|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
Cytat:
- tylko zatężanych i pastereryzowanych
|
||
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ach te mamy ![]() no ja tez dlugo czekalam na SB, ale juz jestem i mam nadzieje ze Ty tez szybko dolaczysz, zobaczymy jak nam to wyjdzie teraz nie moge doczekac sie soboty, kiedy to stane na wage zeby zobaczyc czy cos spadlo mam nadzieje ze przez I faze dojde chociaz do 65 kg
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pieprzu, to chociaż wydaje mi się, że było tam oprócz niego coś jeszcze, bo nie był to zwykły pieprz
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Amani co za czorta masz w avatarku
![]() ![]()
|
|
|
|
#1445 |
|
Rozeznanie
|
Dobrze, że mleko mogę pić (nawet to 0.5), bo je uwielbiam, dzięki
![]() No a ja dziś na śniadanko zawijaski (długo jestem najedzona po nich) W szkole wieśniak a na obiad warzywka z wołowinką. Niestety, na tak urozmaicony dzień w jedzeniu jak u Was mnie nie stać, obiad mam na 2 dni, bo żeby gotować codziennie coś innego... |
|
|
|
#1446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po 2. WRÓCIŁY ś: 2 małe kromki chleba z serkiem topionym light p: jabłko o: zupa WARZYWNA (zielona fasola strączkowa, kalafior, brukselka, por, pietruszka i marchew (tej ja nie jadłam) i troszkę kaszy pęczak i jęczmiennejp: trochę pistacji k: nie wiem, ale chyba wieśniak z pomidorkami albo omlet z warzywkami |
|
|
|
|
#1447 | |||||
|
Zadomowienie
|
Zladowalam... Alez dzis mialam akcje w pracy z klientami, ale z szefowa ladnie kwestie zalatwilysmy - elegancko.
Wczoraj basen, wieczorem jeszcze bulki pieklam, robilam jedzenie, a ia tak padlam po polnocy... Juz mi sie kompa nie chcialo odpalac nawet Ilonko zdrowka duzo duzo Czego jak czego, ale czarniny nie rusze. Nigdy w zyciu w ustach nie mialam - choc na wsi u naszej rodziny wszyscy sie zawsze zajadali - i nikt mnie do tego nie zmusi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Noo a ja patrzalam, gdzies Ty Tortilli nadal nie zrobilam![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie dietkowo grzecznie, chce wprowadzic pewne zmiany, otoz zmieniejszyc jeden posilek i albo jesc mniej na II sn, albo na obiad??? CO mysliscie, jakies sugestie?? Wczoraj sie udalo, dzis tez. DOstalam @, wiec napady jedzeniowe sie skonczyly ![]() U mnie dzis na sn dwie buleczki male wlasne zytnie, dwa male jajka, warzywka, a na II sn dwa zawijasy i wiesniak i kalarepa. Na obiad fasolka zapiekana z serem i szyneczka ![]() Polecam zrobienie ryby w pomidorch z czosnkiem i cebulka - swietna na zimno i na cieplo. Wczoraj zjadlam na obiad, dzis pewnie zjem na kolacje. Cwicze ten moj wlasny zestaw na brzuch i ja pindole, jakie mam zakwasy, plus basen... zobaczymy, jakie beda efekty ![]() To sie rozpisalam...
|
|
|
#1448 |
|
Zadomowienie
|
justyna2639 ja już znam cudne właściwości I fazy, dlatego się doczekać nie mogę
poza tym brakuje mi takiego oczyszczenia organizmu. i znów poczuć tę siłę
|
#1449 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny co oznacza mąka pp?
korci mnie żeby zrobić taką tortille jak Wy robicie, ale nie mogę znaleźć mąki
|
|
|
|
#1450 |
|
Rozeznanie
|
och, ja cały czas czymś grzeszę, bo dzisiaj z 5 żelków pochłonęłam ale w sumie ograniczam jedzenie całościowo więc nie jest źle, no i plus ćwiczenia i ciągłe bieganie po miescie, jakoś się normuje
|
|
|
|
#1451 |
|
Rozeznanie
|
Witam.
Wczoraj zaczęłam pierwszy dzień z South Beach. Byłam już kiedyś na tej diecie i ładnie schudłam w pierwszej fazie, ale gdzieś pomiędzy 2 a 3 fazą zaniedbałam dietę i d*** wyszła...Mam nadzieję, że teraz będzie inaczej. W sumie to jestem po 4 miesiącach leczenia meridia10, 8 kg mniej. Zmieniłam już częściowo nawyki żywieniowe, ale dużo jeszcze przede mną, muszę zejść do wagi przynajmniej 64 kg. Liczę na to, że podsuniecie mi kilka dobrych przepisów na pierwszą fazę
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkim wielkie
właśnie opuścił nas pan doktor - wizyta domowa, wszyscy hurtem - jak dzieciaki do czwartku skończą z gorączką to możemy jechać, a jak nie to pewnie w poniedziałek pojedziemy o ile zgodzi się "gospodyni" daliśmy zaliczkę, więc musimy kombinować Suuuzi, ale Ty nie masz ograniczać jedzenia jako takiego tylko wyeliminować biały cukier,oczyszczoną mąkę i wysokoprzetworzone produkty, po to by się wyzbyć na nie ochoty a Ty tym właśnie notorycznie grzeszysz - jaki to ma sens ![]() może poczytaj trochę o zasadach tej diety, bo ja na razie widzę same grzechy i drastyczne ograniczenie kalorii salomi, pp = mąka pszenna pełnoziarnista |
|
|
|
#1453 |
|
Rozeznanie
|
nie chce poki co drastycznie tracic wagi, jem wywazone posilki, cwicze i poki co chcialabym zatrzymac sie na tych 57 kg poniewaz duzo stracilam w biuscie. nie jem pieczywa, ziemniakow, makaronu, ryzu i nic co jest zabronione na 1 diecie. uwazam, ze jezeli bym sie obzerala mialabys podstawy do tego zeby odsylac mnie do zasad diety...ale jezeli pozwalam sobie na mala nagrode raz na 2 czy 3 dni i to niewielka przy cwiczeniach i diecie w bardzo duzym stopniu zachowana, a waga poki co sie nie zwieksza a zmniejsza a ubrania zaczynaja byc luzne to nie uwazam, ze jest to cos zlego..tak samo moznaby powiedziec po co teraz stosujemy diete i jaki ona ma sens skoro tak czy tak kiedys skusimy sie na ciastko czy pizze u znajomych.
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Zakupilam produkty za fasolke po bretonsku, miala byc na jutro, ale dzis zrobilam 2 papryczki faszerowane mieskiem z indyka i pieczarkami. Takie to sycace wyszlo ze jeszcze na jutrzejszy i pojutrzejszy obiad mi wystarczy
Fasolka bedzie na piątek.
|
|
|
|
#1455 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Dzisiaj na sniadanie zrobiłam jajecznicę z pieczarkami i jednak wolę z pomidorami :p przekąski nie było, bo śniadanie późne ![]() Obiad dorsz ze szpinakiem plus pomidor Przekąska dwa zawijańce - strasznie mi smakują ![]() A na kolację na razie nie mam pomysłu, może coś mnie najdzie zresztą i tak kolację jem dopiero po 19, bo mój Maluch zasypia dopiero koło północy
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hm, właśnie w sumie nie wiem, czy jest mi potrzebna. tzn. nic nie schudłam w ciągu tych 2tyg, a przynajmniej w cm, ale jakoś wątpię by w kg cokolwiek się zmieniło ale z drugiej strony już mnie ciągnie jednak trochę do węgli. może jednak wprowadzę jeden owoc...
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Suuuzi, kompletnie mnie nie zrozumiałaś!
po 10 dniach I fazy nie powinnaś mieć ochoty na słodycze, żelki, krówki itd. jeśli masz tzn. że gdzieś popełniasz błąd dlaczego zamiast żelków nie zjadłaś np. owoców? piszę jedynie to co widzę, a mianowicie widzę, że większość Twoich postów brzmi: zgrzeszyłam... albo nie miałam czasu... poprawię się, obiecuję przecież robisz to dla siebie jeśli masz problemy z wytrwaniem na takiej diecie, to może powinnaś pomyśleć o innej, nie wiem SB to raczej nauczenie się zdrowego komponowania posiłków na całe życie a nie droga do szybkiego zrzucenia paru kg, potem powrót do starych przyzwyczajeń... to tyle ode mnie ![]() dziś mąż zrobił mi pyszna sałatkę na ciepło ze zblanszowanego szpinaku z dyniowym winegretem, pestkami dyni i figami, zjadłam z grillowanym halumi - niebo w gębie ![]() rozłożyła mnie na dobre
|
|
|
|
#1458 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1459 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, mam pytanie dotyczące czerwonej herbaty. Czy jeżeli zaparzę sobie jednorazowo np. 1,5 litra i wleję do termosu to czy ona zachowa wszystkie swoje właściwości przez cały dzień, czy może coś tam się z niej ulotni.
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
możesz tak zrobić, tylko wlej sam napar, bez fusów..
|
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1462 |
|
Raczkowanie
|
wielkie dzięki
. Zazdroszczę Słowacji. Do tego gość skasował nam samochód z tyłu, dziś był rzeczoznawca, ale kiedy i ile kasy zwrotu będzie nie wiem. Ja dziś poszłam na japoński, a tam się okazało, że na UMK jest sesja i zajęć nie ma , a tak mi się nie chciało iść. No i w końcu przez to na kurs przewodnicki też nie pojechałam.Zabieram się za kolację: wieśniak z warzywkami. |
|
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
ILONKO, dziękuję ślicznie za szybką odpowiedż, dużo zdrówka dla całej rodzinki życzę.
|
|
|
|
#1464 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie, nie zdążyłam zjeść na obiad smażonej piersi z kurczaka, więc zrobiłam sobie na kolacje. czy w pierwszej fazie można jeść na kolacje smażone? co najlepiej jeść wieczorem?
|
#1465 |
|
Przyczajenie
|
Na kolację znów ryba, chudy twarożek i tym razem z rzodkiewką jutro muszę coś nowego wymyśleć, bo przeje mi się ta ryba
może jutro na kolację fasolka szparagowa z jajkiem
|
|
|
|
#1466 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie. Co to jest ten wieśniak? Patrzyłam na forum z przepisami i nie znalazłam
|
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
nam marzy sie aby ten kurs utrzymal sie jak najdluzej
|
|
|
|
#1469 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Ciężki dzień za mną... Jest pytanie - czy któraś z Was ma coś na kształt podziału mąki na rodzaje, czym się róznią od siebie? Mam dosyć blade pojęcie na ten temat, a chciałabym go zgłębić |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

przynajmniej dla mnie
najczesciej na kolorowe grochy mowie fasola a na biale groch 

ach te mamy
teraz nie moge doczekac sie soboty, kiedy to stane na wage zeby zobaczyc czy cos spadlo
chociaż wydaje mi się, że było tam oprócz niego coś jeszcze, bo nie był to zwykły pieprz
zębole

, zwijas z kuraka z serem żółtym i do tego moja bułka, musiałam upiec takie ekspresowe, bo chleba w domu niet, a dzieci coś muszą zjeść
to dobrze, o to mi chodzilo, zrobic badania a potem myslec co dalej 

81->

nam marzy sie aby ten kurs utrzymal sie jak najdluzej