Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-08, 17:44   #1291
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

i jak?
no zdałam zdałam teorię... miałam zero błędów...a pytania niektóre były takie, że pierwszy raz je na oczy widziałam

Cytat:
Napisane przez dominda Pokaż wiadomość
No moze i ludzie zwracają (tu w UK dużo takich jezdzi do ślubu) i ja na te fury zwracam uwage-ale nie obrazcie sie - tylko dlatego ze mi sie nie podobaja Ale to tylko moje odczucia-jak ktos lubi i mu sie podoba to pewnie ze powinien sobie sprawic takie auto
mi też się antyki nie podobają...
my bierzemy auto moich rodziców
pegueta 307

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Ja też przechodzę na nazwisko TZ tylko wymienianie wszystkich dokumentów mnie trochę denerwuje. Najgorzej prawko, bo za 4lata znów je będę musiała wymienić bo mam ważne tylko na 5 lat.

Wiecie może ile są ważne odpisy aktów chrztu? Bo ksiądz kazał nam je w marcu przynieść a ślub dopiero w sierpniu U nas nauki są w maju, więc jeszcze najlepsze przed nami no i oczywiście poradnia małżeńska
wazne 3 miesiace
ja tez przechodze na nazwisko tz-ta
tez mnie denerwuje ta zmiana dokumentow

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
laseczki mam jeszcze takie pytanie, bo pamietam, ze ktos robił takie albumy dla rodziców. I mam dylemat czy brać białe kartki czy lepiej jakies ciemniejsze.... np takie jak tu.... ?

http://www.allegro.pl/item547418770_...r.html#gallery
i takie i takie ladnie wygladaja
ja mam biale i jestem zadowolona
Stary 2009-02-08, 18:14   #1292
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
zdałaś?
Cytat:

strippi jak Ci poszło?
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

strippi jak twoj egzam?
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

hej i co zdalas??

no Zdałam laski

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Przeglądam sobie wątek PM 2008 i przeczytajcie tą relację z wesela:eek :

Napisane przez czekoladka79
W niedzielę umierałam, bo byłam w sobotę na weselu u wcześniej wspomnianej kuzynki (wyszła wściekła z mojego wesela o to, że było tak dobrze zorganizowane) ..... wszyscy mnie uprzedzali, że jeśli jest to TEN lokal i jeśli catering przygotowują WŁAŚCICIELE tego lokalu to mam uważać na to co jem, bo będzie to stare (właściciele tego lokalu mają także sklep spożywczy i wszystko to co się popsuje i przeterminuje w sklepie ponoć wędruje na stół weselny). Nie do końca wierzyłam ..... aż się przekonałam ....
- zimne przekąski nie były jadalne ....
- wędlina obślizła,
- sałatki udekorowane plastrami pomarańczy gdzie skórka już poza tym że zgniła to zaczęła pokrywać się pleśnią ....
- zgniłe winogrona
- dania gorace, gdzie odkroiłam kawałek mięsa i spróbowałam i ewidentnie śmierdziało ... jadłam tylko ziemniaki
- przy wiejskiej chacie poustawiane .... wypchane zwięrzęta .... wyjątkowo apetyczne
- na wiejskim stole leżała szynka w całości ale żeby ją ukroić należało iść po panią do kuchni .... bo chyba mieli tylko jeden taki nóż
- i rzecz która pół naszego stołu wprawiła w osłupienie .... miałam na talerzyku odłożone dwa kawałki ryby, której nie zjadłam - podeszła do mnie kelnerka, zabrała ze stołu papierki i serwetki i przy okazji zgarnęła mi ŁAPĄ z talerzyka te dwa kawałki ryby a mojemu mężowi ości i resztę ryby także ŁAPĄ pozostawiając te talerze przed nami ...... nie zostały one już wymienione na nowe .....
- ostatnim elementem tej impry jaki wprawił mnie w osłupienie to był prezent dla państwa młodych od właścicieli lokalu - na stoliczku (do tortu) wjechały dwa maleńkie prosiaczki upieczone i ubrane jak Państwo Młodzi w WELON i CYLINDER z wbitymi w tyłek podpalonymi fontannami tortowymi ..... po tym cyrku totalnie już zniesmaczeni wyszliśmy z przyjęcia ..... jeszcze nie było 23-ej.

Nie trudno się domyślić, że w niedzielę cała moja rodzinka miała silną biegunkę i zatrucie pokarmowe.....ja też łącznie ze stanem podgoraczkowym

Nooo i zapomniałabym Pan Młody miał biały odblaskowy, błyszczący prawie jak lakier garnitur i kremowe buty z długimi zawiniętymi do góry czubkami ..... przyćmił swym BLASKIEM Pannę Młodą ..... brakowało mi tylko do całości krótkiej sukienki i koronkowych kozaczków ......

Jestem w szoku jak można nie sprawdzić lokalu i zaprosić do niego 250 osób żeby się zatruło ????????

Kolejną wtopą był fakt iż moich czterech braci zapraszali z mocnym zaznaczeniem że BEZ DZIECI po czym wchodzimy do lokalu i okazuje się, że wszyscy pozostali goście są z DZIEĆMI !!!!

Bez komentarza ..... ale tak się nie robi ....

P.S. dziewczyna nie wie co to forum wizaz
o matko co za koszmar

Cytat:
Napisane przez kokoszanel123 Pokaż wiadomość
witam kochane dołączam sie do was ja biore ślub 22.08.2009
witaj z nami

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Czesć dziewczyny . Dołączam się do Waszego wątku i jestem pod wrazenim . Macie gadanego hihi. Nie jestem w stanie nawet przejrzeć czesci wątku. Musiałabym poswiecic na to chyba kilka tygodni.
Proszę o wpisanie mnie na listę - Ślub 2 maja.
Chciałam sie Was zapytac, czy wiecie gdzie mozna kupic tkaninę z której można zrobic sobie woalkę. Taka siateczka z duzymi oczkami. bardzo chciałabym mieć zamiast welonu woalkę, z wpieta we włosy żywą kalią kolory ciemne bordo. Chciaąłbym zrobiś sobie takie przystrojenie glowy sama, ael nawet nei mam pojećia jak anzywa sie ten materiał. Może podpowiecie? Na allegro jest woalka ze sztucznym kwiatem. Jednak to nie ejst to o czym mysle.
witaj

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzień dobry czy ja mogę się dołaczyć do PM 2009? Wprawdzie nie wiem czy przypadkiem nie macie ograniczeń wiekowych ... .

Nasz ślubik 12 września... cudem udało się "dostać termin, bo w Różanej Dolinie w Będzinie to terminy mają sprzedane już do końca 2010... paranoja jak dla mnie.. osoby 29-letniej, która chciałaby 'tradycyjnie' mieć dziecko przed 30-stką .
Znalazłam ogłoszenie... spisując adresy w moich okolicach (sosnowiec), że pewna osoba chce sprzedać termin ... kupiliśmy. Ta sala był pierwszą jaką sobie wymarzyłam... i ciesze się że się udało, chociaż czymiś nieszczęściem...

Dzisiaj mierzenie sukienek , boje sie... .

Pozdrawiam całą masę PM i mam nadzieję, że mogę się tu zadomowić.

A tak na marginesie... macie jakieś "efekty specjalne" zaplanowane? mnie się marzy taka fontanna jak w załączeniu... pracuję na tym, ale nie wiem czy mi się uda.
super
pochwal się suknią
witaj

efekty...hmmm mam 130 szt. zimnych ogni ale nie wiem jak je wykorzystam

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Jakie planujecie mieć pazurki w dzień ślubu?? Naturalne czy tipsy i jak malowane??
Ja mam zamiar zapuścić swoje zrobić klasyczny francuski może z odrobiną jakiegoś pyłku brokatowego tak delikatnie ale nie wiem czy to nie bedzie za duzo bo juz na sukni mam brokat.
ja bede miala zele...bo przy koniach dlugich zadbanych paznokci miec nie moge

dziewczyny w koncu doczytalam ten watek caly.. uff

jeszcze wczesniejszy watek mam do nadrobienia..
najlepiej nie opuszczac forum na dluzej hehe
Stary 2009-02-08, 18:29   #1293
toyotka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Piłsudskiego koło basenu krytego. Tam w kamienicy jest komis sukni ślubnych (ten przeniesiony z kina) i obok tego salonu na rogu jest ta stokrotka. Wiesz gdzie było kiedyś Asko (teraz tam jest krawcowa Piu-bella - ona mi będzie suknię przerabiała).
Ale ja jestem "mądra" Przecież ta cukiernia jest dwie ulice od mojego domu
Słyszałam,że w tej cukierni w Kauflandzie robią przepiękne torty, nie wiem jak smakują,ale zamierzam to sprawdzić.

Edytowane przez toyotka1
Czas edycji: 2009-02-08 o 18:41
toyotka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 18:44   #1294
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Rybulko literatura polska okresu Dwudziestolecia Międzywojennego, z moim ulubionym prof., ech ale wiedzą to sie nie popisałam, ale ważne, ze do przodu
To widze, że Wy macie rozdzieloną literaturę międzywojenną, przedwojenną i powojenną chyba. My mieliśmy przedmiot "literatura XX wieku". Obejmował on właśnie literaturę, przedwojenną, wojenną, międzywojenną i powojenną do 1989 roku To też była masakra Przedmiot trwał 5 semestrów, egzamin mieliśmy w sesji zimowej na 3 roku. Ja chyba tez dostałam trójczynę, ale cieszyłam się z niej jak głupia

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
(...) a potem najwazniejszy obrona pracy mgr! taki dodatkowy stresik przecd slubem

Czy ktos moze mial takie prpblemy z zylam po tabsach ?
Rybulko - ja nie ma pewnosci ze to po tabsach ale niestety wszsytlko na to wskazuje ale chyba, tak jak Ty, i tak biore ostatnie opakowanie
Ja też w tym roku bronie prace magisterską
To moje ostatnie opakowanie, bo chce, żeby organizm odpoczął przed staraniem się o dzidziusia .
Katuniu, proszę Cię, rzucaj jutro wszystko idź do lekarza!

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
(...)no kochana to teraz okłady trzeba robić.
Juz mnie tak nie boli, najgorzej było w pierwszych dniach po upadkach. Teraz się z siebie śmieje, że taka ze mnie łamaga
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 19:00   #1295
baja_86
Zakorzenienie

Hej

Gratuluje wszystkim pozaliczanych egzaminów

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki. Ja tylko na chwilkę. Nadrobiłam zaległości ale pewnie jutro będą następne.
Operacja sę udała i dzisiaj już TŻ jest w domku Teraz jestem pielęgniarką
to super

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Nie mówiłam Wam- mam obydwa kolana poobijane Jedno strzaskałam przewracając się przez psa- leżał na progu, a że było ciemno, to go nie zauważyłam. Drugie, poślizgnąwszy się w łazience na mokrej podłodze- tym razem strzaskałam też łokieć. Wszystko to w obrębie dwóch dni... Dziękowałam Bogu, że ten drugi upadek nie skończył się złamaną ręką
biedna dobrze, ze skończyło się na siniakach

Cytat:
Nio to jest powazna choroba
Juz pól dnia siedze i czytam rozne artukuly na ten temat... nawet w ulotce tabsow pisze o zakrzepicy
Zaczelo mnie to martwic jak kazdego dnia coraz bardzo bola mnie bogi i takie zylki zaczynaja wychodzic i zasinienia
Musze jutro pojechac do lekarza chyba
rzeczywiście nie ma co lekceważyć, mam nadzieję, że lekarz coś poradzi
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 19:06   #1296
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
To moje ostatnie opakowanie, bo chce, żeby organizm odpoczął przed staraniem się o dzidziusia .
Taki mam plan - rano do lekarza! nawet TZ powiedzial ze ze mna pojedzie.
Chociaz teraz zadzwonil ze zostaje na noc na kolejny dyzur w pracy bo ktos nie przyszedl do pracy!
Znow mam samotny wieczor

A na jaki temat piszesz prace mgr? Ja pisze o basniach - bardzo przyjemny temat

strippi Tobie tez gratuluje zdanego egzaminu

Edytowane przez Katunia:)
Czas edycji: 2009-02-08 o 19:08
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 19:09   #1297
Rybulka
Zakorzenienie

Katuniu, Ty też na polonistyce?
Ja piszę o bohaterach historycznych i dziecięcych w powieściach Walerego Przyborowskiego .
Nie martw się, ja tez mam samotny wieczór ...
Stary 2009-02-08, 19:14   #1298
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaz teraz zadzwonil ze zostaje na noc na kolejny dyzur w pracy bo ktos nie przyszedl do pracy!
Znow mam samotny wieczor

Cytat:
Ja piszę o bohaterach historycznych i dziecięcych w powieściach Walerego Przyborowskiego .

Dziewczyny, które piszecie prace z Polonistyki. Jak u Was wygląda w takim razie ta częśc badawcza?Czy piszecie samą teorie?Z jakich źródeł korzystacie?

Pytam z ciekawości, ponieważ ja mam zupełnie innny temat pracy (studiuje Ekonomie)

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 19:16   #1299
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ja jestem na pedagogice i pisze o baśniach w edukacji przedszkolnej.
Ale pisząc korzystałam też z książek o literaturze, historii literatury itp...
Zabieram się za rozdział metodologiczny i będę teraz prowadzić badania... znów chodzenie i rozdawanie ankiet...

domi7ks - ja pisze prace badawcza! Pierwsza czesc pracy to teoria zebrana z roznych ksiazek, druda czesc to metodologia czyli opis metod jakimi bede prowadzic badania (u mnie to ankiety wsrod nauczycieli i rodzicowi wywiady z dziecmi)a trzecia czesc to opis przeprowadzonych badan, wyniki, wnioski komentarze, tabele obrazujace wyniki...

Idę obciąć włosy braciszkowi, potem zajrzę do Was gadułki

Czas edycji: 2009-02-08 o 19:19
Stary 2009-02-08, 19:19   #1300
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które piszecie prace z Polonistyki. Jak u Was wygląda w takim razie ta częśc badawcza?Czy piszecie samą teorie?Z jakich źródeł korzystacie?

Pytam z ciekawości, ponieważ ja mam zupełnie innny temat pracy (studiuje Ekonomie)
Ja np. we wstępie piszę o literaturze dla dzieci i młodzieży, w pierwszym rozdziale piszę o tym czym są powieści historyczne, jakie jest miejsce wśród nich powieści Przyborowskiego. A trzy pozostałe rozdziały są interpretacyjne. Czytam dane powieści i interpretuję je pod względem mojego tematu. Tak więc przede wszystkim na początku pracy korzystam ze słowników, artykułów poszczególnych badaczy, a potem dochodzę sama do jakichś interpretacji, opierając się w jakimś stopniu o interpretacje badaczy.

Edytowane przez Rybulka
Czas edycji: 2009-02-08 o 19:21
Stary 2009-02-08, 19:27   #1301
domi7ks
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi
Ja mam zupełnie inny temat, bo o dopłatach bezpośrednich dla rolników na przykładzie Biura Powiatowego ARiMR w moim mieście...Tego rozdziału badawczego narazie nie ruszam, bo mnie przyprawia o mdłdości, nie wiem, jak go napisze

Stary 2009-02-08, 19:30   #1302
Rybulka
Zakorzenienie

Domi7ks, ja też na razie stoję z pracą Jakos na wszystko mam czas, tylko nie na pracę magisterską
Stary 2009-02-08, 19:32   #1303
domi7ks
Zakorzenienie

Ja prawie skończyłam pierwszy rozdział...ale mam wątpliwości. Nie wiem, co jest dobrze, co źle. Pisałam tak, jak uważam. Mam nadzieje, że dużo poprawiania nie będzie.

Stary 2009-02-08, 19:34   #1304
Rybulka
Zakorzenienie

Nooo, ja napisałam wstęp i pierwszy rozdział. Za tydzień biorę się za dalsze pisanie .
Stary 2009-02-08, 19:37   #1305
domi7ks
Zakorzenienie

A ja wstęp i zakończenie zostawiam już po badawczym...
Rybulko a dlaczego dopiero za tydzień?

Stary 2009-02-08, 19:42   #1306
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toyotka1 Pokaż wiadomość
Ale ja jestem "mądra" Przecież ta cukiernia jest dwie ulice od mojego domu
Słyszałam,że w tej cukierni w Kauflandzie robią przepiękne torty, nie wiem jak smakują,ale zamierzam to sprawdzić.

To daj znać jak sprawdzisz (również ceny tortu i ciast).

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 20:01   #1307
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ja jestem na pedagogice i pisze o baśniach w edukacji przedszkolnej.
Ale pisząc korzystałam też z książek o literaturze, historii literatury itp...
Zabieram się za rozdział metodologiczny i będę teraz prowadzić badania... znów chodzenie i rozdawanie ankiet...
ja co prawda pracy jeszcze nie pisze, dopiero w przyszłym roku ale teraz już muszę pomyśleć o temacie. Powiem, że bajkowa tematyka również mnie interesuje. Myślę jeszcze o tym by pisac o predyspozycjach nauczyciela wych. przedszkolnego, ale jeszcze nie wiem na co się zdecyduje
Stary 2009-02-08, 20:09   #1308
Zakorzenienie

Cytat:
ja co prawda pracy jeszcze nie pisze, dopiero w przyszłym roku ale teraz już muszę pomyśleć o temacie. Powiem, że bajkowa tematyka również mnie interesuje. Myślę jeszcze o tym by pisac o predyspozycjach nauczyciela wych. przedszkolnego, ale jeszcze nie wiem na co się zdecyduje
baju - tez jestes na podagogice ? gdzie studiujesz ?

O basniach się bardzo przyjemni pisze. Licencjata pisalam o komiksach bardzo fajna praca wyszla i nawet dosc ciekawa

radze wybrac dobry temat do przeprowadzenia badan bo to jest niestety najgorsza czesc pisania pracy...
Stary 2009-02-08, 20:13   #1309
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
To widze, że Wy macie rozdzieloną literaturę międzywojenną, przedwojenną i powojenną chyba. My mieliśmy przedmiot "literatura XX wieku". Obejmował on właśnie literaturę, przedwojenną, wojenną, międzywojenną i powojenną do 1989 roku To też była masakra Przedmiot trwał 5 semestrów, egzamin mieliśmy w sesji zimowej na 3 roku. Ja chyba tez dostałam trójczynę, ale cieszyłam się z niej jak głupia
na 3 roku mieliśmy pozytywizm i modernizm (2 semestry) teraz XX-lecie na IV(1 semestr), a w letnim będzie literatura 39-lata 70 XX wieku, a na piątym najnowsza.

Juz mnie tak nie boli, najgorzej było w pierwszych dniach po upadkach. Teraz się z siebie śmieje, że taka ze mnie łamaga
Cytat:
Znow mam samotny wieczor

Ja piszę pracę pt. "W kręgu prozy Idy Fink"

a jeżeli chodzi o metodologie pracy, hmm... pierwsze rozdziały to biogafia, potem ogólnie literatura wojenna i holocaust, a potem interpretacje opowiadań. Właściwie wszystko muszę sama wymyśleć, bo o mojej "idolce" (jak to mówi promotorka) nikt wcześniej nie pisał, powstało tylko kilka artykułów. Nasza pani prom strasznie goni, jestem na IV roku, w kwietniu mam oddać konspekt pracy, a w czerwcu pierwzy rozdział

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 20:15   #1310
martucha84
Zakorzenienie

dziewczyny kolejne ezaminy za mna jeszcze za 2 tyodnie jeden i koniec

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
kupiliśmy dziś obrączki ale nam się fartowny zakup trafił bo kupiliśmy obrączki w cenie 70zł za gram złota a teraz przez ten kryzys tak złoto skoczyło że jest po 120 i 140 za gram!
Moja jest z brylancikiem i chyba przez to kosztowała 2 razy tyle niż Tżta :P
Pomniejszyli mi ją o 1 rozmiar bez problemu i gratis :P
grawerowanie będzie też gratis na mojej :22.08.2009 Konrad
a na Tżta : 22.08.2009 Iza

Bardzo się ciesze bo normalnie te nam się tak spodobały a okazały się bardzo tanie!
super ze wam sie tak udalo my idziemy we wtorek zamowic obraczki

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
hej moja suknia juz gotowa jest boska, lekka, wygodna super sie uklada, bardzo jestem zadowolona Wklejam zdjecie, ale na zdjeciu nie ma takiego efektu jak na zywo, bo nie widac dokladnie warst dolu, bo na dole jest najpierw jedna warstwa organtyny potem jest warstwa tiulu potem podszewka blyszczacza, a pod spodem tiulowa halka.
jest piekna

Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
o matko ale tu zmian nie było mnie od listopada, własnie sobie to uświadomiłam, już niektóre panny młode to nie panny młode tylko mężatki Dziewczyny gratuluję wam bardzo serdecznie

przyjmiecie mnie tu jeszcze??
witaj, ciese sie ze woncu do nas zajrzalas jak bylo w paryzu widzialam zdjecia masz wspanialy kolor wlosow
a sukienka jest rewelacyjna pieknie w niej wygladasz

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no laski a ja jutro mam szansę na dorywczą pracę w sklepie obuwniczym
zarobki to 600zł plus 6zł za nadgodzinę...
niedziele wolne
w sobotę od 10:00 do 14:00
praca tylko 5 godz dziennie
od 13:00 do 18:00
i co 2 tyg dzie[B]ń wolnego.
bede trzymac kciuki

Cytat:
Martuś, będzie ten cywilny?
ano wlansie trwaja rozmowy i pertraktacje.. po przemysleniu wszytskiego ja jestem na nie, tz na tak.. musimy podyskutowac troche jeszcze spisac wszytko pomyslec i zdecydowac sie ale wrazie czego we wtorek idziemy kupic obrczki..

Cytat:
bardzo fajny temat... wdzieczny do pisania, tylko moze byc problem ze zwrotem ankiet od nauczycieli, no chyba ze bedziesz robic anaize przypadku czy tez obserwacje..
dlatego plusem jest badanie dzieciakow, bo sama to robisz i masz informacje zwrotna, u mnie duzo dziewczyn niedostalo polowy ankiet od nauczycielek niestety...
Stary 2009-02-08, 20:23   #1311
Lustereczko
Rozeznanie

A ja tez pisze prace tylko ze licencjata...z pedagogiki rowniez mam narazie pierwszy rozdzial, wkrotce zabieram sie za drugi a potem metodologia i badania....a pisze o metodach aktywizujacych i ich wplywie na proces ksztalcenia zintegrowanego

martucha84 do Twojego slubu rowne pol roku

Edytowane przez Lustereczko
Czas edycji: 2009-02-08 o 20:28
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 20:28   #1312
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo fajny temat... wdzieczny do pisania, tylko moze byc problem ze zwrotem ankiet od nauczycieli, no chyba ze bedziesz robic anaize przypadku czy tez obserwacje..
dlatego plusem jest badanie dzieciakow, bo sama to robisz i masz informacje zwrotna, u mnie duzo dziewczyn niedostalo polowy ankiet od nauczycielek niestety...
No własnie to jest najwiekszy problem przy prowadzeniu badan...
Juz raz prowadzilam badania ankietowe i trudno bylo mi uzyskac zwrot ankiet, ale teraz bagatsza w pewne doswiadczenia teraz podejmuje sie tez takich badan ale juz wiem jak to zrobic zeby ankiety wracaly szybciej
Stary 2009-02-08, 20:30   #1313
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
baju - tez jestes na podagogice ? gdzie studiujesz ?

O basniach się bardzo przyjemni pisze. Licencjata pisalam o komiksach bardzo fajna praca wyszla i nawet dosc ciekawa

radze wybrac dobry temat do przeprowadzenia badan bo to jest niestety najgorsza czesc pisania pracy...
studiuję wych. przedsz. i kształcenie zintegrowane na uczelni w moim mieście. Ja lic. pisałam o samotnych matkach- też mi się fajnie pisało, chociaz literatury za wiele nie ma. A na Twój temat jest sporo literatury?

Cytat:
no zdaję sobie z tego sprawę, dlatego musze przemyśleć wszystkie warianty, w następnym tygodniu ma pierwsze seminarium wiec chcę już coś mieć żeby nie było, że nawet o temacie pracy nie pomyślałam

strippi gratuluje zdanej cz. teoretycznej
Stary 2009-02-08, 20:35   #1314
Zakorzenienie

Cytat:
studiuję wych. przedsz. i kształcenie zintegrowane na uczelni w moim mieście. Ja lic. pisałam o samotnych matkach- też mi się fajnie pisało, chociaz literatury za wiele nie ma. A na Twój temat jest sporo literatury?

no zdaję sobie z tego sprawę, dlatego musze przemyśleć wszystkie warianty, w następnym tygodniu ma pierwsze seminarium wiec chcę już coś mieć żeby nie było, że nawet o temacie pracy nie pomyślałam
Ja tez studuje taki kierunek jak ty ale z dodatkowa specjalnosci j.angielski.

Tak do tematu basniowego jest duuuzo literatury jakbys sie zdecydowala na taki temat sluze pomoca a polecam tematy zwiazane z literatura, zainteresowaniami czytelniczymi, pisalo je u mnie kilka dziewczyn na licencjacie i teraz na mgr. Dosc przyjemne do pisania i badania

Cytat:
Napisane przez Lustereczko
A ja tez pisze prace tylko ze licencjata...z pedagogiki rowniez mam narazie pierwszy rozdzial, wkrotce zabieram sie za drugi a potem metodologia i badania....a pisze o metodach aktywizujacych i ich wplywie na proces ksztalcenia zintegrowanego
bardzo fajny temacik

Czas edycji: 2009-02-08 o 20:37
Stary 2009-02-08, 20:38   #1315
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość

martucha84 do Twojego slubu rowne pol roku
wiem d;atego z tz troche dzis poswietowalismy
ja na licu pialam o moralanosci dzieci 5 i 6 letnich

Cytat:
No własnie to jest najwiekszy problem przy prowadzeniu badan...
Juz raz prowadzilam badania ankietowe i trudno bylo mi uzyskac zwrot ankiet, ale teraz bagatsza w pewne doswiadczenia teraz podejmuje sie tez takich badan ale juz wiem jak to zrobic zeby ankiety wracaly szybciej
no u moich kolezanek tez tak bylo i cieszylam sie ze robilam badania projekycje bo mialam zwrot odrazu a teraz na magistrze robie o wplywach bajek terapeutycznych na zachowanie dzieci i poddalam moje pszczolki eksperymentowi najpierw przebadalam je skala obserwacji marty bogdanowicz, a teraz czytam im po 2 bajki terapeutyczne na miesiac i robimy takie fajne zajecia.. i w maju sprawdze czy cos sie poprawilo bede iala mnostwo indywidualnych przypadkow ale mnie to kreci wiec mysle ze dam rade

Cytat:

ooo samotne matki tez ciekawie..
przemysl przemysl... bo dobre badania to polowa sukcesu, jak nie 3/4
Stary 2009-02-08, 20:38   #1316
Sysunia_d
Zakorzenienie

siemka dziewczyny

Poogladałam wasze suknie , zaproszenia cudne !!!

Ciekawe jak tam nasza Pani młoda sie czuje

Tu bedzie jakas relacja czy na innym dziale? bo ja troche zacofana jestem nie zawsze mam czas by sledzic wasze rozmowy na biezaco.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 20:41   #1317
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

hehe
ja pewnie byłabym jeszcze gorsza łamaga

Cytat:

dzięki

Cytat:
a ja dzień i wieczór buuu dopiero jutro po południu się spotykamy

Cytat:
dziewczyny kolejne ezaminy za mna jeszcze za 2 tyodnie jeden i koniec

bede trzymac kciuki
3maj 3maj

no i gratulacje mądra kobietka z Ciebie

Cytat:

dzięki...
to tylko teoria..
jazdy się boję !
Stary 2009-02-08, 20:41   #1318
zaaaabcia
Zakorzenienie

Witam dzieczynki
Jak tam niedzielne popoludnie mija?

Jesli chodzi o dekoracje Kosciola to tak jak piszecie nie bede sie narazie denerowwac na marne postaram sie jak najszybciej dowiedziec kim jest ta druga para zeby sie dogadac oby wszystko poszlo po mojej mysli
Jesli chodzi o to ze dekoraja jest droga bo za 1,200zl to fakt nie jest tania , ale sa to zywe kiwaty ktore zawsze mi sie marzyly zrezygnowalam z innych rzeczy na koszt wlasnie dekoracji

No a tak apropo to ja i moj TZet tez jestesmy internetowa para
poznalismy sie na GG

Nic lece bo TZet na mnie czeka jedziemy ogladac obraczki dalej i moze wstapimi do salonu sukien slubnych zobacze z jakiego materialu jest ta moja wymarzona suknia kto wie moze nawet sie skusze zmierzyc Biore aparat wiec jak by co to napewno wkleje zdjecia

Strppi - gratuluje !!

.

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 20:44   #1319
Zakorzenienie

Cytat:
wiem d;atego z tz troche dzis poswietowalismy
ja na licu pialam o moralanosci dzieci 5 i 6 letnich

no u moich kolezanek tez tak bylo i cieszylam sie ze robilam badania projekycje bo mialam zwrot odrazu a teraz na magistrze robie o wplywach bajek terapeutycznych na zachowanie dzieci i poddalam moje pszczolki eksperymentowi najpierw przebadalam je skala obserwacji marty bogdanowicz, a teraz czytam im po 2 bajki terapeutyczne na miesiac i robimy takie fajne zajecia.. i w maju sprawdze czy cos sie poprawilo bede iala mnostwo indywidualnych przypadkow ale mnie to kreci wiec mysle ze dam rade
Jak sie kocha dzieci i prace z nimi to nawet takie wyzwanie jest przyjemnoscia
Bajki terapeutyczne fajna sprawa, wiec owocnych wynikow
Stary 2009-02-08, 20:51   #1320
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Strppi - gratuluje !!

.
no chciałabym, żebyście mi już gratulowały zdanej praktyki
normalnie stracha mam

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości