Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-05, 17:13   #3481
gosikk_s
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
gosikk u mnie tez... trzy razy sie juz potwierdzil chlopak wiec jak moze byc inaczej
poiglot moj tż narazie o drugim bobasku nie chce slyszec(a tez chcialabym druga dziewczynke), juz ma dosc jednej mojej ciazy
Mój TŻ od razu jak dowiedział się że będziemy mieć Synka powiedział że lepiej na jednym poprzestać bo z tego co widać w jego rodzinie drugi też byłby chłopak Mam dokładnie to samo wrażenie więc o drugim dziecku nawet nie myślę. Zresztą mam tyle problemów w ciąży, panicznie boję się porodu więc powtórka nie wchodzi w grę, musiałabym być 10 lat młodsza.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 17:13   #3482
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
moj tz to chcial sobei zrobic od razu drugie.. bo powiedzial ze od razu lepiej dwojke..
pff
na bank.. ja powiedzialam ze tak za 8 lat..
ale jak sie dowiedzialam ze to chlopak to stwierdzilam ze jednak za 4.. hehe
a tak napowaznie.. to zalezy ..
jak sie juz ogarne pokoncze to co mam pokonczyc skoncze te kursy czy studia to pomysle nad drugim
narazie jedno starczuy mi sie niespieszy
ja to juz mysle o jakims pozadnym zabezpieczeniu po porodzie
moze nawet i spiralka
byle by sie uchronic od drugiego..
ihihhi my to tez takie niezdecydowane jestesmy ja bym tez tak ok po 4 latach chciala....
mnie to sie wydaje ze mi nie bedzie sie chcialo po porodzie ten tego, jeszcze jak mnie natna to juz wogole niech tż sie nie zbliza...on i tak pewnie bedzie sie bal, a jeszcze jak bedzie przy porodzie, to juz wogole.....ciekawe jak to bedzie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 17:14   #3483
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Mój TŻ od razu jak dowiedział się że będziemy mieć Synka powiedział że lepiej na jednym poprzestać bo z tego co widać w jego rodzinie drugi też byłby chłopak Mam dokładnie to samo wrażenie więc o drugim dziecku nawet nie myślę. Zresztą mam tyle problemów w ciąży, panicznie boję się porodu więc powtórka nie wchodzi w grę, musiałabym być 10 lat młodsza.
wlasnie ja tez sie boje ze drugi moglby byc chlopak, chyba bym oszalala z trojka facetow w domu
SZYMONEK

Stary 2009-02-05, 17:19   #3484
poiglot91
Zakorzenienie

ja nie chce zeby moj tz byl przy porodzie bo chyba wogole straci apetyt na psytulanka
Stary 2009-02-05, 17:23   #3485
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
ja nie chce zeby moj tz byl przy porodzie bo chyba wogole straci apetyt na psytulanka

moj chce byc przy porodzie a zreszta jak planowalismy ciaze setki razy o tym rozmawialismy i zawsze mowil ze bedzie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 17:24   #3486
boszenka69
Zakorzenienie

Poiglot Ryan bardzo mi sie podoba Pewnie, walcz o swoje A co do Rudolfa...to wiadomo z czym sie kojarzy Mialam kiedys kocura Rudolfa-strasznie zlosliwe zwierze
Agusia powiedz mi kochana, gdzie te Twoje boczki? Bo cos ich znalezc nie moge Laseczka

Apropos wygladu w ciazy...u mnie wszystko zaczelo sie zmieniac...waga od tygodnia stoi w miejscu, opuchlizna zeszla, nie wiem co sie dzieje heh Cos czuje, ze na koncowce ciazy nadrobie... I jeszcze ostatnio w pracy jakis facet mnie podrywal i pytal czy mam faceta... A ja mu mowie, ze mam dziecko i pokazuje na brzuszek... Facet od razu "Oh my God" i w tyl zwrot Wiecie co dziewczyny, nikt tego mojego brzucholka nie zauwaza! choc jak dla mnie to jest calkiem spory... Nikt mi miejsca nie ustepuje! Nawet w sklepie w sasiedztwie sie dziwili jak Maz powiedzial,ze w ciazy jestem. Albo glupie komentarze ludzi z pracy co do wielkosci mojego brzuszka... Wkurza mnie to i mam kompleksy! Pytalam sie ginki to mi tlumaczyla, ze brzuszek nie bedzie duzy, bo jestem bardzo wysoka i mam szerokie biodra, ale juz mam dosyc tlumaczenia tego kazdemu wrrr.... Ludzie nawet nie pomysla o tym, ze glupim gadaniem moga mi sprawic przykrosc Musialam sie wygadac, bo TZ to juz sluchac mnie nie moze hihih :P
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 17:25   #3487
poiglot91
Zakorzenienie

moj nie chce.. hehe jak wczoraj wlasnie mu mowilam ze wiekszosc z was bedzie miala tz w tej chwili kolo siebie to on sie na mnie spojrzal i powiedzial'' ale ty nie chcesz prawda?'' .. a ja ze prawda a jak
hehe

boszenka Rudolf to dla mnie tragedia....
ale sa gusta i gusciki ja tam nikogo krytykowac nie bede.. przeciez

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-02-05 o 17:26
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 17:25   #3488
gosikk_s
Zakorzenienie

Poiglot, oj spiralki to bym sobie nie założyła. Preferuję prezerwatywy, w ostateczności pigułki...

Stary 2009-02-05, 17:27   #3489
poiglot91
Zakorzenienie

tyle ze ja nie moge prezerwatyw uzywac chyba mam od nich uczulenie.. bywa ze strasznie ale to strasznie swedzi
a pigulek boje sie troche.. ze to wplynie na moja plodnosc albo ze spadnie mi libido.. albo ze zaczne tyc..
Nie wiem..
Stary 2009-02-05, 17:28   #3490
Aguśkaa83
Zakorzenienie

rozmawialam z roznymi facetami ktorzy uczestniczyli w porodzie, to mowili ze nie zaluja i ze nie wyobrazaja sobie zeby ich tam nie bylo. Mowili tez ze cudowna chwila i ze ciesza sie ze mogli zobaczyc jaka dluga droge kobieta przechodzi zeby urodzic bobaska nie mowili nic ze sie teraz brzydza mamusiek, ale moze sie nie przyznaja....
SZYMONEK

Stary 2009-02-05, 17:29   #3491
boszenka69
Zakorzenienie

Ja tez chce zeby TZ byl przy porodzie, ale niestety go nie bedzie, bo najprawdopodobniej bedzie siedzial tutaj w Irlandii... Ale mama obiecala, ze bedzie przy mnie. Nie chce rodzic sama.
Stary 2009-02-05, 17:30   #3492
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

boszenka ciesz sie ze tak wygladasz ja mam duzy brzuch a tez mi nikt sie nie pyta o ciaze moze w plaszcu kurtce taki nie widac nie wiem
Stary 2009-02-05, 17:32   #3493
boszenka69
Zakorzenienie

Blondynka to mozemy sie zamienic wielkoscia brzuszkow
Stary 2009-02-05, 17:33   #3494
gosikk_s
Zakorzenienie

Boszenka, u mnie też nikt obcy nie dostrzega brzuszka ale wcale mnie to nie martwi, chciałabym żeby był jak najmniejszy...Im większy tym większe prawdopodobieństwo rozstępów a i skóra potem nie wklęśnie...

Poiglot, no to faktycznie problem skoro prezerwatywy Cie uczulają Pigułki owszem, mają skutki uboczne i też bym nie chciała brać. Hmm, rzeczywiście masz ograniczone możliwości. Ale z drugiej strony, przy mnie w szpitalu poroniła dziewczyna w 22 tygodniu która zaszła w ciążę z założoną wkładką domaciczną. I ta wkładka wywołała poronienie... wcześniej nie zabezpieczyła przed zajściem w ciążę. Więc każda metoda ma wady...

Stary 2009-02-05, 17:33   #3495
poiglot91
Zakorzenienie

ja mam krotka kurtke wiec widac.. mam plaszczyk ale tu jest zagoraco na taki plaszcz..
wiec zakladam getry pod cycuchy az.. pod to koszulke na to bluzke , bluze i kurtke zeby brzuszka nie przeziebic bo kurtalka naprawde dosc krotka..:P
Stary 2009-02-05, 17:33   #3496
Aguśkaa83
Zakorzenienie

boszenko dziekuje i nie przejmuj sie komentarzami! Poza tym jest zima i jestesmy ubrane bardziej niz np w lato i mniej widac...ja tez sie tym zawsze bardzo przejmowalam ale nie ma co sie denerwowac...
SZYMONEK

Stary 2009-02-05, 17:34   #3497
poiglot91
Zakorzenienie

ale wkoncu musi byc jakis dobry sposob.. moze odpowiednie dopasowanie pigulek nie ma zadnych skutkow ubocznych/.???
nie wiem u mnie naprawde ciezko..
napoczatku moglam uzywac prezerwatyw potem juz nie..
Stary 2009-02-05, 17:36   #3498
boszenka69
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny
Moze mi jeszcze brzusio wystrzeli Mam taka nadzieje
Patrzcie co znalazlam w sieci... Fotobloga pewnej malej Blanki...http://blanka.chudkiewicz.com/
Sliczne zdjecia i piekna dziewczynka! Wymyslilam sobie wlasnie, ze tez zaloze coreczce takiego bloga Bedzie miala potem fajna pamiatke.
Stary 2009-02-05, 17:37   #3499
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Blondynka to mozemy sie zamienic wielkoscia brzuszkow

hihihi

ja sie fatalnie dzisiaj czuje nie wiem czy nie powinnam pare dni polezakowac
Stary 2009-02-05, 17:41   #3500
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
ale wkoncu musi byc jakis dobry sposob.. moze odpowiednie dopasowanie pigulek nie ma zadnych skutkow ubocznych/.???
nie wiem u mnie naprawde ciezko..
napoczatku moglam uzywac prezerwatyw potem juz nie..
Dobrze dobrane pigułki nie powinny wywoływać żadnych skutków ubocznych. Tylko że np. u nas lekarze z reguły przepisują w ciemno... dostaniesz jedne, źle tolerujesz to przepisuje Ci następne. I tak możesz próbować...A każdy organizm jest inny i reaguje inaczej, można się długo naszukać właściwych.

Stary 2009-02-05, 17:42   #3501
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

boszenka ale Blanka ona ma fajne wyrko i pokoj
Stary 2009-02-05, 17:46   #3502
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze dobrane pigułki nie powinny wywoływać żadnych skutków ubocznych. Tylko że np. u nas lekarze z reguły przepisują w ciemno... dostaniesz jedne, źle tolerujesz to przepisuje Ci następne. I tak możesz próbować...A każdy organizm jest inny i reaguje inaczej, można się długo naszukać właściwych.

nie wiem jak robia tu lekarze .. zapewno sie dowiem)
a w razie czego np kiedy moje libido by spadlo czy mozna to potem jakos naprawic?
Stary 2009-02-05, 17:48   #3503
boszenka69
Zakorzenienie

Blondynko to mykaj do lozeczka wypoczywac
No wlasnie tez zakochalam sie w pokoiku malej Blanki i juz sie nie moge doczekac chwili kiedy bedziemy miec z Mezem swoje wlasne mieszkanko i zrobimy malej pokoik jak z bajki...Marzenia
Poiglot ja w trakcie swojego krotkiego zycia nalykalam sie sporo tabletek anty i nie takie to straszne Dzieki niektorym buzia sie poprawiala i waga spadala Tymbardziej, ze teraz robia takie tabsy specjalnie dla mlodych kobiet...z niska dawka hormonu Warto sprobowac Tylko najlepiej znalezc jakiegos dobrego gina, zeby nic w ciemno Ci nie przepisywal.
Stary 2009-02-05, 17:50   #3504
poiglot91
Zakorzenienie

u nas sie idzie do GP..kazdy tu ma swojego lekarza i on mnie jakos nakieruje..:P
Stary 2009-02-05, 17:54   #3505
Fionka21
Raczkowanie

Kochane ja tylko na chwilkę.. Mój tz-cik widział Wasze zdjęcia, i od razu stwierdził, że jesteście PIĘKNE! I powiedział, że mam wam przekazać żebyście się nie przejmowały żadnymi głupimi uwagami i powiedział jeszcze że to przesyła tym tz-cikom, którzy twierdzą, że kobitka w ciąży nie ma sexapilu, czy w ogóle jest mało podniecająca :

aha.. i powiedział,że nie rozumie tz-tów którzy się boja sexu.. bo twierdzi że sex z "wielorybkiem" (tak mnie czule nazywa..- w poprzedniej ciąży też, ale to tak czule mówi że mu wybaczam ) jest w 100% przyjemniejszy, bo już nie myśisz o "zrobieniu dzidziusia" tylko o przyjemnościach.. eh... ide sie leczyc.. tymi "przyjemnościami".. Działają lepiej niż niejeden antybiotyk

poiglot- przekaż swojemu tz-cikowi że mojemu sie podobasz, to może będzie zazdrosny i sie przekona,że śliczna z Ciebie dziewczyna bez względu na brzusio

Edytowane przez Fionka21
Czas edycji: 2009-02-05 o 17:56
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 18:03   #3506
malwa1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
wklejam swoj brzuchol, bo brzusiem nie mozna go nazwac dzis rano zrobione aha no i ja to mam boczki kochane
Brzusio spory ale te boczki to sama widzisz

Cytat:
dziewczyny a jesli ja chce karmic piersia to i tak mam wrazie czego te buteleczki zakupic? czy jak..
Tak bo jesli sciagniesz wiecej pokarmu i bedziesz gdzies w miejscu publicznym to nie bedziesz musiała cyca wyciagac tylko dasz w butelce albo jak z kims niunia zostawisz na poł dnia to tez musi ten ktos w czyms podac mleko

Cytat:
jak zamrozisz? ja to jestem kompletnie zielona.. same widzicie
nie smiejcie sie zabardzio ze mnie
czyli cos do sciagania mleczka tez by sie przydalo?
Na pewno musisz kupic laktator oczywiscie nie najtanszy bo sie zameczysz.Musisz na poczatku odciagac mleko zeby ci sie wiecej produkowało bo mały moze nie umiec zbytnio ssac wiec trzeba butla dokarmiac a pokarm sie mrozi w specjalnych woreczkach

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
tutaj sa jeszcze pojemniki chyba bardziej poreczne mozna do mikrofalowki wlozyc
powiedzcie czy mikrofalowka nie zaszkodzi dzidziusiowi moze to glupie pytanie ale ja nawet sobie nic w niej nie robie.
Wiesz ja jestem przeciwna mikrofali-dla dziecka.Np sztuczne mleczko to u nas sie robi z gotowana woda a tutaj w Belgii zimna mineralna najtansza mleko w proszku wymieszac i zagrzac w mikrofali a fuuu w zyciu tego bym nie dała dziecku toz to jak trucizna
Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość

Apropos wygladu w ciazy...u mnie wszystko zaczelo sie zmieniac...waga od tygodnia stoi w miejscu, opuchlizna zeszla, nie wiem co sie dzieje heh Cos czuje, ze na koncowce ciazy nadrobie... I jeszcze ostatnio w pracy jakis facet mnie podrywal i pytal czy mam faceta... A ja mu mowie, ze mam dziecko i pokazuje na brzuszek... Facet od razu "Oh my God" i w tyl zwrot Wiecie co dziewczyny, nikt tego mojego brzucholka nie zauwaza! choc jak dla mnie to jest calkiem spory... Nikt mi miejsca nie ustepuje! Nawet w sklepie w sasiedztwie sie dziwili jak Maz powiedzial,ze w ciazy jestem. Albo glupie komentarze ludzi z pracy co do wielkosci mojego brzuszka... Wkurza mnie to i mam kompleksy! Pytalam sie ginki to mi tlumaczyla, ze brzuszek nie bedzie duzy, bo jestem bardzo wysoka i mam szerokie biodra, ale juz mam dosyc tlumaczenia tego kazdemu wrrr.... Ludzie nawet nie pomysla o tym, ze glupim gadaniem moga mi sprawic przykrosc Musialam sie wygadac, bo TZ to juz sluchac mnie nie moze hihih :P
Kazda z nas chce miec ten big brzusio zeby sie nim chwalic ale niestety nie mozna miec wszystkiego.Ja na poczatku narzekałam na brak brzuszka a teraz nie robie sobie z tego problemu urosnie to urosnie nie to nie wazne zeby dzidzius był zdrowy takze głowa do gory a głupich komentarzy to ja sie tyle nasłuchałam ze az mi sie płakac chciało typu:a gdzie ten twoj brzuch?ja to miałam od razu a po tobie to nic nie widac...i takie tam
Cytat:
Poiglot, oj spiralki to bym sobie nie założyła. Preferuję prezerwatywy, w ostateczności pigułki...
JA czytałam ze kobieta za wczesnie zaszła w ciaze po uzyciu spiralki i urodziła dziecko ktore miało wrosniete w głowke kawałek spiralki!!!Wszystko jest na nic i pigułki tez to co brac???
Stary 2009-02-05, 18:08   #3507
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Fionka ale mnie rozbawilas
malwa dziekuje

ja przy pigulkach tylam, a bralam logest, wiec takie z najmniejsza dawka hormonow, podobno...
cos mnie glowa rozbolala...i jakas taka senna jestem
SZYMONEK

Stary 2009-02-05, 18:17   #3508
poiglot91
Zakorzenienie

fionka hehe dobra jestes**

a mi wyszla zaostra zupa.. zaduzo piepszu chyba ;(
mi smakuje taka ale tz bedzie miny robil
oj nic mi osttanio nie wychodzi..;(
Stary 2009-02-05, 18:26   #3509
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
fionka hehe dobra jestes**

a mi wyszla zaostra zupa.. zaduzo piepszu chyba ;(
mi smakuje taka ale tz bedzie miny robil
oj nic mi osttanio nie wychodzi..;(
naszykuj duzo wody
SZYMONEK

Stary 2009-02-05, 18:30   #3510
poiglot91
Zakorzenienie

hehe ide sie zaraz wykapac i chyba sie poloze na troche bo ledwo zyje... spiaca jestem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości