|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
proszę bardzo ![]() całe szczęście cały stres za mną |
|
|
|
|
#3812 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo dziękuję za życzenia. Ja dziś też byłam w markecie, ale takim typowo dziecięcym. ![]() Dziękuję Kochana Cytat:
Cytat:
Pewnie się zaraz okaże że to on taka psuja i mu głupio będzie ![]() A ja dzisiaj po zakupach. Takich małych, bo wydałam tylko 32 zł. A kupiłam: szczotkę do mycia butelek i smoczków za 5,90 Patyczki dla maluchów 3,30 termometr kąpielowy (zielona kaczuszka canpol) 5,30 szczotka do włosów z grzebykiem (niebieska w gwiazdki i księżyc canpol) 5,10 gruszka do noska z miękką końcówką (pomarańczowa też canpol) 4,90 i majtki poporodowe wielorazowe (takie siateczki jak wklejała kiedyś ESTI, pakowane po 2 szt,) 7,80 Powiem Wam że chyba taniej niż na allegro... A ceny np takich szczotek do włosów wahają się między 4 zł a 24 zł. Stwierdziłam że dzidziuś nie musi mieć od razu firmowej szczotki do włosów. Przecież mu tak na prawdę nie zależy.. Zresztą śmiałam się do męża że pewnie się urodzi łyse, więc nie będę inwestować nie wiadomo ile ![]() Ale narodził mi sie pewien problem. Ponieważ oglądałam znów te cholerne wózki.... Wiedziałam już że chcę na pewno JEDO Bartatina, ale dziś znów ujrzałam Coneco Toledo, który był do tej pory na drugim miejscu, ze względu na fakt że spacerówka jest tylko tyłem do mnie.... Jednak po oglądnięciu dziś znów się waham. To toledo jest całkiem fajne ( no i tańsze ok 400 zł) I zastanawiam się czy faktycznie będzie mi przeszkadzać fakt że maluch nie siedzi przodem do mnie?! ![]() A Wy co sądzicie? Który wózek lepszy? |
|||
|
|
|
#3813 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
Nie wiem czy wy też tak miałyście że rano nie dało się wejśc na wizaż i jak próbowałam około 12 to było to samo więc się poddałam i poszłam robić obiadek. Właśnie siedze taka obżarta zaserwowałam pieczeń, kluseczki śląskie i sałatkę z kapustki pekińskiej a maluch nie dał mi zjeść bo tak po "Kaśce" skakał aż mój Tż się śmiał. esti1984 - ale świetne te bodziaki, ja niestety się tam nie wybiore do Auchana bo nie mamy jeszcze nowego autka i mamy do najbliższego 20km. więc nie chce się tłuc autobusami i to z przesiadkami, bo takie idiotyczne połączenie jest. No to niezły ten Twój zakup. I uważaj tam na was laluniu, i nie zazdroszczę tego leżenia bez ruchu, ja to taki wiercipiętek jestem. Aguśkaa83 - jeszcze ja muszę pochwalić zdjątko z brzusiem, pięknie ? A pogoda dzisiejsza jest okropna, nienawidzę takich mokrych dni, i też cały dzień w domku.gabriellao0 - no ładniutki, nie widziałąm jeszcze tego wzoru chociaż ja pewnie wybrałabym ten w kwiatuszki jednak, taki dziewczęcy. pimach - no ja większość zamroziłam fasoleczki i tylko na poniedziałek zostawiłam, bo by się nam przejadła jak taki wielki gar wyszedł.A jak maluszek? odzywa się już do mamusi czy nadal ją straszy? poiglot91 - ojjj Ty psujko, musicie naprawić kibelek, bo w nocy tyrac tyle do drugiego kibelka by mi się nie uśmiechało. Mnie też dobijają te odrosty w blondach i nawet teraz tak myślękiedy zrobić skoro maluch urodzi się w maju to dobrze by było mieć na chrzciny łade włoski czyli 5 lipca jak się uda (w 1 rocznicę ślubu) a później wesele braciszka 22 sierpień i już będą odrosty,i bądź tu mądry człowieczku. Oj to Tż tak zabezpieczył kompa, ale najważniejsze że do swoich stronek dostęp jeszcze masz. Mell_xx - ja jestem ciekawa jak teraz waga będzie szalała wolałabym żeby już się zbytnio nie ruszała w zwyż. Mi ostatnio klient powiedział że dziękuje mi za doradzenie sprzętu narciarskiego bo kupił u mnie i przy tłumie ludzi powiedział że życzy mi szczęśliwego rozwiązania, aż mi się głupio zrobiło, bo pierwszy raz ktos tak wyskoczył. Małgosia - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy pakusia86 - właśnie moja koleżanka mi mówiła że u was w Irlandii sa świetne ciuszki ale jeśli nie są w promocji to sa cholernie drogie. manolita - no takie zestawy o których piszesz są też w Tesco w podobnej cenie i bardzo fajne gatunkowo widziałam w niebieskim i kremowym kolorku z aplikacjami, bardzo fajne są. malutka_24 - no to pewnie i dla maleństwa coś w tym centrum wypatrzycie, teściowa pewnie coś fundnie |
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
marika no wlasnie..
![]() a chcesz zmienic kolorek wlosow czy zostajesz przy blondzie?
|
#3815 |
|
Zadomowienie
|
poiglot91 - ja zazwyczaj mam balejage 2 blondy 1 sarni, ale raz dla odmiany miałam 2 brązy i 1 blond i czułam sie strasznie staro. Ale myślę że ja nie mogę sobie pozwolić na ciemniejsze włoski bo jestem ogólnie blada, tym bardziej teraz zero szans na solarium, ale myślę że Tobie by pasowało w takiej mlecznej czekoladce. A po jakich objawach stwierdzasz że to może infekcja?
Małgosia - no mi sie wydaje że ten Toledo jest lepszy ale to tylko moje skromne zdanie a już tak całkiem fajny to jest V4 który ma funkcję której potrzebujesz, rozważałaś też ten typ?
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie szukam jakiegos dobrego ginekologa .. i kurde zobaczcie co przeczytalam
![]() Mam do Was serdeczna prosbe, czy ktos zna jakiegos dobrego ginekologa w Londynie? czy ktoras z Was slyszala opinie o doktorze o nazwisku Michal Kisiel z Ealingu? Potrzebuje pilnie konsultacji - jestem po dwoch poronieniach i mam wycieta tarczyce, przyjmuje dozywotnio hormony - lecz to nie jest wystarczajacy powod dla GP by dac mi skierowanie do specjalisty. A moze ktoras z Was ma jakies podobne doswiadczenia? bede bardzo wdzieczna za informacje. pozdrawiam czyli tu w tym cholernym kraju trzeba chyba miec grzyba po kolana zeby lekarz zauwazyl ze cos jest nie tak i skierowal do gina.. nie no poprostu jestem zla.. bede musiala pewnie isc prywatnie.. a z tego co czytaam to wiekszosc polskich gin. wogole nie maja pojecia o swoim'fachu''' i tylko chca pieniadze;/ marika ja mam ogolnie dziwny sluz od poczatku ciazy taki wodnisty,mleczy a czasem sa w nim takie biale grudki.. nie wiem moze ja juz tak mam.. niby od poczatku ciazy jest taki sluz..
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-08 o 15:50 |
|
|
|
#3817 |
|
Zadomowienie
|
esti
dzięki ![]()
|
|
#3818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ten Toledo fajnie wygląda, a nie chcę inwestować nie wiadomo ile w wózek na rok, bo później to jakaś lekka spacerówka się przyda.... |
|
|
|
|
#3819 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe czy ten coneco V4 jest rozkładany normalnie czy kubełkowo? No i te przednie kółka malutkie....
![]() Popatrzę zaraz na inne... Chyba ten TOLEDO najlepszy.... ale mały wybór kolorów. Zieleń i czerwień mi pasuje, niebieski tez ok.... Alem kapryśna - jak baba w ciąży Zobaczymy Może faktycznie na niego się zdecyduję.... no chyba że jednak Bartatina... Dziewczyny, niech ktoś kupi za mnie i mi po prostu do domu przniesi i bedzie problem z głowy
Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-02-08 o 16:03 |
|
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
poiglot to i jak strzeliłam gafę
rocznicę ma Małgosia a nie Aguśka![]() Małgosiu wszystkiego naj fajnie że jesteś po zakupach jak dla mnie Toledo lepszy od JEDO Bartatiny ale najlepszy Coneco v4 marika tak...rano nie działała stronka no tak jak telepać się autobusami to nie ma co marika poiglot ja robiąc blond muszę robić włoski co 1,5 miesiąca poiglot szokujące
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
haha nie no nie wytrzymam ![]() Cytat:
i musze miec rozjasniac 5-6 tonow.. ![]() no.. znalazlam jakas gin. poodbniez dobra i 60 funtow za samo badanie gin.. cholernie drogo no ale co i tak zamierzam isc.. chociaz raz przed porodem.. tzn niedlugo
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-08 o 16:10 |
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam za zamieszanie hehe
![]() ![]() i ZYCZE MALGOSIU WSZYSTKIEGO NAAAAAJ TOBIE I TOJEMU MEZUSIOWI Z OKAZJI 7 ROCZNICY ![]()
|
#3823 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja chciałam zaszaleć i zrobić gołębi blond... ale mi wyszły takie ciemne... Chyba faktycznie w ciąży farba inaczej chwyta... Trudno, następnym razem będą jaśniejsze ![]() A ja się właśnie naczytałam o tych CONECO tyle negatywnych opinii... sama nie wiem. Ładu i składu nie dojdę. Chyba nie takii zły pomysł żeby mi ktoś dał wózek, mimo że na początku zapierałam że chcę sama wybrać ![]() Cytat:
Tylko nie myślcie że7 rocznica po ślubie... ![]() Ale tak na serio to ten czas tak szybko leci że szok ![]() ![]() Czekam aż wróci z pracy, idziemy na jakieś jedzonko i do kina... A wiecie co, TŻ mi dzisiaj powiedział że cały czas mówię o jedzeniu... i chyba ma rację ![]() Bym tylko jadła albo planowała co zjem i na co mam ochotę ... |
||
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
hehe to ja wieczorem juz zasypiam i mowie do tzta zeby mnie obudzil rano...
a on mowi ''ale jak jak ciebie tak trudno obudzic?'' a ja mowie''powiedz ze masz jakies cukierki albo co'' haha ![]() od razu wstane
|
#3825 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
a wy tez macie taki sluz?
wodnisty? czasem taki jakby mleczny albo z takimi grudkami nie wiem martwie sie juz tym
|
#3827 |
|
Zadomowienie
|
Małgosia
- Boże ja też tak mam , ciągle marudzę żę bym zjadła to albo tamto, akurat teraz bym miałą ochotę na dużegooo szejka, ale nie ma szans Mc Donalds za daleko dla kogoś bez autka, buuuuu.... . V4 ma kubełkową spaceróweczkę i to mi się w nim podoba ale najbardziej mi się podoba bolder ale cena i spacerówka zrażają. Będzie BIG problem z wózkiem cos czuje. I udanego wieczorku poiglot91 - a ja niestety, jeden ruch Tż i już się budzę, a niby mamy materac który miał do tego nie doprowadzać że jeden drugiego czuje podczas ruchu. No ja też miałąm podobny do Twojego i było go sporo i ginka stwierdziła infekcję i biorę na noc takie globulki poaskudne bo po nich ten śluz taki żółty jak słońce wychodzi bo one w środku chyba jakiś płyn mają, ochyda, ale już jutro kończę i we wtorek do gina na kontrolę. esti1984 - moje włosy już bardziej zniszczone nie będą hehe tyle lat na rozjaśniaczu, ale chociaż za każdym razem stosuje odżywkę taką specjalną z salonu i dzięki niej chociaż odpada problem rozczesania włosków. |
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
czyli to infekcja
![]() podobno wodniste mleczne uplawy sa czyms normalnym w okresie ciazy.. i ze beda sie nasilac.. z kazdym miesiacem ale z tymi grudkami.. to nie wiem;/
|
#3829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyczytałam gdzieś że taki śluz w ciąży powinien być, bo to chroni dziecko żeby do niego się nie dostały wirusy i oczyszcza nasze narządy. Nic się nie martw. jak nie śmierdzi, nie piecze nie swędzi i nie szczypie to jest ok. A bieliznę moja droga to bawełnianą najlepiej Po co ma się chłop podniecać...![]() ![]() Kup sobie jakiś fajny i delikatny płyn do higieny intymnej, nie zatrzyma upławów ale pomoże utrzymać higienę. A jak zacznie swędzieć, piec itd... to idź do lekarza. Nawet prywatnie. Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-02-08 o 16:57 |
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
no dzis mnie tak troszke swedzi ale to napewno od tych koronkowych majteczek.. bo tak po nich mam od kad jestem w ciazy(bardziej wrazliwe wszystko-waidomo)
juz ich wiecej nie zaloze mam deliktany i dobry plyn do higieny intymnej.. z ziaji z kory debu..:P dla mnie rewelacyjny
|
#3831 |
|
Wtajemniczenie
|
Ziaja mimo że nie droga ma fajne kosmetyki... :0 ja używam ziajki na rozstępy
pewnie będę stosować małemu ziajkę, ale jak podrośnie, bo pierwsze miesiące chyba nie.... |
|
|
|
#3832 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja też chciałabym zobaczyć body z Oszołoma, kto ma? Pokazywała któraś, bo na zdjęcia się nie natknęłam
Cytat:
![]() Cytat:
Małgosiu wszystkiego najlepszego
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
uff czyli nie jestem sama
kamien spadl mi z serca..![]() ja stwierdzilam ze moje dzidzi bedzie karmione moze tylko ze 3 miesiace nie wiecej..
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-08 o 17:27 |
|
|
|
#3834 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję Cytat:
|
||
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha
alez ja sie jasno dzis wyrazam ![]() no nie moge ze smiechu przez ciebie Malgosiu hehezadna glodowka butlka i mleko kupne juz nie mamusi
|
#3836 |
|
Wtajemniczenie
|
anulcia - post numer 3773, a strona chyba 126. Ale lepiej poszukaj po numerze postu...
Wiem poglot o co Ci chodzi, ale nie mogłam sie powstrzymać bo fajnie zabrzmiało.... |
|
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe no domyslam sie
nie wiem jakos mnie przeraza te karmienie ostatanio czytalam jak kkobitki pisaly ze juz nie moga.. krwawiace bolace sutki itp.. Ja mam tak wrazliwe ze chyba umre z bolu.. ![]() ja to lece wylacze laptopa niech odpocznie.. teraz obiecalam sobie nie siedziec na nim non stop.. a przynjamiej nie wlaczac na caly dzien.. ![]() musze sie pilnowacbuziaczki piekne
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-08 o 17:37 |
|
|
|
#3839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zeby wszystkie ciuszki wszedzie mozna było tak tanio kupic.Dzięki Małgosia za info
|
|
#3840 |
|
Wtajemniczenie
|
anulka anulka - znalazłaś?
Ja też zmykam, tż już jedzie.... Miłego wieczorku dziewczynki, pewnie jutro nadrobię. A i może zrobię zdjęcia tego co kupiłam i Wam wkleję. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

? A pogoda dzisiejsza jest okropna, nienawidzę takich mokrych dni, i też cały dzień w domku.
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK

rocznicę ma Małgosia a nie Aguśka
haha nie no nie wytrzymam 

:sl ina: