Antywalentynkowo. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-04, 22:21   #61
agunia1985
Raczkowanie

Dot.: Antywalentynkowo.

Ale fajny temat Mnie to "święto" zawsze śmieszyło. I prawdę powiedziawszy żaden dzień nie kojarzy mi się z tandetą tak bardzo jak ten. Jak słyszę walentynki to mam przed oczami zgraję nastolotków, całujących się gdzie popadnie. I te baloniki, małe czerwone serduszka. Wszędzie ich pełno na sprzedaż. Nie cierpię ich, nie mogę na nie patrzeć w walentynki. Za to nabierają uroku w dniu Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Ja ten dzień spędzam z Tżcikiem zamknięta na cztery spusty w domu i śmieję się z tego święta. Gorzej tylko jak muszę wyjść z domu, bo wtedy to już mi się nie chce śmiać, a zwracać obiad.
agunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 22:22   #62
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Owszem- ta cała masa czerwonych serduszek, misiaczków i ogólnie czerwony szał- irytuje.

Jednak wcale nie uważam Walentynek za takie okropne święto. Kochamy na co dzień, ale tego dnia możemy sobie dać o jednego buziaka więcej, ot tak- żeby poczuć, że mamy kogoś obok i że jesteśmy kochane. To miłe, tak sądzę. Mimo tego, że nie robię jakiegoś szału tego dnia, to zawsze jakiś akcent walentynkowy u nas się pojawia nawet kiedy zostajemy w domu przed tv w dresach, kapciuszkach na nogach i psem

Kubuś już z nami

Edytowane przez adoosienka
Czas edycji: 2009-02-04 o 22:23
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 22:26   #63
agunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Owszem- ta cała masa czerwonych serduszek, misiaczków i ogólnie czerwony szał- irytuje.

Jednak wcale nie uważam Walentynek za takie okropne święto. Kochamy na co dzień, ale tego dnia możemy sobie dać o jednego buziaka więcej, ot tak- żeby poczuć, że mamy kogoś obok i że jesteśmy kochane. To miłe, tak sądzę. Mimo tego, że nie robię jakiegoś szału tego dnia, to zawsze jakiś akcent walentynkowy u nas się pojawia
Zgadzam się. Uważam, że idea takiego dnia byłaby naprawdę sympatyczna, gdyby nie ta tandetna otoczka. Dlatego właśnie mam ochotę spędzić ten dzień w domu, we dwójkę i nie widzieć tego czerwonego szaleństwa. Poświętować sobie na swój sposób. Przecież to prawda, że dodatkowy buziak nie zaszkodzi. Okazji nigdy za wiele
agunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 22:47   #64
Lemirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vainilla Pokaż wiadomość
Czy poza mną na tym forum jest ktoś kto nie cierpi tego święta? Ktoś nie obchodzi?
Z rożnych przyczyn:
-samotność,
-świadomość obłudnej komerchy,
-lub innych?

Może jestem bez serca...ale wierzcie mi,mdli mnie na widok śliniących się par na ławkach i czerwonych serduszek na wystawach...i promowania miłosci od święta!
Ja nie lubię tego święta - interes na tym robią kwiaciarnie, knajpy itp. mój tż nie potrzebuje takiego święta żeby mi pokazać że mnie kocha, a poza tym w ogóle nie przepadam za przenoszeniem amerykańskich świąt do nas.
Lemirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 23:03   #65
lady karen
Zadomowienie

Zgadzam się z Wami co do tego, że miłość można sobie okazywać nie tylko w Walentynki zresztą praktykujemy z moim ukochanym to okazywanie na codzień
Ale święto uważam za sympatyczne. Tłumy obściskujących się par mi nie przeszkadzają i nigdy nie przeszkadzały, niezależnie od tego czy byłam w związku czy nie. Oczywiście, są ludzie, który okazują sobie uczucia w sposób obsceniczny, ale na to rady nie ma, nie pojawiaja sie tylko w Walentynki.
I jest jeden, ogromny plus Walentynek. Mianowicie, w inne dni wyłączenie telefonów na cały dzień i zaszycie się w domu (czy gdziekolwiek indziej) wraz z TŻ kończy się, przynajmniej w moim przypadku, obrażeniem którejś z koleżanek, czy też, najczęściej, mamusi ("No czemu nie odbierasz, ja Ci muszę coś bardzo ważnego powiedzieć! Ciocia zaprasza nas na obiad za trzy tygodnie! Pójdziesz?"). W Walentynki nikt nie śmie się przyczepić że chcę spędzić cały dzień z TŻ, nikt nie wypomina, że nie odbierałam, nikt nachalnie nie wyciąga człowieka na piwo... Tak więc, za święty spokój, zdrowie Walentynek!

A co do czerwonych serduszek itp. mnie osobiście bawią (oczywiście do momentu kiedy sama dostanę coś takiego, wtedy już nie jest tak zabawnie... Mój były ofiarował mi z tej okazji wielkiego lizaka z napisem "I love you"... Koszmarne w ogóle uważam że te lizaki to najmniej estetyczny atrybut tego święta ) podchodzę do tego jak do wystawy zamierzonego kiczu
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 23:11   #66
insomnieux
Raczkowanie

dzisiaj moja kolezanka fajnie podsumowała to "swieto":
jak byłam sama to go nie lubiłam, bo czulam sie samotna. teraz majac chlopaka tez go nie lubie, bo musze biegac po sklepach i wybierac sposrod tysiąca serduszek czegos niebanalnego.

ja tego swieta nie lubie z prostej przyczyny: nie mam go z kim obchodzic.
Stary 2009-02-05, 00:33   #67
uparta Marti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
Jest jeszcze taki ktos
Komercha, obłuda i milosc na pokaz

dokładnie tak ! ja z moim byłym nigdy nie obchodziłam tego świeta.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-05, 01:03   #68
claymore
Rozeznanie

Ja tam nie jestem ani specjalnie "za" ani specjalnie "przeciw". Ale jak tak piszecie "anty" to jest w tym bardzo dużo racji Ja osobiście mam takie zdanie, że jeśli związek jest udany to i obchodzenie Walentynek nie zaszkodzi, a jeśli nie jest udany to i Walentynki nie pomogą. Ja nie mam nic przeciwko temu, żebyśmy ten dzień spędzili sobie jakoś miło we dwoje z tż. I obejdzie się bez serduszek i prezentów Ale ogólnie nie jest do dla mnie jakieś wielkie halo czy coś. Ot dzień jak każdy inny.
A z tą komercją to nie przesadzajcie, bo KOMERCJA JEST WSZĘDZIE i każdy z Was jej doświadcza na co dzień.
Ja np. nie dam rady oglądać reklam w telewizji, mam wtedy taki sam odruch wymiotny jak niektóre z Was na widok serduszek i zakochanych par w Walentynki. Osobiście już wolę te zakochane pary.
claymore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 01:08   #69
claymore
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lemirka Pokaż wiadomość
Ja nie lubię tego święta - interes na tym robią kwiaciarnie, knajpy itp. mój tż nie potrzebuje takiego święta żeby mi pokazać że mnie kocha, a poza tym w ogóle nie przepadam za przenoszeniem amerykańskich świąt do nas.
No właśnie. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia Gdybyś sama miała kwiaciarnię już inaczej byś mówiła

Każdy z nas jest inny, każdy co innego lubi, jak ktoś nie lubi Walentynek to niech ich po prostu nie obchodzi, a jak ktoś lubi to niech obchodzi. Co to komu przeszkadza? Ja tam uważam, żebyśmy lepiej skupili się na tępieniu w otoczeniu przemocy, chamstwa, oszustwa, krzywdzenia innych ludzi itd. A nie nikomu nie robiącego krzywdy "dnia zakochanych"
claymore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 01:37   #70
Wyrak
Zakorzenienie

Tak sobie poczytalem temat i jakos srednio co poniektorych rozumiem. Mi to "swieto" raczej zwisa i powiewa - na zasadzie, jak ktos chce, zawsze moze wykorzystac jako mily pretekst do zrobienia czegos ekstra, jesli nie to nie, ale zeby jego nie lubic/nie cierpiec itd ? Ogolnie rzecz biorac, to zgadzam sie z tym co napisala Kira87. Jakos mam do tego tyle dystansu, ze mnie to nie wzrusza.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 06:42   #71
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Ja wysyłam kartki do bliskich mi osób, do teściowej w sanatorium tez.

Z mężem się nie będę widzieć, bo wyjezdzam kilka dni przed walentynkami.
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-05, 08:00   #72
Antilia
Uzależnienie

Ja tam to święto lubię kolejna okazja by dostać kwiaty

Mnie strasznie śmieszy ta ogólna nienawiść do tego święta że jest takie złe i taaakie komercyjne a co może inne święta nie są? renifery i bałwany w grudniu... jajka i kurczaki wiosną... Zawsze w lutym spotykam ludzi co manifestują swoją wielką niechęć do tego święta i mogą długo wszystkim zebranym opowiadać dlaczego jest ono takie złe i niedobre

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 08:35   #73
moooniaaaa
Zakorzenienie

Mówi się,że miłość trzeba okazywać cały rok,a nie tylko w walentynki,a jak jest z dniami typu Dzien Babci,Dzien Kobiet itp.? Do kwiaciarni się nie da dostać bo wszyscy nagle sobie o babciach przypominają i je taak kochają. Chociaz przewaznie przez wiekszosc roku nie mają dla nich czasu
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 09:22   #74
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Kocham tak samo w walentynki jak i każdy inny dzień. Jakoś nie mam zdania na ten temat.. wszędzie jest komercja. Jak jest dzień bez papierosa, dzień orgazmu, dzień słonia , to niech też jest dzień zakochanych. Tylko trochę wkurza ten tłok w knajpach. W tamtym roku pamiętam, że nawet obiadu nie zjadłam, bo nie było gdzie
Stary 2009-02-05, 09:25   #75
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Antywalentynkowo.

Nie mam jakiejś niechęci do walentynek, chociaż też w żaden specjalny sposób ich nie obchodzę. Raczej unikamy miejsc zatłoczonych w ten dzień jak kina i knajpki, ale miła kolacyjka w domu jest jak najbardziej wskazana, tyle, że robimy tak często, bez specjalnej okazji.

Też nie lubię nadmiaru czerwieni (zresztą czerwony kolor toleruję jedynie na paznokciach) wszędzie pojawiających się serduszek i komercyjnego wymiaru tego święta. Nie zamierzam kupować specjalnej bielizny ani innych głupot, które są w moim związku totalnie nie potrzebne. Ale to nie znaczy, że dostaję gęsiej skórki na myśl o walentynkach. W końcu sama jestem zakochana. Nie przeszkadza mi nawet to, że Św. Walenty jest patronem chorych na podagrę i epilepsję, aczkolwiek czasem obserwuję u ludzi 14 lutego miłosną padaczkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-05, 09:38   #76
zielona87
Zadomowienie

Sama idea święta mi się podoba,ale ta komercjalizacja miłości... Kup duże serduszko, małe serduszko, śpiewającego misia, pachnącego misia, stanik, majtki... w serduszka.... im wieksze tym bardziej kochasz? Święto miłości i zakochanych - ok, okazja do romantycznego dnia, przypomnienia sobie ze sie kogos kocha... ale to co ludzie z tego zrobili jakoś mi nie podchodzi:/

A w tym roku nie lubie walentynek, bo jestem sama i bedzie mi smutniej
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 09:42   #77
zabawka
Raczkowanie

GG do zabawka

Nie przepadam za Walentynkami, pewnie w jakims stopniu też przez to ze jestem sama...
No ale lekka przesada w tym dniu wszedzie serduszka... Gdzie sie człowiek nie ruszyc to wszytsko dla zakochańców...

KOCHAJCIE ZAWSZE !!
zabawka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 10:08   #78
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość

Ja nie lubię walentynek bo nigdzie wtedy wyjść nie można, wszędzie dzikie stada "pielęgnujących miłość" Do głupiego kina czy na pizzę nie sposób się dostać.

A w tym roku walentynki chyba spędzę u TŻta w domu rodzinnym, więc na wsi - tam chyba mnie ominie walentynkowy szał
No właśnie, a w tym roku do tego wypadają w sobotę . Chyba będzie przymusowe siedzenie w domu. W gruncie rzeczy teraz walentynki mnie ani ziębią, ani grzeją. Nie przeszkadzają mi te szczebioczące pary (no chyba, że są pół metra ode mnie w kinie), tylko dlaczego muszą mieć do tego specjalny dzień? Święto jako święto jest komercyjne. Co do obchodzenia go - jedni robią to "na pokaz", a dla innych jest to jeszcze jedna z okazji, by zrobić coś miłego dla partnera..
"Łączmy się w pary, kochajmy się..!"

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 10:15   #79
wesna
Wtajemniczenie

Ja na szczęście mam w tym roku zjazd na uczelni dokładnie 14 lutego .

Kiedy byłam sama, to irytowało mnie to święto bo czułam się wyalienowana. Teraz jest mi obojętne, ani grzeje, ani ziębi.

Jedyne co mnie niezmiernie irytuje to zalew czerwonej chińszczyzny w kwiaciarniach, hipermarketach, etc. Naprawde ktoś to kupuje!?
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-05, 10:22   #80
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Ja na szczęście mam w tym roku zjazd na uczelni dokładnie 14 lutego .

Kiedy byłam sama, to irytowało mnie to święto bo czułam się wyalienowana. Teraz jest mi obojętne, ani grzeje, ani ziębi.

Jedyne co mnie niezmiernie irytuje to zalew czerwonej chińszczyzny w kwiaciarniach, hipermarketach, etc. Naprawde ktoś to kupuje!?
No ba, pewnie, że kupują! Ja mam inne pytanie - czy ktoś naprawdę cieszy się, gdy coś takiego dostaje??

Stary 2009-02-05, 10:37   #81
misthy
Rozeznanie

walentynki sa swietem dla zakochanym ocztywsite jest ze osoby bez partnera nie lubia tego swieta poniewaz gdzie nie pojda to widza zakochane pary...ja mam to samo ale nie nienawidze tego swieta. Jak bede kiedys zakochana to tez bedzie to dla mnie wazny dzien. Ale ja wychodze z takiego zalozenia ze milosc sie okazuje w kazdy dzien w roku a nie tylko w dzien walnetynek.

18.04.2015 - 14:00 sakramentalne tak
misthy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 10:42   #82
moooniaaaa
Zakorzenienie

Czemu większość ludzi uważa,że jak ktoś obchodzi Walentynki to nie okazuje sobie uczuć na co dzień?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 10:51   #83
Broniecka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misthy Pokaż wiadomość
ocztywsite jest ze osoby bez partnera nie lubia tego swieta poniewaz gdzie nie pojda to widza zakochane pary...
Nie wiem skąd ten dziwny pomysł Nie mam faceta, czyli mnie to święto nie dotyczy. Tak samo jak nie jestem górnikiem, więc 4.12 to dla mnie zwykły dzień. Właśnie jak kiedyś miałam faceta, to panicznie się bałam walentynek, że wymyśli jakąś bzdurę, kupi mi misia, a ja nie będę mogła tego wyszydzić tylko będę musiała udawać, że mi się to podoba. Na szczęście zerwałam z nim parę dni przed

Broniecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2009-02-05, 10:51   #84
morelka78
Raczkowanie

Mnie to święto ani ziębi, ani grzeje po prostru nie zwracam na nie uwagi, data jest ważna tylko ze względu na urodziny mojej mamy (zresztą na drugie ma Walentyna - nienawidzi tego imienia).
A nasze rodzime, pradawne święto miłości jest w Noc Kupały (pierwszy dzień lata)
morelka78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 10:52   #85
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Czemu większość ludzi uważa,że jak ktoś obchodzi Walentynki to nie okazuje sobie uczuć na co dzień?
Nie mam pojęcia Moim zdaniem jak ktos uczuć nie okazuje to w walentynki tez się nie wysila...

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 11:03   #86
mysia79
Raczkowanie

Bleeee
Zawiodłam się na miłości i nie wierzę w nią. To święto dla naiwnych nastolatek, które jeszcze nie wiedzą, na czym to wszystko polega.
Aczkolwiek, i tak mi żal, że nie dostanę w ten dzień kwiatka. Chyba kupię sobie sama
mysia79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 11:15   #87
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia79 Pokaż wiadomość
Bleeee
Zawiodłam się na miłości i nie wierzę w nią. To święto dla naiwnych nastolatek, które jeszcze nie wiedzą, na czym to wszystko polega.
Aczkolwiek, i tak mi żal, że nie dostanę w ten dzień kwiatka. Chyba kupię sobie sama
- proszę, jeden ode mnie

REKLAMA
Stary 2009-02-05, 11:21   #88
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez mysia79 Pokaż wiadomość
Bleeee

tylko jakiegoś ładnego sobie kup.

też nie ciepi tego swięta, rodzą się we mnie w ów dzień iście mordercze instynkty!
Stary 2009-02-05, 11:23   #89
miskowa
Zakorzenienie

mi to święto zwisa i powiewa, nie zamierzam w ten dzień robić nic szczególnego ale mój tż uważa, że to super święto i tak w ubiegłym roku dostałam kiczowata poduszkę w kształcie serca.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 11:52   #90
euforia112
Raczkowanie

Walentynki są mi zupełnie obojętne. jakoś kupowanie czerwonych serduszek, pluszakow do mnie nie przemawia. Bo co mam z nimi zobić?? za duza jestem zeby spac z misiem, a na pólkach wystawiać nie będę. Poza tym nie lubię takich rzeczy. Kolacje wspolne jadamy kilka razy w tyg, wiec walentyknki to dla mnie zadna okazja. Ale zupełnie mi nie przeszkadza jak inni je obchodzą, niech sie tulą na ulicach. Jak mają okazję zeby spedzic milo czas, to dlaczego nie. Do restauracji mogę iść w każdy inny dzień, nie widzę prablemu aby uniknąć tłumów.

euforia112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości