mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-28, 14:58   #241
angkorcz
Raczkowanie

Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

widze ze nie jestem jedna z ta pamiecia jest nas troszke dzisiaj w pracy powiedzialam dziadkowi(jestem opiekunka) ze zaraz do niego wroce zeby sie sam nie ruszal z pokoju i poszlam do siebie do biura i po 2 godz przypomnialam sobie ze chcial isc ze mna na spacer biedny czekal w pokoju ponad 2 godz jak na razie meczy mnie tylko zgaga i odbija mi sie tak glossno ze czasami az glupio jak dzis w sklepie w kolejce
angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 15:42   #242
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaaaniusia Pokaż wiadomość
a i mam ostatnio straszna skleroze, o wszystkim zapominam, wczoraj dla meza na kolacje miałam zrobic kakao, pytałam sie go x razy co chce, a ostatecznie zrobiłam kawe, a czy leki wziełam to musze liczyc po pustych miejscach w opakowaniu, bo nie pamietam.
U mnie problem z pamiecią jest straszny, ciągle zapominam co chciałam powiedzieć, dyktuje dzieciarni temat po 4x i nadal pytam czy mają temat.. a pozatym myle imiona w klasie w której jestem wychowawcą!!!!! A nowych dzieciaków poprostu nie sposób mi się nauczyć..

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
No nie mają.
Ja szaleję dietetycznie. Od 3 dni jem na obiad frytki z sosem czosnkowym i sałatkę owocową z bitą śmietaną. Mąż jakoś bladozielono wygląda jak widzi, że po tych frytkach zaraz wsuwam deser i jeszcze nieartykuowane dźwięki zadowolenia przy tym wydaję.
A potem mam wzdęcia, brzuszek boli, na drugi dzień powtórka, bo się powstrzymać nie mogę...

Miałam takie objawy już wcześniej , pomimo regularnego brania lecytyny, teraz skleroza dochodzi do rozmiarów wręcz katastrofalnych. Za kilka tygodni jak będę wychodzić do sklepu, to będę musiała sobie karteczkę z adresem na szyi powiesić, żeby mnie ktoś łaskawy do domu odstawił...
UMMMM frytki ja też dopadłam frykasy ale z keczupem, potem zapiekanka potem całe opakowanie toffiifi potem biszkopty z bita czekoladą, i tak dalej... na śledzie narazie mnie nie ciągnie za to uwielbiam kanapeczki z sałatką i białą rzodkwią...

A jeżeli chodzi o leki to ja sobie kupiłam taki pojemniczek z plastkiku z przegródkami na poszczególne dni ( nawet są opisane) i w każddą przedziałkę wkładam sobie leki żeby o nich nie zapomnieć albo żeby ich nie zdublować ;-)))

Edytowane przez Biedroneczkaolga
Czas edycji: 2009-01-28 o 15:54
Biedroneczkaolga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 15:50   #243
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
U mnie problem z pamiecią jest straszny, ciągle zapominam co chciałam powiedzieć, dyktuje dzieciarni temat po 4x i nadal pytam czy mają temat.. a pozatym myle imiona w klasie w której jestem wychowawcą!!!!! A nowych dzieciaków poprostu nie sposób mi się nauczyć..

UMMMM frytki ja też dopadłam frykasy ale z keczupem, potem zapiekanka potem całe opakowanie toffiifi potem biszkopty z bita czekoladą, i tak dalej... na śledzie narazie mnie nie ciągnie za to uwielbiam kanapeczki z sałatką i białą rzodkwią...

A jeżeli chodzi o leki to ja sobie kupiłam taki pojemniczek z plastkiku z przegrudkami na poszczególne dni ( nawet są opisane) i w każddą przedziałkę wkładam sobie leki żeby o nich nie zapomnieć albo żeby ich nie zdublować ;-)))
Też się przymierzam do kupna takiego cudeńka, ale jak ostatnio pytałam w aptece to mieli tylko taki z dniami tygodnia. To mnie nie urządza. Potrzebuję jeszcze 4 przegródek na każdy dzień, bo łykam leki i witaminy 4 razy dziennie. Z moim roztrzepaniem ciągle każdy lek wychodzi o innej porze
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 15:55   #244
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Takie widziałam w sklepie z chińskimi wyrobami ))
U nas to się nazywa Centrum Chińskie

A co ty takiego bierzesz bo ja tylko prenatal czasmi nospę i rutinoskorbin?

Edytowane przez Biedroneczkaolga
Czas edycji: 2009-01-28 o 15:57
Biedroneczkaolga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 16:11   #245
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Takie widziałam w sklepie z chińskimi wyrobami ))
U nas to się nazywa Centrum Chińskie

A co ty takiego bierzesz bo ja tylko prenatal czasmi nospę i rutinoskorbin?
Wiesz, ja to teraz jak mocherowa babcia.

Z samego rana Euthyrox (tyroksyna) żeby leniwą tarczycę wspomóc- nie mogę tego brać z niczym innym, na czczo popite niewielką ilością wody, jeszcze pół godziny nic nie jeśc.
Jak tyroksyna się już wchłonie to Luteinę (progesteron) pod język i tak trzymam pół godziny badziewie, aż się rozpuści.
Wieczorem: Feminatal800 (witaminki+kw. foliowy), lecytyna i ProBacti 4 (bakterie mlekowe)
Tuż przed snem powtórka z obleśnej luteiny.
Stary 2009-01-28, 16:18   #246
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

cześć dziewczynki

U mnie z pamięcia tez nie najlepiej.
Co do zaparć to mnie też spotkały, ale pomaga picie wody niegazowanej.

Wczoraj byłam u lekarza żeby dał mi skierowanie na badania, ale dopiero mam sie zgłosić za 2 tyg bo jestem w programie Mama, Zdrowie i Ja i ten program tak wymaga.

A mnie wczoraj dopadła ochota na śledzia, chyba dziś też sobie zjem.
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 16:30   #247
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:

Z samego rana Euthyrox (tyroksyna) żeby leniwą tarczycę wspomóc- nie mogę tego brać z niczym innym, na czczo popite niewielką ilością wody, jeszcze pół godziny nic nie jeśc.
Jak tyroksyna się już wchłonie to Luteinę (progesteron) pod język i tak trzymam pół godziny badziewie, aż się rozpuści.
Wieczorem: Feminatal800 (witaminki+kw. foliowy), lecytyna i ProBacti 4 (bakterie mlekowe)
ależ tych leków ja mam hormony w normie całe szczęście ale co tam jeszcze siedzi to zobacze dopiero za tydzień - jak ja nie mogę się doczekać - aż jestem w szoku że szybciej prywatnie nie poszłam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 16:57   #248
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Dziś robiłam znowu test i też ta druga kreska jest blada... Ale chyba to nie oznacza, że jestem tylko trochę w ciąży, co? Te różowe kreski jakieś blade wychodzą . Kupię jutro coś z niebieskimi (jak robiłam przy pierwszej ciąży Quick View to od razu były dwie tłuste krechy) bo tak czy inaczej chcę zobaczyć je wyraźne .
Do lekarza na razie prywatnie się zapiszę bo musieli oczywiście zmienić przepisy i nie mam już jako nie pracująca ubezpieczenia od męża tylko trza znowu lecieć do UP na cały dzień i się zarejestrować. A potem chyba co miesiąc na wyznaczane wizyty, przerąbane z tym lataniem... Załamuje mnie to ale muszę to koniecznie załatwić bo jakby odpukać coś się stało to jestem bez ubezpieczenia .
Mam tylko nadzieję, że jak powiem, że jestem w ciąży to nie wynajdą mi jakiś ofert... Jak się odmówi (chyba 2 razy) to sie traci chyba ubezpieczenie... Czy któras z Was wie coś bliżej na ten temat?
Strasznie się tym denerwuję bo nienawidziłam tam chodzić, ale kiedys to było raz na kwartał a potem jak wprowadzili co miesiąc to wolałam mieć ubezp. od męża.
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 16:57   #249
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

ODDAM ZA DARMO

Dziewczyny mam na zbyciu spodnie (jensy) ciazowe na bardzo szczupla osobe. Spodnie (H&M) maja rozmiar XS - z tym ze ja wyprulam ten szeroki sciagacz na brzuszek bo mi tylko przeszkadzal i odznaczal sie pod bluzkami - spodnie sa biodrowki i super trzymaja sie po prostu na pasku.
Moge dorzucic tez jakies bluzeczki - chociaz wszystkie sa troche zmechacone na brzuchu - od glaskania

Jezli by byla, ktoras z Was zainteresowana to piszcie na priv.

Pozdrawiam i zycze duzo zdrowka dla Was i Waszych maluszkow
Lija28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 17:00   #250
Foka29
Zadomowienie

Mnie też takie bledzizny wychodziły na testach, jak najbardziej jednak jestem w ciąży ( nie trochę )
Pierwsze słyszę o tej zmianie przepisów. To co z kobietami zajmującymi się domem i nieszukającymi pracy? Bo jest takich całkiem sporo.
Stary 2009-01-28, 17:07   #251
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też takie bledzizny wychodziły na testach, jak najbardziej jednak jestem w ciąży ( nie trochę )
Pierwsze słyszę o tej zmianie przepisów. To co z kobietami zajmującymi się domem i nieszukającymi pracy? Bo jest takich całkiem sporo.
O tych zmianach wyczytała gdzieś moja mama, potem gdzieś na forum ktoś umieścił link do artukułu na ten temat. A wczoraj mój mąż sie pytał u siebie w kadrach i potwierdzili, że nie pracująca żona teraz nie ma ubezpiecznienia od pracującego małżonka i mam się zarejstrować w Urzędzie pracy. To weszło ponoć od 1 stycznia tego roku...
Stary 2009-01-28, 17:17   #252
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Znalazłam ten artykuł:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Wspo...y-1880221.html
Stary 2009-01-28, 17:28   #253
angkorcz
Raczkowanie

asiuuula rozmawialam dzisiaj ze znajoma ktora nie dawno rodzila 3 dzieciatko takze troszke sie zna bo moje 2 testy byly dosc grube wyrazne kreski co moze oznaczac ze ciaza moze byc bardziej zaawansowana (nie jestem pewna u mnie ale mysle ze to 4 tydz )takze jak twoja jest bladziutka moze byc ciut krotsza niewiem to tylko domysly troszke namieszalam
angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 17:45   #254
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
asiuuula rozmawialam dzisiaj ze znajoma ktora nie dawno rodzila 3 dzieciatko takze troszke sie zna bo moje 2 testy byly dosc grube wyrazne kreski co moze oznaczac ze ciaza moze byc bardziej zaawansowana (nie jestem pewna u mnie ale mysle ze to 4 tydz )takze jak twoja jest bladziutka moze byc ciut krotsza niewiem to tylko domysly troszke namieszalam
No moja raczej krótka bo dopiero dziś mija 4 dzień po terminie spodziewanego okresu i też sobie tak tłumaczę, że jeszcze za niski poziom może hormonu hcg
Ale i tak kupię jakiś test z niebeskimi kreseczkami .
Stary 2009-01-28, 18:32   #255
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
No nie mają.
Ja szaleję dietetycznie. Od 3 dni jem na obiad frytki z sosem czosnkowym i sałatkę owocową z bitą śmietaną. Mąż jakoś bladozielono wygląda jak widzi, że po tych frytkach zaraz wsuwam deser i jeszcze nieartykuowane dźwięki zadowolenia przy tym wydaję.
A potem mam wzdęcia, brzuszek boli, na drugi dzień powtórka, bo się powstrzymać nie mogę...
Cytat:
Jak ja Wam zazdroszczę tych zachcianek ja praktycznie wmuszam w siebie jedzenie i picie, nawet nie mogę myśleć o jedzeniu tak mnie mdli.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 18:47   #256
aaaaniusia
Raczkowanie

mi z racji ze jestem chuda to siostra jeszcze przed ciazą mowiła zebym jadla bo w ciazy nie bede dała rady tak jak ona, a ja od kiedy jestem w ciazy to cały czas jestem głodna, no moze jakies dwa dni były ze nie miałam ochoty, a tak to jem ile sie da, ale waga ciała sie nie zmieniła. Na obiad zjadłam frytki i nadal mam na nie ochote, wiec na kolacje tez beda frytki, a brzuszek juz wzdyma. no i jakos tak mnie mdli.
Co do kresek na tescie to moja druga tez była slaba, na drugi dzien zrobiłam bete i był to juz 5 tydzien.
aaaaniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 18:49   #257
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Jak ja Wam zazdroszczę tych zachcianek ja praktycznie wmuszam w siebie jedzenie i picie, nawet nie mogę myśleć o jedzeniu tak mnie mdli.
A ja zazdroszę w pewnym senesie tych mdłości Chociaz bym nie jadła a tak to będę wyglądała nie jak szafa trzydrzwiowa (jak teraz) ale jak dwie szafy .
Czasami mnie mdli ale absolutnie nie przeszkadza mi to w jedzeniu , niestety...
Stary 2009-01-28, 20:09   #258
Salamandraa
Przyczajenie

Z tymi testami to tak trochę dziwnie jest bo robiłam cztery przy czym były z trzy różnych firm. W różnych odstępach czasu druga kreska była za każdym razem blada. Nawet na teście, który zrobiłam po becieHCG (a wg wyników był to 3-4 tydz. od poczęcia).
Salamandraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 07:32   #259
humant
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam to samo. Wogóle nie chce mi sie jeść. Mąż się wścieka, że nic nie jem, wmusza we mnie chociaż owoce. Na szczęście mogę pić, choc też nie wszystko. Sprawnie idzie mi z wodą i sokami owocowymi, gorzej z warzywnymi. Mam nadzieję, że mi to przejedzie
humant jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-29, 08:47   #260
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
A ja zazdroszę w pewnym senesie tych mdłości Chociaz bym nie jadła a tak to będę wyglądała nie jak szafa trzydrzwiowa (jak teraz) ale jak dwie szafy .
To samo myślę, przraża mnie wizja siebie za kilka miesięcy, w drzwi się nie zmieszczę.

Jak już się zaczyna jeść to mdłości przechodzą, więc ... jem
Stary 2009-01-29, 10:20   #261
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
No tak, zawsze się chce tego czego akurat się nie ma to tak jak ja zazdroszczę koleżance pięknych loków, a ona chciałaby mieć proste włosy
A wagą się nie przejmuj, przecież wszystko ciągnie dziecko

Cytat:
Napisane przez humant Pokaż wiadomość
Ja mam to samo. Wogóle nie chce mi sie jeść. Mąż się wścieka, że nic nie jem, wmusza we mnie chociaż owoce. Na szczęście mogę pić, choc też nie wszystko. Sprawnie idzie mi z wodą i sokami owocowymi, gorzej z warzywnymi. Mam nadzieję, że mi to przejedzie
Ja nie mogę patrzeć nawet na owoce, ale jak się zmuszę i już jem to przynajmniej z chęcią. Gorzej z piciem - odrzuca mnie od wody, soków, herbat owocowych (które kiedyś piłam litrami). Jedyne co mi smakuje to Bobo Fruty, ale zbankrutuję jak będę piła tylko to
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 10:32   #262
Madzialinda
Raczkowanie

GG do Madzialinda

Cytat:
U mnie to samo
Madzialinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 11:15   #263
aaaaniusia
Raczkowanie

a ja sie wczoraj najadłam tych frytek, a potem spac nie moglam, to mnie mdliło, to brzuch bolal, to biegałam to kibelka bo mnie ciagało na zwrot. dzis wszedzie te frytki czuje i jest mi niedobrze, mieszkanie cały czas wietrze, ale i tak je czuje, blee
Stary 2009-01-29, 11:27   #264
Foka29
Zadomowienie

No to mam wyrzuty sumienia, ze narobiłam Ci smaka.
Ja po takich ekscesach się aż tak nie męczę
Stary 2009-01-29, 11:30   #265
aaaaniusia
Raczkowanie

tak naprawde to te frytki za mna chodziły od niedzieli, wiec nie musisz miec wyrzutów, ale szybko juz ich nie zjem.
Stary 2009-01-29, 12:40   #266
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Salamandraa Pokaż wiadomość
Dobrym sposobem na zaparcia jest litr soku marchwiowo-owocowego codziennie. U mnie działa.

Z moją pamięcią też nie najlepiej. I jest to dla mnie szczególnie uciążliwe teraz kiedy Skuteczna Eliminacja Studentów Jest Aktywna.
rozwinięcie słowa sesja mnie powaliło zwlaszcza, że stoje po tej drugiej stronie katedry

dostałam 3 tygdonie zwolnienia, wczoraj mi sie nasiliło przeziebienie i doszła wysoka gorączka - dziś już lepiej, ale lezymy pod kolderką z maleństwem i sie kurujemy
uwazajcie na siebie dziewczyny, bo tego naszego stresu co wczoraj z TŻ mielismy to nikomu nie życzymy
mam nadzieje, że te choróbska mamy nie zaszkodziły maluszkowi - mocno w to wierzę - trzeba mi wierzyć
buziaki
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 12:45   #267
pappaya
Zadomowienie

Hej Dziewczyny,

Cierpicie na zaparcia a u mnie odwrotnie mam częste bole żołądka i co chwila latam do kibelka. Nie wiem czy to objaw ciąży czy po prostu zmiana diety na bardziej owocowa. Z reszta zawsze jadłam dość dużo owoców. Nie wiem w każdym bądź razie mam nadzieje ze mi to szybko przejdzie razem z mdłościami które napadają mnie najczęściej popołudniami.
Chciałam sie Wam tez pochwalić, ze w poniedziałek wybieram sie do gina by posluchac serduszka. Czy bede miala USG to nie wiem ale mam nadzieje ze tak.

Zycze Wam dobrego samopoczucia
Stary 2009-01-29, 13:11   #268
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
A wagą się nie przejmuj, przecież wszystko ciągnie dziecko
O matko, to ono będzie ważyło z tonę!
Stary 2009-01-29, 13:58   #269
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humant Pokaż wiadomość
nasi faceci nie maja z nami lekko
oj nie mają Mój mi na razie pozwala na wszystko i każdą głupotę wybacza bo się cieszy, ale nie wiem jak długo to potrwa. Przedwczoraj w nocy budziłam go kilka razy bo mi się chciało kebaba, ale tak bardzo- wręcz obsesyjnie. Nie mogłam przestać myśleć o tym że mam ochote na kebaba... najśmieszniejsze, że nigdy za takim żarciem nie przepadałam i kebaba jadłam chyba 2 razy w życiu.... w końcu wstał i mi zrobił kanapkę z kurczakiem i keczupem-taki zamiennik
Cytat:
No nie mają.
ooo, frytki z sosem czosnkowym wiem co będzie na kolację
Cytat:

o rany, jak to przeczytałam to pomyślałam: dobrze że ja biorę tylko luteinę i folik bo też bym zapominała, i dopiero wtedy uświadomiłam sobie że nie wzięłam dziś rano lutki zamiast o 9, wzięłam teraz, przed trzecią chyba też sobie sprawię takie pudełeczko.
Cytat:
ja mam na przemian- zachcianki i mdłości. Albo tak jak wczoraj- mdliło i odrzucało mnie od wszystkiego, aż wpadłam na pomysł pod tytułem "placki z jabłkami" usmażyłam sobie kilka i to we mnie weszło
Cytat:
Napisane przez aaaaniusia Pokaż wiadomość
a ja sie wczoraj najadłam tych frytek, a potem spac nie moglam, to mnie mdliło, to brzuch bolal, to biegałam to kibelka bo mnie ciagało na zwrot. dzis wszedzie te frytki czuje i jest mi niedobrze, mieszkanie cały czas wietrze, ale i tak je czuje, blee
buuu, to kiepsko. Dziewczyny, też macie tak węch wyczulony na wszystko? Dziś uciekłam ze sklepu, bo przy kasie stal spocony facet -aż mnie zatkało gdy to poczułam i musiałam wyjść
Stary 2009-01-29, 14:08   #270
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
buuu, to kiepsko. Dziewczyny, też macie tak węch wyczulony na wszystko? Dziś uciekłam ze sklepu, bo przy kasie stal spocony facet -aż mnie zatkało gdy to poczułam i musiałam wyjść
Mój węch jest wyczulony na dziwne rzeczy: nienawidzę ogólnego zamętu zapachowego lodówek (mąż mi żarcie z tego śmierdziela przynosi), mdli mnie od zapachu wędlin i jajek. Poza tym żadne inne zapachy mnie nie drażnią
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości