Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-04, 12:37   #3241
manolita
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Blondynko - wszystkiego naj. naj. najlepszego na nowej drodze życia
Chwaliłaś si juz zdjęciami , czy mi cos umknęło?

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 12:39   #3242
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Fotelik kupimy Maxi Cosi Cabrio ktorys z tych dwoch kolorow
A łóżeczko Drewex Lion
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fotelik2.jpg (16,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotelik 1.jpg (23,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lozeczko.jpg (28,9 KB, 17 załadowań)
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 12:40   #3243
pakusia86
Zakorzenienie

poiglot91 Esti wy to macie jakies normalne bylego tz czy britney spears mozna zrozumiec... mi sie snilo ze ten tego z tesciem ja to dopiero chora jestem ...

gosikk_s

Kathi ja siedze do pozna ale pozno wstaje wty widze juz od 6 na nogach... a dla mnie to srodek nocy tez masz niezle sny... heheheh

gabriellao0 nie no takie babki to sa the best
Esti kochana pisz jak najwiecej bo sie fajnie czyta takie porady nas to chyba nie za bardzo obzydza, wrecz przeciewnie... ja musze o tym gadac... ostatnio przy sniadaniu wypalilam do tz ze musi mi kupic lewatywe w aptece bo przeciez nie posram sie podczas porodu.... biedaczek wyplul cale jedzenie z wrazenia
a ja sie jakas taka bardziej twarda zrobilam moge gadac o takich rzeczach nawet przy jedzeniu

ja sie budze na siusiu tylko raz (odpukac) i zawsze o 4:30-4:35 juz ktorys dzien pod rzad patrze na zegarek jak wstaje siusiu

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 12:48   #3244
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez manolita Pokaż wiadomość
Blondynko - wszystkiego naj. naj. najlepszego na nowej drodze życia
Chwaliłaś si juz zdjęciami , czy mi cos umknęło?
dziekuje bardzo fotek nie zamieszczałam na forum

powiem Wam ze do mojego Tż coraz bardziej dociera ze bedzie ojcem zaczyna sie powoli interesowac zakupami ost nawet mowil ze musimy dokladna liste zrobic co Nam dla synka brakuje

ja chcialam sobie kupic te majtki wielorazowe i te podpaski do nich ale czekam bo jesli bede miec cesrake to mi sie to nie przyda
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 12:49   #3245
manolita
Zakorzenienie

spaaaać mi się chce !!!
Idę kawusie sobie zrobić i do tego jakieś ciacho
Musze się ruszyć na pocztę, przesyłki powysyłać, bo klienci czekają , ale wcale mi sie nie chce.

Blondynka, ładna jest seria lion, w ogóle te zeszłoroczne nowe serie sa fajne z drewexu

Zastanawiam się czy faktycznie koleżanki , które zdeklarowały się dać mi ubranka po swoich dzieciaczkach, dotrzymają słowa. Narazie wolę sie zabezpieczyć i kupuję sama.

Rozglądam się na all za huśtaweczka dla maluszka, musze kupić coś co zajmie go na chwilę, zebym ja mogła normalnie pracować , a taka huśtaweczka z melodyjkami powinna , przynajmniej teoretycznie, uspokoic malucha - jak myslicie ?

Stary 2009-02-04, 12:50   #3246
*kaalinaa*
Zadomowienie

Witam z popołudnia Duże buziaki dla moich dzielnych mam i ich pociech. Ja jak zwykle na momencik... (ale jeszcze tylko 15 dni bo dzisiejszego nie liczę i na zwolnionko)

Cytat:
Napisane przez DIDI84 Pokaż wiadomość
Mell_xx-ja mieszkam w niemczech i tu nie trzeba byc nadczo do pobrania krwi na poczatku dlamnie to bylo dziwne bo w Polsce wymagaja tego aby byc nadczo a tu nie
W Polsce również nie trzeba być na czczo jeśli się ma robioną podstawową morfologię. Trzeba być na czczo tylko gdy robi się oznaczenie glukozy. Po prostu chyba tak się utarło, że jak na morfologię to rano i na czczo. A to nie prawda

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 12:53   #3247
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

pakusia86 - nie no Ty to masz mistrz heehe, mi się kiedyś śniło jak byłam młodsza że się bardzo zakochałam w proboszczu i chodziłam na parafie do niego i oczywiście nie patrzyliśmy sobie tylko w oczy , i nawet ślub wzieliśmy, aż wstyd za takie sny jak mój.

blondynkapoznan - ja też nie potrafię se wyspac i w dzień jestem nie do życia, mam ochotę spać w południe ale wiecznie mam coś do zrobienia i plany się rujnują.

anulka anulka - no moja znajoma ostatnio urodziła bliźniaczki w 33 tygodniu nie dotrzymała tych 2 tygodni, bo podobno fajnie jak się dotrzyma do 35 tygodnia, chociaż ja osobiście mało się na tym znam.

DIDI84 - ale już duża wasza córcia, szok , dzieci które ważą ponad 1kg. mają spore szanse na przeżycie, więc ja byłabym spokojna gdyby mój maluch miał te ponad 1kg., oczywiśce najlepiej żeby poczeka na swój czas.
Stary 2009-02-04, 13:09   #3248
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Czesc Mamuski
Ja dzis mam dzien leniuszka, za to moj maluszek od wczoraj kiedy tatus poszturchal brzuszek, kreci sie i wierci i nie daje mamusi spokojnie polezec Wczoraj tak mocno mnie kopnal ze sie az poryczlam
Mowicie o zboczonych snach...ja mam to samo, czasem sie zastanawiam czy jestem normalna, ostatnio tez mi sie snil moj byly, ze ten tego z nim i w ciazy w tym snie bylam a wogole mam tak realne sny ze nie wiem czy to jawa czy sen Najgorsze ze gadam glosno przez sen, a moj tż jak nie spi to sobie jaja ze mnie robi i gada ze mna specjalnie, a ja mu odpowiadam: mam nadzieje ze za duzo mu nie mowie
Jesli chodzi o mnie to w sprawie zblizen mam jakos takie dni ze nie mam ochoty, na poczatku ciazy mialam a teraz mi przeszla, moze przez te infekcje juz sie tak nastawilam ze narazie nici z tego Wlasciwie to mam teraz mieszane uczucia, bo troche teskni mi sie za taka bliska czuloscia a z drugiej strony mysl o dzidzi zakluca ta tesknote
W sprawie tycia w ciazy...najbardziej denerwuja mnie kolezanki ktore nie zapytaja jako pierwsze o to, jak sie czuje, tylko ile przytylam...sa u mnei w pracy takie dwie ktorym zawsze podobala sie moja figura i teraz pytaja takiej mojej bliskiej kolezanki o to czy duzo juz przytylam...wrrr a czy to jest najwazniejsze???? a tak wogole to ja sie nie przejmuje takimi pytaniami czy komentarzami..Moje cialo moja ciaza moja dzidzia NA szczescie przytylam nie bardzo wiele, bo wazylam 66 a waze 71,5 kg wiec uwazam ze jest w miare jak na 23 tc a kolezanki niektore nieuprzejme niech patrza na swoje cztery literki
Ostanio u siebie zauwazylam cos takiego ze nagle zakluje mnie tam kolo pecherza..w srodku gdzies ciezko mi okreslic gdzie...co to moze byc to trwa chwilke ale czasem az sobie musze krzyknac...czy to sa jakies delikatne skurcze czy dzidzia mnie tam kluje ??? nir eirm
poiglot masaz pochwy jak to ladnie brzmi, ale ja narazie nie stosuje...nie moge sie przemoc
esti czyli jednak sa te komentarze bo mi jakies bledy powyskakiwaly i nie wiedzialam czy sie to wpisalo wkoncu czy nie pomyslalam ze sprobuje pozniej ale jesli sa to sie ciesze naprawde sliczna mamusia jestes i to juz podwojna
pimach mnie meczy zgaga jak sie za duzo poschylam, np wczoraj po sprzataniu mnie strasznie palilo ale pomagaja mi migdaly
gosikk i malutka zostalam z wami jesli chodzi o ten test z glukoza tez robie w tym tyg moze w piatek
anulka anulka juz rouzmiem z tym szpitalem, nie wiedzialam ze tak wczesnie trzeba sie polozyc...ale czego dla dzidzi nie zrobimy..wez przemyc laptopa, bedziemy czekac na relacje i duzo zdroweczka zycze
manolita moge zmienic spowrotem avatar
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 13:11   #3249
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

*kaalinaa* - hmmmm.... u mnie w przychodni jest duża kartka że do pobrania krwi prosze przychodzicz na czczo, więc ja zawsze śmigam z rańca oddać na głodniaka . Jeszcze chwilke te 2 tygodnie Ci zlecą i będziesz się byczyć razem z nami .

manolita - ooooooo Ty, jak możesz takiego smaka na ciacho robić? ja sobie wyobraziłam jakiekolwiek i już mi ślinka leci. Ja bym zjadła jakieś tortowe, czasami az się zastanawiam czy to aby chłopaczek jest w tym moim brzuszku że tak się słodkości domaga. A husiawka jest fajna i przydatna mi sie podoba ta z fischerprice, tak buja, gra muzyczka i mrugają światełka, ale ja chyba bym sie wstrzymała, bo ie wiadomo co na chrzciny dostanie.

blondynkapoznan - fajnie że do Twojego Tż to chociaż dociera, bo do mojego niestety nie. Ja nie wiem co to za typ, mam nadzieję że jak zobaczy małego to tak się w nim zakocha że zmieni sie o 360 stopni.

Dziewczyny wczoraj akurat przez przypadek natrafiłam na taki program brytyjski, jak kobitka rodziłą w domu i położna po całym porodzie miała na łóżku cały ten woreczek w którym była dzidzia, łożysko i pępowine i demonstrowała świeżo upieczonym rodzicom co, jak i gdzie. Zwineła to w kulke wszystko i do reklamówki wsadziła i powiedziala żę idzie schować to do zamrażarki i że jak mamusia już dojdzie do siebie to sobie to gdzieś zakopie . Nie wiedziałąm że takie rzeczy się robi.
Stary 2009-02-04, 13:14   #3250
poiglot91
Zakorzenienie

czesc kochane wklejam zdjecia brzuszka
27 tydz i 3 dni

cici.jpg

heh.jpg

hihihi.jpg

iiiii.jpg

Stary 2009-02-04, 13:55   #3251
Aguśkaa83
Zakorzenienie

marika2121 to nie prawda ze slodkie na dziewczynke moja mama z moim bratem w brzuchu wcinala same slodkosci a ze mna w ciazy nie ale ze mna duzo wiecej przytyla niz z moim bratem...ciekawe czemu
poiglot no prosze....piekny brzusio piekna mamusia
SZYMONEK

Stary 2009-02-04, 13:56   #3252
esti1984
Wtajemniczenie

magdusia nie ma sprawy

malutka zazdroszczę przespanej nocy

marika to jak położna będzie się zbliżać do Ciebie z cewnikiem to celuj w nią siuśkami to Ci nie założy bo powiesz że już zrobiłaś co miałaś
co do golenia czy lewatywy to nie chciałabym żeby mi w szpitalu robiły
wolę pilnować bliżej terminu żeby ani milimetr tam nie wyrósł generalnie chodzi o ten odcinek od wejścia do pochwy do odbytu bo jak już to tam nacinają lub właśnie tam się pęka ja sama się goliłam w domu i było wszystko ok.
Lewatywę robiłam sama w szpitalu tylko poprosiłam położną żeby mi powiedziała kiedy mam zrobić bo potem poszłam od razu pod prysznic ale teraz zrobię sobie przed wyjazdem do szpitala bo w czasie skurczy mocnych ciężko robić sobie lewatywę a mam na uwadze to że drugi poród może szybciej postępować więc chcę się ubezpieczyć tej sprawie

a jak boicie się że nie dacie sobie rady z lewatywą bo nie wiecie o co w tym do końca chodzi to zróbcie jak ja kupiłam dwie. Jedną do szpitala a jedną zrobiłam sobie w domu chyba w 8 miesiącu położna mówiła że tak na próbę lewatywa nie zaszkodzi tylko nie wolno nam rutynowo co jakiś czas w ten sposób się przeczyszczać

a włosy to właśnie chcę balejaż ale zobaczymy z czym wyjdę bo moja fryzjerka czasami mnie na coś namówi tylko nie dam się ściąć

Didi fajnie że z córcią wszystko ok właśnie zauważyłam że będzie Nikola? super u nas chyba też

anulka no pewnie że to obojętne najważniejsze żeby zdrowe

Manolita Agusia śliczne avatarki

manolita pokazuj ubranka ja będę prać chyba na początku kwietnia

blondynka dobry wybór

pakusia pobiłaś wszystkie na łopatki w kwestii snów
ale się uśmiałam z tego jaki poranek zaserwowałaś TŻ-towi

blondynka gatki te wielorazowe możesz i tak kupić...to mały wydatek chyba za sztukę 3 zł a 2 szt wystarczą
a podpaski będą Ci potrzebne bo po cesarce też się krwawi i przechodzi się przez cały połóg
a jakbyś miała mieć cesarkę to one nie są uciskowe więc jak najbardziej nadają się bo rany nie przygniatają

manolita
fajne są huśtawki z fisher price

http://allegro.pl/item541833007_fish...zaczek_ss.html

http://allegro.pl/item541833001_fish..._hit_2009.html

tylko drogie strasznie

Aguśka są są

poiglot śliczne fotki...brzuś coraz większy ale piękny
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 13:59   #3253
manolita
Zakorzenienie

Poiglot - sliczna Mamusia jesteś

Marika, a ja mam wrażenie, ze słodkie to właśnie na chłopka / gdybym miała rzeczywiście sugerowac się stereotypami/ , bo i w jednym i drugim przypadku , słodycze w mojej diecie muszą być

Esti - własnie myślałam o tej tańszej FP lub z Graco - tez sa fajneDzieki za pochwałę

Dzisiaj o 19:40 - chwila prawdy . Boję się. Chcę żeby z moja dzidzia wysztko, absolutnie wszystko było w porządku.

Edytowane przez manolita
Czas edycji: 2009-02-04 o 14:01
Stary 2009-02-04, 13:59   #3254
poiglot91
Zakorzenienie

dziekuje

ja wlasnie poczytuje mamusie styczniowo lutowe.. Jak poczytalam sobie te opisy ich porodow.. to poprostu
Boje sie jeszcze bardziej
Agusiu ja tez nie robie jeszcze tego masazu hehe
jakos mi sie nie chce
Stary 2009-02-04, 14:11   #3255
Karola_82
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Karola_82

hej

jesli macie w poblizu miejsca zamieszkania sklep SELGROS (cos ala MACRO) idzcie tam koniecznie, sa rewelacyjne gatunkowo body z krotkim i dlugim rekawkiek, piekne wzory, rozne rozmiary za ...uwaga...4,26 zl kupilam wczoraj 13 par sa tez inne fajne ciuszki i skarpetunie w nickich cenach

Dieta (znowu): 178 cm / 64kg
Cel pt. "wakacje w sexy ciele"
do 1.06 - 9 kg (55kg)
Karola_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 14:12   #3256
Aguśkaa83
Zakorzenienie

esti wlasnie mi moj maz wczoraj zaproponowal zebym sobie na probe zrobila lewatywe w domu i po tym co Ty piszeszz to chyba go poslucham ale juz sie boje...w sumie oczyszcze sie przynajmniej Ty jestes odwazna jak w domku chcesz zrobic lewatywe...zeby tylko w drodze Cie nie zlapalo po tej lewatywce co do golenia tez wolalabym sama sie ogolic nikt nie umie tak jak ja
manolita a co bedzie o 19:40? w kazdym razie trzymam kciuki i nie boj sie
poiglot Ty lubisz ogladac i czytac takie rozne straszne rzeczy, prawda? jak nie jakies masaze, potem malusie dzidziolki w 27 tyg urodzone, to teraz czyta o porodach nie moge z Toba
SZYMONEK

Stary 2009-02-04, 14:14   #3257
manolita
Zakorzenienie

Karola - dobrze wiedzieć Dzieki za info.
jakoś do tej pory omijałam dział dziecięcy w selgrosie.

Agusia - dzięki bedę miała USG, a ja przed każdym strasznie się boję.

Edytowane przez manolita
Czas edycji: 2009-02-04 o 14:16
Stary 2009-02-04, 14:17   #3258
poiglot91
Zakorzenienie

Noo widzisz .. co ja mam zrobic jak ja taka ciekawska jestem?
Naogladam sie naczytam a potem placze.. ale i tak to zaraz powtorze..
Az oczy same chca czytac i ogladac haha
Stary 2009-02-04, 14:18   #3259
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Karola - dobrze wiedzieć Dzieki za info.
jakoś do tej pory omijałam dział dziecięcy w selgrosie.

Agusia - dzięki bedę miała USG, a ja przed każdym strasznie się boję.
to trzymam kciuki bedzie dobrze
SZYMONEK

Stary 2009-02-04, 14:22   #3260
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
Noo widzisz .. co ja mam zrobic jak ja taka ciekawska jestem?
Naogladam sie naczytam a potem placze.. ale i tak to zaraz powtorze..
Az oczy same chca czytac i ogladac haha
okropna jestes bo kusisz i mnie tez to zaczyna ciekawic a potem tez placze a moj tż nie wie o co chodzi wczoraj wieczorkiem wyplakalam sie w jego rekaw ze nie urodze i musi byc przy mnie ale ze nie musi ze mna oddychac ale zeby mnie chociaz trzymal za reke chyba go namowilam ale jeszcze tak na 100% nie wiem ale juz zaczyna w nim cos sie dziac jak ja sie tak zachowujebede mu mowic codziennie ze nie dam rady i wogole az sie zlituje i zamowimy porod rodzinnytylko zeby sie w miare szybko zdecydowal zeby nie bylo za pozno
SZYMONEK

Stary 2009-02-04, 14:23   #3261
pakusia86
Zakorzenienie

marika2121 heheheh z proboszczem hihihi tez niezle

poiglot91 pieknie wyglasz kochana

esti1984 kurcze ja wlasnie nie wiem co zrobic... mam bardzo wrazliwa skore na fredce czy bozence (jak wolicie)
ogolnie sie nie depiluje bo mam straszne krostki... wygladaja jak pryszcze za kazdym razem jak probowalam to masakra... boje sie ze jak teraz zaczne sie depilowac to jakis zakarzenie sie wda i zaszkodzi dzidzi... z drugiej strony do porodu isc zarosnieta no nie wiem...
jak mysliscie dlaczego moge miec takie brzydkie krostki po depilacji??? o higiene przeciez dbam

manolita nic sie nie boj wszystko napewno okej ale kciukasy bedziemy trzymac

Aguśkaa83
ty to jak moja siostra z tym gadaniem przez sen
pamietam jak na ferie do babci w gory jezdzilismy i kiedys pamietam jedna noc.... spalam z siostra na jednym lozku ana drugiem dziadzio i babcia... ogladamy z babcia jakis program dokumentalny a za raz moja siostra cos tam zaczyna gadac przez sen... ucichla i wtedy dziadzio zaczol i tak sobie "rozmawiali" przez sen chyba z 15 min a my z babcia mialysmy taki polew ze hej... tak to fajnie wygladalo jak naprzemian gadali hehehehe.... szkoda ze nie bylo wtedy takich tel komorkowych jak teraz to bym nagrala

Stary 2009-02-04, 14:23   #3262
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
*kaalinaa* - hmmmm.... u mnie w przychodni jest duża kartka że do pobrania krwi prosze przychodzicz na czczo, więc ja zawsze śmigam z rańca oddać na głodniaka . Jeszcze chwilke te 2 tygodnie Ci zlecą i będziesz się byczyć razem z nami .
Ja pytałam się u siebie w laboratorium i mi powiedziano, że tylko przy glukozie i niektórych innych parametrach trzeba, ale do morfologii nie. W sumie to logiczne bo czy jesteś na czczo czy po jedzeniu to krwinek masz tyle samo

Już nie mogę się doczekać żeby z Wami pisać częściej, żeby buszować po sklepach za ciuszkami, żeby zacząć projektować naszą sypialnię i kącik dla córeczki

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 14:30   #3263
poiglot91
Zakorzenienie

Agusia ja tez wczoraj powiedzialam tz ze nie chce rodzic.. hehe
On juz chyba ze mna ledwo wytrzymuje.. przez te moje humorki.. nerwy itp..
ale trudno no co ja sama ze soba ledwo wytrzymuje a zyc musze :P
Boje sie porodu ale powiedzialam ze ja jedynie co chce to dobrego tlumacza przy porodzie.. albo polska polozna.. tzta nie chce.. bedzie mnie rozpraszal hehe
dam sobie sama rade

pakusiu dziekuje

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-02-04 o 14:36
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 14:32   #3264
Aguśkaa83
Zakorzenienie

pakusia jak pracowalam kiedys w sklepie to sprzedawlam marchewke mezowi przez sen
SZYMONEK

Stary 2009-02-04, 14:36   #3265
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
Agusia ja tez wczoraj powiedzialam tz ze nie chce rodzic.. hehe
On juz chyba ze mna ledwo wytrzymuje.. przez te moje humorki.. nerwy itp..
ale trudno no co ja sama ze soba ledwo wytrzymuje a zyc musze :P
Boje sie porodu ale powiedzialam ze ja jedynie co chce to dobrego tlumacza przy porodzie.. albo polska polozna.. tzta nie chce.. bedzie mnie rozpraszal hehe
dam sobie sama rade
o jej Ty masz jeszcze stres jezykowy nie no w tej sytuacji za duzo bodzcow nie jest wskazane, wiec tż pogarszalby sprawe ale ogolnie musimy im przyznac ze sa nam potrzebni, na kims musimy sie przeciez wyzywac
SZYMONEK

Stary 2009-02-04, 14:55   #3266
manolita
Zakorzenienie

Boli i kłuje mnie kość "cpinowa" - jak ja nazwałyście.
Dziecko mnie kopie i przepycha się tak , ze mnie boli.

a drugie dziecko gada jak najete w trakcie zabawy , jak ja wytrzymam z dwoma gadłuami naraz.

za oknem szaro, ponuro... trzeba czegoś poszukac na rozweselenie.

Stary 2009-02-04, 15:07   #3267
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Moj tez tak kopie jakos ze mnie kluje w tej okolicy
a na rozweselenie prosze http://www.youtube.com/watch?gl=PL&h...eature=related
mamusia jak widac zadowolona, ciekawe czy ja klulo tu i tam ?
SZYMONEK

Stary 2009-02-04, 15:09   #3268
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
pakusia jak pracowalam kiedys w sklepie to sprzedawlam marchewke mezowi przez sen

Cytat:
Boli i kłuje mnie kość "cpinowa" - jak ja nazwałyście.
Dziecko mnie kopie i przepycha się tak , ze mnie boli.

a drugie dziecko gada jak najete w trakcie zabawy , jak ja wytrzymam z dwoma gadłuami naraz.

za oknem szaro, ponuro... trzeba czegoś poszukac na rozweselenie.
mnie tez czesto boli... jak powiedziala moja polozna to bedzie bolec wiec trzeba przetrzymac wszystkie bole

Stary 2009-02-04, 15:16   #3269
Kathi75
Zakorzenienie

DiDI to mamy dzieciatka podobne ciezarem moja mala miala 1255g w 28 TC wiec mniej wiecej tyle samo i lekarz stwierdzil ze w normie wiec jak norma to norma
poiglot91 pieknie wyglasz kochana

pakusia 86 a czym depilujesz frEDKE?? Moze masz wrazliwa skore i trzeba czyms inny a wazne jest tez po zdezynfekowac dobrze skore u mnie zawsze dziala woda po goleniu mojego meza hihi i jego balsamik i normalnie nie ma krostek a wczesniej a i owszem bywaly i nie pomagaly kosmetyki dla kobiet te po....

Aguska lewatywa zdna straszna rzecz i bardzo latwa do wykonania , pierwszy raz moze troche malo w ciebie wejsc ale jak potrenujesz to i literek cieplej wody wleci Ja swego czasu oczyszczalam sie w ten sposob sezonowo ostatnio sprzet wyrzucilam i zaluje przydal by sie przed porodem chyba musze jakis domowy sposob wymyslic

WOW JAKI BRZUCHOL moj sie chowa ten z pierwszej ciazy a mowili ze gigant

Esti to w POlsce mozna kupic gotowa lewatywe?? Czy ja cos zle zrozumialam daj namiar jak to wyglada i gdzie kupic mozna???

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 15:16   #3270
esti1984
Wtajemniczenie

manolita trzymaj się będzie dobrze ja już nie mogę się doczekać swojego usg

poiglot
Ty płaczesz jak poczytasz o porodach i ja też tyle że ja ze wzruszenia to jest piękne
wiecie co? tak sobie myślę że mogłabym być położną

nie ma koło mnie selgrosa ale w sobotę idę na zakupy

Aguśka nie nie....nie powinno mnie złapać w drodze bo zrobię w takiej kolejności....jak poczuję że to chyba już to idę na lewatywkę trzymam ile się da....robię powinność potem pod prysznic a potem końcowe pakowanie i w drogę więc nawet jeśli mi się zachce to jeszcze w domku bo lewatywę zrobię jakąś godzinę wcześniej
Twój mąż wpadł na dobry pomysł

Aguśka
o tym czy rodzisz z mężem możesz zadecydować w ostatniej chwili.... jak jedziesz na porodówkę pytają "Pan też rodzi"?
A jeśli akcja nie rozwija się sprawnie i szybko to każą tatusiowi jechać do domu i dzwonią po niego jak zaczyna się coś dziać

pakusia to weź tylko ten kawałek wydepiluj nie musisz być cała gładka a potem może posmaruj kremem? i nie ubieraj od razu majtek tylko np szlafrok żeby powietrze dochodziło i po jakimś czasie się ubierz

poiglot no właśnie...wiesz co? ja na Twoim miejscu właśnie znalazłabym polską położną i jej zapłaciła żeby była na Twój telefon i wtedy jedzie do szpitala i już nie musisz się martwić bo jest przy Tobie cały czas podczas porodu
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości