|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
wtedy odsylaja do innego ja chce rodzic w tym co jest moj gin on jest blisko mojego domku.Ale zob jak to bedzie
|
|
|
|
|
#3752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jeszcze biorę laktator (bo nie chcę żeby mi dzidzię dokarmiali jakby co czymś innym niż moje mleczko) i swojego "jasia" bo poduszki szpitalne mnie dobijają i nie zasnę.. a tak to wszystko co jest nas liście Agusi |
|
|
|
|
#3753 |
|
Raczkowanie
|
poczytam was i zmykam, bo leje się mi ciurkiem z nosa i gardło mi rozrywa.. eh.. na szczęście małemu już przeszła gorączka i tylko od czasu do czasu pokaszluje.. zmykam bo tz się na mnie złości że nie leżę w łóżku..
|
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
blondynka wlasnie teraz jest przewidywanych duzo porodow, tez sie obawiam jak to bedzie, u mnie tez jakis wyz demograficzny rodzi i tez te szpitale przeladowane....
![]() Fionka aaaa dobrze ze dopisalas te rzeczy, rany zapomnialabym o laktatorze juz dopisuje do listy hihi
|
#3755 |
|
BAN stały
|
Hejka
Jak tam sie miewacie w sobote??? BO ja umieram doslownie.....![]() ![]() ![]() ![]() : (![]() ![]() ![]() ![]() Wymiotuje i ciagle mnie mdli....jak tak dalej pojdzie chyba sie wykacze albo pojade na pogotowie.....ehhh.....ca ly brzuch mi faluje i sie czesie.....![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie podobnie... mam liste co musze miec ze soba do szpitala od dziewczyn ktore rodzily w tym szpitalu co ja wiec juz jedno mi odpada ![]() co do laptopa to ja nie biore zbyteczny ciezar... pozatym jak dostane synka na rece to nic mi wiecej do szczescia nie trzeba ![]() Cytat:
![]() ![]() lepiej skonsultowac to z lekarzem, bo nie jestes w pierwszym trymestrze i zeby sie tam dzidzi nic nie stalo... trzymaj sie
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-tantum rose do mycia krocza -skarpetki -reczniki papierowe( zeby nie brudzic recznika po kapieli) -masc na sutki -wkladki laktacyjne Rozaliotka jedz to szpitala wez na wszelki wypadek pizame wez ze soba mame,Tż albo przyjaciólke ![]() |
|
|
|
|
#3760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tantum rose to w domciu stosowałam.. jakoś tak pierwsze 2 dni wolałam samą wodą (mineralną) przemywać krocze.. tak że do szpitala mi nie trzeba.. ale powiem wam Kochane,że dobrze jest tak wyliczać co trzeba wziąć i która z nas co bierze, bo dzięki temu jesteśmy teraz mega przygotowane
|
|
|
|
|
#3761 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...chyba
|
|
#3763 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam... Ja dzisiaj wpadłam w szał prania... biedny TŻ będzie wieszał...
![]() Ja na obiad robię dzisiaj risotto... ![]() i już się nie mogę doczekać....
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smacznego! ![]() ja musze szafy uporzadkowac rzeczy dzidzi mi sie wszedzie walaja Teściowa mowiła że już nie mamy kupowac ciuszkow bo duzo u niej trzymamy a ciagle cos z allegro przychodzi Nawet zadeklarowala ze łóżeczko kupi jak bede w szpitalu zob czy dotrzyma słowa![]() |
|
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie za miesiac przeprowadzam wiec bede mogla poprac i poprasowac ciuszki
juz zamowie lozeczko, niech stoi i ozdabia pokoj juz sie doczekac nie moge hihihi
|
#3766 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki
![]() Ja tez nie mogę się doczekać konca przemeblowania pokoju
|
|
|
|
#3767 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez chcialabym sobie wszystko w domku podszykowac ale niestety czeka nas przeprowadzka...
Dzisiaj na obiadek miałam krem brokułowy z grzankami ktory uwielbiam. Esti mam nadzieje ze u Ciebie i małej juz lepiej trzymam kciuki!!!
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie zaglebiam sie w temat wanienek
tamta fisher price duzo osob odradza natomiast polecaja wanienke firmy Onda.Musze sie kiedy przejechac do sklepu i zobaczyc obie na zywo
|
|
|
|
#3769 |
|
Zadomowienie
|
A ja sobie powiedzmy odpoczywam dzisiaj z moim Tż, byliśmy tylko u mamy, zrobiłam jej naleśniki bo wiem że bardzo lubi i zawsze zje, takie mięciutkie, beztłuszczowe. A jak rano wstałam to wziełam się za fasolkę po bretońsku, i wyszla pyszna aż Tż mnie wycałował, ogromny gar wyszedł. Wieczorkiem tylko ma przyjść mój braciszek z przyszłą żonką i pewnie opróżnią coś z barku
Małgosia - ja robiłam ostatnio, wszystko co z ryżem to kocham, w każdej postaci. pakusia86 - nio, co racja to racja, każdy szpital ma inna sytuację w niektórych nawet nie mają papieru toaletowego itd. U mnie nawet podkłady poporodowe dają z tego co wiem ale wiadomo że się też sama zaopatrzę w takie cuda. Rozaliontka - daj znać jak będziesz już coś wiedziała, może to jakieś zatrucie lub wirusik ale oby niebyło to nic złego, trzymam kciuki Fionka21 - Tż ma rację, do łóżka biegusiem i się kurować proszę gabriellao0 - czyli nadal sprawa wóziorka nie rozwiązana, a myślaąłm, że się zdecydujesz na tego volanta lub boldera, ale wiem tyle tych wózków jest że ciągle jakiś w oko wpada, mnie też to czeka. No to super, mamusia przygotowana aby wyruszyć na wyprawę życia maugoszatka - jeszcze się obróci zobaczysz, ma jeszcze dużoooo czasu. Mój to ma dziś taki dzień że jak walnie mnie z zaskoczenia to aż podskakuje, taki mały świrusek. esti1984 - cieszę się że z Tobą i małą już wszystko ok i że puścili was do domku, a co do Julki to brak słów już nie raz pokazała jaką jest bystrą dziewczynką. |
|
|
|
#3770 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() ad. 2 mnie wczoraj dopadl skurcz w lewej lydce, ale dzisiaj jest oki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
lepiej jedz do szpitala albo do lekarza ja nie lubiem ryzu
|
||||||
|
|
|
#3771 |
|
Zadomowienie
|
malutka_24 - ojej ale pusto tylko my jesteśmy na forum, wszystkie mamusie się zmyły ze swoimi brzuszkami, więc i ja zmykam miłego wieczorku pa pa
|
|
|
|
#3772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rzeczywiscie cisza na watku jak makiem zasial ![]() ja tez zmykam, bom cos glodna ![]() pewnie pozniej jeszcze wpadne |
|
|
|
|
#3773 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć brzuszki
Byłam dzisiaj w szpitalu i znowu na KTG tyle że tym razem leżałam godzinę a nie 2,5 no i jutro znowu muszę jechać....ehhh ciekawe czy na tym się skończy bo dzisiaj lekarka mi powiedziała że mnie tak szybko nie puszczą ale czuję się w miarę ok tylko kolano mam porządnie zbite i rękę....a brzuch wczoraj mnie pobolewał ale dzisiaj jest ok nic nie czytałam tylko przeleciałam ostatnią stronę: Rozalia koniecznie jedź do szpitala jak dziecko zbyt gwałtownie się rusza i nagle to nie dobrze po szpitalu pojechaliśmy do Auchanu i zrobiliśmy zakupy..... słuchajcie..za 50 zł kupiłam 28 szt body w różnych rozmiarach (do roczku) z krótkim i długim rękawem |
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis zrobilam pomidorowa i racuszki (racuchy robilam pierwszy raz) i musze powiedziec ze tż-towi smakowaly no i dzidziusiowi w brzuszku tez
![]() Bylam tez dzis na spacerku tzn poszlam na targ i sie troche przespacerowalam i tak fajnie cieplusio sie robi....tylko wiaterek wial mocny ale i tak fajnie bylo ![]() malutka dopisalam sobie jeszcze te wkladki laktacyjne, dzieki Wklejam zdjatko, dzis rano mi sie nudzilo wiec zrobilam sobie sesje, gdy tż byl w pracy :P
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
jaki fajny brzuś
Cytat:
) ...ino trza go jeszcze tylko kupić ps. oczywiście cztery koła
Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-02-07 o 18:37 |
|
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozdrawiam, trzymajcie sie tam z maluszkiem!
|
|
#3777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aguś piękna fotka...nawet nie wiedziałam że takie ładne zdjęcie wychodzi z góry |
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane;*
wreszcie udalo mi sie wejsc na wizaz:P najpierw problemy z laptopeem potem z internetem no i coz dopiero jestem uff nie czytalam jeszcze co pisalyscie ale zaraz poczytam Agusia piekny brzuch i rownie piekne zdjecie ![]()
|
#3779 |
|
Raczkowanie
|
poiglot91, własnie. Mnie się zawiesza komputer jak chce wejść, więc najczęściej sie poddaję.
esti1984, ale moze bedziesz spokojniejsza, że z dzidzia wszystko ok. A że to troche męczące... Trudno. gabriellao0, śliczny. marika2121, robiłam dwa dni temu. Niestety z racji męczących mnie gazów musiałam sobie jej odmowić. Wogóle staram sie jeść mniej wydymająco, choc to dla mnie trudne, bo najbardziej mi smakują ogórki i kapusta. ![]() Mell_xx, mniam. A ja nie czuję dziś malego i martwię się. Na dodatek mój gin jest na urlopie... I co ja zrobię?
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
esti rozumiem, tylko co dalej?? bedziesz musiala przychodzic codziennie na ktg?
jejku ze takie sierotki sie robimy z tymi brzuszkami, ja dzis brzuchem o drzwi zachaczylam ale na szczescie lekko... poiglot witaj dobrze ze laptop juz dziala ![]() pimach nie martw sie pewnie dzidzia sobie dzis odpoczywa...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

i taka spokojna
podziwiam hihi co do tej wyprawki to masz racje, w kazdym szpitalu jest roznie.
wtedy odsylaja do innego ja chce rodzic w tym co jest moj gin on jest blisko mojego domku.Ale zob jak to bedzie

ja jeszcze biorę laktator (bo nie chcę żeby mi dzidzię dokarmiali jakby co czymś innym niż moje mleczko) i swojego "jasia" bo poduszki szpitalne mnie dobijają i nie zasnę..
a tak to wszystko co jest nas liście Agusi
Jak tam sie miewacie w sobote??? BO ja umieram doslownie.....

ale powiem wam Kochane,że dobrze jest tak wyliczać co trzeba wziąć i która z nas co bierze, bo dzięki temu jesteśmy teraz mega przygotowane 

i już się nie mogę doczekać....
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK