![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
widze ze nie jestem jedna z ta pamiecia jest nas troszke dzisiaj w pracy powiedzialam dziadkowi(jestem opiekunka) ze zaraz do niego wroce zeby sie sam nie ruszal z pokoju i poszlam do siebie do biura i po 2 godz przypomnialam sobie ze chcial isc ze mna na spacer biedny czekal w pokoju ponad 2 godz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A jeżeli chodzi o leki to ja sobie kupiłam taki pojemniczek z plastkiku z przegródkami na poszczególne dni ( nawet są opisane) i w każddą przedziałkę wkładam sobie leki żeby o nich nie zapomnieć albo żeby ich nie zdublować ;-)))
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-01-28 o 15:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
Takie widziałam w sklepie z chińskimi wyrobami
![]() U nas to się nazywa Centrum Chińskie A co ty takiego bierzesz bo ja tylko prenatal czasmi nospę i rutinoskorbin?
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-01-28 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z samego rana Euthyrox (tyroksyna) żeby leniwą tarczycę wspomóc- nie mogę tego brać z niczym innym, na czczo popite niewielką ilością wody, jeszcze pół godziny nic nie jeśc. Jak tyroksyna się już wchłonie to Luteinę (progesteron) pod język i tak trzymam pół godziny badziewie, aż się rozpuści. Wieczorem: Feminatal800 (witaminki+kw. foliowy), lecytyna i ProBacti 4 (bakterie mlekowe) Tuż przed snem powtórka z obleśnej luteiny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
U mnie z pamięcia tez nie najlepiej. ![]() Co do zaparć to mnie też spotkały, ale pomaga picie wody niegazowanej. Wczoraj byłam u lekarza żeby dał mi skierowanie na badania, ale dopiero mam sie zgłosić za 2 tyg bo jestem w programie Mama, Zdrowie i Ja i ten program tak wymaga. A mnie wczoraj dopadła ochota na śledzia, chyba dziś też sobie zjem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Dziś robiłam znowu test i też ta druga kreska jest blada... Ale chyba to nie oznacza, że jestem tylko trochę w ciąży, co?
![]() ![]() ![]() Do lekarza na razie prywatnie się zapiszę bo musieli oczywiście zmienić przepisy i nie mam już jako nie pracująca ubezpieczenia od męża tylko trza znowu lecieć do UP na cały dzień i się zarejestrować. A potem chyba co miesiąc na wyznaczane wizyty, przerąbane z tym lataniem... Załamuje mnie to ale muszę to koniecznie załatwić bo jakby odpukać coś się stało to jestem bez ubezpieczenia ![]() Mam tylko nadzieję, że jak powiem, że jestem w ciąży to nie wynajdą mi jakiś ofert... Jak się odmówi (chyba 2 razy) to sie traci chyba ubezpieczenie... Czy któras z Was wie coś bliżej na ten temat? Strasznie się tym denerwuję bo nienawidziłam tam chodzić, ale kiedys to było raz na kwartał a potem jak wprowadzili co miesiąc to wolałam mieć ubezp. od męża. |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
ODDAM ZA DARMO
Dziewczyny mam na zbyciu spodnie (jensy) ciazowe na bardzo szczupla osobe. Spodnie (H&M) maja rozmiar XS - z tym ze ja wyprulam ten szeroki sciagacz na brzuszek bo mi tylko przeszkadzal i odznaczal sie pod bluzkami - spodnie sa biodrowki i super trzymaja sie po prostu na pasku. Moge dorzucic tez jakies bluzeczki - chociaz wszystkie sa troche zmechacone na brzuchu - od glaskania ![]() Jezli by byla, ktoras z Was zainteresowana to piszcie na priv. Pozdrawiam i zycze duzo zdrowka dla Was i Waszych maluszkow |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
Mnie też takie bledzizny wychodziły na testach, jak najbardziej jednak jestem w ciąży ( nie trochę
![]() Pierwsze słyszę o tej zmianie przepisów. To co z kobietami zajmującymi się domem i nieszukającymi pracy? Bo jest takich całkiem sporo. |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
O tych zmianach wyczytała gdzieś moja mama, potem gdzieś na forum ktoś umieścił link do artukułu na ten temat. A wczoraj mój mąż sie pytał u siebie w kadrach i potwierdzili, że nie pracująca żona teraz nie ma ubezpiecznienia od pracującego małżonka i mam się zarejstrować w Urzędzie pracy. To weszło ponoć od 1 stycznia tego roku...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam ten artykuł:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Wspo...y-1880221.html |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
asiuuula rozmawialam dzisiaj ze znajoma ktora nie dawno rodzila 3 dzieciatko takze troszke sie zna bo moje 2 testy byly dosc grube wyrazne kreski co moze oznaczac ze ciaza moze byc bardziej zaawansowana (nie jestem pewna u mnie ale mysle ze to 4 tydz )takze jak twoja jest bladziutka moze byc ciut krotsza niewiem to tylko domysly
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale i tak kupię jakiś test z niebeskimi kreseczkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
mi z racji ze jestem chuda to siostra jeszcze przed ciazą mowiła zebym jadla bo w ciazy nie bede dała rady tak jak ona, a ja od kiedy jestem w ciazy to cały czas jestem głodna, no moze jakies dwa dni były ze nie miałam ochoty, a tak to jem ile sie da, ale waga ciała sie nie zmieniła. Na obiad zjadłam frytki i nadal mam na nie ochote, wiec na kolacje tez beda frytki, a brzuszek juz wzdyma. no i jakos tak mnie mdli.
Co do kresek na tescie to moja druga tez była slaba, na drugi dzien zrobiłam bete i był to juz 5 tydzien. |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czasami mnie mdli ale absolutnie nie przeszkadza mi to w jedzeniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Przyczajenie
|
Z tymi testami to tak trochę dziwnie jest bo robiłam cztery przy czym były z trzy różnych firm. W różnych odstępach czasu druga kreska była za każdym razem blada. Nawet na teście, który zrobiłam po becieHCG (a wg wyników był to 3-4 tydz. od poczęcia).
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Ja mam to samo. Wogóle nie chce mi sie jeść. Mąż się wścieka, że nic nie jem, wmusza we mnie chociaż owoce. Na szczęście mogę pić, choc też nie wszystko. Sprawnie idzie mi z wodą i sokami owocowymi, gorzej z warzywnymi. Mam nadzieję, że mi to przejedzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak już się zaczyna jeść to mdłości przechodzą, więc ... jem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A wagą się nie przejmuj, przecież wszystko ciągnie dziecko ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja zazdroszę w pewnym senesie tych mdłości ![]() ![]() Czasami mnie mdli ale absolutnie nie przeszkadza mi to w jedzeniu ![]() U mnie to samo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
a ja sie wczoraj najadłam tych frytek, a potem spac nie moglam, to mnie mdliło, to brzuch bolal, to biegałam to kibelka bo mnie ciagało na zwrot. dzis wszedzie te frytki czuje i jest mi niedobrze, mieszkanie cały czas wietrze, ale i tak je czuje, blee
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
No to mam wyrzuty sumienia, ze narobiłam Ci smaka.
Ja po takich ekscesach się aż tak nie męczę |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
tak naprawde to te frytki za mna chodziły od niedzieli, wiec nie musisz miec wyrzutów, ale szybko juz ich nie zjem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dostałam 3 tygdonie zwolnienia, wczoraj mi sie nasiliło przeziebienie i doszła wysoka gorączka - dziś już lepiej, ale lezymy pod kolderką z maleństwem i sie kurujemy ![]() uwazajcie na siebie dziewczyny, bo tego naszego stresu co wczoraj z TŻ mielismy to nikomu nie życzymy mam nadzieje, że te choróbska mamy nie zaszkodziły maluszkowi - mocno w to wierzę - trzeba mi wierzyć buziaki
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny,
Cierpicie na zaparcia a u mnie odwrotnie ![]() Chciałam sie Wam tez pochwalić, ze w poniedziałek wybieram sie do gina by posluchac serduszka. Czy bede miala USG to nie wiem ale mam nadzieje ze tak. Zycze Wam dobrego samopoczucia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | ||||
Zadomowienie
|
oj nie mają
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
Mój węch jest wyczulony na dziwne rzeczy: nienawidzę ogólnego zamętu zapachowego lodówek (mąż mi żarcie z tego śmierdziela przynosi), mdli mnie od zapachu wędlin i jajek. Poza tym żadne inne zapachy mnie nie drażnią
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.