Wymarzony Pierścionek cz. XIII :) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-30, 11:54   #1771
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony Pierścionek cz. XIII :)

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Tak, 7 dni od dostawienia...niestety... trochę czasu, ale jak nie chcesz zaliczyć wpadki, to lepiej się powstrzymać

własnie dzwonili moi rodzice (dzis pojechali do warszawy do salonu Hondy) ze zamówili Nową Honde accord w kolorze czarnym zapłacili zaliczke i jak tylko dostana kredyt ( a juz go praktycznie załatwili tylko formalnosci zostaly) to jada po jej odbiór ale sie ciesze, szkoda, ze jej nie zobacze tylko. tzn dopiero w maju.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 11:55   #1772
mekintoszek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ależ absolutnie ja nie robię sobie jaj...poważnie

Wiem wiem....nastawiasz się ze bedzie pięknie..a tu sie okazuje ze jeszcze czekać trzeba.

Nadróbcie koniecznie

...byc francą uwielbiam..lejesz miód na me serce.

Mąż tak do mnie pieszczotliwie mowi...i brat

czasem wie lepiej....ja w stresie zgrzytam zębami...ostatnio mi się to nasiliło.

..nie no kwiatków chyba nie jesz...a nawet jak tak..są zapewne małokaloryczne.

A tak poważnie Twoje pasje wpływają pozytywnie na Twoj dom.
Ja mocno zaciskam szczękę. Czase łapie się na tym, że mnie boli i zauważam, że mocno mam ją zaciśniętą - stres. A czasem też sobie nie zdaję sprawy z tego, że czymś się stresuję.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Dorinko L_V mam jeszcze pytanie odnosnie tego krwawienia po antybiotyku. Co z antykoncepcją?? czy jakos wczesniej robilsycie sobie przerwe w tabletkach, czy normalnie bralyscie dalej? Bo ja dzis biorę ostatnia i we wtorek powinnam dostac normalny okres. a moje krwawienie trwa juz tydzien. Mam rozumiec ze raczej zabezpieczona to ja nie jestem teraz co??
Nie jesteś zabezpieczona I tak na dobrą sprawę, w przyszłym miesiącu też bym uważała, chyba że potraktujesz kolejne opakowanie jak pierwsze w życiu i zacznesz brac tabletki z początkiem okresu, a nie po 7-dniowej przerwie.

Cytat:
A wiesz że nie..znaczy kosmetyczne łupy jak najbardziej, a ciuchowych brak. Stwierdzila ze jak ciuchy w dobrych cenach to szmaty z bazarów, a fajne orginalne ciuszki kosztują majątek.
Generalnie uznała ze Krakowie czy Warszawie można się spokojnie ubrać..za dobre pieniądze i w dobre materiały...no a Londyn jest przereklamowany. Poza tym tak fatalnie ubranych kobiet jak tam nie wiedziała nigdzie.

Kolejna osoba która potwierdza ze Polki są zadbane i wiedzą jak się ubrać.
Zgadzam się, że Polki potrafią się ubrać ale nie zgodzę się, że w Londynie ubierają się kiepsko i ciężko kupić coś fajnego. Ja bardzo polubiłam ten londyński misz-masz. Ludzie poubierani bardzo kreatywnie, ale nie przebrani. Widac odwagę do do noszenia tego, co się lubi. Nie było tam takiego kopiowania jak u nas. Fakt, widoczne były trendy pewne, jak rurki, czy baleriny, ale bardzo fajnie zestawione akcesoria powodowały, że te zestawy różniły się od siebie.

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Ja brałam normalnie zgodnie z tym jak zawsze- jak wypadła Ci przerwa to robisz przerwę i dalej , ponoć zabezpieczenie wtedy działa normalnie, ale czy przy każdym antybiotyku tego nie wiem

Hania czyli Polki górą !!!! Tak trzymać , ja też uważam że w Polsce można się dobrze ubrać za niewielkie pieniądze, oczywiście czym więcej pieniędzy tym można podnościć poprzeczkę na lepiej ale bez przesady...
No właśnie są antybiotyki, które znoszą działanie tabletek Lepiej nie ryzykować, jak Madzia nie chce się wbijać w swoją piękną suknię z brzuszkiem

Cytat:
a kiedy ta antykoncepcja zacznie dzialac?? ostatni antybiotyk wziełam w poniedzialek rano. kiedys cos czytałam ze 7 dni po zakonczeniu brania antybiotyku. Teraz to glupio by było wpasc na pół roku przed slubem
Już wyżej napisałam. Ja wzięłabym pierwszą tabletkę z nowego opakowania w pierwszym dniu okresu. Wtedy działanie anty masz zapewnione

A w ogóle, to cześć

Butter, zazdroszczę ręki do kwiatów. U mnie z tym kiepsko. Choc ostatnio się przełamałam i pozwoliłam się obdarować jakimiś doniczkowymi. Póki co rosną. Jedynie fiołek i calanhoe nie chcą kwitnąć , a storczyk stoi w miejscu już pół roku i nic Jedynie korzenie mu rosną.
mekintoszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 11:59   #1773
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mekintoszek Pokaż wiadomość

Nie jesteś zabezpieczona I tak na dobrą sprawę, w przyszłym miesiącu też bym uważała, chyba że potraktujesz kolejne opakowanie jak pierwsze w życiu i zacznesz brac tabletki z początkiem okresu, a nie po 7-dniowej przerwie.

No właśnie są antybiotyki, które znoszą działanie tabletek Lepiej nie ryzykować, jak Madzia nie chce się wbijać w swoją piękną suknię z brzuszkiem

Już wyżej napisałam. Ja wzięłabym pierwszą tabletkę z nowego opakowania w pierwszym dniu okresu. Wtedy działanie anty masz zapewnione

.
o matko to sie teraz narobiło. czyli albo wezme tabletke jak zacznie mi okres czyli we wtorek albo cały nastepny miesiąc mam uwazac.

wiecie ja juz nie raz bralam antybiotyk wtedy po prostu uwazałam przez 7 dni od jego odstawienia i bylo dobrze, ale nigdy przez niego nie mialam krwawienia... ech

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 12:04   #1774
mekintoszek
Rozeznanie

Madziu, zrób jak uwazasz. Ja wzięłabym tabletkę tak jak napisałam, tylko nie wiem czy dostaniesz okres w terminie, skoro teraz masz Może zrób tak, że jeśli nie dostaniesz to weź tabletkę tak jak powinnaś, po 7-dniowej przerwie. Natomiast jeśli dostaniesz okres wcześniej to weź tabletkę pierwszego dnia.

edit: Ja też nigdy na takie rzeczy nie zwracam uwagi jakie leki biorę itp i nigdy nie wpadliśmy, ale raczej mnie to martwi, że może coś jest nie tak. W końcu zdarzają się wpadki przez jedną zapomnianą tabletkę

Dziewczyny, co powiecie na taką torebkę?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f0023bc1.jpg (33,6 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez mekintoszek
Czas edycji: 2009-01-30 o 12:06
Stary 2009-01-30, 12:09   #1775
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

mi się podoba, ciekawe tylko jak ten brąz w rzeczywistości będzie wyglądał
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 12:10   #1776
mekintoszek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
mi się podoba, ciekawe tylko jak ten brąz w rzeczywistości będzie wyglądał
Też o tym myślałam. Z brązami to różnie bywa
Stary 2009-01-30, 12:13   #1777
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mocno zaciskam szczękę. Czase łapie się na tym, że mnie boli i zauważam, że mocno mam ją zaciśniętą - stres. A czasem też sobie nie zdaję sprawy z tego, że czymś się stresuję..
Ja nie lubię mowić o problemach, skarżyć się i biadolić w związku z tym odsuwam zmartwienia, ból, cierpienie jak najdalej od moich myśli....odsuwam, bo to zostaje w podswiadomości....no i wyłazi noca poprzez zgrzytanie zebami.
Ostatnio tak zgrzytam ze aż meża budzę.

Może trzeba by iść na jakąś psychoterapię.

Cytat:
Zgadzam się, że Polki potrafią się ubrać ale nie zgodzę się, że w Londynie ubierają się kiepsko i ciężko kupić coś fajnego. Ja bardzo polubiłam ten londyński misz-masz. Ludzie poubierani bardzo kreatywnie, ale nie przebrani. Widac odwagę do do noszenia tego, co się lubi. Nie było tam takiego kopiowania jak u nas. Fakt, widoczne były trendy pewne, jak rurki, czy baleriny, ale bardzo fajnie zestawione akcesoria powodowały, że te zestawy różniły się od siebie.
.
Ja nie wiem jak jest, bo tam nie byłam...koleżanka ma takowe zdanie
A najbardziej zatrwożyło ją obuwie ..brudne trampki zakładane do wszystkiego.
Dziewczyna super ubrana ale co z tego jak do spódniczki ma założone uflogane trampy..to jak dla mnie też masakra.

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-01-30 o 12:15
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 12:14   #1778
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Nie czytałam Was bo byłam posłać paczę (Allegro) i zeszło mi z 1,5 h w kolejce

Jadę do domku, poczytam sobie wieczorem, życzę wszystkim miłego weekendu i do usłyszenia w poniedziałek

I bardzo proszę o kciuki bo czekam dziś na strasznie ważny telefon.. w sprawie pracy oczywiście.
Stary 2009-01-30, 12:18   #1779
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Też o tym myślałam. Z brązami to różnie bywa

no i jeszcze czy będzie można ją nosić na ramieniu czy te paski są krótkie. chyba że lubisz nosić torebkę tylko w ręku

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość

Jadę do domku, poczytam sobie wieczorem, życzę wszystkim miłego weekendu i do usłyszenia w poniedziałek

I bardzo proszę o kciuki bo czekam dziś na strasznie ważny telefon.. w sprawie pracy oczywiście.
baw się dobrze, trzymam oczywiście kciuki
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 12:18   #1780
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Cześć...no i dopadło mnie jakieś choróbsko... a na 14 egzamin... trzymajcie kciuki, żeby mi sił starczyło na podróż
Zapomniałam napisać ze współczuję i trzymam kciuki

Mekintoszku torebka zupełnie nie w moim guście więc sie nie wypowiem.

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-01-30 o 12:19
Stary 2009-01-30, 12:18   #1781
mekintoszek
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie lubię mowić o problemach, skarżyć się i biadolić w związku z tym odsuwam zmartwienia, ból, cierpienie jak najdalej od moich myśli....odsuwam, bo to zostaje w podswiadomości....no i wyłazi noca poprzez zgrzytanie zebami.
Ostatnio tak zgrzytam ze aż meża budzę.

Może trzeba by iść na jakąś psychoterapię.

Ja nie wiem jak jest, botam nie byłam...koleżanka ma takowe zdanie
A najbardziej zatrworzylo ją obuwie ..brudne trampki zakładane do wszystkiego.
Dziewczyna super ubrana ale co z tego jak do spódniczki ma założone uflogane trampy..to jak dla mnie też masakra.
Bruksizm, czyli to zgrzytanie zębami nocą, to przypadłość osób, które skrywają swoje emocje, problemy-tak jak piszesz. Moja przyjaciółka tak robi i faktycznie jest takim typem. Ja czasem też, choć ja raczej jak otwarta księga, ale fakt, że czasem sa takie rzeczy, o których nie chcę mówić, a mnie męczą. Najgorsze jest to,że to niszczy zęby-myślałaś o takich nakładkach ochraniających?

Co do Londynu, jak ja byłam to dominowały baleriny wszelkiego rodzaju i zazwyczaj były czyste Może jest jakiś trend na brudne trampy teraz Ciekawe...
Stary 2009-01-30, 12:19   #1782
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
o matko to sie teraz narobiło. czyli albo wezme tabletke jak zacznie mi okres czyli we wtorek albo cały nastepny miesiąc mam uwazac.

Jak bierzesz antybityki to ochrona znacznie spada. Ja równiez stosowałbym dodatkowe zabezpieczenie przez cały koejny miesiąc. Zresztą, zazwyczaj pisza o tym na ulotce.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 12:22   #1783
mekintoszek
Rozeznanie

Cytat:

Mekintoszku torebka zupełnie nie w moim guście więc sie nie wypowiem.
No ja właśnie też nie jestem przekonana. Nigdy nie mam problemu z zakupem, zazwyczaj wiem, że coś mi się podoba, albo nie, a tutaj się waham. Obawiam się, że ona może być bardzo sztywna, jak aktówka, a tego bym nie chciała.
Stary 2009-01-30, 12:26   #1784
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Bruksizm, czyli to zgrzytanie zębami nocą, to przypadłość osób, które skrywają swoje emocje, problemy-tak jak piszesz. Moja przyjaciółka tak robi i faktycznie jest takim typem. Ja czasem też, choć ja raczej jak otwarta księga, ale fakt, że czasem sa takie rzeczy, o których nie chcę mówić, a mnie męczą. Najgorsze jest to,że to niszczy zęby-myślałaś o takich nakładkach ochraniających?

Co do Londynu, jak ja byłam to dominowały baleriny wszelkiego rodzaju i zazwyczaj były czyste Może jest jakiś trend na brudne trampy teraz Ciekawe...
Nie myślałam bo nie wiedziałam że takowe są.
Teraz pomyślę.

Nie no moda na brudne trampy to przesada
Stary 2009-01-30, 12:29   #1785
mekintoszek
Rozeznanie

Cytat:
Nie myślałam bo nie wiedziałam że takowe są.
Teraz pomyślę.

Nie no moda na brudne trampy to przesada
są takie pogadaj z ciocią-dentystką

a moda na brudne trampy to jedna z łatwiejszych do naśladowania pewnie więc czuję, że zaleje nasze ulice i będziemy tonąć w brudnych butach
Stary 2009-01-30, 12:58   #1786
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
są takie pogadaj z ciocią-dentystką

a moda na brudne trampy to jedna z łatwiejszych do naśladowania pewnie więc czuję, że zaleje nasze ulice i będziemy tonąć w brudnych butach
Pogadam, akurat wybieram się do niej w przyszłym tygodniu

Myślę ze takowa moda u nas by się nie przyjęła.

Pamiętam niemiecką modę na za duze, niezasznurowane buciory z wywalonymi jęzorami na wierzchu...dziewczyny wpychały sobie skarpety w palce coby nie spadały, ale żeby "kłapały" bo o to glównie chodziło

Ale zamilkłyście........
Stary 2009-01-30, 13:01   #1787
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie trochę za poważna

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość

Twin i Zaro
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 13:08   #1788
mekintoszek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Dla mnie trochę za poważna

Twin i Zaro
już zdecydowałam, że torbę odpuszczam. Nie lubię kupować takich rzeczy w necie. Muszę pomacać, powąchać, potarmosić żeby wiedzieć, czy to jest to. Zakup torby to poważna sprawa

Haniu, pamiętam tę modę. Faktycznie paskudne to było, choć kilka egzemplarzy widziałam. W sumie, brudne trampy też czasem widuję

Edytowane przez mekintoszek
Czas edycji: 2009-01-30 o 13:09
Stary 2009-01-30, 13:41   #1789
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość

Jak bierzesz antybityki to ochrona znacznie spada. Ja równiez stosowałbym dodatkowe zabezpieczenie przez cały koejny miesiąc. Zresztą, zazwyczaj pisza o tym na ulotce.
Cytat:
Tak, 7 dni od dostawienia...niestety... trochę czasu, ale jak nie chcesz zaliczyć wpadki, to lepiej się powstrzymać
To bym miała dzidzię jak nic, szkoda że nie ma POczekam na kolejną taką szansę Bo ja oczywiście sobie w najlepsze uznałam, że jestem zabezpieczona i nie zawracałam sobie głowy tematem, zresztą i tak byśmy się dodatkowo nie zabezpieczali, bez cyrków już...U nas akurat jak sie trafi to przyjmiemy z radością

Edit
Własnie dostałam mojego nietoperka asymetrycznego z długim rękawem, zamówiłam na razię tą co Wam pokazywałam, ale przymierzę już w domu Materiał w każdym razie fajny

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2009-01-30 o 13:45
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 13:45   #1790
ButterBear
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale cisza

My właśnie zamówiliśmy w pracy jedzonko...zaraz będą moje kebabki z telepizzy
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 13:47   #1791
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ale cisza

jaka cisz, ja wróciłam już
W Tele sa kebaby ????????Dlaczego ja nic o tym nie wiem ?
jakie są ? Proszę o szczegóły
Stary 2009-01-30, 13:50   #1792
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Edit
Własnie dostałam mojego nietoperka asymetrycznego z długim rękawem, zamówiłam na razię tą co Wam pokazywałam, ale przymierzę już w domu Materiał w każdym razie fajny
Przymierz i napisz koniecznie czyś zadowolona....bo mam chrapkę na zakupki allegrowe, a nie powiem nietoperz by się przydał.

Cytat:
Dziewczyny, ale cisza

No właśnie cisza ze aż strach.

Smacznego.
Stary 2009-01-30, 13:52   #1793
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
jaka cisz, ja wróciłam już
W Tele sa kebaby ????????Dlaczego ja nic o tym nie wiem ?
jakie są ? Proszę o szczegóły
No są...sama dopiero je odkryłam niedawno. Są w bułce, dużo sałaty, pomidorka, kurczak i sosik. Trochę są takie oszukane, ale i tak pyszne

Cytat:
Przymierz i napisz koniecznie czyś zadowolona....bo mam chrapkę na zakupki allegrowe, a nie powiem nietoperz by się przydał.

Smacznego.

A dziękuję

Hania, co będziesz sadzić na balkonie?
Stary 2009-01-30, 13:53   #1794
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

Smacznego.
Dam znać na pewno, przyznam, że trochę się napaliłam na te nietoperze a nigdzie ich w sklepach nie uwidzisz Ostatnio na imieninach siostry Tża nasza koleżanka miała taką bluzkę do dzinsów i wyglądała super, dlatego złapałam taki podpał

Jeszcze czaję się na ten z krótkim rękawem albo takim 3/4
Stary 2009-01-30, 13:55   #1795
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dam znać na pewno, przyznam, że trochę się napaliłam na te nietoperze a nigdzie ich w sklepach nie uwidzisz Ostatnio na imieninach siostry Tża nasza koleżanka miała taką bluzkę do dzinsów i wyglądała super, dlatego złapałam taki podpał

Jeszcze czaję się na ten z krótkim rękawem albo takim 3/4
A pokaż aukcję, którego zamówiłaś?
Stary 2009-01-30, 14:01   #1796
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
A pokaż aukcję, którego zamówiłaś?

Ja w tej aukcji, przeczytałam komentarze i wybrałam najpewniejszego sprzedawcę
z tych co mi się podobały

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=528937879
Stary 2009-01-30, 14:03   #1797
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w tej aukcji, przeczytałam komentarze i wybrałam najpewniejszego sprzedawcę
z tych co mi się podobały

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=528937879
Bardzo fajna Jaki kolor wzięłaś? Bo właściwie i czarny i zielony i fiolet fajny
Stary 2009-01-30, 14:04   #1798
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Hania, co będziesz sadzić na balkonie?
hahah...jeszcze nie mam zielonego pojęcia...poki co zbieram gazety od szwagierki. Trzebą będzie poczytać.

balkon mam spory..ale parter i na wschód..także slońce jest tylko do godz 10 więc mam trochę ograniczony wybor.
Stary 2009-01-30, 14:08   #1799
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajna Jaki kolor wzięłaś? Bo właściwie i czarny i zielony i fiolet fajny

A jak myślisz ? Czarną oczywiście

Zielona za jasna, lubię tylko zieleń taką benettona - obsesja , a fiolet wydawał mi się taki nijaki, chciałam najbardziej szarą ale nie było, a teraz już szarą znalazłam- taką jakbym chciała

Może chociaz z krótkim rękawem znajdę szarą....Uwielbiam szary kolor
Stary 2009-01-30, 14:17   #1800
L_V
Zakorzenienie

Ja to chyba zacznę pisać bloga u mojej robocie, norlamnie film można nakręcić.

Z newsów:
- kolejne poblokowane strony, tym razem wszystko co ma "blog" w adresie.
- wdrażają nam system, który monitoruje twój każdy krok na kompie.
- wczoraj pani dyr HR robiła rajd po pokojach zeby sprawdzic czy siedzimy przy biurkach i pracujemy. A u mnei wpokoju akurat nas nie było, bo poszlysmy do kuchni zrobic sobie kawę.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości