|
|
#2851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
chodzi wlasnie o wyjazdy do kina, na kregle i pizze... z tz sami zadko sie wybieramy bo tu praca i wiadmo... czasami gdzies pojedziemy na mini wycieczke i tyle... zawsze w polsce nadrabialismy bralismy znajomych i cale popoludnia nas nie bylo... wiem ze bedzie tak jak malwa mowi... bede zapatrzona w mojego skarba... juz jestem ale bedzie tak jak mowisz.... bedziemy odpowiedzialni za jego zycie ![]() to takie przerazajaceCytat:
pytalam sie czy juz??? odpowiedzial ze chocby zaraz... marzy o tym bym dala mu dziecko i zeby bylo takie wspaniale jak ja ![]() i tak uplynely te lata na rozmyslaniu... myslelismy najpierw slub pozniej dziecko az w sierpniu tego roku... moj tz mowi.... zrobmy dzidziusia TERAZ!!! odlozylismy gumki i jazda ![]() wczesniej uzywalismy tylko prezerwatyw, poniewaz jak kiesys bralam tabletki to mi calkiem pochrza.. moj cykl... i jak mialam kiedys 29 dni tak teraz mam 35-40 a przez dlugi okres moj cykl trwal co 4 miesiace!!! wiec stosowalismy tylko gumki ![]() na poczatku pazdziernika (chyba 5) dowiedzialam sie ze jestem w 6 tc moje zaskoczenie bylo wielkie... bo zmienillam prace 3 dni wczesniej i takie tam ![]() Cytat:
kochana jestes wogole wszystkie jestescie kochane
|
|
#2852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie pocieszam Cie tylko pisze co mysle, ja na poczatku tez tak rownomiernie przybieralam, ale teraz jak zaczelam jesc wiecej niz moj TZ (serio :P) to juz to przybieranie troche inaczej wyglada
|
|
|
|
|
#2853 |
|
Wtajemniczenie
|
pakusia to samo mam odczucie, wiem ze tak bedzie jak pisze malwa, mimo to jeszcze teraz troche mi to zaprzata mysli.
i pewnie jak juz dzidzius bedzie, troche podrosnie a dziadkowie powiedza ze sie zajmą i mamy gdzies isc chocby do kina to i tak ciagle bedemyslec jak tam nasze malenstwo sie ma
|
|
|
|
#2854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klauduniu slicznie wygladasz... powiem inaczej... ciaza ci sluzy strasznie wyglasz cudnie i takiej figurki duzo dziewczyn ci zazdrosci a boczki znikna tak szybko jak sie pojawily musisz miec troszke cialka zeby dzidzia miala miejsca ![]() Cytat:
i mowi ze na wakacje ma przyjezdzac na cale 2 miesiace hehehe ale boje sie ze ja dziecka nie bede umiala z nikim zostawic nawet z tz ![]() chyba bede nadopiekuncza mamusia ![]() ![]() bo teraz sobie nie wyobrazam zebym miaala go gdzies zostawic nawet na 10 min ... co bedzie pozniej???
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
kochane jestescie naprawde.. az sie zawstydzilam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pakusia ja tez sie wlasnie tego obawiam.. tyle ze u mnie tez nie bedzie tak prosto z zostawieniem komus dziecka bo wszyscy pracuja .. aale tak szczerze balabym sie zostawic komus dziecko.. a nawet gdyby opiekowala sie nim moja mama dzwonilabym chyba co chwilke hehe
|
#2856 |
|
Wtajemniczenie
|
pakusia nie wiem
ja dla odmiany na dzien dzisiejszy bede sie bala zostac z taka mala istotka sama, zawsze balam sie wziac takie malenstwo na rece.po porodzie to pewnie sie zmieni, aobaczymy jak to bedzie i jakie z nas beda szalone mamuski ![]() poiglot widzisz? to nie tylko moje zdanie
|
|
|
|
#2857 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki ja sie zbieram, niedlugo wraca moj tz
dobrej nocki
|
|
|
|
#2858 |
|
Raczkowanie
|
pakusia86 własnie dlatego ja sie tak bardzo boje tabletek antykon. mi i mojemu mezowi przez prawie 7 lat słuzyła metod astosunek przerywany i sprawdzała sie w 100 procentach ale tez kiedys miałam taka sytuacje jak ty ale miałam wtedy 16lat i mielismy z moim wtedy jeszcze chłopakiem ale tym samym z ktorym jestem do dzis mielismy małe kłopoty w zwiazku wszystko nam sie waliło na głowe i on mi powiedział ze jesli sie mocno kochamy i chcemy zostac razem do konca zycia to zebysmy zrobili dziecko i to nas połaczy na wieki i nikt juz nas nie rozdzieli i tak było ale Bog tak chciał i udusił wszystkie plemniki
i nie było ciazy a my jestesmy nadal razem ponad 7 lat takze wiem jakie to jest piekne uczucie tak postawic wszystko na jedna karte nie myslec o tym co bedzie jutro...
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
kurokaize mykaj
![]() slodkich snow![]() a mnie cos pokowalo przed chwila jakby nad ''fretka ''troche.. ''fretka'' smieszy mnie to okreslenie ![]() ale to i tak nic.. na ktoryms watku wyczytalam jak wizazanki nazywaja to ''BOZENA''
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
tylko nie szalejcie
![]() ![]() Cytat:
zlecialo strasznie szybciutko ![]() 1 stycznia obchodzilismy 2 rocznice zareczyn... a slub?? wzielismy cywilny, ze wzgledow formalnych... a koscielny? oboje uwazamy ze powinno byc to nasze swieto i chcielibysmy je przezyc jak nalezy ![]() wiec sie wstrzymamy z koscielnym az maluszek podrosnie a my bedziemy mogli wybawic sie cala noc....postawilismy wszystko na nasza milosc i na to co przyniesie dzien ... czasami jest trudno, ale jestesmy razem
|
|
#2861 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
ja byłam na anty 8 lat z przerwami, odstawiłam w okolicach marca, w ciążę zaszłam pod koniec sierpnia, to daje ok. 5,5 miesiąca. nie wiem czy to długo czy nie, zależy pewnie od punktu widzenia. jeśli chodzi o imprezy, to absolutnie Was rozumiem. mi już teraz brakuje wyjść i spotkań ze znajomymi na mieście, niestety w większości knajp w moim mieście się pali i albo nie ma albo jest b. kiepska klimatyzacja. w zwiazku z tym już prawie pół roku nigdzie nie wychodziłam :/ nie mam pretensji, i jasne, że wolę mieć Gosię niż chodzić po knajpach (nie paliłam nigdy, więc wdychanie dymu papierosowego nigdy nie sprawiało mi frajdy) - ale mam przy okazji świadomość, że dużo rzeczy, na które mogłam sobie pozwolić (wyjazd zimą czy latem na urlop w góry - uwielbiam) niestety muszę odłożyć na później.. i też się boję bycia nadopiekuńczą mamą zwłaszcza że po pół roku będę musiała wrócić do pracy, więc dziecko albo do żłobka (w moim 80-tys. mieście jest JEDEN, który ma PIĘTNAŚCIE miejsc), albo będę musiała poszukać niani
|
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcielismy jechac w tym roku do zakopanego na skoki... ale wyszlo jak wyszlo kubus by nie dal mamusi pomarznac i postac kilka godzin ale marzy nam sie jakis fajny wypad juz w trojeczke moze jakies cieple kraje za rok lub za dwa ![]() :roll eyes:tylko 1 zlobek??? ![]() ojej... wspolczuje... ja nie musze wracac do pracy wiec do wieku przedszkolnego jakos moze wytrzymam... a niania mialaby ze mna przesra.. nie wiem czy bym jakas wybrala....
|
|
#2863 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nie musze jechać do zako,bo tu jestem ;p wolalabym byc w turcji
nie cierpię zakopanego a najbardziej to nie lubię turystów ;P na skokach nie byłam nigdy i nie mam zamiaru, wole oglądnąc w tv niz patrzec na zgraje opitych ludzi. Rozumiem zeby przyjechac tu i chodzic codziennie po górach a nawet spać w górach ale nie rozumiem po co przyjezdzac jesli sie codziennie tylko lazi po krupowkach i kupuje oscypki dla rodzinymarika2121 u mnie wszystko OK gyby nie ta angina, dziecko strasznie zaczęło kopać, powoli odczuwam nawet ból z tego tytułu ;] Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-02-01 o 08:49 |
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w mieście też dziury, krzywizny i wielkie krawężniki! wrzosowy (czy liliowy) jest volant bolder ma niestety brzydsze kolory! ale kupiłam cudne firanki do pokoiku
|
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
generalnie staram się ich nie odwiedzać, zazwyczaj przeznaczam jeden dzień przed wyjazdem na ewentualne zakupy (uwielbiam oscypki mogłabym je jeść na kilogramy. na zimno, na ciepło, jakkolwiek ).w deszczowe dni łażę po muzeach. zimą jeżdżę na narty w niższe góry ![]() gabriella - gratuluję udanego zakupu ja się mobilizuję, żeby kupić firanki do dużego pokoju i mam nadzieję, że jeszcze w lutym się uda a mobilizuję się od września
|
|
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
witam
za chwilke Was poczytam, na razie jest mi tak smutno i plakac mi sie chce...Ci faceci sa beznadziejni! powiedzialam rano mojemu zeby nas potulil a ten: "jestem teraz zajety" niech sie wypcha nie chcemy jego tulenia ![]()
|
#2867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :przytu l:
|
|
|
#2868 |
|
Zadomowienie
|
Ale dziewczyny dajecie czadu z tym pisaniem, normalnie nie nadążam
Weekend TŻ-cik ma wolny, więc jak to on mówi "knurzymy się" cały dzień Coś czuję, że jak jutro ciężko będzie mi nadrobić zaległości
|
|
#2869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo ze sa pjaki ale ja jakos jeszcze nie trafilam na jakis glupkow my jak wyjezdzamy to ze swoja "ekipa" i na skoksach jestesmy zawsze trzezwi a kropowki sa piekne, ale nie przepadamy za nimi, za duzo ludu ![]() my zawsze w wolnym czasie idziemy na narty albo saneczki :P ale wcale ci sie nie dziwie ze nie lubisz turystow... ja tez pewnie jakbym mieszkala w zak. to bym ich nie lubila a jak jade na kilka dni w roku to mi nie przeszkadzaja a oscypkow nielubie.... fuuuu Cytat:
gabi gratuluje zakupu
|
|
#2870 |
|
Raczkowanie
|
daję znać że zyję..
Leniuszek ze mnie.. wczoraj nic mi się nie chciało.. ale później przyszła do mnie moja kochana Sisi (tak mówię na moją siostrę ) i obcięła mi włoski.. a co!.. też mi się należy! jestem dzis pozytywnie nastawiona, piękne słoneczko za oknem.. ide dzisiaj na pewno na długi spacerek ..tz-cik jest zachwycony, bo ma zadowolona żonke (w koncu) hehe buziaki dla Was i Waszych brzuszków
|
|
|
|
#2871 |
|
Raczkowanie
|
hehe.. wy nie lubicie zakopanego..a ja niedaleko w Szczawnicy i mam góry na co dzień..oscypki teeż bardzo lubię!! zwłaszcza takie białe..mmmniamm.. poza tym w ferie jest w takich mieścinkach górskich wiele śmiesznych sytuacji.... opowiem wam o Olivierze Janiaku i Pawle Delągu.. normalnie się uśmiałam..
ale to po śniadanku bo mnie ssie w brzusia
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
magducha i pakusia dziekuje Wam, dobrze ze jest to forum..
![]() malwa z miesiaczki mam tp na 06 czerwca a z ostatniego usg prenatalnego na 01 czerwca..ale czuje ze jeszcze dzidzia w maju mamusie przywita ![]() wczoraj sluchalam mojego synka sluchawkami lekarskimi bo krecil sie wiec stwierdzilam ze poslucham i poczuje go bardziej. I jak kopnal akurat tam gdzie byla sluchaweczka to poczulam i uslyszalam tak glosno ze sie rozplakalam... i wlasnie Skarb moj rano kopal i chcialam zalozyc tz sluchawki ale on zajety wiec niech spada nie pokaze mu wogole ! o !
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka21 o jak fajnie
ja sie wybieram i wybieram do fryzjera i nic... a pewnie czego masz zalowac!!! idz do kosmetyczki i zaszalej ![]() na historie czekam ![]() Aguśkaa83 nic sie nie martw... takie te chlopy sa gupie ![]() moj jeszcze nie czul jak maly kopie... jakos mu to sie tez nie pali zeby malego poczuc... taki ostatnio bezuczuciowy jest tez mi smutno, ale wiem ze przezywa troche sprae domu... juz mu wczoraj powiedzialam w nerwach ze syn to wogole nie bedzie go poznawal i bedzie sie go bal!! bo jako jedyny nie okazuje mu czulosci... co nie jest do konca prawda... bo czasami pocaluje, poglaska... a ja wiadmo (hormonki) i jak sie zdenerwuje to nie ma zmiluj
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2875 |
|
Zadomowienie
|
No i tak to jest zostawić was na kilka godzinek
Aguśkaa83 - oj to paskuda z Twojego Tż-ta, jeszcze przyjdzie i wtedy Ty go pogonisz. Maj to piękny miesiąc, zawsze tak uważałam, taki radosny, wiosenny. A no i chciałam pochwalił piękny brzusio Fionka21 - noooo to super, zmiany musza być, mnie też jakoś w ciąży wzieło na metamorfozy i przed świętami obciełam do ramion włoski, bardzo pocieniowałam, zreobiłam grzyweczkę i balejage. I w mig humorek mi się poprawił. Ja uważam że w ciąży też powinno sie o siebie dbać jak nie bardziej, bo czasami jak widzę takie zaniedbane kobitki to az mi źle, nawet moje znajome, uznały że nie ma powodu się stroić, malować itd. bo i tak nie zmieni się tego że się jest grubym i brzydkim, CHORE. pakusia86 - my tez chcieliśmy jechać na skoki, i na narty, Tż miał mnie nauczyć, nawet kupił część sprzętu w tym roku, a tu lipka. Kiedyś mam nadzieję że nadrobimy te zaległości juz z synkiem. A krupówki są oki, dla tych którzy mało tam bywają np. ja. Byłam tylko raz, i całe Zakopane zrobiło na mnie ogromne wrażenie. gabriellao0 - nooo to fajnie, chociaz firaneczka jest, wiem, wiem że volant ma ładniejsze kolorki, w bolderze jedynie te w kwiaty po bokach sa ładne. Ja też musze się wybrać do jednego dużego sklepu z wózkami bo mieli mieć dostawę. maugoszatka - no to tak jest, że Tobie zbrzydło to miasto, a Turcję też uwielbiam. Wszystkim polecam, jest przepięknie. Aż szkoda wyjeżdżać , ale planuje jeszcze tam pojechać. Mnie angina tez dość często łapała, ale w tym roku (tfu, tfu) nie złapała mnie żadna choroba. Najbardziej obawialam się zatok, bo to jest moja zmora, umieram wtedy przez pierwsze 3-4 dni.rumiankowa - no mi gin powiedział że powinno się około 6 miesięcy poczekac po odstawieniu tabletek anty, więc u Ciebie akurat. A z tym żłobkim lub nianią to mało ciekawa perspektywa. Ja będę musiała zrezygnować z pracy przynajmniej do wielku przedszkolnego małego. Ja już teraz się zastanawiam, jak postępować z maluszkiem żeby go nie rozpieścić, nie zrobić z niego synusia mamusi, wiem że będzie ciężko. kuroikaze - ja też mam obawy że nie będę potrafiła z początku zająć się takim giętkim, bezbronnym maluszkiem. Ubrać żeby nie zrobić krzywdy, podnosić z łóżeczka bez rożka, kąpać. malutka_24 - no u mnie tez zawsze szo odczuć że tata faworyzuje brata, za wszystko chwali, a na mnie tylko narzeka. Może jak wnuk się urodzi to się zmieni troszkę. No to często masz USG, ja miałam 5 razy, i do porodu to pewnie jeszcze z 2 będą. |
|
|
|
#2876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zorbiłam mu najpierw małą awanturkę, potem na spokojnie wytłumaczyłam o co mi chodzi, bo wiadomo, że facet to niedomyslne stworzenie i jak mu sie nie powie jasno i logicznie to nie pojmie, teraz mam etap nie mówienia o dzidzi sama od siebie... Troche mi ciężko czasami, bo jak tu nie krzyknąć z radości na cały dom kiedy Maleńka skacze mi w brzuchu aż bluzka skacze Ale widzę juz poprawę - chyba jest ciekawy, przychodzi i sam czeka aż Maleńka kopnie, a jaką miał radochę kiedy trafił na moment jak urządziła sobie istne dzikie harce aż mi brzuch latał na wszystkie strony ![]() Spróbuj go tak przetrzymac, nerwy tu nic nie pomoga, bo oni naprawde jakoś inaczej do tego podchodza, z całego serduszka zaczna się starać dopiero jak zobaczą dzidzię (w końcu sa wzrokowcami). Główka do góry, dzis taki piekny dzionek, szkoda go marnować na nerwy
|
|
|
#2877 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do pracy - tż zarabia 1000 zł do ręki. nie stac nas, żebym to ja nie pracowała, bo comiesięczne opłaty za mieszkanie wynoszą w tej chwili około 600 zł. dużo taniej mi wyjdzie płacić 1000 zł miesięcznie niani i pracować... no ale do listopada mnóstwo czasu, a nóż widelec okaże się, że tż zacznie zarabiać więcej ode mnie, to będziemy sobie mogli pozwolić na moje pozostanie z małą
|
||
|
|
|
#2878 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam niedzielnie
My juz po sniadanku. Nocka jakos przeszla, ale zauwazylam, ze dluzej nie moge spac na jednym boku niz 2 godizny, bo mnie zaraz wszystkie kosci bola, wiec teraz spie raz na prawym boku raz na lewym Tylko ja nie mam stroju ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
my juz planujemy w przyszlym roku ze szkrabem pojechac na taki dluzszy weekend nad morzem ja po wykorzystaniu macierzynskiego i zaleglego urlopu z tamtego roku i tego wracam do pracy, a maluszkiem bedzie sie opiekowala moja mama - to byla jej decyzja Cytat:
a w zartach potrafi do mnie powiedziec "moj ty grubasku" Cytat:
nie to nie i zrozum faceta ![]() Cytat:
wypadaloby jakczlowiek wygladac jak ide do lekarza no nie ![]() Cytat:
jak powiedzielismy, ze sie hajtamy to zrobili wszystko i ich wesele bylo miesiac przed naszym, bo oni sa ze soba 2 razy dluzej niz my i nie wazne , ze moj maz jest starszy od brata o rok i ze pierwszy dojrzal do slubu, a oni to tak nagle poczuli chec ozenku z dzieckiem wyglada, ze tez tak jest, bo my zawsze mowilismy, ze chcemy malucha zaraz po slubie i teraz sie dowiaduje, ze oni tez sie staraja o dziecko zbieg okolicznosci |
|||||||
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
hey kochane
![]() a ja znowu spuchlam... pierscionkow z palcow nie zdejme... tez tak cholera macie?? nie wiem czy sie bac czy to normalne.. hehe i jeszcze jedno pytanko.. macie moze ciagle ten wodnisty sluz?? ja mam.. a za kazdym razem jak sie budze i wstaje z lozka to mam go bardzo duzo..;/ juz mnie to denerwuje strasznie wyczytalam wczoraj w necie.. w poradniku dla kobiet ciezarnych zeby masowac sobie 5 min dziennie fredke.. w dany sposob.. to zapobiega peknieciu.. ciekawe![]() a tak apropo basenu.. tez bym sobie pochodzila ale szczerze to tu sie jakos brzydze.. tyle tych ludzi chodzi najrozniejszych ze poproastu brzydzilabym sie tej wody
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-01 o 12:24 |
|
|
|
#2880 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki - widzę że narzekań na TŻ ciąg dalszy...
Ależ oni opornii.U mnie lepiej, trochę oswoiłam się z sytuacją. Malutki pewnie się obróci jak zmienię tryb życia. Jakbym nadal siedziała to by raczej nie miał szans. Rano dzisiaj u Nas pięknie słoneczko świeciło... oj pięknie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

co prawda nie za bardzo lubie co tydzien chodzic na imprezy, ale samo to ze w najblizszej przyszlosci nie pojedziemy sami na romantyczne wakacje z tz to troche mi smutno, wiem ze pozniej bedzie inaczej bo nie bedziemy mogli zyc bez malenstwa, ale jednak to beztroskie zycie sie skonczy, bo przeciez bedziemy w pelni odpowiedzialni za zycie dziecka.

**

mogłabym je jeść na kilogramy. na zimno, na ciepło, jakkolwiek 

..tz-cik jest zachwycony, bo ma zadowolona żonke (w koncu) hehe
ale to po śniadanku bo mnie ssie w brzusia
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
nie to nie