|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
|
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Rozeznanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Temperaturka rośnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Zakorzenienie
|
molka, bdzie dobrze, tyle ciotek sie martwi o majunie
![]() ja mam sposob na ubieranie dziecka - w pionie. jak ktos moze mi pomoc to jeszcze lepiej, przodem do mnie trzymaja polke, a ja ja ubieram "od dolu". jakos mniej krzyczy wrzaski to sa po kapieli... potrafimy siedziec po pol godziny w wannie, po czym dziecko przeistacza sie w diabla - drze sie jak opetane przy smarowniu lotionem, pieluszce. dopiero flaszka ja zamyka |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gorączka u małych dzieci zaczyna się od 38,5 stopni i dopiero wtedy trzeba ją zbijac-nie wcześniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Zadomowienie
|
scorpionec no to niezly wyczyn,ja tam lubie karmi i brakuje mi go,tym bardziej ze kawowy zrobili
![]() nelijka nie pomoge,my uzywamy zasypki po kazdej zmianie i moze to pomoglo zeby nie miec ![]() katakumba super,gartki dla TZ,ojpewnie oblewacie przez skypa ![]() ![]() molka u nas czesto bywa 37 ale taki urok mlodego,bo bardzo ruchliwy,ale skoro kupa za kupa leci to idz kobitko lepiej do lekarza,z tempka nie boj sie,podobno normalne to u dzieci,jak jest 38 i 5 to juz mozna powoli panikowac,trzymam kciuki an.ka.b mlody tez lubi spacery itp,i raz jak nam sie darl to sie okazalo ze mu nie wygodnie bylo,wyjelismy kocyk i luzik,spal 2 godzinki,moze twoje dziecie tak samo? to ja chyba mam dziwne dziecko,bo mlody malo kweka na ubieranie w kombinezon,ale moze dlatego ze to trwa jakies 2 minutki ale czapy za to nie cierpi to sie wzielam na sposob i kupilam wieksza,taka uszatke i luzik.Nie wiem co bedzie jak kurtale kupimy,bo nastepnego kombinezonu nie potrzebujemy,cieplo tu mamy.Po kapieli maz ubiera mlodego i tez malo kweka chyba ze baaardzo glodny,ale odkryl niedawno kubusia i towarzystwo na scianei to sie wgapia i my go wtedu sru w pizamke. Aha zaczelismy uzywac pizamek,znaczy spiochow,a potem rano go ubieram jak na chlopaka przystalo,i powiem fajnie cholerka z ta pogoda,poszlismy do tesco,z okna patrze nie ma deszczu,wychodze a tam ten kapusniaczek co mnie doprowadza do mdlosci,to ekspresem bo se nie wzielam przeciez kondomka na wozek,bo przeciez nie padalo ![]() ale mlody zadowolony bo takie tempo mialam ze szok,i to na obcasach ![]() ![]()
#2076 |
Raczkowanie
|
to też przerabiamy, jeszcze smarowanie kremem i pieluszka to bywa spokojnie, ale ubieranie to męka i wrzaski, dopiero cyc wycisza całą sytuacje
|
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Rozeznanie
|
Katakumba - gratulacje
Scorpioniec - karmi ja już kilka razy piłam - pomaga na laktację, a z tego co pamiętam to Ty na ilość pokarmu nie narzekasz, więc uważaj bo możesz mieć więcej ![]() My już po lekarzu - syropki, kropelki. Mam nadzieję, ze bardziej to choróbsko się nie rozwinie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2078 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki Jo@n@ i Mbu83 uciekly od nas do styczniowek.
![]() Olimpia od godziny meczy kostke Lamaze... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oscilococilum pomoglo chyba i ciepla herbata z cytryna i miodem ![]() z zusu nic nie dostalam, musze napisac do pracy moze tam wyslali pismo ![]() Karola zawsze bardziej wedruje jak lezy na lewym boczku - mniej go lubi i potem sie wierci i znajduje ja pod przewijakiem, hehe musze wyprobowac kilka opcji z ukladaniem jej inaczej i moze przestanie sie tak bardzo przemieszczac ![]() Cytat:
dzieki za przepis bede sie musiala pobawic ![]() heh niezle z tym rozcinaniem bodziaka, ale u mnei czesto kupa ladowala na plecach i chyba juz wszytskie bodziaki bylyby pociete ![]() wlasnie ta maka ziemniaczna potrafi podobno cuda zdzialac moja babcia uzywala jej jak moja prabacia byla chora i juz nie wstawala przeciw odlezynaom i dzialalo Cytat:
![]() Cytat:
pod pachami gole sie prawie raz na tydzien i starcza ![]() Cytat:
powstrzymywalam sie zeby nie wypic duszkiem ![]() Cytat:
Cytat:
najbardziej Karola nie lubi ubierania sie, a smarowanie jest ok, nawet wyciaganie baboli czasem jest lepiej przyjete niz zakladanie bodziaka przez glowke :P Cytat:
![]() a moja rodzinka z londynu nie doleciala ![]() pojechali na lotnisko, kilka godzin tak koczowali i samolot nie polecial, bo wogole nie przylecial z polski bilet maja przebookowany na niedziele na 13,40 a chrzciny mialy byc o 10 rano no wiec przekladamy chrzciny bo jak tu robic chrzciny bez chrzestnej ![]() ksiadz jeszcze nic nie wie no ale chyba nic nie bedzie mial przeciwko mam nadzieje ,ze w niedziele juz loty beda i przyleca, bo ile razy mozna na lotnisko jezdzic i sie wracac. najbardziej mi szkoda, bo miala przyleciec moja siostra tez - i tylko na same chrzciny na 2 dni - ma lot jutro - trzymajcie kciuki zeby samolot nie polecial - dobrze czytacie :P bo jak teraz nie przyleci to przyleci w marcu na tydzien ![]() a chrzcin jak ma nie byc to po co ma sie tulac jutro chcoaiz i tak sie bedzie tluc pociagiem na lotnisko ehhh normalnie chcialoby sie dobrze, a wcale tak dokonca nie wychodzi |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurcze tak zachwalacie te zabawki ze moze sie skusze ![]() Salomea - jaki to był zkrot klawiszowy przelaczajacy klawiature maszynistki i programisty? napiszm i jeszcze raz ![]() Edytowane przez niobe7 Czas edycji: 2009-02-05 o 19:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Zadomowienie
|
ctrl+shift
|
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() no nieźle to skutki londyńskiego kryzysu nawet nas sięgneły ![]() aha zakładanie body przez glowe i zakładanie czapki przed spacerem to u nas tez histerie wywołuje.. kombinezon oki ale czapka.... nie wiem o co tym dzieciakom chodzi..moja tez ma z 5 czapek kazda i nny model i zadna jej nie pasi.. ![]() Cytat:
mbu i joanna nas opuściły?? nie ładnie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mbu i joana ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Nareszcie odzyskałam kompa! Nie wiem jak mam Wam dziękować za wszystkie odpowiedzi, jesteście po prostu kochane!!!!! ![]() Wybaczcie, że nie odpiszę każdej z osobna, ale jestem jeszcze w trakcie nadrabiania zaległości, więc z bieżących tematów przeczytałam tylko wasze odpowiedzi (ale ze mnie egoistka ![]() A wczoraj przeżyłam koszmar.. Miałam zapalenie piersi, porobiły mi się guzki, miałam wysoką temperaturę, straszny ból głowy, drgawki i było mi tak słabo, że bałam się wziąć małego na ręce, a niestety byłam sama. Na szczęście przyszła położna i tak mi rozmasowała cyce, że wieczorem było już ok, no i paracetamol pomógł na tempkę. Więc jestem tym bardziej cała głupia, bo zatory się robią z nadmiaru pokarmu, tak? ![]() ![]() ![]() Dziękuję Wam za Wasze rady, będę oczywiście próbowała, nie zamierzam się poddawać. Najwyżej, będę karmiła i piersią i butelką. Pozdrawiam wszystkich cieplutko!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2086 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Chyba mnie pokręciło
![]() ![]() ![]() Buziolki |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super,że udało się rozmasowac piersi. A swoją drogą to takie dziwne, że po takim czasie dopiero zastoje się robią?? A ja myślałam, że to już za nami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Zadomowienie
|
Przepraszam, ze jeden pod drugim, ale od kilku dni mam się spytac i ciągle zapominam.
Kiedy wasze maluszki zaczęły przekręcac się na brzuszek?? I czy jakoś im pomagałyście?? Czy ktoraś z was bierze może Azalię? |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeszcze zamiast dwukropka jest np duze L i wogole te znaki sa gdzies nie wiadomo gdzie Ł= Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wiem, jak ktoras ma pomysl jak pomoc, jakies cwiczonka to podzielcie siewiedza - moze trzeba jej pokazac ze tak mozna? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak lezy na kocyku to ją turlam w obie strony... moze kiedyś zalapie i wykona to sama ![]() azalia ma ten sam sklad co cerazette tylko producent inny... rozwazam branie tych tabsów ![]() ![]() dzięki za wyjaśnienie w spr klawiatury ![]() ![]() drobcia wytrwala jesteś o 4 rano..zaleglości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Raczkowanie
|
Mi Azalię lekarz chciał przepisać, ale mam wrócić jak dostanę @.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja biorę azalię już jakieś 10 dni i żadnych efektów ubocznych nie widzę, oprócz tego , że ciągle mam plamienie. Lekarka mnie uprzedziła,że tak może byc tylko ja osioł nie spytałam jak długo może sie utrzymywac, a teraz oczywiście nawet zadzwonic nie mogę bo babka będzie dopiero w poniedziałek. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Rozeznanie
|
drobciaa - witaj
![]() Moja mala chora, tak jak xandra-ja też wzielam ją do łóżka żeby ją miec na oku bo ma straszny katar i do tegi ten urywający kaszel ![]() Wczoraj caly dzien mala nie chciala pic mi z piersi, odciagalam i dawalam butelką. Dzis pila tylko przez chwile, nie wiem o co jej chodzi, mam nadzieje ze to chwilowe. Co do przewracania sie na brzuszek, to nasza mala nawet jak się ją połozy to nawet 10 sekund bez płaczu nie wytrzyma, tak więc nie spieszy się jej żeby samej sie na brzuch przewracac. No i po kąpieli moja mama sprawdzala czy prawym kolankiem dotkie lewego lokcia i na odwrot i nie dotknela ![]() a od kiedy maluszki biora zabawki do rąk |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Zadomowienie
|
Możesz jak najbardziej. My wody morskiej uzywamy od czasu do czasu tak profilaktycznie, jak w domu jest sucho. No i oczywiście to było zalecenie lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Raczkowanie
|
Tak, chcę czekać. Znając moje szczęście, to @ dostanę lada chwila... A póki nie ma krwawienia, to nie ma owulacji, więc w ciążę nie zajdę. Poza tym jakoś mam trochę opory przed tabsami, bo się boję, że mimo wszystko hormony dostają się do pokarmu i mogą mieć jakiś wpływ na dziecko. A tabletki są stosunkowo krótko na rynku i może jeszcze nie zbadali skutków ubocznych. No nie wiem... pewnie przesadzam, ale...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam schiz ze zajde znowu w ciążę i sie nie kapne ze w niej jestem bo @ i tak nie występuje.. co do wody morskiej to kupujcie taką by miala napisane ze jest baby marimer czy sterimer ale z dopskiem babay.. bo na takiej zwyklej tez jest napisane ze może byc dla nie mowląt ale ma mocniejszy strumień... moja mala wrzeszczy przy tej baby a co dopiero jakbym jej jeszcze większa dawke zaladowała.. ![]() znów piekę ciasteczka owsiane z mąką razową - udaje ze sie zdrowo odżywiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2098 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() musze ja tez pokulac moze zaskoczy ![]() chociaz jak probuje to ssie wscieka Cytat:
niewiem jak dlugo moga sie utrzyywac plamienia ![]() Cytat:
dzis ide do ortopedy - jak nie zapomne to sie zapytam o to Moja siostra tez nie przylatuje - jej lot odwolany - nawet na lotnisko nei pojechala |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Aaliyah ale z Ciebie szpieg ![]() Co do tabletek to ja biorę cerazette i początkowo miałam plamienia. Byliśmy wczoraj z Mają u lekarza. No i niestety to biegunka. Musiała złapać jakiegoś wirusa. Na szczęście nie widać oznak odwodnienia ale musimy ją dużo dopajać bo jak się odwodni to do szpitala na kroplówki. Dostaliśmy Lakcid w ampułakch i mamy dawać jej troszkę marchewki dla dzieci rozcieńczonej z wodą. A moje dziecko jest uparte i nie chce pić z butelki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.