|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
no to klops kurde doszedl bol gardla widze ze i mnie grypa dopada powoli no i nie wiem co mam zorbic grrr , ide do apteki po jakies leki
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gizmiatko kuruj się, mi pomogła cytryna, mleczko i łóżeczko się zrymowało ![]() UnholyOne ja codziennie jabłuszka wcinam bo mi pomagają na zaparcia aha9 zazdroszczę Ci tej gimnastyki, u mnie nie ma nawet szkoły rodzenia ale Tż znalazł na internecie szkołę w miasteczku niedaleko nas i to za darmo Ania0104 fajnie mieć taką kołyskę z historią
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
zioła, a te buty mają chociaż taki sam kolor?
![]() Cytat:
.
|
|
|
#4114 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak mi sie dobrze spało, sąsiad obudził mnie wiertarką, gdyby nie to pewnie bym tak spała aż ktoś by z pracy zadzwonił ![]() Fajnie, że koleżanka ma podobny termin do Twojego, zawsze to raźniej Cytat:
![]() Mój dzidziol wyglądał w jedym ujęciyu jak kosmita ![]() Cytat:
![]() Co do jabłek-zwyczaj wpoiła mi mama, dając mi zawsze do szkoły kanapkę i jabłko. Od czasów podstawówki tak do tego przywykłam, ż teraz nie wyobrażam sobie dnia bez chociaż jabłka ![]() Cytat:
![]() Też zamierzam zapisac się na gimnastykę! tylko musi mi wystawić papierek o braku przeciwskazań. Cytat:
Cytat:
ja jem codziennie płatki na mleku....a chcę dziewczynkę ![]() Cytat:
czekam na fotę! <przebiera nóżkami>
|
|||||||||
|
|
|
#4115 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamuśki
Ale się rozpisałyście ![]() Jutro wraca Tz i wczoraj wzięłam się za sprzątanie, a że jestem alergikiem to w nocy umierałam, tak kichałam że krew poszła a dziś jestem nie do życia, chyba sobie odpuszcze porządki. Jak czytam o ciuszkach itd. to się rozklejam Są takie słodkie ale mam czas na zakupy.Postaram się nadrobić Wasze posty. Miłego dnia
|
#4116 |
|
Ola-Unhola
|
niestety to nie filmik, tylko wydrukowane fotki czarno-białe. Także zostaje mi skan lub zdjęcie aparatem
a mi się nie chce ![]() Ale mnie kośc okgonowa boli. Wiedziałam, że tak będzie, bo w pierwszej ciązy też miałam z tym okrobne problemy. A to też z tego powodu, że jest pęknięta (wspomnienie z czasów młodzieńczych ) w dwóch miejscach i jak tam wszystko na dole się przesuwa, rozszerza itp, to ona też idzie w ruch i boli jeszcze bardziej
|
#4117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4119 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4121 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny, co to za cisza
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Właśnie wróciłam z zakupów. Ale nie należały do udanych. Miałam kupić sobie spodnie i d... Byłam w 2 sklepach i były okropne. Jakieś takie szerokie nogawki, wyglądałam jak ufo. Kupiłam tylko w Butiki 2 bluzki za 19,99 rozmiar XL Ale powinny być wygodne, brałam na oko, nie przymierzałam ![]() Dla maluszka kupiłam w Pepco za 9,99 taki sliczniuchny maleńki kocyk z polara, zółty z naszywką króliczka W innym sklepie takie male spodenki dresowe, body, i 2 bluzeczki. ![]() Dziewczyny nie mogę sie opanowac przed zakupami dla dziecka ![]() Wczoraj pozyczyłam od mamy słuchawki lekarskie...słuchałam chyba z pół godziny ale nie słyszłam serduszka Potem mama przyszła i udało jej sie zlokalizować serduszko i słyszała bicie TŻ też słuchał ale mówił, że tylko w kiszkach mi bulgocze
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4124 |
|
Ola-Unhola
|
Właśnie, pochwal się zakupami!!!
jak ja uwielbiam takie dresiki ![]() http://allegro.pl/item534238677_slic..._h_m_r_62.html http://allegro.pl/item541605088_h_m_...k_62_nowy.html
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-01-29 o 13:59 |
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane bardzo chętnie ale nie mam obecnie aparatu, pożyczyłam znajomej na studniówkę.
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co dzisiaj tak pusto na wątku?
|
|
#4128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
UnholyOne może masz za suche te marchewki ![]() Ja na początku owoce i warzywa myłam i skrobałam lub obierałam. Później już tylko myłam Cytat:
I nikt Ci nie powiedział po drodze? Ale znieczulica ![]() Seona wstydliwe to Twoje maleństwo ![]() Może idź lepiej do lekarza? Albo lepiej zamów wizytę domową, bo w przychodniach podobno tłum.
|
|
|
#4129 | ||
|
Raczkowanie
|
[quote=UnholyOne;10718316]To jest właśnie prezent od mojego małża z zeszłego tygodnia
![]() też codziennie sterczę z marchewkami i innymi warzywkami i owockami nad nią. Ale wychodzi przepyszne, tylko szkoda, że 10 marchewek to tylko dwie szklaneczki. A Ty skrobiesz marchewę tak porząnie, czy tylko płuczesz i wrzucasz do sokowirówki? wiesz nie nie skrobię marchewek, myje je tyko dokładnie, pod skorką jest najwięcej witamin i szkoda mi czasu troche na skrobanie, jablek tez nie skrobie tylko wykraja ogryzek. ale wydaje mi sie ze te jedniodniowe soki ktore kupujemy tez nie sa ze skrobanych marchewek. Cytat:
Cytat:
juz się melduję, dziewczyny, na zajęciach było rewelacja, wcześniej chodzilam na takie do szkoly rodzenia gdzie lezelismy krazylismy glowa i nogami i oddychALISMY, do tego herbatka i pogaduchy i to wszystko za 100 za za 8 zajec, hm.. fajnie ale rakie zajecia to se z kolezanka moge za darmo w domciu zorganizaowac. A tu sluchajnie rozgrzeweczka w stylu fitness, step touch i te sprawy, potem cwiczenia z hantlami, cwiczenia na pilce coby rozciagnac miesnie krocza, elementy jogi, na konec relaks z rozciaganiem. Najlepsze jast to ze te cwiczenia byly ukladane pod kiedunkiem mojego osobistego lekarza gin i poloznej. bo pani ktora je prowadzi tez u niego ciaze prowadzila, bede tam biegac 2 razy w tyg, we wtorki rozgrzewka bedzie na rowerach ondoor cycling, oczywisnie dopasowanych dla ciezarowek. Dziewczyny a jak ne macie takiej oferty w klubie fitness, to moze poszukajcie jogi dla ciezarnych albo poprostu zwykly basen, tez rewelacyjne dziala, ja akurat z tym ostatnim u siebie mam problem bo syf jest straszny, ale gdyby nie to to tez bym sie chociaz raazy w tyg zapisala, a co dzidzia niech sie przezwyczaja....hihih |
||
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy w moim przypadku jest sens sie zapisywać, mama jest połozną i napewno udzieli mi cennych wskazówek i we wszystkim pomoże. ![]() A jeśli chodzi o basen to jest u nas i to całkiem fajny, tylko nie mam z kim chodzić TŻ nie chce bo nie umie pływać, koleżanki sie krępują a samej tak smutno. Więc pozostały tylko spacerki. Aha zapomniałam napisć, że śliczne zakupki zrobiłaś
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś od rana, od samej 10 rządziłam w kuchni.Gotowałam, smażyłam. Obiad wyszedł królewski Kolejne popisowe, efektowne, smaczne do moich ulubionych doszlo: kurze piersi zapiekane w cieście francuskimDo tego narobiłam gołąbków, z myślą o zamrożeniu, a z kg mielonego i 2torebek ryżu ledwo na nas i teścia będzie na jutrzejszy obiad. Ja je tak uwielbiam, że chciałam mieć kilka zamrożonych, tak awaryjnie ![]() No i upiekłam jeszcze placek. Dawno tak w kuchni nie szalałam, bo dużo leżałam, a dziś zaprotestowałam. Czuję się spełniona.Tego mi brakowało. Takiego gospochowania Teraz odpoczywamy.Leżymy do jutra rana
Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-01-29 o 15:35 |
|
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas innego nie ma. Jest cześć dla dzieci i dla starszych.
|
|
|
#4133 |
|
Ola-Unhola
|
Ja właśnie się wykąpałam, nasmarowałam i lecę po małego do przedszkola.
A potem placuszki z jabłuszkami będę robiła mniam Smarowałam się tym fissanem, strasznie tłusty jest. Ale jak ma zatrzymac ew.rozstępy to i do tego się przyzwyczaję
|
#4134 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny musze przyznac sie wam do nalogu, pojechalam tylko do sklepu zdjac klipsa z ciuszkow wczorajszych i wrocilam z 3 nastepnymi, ale jak mozna sie opszec???
|
|
|
|
#4135 |
|
Ola-Unhola
|
Aha przypomij mi, czy Ty juz znasz płec, bo widzę, że tak w stronę chłopca kupujesz
|
#4136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no lekarz ostatnio wspominał o chłopcu, jeszcze na 100% to mu nie wierze, ale dziewczynkam też możę być supermenem |
|
|
|
|
#4137 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
może dlatego, że właśnie taki tłusty to w połączeniu z elastycznym pasem w spodniach wyszły takie drobniutkie krostki.Cytat:
|
|
#4138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przpis na cycki w cieście można prosić? ![]() Cytat:
![]() Jabłuszka obsmażasz w cieście naleśnikowym? A ja wróciłam po wizycie od mojego "starego" gina We wtorek idę zrobić test potrójny. Mam nadzieję, że wyniki będą dobre...i może coś się da w kwestii płci podejrzeć ![]() A! kwas foliowy mogę odstawić, witaminy też, gin powiedział, że wyniki ładne więc nie ma sensu szaleć. Nie uciskać brzucha, starać się spać na lewym boku, dostałam książeczkę o ciąży. I w ogóle jest dobrze
|
||
|
|
|
#4139 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Tak, jabłuszka obsmażam w cieście takim jak do naleśników, tylko tu dodaję jeszcze ubite białko, żeby były puszyste (a do naleśników nie). Mój tata tak zawsze robi, a ja uwielbiam te jego placki oczywiście z cukrem pudrem. Fajnie, że u doktorka wszystko git i wyniki ok. Ja lecę w poniedziałek z wynikami pierwszych badań. Jestem ciekawa i mam nadzieję, że wszystko ok z tą moją krwią będzie.
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja cały dzień siedzę przed TV i się obżeram....
rano 2 bułeczki z masłem i kakao, potem wypiłam szklankę maślanki... obiadek- 3 krokiety z barszczem banan, jabłko.....słodyczeeee przed chwilką 2 bułeczki z sałatką z makreli......a gdzie tam noc hhihi mam wrażenie,że mój żołądek to wielki śmietnik, który nie ma dna ![]() nigdy tyle nie jadłam !!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

Zorientowałam się dopiero na miejscu
się zrymowało 
ale Tż znalazł na internecie szkołę w miasteczku niedaleko nas i to za darmo
.

tak mi sie dobrze spało, sąsiad obudził mnie wiertarką, gdyby nie to pewnie bym tak spała aż ktoś by z pracy zadzwonił
sama zresztą nie wiem co mi sie chce. No może oprócz pysznego jabłuszka, które właśnie wcinam. Pychotka. Oglądałam program o jabłkach niedawno i mówili, że jabłka mają mnóstwo witamin, są w czołówce wszystkich owoców jeżeli chodzi o witaminy. Także kobitki wcinamy jabłuszka dla naszych pociech.

Zakrywa się jak może

Byłam w 2 sklepach i były okropne. Jakieś takie szerokie nogawki, wyglądałam jak ufo. Kupiłam tylko w Butiki 2 bluzki za 19,99 rozmiar XL 
fajnie ale rakie zajecia to se z kolezanka moge za darmo w domciu zorganizaowac. A tu sluchajnie rozgrzeweczka w stylu fitness, step touch i te sprawy, potem cwiczenia z hantlami, cwiczenia na pilce coby rozciagnac miesnie krocza, elementy jogi, na konec relaks z rozciaganiem. Najlepsze jast to ze te cwiczenia byly ukladane pod kiedunkiem mojego osobistego lekarza gin i poloznej. bo pani ktora je prowadzi tez u niego ciaze prowadzila, bede tam biegac 2 razy w tyg, we wtorki rozgrzewka bedzie na rowerach ondoor cycling, oczywisnie dopasowanych dla ciezarowek.
może dlatego, że właśnie taki tłusty to w połączeniu z elastycznym pasem w spodniach wyszły takie drobniutkie krostki.