|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy możliwość posiadania kilku kont powinna być zabroniona? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
87 | 35,80% |
Nie |
127 | 52,26% |
Wszystko mi jedno |
29 | 11,93% |
Głosujący: 243. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żeby było bezpieczniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, to mówisz? ![]() Nie ma za co, naprawdę ![]() Cytat:
A jeśli o wątki na Intymnie chodzi to powtarza się dość często schemat: autorka wątku narzeka na TŻeta, Wizażanki obiektywnymi opiniamii utwierdzają ją w tym, że Miś jest be i wtedy autorka wątku strzela fochem w Wizażanki, bo jak śmią o jej Miśku źle mówić ![]() Cytat:
Zbyt wiele szyderstwa w niektórych wypowiedziach było, żeby teraz uznać, że ktoś tylko tak mówił a w czyn tego nie wprowadził, bo zapewne ktoś wprowadził i stąd zapewne goście w wątku Anitki: jej znajomi z nk ![]() Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2009-01-27 o 21:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym tak pomyslala gdybym nie miala takiej kolezanki :/
![]() |
![]() |
#64 | ||||
Zakorzenienie
|
nie przeczytalam jeszcze calego watku ale podchodze do sprawy bardzo emocjonalnie wiec od razu napisze ZDECYDOWANIE powinno byc tak ze jeden uzytkownik ma JEDNO konto i koniec
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A z drugiej strony patrząc,to własnie-40 tys osób,ileż to mogłoby być prowokacji.. To nie garstka ludzi,tylko kilkadziesiąt tysięcy i powinniśmy coś zrobić,żeby te kilkadziesiąt tysięcy czuło się tu bezpiecznie. ..a bo się tak wczułam strasznie w tę cała sytuację ![]() Ale ostatni raz.Już mi się nawet nie chce nigdzie pisać:/ Złosiu,pisałeś,że jesteś przeciwko takiej "ustawie Wizażowej".Bo między innymi na innych forach,portalach itd,można mieć tyle kont,ile się chce. Masz rację,ale weź proszę pod uwag,że Wizaż to nie "inne fora".Wizaż jest inny,różni się pod wieloma względami.Również pod względami bezpieczeństwa czy kultury. Wiele osób udziela się tylko tutaj,bo tutaj jest większa kultura wypowiedzi,jest kładziony na nią nacisk i jest się świadomym,że nie zostanie się przez nikogo "zbluzganym"-tak jak można by na innych forach. Dlatego jeżeli się zgodzisz,mam propozycję: Przenieść ten wątek na plotkowe,dając tym samym możliwość wypowiedzenia się większej ilości ludzi..Może nawet dodać sondę? Zobaczylibyśmy ile osób jest za,ile przeciw a decyzję oczywiście podjąłbyś i tak sam. No,chyba,że z góry od razu nie.. To wtedy będziemy próbować dalej Cię namawiać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze jeden pomysł
![]() Żeby było bezpieczniej można usunąć z profilu opcje: "pokaż wszystkie posty użytkownika" oraz "pokaż wszystkie wątki założone przez użytkownika" Jak ktoś chce, niech sobie szuka przez wyszukiwarkę, a nie tak na tacy... zawsze mogłoby to zniechęcić kogoś do śledzenia i przeszukiwania wszystkich możliwych postw i wątków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiedy np.ktoś z jakichś względów nam się nie podoba,powiedzmy ze sposoby wypowiedzi,to zaglądając do jego wcześniejszych postów wiemy z kim mamy do czynienia. Ale z drugiej strony też masz rację,bo coś mnie ściska w środku jak czytam,że ktoś wypomina drugiemu,ile i gdzie pisał postów.. Napisałam do Laury2112 z prośbą o przeniesienie wątku na plotkowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, tak wiem, że to przydatne funkcje, ale gdyby zniknęły, to można by do moda napisać, żeby sprawdził taką osobę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ale jak Wy sobie to wyobrazacie, pytam serio?
![]() wlasnie sprawdzilam, ze wczoraj system wylapal 3 strony nowych watkow o klonach, kazdego dnia jest podobnie. wynaczony mod mialby siedziec i po kolei kazdego dopytywac sie czy to jego drugie konto czy kogos kto tez korzysta z komputera? pojawia sie informacja o sklonowanym koncie i od razu mamy to nowe konto zablokowac czy jak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co system wyłapie-to wyłapie.Wiadomo,ze nikt nie miałby czasu no i pewnie ochoty na siedzenie tutaj całymi dniami i porównywanie numerów IP. W razie informacji,że konto jest sklonowane-jedno zamykać,tak.Moim zdaniem zamykać stare a zostawiać nowe.Chyba,że właściciel konta chciałby inaczej,ale to już może się z moderatorem skontaktować. No i jeżeli pojawiłby się taki wpis w regulaminie,to każdy byłby świadomy tego,ze zakladając nowe konto-stare jest zamykane. Ale to są oczywiście luźne propozycje.Wiadomo,że im więcej ludzi,tym więcej propozycji,argumentów itd. Truskawkowawiosno,poniewa ż Laury nie ma-czy mogłabyś przenieść wątek na plotkowe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tutaj bedzie wrecz nie do ogarniecia, ktos musialby byc takim Szeryfem i codziennie sie bawic, pewnie co chwile otrzymywalby Pw z pretensjami lub pokretnymi tlumaczeniami... teraz mysle, ze dziewczyny nie boja sie, ze moderatorzy widza kto jest czyim klonem, bo zielonych nie jest w sumie tak duzo, a poza tym nie mamy prawa paplac kto jest kim bez wyraznego powodu jezeli wszedl by taki przepis, to co sprytniejsze osoby sprawnie omijalyby system klonow, gdyby np. chcialy zalozyc wstydliwy (ale prawdziwy)watek na Intymnym. nie bede pisac jak to zrobic, ale chyba wiekszosc jest sie w stanie domyslec, skoro nie chodzi o IP... niestety nie moge przesuwac, funkcjonuje jako moderator tylko na swoim forum, tu jestem taka sama jak Wy, naprawde. moge technicznie przyznawac punkty na calym forum, ale nie powinnam czekajcie na Zlosia lub Aniołka ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2009-01-28 o 14:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bez przesady ![]()
![]() |
![]() |
#76 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Po prostu przy założeniu nowego konta stare byłoby np. zamykane. Ja wiem,że niektórzy czasem chcą założyć drugie konto,żeby o coś zapytać bez złych zamiarów,ale niestety,trzeba podziękować tym,którzy takie zdublowane konta mieli do innych celów.Bo to przez nich teraz ta "obsesja" prowokacji i potrzeba większej uwagi,bezpieczeństwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Warszawianko, wiem że kieruje Tobą dobro dziewczyn, które np. na intymnym szukają pomocy a trafić mogą na oszusta, który zmyśla straszną historię i bawi się w najlepsze w efekcie czego dla wszystkich sprawa staje się drażliwa- i dla niosących pomoc i dla tych, którzy ewentualnie podczytuja i są naprawdę w trudnej sytuacji. Czujesz się też oszukana.
Nie pomyślałaś, że może czasem warto odsapnąć i nabrać trochę dystansu? Są na prawdę różni ludzie, którzy żyją tworzeniem różnych dziwnych historii i myślę że w ostatecznym rozrachunku trzeba to olać. Ja uważam że to ok, że można się nieco zakamuflować poszukując pomocy i że jest taka możliwość. Dla mnie gorsza sprawa jest taka, że swego czasu zaczęło się niemal każdy wątek "cięższego kalibru" traktować jako prowokację i myślę że wiele więcej zostało pokrzywdzonych dziewczyn, które się o tą prowokację posądziło niż tych doradzających zrobionych w balona. Jeśli dodam, że czasem dziewczyny nie zostawiają suchej nitki na autorkach wątków (już pominę jaki wątek mam na myśli) to bardziej jestem za tym, by możliwość zakładania drugiego konta pozostała. Każde forum się zmienia. Na intymnym stało się modne mówienie prosto z mostu ("przecież chcesz wiedzieć co myślimy, to Ci mówimy"). Niestety wiele wypowiadających się nie mają hamulców. Tym bardziej wolałabym czuć się bardziej anonimowa. Sumując te moje przydługie wywody ![]() Edytowane przez madie Czas edycji: 2009-01-28 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Madie,to nie jest tak,że ja przejmuję się każdym wątkiem na intymnym.Wręcz przeciwnie-ja w zasadzie na każdy patrzę z przymrużeniem oka,bo większość właśnie biorę za prowokację. I to nie tylko ja przecież-ale większość osób. I to niestety będzie szło właśnie w tę stronę,bo takich prowokacji jest coraz więcej. Można zostawić tak jak jest,oczywiście,tylko trzeba liczyć się z tym,że niedługo całe intymne zostanie"rozwalone" albo poprzez prowokacje albo poprzez podejrzenia o te prowokacje. Tak więc można albo zostawić to jak jest,i pozwolić żeby tak się stało-albo chociaż próbować coś wskórać.Wspólnymi siłami,a jest nas tu przecież kilkadziesiąt tysięcy. Nas tutaj wypowiadała się malutka garstka i dałyśmy takie propozycje-być może inni mają inne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ludzie będą się wdawać w głupie pyskówki, to prowokatorzy i nudzące sie smarkule zawsze znajdą tu pole do popisu.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Mi się wdaje że intymne jest takim miejscem jak tworzą je osoby tam przebywające. Myślę, że każdy kij ma dwa końce i jedne zachowania prowokują inne. Ja widzę zablokowanie możliwości zakładania drugiego konta jako wygodę tylko dla jednej strony- komentujących. A tak jak napisałam powyżej czasem nie trzeba nawet prowokacji, by założyciel wątku ostatecznie chciał się zaszyć w najciemnejszym kącie świata. I co z takim, jeśli pisał z konta, którego używa na co dzień...(?)
Edytowane przez madie Czas edycji: 2009-01-28 o 15:51 Powód: literówa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Im szybciej zostałaby ona odkryta,tym szybciej byłaby zamknięta i nie byłoby dalszej dyskusji. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
watek przesunalem na Plotkowe zgodnie z prosbami na PW
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie wiem, czy taka opcja w ogóle jest możliwa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10715358]Ja bym tu miała jedno zastrzeżenie. Czasem naprawdę jest konieczność posiadania drugiego konta. Może wówczas piszmy do "góry" prośbę o możliwość założenia drugiego konta w takim to a takim celu (i tu sensowny powód, a nie - chłopak chce bym na niego sikała i co ja mam zrobić
![]() Nie wiem, czy taka opcja w ogóle jest możliwa?[/quote] A gdyby nie było możliwości zakładania więcej niż jednego konta z jednego numeru IP, to co wówczas z tą "koniecznością"? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10715358]Ja bym tu miała jedno zastrzeżenie. Czasem naprawdę jest konieczność posiadania drugiego konta. Może wówczas piszmy do "góry" prośbę o możliwość założenia drugiego konta w takim to a takim celu (i tu sensowny powód, a nie - chłopak chce bym na niego sikała i co ja mam zrobić
![]() Nie wiem, czy taka opcja w ogóle jest możliwa?[/quote] naprawde w wiekszosci przypadkow watki o nowych dublikowanych kontach zostaja niezauwazone przez moderatorow, w tytule wyswietla sie tylko nazwa 1 konta, informacja o tym drugim jest watku,trzeba do niego wejsc licznik wyswietlen w 90% przypadkow (jak nie wiecej) pokazuje 0. a wiec w pewnym sensie dublikowane konta pozostaja i tak tajemnica, chyba, ze ktos wrzuci do wyszukiwarki nicka w razie watpliwosci jezeli ten zakaz dublikowania kont zostanie wprowadzony(a w to raczej watpie), to predzej ktos pokombinuje tak, aby jednak system ich nie zlapal( to jest naprawde dosc proste) albo zrezygnuje, zamiast pisac PW w pewnym sensie upokarzajace PW zwracajac tym samym na siebie uwage co innego jezeli ktos chce zakonczyc zupelnie dzialalnosc pod starym nickiem moim zdaniem sensowniejszy pomysl to dostep do dublikowanych kont dla wszystkich. ale z drugiej strony, obawiam sie, ze wiele osob bedzie z tego korzystac w celach rozrywkowych, zamiast tylko w sytuacjach, gdy ma sie przeczucie, ze "to juz bylo". bylabym jednak za pozostawieniem obecnego systemu. a w sytuacjach, gdy ktos ma watpliwosci co do tozsamosci jakiejs osoby, niech pisze PW do jakiegokolwiek dostepnego moderatora, aby sprawdzil Warszawianko, mozesz wstawic sonde, jestes autorka watku. to byloby juz przegiecie, wiele osob ma wspolne Ip nawet nie mieszkajac w jednym pokoju, nie wyobrazam sobie takiego zakazu... Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2009-01-28 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
![]() Nie wiem, czy taka opcja w ogóle jest możliwa?[/quote]To rzeczywiście wtedy można by pisać do "góry" i do nich należałaby decyzja. Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
Tak,tylko nie wiem czy jest sens,bo w całym wątku chodzi o wspólne wymyślenie jakiegokolwiek sposobu,żeby zminimalizować częstotliwość występowania takich prowokacyjnych wątków.
Propozycja z posiadaniem jednego konta jest po prostu pierwszą- i uważam,że dobrą ![]() Ale może rzeczywiście ktoś będzie miał inne pomysły... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Titane Czas edycji: 2009-01-28 o 22:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co z tymi co naleza do sieci osiedlowej i wraz z paronastoma innymi uzytkownikami maja ten sam adres zewnetrzny? No i przykladowo 4 dziewczyny z tej sieci maja konta na wizazu... U mnie w domu sa 4 sprawne komputery, moj do nauki, moj do rozrywki, sluzbowy TZ i mojej mamy. Wszystkie to samo zewnetrzne ip... jakbysmy na czacie rozmawiali ktos by pomyslal ze mam rozszczepienie jazni. A i mama ma konto, TZ dwa bo hasla zapomnial i sie ukrywal poza tym tutaj przede mna ;] No i ja raz glupia zalozylam konto zeby cos napisac na intymnym.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-01-28 o 23:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
IP mozna miec takie samo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.