|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Wtajemniczenie
|
Goo wagą się nie ma co martwić - dzidziuś
![]() ![]() Ten wywiad to masakra - gość ma skrzywioną psychikę... Zazdroszczę wypadu nad morze, my może na następne wakacje, jak mały będzie miał ponad rok ![]() A ja chcę sobie dzisiaj zamówić na allegro koszule do karmienia. Stwierdziłam, że gdybym nagle wylądowała w szpitalu to nie mam żadenj koszuli, a na patologii piżamka chyba niewygodna... |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zadomowienie
|
No teraz relacja z wizyty położnej środowiskowej:
Pani była całkiem miła, taka zwykła kobietka około 50 lat, sprawiająca dobre i profesjonalne wrażenie. Jak widać to, że się wcześniej nie spotkałam wśród innych ciężarnych koleżanek z tym, że takowa osoba odwiedza przyszła mamę jeszcze przed porodem, uzależnione jest od tego, do jakiej przychodni zdrowia chodzi, czyli jest zapisana. W mojej to chyba jest normalne. Celem jej wizyty było po prostu porozmawianie ze mną, rozwianie moich wątpliwości, odpowiedzenie na pytania. Zadeklarowała, że w razie jakichkolwiek dodatkowych pytań, wątpliwości czy zwyczajnie chęci pogadania, mogę do niej dzwonić o każdej porze, że mam zapisać sobie jej numer telefonu i się nie krępować. Oprócz tego ta położna współpracuje z pielęgniarka środowiskową i lekarzem ginekologiem, więc w razie czego ich również mam do dyspozycji... Zresztą ona będzie i tak się ze mna jeszcze sama kontaktować i pewnie jeszcze mnie odwiedzi. Musze powiedzieć, że normalnie jestem w szoku, że coś tak miłego mnie spotkało ze strony naszej służby zdrowia ![]()
![]() |
#3608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-02-06 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie sadze zeby cos sie pieskowi stalo od witaminki c ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja wlasnie w takim stylu mialam slub cywilny... najpierw ceremonia a pozniej obiado-kolacja w restauracji.... nie chcialam jakiejs pompy bo wiedzialam ze bedziemy brac slub koscielny za jakis czas... goscie byli zachwyceni.... moj wujek ktory z laska przyszedl i przez cala ceremonie stroil fochy (maz mojej chrzestnej) na koniec powiedzial do mojej babci ze sie nie spodziewal ze bedzie tak kameralnie i milo... powiedzial ze on nie bedzie robil zadnych wesel tylko wlasnie takie przyjecia ![]() ja tez bylam zadowolona, bo miejsce bylo piekne... w tle gory ... piekny dworek w ktorym byla owa restauracja ![]() ![]() ![]() wlasnie w tym miejscu chcialabym urzadzic weselicho... tylko ja marze wlasnie o takim duzym (mam liczna rodzine ![]() ![]() marzen mi nikt nie odbierze ![]() ojej to znaczy ze cie nie pogryzla ![]() ![]() fajnie ze tak sie sluzba zdrowia o was troszczy ![]() ![]()
![]() |
#3610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Witam poczytalam ale malo zapamietalam
![]() Esti oszczedzaj sie wspolczuje przezyc ![]() Goo dzieciatko zdrowe TO NAJWAZNIEJSZE a wAga zajmiesz sie poporodzie ![]() Gosikk_s mam 10 w olotach do 9 na liczniku i ciekawe ile jeszcze na dupke wlezie jak mi wynik cukru wyjdzie dobry ![]() anulka anulka to Twoj pies jak moj syn pociag do witamin ma ![]() ![]() magduchahahaha ja odwolalam swoje dwa sluby Pierwszy miesiac a drugi tydzien przed ![]() ![]() Ja dzis lotem rano oddalam krew potem bylismy u kolegi MAxia teraz syn spi a na 15 mam odebrac wyniki i ide do kolejnej kolezanki i tym oto sposobem nie mam w domu obiadu dla meza hihihi a sama ju jestem zmeczona ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde, Twoje marzenia wcale nie są wygórowane, na pewno z marzeń awansują do rangi planów i tego Ci życzę z całego serduszka ![]() No właśnie mi o taka obiado-kolacje chodzi... Nie chcę wielu osób zapraszać, tylko najbliższych, więc jest szansa, że jak TŻ nie zacznie cudować z kolegami, których nazywa przyjaciółm,i to tez zamkniemy się w 20 osobach. A mniejsze koszty to dodakowy plus ![]() ![]() Wy sie smiejecie, że mnie babka nie zjadła, a ja się naprawdę zestresowałam jak do mnie rano zadzwonila, że przyjdzie ![]()
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-02-06 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
Kathi Ty to dopiero bylas niegrzeczna
![]() ![]() wiecie co...nie mam dzis do niczego weny...moj synek ma dzien leniuszka, spi pare razy puknal ale chyba sie obracal i dalej spi...a ja tez z checia dzis bym tylko spala i sie tulila do kogos.... ![]()
#3614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
czesc kochane
![]() a tz naprawil drugiego laptopa i moge sobie usiasc..(dzis ma wolne a wiadomo ze jak ma wolne to gra caly dzien prawie hehe) a moje malenstwo przez caly czas cos mi wypina hehe ![]() chyba ma zaciasno bo non stop sie rozpycha.. moglby ten brzuszek sie powiekszyc bardziej juz maguchahaha no wiec widzisz mamy ten sam problem,ale jak widac nie tylko my.. dobranie odpowiedniej antykoncepcji jest cholernie trudne z tego co slyszalam co wyczytalam;/ ja nie wiem kompletnie na co sie zdecyduje... A wiadomo zze jak bedziemy karmily piersia to zadnych hormonow nam przyjmowac nie wolno.. wiec napoczatek napewno pozostaja nam kondomy.. a co do tej spirali dziewczyny jakos nie sadze zeby to ze dziecko urodzilo sie z kawalkiem spiralki w glowce to wogole byla prawda.. jak sie ma spirale to zajescie w ciaze jest niemozliwe.. nie slyszalam nigdy o tym ze ta metoda zawiodla.. jest ona chyba jedna z najpewniejszych tylko tyle ze wiadomo ze po zalozeniu jej tez sa jakies tam komplikacje.. bo to cialo obce wprowadzane do naszego organizmu.. i powstaja jakies infekcje itp.. ale wiadomo czlowiek sie pomeczy pare miesiecy a potem ma spokoj na pare ladnych lat.. ![]() Tyle ze to tez cholera jasna niebezpieczne;/bo moga byc jakies powiklania..;/ i badzcie tu madre.. co tu wybrac jedynie to isc do lekarza i sie poradzic ![]()
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-06 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zadomowienie
|
Ja juz czasami nie moge się tak strasznie tego doczekać, że aż jestem zdenerwowana
![]() ![]()
![]() |
#3619 |
BAN stały
|
Witajcie Jak sie miewacie
![]() BO ja dzis jestem zla jak osssaaa.... -obudzil mnie o 8 rano listonosz....myslalam ze go zabije... ![]() poklicilam sie z TZ o jakos glopote brzuch mi twardnieje po 2 No-spach....EHH ![]() ![]() ![]() wszytko do DUPY!!!!!!!!!!!! jest...... ehhhh..!!!!!!!!!!!! potrzebuje pocieszenia!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
Magducha, no to ja Ci zazdroszczę tej położnej, że też u nas takich nie ma... W razie jakichś wątpliwości masz nieocenione źrodło informacji, rewelacja
![]() Kathi, ja tak myślę że mnie tylko cukrzyca ciążowa odciągnęłaby teraz od słodyczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-02-06 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja się tez cieszę, że mnie taka miła niespodzianak spotkała w jej postaci ![]() Ale co tam, w razie czego moge się nia podzielić ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
woow nie slyszalam o czyms takim.. tu naszczescie antykoncepcja jest zadarmo jesli ktos ma wlasnego Gp wiec moze i na to sie zalapie
![]() ![]() rozaliontka po pierwsze to sie tak nie denerwuj bo brzuszek od tego ci twardnieje.. wiem.. bo jak ja sie zdenerwuje to tez od razu dostaje boli i brzusio twardnieje teraz jestesmy rozdraznione i latwo nam podpasc dlatego cie slonce rozumiem ![]() a tz sie nie przejmuj ja tez sie non stop o cos sprzeczam.. hormonki ![]() ![]() ale pocieszam sie ze niedlugo to przejdzie... a jak sie kochacie to przetrwacie ten okres potem dzidzius da wam duzo szczescia i radosci ![]()
![]() |
#3624 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
mojego malenstwa kopniaczki zazwyczaj odbiegaja od normy..
czasem sie przestrasze ale juz jestem przyzwyczajona ![]()
#3626 |
Zakorzenienie
|
Rozaliontko pozloscisz sie troszke i Ci bedzie lepiej, mnie dzis tez wszsytko denerwuje, nawet dzwoniacy telefon, nie mam ochoty z nikim gadac
![]() ![]() co do seksu kochane po porordzie cos mi sie wydaje ze nie bedziemy mialy ochoty, ja jestem pewna ze przez pierwsze 3 miechy to nie bede o tym wogole myslec ![]()
#3627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3628 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe
![]() |
#3630 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.