Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;) - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-02, 13:28   #4951
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;

Ja chce zwykłego przytulanca tańczyć z Tz

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 13:36   #4952
dekoderka
Raczkowanie

Dot.: Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;

Cytat:
Napisane przez eliame Pokaż wiadomość
No właśnie wiem. Zastanawiałam się nawet nad przerobieniem sukni na potrzeby tanga, albo zrobimy z TŻ jakiś układ do ciekawej piosenki (takie wariacje tanga, salsy i bachaty). Ostatnio ten 1 taniec nie daje mi spać. Nawet w głowie ukladam sobie figury itp. itd...

kliwio A co Ty będziesz tańczyć i w jakiej sukni?
My też chcemy tańczyć tango i też kombinuję z sukienką-bo również mam w literę A. Kiedyś myślałam o tym żeby mieć sukienkę z gorsetem i jak przyjdzie do pierwszego tańca, to zrzucić spódnicę a pod nią miałabym taką wąską z rozpierduchą z boku-specjalną do tanga...
Stary 2009-02-02, 13:38   #4953
eliame
Raczkowanie

Ja uciekam się jeszcze pouczyć, bo mam na 18:00 ostatni egzamin na uczelni!
Chcę mieć już spokój bo jako studentka czuję - zmeczęnie materiału. Te studia są ciut za długie. Pracy mi się chce tylko, że nikt mnie nie chce

EDIT:
dekoderka
no ja juz mam suknię jednoczęściową, więc krótszy dół odpada, a przebierać się nie chcę.. Muszę z TZ spróbować coś zatańczyć, ale tak z dala od siebie i zobaczę jak to wyjdzie.

Miłego dnia życzę.

Edytowane przez eliame
Czas edycji: 2009-02-02 o 13:40
eliame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 13:45   #4954
dekoderka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eliame Pokaż wiadomość
Ja uciekam się jeszcze pouczyć, bo mam na 18:00 ostatni egzamin na uczelni!
Chcę mieć już spokój bo jako studentka czuję - zmeczęnie materiału. Te studia są ciut za długie. Pracy mi się chce tylko, że nikt mnie nie chce

EDIT:
dekoderka
no ja juz mam suknię jednoczęściową, więc krótszy dół odpada, a przebierać się nie chcę.. Muszę z TZ spróbować coś zatańczyć, ale tak z dala od siebie i zobaczę jak to wyjdzie.

Miłego dnia życzę.
właściwie ja też kombinuje jak zatańczyć tango w takiej sukience... Nie chcemy tańczyć walca, a tango to taki nasz taniec. Daj znać jak wpadniesz na jakiś pomysł. Powodzenia na egzaminie
Stary 2009-02-02, 13:49   #4955
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja też A to z kilku względów:
- TŻ nie potrafi tańczyć i wiem jaka to dla niego będzie katorga uczęszczać na lekcje tańca (a na kilka musimy iść), więc nie będę go męczyła jeszcze walcami i tangiem
- ja też jakoś tak nie specjalnie wywijam w tańcu
- wolałabym się nie stresować krokami jak wszystkie gały będą skierowane na nas, a tak zatańczymy jakiś zwykły 3 na 1

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 13:49   #4956
klion78
Zadomowienie

OJEJ .... Rzeczywiście "Piękne i szalone gaduły" ... Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 13:57   #4957
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
- TŻ nie potrafi tańczyć i wiem jaka to dla niego będzie katorga uczęszczać na lekcje tańca (a na kilka musimy iść), więc nie będę go męczyła jeszcze walcami i tangiem
- wolałabym się nie stresować krokami jak wszystkie gały będą skierowane na nas, a tak zatańczymy jakiś zwykły 3 na 1
u mnie tak samo...TZ fajnie tańczy ale sam, w parze zdaje się w ogóle nie zwracac uwagi na partnerkę, wręcz mu partnerka przeszkadza dlatego nie będę go męczyć kursem... w dodatku, sama nigdy nie tanczylam ukladu i bym sie niepotrzebnie stresowala, ze zapomne krokow itp...pojdziemy na zywioł

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 13:58   #4958
boniucha
Przyczajenie

dziewyczny nie nadążam za Wami! nowe wiadomości pojawiaja się z prędkością światła;P

pomęczę Was trochę moim postem

otóż ślub juz za 130 dni
zaręczyny odbyły się 31.12.2007(czyli noc sylwestrowa-romantyczna kolacja we dwoje-oczywiście się nie spodziewałam
ślub zaplanowaliśmi w czerwcu 2008 jak Nasi rodzice się spotkali(to chyba tzw zmówiny, chociaz wcześniej juz sie poznali)
chcieliśmy 13.06, ale termin w restaruracji, w której chcieliśmy mieć wesele był zarezerwowany, więc ostatecznie wybraliśmy dzień wcześniej
przygotowania zaczeliśmy od jw. wynajęcia sali, wynajęcia zespołu oraz fotografa
suknię zaczęłam szukać na początku stycznia, a w końcu uszyje mi ją cudowna krawcowa
teraz powoli szukamy garnituru(czarny z połyskiem - jak siędowiem jak wstawić zdjęcie to dodam)
w połowie marca idziemy do księdza załatwic formalności(byliśmy wcześniej ale nas odesłał)-nauki przedmałżeńskie zrobiliśmy w zeszłym roku jak TŻ był we wojsku

chyba starczy;P
wybaczcie!;P
Stary 2009-02-02, 14:02   #4959
agnes208
Zakorzenienie

Dziewczyny macie może jakieś teksty zaproszeń po angielsku?? Najlepiej jak by to były polskie teksty zaproszeń tłumaczone na angielski.

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2009-02-02 o 14:06
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 14:18   #4960
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, te któe nie maja jeszcze sukni...tutaj jest kilka inspiracji, najnowsze trendy
http://alemodelki.pl/id,450,galeria,pokazy.html
o fuuuuj
Stary 2009-02-02, 14:23   #4961
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
o fuuuuj
fuj fuj bo jak to sie mowi.. projektanci tworza dwa rodzaje stojow.. pierwszy zeby pokazac sie i zaistniec w szeroko rozumianym swecie projektatow (kicz i przesty jak bylo widac na pokazie)
oraz dla zyklego pospólstwa czyli do salonow slubnych oby panny se cos kupily
Stary 2009-02-02, 14:32   #4962
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
ja z moim tz mam to samo...nie umie tanczyc wogole i musze znalezc kogos zeby nas tanczyc nauczyl choc troszke
Cytat:
Napisane przez kotekMamrotek Pokaż wiadomość
u mnie podobnie...więc kochana chyba nie mamy co narzekac bo niektóre PM mają gorzej

zgadzam się jakbym słyszła swojego ty siedzisz przy czymś godzinami szukasz i w ogole a TŻ przyjdzie i powie "no ładne i tak się nie znam " hahahha
nio wlasnie zasnleam przed tv- bo wstalam normalnie po 5 do pracy i ide chyba foteczki porobic hehe

dziewczyny dalysie mi do myslenia z tymi winetkami i chyba pojde w wasze slady tza wlasnie o tym przekonuje
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 14:34   #4963
kliwia
Zakorzenienie

agnes http://www.indianchild.com/wedding_i...on_wording.htm
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 14:37   #4964
domi7ks
Zakorzenienie

Ta jest "boska"

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg modelka_7588_400.jpg (23,2 KB, 22 załadowań)

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 14:39   #4965
kabimba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kotekMamrotek Pokaż wiadomość
no i jeszcze ta http://annaisbridal.pl/kolekcja_2009_carrera ale na żywo jest o wiele ładniejsza...
prawda,
bo to moja , hehe :P
kabimba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 15:02   #4966
zielony_motylek
Rozeznanie

klion witam my też na początku mieliśmy podobny zamysł no ale w koncu robimy wesele na 60 osób, bo jednak nie sposób było niezaprosić najbliższej rodziny (same rodzeństwo TŻ'ta z rodzinami to 25 osób). Myśle, ze nie będzie tak trudno załatwić wszystko, szczegolnie że takich mniejszych sal jest jednak więcej.

Cytat:
Cytat:
My też będziemy tańczyć przytulańca z tych samych powodów szczerze mówiąc troche mnie przeraża ogólnie to tańczenie nawet nie pierwszy taniec, tylko już później, z innym partnerem niż TŻ.
Stary 2009-02-02, 15:28   #4967
anuulaa
Wtajemniczenie

Witajcie kochane gadułki,
już niedługo nowa część, ale pewnie nie będzie mnie w tym czasie:P

Cytat:
kupilam suknie na ul. Fabrycznej w tym malym saloniku

oto ona
Śliczna suknia
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Powiem ci, ze juz mi przeszło. najbardziej smutno mi było wczoraj. TZ mowił, ze baaardzo namawiał ojca, prosił go aby choc dla niego to zrobil, ze jak nie chce to nie musi z nia rozmawiac, ale ten powiedział stanwocze "nie" i koniec
No coz choc tesciową mam super kobietke ktorej bardzo zalezało na tym spotkaniu.
Nieładnie się zachował jego tata. Najbardziej szkoda TŻ.

Rosette, moze koleżanka przemyślała, że nieładnie napisała i Cię przeprosi

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Wklejam szybciukto zdjecia makijazu, sama nie wiem co o nim myslec, chyba jest troche za mocny. lece na weselicho paaaaaa
Bardzo ładny makijaż, nie uważam, żeby był za mocny. Pasuje CI

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
mamay obraczki nanananana

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
wstawiam zdjęcia naszych obrączek
Piękne te Wasze obrączki. Jednak klasyka to klasyka

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a my z tz dzis ogladalismy program o kredytach mieszkaniowych i utwierdzilismy sie w przekonankiu zeby wziąć kredyt z doplatami od panstwa... my chcemy mieszkanie do 50 metrow wiec by sie zgadzalo nie mamy zadnego mieszkania wlasngo wiec tez jest oki zmiesciliysmy sie w cenie za metr podawanej przez gus a jeli okazalo by sie ze mamy za mala zdolnosc to rodzice moga byc wspolkredytobiorcami (moi sie zgodzili jak cos to wezma go z nami) no tylko musimy byc malzenstwem... wiec.. zaraz jak skonczy mi sie l4 idziemy do banku sprawdzac nasze zdolnosc kredytowe i ... jesli sie okazuje ze dostaniemy kredyt to bierzemy slub cywilny bez zadnej imprezy itd bo slub normalnie w kosciele z weselichem bedzie w sierpniu a cywilny najpozniej na przelomie marca kwietnia... tylko teraz musimy czekac a swkocu bede mogla wyjsc z domku
Wow, szybki obrót sprawy. Ciekawa bardzo ta wiadomość

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Dziewczyny znowu was pomecze kolczykami chcialabym sie juz ostatecznie zdecydowac na ktores kolczyki zeby je zamowic i zeby w sobote moc je przymierzyc do sukni, pomozcie zdecydowac ktore
Piękne te ostatnie, możesz mi podać link, gdzie je mogę znaleźć? ja szukam właśnie coś z kryształkiem, z tym że chciałam długie, ale te są boskie!! Plis podaj mi link

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie Panny Młode 2009. Czytam Wasz wątek od kilku dni, tzn. od chwili gdy sama postanowiłam zostać panną młodą. Mam jednak trochę inne podejście do całej kwestii przygotowań ślubnych, ale myślę że to nie będzie Wam przeszkadzać.
Obecnie mam 30 lat, od 9 lat jestem w stałym związku, od ponad dwóch mieszkamy razem. Zaręczyliśmy się niecałe 3 lata temu. Decyzję o ślubie stale odwlekaliśmy, ale w końcu postanowiliśmy zrobić krok w przód, no i postanowiliśmy się pobrać.
Moja koncepcja ślubu jest następująca: maleńki kościółek (nie mój ani też nie narzeczonego), około 20-25 gości, obiad w restauracji, potem deser, ew. kolacja i to wszystko. Termin: przełom czerwca i lipca tego roku. Nie mam pojęcia czy to realne. Wybraliśmy już kościółek, miejsce na ewentualny poczęstunek, ale niczego jeszcze nie załatwiliśmy. Zdaję sobie sprawę że przygotowanie ślubu w niecałe pół roku to wyzwanie. Myślicie że się uda?
Cytat:
Napisane przez boniucha Pokaż wiadomość
dziewyczny nie nadążam za Wami! nowe wiadomości pojawiaja się z prędkością światła;P

pomęczę Was trochę moim postem

otóż ślub juz za 130 dni
zaręczyny odbyły się 31.12.2007(czyli noc sylwestrowa-romantyczna kolacja we dwoje-oczywiście się nie spodziewałam
ślub zaplanowaliśmi w czerwcu 2008 jak Nasi rodzice się spotkali(to chyba tzw zmówiny, chociaz wcześniej juz sie poznali)
chcieliśmy 13.06, ale termin w restaruracji, w której chcieliśmy mieć wesele był zarezerwowany, więc ostatecznie wybraliśmy dzień wcześniej
przygotowania zaczeliśmy od jw. wynajęcia sali, wynajęcia zespołu oraz fotografa
suknię zaczęłam szukać na początku stycznia, a w końcu uszyje mi ją cudowna krawcowa
teraz powoli szukamy garnituru(czarny z połyskiem - jak siędowiem jak wstawić zdjęcie to dodam)
w połowie marca idziemy do księdza załatwic formalności(byliśmy wcześniej ale nas odesłał)-nauki przedmałżeńskie zrobiliśmy w zeszłym roku jak TŻ był we wojsku

chyba starczy;P
wybaczcie!;P
Witajcie

Do mnie przyszły dzisiaj tasiemki, jutro może przyjdzie papier i zaczniemy produkować zaproszenia. Jutro idziemy wreszcie spisać umowę z salą

Edytowane przez anuulaa
Czas edycji: 2009-02-02 o 15:29
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 15:28   #4968
Alicja z Krainy Czarów
utknęła w Króliczej Norze

ja próbowałam mojego TŻ nauczyć walca..hmm..powiedzmy, że odkryliśmy iż taniec nie jest jego najlepszą stroną
na pierwszy taniec wybraliśmy piosenkę "Zawsze tam gdzie Ty" więc przytlaniec jak najbardziej pasuje
Stary 2009-02-02, 15:38   #4969
agus87
Zakorzenienie

http://www.allegro.pl/item541512318_...entynki.htmlja ja chce takie cos do mojej sukni :eek :
Stary 2009-02-02, 15:39   #4970
Lustereczko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Piękne te ostatnie, możesz mi podać link, gdzie je mogę znaleźć? ja szukam właśnie coś z kryształkiem, z tym że chciałam długie, ale te są boskie!! Plis podaj mi link
Prosze http://allegro.pl/item544566410_slic...l_baroque.html dobrze ze dziewczyna ma wystawione dwie takie same aukcje, bo na tej aukcji co ja kupilam byly 3 pary i wszystkie 3 pary sie sprzedaly
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 15:46   #4971
motley
Zadomowienie

Cytat:
http://www.allegro.pl/item541512318_...entynki.htmlja ja chce takie cos do mojej sukni :eek :
no ta jest bardzo ładna

ale ten sprzedawca ma też takie "cudo":
http://allegro.pl/item541512246_wale...ki_gratis.html
to ma być kolia śliubna

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 16:20   #4972
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
no ta jest bardzo ładna

ale ten sprzedawca ma też takie "cudo":
http://allegro.pl/item541512246_wale...ki_gratis.html
to ma być kolia śliubna
nie asz napisane, ze to slubna, poza tym, strasznie mi sie podoba
Stary 2009-02-02, 16:29   #4973
motley
Zadomowienie

Cytat:
nie asz napisane, ze to slubna, poza tym, strasznie mi sie podoba
no w tytule aukcji
WALENTYNKI KOLIA SLUBNA SWAROVSKI KOLCZYKI GRATIS! (numer 541512246)

hehe fakt, że do każdego stroju pasuje bo ma chyba w sobie wszystkie kolory świata

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 16:38   #4974
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
no w tytule aukcji
WALENTYNKI KOLIA SLUBNA SWAROVSKI KOLCZYKI GRATIS! (numer 541512246)

hehe fakt, że do każdego stroju pasuje bo ma chyba w sobie wszystkie kolory świata
ahh moje niedopatrzenie, przepraszam ;]
Stary 2009-02-02, 16:52   #4975
martucha84
Zakorzenienie

wlasnie koncze prace na atropologie kultury - pezentacje multimedialna na temat "wesele w sercu afryki" mam kilka plemion dokladnie 8 i opisuje jak u nich wygladaja sluby ceremonia itd.. pieknie to komponuje z fotkami i musze wam powieiec ze mamy ogromne szczescie moc samemu wybrac sobie meza, przygotowywac taka uroczystosc.. wiekszosc z tych kobiet pierwszy raz widzi swojego meza w dzien slubu i nie ma nic do gadania.. a od teo mometu "towarzysza jej tylko łzy" smutne to co opisuje ale taka jest u nich tradycja... az mam ciarki ma plecach patrzac na te pokaleczone tatuarzami dziewczyny czy tez calkowicie zasloniete panny... co mnie jeszcze "zdziwilo" w keni wsrod ludu suahili jest ktos taki kto nazywa sie "somo" to pani ktora uczy młodą kobietę mającą wkrótce wyjść za mąż, jak przynieść mężowi rozkosz. Czasem nawet czeka w pobliżu, by w razie kłopotów ze skonsumowaniem małżeństwa wspomóc nowożeńców radą.
albo w plemieniu wodaabe w nigrze (niger) jesli dwóch kuzynow staje w konkury do panny i ona wybierze jednego z nich to drugi jest czestym gosciem u nich i hmm jak ona sie zgodzi (a wiele do powiedzenia nie ma) to on goci w jej lozu...
i wiele innych histori...az wlos sie jezy..
Stary 2009-02-02, 16:53   #4976
kasiaher
Wtajemniczenie

no sorki jeszcze raz
Odzywam się dopiero teraz kurcze leżałam w szpitalu od 10 do 14:30
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 16:54   #4977
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A ja chyba znalazłam fryzjera Byłam dziś się obciąć i pierwszy raz wyszłam zadowolona od fryzjera Powiedziałam Pani dwa zdania jakbym chciała, zeby to było i mam taką fryzurkę jak chciałam
70-120 to drogo jak za fryzure ślubną???

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 16:56   #4978
kasiaher
Wtajemniczenie

chyba nie ja wole dopłacić i mieć wszystko cacy zrobione niż tak jak ostatnio byłam zła, może było tanio ale efekt też był tani ( jak dla mnie)
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 16:57   #4979
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A ja chyba znalazłam fryzjera Byłam dziś się obciąć i pierwszy raz wyszłam zadowolona od fryzjera Powiedziałam Pani dwa zdania jakbym chciała, zeby to było i mam taką fryzurkę jak chciałam
70-120 to drogo jak za fryzure ślubną???
taniocha! naprawdę! u mnie fryzjerka liczyła sobie na wesele kuzynki po 150 od głowy

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 17:04   #4980
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

heloł
zaraz biore sie za nadrabianie. na razie zauwazylam posta Kasiaher- a cos ie stało, ze w szpitalu bylas? mam nadzieje, ze nic powaznego!!!!
a my wczoraj biegalismy za wodka.... no i w sumie niewiele załatwilismy. tzn wszedzie rzeba gadac z kierownikiem sklepu a tych jak wiadomo w weekend nie ma... w realu nie dają w ogóle rabatów. dają za to w carrefour, w leclercu i w makro. zdecydujemy sie chyba na polonaise. mial byc tadek ale stwierdzilismy ze za drogi w sumie i tak bedzie tak, ze komus nie bedzie pasowało wiec cos ie przejmowac bedziemy
zastanawiamy sie teraz jakie winko wziac i ile. myslicie, ze 30 butelek na 120-130 osob wystarczy? Jakie wy kupujecie?
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości