![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Antywalentynkowo.
Ale fajny temat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
Owszem- ta cała masa czerwonych serduszek, misiaczków i ogólnie czerwony szał- irytuje.
Jednak wcale nie uważam Walentynek za takie okropne święto. Kochamy na co dzień, ale tego dnia możemy sobie dać o jednego buziaka więcej, ot tak- żeby poczuć, że mamy kogoś obok i że jesteśmy kochane. To miłe, tak sądzę. Mimo tego, że nie robię jakiegoś szału tego dnia, to zawsze jakiś akcent walentynkowy u nas się pojawia ![]() ![]() Edytowane przez adoosienka Czas edycji: 2009-02-04 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z Wami co do tego, że miłość można sobie okazywać nie tylko w Walentynki
![]() ![]() Ale święto uważam za sympatyczne. Tłumy obściskujących się par mi nie przeszkadzają i nigdy nie przeszkadzały, niezależnie od tego czy byłam w związku czy nie. Oczywiście, są ludzie, który okazują sobie uczucia w sposób obsceniczny, ale na to rady nie ma, nie pojawiaja sie tylko w Walentynki. I jest jeden, ogromny plus Walentynek. Mianowicie, w inne dni wyłączenie telefonów na cały dzień i zaszycie się w domu (czy gdziekolwiek indziej) wraz z TŻ kończy się, przynajmniej w moim przypadku, obrażeniem którejś z koleżanek, czy też, najczęściej, mamusi ("No czemu nie odbierasz, ja Ci muszę coś bardzo ważnego powiedzieć! Ciocia zaprasza nas na obiad za trzy tygodnie! Pójdziesz?"). W Walentynki nikt nie śmie się przyczepić że chcę spędzić cały dzień z TŻ, nikt nie wypomina, że nie odbierałam, nikt nachalnie nie wyciąga człowieka na piwo... Tak więc, za święty spokój, zdrowie Walentynek! ![]() A co do czerwonych serduszek itp. mnie osobiście bawią ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
dzisiaj moja kolezanka fajnie podsumowała to "swieto":
jak byłam sama to go nie lubiłam, bo czulam sie samotna. teraz majac chlopaka tez go nie lubie, bo musze biegac po sklepach i wybierac sposrod tysiąca serduszek czegos niebanalnego. ja tego swieta nie lubie z prostej przyczyny: nie mam go z kim obchodzic.
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
dokładnie tak ! ja z moim byłym nigdy nie obchodziłam tego świeta.
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Ja tam nie jestem ani specjalnie "za" ani specjalnie "przeciw". Ale jak tak piszecie "anty" to jest w tym bardzo dużo racji
![]() ![]() A z tą komercją to nie przesadzajcie, bo KOMERCJA JEST WSZĘDZIE i każdy z Was jej doświadcza na co dzień. Ja np. nie dam rady oglądać reklam w telewizji, mam wtedy taki sam odruch wymiotny jak niektóre z Was na widok serduszek i zakochanych par w Walentynki. Osobiście już wolę te zakochane pary. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Każdy z nas jest inny, każdy co innego lubi, jak ktoś nie lubi Walentynek to niech ich po prostu nie obchodzi, a jak ktoś lubi to niech obchodzi. Co to komu przeszkadza? Ja tam uważam, żebyśmy lepiej skupili się na tępieniu w otoczeniu przemocy, chamstwa, oszustwa, krzywdzenia innych ludzi itd. A nie nikomu nie robiącego krzywdy "dnia zakochanych" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie poczytalem temat i jakos srednio co poniektorych rozumiem. Mi to "swieto" raczej zwisa i powiewa - na zasadzie, jak ktos chce, zawsze moze wykorzystac jako mily pretekst do zrobienia czegos ekstra, jesli nie to nie, ale zeby jego nie lubic/nie cierpiec itd
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
Ja wysyłam kartki do bliskich mi osób, do teściowej w sanatorium tez.
Z mężem się nie będę widzieć, bo wyjezdzam kilka dni przed walentynkami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Uzależnienie
|
Ja tam to święto lubię
![]() ![]() Mnie strasznie śmieszy ta ogólna nienawiść do tego święta ![]() ![]() ![]()
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Mówi się,że miłość trzeba okazywać cały rok,a nie tylko w walentynki,a jak jest z dniami typu Dzien Babci,Dzien Kobiet itp.? Do kwiaciarni się nie da dostać bo wszyscy nagle sobie o babciach przypominają i je taak kochają. Chociaz przewaznie przez wiekszosc roku nie mają dla nich czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Kocham tak samo w walentynki jak i każdy inny dzień. Jakoś nie mam zdania na ten temat.. wszędzie jest komercja. Jak jest dzień bez papierosa, dzień orgazmu, dzień słonia , to niech też jest dzień zakochanych. Tylko trochę wkurza ten tłok w knajpach. W tamtym roku pamiętam, że nawet obiadu nie zjadłam, bo nie było gdzie
![]()
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nie mam jakiejś niechęci do walentynek, chociaż też w żaden specjalny sposób ich nie obchodzę. Raczej unikamy miejsc zatłoczonych w ten dzień jak kina i knajpki, ale miła kolacyjka w domu jest jak najbardziej wskazana, tyle, że robimy tak często, bez specjalnej okazji.
Też nie lubię nadmiaru czerwieni (zresztą czerwony kolor toleruję jedynie na paznokciach) wszędzie pojawiających się serduszek i komercyjnego wymiaru tego święta. Nie zamierzam kupować specjalnej bielizny ani innych głupot, które są w moim związku totalnie nie potrzebne. Ale to nie znaczy, że dostaję gęsiej skórki na myśl o walentynkach. W końcu sama jestem zakochana. Nie przeszkadza mi nawet to, że Św. Walenty jest patronem chorych na podagrę i epilepsję, aczkolwiek czasem obserwuję u ludzi 14 lutego miłosną padaczkę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Sama idea święta mi się podoba,ale ta komercjalizacja miłości... Kup duże serduszko, małe serduszko, śpiewającego misia, pachnącego misia, stanik, majtki... w serduszka.... im wieksze tym bardziej kochasz? Święto miłości i zakochanych - ok, okazja do romantycznego dnia, przypomnienia sobie ze sie kogos kocha... ale to co ludzie z tego zrobili jakoś mi nie podchodzi:/
A w tym roku nie lubie walentynek, bo jestem sama i bedzie mi smutniej ![]()
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg ![]() Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Nie przepadam za Walentynkami, pewnie w jakims stopniu też przez to ze jestem sama...
No ale lekka przesada w tym dniu wszedzie serduszka... Gdzie sie człowiek nie ruszyc to wszytsko dla zakochańców... KOCHAJCIE ZAWSZE !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Łączmy się w pary, kochajmy się..!" ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Ja na szczęście mam w tym roku zjazd na uczelni dokładnie 14 lutego
![]() Kiedy byłam sama, to irytowało mnie to święto bo czułam się wyalienowana. Teraz jest mi obojętne, ani grzeje, ani ziębi. Jedyne co mnie niezmiernie irytuje to zalew czerwonej chińszczyzny w kwiaciarniach, hipermarketach, etc. Naprawde ktoś to kupuje!? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
walentynki sa swietem dla zakochanym
![]() ![]()
Warto wierzyć w miłość bo gdzieś jest ktoś kto też w nią wierzy! ![]() ![]() 18.04.2015 - 14:00 sakramentalne tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Czemu większość ludzi uważa,że jak ktoś obchodzi Walentynki to nie okazuje sobie uczuć na co dzień?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Mnie to święto ani ziębi, ani grzeje
![]() A nasze rodzime, pradawne święto miłości jest w Noc Kupały (pierwszy dzień lata) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Bleeee
![]() Zawiodłam się na miłości i nie wierzę w nią. To święto dla naiwnych nastolatek, które jeszcze nie wiedzą, na czym to wszystko polega. Aczkolwiek, i tak mi żal, że nie dostanę w ten dzień kwiatka. Chyba kupię sobie sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#88 | |
Buc
|
Cytat:
tylko jakiegoś ładnego sobie kup. ![]() też nie ciepi tego swięta, rodzą się we mnie w ów dzień iście mordercze instynkty!
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
mi to święto zwisa i powiewa, nie zamierzam w ten dzień robić nic szczególnego ale mój tż uważa, że to super święto i tak w ubiegłym roku dostałam kiczowata poduszkę w kształcie serca.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Walentynki są mi zupełnie obojętne. jakoś kupowanie czerwonych serduszek, pluszakow do mnie nie przemawia. Bo co mam z nimi zobić?? za duza jestem zeby spac z misiem, a na pólkach wystawiać nie będę. Poza tym nie lubię takich rzeczy. Kolacje wspolne jadamy kilka razy w tyg, wiec walentyknki to dla mnie zadna okazja. Ale zupełnie mi nie przeszkadza jak inni je obchodzą, niech sie tulą na ulicach. Jak mają okazję zeby spedzic milo czas, to dlaczego nie. Do restauracji mogę iść w każdy inny dzień, nie widzę prablemu aby uniknąć tłumów.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.