|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Witajcie dziewczynki
![]() A ja już szczęśliwa że wczorajszy dzień minął, bo był straszny dla mnie. Moja biedna mamusia tak się nacierpiała wyleczyli jej 9 zębów i 3 wyrwali ![]() Esti - Boże ![]() ![]() Aguśkaa83, magduchahahaha - ale żeście się rozgadały lalunie. poiglot91 - to ja niestety znam 3 dziewczyny które dzięki słynnej spirali zaszły w ciąży i sa to moje osobiste koleżaneczki więc są to pewne wiadomości. Ja chyba jednak postawie na tabletki mnie tyle lat nie zawiodły, a moja koleżanka od 2 lat bierze zastrzyki co miesiąc i tez dzidziusia nie ma, więc chyba działają te metody. Udanych zakupków, naciągnij tam Tż na cos ładnego ![]() Rozaliontka - ja też mam ochotę na przytulanki, ale niestety obawiam się że ta moja paskudna nadżerka znowu się odezwie (świania jedna), a mój Tż taki biedny w celibacie żyje, a gdzie tam jeszcze tyle miesięcy, SZOK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na szczęście jest już wszystko dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
Zakorzenienie
|
marika2121 witaj
![]() ![]() a no widzisz czasem jak baby zaczna gadac to eh....dnia by nie straczylo ![]() dobrze ze mamusia ma juz to za soba...bidulka przezyla stres i bol ale juz po wszystkim ![]() ![]() Z tego co wiem to spirala dopuszcza do zaplodnienia ale nie dopuszcza do zagniezdzenia zarodka....jak sie o tym dowiedzialam to wiem ze nigdy nie zaloze czegos takiego...... ![]()
#3664 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co koszuli to gdzies czytalam doswiadczenia kobitek ktore juz rodzily, to ich slowa, w sumie chyba maja z tym racje ![]()
![]() |
#3667 |
Raczkowanie
|
My z tz-tem postanowiliśmy po porodzie, przez pierwszy rok-a właściwie dopóki będę karmić, jako antykoncepcji używać gumek....no a później to nie wiemy.. bo ja na gumki mam uczulenie (ale z tym sobie daje rade na krótką metę)..a jeśli chodzi o tabletki, to mam wysokie ryzyko zniszczenia wątroby przy ich stosowaniu.. (taki ze mnie ludź,że nie mogę brać tabletek.. te dla ciężarnych zażywam raz na 2 dni, i uzupełniam jakąś zawiesiną..blee, ale cóż..) a tych domacicznych świństw za cholere się nie tknę!
mam koleżankę, która po tym o mało nie straciła macicy, bo jej organizm nie tolerował w środku żadnego medycznego sprzętu..i coś jej tam ropiało..biedulka się męczyła, a ja nie mogłam jej pomóc, tylko tyle że ją skrzyczałam że nie zrobiła wczesniej zadnych badan czy są jakieś przeciwskazania.. (swoją drogą to lekarz jej powinien sprawdzic czy moze miec ta spirale..).. tak że stanowcze NIE dla tych spirali i wkładek.. eh.. i co począć.. będę pewnie robić tak jak do tej pory..od kąd urodziłam Mateuszka, to mój codzienny sprzęt to termometr, kartka, długopis, eh.. i naturalna obserwacja śluzu i zapisywanie tego wszystkiego.. działało w 100% i dzięki temu mam teraz śliczną dzidziołkę w brzuszku ![]() ![]() ![]() eh.. za dużo niewiadomych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3668 |
Raczkowanie
|
znalazłam fajny sklep.. kupię tam pewnie kilka rzeczy
![]() ![]() ![]() http://www.dziecko.itl.pl/index.php ![]() Edytowane przez Fionka21 Czas edycji: 2009-02-06 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Zakorzenienie
|
Fionka ja mysle ze naturalne metody sa skuteczne ale rzeczywiscie trzeba miec w miare regularne cykle no i dobrze sie obserwowac
![]() ![]() ![]()
#3670 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jaką kupujesz tą oliwę z oliwek? i gdzie? bo chcę wypróbować.. do tej pory byłam za oliwkami Nivea i Bambino.. co do koszuli to z doświadczenia (tak jak inne mamy)polecam rozpinaną.. bo te pęknięcia mnie nie przekonują.. a niech Ci cyc "wyskoczy" podczas obchodu gdzie nie raz jest kilku lekarzy.. albo w drodze do kibelka..eh.. ja polecam rozpinaną.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3671 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3672 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() oJ biedy twoj TZ ze zyje w celibacie.... heheh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Zakorzenienie
|
Fionka tak ....im wszystko jedno i oni maja na wszystko zawsze czas
![]() ![]() Co do oliwy...kochana to jest zwykla oliwa z oliwek do kupienia w kazdym supermarkecie ![]() ![]() ![]()
#3674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ja to się rozgaduje, ale tak do popołudnia, póki TŻ z pracy nie wróci - kurde siedze w tym domu jak kołek, nigdzie sie ruszac nie chce, bo zimno, a zreszta chora troche jeszcze jestem, to musze jakieś zajęcie znależć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Zakorzenienie
|
Fionka tu mozesz sobie poczytac do czego mozna wykorzystac oliwe
![]()
![]() |
#3676 |
Raczkowanie
|
właśnie oglądam jak kąpać dzidzię
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - mydło dostanie się do oczka -za mocno ściskam dzidzię -woda za zimna/gorąca - wyślizgnie się i utopi ..itd..itd.. ![]() http://www.we-dwoje.pl/kapiel;niemow...ykul,8294.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3677 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie będę dokładnie komentować i pisać bo ...wiem że rozpęta to wojnę, więc powiem tylko tyle, ze mnie to nie zbulwersowało aż tak bardzo. Z opiniami o stosunkach damsko-męskich jest tak jak z narodami. Kilka osób wyrabia opinie dla całych nacji czy w tym wypadku płci ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Raczkowanie
|
http://www.we-dwoje.pl/kapiel;niemow...ykul,8294.html
łaaaaaaaaaaaa!!! jaki maluszek ![]() ![]() ![]() ![]() yyy... to nie to.. jak się skończy ten filmik to póżniej się wyświetlają w tym okienku takie małe ikonki-obrazki.. i tam kliknijcie.. normalnie idzie się rozpłynąć jakie niektóre są malutkie! Edytowane przez Fionka21 Czas edycji: 2009-02-06 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3680 |
Raczkowanie
|
wpadnę późnym wieczorkiem, bo teraz to idę coś schrupać i się przespać.. buziaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Zadomowienie
|
gabriellao0 - Gabi a jak Twoja wypraweczka? gotowa juz jesteś? Bo Twoja córcia to już w każdej chwili może chcieć przyjść na świat, ale Ci dobrze. A Maleńczuk to ogólnie rzecz biorąc bardzo kontrowersyjna osóbka, więc ja się nie wypowiadam ale pewnie ziarno prawdy w tym jest. Ja wiem że z niektórych kobitek to niezłe su....
Fionka21 - ojej ale masz fajowego Tż, mój to pewnie się posra w gacie nim weźmie małego na ręce, zawsze bał się wziąść na ręce takie małe bobaski, chyba że były w rożkach to tak bo objętośc większa i mniejszy strach. Ale mam nadzieje że mój będzie mi się starał pomagać, bo mam tylko jego do pomocy. Rozaliontka - no ja też go podziwiam, ale bardziej go zaczne podziwiac jak wytrzyma do jego końca hehe i nie pójdzie gdzieś na boczek (wydaje mi sie że znam go na tyle że nie zrobiłby takiego świństwa, ale nam kobitom w ciąży różne kosmiczne myśli po głowie krążą) Aguśkaa83 - moja znajoma właśnie dodawała oliwkę do wody jak kąpała córcię, bo tak jej poradziła położna i jak ją wytarła to już nie maściła więcej. gosikk_s - hehe, no ja tez wolę koszulę na zapinanie bo już nie raz widziałam jak kobitką cycuś wypłynoł z koszuli bo miały tak powycinane dekoldy, wolę tego uniknąć. A mama zasłużyła na medal i dostała już tyle buziaków że hoho. |
![]() ![]() |
![]() |
#3682 |
Zakorzenienie
|
Fionka a jak myslisz taka wanienka sie sprawdza?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3683 |
Zakorzenienie
|
a ja juz wrocilam hehe
![]() ![]() Tz kupil sobie ksiazke dla tatusiow.. o malenstwach ![]()
#3684 |
Zakorzenienie
|
marika2121 nio i ja tak bede robic, pozniej tylko pupcie nasmaruje sudocremem albo bephantenem
![]() poiglot no prosze, Twoj tż sie przejal ze kupil ta ksiazke? ![]()
#3685 |
Zadomowienie
|
poiglot91 - noooo to się tatuś bierze za lekturkę hehe, ja mojego to wołami bym do książki nie zapędziła. Ja zaraz śmigam na pocztę odebrać paczuszkę z allegro (2 pary spodni dla mojego boysa), tylko teraz zaczyna się problem bluz, sweterków tzn. okrycia wierzchniego, bo spodni mam wystarczająco. Trzeba będzie za czymś jeszcze połazić.
blondynkapoznan - ja wiem tylko od koleżanki która kiedyś takie cudo dostała od babci z Włoch że nie jest to dobre, malo funkcjonalne ona w niej wykapała 2 razy i zwątpiła. |
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A nic sobie albo dzidzi nie kupiłaś? ![]() blondynkapoznań - oglądałam na allegro te wanienki i wydaje mi się że to tylko drogi bajer. Mnie nie stać. Ja mam zamiar kąpać maluszka tradycyjnie. Ale jak uważasz że to Ci bardzo pomoże to sobie kup. Mnie tylko zastanawia czy tego hamaka na którym lezy dziecko nie trzeba codziennie suszyć itd. Bo jeśli tak to więcej zachodu niż pożytku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3687 |
Zakorzenienie
|
ja sie ulatniam na razie bo moja mama przyjechala i sie musi dzidzia w brzuszku nacieszyc. na razie kochane
![]()
#3688 |
Zakorzenienie
|
niee wlasnie:P
no chyba ze cos slodkiego i nektarynki wkoncu to dla mnie i dzidzi hehe
#3689 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Wtajemniczenie
|
A ja dostałam takie coś do kąpieli maluszka...
http://www.allegro.pl/item541481162_...ek_gratis.html z tymi dwoma gratisowymi gąbkami: http://www.allegro.pl/item541906211_...nowa_maxi.html przydaje się? A ten filmik z kąpieli niemowlaka - fajny.... ![]() ![]() Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-02-06 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.