Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-28, 16:48   #2431
manolita
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
ok pokazuj
Pokazuję

Kolory na żywo wygladają dużo atrakcyjniej, wózek jest duzy, dzidzia bedzie miała duużo miejsca dla siebie. Z tyłu jest doczepiany tzw. organizer z kieszonkami, budka jest duża i można nia manewrować do przodu i tyłu. Koła równiez są duże i gumowe. Torba z kolei jest wposażona w dwie kieszenie teroizolacyjne, pudełko na husteczki, przewijaczek i kosmetyczkę, ma też z przodu kieszonkę.

.... a pomyslec , ze jeszcze niedawno upierałam się przy Concordzie i Mutsym, a pózniej juz na 90% byłam przekona do abdora... a tak w ogóle to ciagle mówiłam o czarnym wózku
ale jestem zadowolona z zakupu, oby tylko się nie psuł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14769.jpg (32,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17173.jpg (47,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1651.jpg (20,5 KB, 35 załadowań)

mój blog http://umanolity.blogspot.com/

Edytowane przez manolita
Czas edycji: 2009-01-28 o 16:57
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 17:28   #2432
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Melduje sie po wizycie u lekarza. Jesli chodzi o dzidzie to wszystko w porzadku, na usg widzialam jak bryka w brzuszku i lekarz powidzial ze nie mam sie czym martwic, ze on jest jeszcze na tyle maly ze nie zawsze go mam prawo czuc. I ze bobasy w tym tygodniu tak maja ze czasem wiecej spia a czasem sa bardziej aktywne No i moj Skarb znow pokazal po raz trzeci wyraznie ze jest chlopczykiem
Za to zmarwtilam sie inna sprawa. Powiedzialam mu o tych zawrotach glowy i o tym ze czasem trudniej mi sie oddycha i ze tetno mi wtedy wariuje do 100 ud/min i przepisal mi Isoptin. Kurde ja nie chce brac takich lekow, wiem ze to dla unormowania tetna, ale ja na codzien mam dobre tetno w granicach 70 ud/min i mowilam lekarzowi ze takie incydenty zdarzaja sie rzadko z tymi uderzeniami goraca. No i mam brac ten Isoptin 3xdz. Wiem, ze ciezarne biora, bo poczytalam troche w necie o tym leku, ale wyczytalam tez ze nie wolno go stosowac w ciazy. No i byc tu madrym. Mysle ze lekarze wiedza co przepisuja.... Czy ktoras z Was bierze moze ten Isoptin??? Wiem ze to lek naserowcy, normuje tetno ale tez obniza cisnienie, a ja cisnienie mam niskie, wiec tez sie boje ze mi za bardzo obnizy, no ale przeciez lekarz widzial kartke z cisnieniami bo on zalecil mi mierzenie od poczatku ciazy codziennie. No juz sama nie wiem co o tym myslec, jest mi smutno ze od poczatku same problemy. Do tego stwierdzil jakas bakterie w srodkui przepisal krem dopochwowo Dalacin. Jestem pigula i wiem ze to antybiotyk no i dziwi mnie ze lekarze nie biora wczesniej posiewu a przepisuja antybiotyki....Nie wiem. Ja juz mam dosc tych wszystkich lekow, ledwo co odstawilam Duphaston a tu juz nastepne;/ I martwie sie ta bakteria bo lekarz powiedzial, ze zagraza ona dzidziusiowi bo moze doprowadzic do pekniecia pecherza plodowego
Dobrze ze dzidzie zobaczylam na monitorze i to mi humor poprawia dzis jedynie, a tak to same nieciekawe informacje.
Sorki ze Wam tak zasmucilam ale musialam sie wyzalic....
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 17:33   #2433
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Nic się nie martw Aguśka....

Ważne że z dzidziusiem dobrze. Może na razie nie bierz tego leku na tętno, ale ten antybiotyk to chyba powinnaś stosować...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 17:40   #2434
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Małgosiu ten antybiotyk na pewno zastosuje, nad tym Isoptinem sie zastanawiam. Czasem odnosze wrazenie ze Ci lekarze przesadzaja z niektorymi sprawami...niektore z Was przeciez tez pisza, ze maja uderzenia goraca i pogorszone oddychanie, czasem mam wrazenie ze lekarze za bardzo sobie biora do serca uroki ciazy, a moze sie myle...
SZYMONEK

Stary 2009-01-28, 17:46   #2435
Wtajemniczenie

Chyba są przewrażliwieni.... Wydaje mi się że oni się boją. Teraz mówi się tyle o błędach lekarzy, że oni wolą na zapas Ci leków nadawać, żeby było wiadomo że zsrobili wszystko co potrzeba...

A z drugiej strony jakbyśmy słyszały od lekarza cały czas - to normalne - nic Pani nie bedzie... To też byśmy narzekały, że nas olewa....
Stary 2009-01-28, 17:48   #2436
zirqsy
Przyczajenie

Agusia ja myśle,ze skoro lekarz kazal Ci to brac tzn.ze chyba ma tak byc.i wiem ze na ulotkach czesto jest napisane,ze nie mozna brac w ciazy lub zeby sie skonsultowac z lekarzem,ale Twoj lekarz zna Twoj organizm i chce dla niego dobrze(albo chociaz w miare dobrze).ja tez ostatnio mialam infekcje dróg moczowych,lekarz mi przepisał lek,czytam ulotke i co tam pisza?-przeciwskazania do stosowania...-ciąża.wiec chyba doktorzy wiedza co robia i troche sie na tych lekach znaja.nie martw sie!!chyba ze bardzo sie obawiasz to poprostu idz do lekarza i powiedz mu o swoich obawach i ze nie chcesz brac tego leku.
bedzie dobrze!!!
zirqsy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 17:56   #2437
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Małgosiu ten antybiotyk na pewno zastosuje, nad tym Isoptinem sie zastanawiam. Czasem odnosze wrazenie ze Ci lekarze przesadzaja z niektorymi sprawami...niektore z Was przeciez tez pisza, ze maja uderzenia goraca i pogorszone oddychanie, czasem mam wrazenie ze lekarze za bardzo sobie biora do serca uroki ciazy, a moze sie myle...
Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Chyba są przewrażliwieni.... Wydaje mi się że oni się boją. Teraz mówi się tyle o błędach lekarzy, że oni wolą na zapas Ci leków nadawać, żeby było wiadomo że zsrobili wszystko co potrzeba...

A z drugiej strony jakbyśmy słyszały od lekarza cały czas - to normalne - nic Pani nie bedzie... To też byśmy narzekały, że nas olewa....
Cytat:
Napisane przez zirqsy Pokaż wiadomość
Agusia ja myśle,ze skoro lekarz kazal Ci to brac tzn.ze chyba ma tak byc.i wiem ze na ulotkach czesto jest napisane,ze nie mozna brac w ciazy lub zeby sie skonsultowac z lekarzem,ale Twoj lekarz zna Twoj organizm i chce dla niego dobrze(albo chociaz w miare dobrze).ja tez ostatnio mialam infekcje dróg moczowych,lekarz mi przepisał lek,czytam ulotke i co tam pisza?-przeciwskazania do stosowania...-ciąża.wiec chyba doktorzy wiedza co robia i troche sie na tych lekach znaja.nie martw sie!!chyba ze bardzo sie obawiasz to poprostu idz do lekarza i powiedz mu o swoich obawach i ze nie chcesz brac tego leku.
bedzie dobrze!!!
zgadzam sie z dziewczynami
ja tam sie wogole na lekach nie znam bo nigdy mi nic powaznego nie bylo...
a teraz staram sie nic nie brac... no chyba ze jest juz zle...

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 17:57   #2438
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dzieki kochane, na pewno po czesci lekarze maja racje, no inaczej bysmy do nich nie chodzily Ja jestem wdzieczna mojemu bo zawsze w dobrym momencie reaguje..ale dziwi mnie ze od poczatku ciazy cos znajduje, podczas kazdej wizyty..moze jestem przewrazliwiona bo znam prace lekarzy od tej drugiej strony i wiem jakie jest ich podejscie, ze czasem wypisuja recepty bo maja z tego korzysci. Wiem, ze to przesada tak myslec ale znam lekarzy od strony kuchni bo z nimi pracuje i oni maja sie czasem za bogów i nie da im sie przetlumaczyc. No bo nie moge zrozumiec jednej rzeczy. Jak mozna przepisywac antybiotyk jesli nie zna sie rodzaju bakterii...hmm...No niby moj gin jest dobrym fachowcem, ma bardzo duzo pacjentek wszystki chwala go, ale wiecie jak to jest.... Czasem lepiej nie wiedziec za duzo, bo za duzo sie drazy temat... Gdyby to o mnie chodzilo na pewno bym tak nie wariowala, ale chodzi o synka w brzucholku i chyba dlatego tak szaleje
Buziaki
SZYMONEK

Stary 2009-01-28, 18:04   #2439
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki kochane, na pewno po czesci lekarze maja racje, no inaczej bysmy do nich nie chodzily Ja jestem wdzieczna mojemu bo zawsze w dobrym momencie reaguje..ale dziwi mnie ze od poczatku ciazy cos znajduje, podczas kazdej wizyty..moze jestem przewrazliwiona bo znam prace lekarzy od tej drugiej strony i wiem jakie jest ich podejscie, ze czasem wypisuja recepty bo maja z tego korzysci. Wiem, ze to przesada tak myslec ale znam lekarzy od strony kuchni bo z nimi pracuje i oni maja sie czasem za bogów i nie da im sie przetlumaczyc. No bo nie moge zrozumiec jednej rzeczy. Jak mozna przepisywac antybiotyk jesli nie zna sie rodzaju bakterii...hmm...No niby moj gin jest dobrym fachowcem, ma bardzo duzo pacjentek wszystki chwala go, ale wiecie jak to jest.... Czasem lepiej nie wiedziec za duzo, bo za duzo sie drazy temat... Gdyby to o mnie chodzilo na pewno bym tak nie wariowala, ale chodzi o synka w brzucholku i chyba dlatego tak szaleje
Buziaki
pewnie rozumiem cie... teraz myslimy w pierwszej kolejnosci o naszych malenstwach... chociaz wydaje mi sie ze nie przepisywal by ci nic "bo ma na tym kozysc" ze wzgledu na to ze jestes w ciazy...
mysle ze nie narazal by maluszka ... bedzie dobrze... najlepiej tak jak mowia dziewczyny... wypytaj sie go o ten lek... powiedz ze masz obway

bedzie dobrze

Stary 2009-01-28, 18:08   #2440
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
magduchahahaha ja kupuje wlasnie gryka-pianka-kokos ... nasza kochana esti jest z niego zadowolona, miala go przy Julci i mowi ze sie dobrze spisywal wiec ide za jej rada i kupuje wlasnie taki wydaje mi sie ze materac powinnas miec w takim samym rozmiarze... ja kupuje lozeczko 120x60 i materac tez ma takie wymiary

ja dziewczynki niedawno wrocilam... moi wspolokatorzy jak zobaczyli ze zaczynam znowu dzien przed kompem to na mnie nakrzyczeli kazali sie ubrac i wzieli mnie do pieknego pubu na pyszne ciasto bananowo-toffi
na nk wkleje pozniej foty pub bardzo stary i tak supewr urzadzony ze masakra klimat nie powtarzalny
No własnie ja też sie chyba zdecyzduję na taki, skoro jeszcze zadowolenie z niego potwierdzone w praktyce
A ciasto by się zjadlo, oj by sie zjadło

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość

Dziewczyny powiedzcie mi czy wy tez tak macie czy to tylko moja ''udreka''
od 3 dni wieczor, noc to moj koszmar poprostu...
Oddycham ciezko jak 90 latka ... duszno mi
i do tego zgaga.. caly czas uczucie jakbym miala zwymiotowac..
Tz TO spac przeze mnie nie moze bo ja az stekam hehe
tak mi ciezko ..
Straszne uczucie naprawde..:
Oj coś o tym wiem, jakis czas temu tez tak miałam, zyc sie nie chciało, teraz juz troche mi przeszło, zwlaszcza ta zgaga, ale oddech nie wrócił do normy i juz pewnie do dnia porodu nie wróci a jeszcze doszedł dziwny ból pod żebrami z prawej strony, normalnie masakra

Cytat:
Napisane przez manolita Pokaż wiadomość
Zrobiłam zdjecia wczorajszych zakupów, chcecie zobaczyć?

Poza tym przyjechał transp. z wózkiem
Jest sliczny

Jak pójde do Mamy , to muszę sprawdzić co u niej jest dla Bobasa
Teraz żałuje , ze powydawałam wszystkie rzeczy po starszym synu, tyle miałam fajnych ubranek.
Haha mam tez takiego zielonego amigo W ogóle śliczne ubranka... I wózek kochana mamy bardzo podobny zamiar kupić, właściwie jak tak patrzę na zdjęcia Twojego to się zastanawiam czy przypadkiem nie rózni się tylko kolorem
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 18:12   #2441
Aguśkaa83
Zakorzenienie

pakusia wiem przesadzam troche z tym, ze maja korzysci ale w tej ciazy to hormony buzuja i kaza mi tak myslec hihi.. Buziole
SZYMONEK

Stary 2009-01-28, 18:15   #2442
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość

Oj coś o tym wiem, jakis czas temu tez tak miałam, zyc sie nie chciało, teraz juz troche mi przeszło, zwlaszcza ta zgaga, ale oddech nie wrócił do normy i juz pewnie do dnia porodu nie wróci a jeszcze doszedł dziwny ból pod żebrami z prawej strony, normalnie masakra

Mnie też tak boli... Szczególnie wieczorami.... Nawet czasem to leżeć nie mogę, a o siedzeniu nie ma mowy.

Nawet sobie dzisiaj wymyśliłam że to przez moje duże ciążowe i ciężkie piersi... Ale chyba nie Pewnie coś nam podeszło pod żebra - jakiś organ i uciska.... I coś mam złe przeczucie że to dopiero początek ciążowych dolegliwości....

Będę zołza.... robię krokiety i barszczyk czerwony.... I bób będę gotować....
Stary 2009-01-28, 18:17   #2443
Aguśkaa83
Zakorzenienie

marika2121 o jej dopiero na lipiec, strasznie odlegle te terminy, ale tak jest w panstwowych szpitalach. No nic probuj dalej w tej Rudzie moze Ci sie uda, zycze powodzenia, a mama niech na razie sie ratuje p/bolowymi
SZYMONEK

Stary 2009-01-28, 18:18   #2444
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Mnie też tak boli... Szczególnie wieczorami.... Nawet czasem to leżeć nie mogę, a o siedzeniu nie ma mowy.

Nawet sobie dzisiaj wymyśliłam że to przez moje duże ciążowe i ciężkie piersi... Ale chyba nie Pewnie coś nam podeszło pod żebra - jakiś organ i uciska.... I coś mam złe przeczucie że to dopiero początek ciążowych dolegliwości....

Ja tez myślałam, że cycuchy mi tak urosły, że gniota albo jakiś zwałek tłuszczu ale to chyba rzeczywiscie jakiś organ się wypuścił za daleko i ciśnie, słyszałam o takich bólach, ale kurde nie tak wcześnie co będzie potem Wieczry już teraz sa nie do zniesienia, ten ból pod żebrami i jeszcze kręgosłup...
Oj, ja tez mam dziś barszczyk do kolacyjki, pycha, w ogóle ostatnio dużo barszczyku u nas idzie
Stary 2009-01-28, 18:25   #2445
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:

normalnie ukatrupie!!!
ja mam od kilku tygodni takiego smaka na krokiety ze masakra... a nie chce mi sie robic bo tz nie lubi

Stary 2009-01-28, 18:28   #2446
manolita
Zakorzenienie

No, zrobiłyscie mi smaka tym barszczykiem i krokietami. Jutro beda na obiad

magduchahahaha-dziekuję.
Ja tez mam materac gryka-pianka-kokos. Rzeczywiście są to materace bdb jakości, kokos łatwo przewietrzyć, jest twardy, a gryka z kolei przydaje się gdy dziecko juz zaczyna byc bardziej ruchliwe. POza tym sa to materacyki p/odlezynowe
Materac kupuje się takiego wymiaru jak łóżeczko.
Pokaż zdjęcie wózeczka

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 18:39   #2447
poiglot91
Zakorzenienie

ja na bol kregoslupa i zebra to wypowiadalam sie juz duzo wczesniej... teraz tez kurde staram sie siedziec przechylona troche do tylu bo chyba zlamie sie w pol przez ten bol
Stary 2009-01-28, 18:40   #2448
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
No, zrobiłyscie mi smaka tym barszczykiem i krokietami. Jutro beda na obiad

magduchahahaha-dziekuję.
Ja tez mam materac gryka-pianka-kokos. Rzeczywiście są to materace bdb jakości, kokos łatwo przewietrzyć, jest twardy, a gryka z kolei przydaje się gdy dziecko juz zaczyna byc bardziej ruchliwe. POza tym sa to materacyki p/odlezynowe
Materac kupuje się takiego wymiaru jak łóżeczko.
Pokaż zdjęcie wózeczka
Już wiem, troszke się nasze wózki róznia - mój to GRACO QUATTRO SPORT a Twój GRACO QUATTRO TOUR DELUXE tu masz linka do mojego,przy okazji chcą Ci pokazac jak wygląda odkryłam różnicę w cenię, u nas w sklepach takie wózki chodza około 1200 zł,a na allegro widzę, że taniej mozna kupić
http://www.allegro.pl/item537405220_...dlo_folia.html

Tylko tu widze bez fotelika jest,a ja widziałam z fotelikiem w komplecie i stąd pewnie ta różnica w cenie

Edytowane przez magduchahahaha
Czas edycji: 2009-01-28 o 18:42
Stary 2009-01-28, 18:47   #2449
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
heheh... życzę powodzenia nerwy do konserwy, pomysl ile brat bedzie Ci zawdzięczał

Dzięki

Prawdopodobnie maja wprowadzić pewne ograniczenia i zaostrzyc reguły wypłacania tegoż zasiłku. Coś tam czytałam w necie przelotnie, ze dostana tylko te kobiety , które udowodnią ,iz były pod opieka lekarza od 10 tc do końca ciąży
ad. 1 na szczęście skończyłam , z bratem to jest tak, że on jest chory i więc w lekcjach mu dosyć często pomagam
ad. 2 nie ma za co
ad. 3 dobrze, że to wchodzi w życie po 1 listopada, gdzie my już dawno będziemy rozpakowane

Cytat:
Pokazuję

Kolory na żywo wygladają dużo atrakcyjniej, wózek jest duzy, dzidzia bedzie miała duużo miejsca dla siebie. Z tyłu jest doczepiany tzw. organizer z kieszonkami, budka jest duża i można nia manewrować do przodu i tyłu. Koła równiez są duże i gumowe. Torba z kolei jest wposażona w dwie kieszenie teroizolacyjne, pudełko na husteczki, przewijaczek i kosmetyczkę, ma też z przodu kieszonkę
czy to nie przypadkiem graco quatro tour deluxe

Cytat:
Melduje sie po wizycie u lekarza. Jesli chodzi o dzidzie to wszystko w porzadku, na usg widzialam jak bryka w brzuszku i lekarz powidzial ze nie mam sie czym martwic, ze on jest jeszcze na tyle maly ze nie zawsze go mam prawo czuc. I ze bobasy w tym tygodniu tak maja ze czasem wiecej spia a czasem sa bardziej aktywne No i moj Skarb znow pokazal po raz trzeci wyraznie ze jest chlopczykiem
Za to zmarwtilam sie inna sprawa. Powiedzialam mu o tych zawrotach glowy i o tym ze czasem trudniej mi sie oddycha i ze tetno mi wtedy wariuje do 100 ud/min i przepisal mi Isoptin. Kurde ja nie chce brac takich lekow, wiem ze to dla unormowania tetna, ale ja na codzien mam dobre tetno w granicach 70 ud/min i mowilam lekarzowi ze takie incydenty zdarzaja sie rzadko z tymi uderzeniami goraca. No i mam brac ten Isoptin 3xdz. Wiem, ze ciezarne biora, bo poczytalam troche w necie o tym leku, ale wyczytalam tez ze nie wolno go stosowac w ciazy. No i byc tu madrym. Mysle ze lekarze wiedza co przepisuja.... Czy ktoras z Was bierze moze ten Isoptin??? Wiem ze to lek naserowcy, normuje tetno ale tez obniza cisnienie, a ja cisnienie mam niskie, wiec tez sie boje ze mi za bardzo obnizy, no ale przeciez lekarz widzial kartke z cisnieniami bo on zalecil mi mierzenie od poczatku ciazy codziennie. No juz sama nie wiem co o tym myslec, jest mi smutno ze od poczatku same problemy. Do tego stwierdzil jakas bakterie w srodkui przepisal krem dopochwowo Dalacin. Jestem pigula i wiem ze to antybiotyk no i dziwi mnie ze lekarze nie biora wczesniej posiewu a przepisuja antybiotyki....Nie wiem. Ja juz mam dosc tych wszystkich lekow, ledwo co odstawilam Duphaston a tu juz nastepne;/ I martwie sie ta bakteria bo lekarz powiedzial, ze zagraza ona dzidziusiowi bo moze doprowadzic do pekniecia pecherza plodowego
Dobrze ze dzidzie zobaczylam na monitorze i to mi humor poprawia dzis jedynie, a tak to same nieciekawe informacje.
Sorki ze Wam tak zasmucilam ale musialam sie wyzalic....
dobrze, ze z dzidzią wszystko w porządku
a z tymi lekami to ci za bardzo nie pomogę, bo się nie znam wydaje mi się, że ten antybiotyk powinnaś brać, a ten na serce to nie wiem

Cytat:
Materac kupuje się takiego wymiaru jak łóżeczko
my kupiliśmy kokosowo - gryczany materac
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 19:00   #2450
Aguśkaa83
Zakorzenienie

malutka_24 stwierdzilam, ze tego leku na serce nie bede brala, bo ogolnie dobrze sie czuje i na codzien tetno mam dobre. Nie ma co przesadzac, nio a ten antybiotyk wiem, ze musze, bo chodzi o dzidzie, zeby zakazenie nie doszlo do malego.
Niedawno pisalyscie o naszych tz ze robia sie nieznosni ostatnio... zgadzam sie moj maz wariuje ostatnio bardziej ode mnie, stresuje sie i mowi ze lekarz mu sie nie podoba, a to ciaza po prostu tak zmienia organizm kobiety, ze trzeba brac wiecej lekow i wszystko sie zmienia... Zamiast on mnie, to ja musze go uspokajac, o jej
SZYMONEK

Stary 2009-01-28, 19:15   #2451
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

musze Wam powiedziec ze ost duzo jem zwlaszcza slodyczy nie wiem co sie dzieje hihihi teraz Tż ma wolne to jem jeszcze wiecej bo ciagle cos kupuje.
Na kolacje zjadlam wielki kawalek placka , muszelke, i 3/4 bakietki z serem a Tż 3 drozdzowki

Powiem Wam ze w Tesco maja bardzo ładne ciuszki dla dzieci i dla Nas tez.I bardzo tanie
Dzisiaj bylam w aptece zob kosmetyki Mustela dla dzieci i sie przerazilam chusteczki 72szt 44zł jestem ciekawa na ile taka paczka starczy, znajoma mi poleca chusteczki Bambino za 6,50zl/72szt
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 19:22   #2452
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
musze Wam powiedziec ze ost duzo jem zwlaszcza slodyczy nie wiem co sie dzieje hihihi teraz Tż ma wolne to jem jeszcze wiecej bo ciagle cos kupuje.
Na kolacje zjadlam wielki kawalek placka , muszelke, i 3/4 bakietki z serem a Tż 3 drozdzowki

Powiem Wam ze w Tesco maja bardzo ładne ciuszki dla dzieci i dla Nas tez.I bardzo tanie
Dzisiaj bylam w aptece zob kosmetyki Mustela dla dzieci i sie przerazilam chusteczki 72szt 44zł jestem ciekawa na ile taka paczka starczy, znajoma mi poleca chusteczki Bambino za 6,50zl/72szt
Ja tez wcinam coraz to wiecej i chodze non stop glodna Juz mi nie starcza obiad z jednego dania. Te slodkosci sa takie dobre, ale jakie zdradliwe Co do chuteczek to te z Musteli to chyba przesada, moja bratowa ma juz dwojke dzieciaczkow polecala mi z Nivea Nie wiem ile kosztuja, ale na pewno nie tyle co Mustela.
SZYMONEK

Stary 2009-01-28, 19:28   #2453
esti1984
Wtajemniczenie

Nie wiem co mi jest
chciałam Was poczytać ale normalnie oczy mi się zamykają nie dam rady
idę pod prysznic i do wyrka
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 19:29   #2454
poiglot91
Zakorzenienie

dziewczyny mam pytanko
bo mam mrozony bob ale nigdy nie robilam wiec jesli wrzuce go do tej wrzacej wody i posole (wiaodmo) to ile czasu mniej wiecej ma on sie gotowac?
Stary 2009-01-28, 19:35   #2455
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:

o matko... 44 zl ja nie wiem co do bambino, podobno dobre... ja bede uzywac pampersa napewno... bo tu w sklepach kroluje a pozatym zapach mi sie strasznie podoba

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
Nie wiem co mi jest
chciałam Was poczytać ale normalnie oczy mi się zamykają nie dam rady
idę pod prysznic i do wyrka
idz spac kochana... pewnie dzisiaj masz dzien leniuszka odpoczywaj jak najwiecej

Cytat:
dziewczyny mam pytanko
bo mam mrozony bob ale nigdy nie robilam wiec jesli wrzuce go do tej wrzacej wody i posole (wiaodmo) to ile czasu mniej wiecej ma on sie gotowac?
a na opakowaniu nie pisze?? jeszcze nie robilam mrozonego wiec nie wiem

Stary 2009-01-28, 19:44   #2456
poiglot91
Zakorzenienie

w sumie no tak
hehe napewno pisze
a dzis z Malgosia pisalam o roztrzepaniu...

ja raz jem duzo raz malo
Tz wlasnie zadzwonil i pierwsze slowo to co?''co jadlas?''
caly czas mowi ze malo jem i malo jem
tyle ze ja naprawde wcale tak malo nie jem.. raz zjem mniej raz wiecej dzis co prawda zjadlam
na sniadanie lane kluski.. sama nie wiem jak to zjadlam bo niecierpie ale tz sobie zazyczyl na sniadanie to i ja sie skusilam potem zjadlam 4 zapiekanki z serem i wedlina potem duzy jogurt z platkami sniadaniowymi hehe 2 duze jablka paczke chrupek 5 paluszkow rybnych i salatke..
No i jeszcze sie moje jedzenie na dzis nie skonczylo:P
A on krzyczy ze malo i malo..jem tyle ile potrzebuje no tak
sorka ze tak wypisalam szczegolowo ale wy moze powiecie czy to naserio tak malo..:O
Stary 2009-01-28, 19:47   #2457
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:

Ja tez wiecej zaczęłam jeść,może to tak juz jest, że apetyt rośnie Zjem obiad, minie pół godzinki i już jestem głodna A czekolady to bym jadła tabliczkami, teraz króluje milka amavel toffi - normalnie niebo!!
Może i Mustela ma dobre kosmetyki, ale jak dla mnie 44 zł za chusteczki to stanowczo za dużo Wydaje mi się, że takich chusteczek idzie zbyt dużo, żeby dawac za nie tyle kasy, ale jak kogos stac... My będziemy używac Pampersa, sprawdzony przez znajome, które używały dla sowich dzieci

Cytat:
dziewczyny mam pytanko
gotowac tak długo aby był miękki - nie wiem czy wolisz mniej czy bardzie twardy, ja wolę taki prawie rozgotowany, najlepiej podczas gotowania sprawdzać próbując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 20:00   #2458
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie no tak
hehe napewno pisze
a dzis z Malgosia pisalam o roztrzepaniu...

ja raz jem duzo raz malo
Tz wlasnie zadzwonil i pierwsze slowo to co?''co jadlas?''
caly czas mowi ze malo jem i malo jem
tyle ze ja naprawde wcale tak malo nie jem.. raz zjem mniej raz wiecej dzis co prawda zjadlam
na sniadanie lane kluski.. sama nie wiem jak to zjadlam bo niecierpie ale tz sobie zazyczyl na sniadanie to i ja sie skusilam potem zjadlam 4 zapiekanki z serem i wedlina potem duzy jogurt z platkami sniadaniowymi hehe 2 duze jablka paczke chrupek 5 paluszkow rybnych i salatke..
No i jeszcze sie moje jedzenie na dzis nie skonczylo:P
A on krzyczy ze malo i malo..jem tyle ile potrzebuje no tak
sorka ze tak wypisalam szczegolowo ale wy moze powiecie czy to naserio tak malo..:O

o jezu ja sie teraz nad soba zastanawiam.. bo chyba ja jem malo, a sie zastanwaiam czy nie za duzo
ja jem : sniadanie (dwie kanapki max... bo wiecej nie moge) ... pozniej jogurt... poznijej jakis owoc.. jablko albo banan.... obiad (jedno danie) i to polowe tego co przedtem bo juz zmiescic nie moge.... pozniej dwie kanapki na kolacje i tyle...
nawet slodyczy mi sie ostatnio nie chce... leza a mnie odrzuca

Stary 2009-01-28, 20:04   #2459
poiglot91
Zakorzenienie

uff czyli nie jem malo hehe
ogolnie to potrafie zjesc napawde baardzo duzo ..
nie wiem o co mu chodzi on by chyba chcial zebym jadla 2 razy tyle .,.. ale przeciez nie mozna w siebie wpychac na sile..
jemy tyle ile potrzebujemy,prawda?)
Stary 2009-01-28, 20:06   #2460
Aguśkaa83
Zakorzenienie

moj synek w brzuszku ostatnio by ciagle wcinal krowki mleczne najlepiej kruche
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości