|
|
#2401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VII
Cytat:
Cytat:
![]() Ktos miał jeszcze takie studenckie historie, które o stan przedzawałowy przyprawiają?
|
|
#2402 | |||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Może uda się część odzyskać Cytat:
No i są zwykle z plastiku w dodatku.Na fiolce gdzieś jest wtedy napis EDTA. Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||
|
|
|
#2403 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Właśnie niektóre są powlekane w środku jakimś cytrynianem a niektóre czymś innym, ale o oznaczeniu nie wiedziałam edit: no w morde jeża! mam 5 próbek w fiolkach EDTA-K2- tzn z napylonym wersenianem trójpotasowym ![]() i co teraz?
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-01-30 o 22:12 |
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Ile czekałyście na przesyłkę perfum z quality i czy dają jakieś gratisy w postaci próbek? Mam nadzieję,że jutro przyjdzie
Nie mogę się już doczekać...
|
|
|
|
#2405 |
|
Rozeznanie
|
teraz myślę że już nic nie zrobisz Polly, swoją droga nie wiedziałam że wersenian zmienia zapach hehehe ale nigdy by mi nie przyszło do głowy przelewać perfum do probówek morfologicznych - ja zwykle podkradałam do tego celu albo eppendorfy albo zwykle probówki bez antykoagulantów
I begin to see through your eyes All the former mysteries are no surprise ... wymiana kosmetyczna; klik! Edytowane przez ancynamonka Czas edycji: 2009-01-30 o 22:09 |
|
|
|
#2406 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a jeden zapach mi się bardzo podoba i co? kupię butle i sie okaże ze musze sobie wersenianu dalać żeby mieć ten zapach co testowałam ![]() ![]() ale,ale...może próbki zostały wyczyszczone przed napełnieniem?
|
|
|
#2407 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem niestety ale chętnie przeprowadzę takie doświadczenie
![]() ![]() Polly tego czy zostały wyczyszczone możesz się tylko dowiedzieć od źródła co próbki robiło- ale wersenian jest na probówkach w postaci drobniusiej mgiełki więc osoba która się na tym nie zna mogła go wcale nie zauważyć.
|
#2408 | ||||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Tak przynajmniej wynika z moich doświadczeń. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||||
|
|
|
#2409 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale wiele mam próbek co do których mam zastrzeznia i wyczuwam dziwne nuty ale te akurat są bez zarzutu Truskawko! ale zmiana zapachu nie była drastyczna???
|
|
|
#2410 |
|
Rozeznanie
|
myślę że w aptece to raczej ciężko będzie dostać:/ można zamówić przez internet - tylko one są zwykle pakowane po np 500 sztuk
Jeśli by inne dziewczyny z wizażu potrzebowały takich probówek mogłybyście podzielić koszty między siebie.
|
#2411 | |||||
|
Wiedźma
|
Takiej nie.
Zrobisz inną. Cytat:
![]() Haha! Zabiorę i swoją. Oooo! Evil Kaganek! Cytat:
Wypominałam mu to przez kilka lat. Potem udało mu się wywalić witrynę z całą moją "rodową" porcelaną i kryształami, więc... jak by to powiedzieć... Zawartość dysku przestała wydawać się taka cenna... ![]() Cytat:
Cytat:
Przyszłam na egzamin, kobieta mówi: - Nie mam pani na liście, to jest niedostateczny, proszę i ndeks. A ja na to spontanicznie (i rozpaczliwie) - Nie dam! - i indeks za siebie. ![]() Kobita była wybitnie wściekła, bo miała ze sobą kilkuletniego syna, który koszmarnie się nudził i jeszcze koszmarniej przeszkadzał. Powiedziałam ostatecznie, że nie wyjdę stąd, jesli mnie nie przepyta i że to nie moja wina, że nie miała z kim zostawić dziecka. Dostałam 3+. Najgorsza ocena, jaką załapałam na całych studiach... Cytat:
Muszę się wypisać, bo mnie nosi... Usłyszałam dziś od siostrzenicy znajomej pani, którą pomagam się opiekować, że ona by tak nie mogła, bo jest zbyt wrazliwa. Ośmieliłam się poprosić o pomoc przy przenoszeniu człowieka z wanny i dowiedziałam się że jej kupy śmierdzą i dołuje ją taka choroba, więc pójdzie sobie zamiast pomóc, bo zbyt takie rzeczy przeżywa. A ja, kurka, z niewrażliwości prawie co noc wstaję i co dzień zapierniczam. Bo ja się nie przejmuję, to mogę. To przecież oczywiste, że od lat pomagam i teraz też nie odmawiam pomocy tylko i wyłącznie dlatego, że niewrażliwy kawał gnoja ze mnie. Ona zaś wrażliwe dziewczę zapewniała ciocię o milości i roniła łzy dopóki ciocia nie przepisała na nią mieszkania... Ludzie nie przestają mnie zadziwiać.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-01-30 o 23:05 Powód: a, zmieniłam kolor, bo mi się glupio zrobilo... |
|||||
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Niewykluczone. Ciekawe, czy może być coś bardziej hardcore;owego od wjechania na rondo pod prąd?![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#2413 |
|
Rozeznanie
|
Sab ja znam PIELĘGNIARKĘ która na widok wymiotującej wnuczki uciekła i poprosiła męża o pomoc w opiece nad chorą małą bo ona się "brzydzi".Nie dziwię się że Cię nosi. Twoja postawa jest godna podziwu i mam nadzieję, że suma summarum będziesz miała satysfakcję z tego jak pomogłaś tej kobiecie.
|
#2414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i to w stosunku, do najbliższych, jak mówisz... Sabb, wcale Ci się nie dziwię,że tak to przeżywasz... Zresztą właśnie też miałam rozmowę, gdy o problemy z prawem przejmowałam się bardziej niż mój znajomy.i samej znów mi serce świrowało ..ale życie niestety nie jest wieczną rozrywką, a odpowiedzialności nie można zwalać na inne osoby...Sabbatko, trzymaj się z tym wszystkim, dzielna z Ciebie kobita i wspaniała
|
|
#2415 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Raczej twarda byłam. Ale ostatnimi czasy żyję w chronicznym stresie , no i tak raz przyjechała po mnie karetka, a drugi raz sama do szpitala poszłam (jakie to "szczęście", że koło mojego Uniwerka jest szpital, więc blisko miałam ). Teraz ciągnę na tabletkach uspokajających, które zamierzam rzucić po zakończeniu sesji. Jak dożyję do tego czasu oczywiście. ![]() Sabb - prawo karmy działa, dobra energia wróci do Ciebie, złych i "zadziwiających" (wiadomo w jaki sposób - negatywny) ludzi olej. To mówi Ci osoba, która bosssko radzi sobie z wszelkim stresem. ![]() Ale sama wiesz, że nie warto się pewnymi rzeczami przejmować...
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2417 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Taki człowiek gdy w wieku 20 czy 30 lat po raz pierwszy przyjdzie mu zmierzyć sie z taką sytuacją, jest zupełnie bezbronny, nie wie nawet co powinien myśleć i czuć w takiej sytuacji, nie mówiąc już o tym co powinien zrobić... Wtedy jedynym ratunkiem dla niego jest ucieczka, po to by potem wyć w poduszkę i dać się zagryźć własnemu sumieniu.
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-01-31 o 00:55 |
|
|
|
|
#2418 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Dzisiaj przeszedłem przez to samo - kumpela wychodzi za mąż (na tę wiadomość zareagowałem histerycznym śmiechem ), a "coś" jej w życiu nie pasuje, mimo przekonania, że martwienie się o staropanieństwo, które było jej zmorą, ma za sobą.Nie ma za co ![]() Tak... Broń nas Panie Boże od takiej "wrażliwości" Znam to, znam z najbliższego środowiska.Cytat:
Dbaj o siebie, cholero
|
||
|
|
|
#2419 |
|
Zadomowienie
|
Dbaj o siebie, cholero i nie dziel przez zero, jak mówi znane polskie przysłowie.
![]() Ja Ci dam cholerę.
|
|
#2420 | ||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() A jednak... Kiedy nie mam wyboru - wytrzymuję. Nie wiem, jak to się dzieje. Chodzi chyba o to, że czasem psychika musi zgwałcić ciało. Kiedy bardzo nam zależy... A tej kobiecie już nie pomogę. Mogę tylko z nią być i nie dopuścić do tego, żeby umierała cierpiąc. I do tego, żeby druga staruszka, która się nią zajmuje (też z dobrego serca) nie pochorowała się z przemęczenia przy tym. Pomagam jej już ponad 20 lat i to po prostu staje sie coraz bardziej... trudne? przygnębiające? wyniszczające? ![]() Cytat:
A najgorsze jest to, że wiem, jak to się skończy... Cytat:
![]() I no cóż... też potrafię poradzić dobrze i pocieszyć (jak Ty), ale ze stresem radzimy sobie chyba równie dobrze. ![]() Cytat:
Ja w ogóle mam problem z odpuszczaniem. ![]() Cytat:
Ale nie napiszę tu dlaczego wiem i skąd mi się to przekonanie wzięło. W każdym razie sadzę, że każdy człowiek ma jednak wybór. I nie wiem, po prostu nie wiem, w jakim stopniu człowiek ma prawo zwalać to, że opuścił potrzebującą pomocy istotę na okoliczności, a w jakim to już tylko sprawa pomiędzy nim, a jego systemem wartości. Zaraz... To wymaga wyjaśnienia. Posłużę się przykładem. Stałam kiedyś na przystanku z dzieckiem i widziałam jak jacyś faceci wciągają do bramy kobietę. Pijana, ale jednak nie szła z nimi dobrowolnie. Normalnie narobiłabym wrzasku i rzuciła się na nich z piąchami, ale przecież nie mogłam zostawić dziecka! Ludzie na przystanku widzieli i nic - zero zainteresowania. Nie wiem, co się wtedy stało (i czy coś w ogóle), ale do dziś nie mogę sobie poradzić z tym, że nic nie zrobiłam. Zwykle coś robię. Czasem wychodzę na idiotkę przy tym (zdarzyło mi się, że pijak którego podniosłam zakrwawionego z ulicy oskarżył mnie, że go napadłam, kiedy zobaczył policję) ale nie potrafię "nie robić". Rozumiesz? Ja nie twierdzę, że mi łatwo. Ale z drugiej strony wiem, że gdybym odeszła, olała czy stchórzyła - sama bym się potem zagryzła. Więc dla mnie to jest wybór mniejszego dyskomfortu. Też rodzaj wygodnictwa. Chyba... ![]() Cytat:
![]() Be, nie dawaj Gryxiowi cholery. Od tego bardzo brzuszek boli...
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-01-31 o 03:41 |
||||||
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochani znacie jakiś dobry krem na noc do tłustej i mieszanej cery? Chciałabym coś kupić TŻ-towi, ale nie znoszę zapachu typowo męskich kremów, więc wolałabym przemycić mu jakiś damski Ja mam suchą cerę więc sama nic nie wymyślę
|
|
#2422 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozbyć się, wypchnąć z domu, nie zajmować się. W dodatku z nastawieniem : bo im za to płacą. A, że grosze to inna sprawa. Później nie ma kto zabrać do domu, bo jak to? Myć, karmić i zmieniać pampersy? Cytat:
Cytat:
Idę spać, dobranoc. |
|||||||
|
|
|
#2423 |
|
Rozeznanie
|
Skoro pielęgniarka jest zbyt delikatna na dziecięce wymiociny które dla mnie nie są w żaden sposób obrzydliwe to ja już nie wiem jak ona może dobrze wykonywać swój zawód
![]() Co by było gdyby każda mama brzydziła się swoich dzieci którym się ulewa.
|
#2424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po za tym może nie ma styczności z tego typu rzeczami? Może pracuje w przychodni, a jej praca polega głównie na rejestrowaniu pacjentów. |
|
|
|
|
#2425 |
|
Rozeznanie
|
ta pielęgniarka to moja ciotka
całe życie była taka delikutaśna Rzeczywiście teraz pracuje jako pielęgniarka epidemiologiczna czyli głównie grzebie w papierach, chyba sama stwierdziła że się nie nadaje do pracy na oddziale.
|
#2426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do tej delikutaśności Ja też mam problem z wymiocinami i wcale tego nie ukrywam. Za to mogę odsysać, przy czym czasami niektórzy mają odruchy wymiotne i smrodek kału też raczej mi nie straszny Wymiocin natomiast nie znoszę-tego ich specyficznego, kwaśnego zapachu Kurcze, nie mogę iść spać, muszę czekać na córkę, a padam na nos ![]() |
|
|
|
|
#2428 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2429 |
|
BAN stały
|
Jakie fajny opisy mają nasze moderatorki
![]() Ja dalej w dołku przez mojego przyjaciela, nie daje znaku życia a to mnie strasznie martwi tym bardziej po słowach że nie chce mu się żyć..Boże co ja mam robić
|
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do dziewczyn i chłopców z Górnego Śląska - czy któraś z was chce kotka? Albo może ktoś z waszej rodziny? Mama dokarmia dwa 5-miesięczne kocurki, jeden jest rudy drugi szaro-biały. Siedzą sobie w suszarni, póki co, ale już wyglądają tęsknie za światem. Puścić na osiedle żal, bo mentalność ludzi, w kwestii zwierząt ( a zwłaszcza tych bezpańskich) jest taka, że aż przykro komentować. Rozpuściłam wici po swoejej rodzinie, znajomych, ale odzewu brak. Więc pytam tutaj
Może akurat? Gwarantuję dowóz na miejsce
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

Czy to już koniec stresów sesyjnych? Czy coś jeszcze przed Tobą?

No i są zwykle z plastiku w dodatku.

..ale życie niestety nie jest wieczną rozrywką, a odpowiedzialności nie można zwalać na inne osoby...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)