Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-31, 22:45   #2851
pakusia86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
ja mam dokładnie tak samo co prawda nie za bardzo lubie co tydzien chodzic na imprezy, ale samo to ze w najblizszej przyszlosci nie pojedziemy sami na romantyczne wakacje z tz to troche mi smutno, wiem ze pozniej bedzie inaczej bo nie bedziemy mogli zyc bez malenstwa, ale jednak to beztroskie zycie sie skonczy, bo przeciez bedziemy w pelni odpowiedzialni za zycie dziecka.
oj tak... mi nie chodzi o ostre balowanie, bo tak to juz dwano nie baluje chodzi wlasnie o wyjazdy do kina, na kregle i pizze... z tz sami zadko sie wybieramy bo tu praca i wiadmo... czasami gdzies pojedziemy na mini wycieczke i tyle... zawsze w polsce nadrabialismy bralismy znajomych i cale popoludnia nas nie bylo...

wiem ze bedzie tak jak malwa mowi... bede zapatrzona w mojego skarba... juz jestem
ale bedzie tak jak mowisz.... bedziemy odpowiedzialni za jego zycie to takie przerazajace

Cytat:
Napisane przez malwa1234 Pokaż wiadomość
Jak tylko ujrzysz swoje malenstwo to nigdzie nie zechcesz wychodzic bedziesz codziennie wpatrzona w dzidzie i szybko zapmnisz o wczesniejszych zabawach

szybko tzn jak szybko?Ja i moj maz jestesmy ponad rok po slubie i ponad 7 lat razem i jestesmy swoimi pierwszymi i jedynymi partnerami nigdy sie nie zabezpieczalismy i troszke był problem z zajsciem bo staralismy sie 3 miesiace a ja zawsze myslałam ze to od razu sie udaje.A co mowa po tabletkach ?to wtedy to pewnie długo trzeba czekac na ciaze co?ja sie strasznie boje tabletek antykon. ze mi sie pozniej dzidzia chora urodzi
od dwch lat rozmawiamy o dziecku... tzn. dwa lata temu moj tz powiedzial mi ze jestem kobieta jego zycia i ze chcialby miec ze mna dzidziusia
pytalam sie czy juz??? odpowiedzial ze chocby zaraz... marzy o tym bym dala mu dziecko i zeby bylo takie wspaniale jak ja

i tak uplynely te lata na rozmyslaniu... myslelismy najpierw slub pozniej dziecko
az w sierpniu tego roku... moj tz mowi.... zrobmy dzidziusia TERAZ!!!
odlozylismy gumki i jazda

wczesniej uzywalismy tylko prezerwatyw, poniewaz jak kiesys bralam tabletki to mi calkiem pochrza.. moj cykl... i jak mialam kiedys 29 dni tak teraz mam 35-40 a przez dlugi okres moj cykl trwal co 4 miesiace!!! wiec stosowalismy tylko gumki

na poczatku pazdziernika (chyba 5) dowiedzialam sie ze jestem w 6 tc moje zaskoczenie bylo wielkie... bo zmienillam prace 3 dni wczesniej i takie tam

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
kurokaize dziekuje za komentarzyk**

ale ja naorawde mam te boczki tylko w tych spodenkach nie widac i dresach.. udowodnie! hehe

pakusia to dbaj kochaniutka o siebie..i pij duzo soczkooow
i opdpoczywaj
ty i syncio najwazniejsi

kochana jestes

wogole wszystkie jestescie kochane

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 22:48   #2852
kuroikaze
Wtajemniczenie

Cytat:
dziwne ze kazde lustro jest pogrubiajace .. hehe
tz ze wzrokiem tez ma wszystko jak najbardziej oki i sam widzi i mi mowi

kurokaize dziekuje kochana jestes
pocieszasz
ale ja naprawde wiem jak wygladam hehe zrobie zdjecie i ci pokaze

juz sie nie sprzeczamy!
ja nie chce wmawiac Ci ze Ci boczki nie urosly, bo napewno urosły,jestemy w ciazy wiec to normalne ze sie grubnie. ale Ty bardzo ladnie przybierasz i tego tak nie widac nie pocieszam Cie tylko pisze co mysle, ja na poczatku tez tak rownomiernie przybieralam, ale teraz jak zaczelam jesc wiecej niz moj TZ (serio :P) to juz to przybieranie troche inaczej wyglada
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 22:52   #2853
kuroikaze
Wtajemniczenie

pakusia to samo mam odczucie, wiem ze tak bedzie jak pisze malwa, mimo to jeszcze teraz troche mi to zaprzata mysli.
i pewnie jak juz dzidzius bedzie, troche podrosnie a dziadkowie powiedza ze sie zajmą i mamy gdzies isc chocby do kina to i tak ciagle bedemyslec jak tam nasze malenstwo sie ma
Stary 2009-01-31, 22:57   #2854
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie chce wmawiac Ci ze Ci boczki nie urosly, bo napewno urosły,jestemy w ciazy wiec to normalne ze sie grubnie. ale Ty bardzo ladnie przybierasz i tego tak nie widac nie pocieszam Cie tylko pisze co mysle, ja na poczatku tez tak rownomiernie przybieralam, ale teraz jak zaczelam jesc wiecej niz moj TZ (serio :P) to juz to przybieranie troche inaczej wyglada
zgadzam sie z kuroikaze klauduniu slicznie wygladasz... powiem inaczej... ciaza ci sluzy strasznie wyglasz cudnie i takiej figurki duzo dziewczyn ci zazdrosci
a boczki znikna tak szybko jak sie pojawily musisz miec troszke cialka zeby dzidzia miala miejsca

Cytat:
pakusia to samo mam odczucie, wiem ze tak bedzie jak pisze malwa, mimo to jeszcze teraz troche mi to zaprzata mysli.
i pewnie jak juz dzidzius bedzie, troche podrosnie a dziadkowie powiedza ze sie zajmą i mamy gdzies isc chocby do kina to i tak ciagle bedemyslec jak tam nasze malenstwo sie ma
oj moja mama mowi ze jak urodze mam jej dac dziecko i mowi ze na wakacje ma przyjezdzac na cale 2 miesiace hehehe

ale boje sie ze ja dziecka nie bede umiala z nikim zostawic nawet z tz
chyba bede nadopiekuncza mamusia
bo teraz sobie nie wyobrazam zebym miaala go gdzies zostawic nawet na 10 min ... co bedzie pozniej???

Stary 2009-01-31, 23:05   #2855
poiglot91
Zakorzenienie

kochane jestescie naprawde.. az sie zawstydzilam

pakusia ja tez sie wlasnie tego obawiam.. tyle ze u mnie tez nie bedzie tak prosto z zostawieniem komus dziecka bo wszyscy pracuja ..
aale tak szczerze balabym sie zostawic komus dziecko..
a nawet gdyby opiekowala sie nim moja mama dzwonilabym chyba co chwilke hehe
Stary 2009-01-31, 23:07   #2856
kuroikaze
Wtajemniczenie

pakusia nie wiem ja dla odmiany na dzien dzisiejszy bede sie bala zostac z taka mala istotka sama, zawsze balam sie wziac takie malenstwo na rece.
po porodzie to pewnie sie zmieni, aobaczymy jak to bedzie i jakie z nas beda szalone mamuski

poiglot widzisz? to nie tylko moje zdanie
Stary 2009-01-31, 23:08   #2857
kuroikaze
Wtajemniczenie

dziewczynki ja sie zbieram, niedlugo wraca moj tz

dobrej nocki
Stary 2009-01-31, 23:09   #2858
malwa1234
Raczkowanie

pakusia86 własnie dlatego ja sie tak bardzo boje tabletek antykon. mi i mojemu mezowi przez prawie 7 lat słuzyła metod astosunek przerywany i sprawdzała sie w 100 procentach ale tez kiedys miałam taka sytuacje jak ty ale miałam wtedy 16lat i mielismy z moim wtedy jeszcze chłopakiem ale tym samym z ktorym jestem do dzis mielismy małe kłopoty w zwiazku wszystko nam sie waliło na głowe i on mi powiedział ze jesli sie mocno kochamy i chcemy zostac razem do konca zycia to zebysmy zrobili dziecko i to nas połaczy na wieki i nikt juz nas nie rozdzieli i tak było ale Bog tak chciał i udusił wszystkie plemniki i nie było ciazy a my jestesmy nadal razem ponad 7 lat takze wiem jakie to jest piekne uczucie tak postawic wszystko na jedna karte nie myslec o tym co bedzie jutro...
Stary 2009-01-31, 23:20   #2859
poiglot91
Zakorzenienie

kurokaize mykaj slodkich snow

a mnie cos pokowalo przed chwila jakby nad ''fretka ''troche..
''fretka'' smieszy mnie to okreslenie
ale to i tak nic..
na ktoryms watku
wyczytalam jak wizazanki nazywaja to ''BOZENA''
Stary 2009-01-31, 23:20   #2860
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczynki ja sie zbieram, niedlugo wraca moj tz

dobrej nocki
tylko nie szalejcie bo wszystkich sasiadow obudzicie

Cytat:
Napisane przez malwa1234 Pokaż wiadomość
pakusia86 własnie dlatego ja sie tak bardzo boje tabletek antykon. mi i mojemu mezowi przez prawie 7 lat słuzyła metod astosunek przerywany i sprawdzała sie w 100 procentach ale tez kiedys miałam taka sytuacje jak ty ale miałam wtedy 16lat i mielismy z moim wtedy jeszcze chłopakiem ale tym samym z ktorym jestem do dzis mielismy małe kłopoty w zwiazku wszystko nam sie waliło na głowe i on mi powiedział ze jesli sie mocno kochamy i chcemy zostac razem do konca zycia to zebysmy zrobili dziecko i to nas połaczy na wieki i nikt juz nas nie rozdzieli i tak było ale Bog tak chciał i udusił wszystkie plemniki i nie było ciazy a my jestesmy nadal razem ponad 7 lat takze wiem jakie to jest piekne uczucie tak postawic wszystko na jedna karte nie myslec o tym co bedzie jutro...
my w czerwcu bedziemy miec 6 lat zlecialo strasznie szybciutko 1 stycznia obchodzilismy 2 rocznice zareczyn... a slub?? wzielismy cywilny, ze wzgledow formalnych... a koscielny? oboje uwazamy ze powinno byc to nasze swieto i chcielibysmy je przezyc jak nalezy wiec sie wstrzymamy z koscielnym az maluszek podrosnie a my bedziemy mogli wybawic sie cala noc....

postawilismy wszystko na nasza milosc i na to co przyniesie dzien ... czasami jest trudno, ale jestesmy razem

Stary 2009-01-31, 23:26   #2861
rumiankowa
Zadomowienie

hej dziewczyny
ja byłam na anty 8 lat z przerwami, odstawiłam w okolicach marca, w ciążę zaszłam pod koniec sierpnia, to daje ok. 5,5 miesiąca. nie wiem czy to długo czy nie, zależy pewnie od punktu widzenia.
jeśli chodzi o imprezy, to absolutnie Was rozumiem. mi już teraz brakuje wyjść i spotkań ze znajomymi na mieście, niestety w większości knajp w moim mieście się pali i albo nie ma albo jest b. kiepska klimatyzacja. w zwiazku z tym już prawie pół roku nigdzie nie wychodziłam :/
nie mam pretensji, i jasne, że wolę mieć Gosię niż chodzić po knajpach (nie paliłam nigdy, więc wdychanie dymu papierosowego nigdy nie sprawiało mi frajdy) - ale mam przy okazji świadomość, że dużo rzeczy, na które mogłam sobie pozwolić (wyjazd zimą czy latem na urlop w góry - uwielbiam) niestety muszę odłożyć na później..
i też się boję bycia nadopiekuńczą mamą zwłaszcza że po pół roku będę musiała wrócić do pracy, więc dziecko albo do żłobka (w moim 80-tys. mieście jest JEDEN, który ma PIĘTNAŚCIE miejsc), albo będę musiała poszukać niani
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 23:59   #2862
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
ja byłam na anty 8 lat z przerwami, odstawiłam w okolicach marca, w ciążę zaszłam pod koniec sierpnia, to daje ok. 5,5 miesiąca. nie wiem czy to długo czy nie, zależy pewnie od punktu widzenia.
jeśli chodzi o imprezy, to absolutnie Was rozumiem. mi już teraz brakuje wyjść i spotkań ze znajomymi na mieście, niestety w większości knajp w moim mieście się pali i albo nie ma albo jest b. kiepska klimatyzacja. w zwiazku z tym już prawie pół roku nigdzie nie wychodziłam :/
nie mam pretensji, i jasne, że wolę mieć Gosię niż chodzić po knajpach (nie paliłam nigdy, więc wdychanie dymu papierosowego nigdy nie sprawiało mi frajdy) - ale mam przy okazji świadomość, że dużo rzeczy, na które mogłam sobie pozwolić (wyjazd zimą czy latem na urlop w góry - uwielbiam) niestety muszę odłożyć na później..
i też się boję bycia nadopiekuńczą mamą zwłaszcza że po pół roku będę musiała wrócić do pracy, więc dziecko albo do żłobka (w moim 80-tys. mieście jest JEDEN, który ma PIĘTNAŚCIE miejsc), albo będę musiała poszukać niani
ja tez uwielbiam gory chcielismy jechac w tym roku do zakopanego na skoki... ale wyszlo jak wyszlo kubus by nie dal mamusi pomarznac i postac kilka godzin
ale marzy nam sie jakis fajny wypad juz w trojeczke moze jakies cieple kraje za rok lub za dwa :roll eyes:

tylko 1 zlobek??? ojej... wspolczuje... ja nie musze wracac do pracy wiec do wieku przedszkolnego jakos moze wytrzymam... a niania mialaby ze mna przesra.. nie wiem czy bym jakas wybrala....

Stary 2009-02-01, 08:45   #2863
maugoszatka
Wtajemniczenie

a ja nie musze jechać do zako,bo tu jestem ;p wolalabym byc w turcji nie cierpię zakopanego a najbardziej to nie lubię turystów ;P na skokach nie byłam nigdy i nie mam zamiaru, wole oglądnąc w tv niz patrzec na zgraje opitych ludzi. Rozumiem zeby przyjechac tu i chodzic codziennie po górach a nawet spać w górach ale nie rozumiem po co przyjezdzac jesli sie codziennie tylko lazi po krupowkach i kupuje oscypki dla rodziny

marika2121
u mnie wszystko OK gyby nie ta angina, dziecko strasznie zaczęło kopać, powoli odczuwam nawet ból z tego tytułu ;]

Edytowane przez maugoszatka
Czas edycji: 2009-02-01 o 08:49
maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 09:03   #2864
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Bercia2000 - nio to jeszcze troszkę musisz się przemęczyć bez Tż-cika, za to masz już super synka i kolejnego bobaska w brzusiu, więc tak całkiem sama nie jesteś, jedynie takie pocieszenie . Ciśnienie ok. a tętno też tak mam w tych granicach.
gabriellao0 - hmmmm.... czyli trzeba polubic kefirki, jogurty naturalne, mnustwo jabłuszek wcinać. Zdaj relacje o tych wóziorkach bo u mnie tylko Boldera mają w sklepach więc jedynie wtedy allegro by zostało. Amortyzatory w wóziorku są potrzebne bynajmniej mi bo u mnie takie drogi krzywe i dziurawe. I ten liliowy kolorek jest najlepszy, nie trza było się upierać pzy różu , ten jest słodki. I trzymam również kciuki za tego bezbronnego maluszka, niech walczy, i szybko do domku wraca.
no to się nałaziłam po innym mieście a tam wózki takie brrrrrrrrrrrrrr ohydne same!!!!
u mnie w mieście też dziury, krzywizny i wielkie krawężniki!
wrzosowy (czy liliowy) jest volant
bolder ma niestety brzydsze kolory!

ale kupiłam cudne firanki do pokoiku ale będzie ładnie
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 09:34   #2865
rumiankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
a ja nie musze jechać do zako,bo tu jestem ;p wolalabym byc w turcji nie cierpię zakopanego a najbardziej to nie lubię turystów ;P na skokach nie byłam nigdy i nie mam zamiaru, wole oglądnąc w tv niz patrzec na zgraje opitych ludzi. Rozumiem zeby przyjechac tu i chodzic codziennie po górach a nawet spać w górach ale nie rozumiem po co przyjezdzac jesli sie codziennie tylko lazi po krupowkach i kupuje oscypki dla rodziny
ja - jako turystka ;p - nienawidzę Krupówek generalnie staram się ich nie odwiedzać, zazwyczaj przeznaczam jeden dzień przed wyjazdem na ewentualne zakupy (uwielbiam oscypki mogłabym je jeść na kilogramy. na zimno, na ciepło, jakkolwiek ).
w deszczowe dni łażę po muzeach.
zimą jeżdżę na narty w niższe góry

gabriella - gratuluję udanego zakupu ja się mobilizuję, żeby kupić firanki do dużego pokoju i mam nadzieję, że jeszcze w lutym się uda a mobilizuję się od września
Stary 2009-02-01, 10:22   #2866
Aguśkaa83
Zakorzenienie

witam za chwilke Was poczytam, na razie jest mi tak smutno i plakac mi sie chce...Ci faceci sa beznadziejni! powiedzialam rano mojemu zeby nas potulil a ten: "jestem teraz zajety" niech sie wypcha nie chcemy jego tulenia
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 10:25   #2867
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
witam za chwilke Was poczytam, na razie jest mi tak smutno i plakac mi sie chce...Ci faceci sa beznadziejni! powiedzialam rano mojemu zeby nas potulil a ten: "jestem teraz zajety" niech sie wypcha nie chcemy jego tulenia
To ja Was przytule choć to nie to samo :przytu l:
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 10:29   #2868
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Ale dziewczyny dajecie czadu z tym pisaniem, normalnie nie nadążam Weekend TŻ-cik ma wolny, więc jak to on mówi "knurzymy się" cały dzień Coś czuję, że jak jutro ciężko będzie mi nadrobić zaległości
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-02-01, 10:33   #2869
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość

marika2121
u mnie wszystko OK gyby nie ta angina, dziecko strasznie zaczęło kopać, powoli odczuwam nawet ból z tego tytułu ;]
heheh ja wtv lubie ogladac skoki, ale na zywo jeszcze lepiej wiadomo ze sa pjaki ale ja jakos jeszcze nie trafilam na jakis glupkow my jak wyjezdzamy to ze swoja "ekipa" i na skoksach jestesmy zawsze trzezwi a kropowki sa piekne, ale nie przepadamy za nimi, za duzo ludu
my zawsze w wolnym czasie idziemy na narty albo saneczki :P
ale wcale ci sie nie dziwie ze nie lubisz turystow... ja tez pewnie jakbym mieszkala w zak. to bym ich nie lubila a jak jade na kilka dni w roku to mi nie przeszkadzaja

a oscypkow nielubie.... fuuuu

Cytat:
o ten brzydal jeden

gabi gratuluje zakupu

Stary 2009-02-01, 10:34   #2870
Fionka21
Raczkowanie

daję znać że zyję..
Leniuszek ze mnie.. wczoraj nic mi się nie chciało..ale później przyszła do mnie moja kochana Sisi (tak mówię na moją siostrę ) i obcięła mi włoski.. tak fajnie do ramion.. a miałam pod łopatki.. i mojemu synkowi też (jest fryzjerką)..czuję się o niebo lepiej.. w przyszłym tygodniu wybieram się na manikiur i pedikiur a co!.. też mi się należy! jestem dzis pozytywnie nastawiona, piękne słoneczko za oknem.. ide dzisiaj na pewno na długi spacerek ..tz-cik jest zachwycony, bo ma zadowolona żonke (w koncu) hehe buziaki dla Was i Waszych brzuszków idę na śniadanko
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 10:38   #2871
Fionka21
Raczkowanie

hehe.. wy nie lubicie zakopanego..a ja niedaleko w Szczawnicy i mam góry na co dzień..oscypki teeż bardzo lubię!! zwłaszcza takie białe..mmmniamm.. poza tym w ferie jest w takich mieścinkach górskich wiele śmiesznych sytuacji.... opowiem wam o Olivierze Janiaku i Pawle Delągu.. normalnie się uśmiałam.. ale to po śniadanku bo mnie ssie w brzusia
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 10:39   #2872
Aguśkaa83
Zakorzenienie

magducha i pakusia dziekuje Wam, dobrze ze jest to forum..
malwa z miesiaczki mam tp na 06 czerwca a z ostatniego usg prenatalnego na 01 czerwca..ale czuje ze jeszcze dzidzia w maju mamusie przywita

wczoraj sluchalam mojego synka sluchawkami lekarskimi bo krecil sie wiec stwierdzilam ze poslucham i poczuje go bardziej. I jak kopnal akurat tam gdzie byla sluchaweczka to poczulam i uslyszalam tak glosno ze sie rozplakalam...
i wlasnie Skarb moj rano kopal i chcialam zalozyc tz sluchawki ale on zajety wiec niech spada nie pokaze mu wogole ! o !
SZYMONEK

Stary 2009-02-01, 10:55   #2873
pakusia86
Zakorzenienie

Fionka21 o jak fajnie ja sie wybieram i wybieram do fryzjera i nic... a pewnie czego masz zalowac!!! idz do kosmetyczki i zaszalej
na historie czekam

Aguśkaa83
nic sie nie martw... takie te chlopy sa gupie
moj jeszcze nie czul jak maly kopie...
jakos mu to sie tez nie pali zeby malego poczuc... taki ostatnio bezuczuciowy jest
tez mi smutno, ale wiem ze przezywa troche sprae domu...
juz mu wczoraj powiedzialam w nerwach ze syn to wogole nie bedzie go poznawal i bedzie sie go bal!! bo jako jedyny nie okazuje mu czulosci... co nie jest do konca prawda... bo czasami pocaluje, poglaska... a ja wiadmo (hormonki) i jak sie zdenerwuje to nie ma zmiluj

Stary 2009-02-01, 11:10   #2874
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
Fionka21 o jak fajnie ja sie wybieram i wybieram do fryzjera i nic... a pewnie czego masz zalowac!!! idz do kosmetyczki i zaszalej
na historie czekam

Aguśkaa83 nic sie nie martw... takie te chlopy sa gupie
moj jeszcze nie czul jak maly kopie...
jakos mu to sie tez nie pali zeby malego poczuc... taki ostatnio bezuczuciowy jest
tez mi smutno, ale wiem ze przezywa troche sprae domu...
juz mu wczoraj powiedzialam w nerwach ze syn to wogole nie bedzie go poznawal i bedzie sie go bal!! bo jako jedyny nie okazuje mu czulosci... co nie jest do konca prawda... bo czasami pocaluje, poglaska... a ja wiadmo (hormonki) i jak sie zdenerwuje to nie ma zmiluj
pakusiu juz mi troszke lepiej, ale czemu oni sa tacy niedomyslni...czy wymagamy zbyt wiele?..moj np ma teraz obiadki pod nos, posprzatane, uprane uprasowane, kanapki do pracy naszykowane...jak pracowalam po 12 godz to musial sam to robic a teraz ma tak dobrze i nie potrafi tego docenic..im trzeba czasem chyba jakies trzesienie ziemi zrobic i ja juz sie o to postaram zauwazylam ze jak nagle sie zmieniam na zolze to on hamuje i zaczyna myslec i wtedy przychodzi skruszony...nie bede sie do niego odzywac moze jakos wytrzymam, pojde sobie na spacerek sama bede obojetna, nie bede nic o dzidziusiu mowic, to bedzie nauczka dla niego o
SZYMONEK

Stary 2009-02-01, 11:17   #2875
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

No i tak to jest zostawić was na kilka godzinek . Ja wczoraj już o 22 usnełam z gazetką w rękach, Tż oglądał jakiś głupi film o strzelaniu, więc ja z braku zainteresowania poszłam do łóżeczka. Dzisiaj idę do rodziców po obiadku, odebrać pierwszy zakup dziadka, zobaczymy jaki ma gust hehe. U nas za okanami bialutko. O 7 rano junior zrobił mi pobudkę, zaczął obkopywać mamusię akurat Tż się przekręcił na nasza stronę i objął mnie w brzuszku we śnie i tak go maluch skopał że aż się obudził, stwierdził że jak spanie podziedziczy poo mnie to będzie kiepsko, bo ja na ogół szybko się budzę a mój uwielbia gnić w łóżeczku jak najdłużej.

Aguśkaa83 - oj to paskuda z Twojego Tż-ta, jeszcze przyjdzie i wtedy Ty go pogonisz. Maj to piękny miesiąc, zawsze tak uważałam, taki radosny, wiosenny. A no i chciałam pochwalił piękny brzusio

Fionka21 - noooo to super, zmiany musza być, mnie też jakoś w ciąży wzieło na metamorfozy i przed świętami obciełam do ramion włoski, bardzo pocieniowałam, zreobiłam grzyweczkę i balejage. I w mig humorek mi się poprawił. Ja uważam że w ciąży też powinno sie o siebie dbać jak nie bardziej, bo czasami jak widzę takie zaniedbane kobitki to az mi źle, nawet moje znajome, uznały że nie ma powodu się stroić, malować itd. bo i tak nie zmieni się tego że się jest grubym i brzydkim, CHORE.

pakusia86 - my tez chcieliśmy jechać na skoki, i na narty, Tż miał mnie nauczyć, nawet kupił część sprzętu w tym roku, a tu lipka. Kiedyś mam nadzieję że nadrobimy te zaległości juz z synkiem. A krupówki są oki, dla tych którzy mało tam bywają np. ja. Byłam tylko raz, i całe Zakopane zrobiło na mnie ogromne wrażenie.

gabriellao0 - nooo to fajnie, chociaz firaneczka jest, wiem, wiem że volant ma ładniejsze kolorki, w bolderze jedynie te w kwiaty po bokach sa ładne. Ja też musze się wybrać do jednego dużego sklepu z wózkami bo mieli mieć dostawę.

maugoszatka - no to tak jest, że Tobie zbrzydło to miasto, a Turcję też uwielbiam. Wszystkim polecam, jest przepięknie. Aż szkoda wyjeżdżać , ale planuje jeszcze tam pojechać. Mnie angina tez dość często łapała, ale w tym roku (tfu, tfu) nie złapała mnie żadna choroba. Najbardziej obawialam się zatok, bo to jest moja zmora, umieram wtedy przez pierwsze 3-4 dni.

rumiankowa - no mi gin powiedział że powinno się około 6 miesięcy poczekac po odstawieniu tabletek anty, więc u Ciebie akurat. A z tym żłobkim lub nianią to mało ciekawa perspektywa. Ja będę musiała zrezygnować z pracy przynajmniej do wielku przedszkolnego małego. Ja już teraz się zastanawiam, jak postępować z maluszkiem żeby go nie rozpieścić, nie zrobić z niego synusia mamusi, wiem że będzie ciężko.

kuroikaze - ja też mam obawy że nie będę potrafiła z początku zająć się takim giętkim, bezbronnym maluszkiem. Ubrać żeby nie zrobić krzywdy, podnosić z łóżeczka bez rożka, kąpać.

malutka_24 - no u mnie tez zawsze szo odczuć że tata faworyzuje brata, za wszystko chwali, a na mnie tylko narzeka. Może jak wnuk się urodzi to się zmieni troszkę. No to często masz USG, ja miałam 5 razy, i do porodu to pewnie jeszcze z 2 będą.
Stary 2009-02-01, 11:20   #2876
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
pakusiu juz mi troszke lepiej, ale czemu oni sa tacy niedomyslni...czy wymagamy zbyt wiele?..moj np ma teraz obiadki pod nos, posprzatane, uprane uprasowane, kanapki do pracy naszykowane...jak pracowalam po 12 godz to musial sam to robic a teraz ma tak dobrze i nie potrafi tego docenic..im trzeba czasem chyba jakies trzesienie ziemi zrobic i ja juz sie o to postaram zauwazylam ze jak nagle sie zmieniam na zolze to on hamuje i zaczyna myslec i wtedy przychodzi skruszony...nie bede sie do niego odzywac moze jakos wytrzymam, pojde sobie na spacerek sama bede obojetna, nie bede nic o dzidziusiu mowic, to bedzie nauczka dla niego o
Kochanie wiesz, tak metoda na moim skutkuje, może na Twojego też podziała Zorbiłam mu najpierw małą awanturkę, potem na spokojnie wytłumaczyłam o co mi chodzi, bo wiadomo, że facet to niedomyslne stworzenie i jak mu sie nie powie jasno i logicznie to nie pojmie, teraz mam etap nie mówienia o dzidzi sama od siebie... Troche mi ciężko czasami, bo jak tu nie krzyknąć z radości na cały dom kiedy Maleńka skacze mi w brzuchu aż bluzka skacze Ale widzę juz poprawę - chyba jest ciekawy, przychodzi i sam czeka aż Maleńka kopnie, a jaką miał radochę kiedy trafił na moment jak urządziła sobie istne dzikie harce aż mi brzuch latał na wszystkie strony
Spróbuj go tak przetrzymac, nerwy tu nic nie pomoga, bo oni naprawde jakoś inaczej do tego podchodza, z całego serduszka zaczna się starać dopiero jak zobaczą dzidzię (w końcu sa wzrokowcami). Główka do góry, dzis taki piekny dzionek, szkoda go marnować na nerwy
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-02-01, 11:30   #2877
rumiankowa
Zadomowienie

Cytat:
ja czasem myślę, że tż-ci nas nie doceniają, bo chociaż padamy na pysk, to i tak wszystko w domu zrobimy... ja też wymyślam różne sposoby - jak kiedyś obiecał, że pozmywa a naczynia dwa dni stały w zlewie, to doszłam do wniosku, że trudno, najwyżej kupię sobie jednorazowe naczynia, ale tych w zlewie nie ruszę
Cytat:
rumiankowa - no mi gin powiedział że powinno się około 6 miesięcy poczekac po odstawieniu tabletek anty, więc u Ciebie akurat. A z tym żłobkim lub nianią to mało ciekawa perspektywa. Ja będę musiała zrezygnować z pracy przynajmniej do wielku przedszkolnego małego. Ja już teraz się zastanawiam, jak postępować z maluszkiem żeby go nie rozpieścić, nie zrobić z niego synusia mamusi, wiem że będzie ciężko.
mi ginka powiedziała, że nie muszę czekać. jak widzisz - co gin, to opinia.
co do pracy - tż zarabia 1000 zł do ręki. nie stac nas, żebym to ja nie pracowała, bo comiesięczne opłaty za mieszkanie wynoszą w tej chwili około 600 zł. dużo taniej mi wyjdzie płacić 1000 zł miesięcznie niani i pracować... no ale do listopada mnóstwo czasu, a nóż widelec okaże się, że tż zacznie zarabiać więcej ode mnie, to będziemy sobie mogli pozwolić na moje pozostanie z małą
Stary 2009-02-01, 11:56   #2878
malutka_24
Wtajemniczenie

Witam niedzielnie
My juz po sniadanku. Nocka jakos przeszla, ale zauwazylam, ze dluzej nie moge spac na jednym boku niz 2 godizny, bo mnie zaraz wszystkie kosci bola, wiec teraz spie raz na prawym boku raz na lewym Na szczescie w dzien jak juz rozchodze kosci to moge prawie normalnie funkcjonowac Jutro ide do gina na wizyte i zapytam sie go czy przy tych moich bolach moge chodzic na basen, bo tesciowa sie wczoraj zaofiarowala, ze mi zasponsoruje karnet i bedziemy razem chodzic Tylko ja nie mam stroju znaczy sie mam, ale 2 czesciowy i dol nie wchodzi na mnie, wiec bede sie musiala w jakis zaopatrzyc

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
ale ciocia mojego wspolokatora jest ordynatorka szpitala polozzniczego i zadzwonil do ninej zebym z nia porozmawiala.... strsznie mi ulzylo bo powiedziala ze bardzo dobrze ze biore ten antybiotyk (podalam jej nazwe i sklad) ... mowi ze w polsce lecza tym samym antybiotykiem takie chorobska u ciezarnych i on jest w 100% biespieczny dla dzidzi
glownie to on wlasnie chroni dziecko przed zakarzeniem i jakbym go nie brala to po 1. by mnie bardziej bolalo
2. dziecko by sie zarazilo tymi bakteriami i moglo by to wywyolac PORONIENIE!! albo PRZEDWCZESNY POROD w moim wypadku

powiedziala mi ze mam pic duzo sokow z wit.c ogolnie duzo witaminy c mam przymowac, herbatke z cytryna tylko!!! i herbatki i soki zurawinowe.... i nasiadowki rumiankowe, a jak by sie cos dzialo to mam do niej dzwonic o kazdej porze,
strasznie sie uspokoilam...

i moj wspolokatroe strasznie mnie rozpieszcza!! oststnio jak pislaam wzial mnie na ciacho... dzisiaj zadzwonil do tej cioci w mojej sprawie i kupil Kubusiowi ciuszki!!!
jutro wkleje fotki bo takie sliczne spioszki, bambosze, i zestawik ciuszkow (body, kaftanik, bluzeczka itd.)

kochani sa, ale czemu tacy mili?? az strach
fajnych masz wspollokatorow i prosze sie stosowac do zalecen pani ordynator

Cytat:
Napisane przez pimach Pokaż wiadomość
Tak, zastrzyki p/zakrzepowe, bo mam zespół antykardiolipidowy i jeszcze brak hamowania. Ech. Jestem w 20 tc. Antek ma czasem takie jazdy, ze aż to jest nieprzyjemnie, a potem trzy dni ledwo bulgnie. Nie wiem, czy to normalne?
oj wspolczuje

Cytat:
ja mam dokładnie tak samo, co prawda nie za bardzo lubie co tydzien chodzic na imprezy, ale samo to ze w najblizszej przyszlosci nie pojedziemy sami na romantyczne wakacje z tz to troche mi smutno, wiem ze pozniej bedzie inaczej bo nie bedziemy mogli zyc bez malenstwa, ale jednak to beztroskie zycie sie skonczy, bo przeciez bedziemy w pelni odpowiedzialni za zycie dziecka.
na szczescie nasze malenstwa wszystko nam wyn agrodza my juz planujemy w przyszlym roku ze szkrabem pojechac na taki dluzszy weekend nad morzem w gory mamy za daleko, bo my prawie znad morza jestesmy
ja po wykorzystaniu macierzynskiego i zaleglego urlopu z tamtego roku i tego wracam do pracy, a maluszkiem bedzie sie opiekowala moja mama - to byla jej decyzja

Cytat:
dziwne ze kazde lustro jest pogrubiajace .. hehe
tz ze wzrokiem tez ma wszystko jak najbardziej oki i sam widzi i mi mowi
moj maz czasami mi mowi, ze sie zaokraglilam a w zartach potrafi do mnie powiedziec "moj ty grubasku"

Cytat:
witam. za chwilke Was poczytam, na razie jest mi tak smutno i plakac mi sie chce...Ci faceci sa beznadziejni! powiedzialam rano mojemu zeby nas potulil a ten: "jestem teraz zajety" niech sie wypcha nie chcemy jego tulenia
pamietam jak moj szkrab zaczal sie ruszac w brzusio to go zawolalam, przylozyl reke, ale on ejst tak niecierpliwy, ze stwierdzl, ze nie chce mu sie dlugo czekac nie to nie ale teraz jak jestem chora to sam przyklada raczke i nawet cos tam powie jednak sam stwierdzil, ze on nie czuje teraz potrzeby dotykania brzusia, woli czegos dotknac tak fizycznie i realnie, czyli dopiero jak sie dziecko urodzi i zrozum faceta

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
daję znać że zyję..
Leniuszek ze mnie.. wczoraj nic mi się nie chciało..ale później przyszła do mnie moja kochana Sisi (tak mówię na moją siostrę) i obcięła mi włoski.. tak fajnie do ramion.. a miałam pod łopatki.. i mojemu synkowi też (jest fryzjerką)..czuję się o niebo lepiej. w przyszłym tygodniu wybieram się na manikiur i pedikiur, a co!.. też mi się należy! jestem dzis pozytywnie nastawiona, piękne słoneczko za oknem.. ide dzisiaj na pewno na długi spacerek ..tz-cik jest zachwycony, bo ma zadowolona żonke (w koncu) hehe buziaki dla Was i Waszych brzuszków idę na śniadanko
chyba si wybiore do fryzjera jak mi te bole przejda i podetne wlosy nie chce mi sie ich farbowac, bo za dlugo na fotelu to ja nie wytrzymam a ten pedikiur to tez moze zrobie bo teraz z obcinaniem paznokci u stop i goleniem sie to masakra jak mnie tak boli, bo jak ja mam sie schylac wypadaloby jakczlowiek wygladac jak ide do lekarza no nie

Cytat:
malutka_24 - no u mnie tez zawsze szo odczuć że tata faworyzuje brata, za wszystko chwali, a na mnie tylko narzeka. Może jak wnuk się urodzi to się zmieni troszkę. No to często masz USG, ja miałam 5 razy, i do porodu to pewnie jeszcze z 2 będą.
czasami mam wrazenie, ze oni z nami rywalizuje jak powiedzielismy, ze sie hajtamy to zrobili wszystko i ich wesele bylo miesiac przed naszym, bo oni sa ze soba 2 razy dluzej niz my i nie wazne , ze moj maz jest starszy od brata o rok i ze pierwszy dojrzal do slubu, a oni to tak nagle poczuli chec ozenku z dzieckiem wyglada, ze tez tak jest, bo my zawsze mowilismy, ze chcemy malucha zaraz po slubie i teraz sie dowiaduje, ze oni tez sie staraja o dziecko zbieg okolicznosci od kwietnia bralam kwas foliowy, gumki odlozylismy na bok w czerwcu, w ciaze zaszlam w sierpniu, wiec zajelo nam to 2 miesiace
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 12:22   #2879
poiglot91
Zakorzenienie

hey kochane

a ja znowu spuchlam... pierscionkow z palcow nie zdejme... tez tak cholera macie??

nie wiem czy sie bac czy to normalne.. hehe

i jeszcze jedno pytanko..
macie moze ciagle ten wodnisty sluz??
ja mam.. a za kazdym razem jak sie budze i wstaje z lozka to mam go bardzo duzo..;/ juz mnie to denerwuje strasznie

wyczytalam wczoraj w necie.. w poradniku dla kobiet ciezarnych zeby masowac sobie 5 min dziennie fredke.. w dany sposob.. to zapobiega peknieciu.. ciekawe

a tak apropo basenu.. tez bym sobie pochodzila
ale szczerze to tu sie jakos brzydze..
tyle tych ludzi chodzi najrozniejszych ze poproastu brzydzilabym sie tej wody

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-02-01 o 12:24
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 12:25   #2880
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cześć laseczki - widzę że narzekań na TŻ ciąg dalszy... Ależ oni opornii.

U mnie lepiej, trochę oswoiłam się z sytuacją.

Malutki pewnie się obróci jak zmienię tryb życia. Jakbym nadal siedziała to by raczej nie miał szans.

Rano dzisiaj u Nas pięknie słoneczko świeciło... oj pięknie
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości