|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
dzień dobry
w kolejny piękny, słoneczny poranek aż chce sie zyć normalnie wiosna idzie KASIA mówiłam Ci i powtórze: lepsza jedna fajna porządna kumpela niż 50 durnych "wykorzystywaczo-pseudo-debilek" |
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
A za to u nas szaro, mgliście, smętnie i ponuro... aż żyć się odechciewa
|
|
|
|
#3573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie wiem czy dam rade pojsc, maluszka na pewno nie zostawie, pojde najwyzej na slub i na sam poczatek...malego nie chce zostawic bo nie bawilabym sie dobrze...ona byla swiadkowa na moim weselu i ja mialam byc na jej....
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, właśnie sobie pomyślałam, że mój fotel przy biurku już wcale nie jest taki duży jak mi się kiedyś wyadawał ciekawe dlaczego ? czyżbym utyła, czyżby dupcia mi sie poszerzyła ? heheh.e.. fotel stanie się miarką ![]() Nareszcie przeczytałam wszystko, ale żeby to ja wiedziałą co , której chciałam z osobna napisać ![]() Wiem ,że pisłąyście o laktatorach i podgrzewaczach. Dobre rzeczy, podgrzewacz tym razem mam z Cnapolu, jest dobry i chwalony przez klientki, więc go wzi,ęłam. Sterylizator mam parowy z Dr. Braun`sa, może się przyda na te trzy butelki , które mam Przy Mateuszu też miałąm trzy i wystarczyły.Dziewczyny, jeśli mogę coś Wam zasugerować opierając się na własnym doświadczeniu, to lepiej do zamrażania mleka sprawdzają się pojemniczki niż woreczki, są praktyczniejsze. Dziękuję , ze trzymałyście za nas kciuki i cieszycie się razem ze mną, że dzidzia jest zdrowa Wczoraj wieczorem nie mogłąm wytrzymać, tak mnie bolała noga i spojenie łonowe. Boję się , ze zacznie mi się rozchodzić a to podobno nizbyt miłe.TŻ mnie ochrzanił, ze to wszystko dlatego, ze łaże jak popiepszona na długie dystanse i zawsze się śpieszę, tylko po co... Ma chłop rację, ale nie powiedziałam mu tego , z przekory ![]() Dzisiaj już będę się oszczędzać. Tylko mieszkanko posprzątam tak jak lubię, a potem lajcik, pogaduchy z siorkami i ... chciałam do CH jechać, ale pewnie TŻ mi nie pozwoli, bo tam znowu trzeba chodzić. Edytowane przez manolita Czas edycji: 2009-02-06 o 10:18 Powód: zmiana nazwy |
|
|
|
#3575 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Agusia narazie chodze do dr zawadzkiej na zagorzu (ona tez pracuje w tychach, ale ma dyżur tylko raz w tyg). mysle zeby rodzic na zagorzu bo mam blisko. w tym celu mam zamiar zmienic lekarke na dr potępa. tez myslalam wczesniej zeby rodzic prywatnie, ale sie troche boje, ze nie maja zaplecza noworodkowego (tzn gdyby bylo cos nie tak z dzidzia po porodzie, to moglbybyc problem z pomoca lub przewiezieniem do innego szpitala). |
|
|
|
|
#3576 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale dla Dzidzi to co innego, poskromię lenia i się poprawię... Cytat:
Na początku mi się nie podobało, bo kojarzyło się od razu z tym przysłowiowym wyskakiwaniem z konopi, ale teraz uważam, że imię jest ładne, a jeśli chodzi o tego Filipka, którego znam to pasuje w 100 %, a do tego nie jest oklepane, co np. dla mnie znaczenie, bo jak zawołam na placu zabaw swoją dziecinę, to nie chcę by przybiegła połowa dzieci, które się tam znajdują Cytat:
Jaki środek antykoncepcyjny wybrać Nie wiem, kiedy będziemy chcieli mieć kolejne dziecko (bo że chcemy mieć to już pewne), ale na pewno tak około mojej trzydziestki dopiero, bo chcę wreszcie naprostować zawiłe ścieżki mojej drogi zawodowej, a potem dopiero spokojnie zając się maleństwem... Powaznie rozwazamy również adopcje, więc nie wiem, czy jeszcze kiedykolwiek zdecyduje się na ciążę No chyba że będziemy w tak dobrej sytuacji, że świadomie będziemy mogli pozwolic sobie na trójkę dzieci - zawsze marzyłam, by mieć duuuużą rodzinę No ale tak trochę zboczyłam z tematu Przed ciążą próbowałam brać tabletki przez jakiś czas, ale mój organizm źle je tolerował i odstawiłam, nie chcą dalej eksperymentować z innymi. Wtedy miałam innego gina i jego lekkie podejście do tematu było zresztą przerażające - nawet mnie nie zbadał przed wypisaniem, recepty Teraz mam innego lekarza, zobaczymy co mi doradzi po porodzie Cytat:
TŻ już nawet nie komentuje tego, ale widzę po jego minie, że zaczyna go to denerować ![]() Cytat:
Kurde moaj maleńka to rzeczywiście przy waszych dzidziach jest maleńka - 2 tygodnie temu ważyła troche ponad 400 g ![]() Cytat:
Na pewno wszystko jest oki doki Cytat:
a czasem cisza jak makiem zasiał I węź tu bądź człowieku mądrym...
|
|
|
#3577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe co ja z dzieckiem w tym czasie zrobię
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja tak a moze sie znamy
|
|
#3580 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaaaaaa
Dziewczyny!!!Przed chwilą dzwoniła do mnie pielęgniarka (albo położna - z nerwów nie pamiętam) środowiskowa i przyjdzie niebawem ![]() ![]() ![]() swoją drogą skąd ona wie, że jestem w ciąży i skąd ma mój numer!!!To normalne? do Was też tak przychodzą, czy ja jestem jakimś patologicznym wyjątkiem i trzeba mnie sprawdzać jeszcze przed porodem ![]() :conf used:![]()
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
magducha o jej Ty masz swoj slub...ale jakos to bedzie mysle ze przez 2 miesiace sie pozbierasz
bedzie dobrze
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Magaduchahahaha to , ze moje dziecko tyle waży to się wcale nie dziwię, ja urodziłam się z wagą 3980 gram, mój syn 3850, a dzieci siostry miały po blisko 5 kg, w rodzinie rodzą się duże dzieci, więc to naturalne.
Wkurza mnie laptop mojego dziecka, pisac normalnie nie mogę, chyba coś sobie poprzestawiał. Lecę laseczki posprzątać, bo siostrzyczki niedługo się zjawią :papa: Magaducha położna ma numer pewnie z przychodni, czasami tak chodzą, tylko się cieszyć, bo zazwyczaj pindy nawet w połogu nie chcą przyjść i zobaczyć co się dzieje. U mnie była raz, miałą przyjść drugi , ale nawet nie zadzwoniłą, ze wizyty nie będzie a ja chciałąm wtedy żeby przyszłą i sprawdziłą co z moją gojącą się ranką.Gosikk mała poprawka, podgrzewacz mam z Canpolu / jessu chyba, teraz to już sama nie wiem, zadzwonię do mamy, zeby mi powiedziała /. Nie wiem ile kosztował, ale na pewno nie był drogi, bo nie chciałąm drogiego na sporadyczne podgrzewanie mojego mleka. Edytowane przez manolita Czas edycji: 2009-02-06 o 10:27 |
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nozartuje, pewnie jak w przychodni wypelnialas blankiet z wyborem lekarza tam wpisalas swoj nr i stad go maja....ale nie wiedzialam ze polozna przychodzi ??
|
|
#3584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do sierpnia mniej więcej powinnaś dojść do siebie, no i myśl nad opieką dla dziecka... Pielęgniarka środowiskowa? Pierwsze słyszę żeby odwiedzały kobiety w ciąży, nie spotkałam się nigdy z czyms takim. Może u Was taki zwyczaj panuje? Chodzisz do gina prywatnie czy państwowo?
|
||
|
|
|
#3585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja mam nadzieję juz jakoś się ogarnąć do sierpnia Szybko wybiłam to wszystkim z główek Z moim lekarzem to różnie - raz chodzę do niego prywatnie a raz NFZ-tu, zalezy ja to tam wypadnie, rzeczywiście podawałam swój numer w rejestracji, ale nie wiedziałam, że wykorzystają go do takich celów Pierwsze słyszę, żeby nawiedzali niewinne kobiety w ciąży, ale co tam, do ukrycia przecież nic nie mam Zobaczymy czego ode mnie chcą... Tylko się dziwię, bo nie spotkałam się, żeby do którejkolwiek ze znanych mi osób przyszła taka osoba, owszem po porodzie to chyba odwiedzają, żeby zobaczyć w jakich warunkach mieszka dzidzia, ale teraz jak ja jestem w 24v tc to co oni mi będą sprawdzać
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie Ty miezkasz w Polsce? bo nie slyszlam aby u Nas ktos przed porodem przychodzil.Dziwna sprawa.
|
|
|
|
|
#3587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz jestem z zagorza, ale kiedys mieszkalam na piastów (niedaleko LO prusa). to latem bedziemy sie umawialy na spacerki. nasi chlopcy beda sie razem bawic w piaskownicy
|
|
|
|
|
#3588 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamuski
Piszecie o tych lakatorach, pogrzewaczach a ja zielona jestem. Musze zaczac sie orientowac i juz sobie cos upatrzec Cytat:
Co ja mam powiedziec, moja mama powiedziala, ze sie Malym zajmnie z checia, ale czy ja bede chciala go zostawic Jedno wesele jest na szczescie blisko, jakies 20 min drogi od domu, ale drugie jakies 100km to drugie chyba odpadnie, pojedziemy tylko na slub i obiad i wrocimy. Z reszta zobaczymy jak to bedzie, moze maly nie bedzie potrzebowal mamusi![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha, to skoro chodzisz do gina i państwowo to widać tak Cię namierzyli... ja chodzę tylko prywatnie więc nie podejrzewam żadnych nalotów. A po porodzie też mogą chodzić? Rany, nigdy o tym nie słyszałam...Może ta pielęgniarka chociaż tętno dziecku sprawdzi jak już przyjdzie...
|
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [quote=superzabula;1084853 9] No ja mam 2 sluby moich naprawde bliskich kolezanek i to tydzien po tygodniu, koniec lipca i poczatek sierpnia Co ja mam powiedziec, moja mama powiedziala, ze sie Malym zajmnie z checia, ale czy ja bede chciala go zostawic Jedno wesele jest na szczescie blisko, jakies 20 min drogi od domu, ale drugie jakies 100km to drugie chyba odpadnie, pojedziemy tylko na slub i obiad i wrocimy. Z reszta zobaczymy jak to bedzie, moze maly nie bedzie potrzebowal mamusi![]() ![]() quote] dla mnie jest problemem to weselicho jedno mimo iz jest blisko..jednak jestem nastawiona na pojscie tylko na slub i ewent na obiad oczywiscie ze Skarbem moim moja mamusia tez sie zaoferowala i wiem ze pod jej opieka dzidzia bylaby bardzo bezpieczna ale jednak wiem ze nie bawilabym sie dobrze bez mojego malenstwa...ja juz chyba postanowilam...wezme malenstwo i pojdziemy tylko i bedziemy na pierwszym tancu i obiadku i pozniej zmykamy no trudno dzidzia jest najwazniejsza. A ja na Twoim miejscu to 100 km dalej bym sobie wogole odpuscila...
|
|
#3591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale nic, czekam, zobaczymy co ona może chcieć...
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może Cię z kimś pomylili hihi...
|
|
|
|
|
#3593 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche mi go szkoda... bo ja to mam radoche jak mnie maly kopie i nic mi do szczescia wiecej nie trzeba a moj tz??? oprocz tego ze caly czas narzekam, ze nie mam ochoty na seks, ze pracuje prawie dzien w dzien... oj chyba musze sie dzis zrewanzowac Cytat:
![]() nie wyobrazam sobie tak szybko po urodzeniu swojego slubu ![]() ![]() my oddalilismy decyzje o slubie za jakies 2 lata... chcemy zeby maly juz chodzil i spokojnie mozna go zostawic na noc z kims bliskim... ja mam zamiar sie na swoim weselu wybawic a dwa miesiace po porodzie ja bym o niczym innym nie myslalam tylko o dziecku... skoro chcesz sie urwac z wesela to po co wesele robisz nie rob wesela, sam slub koscielny a pozniej jedzcie do swojego szkraba dla mnie wesele na ktorym nie moge sie bawic to nie wesele nie bedziesz sie weselic tylko smucic bo nie bedziesz wiedziala co z dzidzia ![]() Cytat:
wczesniej miala straszne problemy z ciaza i Julka urodzila sie z 1 punktem i lezala 3 tygodnie w prokocimiu, wiec to normalne ze czesto sprawdzali jak tam u niej jest... nie masz sie czego bac zbic cie nie zbije ![]() dzidzi tez cie nie odbierze wiec spokojna glowa
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
A co się martwisz? Pogada i pójdzie
Ja bym tam chciała aby do mnie "ktoś fachowy przyszedł pogadać" a może po prostu coś źle zapisali i w ich papierach np. widniejesz jako już ROZPAKOWANA i przyjdą Cię uświadamiać . SZKOŁA RODZENIA prywatnie w domku |
|
|
|
#3595 |
|
Wtajemniczenie
|
CZeść laseczki
![]() Przez kilka dnie nie miałam jak wejść na neta, ale już jestem. Przeczytałam troszkę co pisałyście... pooglądałam zdjęcia i sie zamotałam i nie wiem co pisać. Pamiętam że Zanka się rozpakowała i Esti przewróciła...![]() Teraz bedę na bierząco... ![]() Widziałam taki wózek w sklepie: http://www.2o2.pl/p,pl,2088,wozek-gl...igo-4baby.html Nie wiecie czy on jest dobry? |
|
|
|
#3596 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wtedy najkorzystniej wplywa to na łozysko i dzidziusia.Cytat:
Niemądra ty!!! Ale masz pomysły. Nie mozemy sie denerwowac, i sama nie czytaj takich wątków. Po co się dołować i denerwować.Cytat:
hehe, nie wpuszczaj obcych do domu! ![]() Wiecie co? Przygotowałam sobie rano witaminki ciążowe, żelazo i witaminę C, wyszłam na chwilę z kuchni...wracam...nie ma witaminy C, a moja psinka- uszy skulone, ogonkiem macha tak, ze mało dziury w podłodze nie zrobi i sie oblizuje same wiecie, ze nie mogłam się na nią zdenerwować. Wyglądała tak smiesznie. Dałam jej za to jeszcze jedną, mam nadzieje, ze jej nie zaszkodzi ![]() Z tego wszystkiego nie pamiętam czy ja przyjęłam witaminke. HAHA
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
witaj Małgosiu
anulka anulka witaj na pewno wit C jej nie zaszkodzi
|
#3598 |
|
Raczkowanie
|
Ja po badanku (wczorajszym) jestem bardzo zadowolona , tak jak mój gin. Dzidzia super zdrowa, mama nadal ma krótka szyjkę , ale za to ładnie zamknietą. Dowiedziałam sie że na nie trzymanie moczu nic w ciazy dostać nie mogę , więc nadal bedę "sikała po nogach".
Martwiłyście się znowu zbędnymi kilogramami i muszę was opierdzielić: proszę sie tym nie przejmować!!!!! Ja w ciązy z Zuzą przytyłam 33kg !!!! Na dole znajdziecie zdjecia zrobione w sierpniu 2002r (Zuzę urodziłam 25/03/02r) Teraz już mam 66,5kg- zaczynałam od 52kg wiec chyba nikt mnie z przybieraniem nie przebije (dziś zaczynam 25tc). W sierpniu planuję 2 tygodnie nad morzem i mam zamiar odziać się w bikini ![]() No nie - zdjeć nie będzie bo mi jakiś błąd wyskakuje |
|
|
|
#3599 |
|
Raczkowanie
|
sorki ja nie w temacie ale musiałam wam to pokazać. normalnie teraz już jestem pewna że faceci są z innej planety!
No większego idioty chyba świat nie nosił..Poczytajcie ten wywiad.. Mi szczena opadła!: "Chyba nie masz dobrego zdania o kobietach, co?" - Zapytała dziennikarka "Vivy!" Macieja Maleńczuka. "Na pewno chcesz wiedzieć? To śliski temat" - odpowiedział artysta. "Dobra. Powiem ci, bo wiele nocy nie przespałem" - dodał. Czytaj dalej i poznaj jego spojrzenie na sprawy damsko-męskie. Uwaga! Mocne słowa."W etapie ewolucji kobiety same ustawiły się w podrzędnej roli, ponieważ to są małe cwaniary. Mamią mężczyznę makijażem, perfumami, a wszystko po to, żeby go ogłupić, a potem przejąć jego konto, dom, dzieci, pozbawić go wszystkiego i na koniec jeszcze powiedzieć, że jest draniem i do niczego się nie nadaje" - powiedział Maleńczuk w wywiadzie.Zdaniem artysty, takie zachowanie kobiet to "prostytucja rozwinięta na szeroką skalę". Maleńczuk twierdzi, że nawet najdroższa dziwka jest tańsza od kobiety, z którą mężczyzna wiąże się na całe życie."Masz żonę, to płać, bo zachciało ci się z nią przespać" - twierdzi."Każda żona to dziwka, a małżeństwo to zinstytucjonalizowana prostytucja. Koniec. I kropka" - powiedział twardo w wywiadzie. Maleńczuk nie owija w bawełnę. Mówi: "Teraz jest tak, że kiedy w małżeństwie się nie układa, baba zaraz zabiera dzieci. Potem szybko znajduje sobie jakiegoś gacha, dzieci muszą na to patrzeć, a ojciec bulić, żeby mogła z tamtym sobie uwić gniazdko".Sam zapytany, czy gdyby mógł cofnąć czas, ożeniłby się ponownie, odpowiedział: "Ożeniłbym się. Nie wymagaj od artysty konsekwencji. Ale to nadal nie zmienia faktu, że małżeństwo to piekło".A czy Maciej Maleńczuk żałuje jakichś rzeczy w swoim życiu? "Wielu. Przede wszystkim chyba tego, że przespałem się z paroma panienkami, z którymi nie powinienem tego robić. Parę zdzir powinienem sobie darować" - wyznał. Wywiad z: http://muzyka.onet.pl/113771,0,0,fotonews_detail.html |
|
|
|
#3600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też chętnie pokażę trochę ciałka i wypocznę..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

nie wiem czy dam rade pojsc, maluszka na pewno nie zostawie, pojde najwyzej na slub i na sam poczatek...malego nie chce zostawic bo nie bawilabym sie dobrze...ona byla swiadkowa na moim weselu i ja mialam byc na jej....
Hej, właśnie sobie pomyślałam, że mój fotel przy biurku już wcale nie jest taki duży jak mi się kiedyś wyadawał 

Nie wiem, kiedy będziemy chcieli mieć kolejne dziecko (bo że chcemy mieć to już pewne), ale na pewno tak około mojej trzydziestki dopiero, bo chcę wreszcie naprostować zawiłe ścieżki mojej drogi zawodowej, a potem dopiero spokojnie zając się maleństwem... Powaznie rozwazamy również adopcje, więc nie wiem, czy jeszcze kiedykolwiek zdecyduje się na ciążę 

Jedno wesele jest na szczescie blisko, jakies 20 min drogi od domu, ale drugie jakies 100km
same wiecie, ze nie mogłam się na nią zdenerwować. Wyglądała tak smiesznie. Dałam jej za to jeszcze jedną, mam nadzieje, ze jej nie zaszkodzi