się przejęli odpowiadaniem na głupie posty ewidentnej prowokatorki, że nic do nich nie docierało. Pyskówka trwa nadal (o ile Lexie jej nie ucięła, bo widzę, że już obserwuje ten wątek).

Jeśli ludzie będą się wdawać w głupie pyskówki, to prowokatorzy i nudzące sie smarkule zawsze znajdą tu pole do popisu.
No i tutaj właśnie przydałaby się ikonka o jakiej pisała Paraboliczna.Taka obok ZP,żeby szybciej zgłosić prowokację.
Im szybciej zostałaby ona odkryta,tym szybciej byłaby zamknięta i nie byłoby dalszej dyskusji.
Cytat:
Napisane przez madie Pokaż wiadomość
Mi się wdaje że intymne jest takim miejscem jak tworzą je osoby tam przebywające. Myślę, że każdy kij ma dwa końce i jedne zachowania prowokują inne. Ja widzę zablokowanie możliwości zakładania drugiego konta jako wygodę tylko dla jednej strony- komentujących. A tak jak napisałam powyżej czasem nie trzeba nawet prowokacji, by założyciel wątku ostatecznie chciał się zaszyć w najciemnejszym kącie świata. I co z takim, jeśli pisał z konta, którego używa na codzień...(?)
Madie,na temat tych kont już pisałyśmy tutaj
Stary 2009-01-28, 21:43   #82
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

watek przesunalem na Plotkowe zgodnie z prosbami na PW
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 21:53   #83
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Ktoś zaproponował,że nie powinno być pozwalane zakładanie kilku kont.Może to jest dobry pomysł?
Bo: osoba która ma kilka tysięcy postów,zostawiła tutaj wiele wiadomości o sobie i nie będzie chciała ryzykować,natomiast na nowe konto,które założyło kontrowersyjny wątek już patrzy się troszkę inaczej.

Nie wiem,taka moja propozycja.
A czy dobra?
Czy w ogóle można coś zrobić-oczywiście oprócz nie zwracania uwagi na takie wątki?
Ja bym tu miała jedno zastrzeżenie. Czasem naprawdę jest konieczność posiadania drugiego konta. Może wówczas piszmy do "góry" prośbę o możliwość założenia drugiego konta w takim to a takim celu (i tu sensowny powód, a nie - chłopak chce bym na niego sikała i co ja mam zrobić ).

Nie wiem, czy taka opcja w ogóle jest możliwa?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 21:58   #84
Fresa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10715358]Ja bym tu miała jedno zastrzeżenie. Czasem naprawdę jest konieczność posiadania drugiego konta. Może wówczas piszmy do "góry" prośbę o możliwość założenia drugiego konta w takim to a takim celu (i tu sensowny powód, a nie - chłopak chce bym na niego sikała i co ja mam zrobić ).

Nie wiem, czy taka opcja w ogóle jest możliwa?[/quote]
A gdyby nie było możliwości zakładania więcej niż jednego konta z jednego numeru IP, to co wówczas z tą "koniecznością"?
Stary 2009-01-28, 22:11   #85
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10715358]Ja bym tu miała jedno zastrzeżenie. Czasem naprawdę jest konieczność posiadania drugiego konta. Może wówczas piszmy do "góry" prośbę o możliwość założenia drugiego konta w takim to a takim celu (i tu sensowny powód, a nie - chłopak chce bym na niego sikała i co ja mam zrobić ).

Nie wiem, czy taka opcja w ogóle jest możliwa?[/quote]
naprawde w wiekszosci przypadkow watki o nowych dublikowanych kontach zostaja niezauwazone przez moderatorow, w tytule wyswietla sie tylko nazwa 1 konta, informacja o tym drugim jest watku,trzeba do niego wejsc

licznik wyswietlen w 90% przypadkow (jak nie wiecej) pokazuje 0. a wiec w pewnym sensie dublikowane konta pozostaja i tak tajemnica, chyba, ze ktos wrzuci do wyszukiwarki nicka w razie watpliwosci

jezeli ten zakaz dublikowania kont zostanie wprowadzony(a w to raczej watpie), to predzej ktos pokombinuje tak, aby jednak system ich nie zlapal( to jest naprawde dosc proste) albo zrezygnuje, zamiast pisac PW w pewnym sensie upokarzajace PW zwracajac tym samym na siebie uwage

co innego jezeli ktos chce zakonczyc zupelnie dzialalnosc pod starym nickiem

moim zdaniem sensowniejszy pomysl to dostep do dublikowanych kont dla wszystkich.

ale z drugiej strony, obawiam sie, ze wiele osob bedzie z tego korzystac w celach rozrywkowych, zamiast tylko w sytuacjach, gdy ma sie przeczucie, ze "to juz bylo".

bylabym jednak za pozostawieniem obecnego systemu. a w sytuacjach, gdy ktos ma watpliwosci co do tozsamosci jakiejs osoby, niech pisze PW do jakiegokolwiek dostepnego moderatora, aby sprawdzil

Warszawianko, mozesz wstawic sonde, jestes autorka watku.

Cytat:
A gdyby nie było możliwości zakładania więcej niż jednego konta z jednego numeru IP, to co wówczas z tą "koniecznością"?
to byloby juz przegiecie, wiele osob ma wspolne Ip nawet nie mieszkajac w jednym pokoju, nie wyobrazam sobie takiego zakazu...

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2009-01-28 o 22:14
Stary 2009-01-28, 22:13   #86
201804200947
Konto usunięte

Nie wiem, czy taka opcja w ogóle jest możliwa?[/quote]To rzeczywiście wtedy można by pisać do "góry" i do nich należałaby decyzja.

Cytat:
Właśnie
Stary 2009-01-28, 22:17   #87
201804200947
Konto usunięte

Cytat:

Warszawianko, mozesz wstawic sonde, jestes autorka watku.

.
Tak,tylko nie wiem czy jest sens,bo w całym wątku chodzi o wspólne wymyślenie jakiegokolwiek sposobu,żeby zminimalizować częstotliwość występowania takich prowokacyjnych wątków.
Propozycja z posiadaniem jednego konta jest po prostu pierwszą- i uważam,że dobrą
Ale może rzeczywiście ktoś będzie miał inne pomysły...
Stary 2009-01-28, 22:43   #88
Titane
Rozeznanie

Cytat:
Truskawkowawiosna, ja miałam na myśli pisanie o swoich prywatnych/osobistych sprawach na forum (czyli z której strony by nie spojrzeć jest to jakaś forma ekshibicjonizmu: obnażanie siebie, swojego życia prywatnego przed szeroką publicznością), a następnie panika, że sąsiad, koleżanka z roku czy pani ze spożywczego mogą powiązać fakty i rozpoznać.

Sorki, ale to chyba każdy jest świadomy tego, że wchodzi tu i czyta masa ludzi, zalogowanych lub nie?
No właśnie wydaje się, że każdy powinien być tego świadomy, a jednak nie jest. I potem są jakies dziwne pretensje i obrażanie się, że ktoś skomentował zdjęcie, pamięta imię córki albo przeczytał wszystkie posty jakiegoś użytkownika. I w konsekwencji powstają wątki jak np. ostatnio na technicznym, gdzie dziewczyny zdaje się z odchowalni były w szoku, że ktoś im się miesza do prywatnych spraw i chciały mieć prywatny wątek.

Cytat:
nie przeczytalam jeszcze calego watku ale podchodze do sprawy bardzo emocjonalnie wiec od razu napisze ZDECYDOWANIE powinno byc tak ze jeden uzytkownik ma JEDNO konto i koniec
Wszystko fajnie, tylko że na przykład z mojego komputera korzystają jeszcze 3 osoby co najmniej, a bywa że i więcej. Przecież nie założymy sobie wspólnego konta

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość

Widziałam ten wątek, ale nie chciało mi się pisać. Skąd wiadomo, że to prowokacja. Klon?

Edytowane przez Titane
Czas edycji: 2009-01-28 o 22:44
Titane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 22:59   #89
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem na jakiej zasadzie dziala rozpoznawanie klonow na wizazu, ale jezeli po IP by tylko i wylacznie no to powstaje problem.
Co z tymi co naleza do sieci osiedlowej i wraz z paronastoma innymi uzytkownikami maja ten sam adres zewnetrzny? No i przykladowo 4 dziewczyny z tej sieci maja konta na wizazu...
U mnie w domu sa 4 sprawne komputery, moj do nauki, moj do rozrywki, sluzbowy TZ i mojej mamy. Wszystkie to samo zewnetrzne ip... jakbysmy na czacie rozmawiali ktos by pomyslal ze mam rozszczepienie jazni.
A i mama ma konto, TZ dwa bo hasla zapomnial i sie ukrywal poza tym tutaj przede mna ;]
No i ja raz glupia zalozylam konto zeby cos napisac na intymnym.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2009-01-28 o 23:01
SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 23:05   #90
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Nie wiem na jakiej zasadzie dziala rozpoznawanie klonow na wizazu, ale jezeli po IP by tylko i wylacznie no to powstaje problem.
rejestruje tylko przelogowywania z jednego komputera, a konkretnie z jednej przegladarki, gdy nie czyscic cookies z tego co sie orientuje.

IP mozna miec takie samo
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości