![]() |
#2431 |
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar VII
Zaprawdę nie wiem, jak to się stało
![]() ![]() A czy od cholery się chudnie? ![]() A daleko od Ciebie mieszka? |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Mam pytanie do osób, które składały na poczcie polskiej reklamację w sprawie niedoręczonego listu poleconego priorytetowego.
Wysłałam trzy tygodnie temu 7 fiolek z próbkami. Nie dotarły na miejsce przeznaczenia. Do mnie nie wróciły. Nie były to niszowce, ale też nie perfumy łatwodostępne. Czy ktoś reklamował taką drobną skądinąd sprawę? Jak toto opisać ? (każą podać zawartość przesyłki, rodzaj opakowania,wartość i kolor poszczególnych przedmiotów - czy ja mam wymieniać nazwy i wyceniać wartość ml +watość fiolki+folii+ .... i podawać kolory płynów i zatyczek ![]() ![]() Jak wycenić ? .
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-01-31 o 13:41 Powód: . ó |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | ||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Nie - zapach właściwie ten sam tylko bez takiego... "błysku w oku". EDTA wysysa magię
![]() No co Ty? To pieszczotliwie było. Mój TŻ tak do mnie czasem mówi. I do swojego królika - to dowód na to, że to wyraz gorących uczuć i pełnej akceptacji ![]() Czasem też jest "gadzinka" tudzież "potwór" ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Skusisz się? ![]() Może na podstawie cen takich próbek na Allegro? ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |||||
Wiedźma
|
Cytat:
A sytuacja mieszkania jest zdaje się taka, że ono zostało wykupione przez nią, a siostrzenica zameldowana jest w nim obecnie. Tylko nie pytam, czy jako główny najemca, czy jako lokator, bo to po prostu nie moja sprawa. Dziewczyna jest z typu tych "delikatnych", co to nawet jak im się (jeszcze w czasach, kiedy pani Klara była w miarę sprawna) okno zablokowało, to zamiast samej domknąć - przyszła po mnie. Bo to przecież nie dla niej robota... ![]() Wiesz, ta pani wprowadziła się do mieszkania po mojej babci kiedy miałam 9 lat. Jest była więźniarką Oświęcimia, sporo mi opowiadała (systemy masowej zagłady to był swego czasu mój konik) i ja jakoś tak od razu uznała,. że [powinnam jej pomagać. Poczatkowo były to sprawunki, pomalowanie sufitu, przyniesienie choinki etc. Z czasem... Z czasem jeste tego więcej. I tyle. Normalna sprawa w sumie. ![]() Cytat:
A to za radą dziewczyn z tego wątku. ![]() Cytat:
![]() A co do pielęgniarek - zgadzam się oczywiście. zaraz z resztą posmaruję grubiej temat odruchów wymiotnych: ![]() Cytat:
Natura jest mądra. kiedyś ludzie żyjący w stadzie żywili się zwykle tym samym. jesli jeden z człownków stada zjadł coś trującego, albo szkodliwego i zaczynał wymiotować, w interesie gatunku było, żeby ten odruch "udzielał się" i innym - to pozwalało im opróznić żołądki zanim szkodliwa substancja wejdzie do krwioobiegu. Dlatego pewnie odruch współwymiotny trudniej jest opanować, niż ten sam odruch przy jakimkolwiek innym bodźcu. Tak myślę. ![]() Docelowo do gołej kości i dalej... ![]() Cytat:
Z tego, co mi wiadomo, każda zaginiona przesyłka polecona jest domyślnie ubezpieczona na 100 zł. Opisałabym prostymi słowami podkreslając fakt, że przesyłka była zabezpieczona, a wyceniłabym... chyba wedle cen próbek na Allegro. ![]() Przykro mi. ![]()
![]() |
#2435 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() r Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Żeby mi się coś na Ciebie nie omskło, Opiumie jeden Ty. ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą, Gryksiu, po co się odchudzasz. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Jak ptak patrzę w dół na góry Patrzę w dół na góry Edytowane przez BeYourself Czas edycji: 2009-01-31 o 14:49 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po ok. 4-5 yugodniach jak nie znajda przesyłki zwrocą kasę.
![]() |
#2437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Madziczko - dobre serce masz. Aż żal, że nie mogę wziąć. Zresztą żadnego zwierzaka, który skórę ma, gdyż Mąż mój cudny posiada oprócz wielu zalet wadę jedną, a mianowicie: uczulenie mocarne na drobnoustroje żyjące na zwierzęcej skórze. Czyli chyba tylko ryby toleruje, w towarzystwie innych braci mniejszych po kilkunastu godzinach dusić się zaczyna. Szlag by to trafił.
![]() |
#2439 |
Rozeznanie
|
dzien dobry
sto lat mnie tu nie bylo... |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Podejrzewam, że siostrzenica tej Pani to taki typ "wrażliwej" dziewczyny, opisany w jednym z opowiadań Magdaleny Samozwaniec w książce "Tylko dla dziewcząt". Pannica, która wobec jednych pozuje na wrażliwą, zwiewną, a w towarzystwie, w którym czuje się swobodnie i które nie daje sobie wmówić jej wrażliwości, klnie jak szewc, żre smażoną rybę w dworcowym barze i pije piwo "z gwinta" (oczywiście to uproszczenie, ale zapewne wiesz, co chcę w tym miejscu powiedzieć). Dziewuszysko to przeżyłoby duży szok, gdyby się dowiedziało, że jest dokładnie odwrotnie, a najboleśniejsze byłoby dla niej to, że inni widzą rzeczy inaczej niż ona próbuje je im przedstawić i za nic sobie mają jej zapewnienia o nadwrażliwości, a postrzegają ją jako nieczułą, interesowną, egocentryczną poza granice przyzwoitości naciągaczkę. Przyznam Ci się, że chętnie bym ją w tym względzie uświadomiła.
![]() |
#2441 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Opiumie... Ale to było słitaśne, nio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mówisz, że to bujda? ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry/dobry wieczór ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2442 |
Zakorzenienie
|
Adelajda, witaj!
![]() KomEwo - nie wiedziałam, że oprócz mnie ktos jeszcze czyta Samozwaniec. Mam akurat przy sobie "Moją wojne trzydziestoletnią" - zbiór humoresek oraz parodie, m.in. "Na ustach grzechu" i "Wielki szlem" oraz "Maleńkie karo karmiła mi żona". Ale nic nie przebije Xeni z "Czy pani mieszka sama"... ![]() Pani Samozwaniec chyba miala niskie mniemanie o kobietach i kobiecej lojalności..
#2443 |
BAN stały
|
Sobota wieczór (czy raczej noc), a w Barze pusto?
![]() Nawet bufetowa Polly nawiała, świat się kończy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2445 |
BAN stały
|
O wilku mowa, hwhwhw
![]() Zdrufko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok, wracam do chrześcijaństwa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |
grozi wypollizowaniem
|
nom zdrufko hwhwhw
![]() Cytat:
ale młoda jesteś dasz radę...
![]() |
#2448 | |
BAN stały
|
Takie odkładanie na później zazwyczaj źle się kończy
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 |
BAN stały
|
Zadzwoniła dziś do mnie... żona mojego faceta
A myślałam, że to bycie zdradzaną jest wystarczającym upokorzeniem. Totalna rozsypka i brak słów. Edytowane przez melkmeisje Czas edycji: 2009-02-01 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To faktycznie niewiele da się zrobić. Można jedynie pomagać w miarę możliwości. Swoją drogą podziwiam Twoje podejście, bo ja na takich ludzi, którzy boją się ruszyć rączką, bo im jeszcze odpadnie, reaguję alergicznie. Ja bym takiej pannie dokładnie wyjaśniła co sądzę o jej "wrażliwości" i "delikatności". Tak samo jak drażnią mnie osoby, które uważają się za pępek świata i jak ktoś wyrazi opinię odmienną niż ich własna to zaraz się foszą i traktują to jako atak na nie. Normalnie aż mnie wtedy ręka świerzbi,żeby wetknąć szpileczkę i spuścić troszkę powietrza z takiego nadętego bufona. Ale ja mam złośliwy charakter ![]() Cytat:
![]() Idę zagnieść ciasto na pizzę.
![]() |
#2452 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nie-dzięki za kciuki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, czytam. "Tylko dla dziewcząt" znałam kiedyś niemal na pamięć. I czytałam jeszcze "Tylko dla chłopców". Tytułów wymienionych przez Ciebie nie znam, niestety, ale jestem zachęcona, żeby poszukać ![]() A wiesz, ja nie odniosłam takiego wrażenia, że miała niskie mniemanie o kobietach. Równo rozdzielała razy, ale obie płcie traktowała z dużą sympatią, bez zajadłości. Może dlatego całość sprawiała na mnie nieodmiennie pogodne wrażenie ![]()
![]() |
#2455 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() i co teraz? jezu!!! ja bym chyba buca rozniosła w drobny mak, ze mi zrobił coś takiego.... ![]()
![]() |
#2456 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, bardzo proszę, jeśli kupowałyście w zona43, o odwiedzenie wątku Promocje w sklepach internetowych. Pomóżcie, poradźcie
![]()
#2457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2458 |
grozi wypollizowaniem
|
Agnysko witaj!
jakoś dawno Cię nie było ![]()
#2459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2460 |
Zakorzenienie
|
Ach, moja droga bufetowo
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.