Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-28, 17:51   #4051
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość

Śtruksy
hehehehe, właśnie doczytałam. Ale taakie maleńkie, że mogą byc i śtruksy
Stary 2009-01-28, 18:07   #4052
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

ODDAM ZA DARMO

Dziewczyny mam na zbyciu spodnie (jensy) ciazowe na bardzo szczupla osobe. Spodnie (H&M) maja rozmiar XS - z tym ze ja wyprulam ten szeroki sciagacz na brzuszek bo mi tylko przeszkadzal i odznaczal sie pod bluzkami - spodnie sa biodrowki i super trzymaja sie po prostu na pasku.
Moge dorzucic tez jakies bluzeczki - chociaz wszystkie sa troche zmechacone na brzuchu - od glaskania

Jezli by byla, ktoras z Was zainteresowana to piszcie na priv

Pozdrawiam i zycze duzo zdrowka dla Was i Waszych maluszkow
Lija28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 18:38   #4053
aha9
Raczkowanie

tru pajaca amigo kupilam w 5,10, 15 a te 2 w paski w coccodrillo, fajne sa tez w h&M, to te co wrzucilam teraz, oprócz tych ,,kibicowskich" hihihi popadłam w manię, właśnie jak myślicie czy takie pluszowe (welurowe) pajace warto kupytwać? ja mam termin na 25.06 chyba troche za cieple nie? co prawda ja je wzielam na 62 ale to i tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0362a.jpg (25,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF7626.jpg (36,9 KB, 12 załadowań)
aha9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 18:55   #4054
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Nie Kochana, nie do Lublina.
Z racji tej, że chciałabym ukryć troszkę swoje dane nie będę pisała na forum skąd jestem Ale chętnie napiszę na PW
Ok czekam na PW
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 18:57   #4055
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
tru pajaca amigo kupilam w 5,10, 15 a te 2 w paski w coccodrillo, fajne sa tez w h&M, to te co wrzucilam teraz, oprócz tych ,,kibicowskich" hihihi popadłam w manię, właśnie jak myślicie czy takie pluszowe (welurowe) pajace warto kupytwać? ja mam termin na 25.06 chyba troche za cieple nie? co prawda ja je wzielam na 62 ale to i tak
Wiesz co, takie welurowe można kupic, tylko dosłownie kilka sztuk. Mogą się przydac na sierpniowe wieczorki, a nawet jak będzie taka chłodniejsza pogoda. Zawsze to cieplej dzidzi będzie jak będzieci na spacerku. Nie wiem czy mieszkacie w domu czy bloku, ale np jakiś wypad na działeczkę, czy do znajomych na grilla. Jak nie będzie tak upalnie, to dzidzi będzie milutko spac sobie w takim welurowym pajacyku pod kocykiem w wózeczku
Stary 2009-01-28, 19:04   #4056
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
ubranka fajne ja poczekam jeszcz emeisiac rpzed kupnem
dziewcyzny ile kupujecie spiszoskoz itd dla maluszka ? tzn chodzi mi o taki zestaw startowy wiecie na pierwszy miesiac czy dwa zycia , bo wiadomo zpeozniej to sie zawsze cos dokopuje- jestem ciekawa ile tych ubranek macie zamiar kupic
ja myslalam zeby po dwie try sztuki z kazdego rodzaju pajacyki kaftaniki itd z rozmiarów wiecie 56,58, cyz jakie tam sa . ale nie wiem czy dobrze zorbie, pozatym to bedzie lato kiedy dzidzie sie urodza wiec penwie w wieksozsci beda w smaych body lezaly i pieluchach zbey nie przegrzac hmmm

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 19:10   #4057
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
dziewcyzny ile kupujecie spiszoskoz itd dla maluszka ? tzn chodzi mi o taki zestaw startowy wiecie na pierwszy miesiac czy dwa zycia , bo wiadomo zpeozniej to sie zawsze cos dokopuje- jestem ciekawa ile tych ubranek macie zamiar kupic
ja myslalam zeby po dwie try sztuki z kazdego rodzaju pajacyki kaftaniki itd z rozmiarów wiecie 56,58, cyz jakie tam sa . ale nie wiem czy dobrze zorbie, pozatym to bedzie lato kiedy dzidzie sie urodza wiec penwie w wieksozsci beda w smaych body lezaly i pieluchach zbey nie przegrzac hmmm
Mam koleżankę, któej córcia urodziła się w lipcu dwa lata temu. Mówiła mi, że mimo, że to lato to dzidxzia na początku i tak musi być cieplej ubrana niż otoczenie, bo w brzuszku miała cieplej. Ale nie wiem ile w tym prawdy, podobno dotykając karku dziecka można sprawdzić czy się nie przegrzewa.
Ja myślałam bardziej o rozmiarach 62/58 na początku, bo nie wiadomo jakie się urodzi i lepiej na początku trochę podwinąć rękawki i mieć te ubranka na dłużej.
Kaftaniki to myślę, że na początku ze 3 strzelę tak jak spodenki czy bluzeczki, więcej body i śpioszków, pajacyków mam chyba z 5 i już starczy.
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 19:16   #4058
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Nie ma co za dużo kupowac tych najmniejszych 56, bo maluszki szybko rosną-lepiej więcej w rozm.62, bo będą na dłużej. Myślę, że tak po kilka sztuk wszystkiego. Są strony z inf. o wyprawkach można się zasugerowac, ale pewnie i tak więcej się kupuje och my mamuśki

Co do takich koszuleczek cieniutkich pod kaftanik, które nakłada się po kąpieli to lepiej miec więcej. Bąbla smaruje się oliwką po kąpieli, która jak wiemy natłuszcza i faruje lekko ubranka. Także lepiej miec więcej, bo z praniem się nie wyrobimy. W ogóle trzeba pamiętac, że takim niemowlaczkom często ulewa się po karmieniu, a mokre przecież nie mogą byc, więc kolejna przebierka - nawet do kilku razy dziennie. A to innym razem kupka "wyskoczy" z pieluszki (mój mały robił ich na początku 9 dziennie i zdarzało się nie raz ) i znowu zmiana ubranka. Także roboty co nie miara

http://www.maluchy.pl/porada/192
tu o wyprawce

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-01-28 o 19:24
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 19:37   #4059
Malga19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Ainka cieszę się że wszystko w porządku

Jeszcze czekam na wieści od Truheart.

Malga czy lekarz mówił po jakim czasie możecie znowu się starać o dzidziusia? W ogóle myślisz o tym? Mi każdy radził, żeby od razu (tzn. po 3 miesiącach wyznaczonych przez lekarza) zacząć się starać, ale wolałam żeby upłynęło trochę czasu i po 1,5 roku dopiero zdecydowałam się odstawic tabletki. Pozdrawiam Cię cieplutko. Zobaczysz jeszcze wszystko będzie dobrze

lekarz powiedzial ze co najmniej po 3 miesiacach. Ale my chyba bedziemy starac dopiero w wakacje albo po nich...zobaczy sie narazie okropnie sie czuje psychicznie... A pozatym jak by to powiedziec leje sie ze mnie ejszcze jak by okres ale to nie jest to.. pozatym chyba bede musia jeszcze pojsc na kolejne lyzeczkowanie.. Jutro ide do Gina to sie dowiem...

Ciesze sie dziewczxyny ze u was wyszko oki i ze dzidzie wam rosna...
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 19:59   #4060
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Co do takich koszuleczek cieniutkich pod kaftanik, które nakłada się po kąpieli to lepiej miec więcej. Bąbla smaruje się oliwką po kąpieli, która jak wiemy natłuszcza i faruje lekko ubranka. Także lepiej miec więcej, bo z praniem się nie wyrobimy. W ogóle trzeba pamiętac, że takim niemowlaczkom często ulewa się po karmieniu, a mokre przecież nie mogą byc, więc kolejna przebierka - nawet do kilku razy dziennie. A to innym razem kupka "wyskoczy" z pieluszki (mój mały robił ich na początku 9 dziennie i zdarzało się nie raz ) i znowu zmiana ubranka. Także roboty co nie miara

http://www.maluchy.pl/porada/192
tu o wyprawce
A jakie to? Pokażesz jakiś przykładowy np. z allegro?

aha fajne ubranka

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 20:03   #4061
p4w
Zakorzenienie

jejku, Wy tu już o wyprawkach

ja czekam na kolejne kopnięcia i na razie nic...

widocznie mój Misiek mnie bardzo lubi skoro kopnął mnie tylko dwa razy i więcej nie chce

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 20:10   #4062
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A jakie to? Pokażesz jakiś przykładowy np. z allegro?

aha fajne ubranka
np coś w tym stylu:
http://allegro.pl/item536624814_kaft...zm_0_3mce.html
http://allegro.pl/item532326747_m_p_...h_rozm_56.html
http://allegro.pl/item535170161_kosz...e_rozm_62.html
http://allegro.pl/item537900087_kosz..._promocja.html

Mogą byc też body, ale na początku trudno się je zakłada takim maluszkom szczególnie, gdy to jest pierwsze dziecko i nie ma się wprawy. Trzeba się troszkę a właściwie maluszka powyginac. Dobrym rozwiązaniem są np. body zapinane z przodu od szyjki do kroczku tak:
http://allegro.pl/item537584999_kolo..._paseczki.html
lub na zkładkę:
http://allegro.pl/item533748479_h_m_..._mc_50_cm.html
Stary 2009-01-28, 20:22   #4063
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej kochane

Cytat:
witam ;]
ja dzis mialam ciezka noc jak nie brzuch mnie pobolewał -czy was tez boli jak spicie na brzuchu ? musialam sie pilnowac zeby spac na boku lub na plecach co dla mnie było katogrga i spaniem raczej na "czuja"
nie dosc ze w nocy brzuch to nad ranem ból piersi mnie obudzil i mam po spaniu- wczoraj bylam kupic sobie nowy stanik i jestem przerazona musialam kupic takie miekkie bawełnainy nie typu push up bo mnie taki juz gniecie i z rozmiaru c jestem w DD !! mam nadzieje ze wroce do c choc u mnie w domu to manie po porodzie cyc zostal wlasnie dd a startowała z A !!!
pozatym witam wszystkie i ciesze sie ze wizyty u gina ok ja mam za dwa tydnie (11 luty)a kiedy kolejne usg to nie wiem !
oo matko lezysz na brzuchu bedac w ciazy??? sory ale troche mnie to zszokowalo - masz tam dziecko przeciez i lezysz na brzuchu? nie boisz sie go zgniesc? ja nie leze na brzuchu odkad wiem, ze jestem w ciazy a potem to juz tymbardziej nie bede

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie

Ja jestem po ciężkich 2 dniach...
Pisałam ostatnio, że chyba dołapała mnie grzybica... Miałam iść do lekarza w poniedziałek ale po nocce w pracy byłam tak zmęczona, że sobie ten jeden dzień chciałam darować... Wieczorem pojawiło się jakieś plamienie... Ja w ryk, wystraszyłam się okropnie... Umyłam się i od razu do łóżka...
Na drugi dzień migiem poleciałam do lekarza...
Faktycznie stwierdził grzybicę (dostałam Pimafucin), krwawienia w chwili badania nie stwierdził ale powiedział, że musimy to potraktować poważnie pomimo tego, że to plamienie mogło być wywołane grzybkiem
Potem zrobił mi USG oglądnął wszystko dokładnie, powiedział ku mojemu spokojowi, że wszystko jest dobrze, nic mi się tam nie odkleja, dzidzia nawet urosła i jak tydzień temu miała 1 cm tak wczoraj liczyła już 1,5 Chyba zaczęła rosnąć Tak fajnie wyglądała na tym ekranie
Dostałam Duphaston i mam na siebie uważać... niestety dalej pracuje... Z jednej strony chciałabym odpocząć a z drugiej w domu bym zwariowała e hhh
najważniejsze, że z maleństwem jest wszystko dobrze
uwazaj na siebie kochana, moze jednak powinnas pojsc na to zwolnienie cio?
Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
dziewczynki, ja wam powiem że jem jak najęta, w pracy jak mnie widzą z kolejną bułką, albo jogurtem to się śmieją. Co godz- 2 muszę coś zjeść bo padnę. Aż się boję stawać na wadze.
a ja wlasnie nie moge jesc ostatnio nie mam na nic ochoty

Cytat:
dziewcyzny kobniety w ciayz jakie leki przeciw bolowe moga jesc -chodzi o ból głowy bo ja zaczynam umierac z bólu !
tak jak dziewczyny pisaly - czysty paracetamol - no i jest najlepszy na bol glowy

widze, ze piszecie o poloznych...o takiej co sobie wezmiemy zeby byla z nami to rozumiem, ze oplacamy ale Wy piszecie cos o placeniu i wybieraniu poloznej, tej ktora pozniej prychodzi do nas - kurcze u nas nic takiego nie ma
jak rodzisz w szpitalu, to potem po paru dniach wysylaja do Ciebie polozna ale nic sie nie wybiera ani nie placi
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 20:28   #4064
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
widze, ze piszecie o poloznych...o takiej co sobie wezmiemy zeby byla z nami to rozumiem, ze oplacamy ale Wy piszecie cos o placeniu i wybieraniu poloznej, tej ktora pozniej prychodzi do nas - kurcze u nas nic takiego nie ma
jak rodzisz w szpitalu, to potem po paru dniach wysylaja do Ciebie polozna ale nic sie nie wybiera ani nie placi
Nie nie, takiej środowiskowej się nie płaci. Ona jest z przychodni lub szpitala (zależy od miasta) czyli NFZ-darmowa
Można zapłacic tej w szpitalu, która jest przy porodzie i po porodzie zagląda do nas częściej niż normalnie do sali podczas naszego pobytu w szpitalu.

Czas edycji: 2009-01-28 o 20:34
Stary 2009-01-28, 20:32   #4065
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
hej kochane

oo matko lezysz na brzuchu bedac w ciazy??? sory ale troche mnie to zszokowalo - masz tam dziecko przeciez i lezysz na brzuchu? nie boisz sie go zgniesc? ja nie leze na brzuchu odkad wiem, ze jestem w ciazy a potem to juz tymbardziej nie bede

uwazaj na siebie kochana, moze jednak powinnas pojsc na to zwolnienie cio?
a ja wlasnie nie moge jesc ostatnio nie mam na nic ochoty

tak jak dziewczyny pisaly - czysty paracetamol - no i jest najlepszy na bol glowy

co do poloznej to chyba chodzilo to ze płaci sie połoznej kotra jest przy porodzie i w 3 kolejnych dobach a ta co przychodzi z "rwiru" jest darmowa ona olada czy dorbze sie dzieckiem zajmujesz, czy umiesz juz je kapac karmic itd
spokojnie bez paniki, pytalam sie gina powiedzial ze na pcoztaku spac na brzuchu mozna, ze sama bede wiedziala kiedy mam si enie kłasc na niego. Wieie jak ja cąłe zycie na brzuchu to trudno troche jest sie odzywczaic dlateog ostanie 3 noce spie na czuja jak pisalam. a jelsi odbrze pamietam to ty juz jestem w ciazy zd rugim dzieckiem, wiec umiesz sie juz odzwyczaic, ja ja bede w drugiej ciazy to tez bede umiala sie od razu na pocztaku odzwyczaic ! pozdrawiam

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-01-28 o 20:36
Stary 2009-01-28, 20:41   #4066
ainka11111
Raczkowanie

Witam wszystkie MAMUSIEwłaśnie nadrobiłam lekturę na forum

ja dziś byłam na chwilkę w pracy a jutro już wracam na dobre. boje się normalnie żeby się znów coś nie "wyskoczyło" z moim szczęściem
już dziś panikowałam bo jakoś mnie brzuch bolał, ale wzięłam nospe i przeszło
jak chodzę to strasznie mnie kość łonowa boli i wogole myślę że lepiej być w ciąży jak się jest mlodszym bo się mniej panikuje przynajmniej w moim wypadku tak było

no i najważniejsze- wydawalo mi się że maluch kopnoł mnie dziś rano dwa razy niby byłam już w ciąży i pomyślicie że powinnam znać to uczucie ale po pięciu latach pamiętam tylko że to za***...uczucie
Cassandra doczytałam że ty też coś czułaśczyli może idziemy łeb w łeb..
zajrze do was jutro, trzymajcie kciuki żeby nie zasypali mnie robotą- DO JUTRA CAŁUSKI
Stary 2009-01-28, 20:43   #4067
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
36 sztuk mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) ------- t.p. 01.07.09 - Zuzia/Stella
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał
edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - ??? lub ???
Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz
agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ---------- t.p. 08.07.09 - Bianka lub Beniamin
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ----------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
bocianke82 (Ania, 27l, śląskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
claudietta (Kamila, 23l, Włochy) ------------ t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
Truheart (Ola, 27l, Łódź) --------------------- t.p. 13.07.09 - Ninka lub Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) --------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------- t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ---------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ???
paulina860130 (Paulina, 22l, slaskie) ---- t.p. 17.07.09 - ??? lub ???
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) --------------- t.p. 18.07.09 - Emilia lub Marcel
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ---------- t.p. 19.07.09 - Emilia lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 20.07.09 - ??? lub ???
dotkadotka (Dorotka, 32l, Wrocław) -------- t.p. 21.07.09 - ??? lub ???
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) --------- t.p. 22.07.09 - Wiktoria lub Andrzej
katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) -------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) ------ t.p. 24.07.09 - ??? lub ???
majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ----------------- t.p. 26.07.09 - Alexandra lub Antonio
Monika.P21 (Monika, ?? l, ...) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan
Wojtusia (???, ?? l, ...) ---------------------- t.p. 27.07.09 - ??? lub ???
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) ----------------- t.p. 28.07.09 - Emilia lub Julius
Martacin (Marta, ?? l, ...) -------------------- t.p. 29.07.09 - ??? lub ???

kinusia86 (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ---- t.p. .07.09 - ??? lub ???
BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 20:44   #4068
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
27 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
frida110 (Aśka, ?? l, ...) --------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
gosiek1500 (Gosia, 32l, Szanghaj) -------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Irethh (Magda, 21l, Poznań) ----------------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) ----------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Nikka1221 (Małgosia, 24l, Niemcy) -------- t.p. 05.08.09 - ??? lub ???
sailors (Mirela, 19l, pomorskie) ------------- t.p. 08.08.09 - Zosia lub Pawełek
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) -------------- t.p. 08.08.09 - ??? lub ???
olka222 (Olka, 25l, Bydgosz) --------------- t.p. 10.08.09 - Marysia lub Jakub
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ------- t.p. 12.08.09 - Zuzia lub Antoś
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ------------ t.p. 13.08.09 - Aurelia lub Daniel
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) --------- t.p. 16.08.09 - ??? lub ???
Kasiunia66 (Kasia, 25l, mazowieckie) ----- t.p. 17.08.09 - ??? lub ???
IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) -------------- t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------- t.p. 19.08.09 - Oliwia lub Piotruś
Rybens (Marta, 23l, Kartuzy) ---------------- t.p. 19.08.09 - Kornelia lub Filip
zioła (???, ?? l, ...) ---------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ???
WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ----------- t.p. 25.08.09 - Bianka lub Aleksander
kasienka190 (Kasia, 24l, UK) -------------- t.p. 25.08.09 - ??? lub Aleksander
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ------------ t.p. 25.08.09 - Antonina lub Jakub
groszkolino (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. 26.08.09 - ??? lub Jakub/Mikołaj
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ------------ t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) -------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------- t.p. 28.08.09 - Nadia lub Dawid
polkluza (???, 28l, Warszawa) --------------- t.p. 31.08.09 - ??? lub ???

lui (???, ?? l, Irlandia) -------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ???

--------------------------------------------
Nasze Aniołki, które wróciły do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]
Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-01-29 o 08:17
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 21:13   #4069
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Nie nie, takiej środowiskowej się nie płaci. Ona jest z przychodni lub szpitala (zależy od miasta) czyli NFZ-darmowa
Można zapłacic tej w szpitalu, która jest przy porodzie i po porodzie zagląda do nas częściej niż normalnie do sali podczas naszego pobytu w szpitalu.
no tak - tylko po co mi polozna w szpitalu po porodzie wazne zey pielegniary mi zagladaly hyhy
Cytat:
co do poloznej to chyba chodzilo to ze płaci sie połoznej kotra jest przy porodzie i w 3 kolejnych dobach a ta co przychodzi z "rwiru" jest darmowa ona olada czy dorbze sie dzieckiem zajmujesz, czy umiesz juz je kapac karmic itd
spokojnie bez paniki, pytalam sie gina powiedzial ze na pcoztaku spac na brzuchu mozna, ze sama bede wiedziala kiedy mam si enie kłasc na niego. Wieie jak ja cąłe zycie na brzuchu to trudno troche jest sie odzywczaic dlateog ostanie 3 noce spie na czuja jak pisalam. a jelsi odbrze pamietam to ty juz jestem w ciazy zd rugim dzieckiem, wiec umiesz sie juz odzwyczaic, ja ja bede w drugiej ciazy to tez bede umiala sie od razu na pocztaku odzwyczaic ! pozdrawiam
no ale kochana Ty juz nie jestes na poczatku ciazy
co do odzwyczajenia - tez spie cale zycie na brzuchu i wierz mi to ze 5 lat temu bylam w ciazy nie ma zadnego wplywu na to jak sie odzwyczajam
po prostu - mecze sie bo mecze ale nie spie, jak sobie pomysle ze moge malenstwu cos zgniesc to yyy
Stary 2009-01-28, 21:31   #4070
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
no tak - tylko po co mi polozna w szpitalu po porodzie wazne zey pielegniary mi zagladaly hyhy
Ale wiesz jak to czasami z pielęgniarami bywa...Są niemiłe, robią łachę, że przychodzą, mało pomagają gdy są problemy z karmieniem. Ja tam chyba tak wolę, mimo, że już rodziłam, mam doświadczenie i nie boję się zajmowania takim małym szkrabem. Ale zawsze to lepiej jak ktoś sympatyczny jest obok. Nie twierdzę oczywiście, że tak musi byc - że pielęgniarki będą niemiłe, ale różnie bywa - dużo pacjentek, dzieciaczków, nocny dyżur i zmęczenie dają w kośc. Ale okaże się przed samym porodem co postanowię
Stary 2009-01-28, 21:32   #4071
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

no ok spoko ja ciebie orzumiem, ale znam dziewcyzny ktore do 20tygodnia spały na brzuchu, bo mialy małe brzuszki i lekarze nie widzialy nic przeciwko ;} Ja sie sama boje ale co moge za to przeciez sie nie przyszyje do przescieradla . no ale odbra nie rozmawiajmy o tym juz pozdrawiam

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-01-28, 21:40   #4072
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już przeglądałam dzisiaj ubranka na allegro, ale są piękne, nie wiem, czy kupować już teraz czy czekać
Tak się napaliłam na ubranka, a tu dzidzia nawet nie kopie, a cały dzień jadłam dzisiaj słodycze aż mi niedobrze i piję właśnie herbatkę mientową.

Aha i mam w planie kupować rozmiar 62 i 68.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 21:50   #4073
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Ale wiesz jak to czasami z pielęgniarami bywa...Są niemiłe, robią łachę, że przychodzą, mało pomagają gdy są problemy z karmieniem. Ja tam chyba tak wolę, mimo, że już rodziłam, mam doświadczenie i nie boję się zajmowania takim małym szkrabem. Ale zawsze to lepiej jak ktoś sympatyczny jest obok. Nie twierdzę oczywiście, że tak musi byc - że pielęgniarki będą niemiłe, ale różnie bywa - dużo pacjentek, dzieciaczków, nocny dyżur i zmęczenie dają w kośc. Ale okaże się przed samym porodem co postanowię
ja na szczescie z tym mam mile wspomnienia, nawet o 4 rano do mnie lataly, w ogole oddzial noworodkowy byl super....za to porodowka ehh szkoda gadac, mam straszne wspomnienia

hmm a idac tym tokiem myslenia co piszesz....to po co od razu polozna? w takim razie mozna sobie oplacic pielegniarke czy jak?

yhh ja tez bym juz chciala ciuszki kupowac ale nie wiem jaki kolor - poczekam do wtorku juz niedlugo
Stary 2009-01-28, 22:01   #4074
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
ja na szczescie z tym mam mile wspomnienia, nawet o 4 rano do mnie lataly, w ogole oddzial noworodkowy byl super....za to porodowka ehh szkoda gadac, mam straszne wspomnienia

hmm a idac tym tokiem myslenia co piszesz....to po co od razu polozna? w takim razie mozna sobie oplacic pielegniarke czy jak?

yhh ja tez bym juz chciala ciuszki kupowac ale nie wiem jaki kolor - poczekam do wtorku juz niedlugo
Raczej opłaca się położną - to jest oficjalne, płaci się w kasie szpitala, masz spisaną umowę i wiesz "co bierzesz". A taka pielęgniarka to tylko w "łapę" i raczej się tego nie praktykuje.
Ja też mam miłe wspomnienia i z porodu i po. Ale rózne rzeczy się teraz słyszy, więc może warto. Jednak mi bardziej chodzi o coś innego. Jak spiszę umowę z położną, to mam zagwarantowane rodzenie w tym wybranym szpitalu i nie będą mnie odsyłac gdzie indziej (chyba, że jakaś skrajna sytuacja, setki rodzących w tym samym czasie i totalny brak miejsc ) A przejażdżkę ze skurczami ze szpitala do szpitala już przerabiałam

Lecę spac kobitki, do jutra

Czas edycji: 2009-01-28 o 22:05
Stary 2009-01-28, 22:04   #4075
UnholyOne
Ola-Unhola

??? dubelek ???
Stary 2009-01-28, 22:24   #4076
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hmm ja bede rodzic w szpitalu z moja ginekolog - ona jes polozna wiec sie o nic nie martwie - tylko, ze ona pracuje tam tylko jeden dzien w tyg i co bedzie potem to nie wiem

ale nie takie rzeczy sie przechodzilo
Stary 2009-01-28, 22:30   #4077
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

A ja dziś jestem wyjątkowo zmęczona...Miałam dziś dwa egzaminy, starałam się nie stresować- myślałam o dzieckuByło ogólnie dobrze tylko jescze dużo nauki przede mną-5 egzaminów.Czuje się ogólnie dobrze i brzuszek się zaokrąglił, ale i tak narazie wygląda jakbym była po obfitym posiłku, a nie jak ciążowy brzusio..
Stary 2009-01-28, 22:38   #4078
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

jak dobrze ze mi zostal juz tylko jeden egzamin - jutro
i jedna praca zaliczeniowa

no i koncze magisterke i luzik do obrony
Stary 2009-01-28, 22:47   #4079
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serafia11 Pokaż wiadomość
witam...w końcu odważyłam się do Was zajrzeć . Mimo,iż już miesiąc nie jestem w ciązy wciąż licze który to byłby tydzień itd Wpadłam tu troszkę z ciekawości, troszkę z sentymentu , a najbardziej chyba z tęsknoty... Z całego serca kibicuję Wam i trzymam kciuki za zdrowie Waszych bobasków. Strasznie miło poczytać o Waszym szczęściu i radości. Cieszę się razem z Wami ciężaróweczki i życzę Wam pogody ducha, bezproblemowej ciąży i super wyników a przede wszystkim zdrowej dzidzi w terminie. Pozdrawiami i przytulam mocno każdą z Was !
serafia11 miło Cię widzieć Odwiedzaj nas jak tylko bedziesz miała ochotę

Cytat:
dziewcyzny kobniety w ciayz jakie leki przeciw bolowe moga jesc -chodzi o ból głowy bo ja zaczynam umierac z bólu !
Mi też lekarz pozwolił tylko tabletki z paracetamolem, mam apap w szufladzie jednak mimo że miewam silne bole głowy to jakoś wytrzymałam na razie bez tabletek

Cytat:
Witam drogie panie, nie bardzo wiem ci się na wątku dzieje, muszę się przyznać, że mam spore zaległości w czytaniu, wpadłam tylko na chwilkę pochwalić się moimi dzisiejszymi zakupami i powiedzieć, że jutro 19 tydz a bąbel nie kopie dziś zrobiłam sobie sportowy dziń rano na ćwiczenia dla ciężarówek, potem zakupki 5 godz a jutro wybieram się na kolejne ćwiczenia - aktywna ciąża ale to już w fitness clubie, te moje dotychczasowe zajęcia są w szkole rodzenia, jest to gimnastyka ale jak dla mnie trochę za ,,lajtowa" zdam relację jutro jak to się ma w klubie fitness, pozdrawiam i życzę udanego wieczorku
Ja dzisiaj zaczęłam 19 tydzień i też brak kopniaków...musimy zaczekać jeszcze troszkę...zobaczymy która bedzie pierwsza

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Mam koleżankę, któej córcia urodziła się w lipcu dwa lata temu. Mówiła mi, że mimo, że to lato to dzidxzia na początku i tak musi być cieplej ubrana niż otoczenie, bo w brzuszku miała cieplej. Ale nie wiem ile w tym prawdy, podobno dotykając karku dziecka można sprawdzić czy się nie przegrzewa.
Ja myślałam bardziej o rozmiarach 62/58 na początku, bo nie wiadomo jakie się urodzi i lepiej na początku trochę podwinąć rękawki i mieć te ubranka na dłużej.
Kaftaniki to myślę, że na początku ze 3 strzelę tak jak spodenki czy bluzeczki, więcej body i śpioszków, pajacyków mam chyba z 5 i już starczy.
Ja też słyszałam że lepiej troszkę większe ubranka kupowac bo z tych najmniejszych Dzidzia szybko wyrośnie...moja przyjaciółka urodziła pół roku temu i mały mierzył 59 cm...więc najmniejszych ubranek już nie mogła założyć teraz czekają na naszą córeczkę
Stary 2009-01-28, 23:35   #4080
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Karolinak82 ojj ja tez zadko kiedy jem tabletki przeciwbolowe, ostania bralam chyba z dwa lata temu, ale dzis dopadł mnie taki bol głowy ze myslalam ze bede ściane jesc wiec osbie wzielam, no i troche ulzylo na tyle ze moglam w miare trzeźwo myslec wiec juz wiecej nie bralam bo po co, teraz troche pobolewa ale ide spac i mam nadzieje ze rano wstane wypoczeta i bez bolu
Lece spac kochaniutkie ciężarówki dobranoc i kolorowych snikow.

Ps. zastanwiam sie od kotrego tygodnia mozna zoabczyc płec... rozni ludzie roznie mowia jedni ze juz w 17 inni ze dopiero po 20 tygodniu hmmmmm . Acha jeszcze jedno pytanko (wiem wiem nudze juz tymi pytaniami) do kotrego tygodnia robie sie te usg 3d zeby zoabczyc czy dzidzia ok ?

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości