|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;
Cytat:
sliczna masz suknie bardzo mi sie podoba Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a masz ![]() hehe nie no zartuje sobie kochana Cytat:
powiedz cos wiecej o sobie ![]() kurcze kochane jak ja jestem na necie to Wy wszystkie spicie .... a jak wy plotkujecie to ja w szkole i prace
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2009-01-30 o 05:51 |
||||||
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;
sas ale to że babkba umie szyć nie usprawiedliwia jej traktowania klientek.
|
|
|
|
#4413 |
|
Raczkowanie
|
Dominda, aż mnie ciary przeszły jak przeczytałam tą historię...wrrrrr
|
|
|
|
#4414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie moje zdanie
|
|
#4415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też raczej się nie zdecyduję na mówienie "mamo i tato" , chyba by mi to przez gardło nie przeszło, mimo iż teściowie są spoko
|
|
|
#4416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moze i umie (chociaz jak czytałam o niej to wiele osób było niezadowolonych-ze umawialły sie na co innego a przy przymiarce okazywalo sie ze co innego i ze strasznie niedbale) Ale zachowanie w stosunku do klientek-zgroza Z tego co wywnioskowalam to ta baba żeruje na mniej zamożnych dziewczynach -one chcą wyglądać na włsnym ślubie swietnie i nawet jak sukienka nie wyglada na tą na którą umawiały się to i tak sie nie wycofują bo wpłata zaliczki-400 zł to dla nich dużo Więc zostają i czekaja , denerwuja sie ,nasłuchaja sie jakie to są nienormalne i ze wsi Świetna kobieta -ja bym ją udusiła A postów które nie są przychylne p. Obajek jest o wiele więcej jak tych zachwalających jej artyzm Coś w tym musi byc bo gdyby dziewczyny byly zadowolone z obsługi i sukni to nie paplały by bez sensu ze to zgroza-ten salon Sukienki np giną w dniu odbioru "Zdecydowanie odradzam szycie sukni slubnej w firmie Maja na ul. Kasztanowej w Krakowie . Krawcowa to wielka oszustka ja zostałam bez sukni slubnej 12 dni przed slubem !!! Na Kasztanowej zamówiłam suknie w lutym byłam 3 razy do przymiarki z czego nie bardzo wiem jak nazwać to co mierzyłam bo za każdym razem był to jakiś nie obszyty skrawek materiału!! Wybrałam materiał na początku maja który bardzo mi sie podobał po czym okazało sie w dniu odbioru sukni że krawcowa nie sprowadziła materiału i chciała mi wcisnąc zupełnie coś innego - ochydnego!! Przesunełysmy termin odbioru sukni tak żeby miała więcej czasu na sprowadzenie materiału , niestety pani kolejny raz nie wywiazała się z obietnic i zadzwoniła do mnie 12 dni przed ślubem że suknia jest nie gotowa!!! Bez tłumaczenia , bez głupiego słowa "przepraszam" Po prostu dramat !!!! Musiałam zdesperowana biegac po salonach ślubnych w poszukiwaniu sukni juz nie takiej jak mi sie podoba ale żeby mieć cokolwiek bo w tak krótkim czasie do wesela niestety nie ma w czym przebierac Nikomu nie życze takiej sytuacji , bo jest to po prostu dramatyczne przezycie !! Dlatego dobrze sie zastanówcie zanim skusicie sie na suknie za 800 zł !" albo "witam ja mialam podobną sytuację i zdecydowanie ODRADZAM szycie u p. Obajtek. tych nerwow i upokorzenia nie da sie opisac. na 2 dni przed odbiorem sukni mierzylam jakąś inną i p. Obajtek uparcie twierdzila ze to moja- nie wazne ze nie zgadzal sie kolor, dlugość ani nawet rozmiar( nie byla w stanie jej dopiąć na mnie). to "cos" (czyli gorset przyszyty do jakiegos skrawka materialu na dole) mierzylam po 4 godzinach czekania na swoja kolej choc bylam umowiona na termin i godzine. po awanturze udalo mi sie ustalic nowy termin odbioru na ktorym zobaczylam "dzielo" ostateczne... wyszlam bez slowa nawet sie nie żegnajac. do tej pory jestem w szoku jak mozna byc tak bezczelnym i po 3 miesiacach zwodzenia i usmiechania sie do nowych klientek oddac komus cos tak ohydnego na tydzien przed slubem? ZDECYDOWANIE ODRADZAM tą (watpliwej jakości) "firmę"" Czy w XXI tak zachowuje się ktoś kto dzięki NAM zarabia ?? Totalna wiocha i porażka To tyle _ale moze ktoras z was ma dobre wspomnienia ![]() NIe chcę byc stronnicza ale jak narazie to dziewczyny pokrzywdzone bardziej przekonały mnie do swego ![]() pa
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090919570113.png http://s7.suwaczek.com/20090919650214.png Edytowane przez dominda Czas edycji: 2009-01-30 o 09:25 |
|
|
|
|
#4417 |
|
Rozeznanie
|
CZeść dziewczyny
![]() Chciałam się pochwalić że dostaliśmy pierwszy prezent slubny bo moja babcia stwierdziła, że skoro już go zrobiła to woli mi go dać teraz, w razie gdyby coś jej się stalo (oczywiście nic jej się nie stanie ) i tak oto dostaliśmy obraz wyszywany haftem krzyżykowym Do mieszkanka ktorego jeszcze nie mamy hehe, bedzie jak znalazl
|
|
|
|
#4418 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do teściów, bratowa TŻ mówi do teściowej po imieniu (o zgrozo, bo sama jej to zaproponowała ) a do teścia mówi TATO. Ja będę raczej mówić bezosobowo, ale jak już będzie trzeba, to powiem mamo i tato z tatą to nawet będzie mniejszy problem a mój TŻ będzie mówił bezosobowo, chyba że mu się wyrwie
|
|
#4419 |
|
Raczkowanie
|
hejka wszytskim
![]() tak czytam o tej Pani z Krakowa tej krawcowej i mam mieszane uczucia... my z moim TŻ mamy jutro spotkanie z Pania fotograf zobaczymy jakie wrazenia bedziemy miec no i czy zdjecia fajne to wtedy sier na nia zdecydujemy.
|
#4420 | |||||
|
Zakorzenienie
|
CZESĆ
Cytat:
Cytat:
niestety nie można ,,wyżej" wyciąć tego wzorku niż ok. 1.5 centymetra od dołu zaproszeniaCytat:
zazdoszczę. Później poszukam jakis fryzurek dla Ciebie. Moim zdaniem ładnie jest spiąć wszystkie włosy z tyłu. Zobacz jak miała Kożuchowska na ślubie (miała jeszcze krótsze włosy niż Ty) i łatwo jest wtedy wpiąć welon na grzebykupokaż jeszcze raz suknię, bo ja nie mam jej zapisanej ![]() na dyskuCytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4421 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
witam
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Dziękuje za opinie na temat sukni, kurcze już sama nie wiem, którą wybrać ![]() Kasiaher --> właściwie to nie jestem z Kielc, ślub będę brać 28 km od kielc i nie wiem czy przyjeżdzać rano do Kielc i się czesać i malować i potem jechać do domu, hmm... mam pewien pomysł. Może by tak zostać w Kielcach nie wracać do rodziców, tu iść do fryzjera i makijażystki, a potem ktoś by mnie odwiózł do rodzinnego domu, to raptem 30 min jazdy samochodem, myślałam o pani Ninie z Bocianka i ani świebodzie z Matrixa, bo to dziewczyny na Kieleckim polecały
|
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenko, już dwa razy Cię prosiłam o pokazanie sukni... jest gdzieś na forum? na ,,wymarzonym"...
? Jak nie chcesz pokazać to napisz...
|
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Oczywiscie zaraz znajdę ją i ci wkleje, bo wklajałam ja juz i na tym watku i na wymarzonym... ale zaraz wkleje jeszcze raz. edit: juz znalazłam bo na komputerze jej nie mam, aby TZ nie znalzł. jest tylko na brata komputerze wiec wklejam link z mojej wczesniejszej wypowiedzi![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2505 Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2009-01-30 o 10:16 |
|
|
|
|
#4426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
robimy w plenerze i na zamku, ślub i wesele mamy w zamku w Książu, a tam sa piekne ogrody, takze szkoda by bylo nie skorzystac
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja wychodze z założenia , że slub ma sie raz w zyciu kazda chce wyglądac pieknie i wyjatkowo wiec warto kupić sobie suknie Nowa , ewentualnie zawsze mozna wypozyczyć . Ja osobiscie wole wydać 3000 tys i mieć suknie z salonu gdzie wiem ze na czas zostanie zrobiona , ze jest wykonana z danego materiału itp Suknie sa w różnych cenach te dziewczyny które np nie moga sobie pozowlic na suknie za 3000 tys moga sobie kupic równie piekna suknie np za 2000 zł jesli ktos ma bogatszy porfel moze kupic suknie za 7000 tys. Jednak jakaby to cena nie była wazne jest to, ze nikt nas w bambuko nie zrobi A z tymi krawcowymi to ja poprostu nie wierze ze jakas krawcowa ktora tam szyje suknie od tak i moze uszyc taka sama suknie jak jest orginał np z la sposa. Raz weszłam na alegro i tam była suknia maggie sotero która mi sie podobała nie stety z 2007 wiec juz nie mozna jej kupic w salonie. I tam dziewczyna pisze ze szyła u kogos ze suknia wyglada jak orginał a hmmm wcale to byla nie prawda bo do orginału jej było daleko gorset ogólnie był za długi i zle nachodził na spodnice a w orginale wszystko było cudowniutkie. Ja jak kupowałam swoja suknie to akurat wtedy przyszła dziewczyna hmm widac ze kasiasta miała na zdjeciu suknie chyba nie do zdobycia za orginal 6000 tys nie mogla jej znalesc w salonie ani Madonny ani Cymbelaina no i pytała sie czy by jej te moje kobity z mojego salonu gdzies nie zamowily do uszycia. Bo ta im jeszcze powiedziala ze babka z długiej jej powiedziala ze moze jej uszyc ta suknie za 800 zł moje kobiety w salonie powiedzialy ze to jest nie mozliwe aby uszyc taka suknie w takiej cenie generalnie załamka .
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, ale piękna suknia
mój typ, ,,falbanki od bioder" ale ta cena idealnie do Ciebie pasuje- chodzi mi też o charakter bo trochę się już znamy
|
|
|
|
#4429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Cytat:
Cytat:
A ja się przed chwilą wkurzyłam!!! Zamówiłam tydzień temu na allegro halkę tiulową, miały być w niej 2 koła. No i teraz dostałam maila ![]() "Halka została wysłana tylko mamy mały problem okazało się że do halki nie zostały dodane koła. Nowe koła zostały dziś wysłane w nowej przesyłce… Koła są w standardowej długości docina się je na wybrany przez siebie wymiar w trakcie miary sukni …" To co ja mam sobie sama te koła wsadzić?? ![]() Mam nadzieję, że moja mama mi to zrobi. |
||
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
mój tato też zapropnował mojemu Tż żeby mówił do niego po imieniu - i wali do niego na Ty
do mojej mamy zwraca sie Pani. Ale zapewne będzie mówił mamo - jesli sama zaproponuje. Moi teście natomiomiast mają dziwną szkołę zwracania się do nich. Ja nie mogłam się przyzwyczaić jak tu się sprowadziłam. Bo ja do mojej mamy zwracam się tak: - Mamooo a myślisz, że.... i potem na Ty, cały czas. Tż natomiast do swoich rodziców zwraca się tak. - Mamo, a myśli mama.... CIągle uzywa się tego mama i tata. A znająć życie Teście sami zaproponują - bo traktują mnie jak córkę która czasami pokazuje rogi hihi ale do zaakceptowania i utemperowania ![]() Więc raczej będe mówić tak do nich. mając ich bliżej niż swoich. choć wiem że mamę i tatę ma się jednych. Ale ja to porówbuję bardziej z zasadą, że do nabliższej psiapsiuły też się można zwracać siostra ![]() Jest to coś w rodzaju przejścia na wyższy etap znajomości. Oczywiście nie każdy zasługuje by go tak nazywac |
|
|
|
#4431 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez nie sadzilam ze tam mozna,. marzyl nam sie slub na zamku i nigdzie indziej i moj TŻ kochany wynalazl Ksiaz![]() co do kol to faktycznie w tym przypadku musisz wlozyc je sama i przyciac, ktos Ci na pewno pomoze a nie jest to trudne i jakies bardzo klopotliwe na szczescie
Nasz Ślub Kościelny 20.06.2009 r. ![]() Edytowane przez jaguraaa Czas edycji: 2009-01-30 o 10:41 |
|
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu Jak jestem wybredna i mało która suknia mi sie podoba tak twoja urzekła mnie na maxa
Coś pieknego warta tej ceny teraz rozumiem dlaczego ci sie pojawił błysk w oku Miałam to samo hehe. AGtkaL Twoja suknie miałam przyjemność widziec w watku z bukietami tez rewelacja !!!
|
#4434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czulam sie w niej jak w mojej drugiej skórze
|
||
|
|
|
#4435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wcześniej ją też pokazywałam tutaj.http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=412 Myślę o piosence na pierwszy taniec i od wczoraj zakochałam się w tych wykonaniach "Będziesz moją Panią": ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=F8q0iQigQ7o http://magdusia1312.wrzuta.pl/audio/...esz_moja_pania Jedno Danuty Stenki i Piotra Adamczyka a drugie Grzegorza Turnau'a...cudne aranże Tylko wtedy już bym chciała, żeby to było puszczone z płyty, bo orkiestra tego tak nie zagra.
♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2009-01-30 o 11:00 |
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zadomowienie
|
hey dziewczyny
![]() milego dnia wam zycze za za momencik ide sprzatac Cytat:
aleee pocieszam sie tym co mi kilka kolezanek powiedzialo, ze po weselu samoistnie zaczyna sie to mieniac i potem latwiej to przychodzi, bo one tez zarzekaly sie ze mamo tata nie beda sie zwracaly ![]() Co do Izy: Na youtube widzialam panne mloda z podobnymi wloskami do twoich ( tyle ze blondynka i troszke krotsze wloski) jakbym ja miala takieto pewnie cos takiego bym chciala sobie zrobic ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=yp6-b2lJ7pU |
|
|
|
|
#4437 |
|
Wtajemniczenie
|
AgatakaL na weselu gdzie byłam starszą młoda miała taka suknie może troszke inny gorset ale dół prawie identyczny, fasjniusia taka kiecka ja nawet takich nie mierzyłam bo nie widziałam, ciekawa jestem jakbym wyglądała w takiej
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#4438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4439 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzis bedzie hem wiec do poniedzialku powinna stanac na nogi
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bede czekac na kolczyki ale bez stresu jest duzoo czasu ![]() Cytat:
|
|
|
#4440 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tzn tyle muszę zrzucić. A biust mam mały, muszę po prostu zrzucić tłuszczyk pod biustem. Dzisiaj zrobiłam sobie taką tabelę, w której będę zapisywać swoje wymiary i wagę. Może to mnie zmobilizuje. Już dzisiaj dużo ćwiczyłam i zaczynam dietę haha któryś raz z z kolei ale może tym razem się uda |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

ślub 18 lipca 

A postów które nie są przychylne p. Obajek jest o wiele więcej jak tych zachwalających jej artyzm Coś w tym musi byc bo gdyby dziewczyny byly zadowolone z obsługi i sukni to nie paplały by bez sensu ze to zgroza-ten salon 

) a do teścia mówi TATO. Ja będę raczej mówić bezosobowo, ale jak już będzie trzeba, to powiem mamo i tato 

? Jak nie chcesz pokazać to napisz...
.