|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
![]() Mój Tż właśnie mi robi gofry z bitą śmietaną ![]() Cytat:
UnholyOne Boże 27 godzin podziwiam Cię
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Wy tu takie pyszności wklejacie , a ja się staram unikać słodyczy , oj, nie ułatwiacie zadania ![]() Cytat:
i tutaj http://www.medyczneanalizy.pl/str/text/10/porady.html
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-01-30 o 19:24 |
|
|
|
|
#4203 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witamy
Cytat:
Co do pokoju - ona trafiła do 3 osobowej, gdzie umieścili je 4 , z czego jedna była mocno przeziębiona i zaraziła Mumi. Biedna wychodziła ze szpitala z 39 stopniami, a wchodziła zupełnie zdrowa poza tym to, że masz dzidzię ze sobą jest chyba fajne, szybciej uczysz się ją "obsługiwać", sama ją karmisz, nikt Ci nie będzie jej dopajał butlą bez twojej wiedzy-jeśli będziesz karmić piersią...no nie wiem, ja bym wolała pojedyncza salę chyba Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i widzę, że masz już z nim "namacalny" kontakt |
|||||
|
|
|
#4204 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki trzymajcie kciuki od godz 20:30 dnia dzisiejszego,za naszych polskich szczypiornistów,bo wierzę w to,że jak tyle ciężarnych mam i ich dzieci w brzuszkach będą trzymac kciuki,to nasi piłkarze ręczni przejdą do finałów mistrzostw świata!!!
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje za odpowiedz, doyslam sie ze skurcze mecza ! ja bylam dzis u mojej poloznej ... poszłam jak juz gin wyszedł, patrzalam czy serducho bije wiecie balam sie ze przez chorobe cos sie stalo ale bylam razem z TZ no i dzidzia zyje i serduszko bije mocno bardzo sie ucieszylam z tego powodu uffff pozdrawiam i na razie sie zegnam ide spac bo mnie juz meczy sen dobranoc kochani dobranoc cieżarówki
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||
|
|
|
#4207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś się dowiedziałam, że skurcze męczą do granic wytrzymałości i przytomności dosłownie
|
||
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co? człowiek całe życie się uczy. Z racji problemów z nerkami jakie przechodziłam często oddawałam mocz, i przenigdy się nie spotkałam z sugestią podmywaniem przed.
Myślałam i myślę, że po prostu codzienna higiena osobista jest wystarczająca. Ale jeśli wynik kiedykolwiek zły wyjdzie, przy następnym badaniu dla porównania oddam z podmytej
Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-01-30 o 20:14 |
|
|
|
#4209 |
|
Raczkowanie
|
ja mam na 25 czerwca,
oh znowu coś kupiłam, dziewczyny ja nie moge się powstrzymać, są takie fajne promocje a do tego te ciuszki takie śliczne, ja najbardziej lubie te dodatki, tu coś na zameczku, tu na rękawku, teraz coś o dziwo lekko różowego kupiłam, ale to taki róż że i dla chłopca będzie pasował, wczoraj nawet mój mąż miał sesje, w ciuszkach naszej pociechy hihhi |
|
|
|
#4210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o sale poporodową to jednak też trzeba odpocząc...wiadomo że dziecko donoszą więc mozna z nim być, ale można też spokojnie odpocząc...przyjaciólka mówiła że ona była tak wymęczona ze tylko by spała, a z dzieckiem i tak po kilku dniach wraca się do domu i wtedy można być z nim w każdej chwili u ma się je dla siebie Twoje argumenty Tru jak najbardziej przemawiają do mnie i sama tak myślałam, ale myślę i myślę i im dłużej myślę tym bardziej nie wiem jakie rozwiązanie jest najlepsze![]() Zależy też pewnie ile Pań akurat będzie rodziło i które sale akurat będą wolne...w końcu w te wakacje czeka nas baby boom jakich mało widać to już po ilości naszych forumowych Mam![]() Cytat:
|
|
#4211 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Gizmiatko porod chyba sie liczy odkad masz skurcze parte
nie jestem pewna ale np moj porod trwal 16h - licze odkad mialam silne skurcze a oni mi w ksiazeczke wpisali 7h z tego wynika, ze wg nich zaczal sie porod wtedy jak przebili mi pecherz plodowy - wlasnie 7h przed urodzeniem moze dlatego tez ze przed te 9h mialam skurcze a nie mialam rozwarcia ani wody mi nie odeszly - dopiero po przebiciu pecherza zaczelo sie robic rozwarcie dla mnie moj porod trwal 16h bo tyle godzin mialam skurcze ktore dla mnie byly meczarnia yh
|
|
#4212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale mamy duzo czasu do nauki hihi mnie sie kurde wydaje ze jak oni przebijaja te wody płodowe to ze dziecko sie udusi czy cos nigdy nie umialam tego pojac jak to jest !! edit :mialam isc spac ale kibicuje polakom choc teraz to im raczej ciezko idie ;p ale mam nadzieje Ze uda sie cufalem
|||
|
|
|
#4213 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgłasza się kolejna kopnięta
ale fajne uczucie czekam na dalsze
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo jak fajnie Gratuluje wrażeń i po cichutku zazdroszczę
|
|
#4215 |
|
Raczkowanie
|
[quote=megi b;10744715]O mamciu ale mi smaka zrobiłaś
![]() Mój Tż właśnie mi robi gofry z bitą śmietaną ![]() uj gofry tez bym zjadła ![]() No proszę jeszcze w brzuszku a już twoja dzidzia ma jak w niebie hm ... wiem ze to nieładnie tak ściągać materiały z internetu, ale podam wam stronkę gdzie jest wszystko, te moje relaksacyjne utworki nazywaja sie dotyk ciszy www.torrenty.org, wcześniej trzeba się zalogować ale fajnie, też chce, ja mam takie tylko wybrzuszanie, a czy te kopniaki to się tak o czuje czy trzeba mieć rękę przyłożoną do brzuszka Edytowane przez aha9 Czas edycji: 2009-01-30 o 20:53 |
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Już niedługo wszystkie będziemy kopane
![]() Cytat:
ale już niedługo będą wyraźne i wyczuwalne ręką
|
|
#4218 | ||
|
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczynki
ja kiedyś dostane nerwicy przez ten wizaż wczoraj napisałam taaaaakiego posta i coś sie zablokowało ... wyskoczyła pusta strona z jakimś komunikatem i doopa poszłam spać - zła jak nie wiem! Dzisiaj dopiero dotarłam do swojego pokoju ... caly dzień w "trasie" ![]() Jem kolacje i kibicuję oczywiście ![]() Cytat:
trzymamy trzymamy Cytat:
![]() ............... w przerwie meczu będę zadrabiać zaległości - bo duuużo ich mam
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-01-30 o 21:01 |
||
|
|
|
#4219 | ||
|
Przyczajenie
|
[quote=kamilka;10736794]dziewczyny wy dopiero teraz nie mieścicie się w spodnie , a ja już 2 tyg po zapłodnieniu musiałam wskoczyć w większy rozmiar, a kolejne 2 tyg później już musiałam chodzić w ciążowych
dziś idę do pracy na popołudnie i miałam taaakie plany a tu leń, i na nic nie mam ochoty. ja nadal sie mieszcze ![]() Cytat:
Ja jadłam dzisiaj ruskie pierogi, zjadłam jak prawdziwa świnka, aż 11 , popiłam sokiem i nie mogłam się ruszać, myślałam że mi brzuch eksploduje ![]() ja mam dzis smaka na musztarde z kolei... Cytat:
![]() [quote=Svinecka;10746747]Gizmiatko porod chyba sie liczy odkad masz skurcze parte jesli tak to moj porod trwal niecale 20 min ![]() nie jestem pewna ale np moj porod trwal 16h - licze odkad mialam silne skurcze a oni mi w ksiazeczke wpisali 7h z tego wynika, ze wg nich zaczal sie porod wtedy jak przebili mi pecherz plodowy - wlasnie 7h przed urodzeniem jesli liczac od pierwszych boli to 3,5h,mialam porod wywolywany szybki i intensywny
|
||
|
|
|
#4220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i pierwszy raz słyszę, żeby podmywać się przed sikaniem ![]() Może chodzi tu o te osoby które dawnym zwyczajem myją się raz w tygodniu ![]() ja też myślę, że normalne (czyt. codzienne) dbanie o higienę osobistą powinno wystarczyć, a przesadzanie też nie jest wskazane. Zresztą we wszystkim ![]() Cytat:
|
|
|
#4221 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatio strasznie się odzywiam ![]() Wczoraj w ciągu cąłego dnia zjadłam: bułkę razową z serkiem białym, jabłko, kiwi, drożdzówkę z jagodami, żurek, 2 rogaliki, 2 pączki - malutkie i jajko na miękko ... duuużo tego było!Po tych wizytach u babci mam dość - ona ciągle mi każe jesć! Bo jestem płaska jak deska ... i mi mówi że ona już duuuzo widziała (była pielęgniarką) ale żeby w 4 miesiącu nie było widać ciąży to nie jest normalne no i pogadaj z babcią Cytat:
![]() gratuluję kolejnej mamusi sierpniowej Cytat:
... jutro piekę szarlotkę ![]() Cytat:
mam nadzieję że ja nie będę miała takich zachcianek Cytat:
![]() Cytat:
ja dalej żyje w niepewności ... po tych lekach na grzybicę mam jakieś dziwne sny - wczoraj śniło mi się, że dostałam okres straszne to było! ... a wizyta w poniedziałek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4222 |
|
Zadomowienie
|
no to mnie zdziwiłyście... Już nie raz robiłam badanie moczu i nikt nigdy nie mówił mi żeby się wcześniej podmyć :O a jak do tej pory wyniki miałam zawsze poprawne. Ale chyba dla świętego spokoju w poniedziałek pójdę ponowić badanie. Aż ciekawa jestem co wyjdzie. Zawsze byłam przekonana że dlatego oddaje się mocz ze środkowego strumienia, żeby był bezpośrednio z pęcherza a nie "stojący" w cewce
Gratuluję kopniaków
Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2009-01-30 o 22:43 |
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo popuszczęuważajcie sobie z tak rozbrajającymi txtami ![]() brzuch mam pełen sałatki greckiej, ale się uraczyłam, chodziło za mną półdnia ![]() a myślami krążę wokół szarlotki, Wojtusia...czy mogłabym dostać przepis na równie apetyczną jak na zdjęciu? |
|
|
|
|
#4224 |
|
Ola-Unhola
|
Co do faz porodu, to są trzy
1-rozwieranie i skracanie się szyjki, przygotowywanie się maluszka do wyjścia (Pierwsza faza może trwać kilka godzin, ale nawet dni) 2-skurcze parte (Ten okres może trwać zaledwie 10 minut, ale także kilka godzin) 3-rodzenie łożyska http://www.puellanova.pl/449,0,Fazy-...ada-porod.html buziaczki, dobrej nocki mamuśki
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, zabiegana trochę byłam i nie miałam czasu lub ochoty na Wizaż, w miarę nadrobiłam zaległości
![]() Witam więc z opóźnieniem nowe mamusie i gratuluje wszystkim tym, które po wizycie i gina mogły zobaczyć dzieciaczki i przynieść nam tylko dobre wieści. Pooglądałam wasze zakupy - śliczne i słodkie ![]() Ja się z kolei dziwię, że nikt wam nigdy nie wspomniał o tym, żeby przed oddaniem próbki moczu przed badaniem należny się podmyć. Cóż edukacja medyczna cały czas w Polsce kuleje ![]() Co do faz porodu, to faktycznie, jak wspomniała koleżanka wyżej są trzy: 1. Etap od wystąpienia regularnej czynności skurczowej powodującej skracanie i rozwieranie się szyjki do rozwarcia zupełnego, czyli umownego 10 cm. Musze tutaj wspomnieć, że położne, lekarze nigdy nie liczą porodu od wystąpienia pierwszego skurczu, skurcze co 15-30 minut również nie są liczone jako poród właściwy (wiem okrutnicy... ). Zazwyczaj brane są pod uwagę skurcze przynajmniej co 10 minut ( a często dopiero co 5-7 minut) i które powodują rozwieranie/skracanie się szyjki macicy. Nieregularna czynność skurczowa co 60-30-15 minut faktycznie może trwać kilka dni, być bolesna i nieprzyjemna i niepozwalająca na sen i odpoczynek, ale zazwyczaj nie powoduje ona zmian jeśli chodzi o konsystencję, długość szyjki czy rozwarcie. Stąd, wydaje mi się, czasami duża rozbieżność pomiędzy liczonym porodem z perspektywy pacjentki, a położnej czy lekarza. 2. Etap od zupełnego rozwarcia do urodzenia się dziecka. W położnictwie przyjmuje się, że ta faza nie powinna trwać dłużej niż 2 godziny, chociaż czasami dopuszcza się nieco dłuższe trwanie tej fazy. Jednak nie wyobrażam sobie, aby drugi okres porodu miał trwać dłużej niż 3 godziny i nie było w tym czasie żadnej interwencji ze strony personelu medycznego Często jest tak, że przy zupełnym rozwarciu czeka się jakiś czas (np godzinę), aż dzieciątko obniży się w kanale rodnym, a potem rozpoczyna się parcie. Bywa oczywiście tak, że główka dziecka jest wystarczająco nisko i parcie jest efektywne jak tylko uzyska się magiczne zupełne rozwarcie. Zależy to od różnych warunków: predyspozycji osobniczej, wielkości maluszka, a także od tego, czy to 1 czy np 3-5 poród. 3. Trwa od urodzenia się dziecka do urodzenia łożyska (powinna trwać max 30-60 minut) To tak w telegraficznym skrócie...
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-01-31 o 02:33 Powód: lit. |
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w sobotę
![]() aha, szalejesz kobieto z tymi zakupami, szalejesz . Śliczności Wiesz eleeri podmywam się przed oddaniem próbki moczu i wyobraź sobie, że dbam o higienę osobistą i nie oznacza to bynajmniej mycia się raz w tygodniu. To, że Ty się nie podmywasz, zanim pobierzesz próbkę, nie oznacza, że ktoś, kto to robi jest brudasem.
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nigdyn nie słyszałam, że trzeba się podmywać przed oddaniem moczu
![]() Miramej ja mysle ze Eleeri nie miała nic złego na myśli piszac taki tekst. Jak to wogóle mozliwe żeby w jednym laboratorium kazali sie podmywac a w innym nie wspominaja słowem??
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() I znowu mamy weekend...jak te tygodnie uciekają...nie obejrzymy się a tu przyjdzie czas na rozpakowanie Właśnie spojrzałam przez okno i wiecie co? Pada śnieg... ![]() Miłego weekendu dla wszystkich Brzuchatek
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: Karolinak u mnie też przed chwilą padał
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-01-31 o 10:37 Powód: Dopisek |
|
|
|
|
#4230 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponoc od pierwszego kopniecia liczy sie 4,5 miesiaca do porodu ?? tak wczorja mi moja połozna mowila jak bylam usłyszec serducho Cytat:
Cytat:
Cytat:
no prosze i juz szukac nie musze bo juz wiem ![]() Dzień dobry, u nas tez spadł snieg znów jest biało a to nieodbrze bo znow sie choroby zaczną a ja chcialabym juz wiosne zeby chodzic w lenich lekkich ubraniach !!
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.

podziwiam Cię

, oj, nie ułatwiacie zadania 
a wynikiem badań. Dziewczyny uświadomcie mnie, plis
Co myślicie?
, ale mi się chce 

dobranoc cieżarówki 

NIE LUBIĘ TROLLI

bo popuszczę