|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
Katarzynka -jak nic dzis nie pojdzie to moze sobie kawe zaprz i wypij po kawie tez duzo dziewczyn od razu idzie sie wyprożnic a jak nie to ja prponuje lewatywe, choc do przyjmnych tez ona nie nalezy ale od razu człowiek lepiej sie czuje !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem co to sa hemoroidy moja siorka sie z tym boryka ! ale chyba ma jakas lzejsza wersje bo moze jesc wsyztsko tylko w małych ilosciach i zawsze musi jakas morele czy cos innego przeczyszczajacego przegryzac A teraz zmykam ide robic z "męzusiem" porzadek w akwarium Dziewcyzny jestem w 16 tygodniu ciazy i wiecie jak mi brzuch wywalilo ? szok normlanie wam tez tak ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
no mi juz tez pomalu wywala hehe........od paru dni jakis takis wiekszy jest
a macie zlota rybke??????
|
#4925 | ||
|
Zakorzenienie
|
No, ja doceniam, że mieszkam tak blisko
.I morsy się kąpały ![]() Cytat:
Ja też się zdziwiłam, co Gizmiatko napisała o cenach, przecież teraz jabłka to najtańsze owoce katarzynka, a sałatka z fetą? Można? Ja uwielbiam ![]() Te piersi też mnie kuszą, ale nie wiem, czy ze mnie aż taka kucharka ![]() Cytat:
|
|
|
#4926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pozatym gdzies czytalam ze teraz jabła sa nieodpowiendimi najlepsze sa te z końca lata jak sa zbiory wówczas te jabłka sa najzdrowsze ale to jak mowie gdzies wycztytalam i zródła nie jestem w stanie podac
||
|
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ale oczywiście robisz, jak uważasz, że jest najlepiej.
|
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
Byłam dziś z mamą w sklepie dziecięcym i wypatrzyłam, a włąściwie wpadłam na wózek, który teraz chodzi mi po głowie - Jane Nomad. To hiszpańska firma, wózek mega lekki i zwrotny, w gondoli podnoszone oparcie (regulacja na zewnątrz wózka), spacerówka rozkłada się elegancko (choć nie zupełnie na płasko, co mi akurat nie przeszkadza, bo do"płaskośći" barkuje, nie wiem, 20 stopni?). Kolory niezbyt specjalne, choć sprzedawca poradził poczekan na nową kolekcję 2009. Aha, ichnia gondola jako jedyna ma homologację do wpinania w pasy na tylnim siedzeniu, a fotelik samochodoby zdoby bardzo dobre opinie w crash testach. Na pewno z zakupem wstrzymam się gdzies o kwietnia i do tego czasu będę też oglądać inne wózki, ale ten mi się spodobał
|
|
|
|
#4929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ja kupuje zawsze na targu i zawsze sa takie lsiskie i klejace, a jak dostalam jablka od cioci ze wsi kotra nie psikala jablka to wsyztskie jak malowane no i wiesz jak sie ugryzlo jakbko i zostawilo na hwle to ciemnialo a te chemiczne jak ugryziesz to i po pol godzinie dalej sa białe ! No ale to indywidualna sparawa ja tam wole teraz pomarańcze itd w sumie natruralna witaminka c ![]() truheart jestem ciekawa ile ten wozek kosztuje (na necie jak ogladalam to okolo 2000 złotych )
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-02-08 o 20:13 |
|
|
|
|
#4930 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas poza tym wszystko po staremu, maleństwo dzielnie dokazuje w dzień mój leniuszek jest mniej aktywny
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz zwróciłam uwagę na jeszcze jeden wózek (link pochodzi właśnie z tego sklepu, gdzie byłyśy dziś: http://mamaija.pl/index.php?Producen...ProductID=3474 Jest nawet ciut lżejszy, koła ma pompowane (bo tamten ma piankowe), gondola jest cuit szersza i ma dwie opcje kierunku jazdy...Hm, hm, hm
|
|
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Mała jak kopnęła we wtorek tak teraz tylko bulgotanie zostało a kopniaków nic...pocieszam się że to normalne...że wtedy trafiła i to porządnie tak teraz nie może trafić...a jeszcze cały tydzień do wizyty u gina...ehhh
|
|
#4933 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na opakowaniu jest info. Mam na myśli polski ser feta oczywiście ![]() Cycuś efektownie wygląda przez to zaplecenie, ale pierś surową na gotowe cisto fr. z biedronki wkładasz. Jedyne co to na patelni cebulke z pieczarka trzeba zeszklic i poddusić.Dziś mąż namówił mnie na wersje z żółtym serem i szynką , jak i całą piersią, a nie jak w przepisie pół, i mi nie podeszło jak za pierwszym razem. Z naczy pycha, ale już nie niebo w gębie. Już mu nie dam się mądrować w kuchni i wysłuchiwać jego "ale" ![]() Zastosuję się do porad ktorych udzieliłyście. Wiem skąd ten problem wynika. W związku z podniesionym poziomem hormonu jakim jest progesteron. Wszystko się zgadza, bo na początku on wzrasta, (więc później zaparć nie miałam) i wzrasta ok 16tyg gdy łożysko zaczyna nadprodukcję tego hormonu, co również się zgadza, bo Duphaston mam już odstawiony (i tak argumentował mój gin, i same z resztą już o tym klikałyśmy) Muszę jeszcze wcisnąć zdanko o jabłku. Przecież te zimowe, to jest odmiana późno jesienna i rośnie na tej samej glebie co tzw. latowe, tylko że potem są składowane w przechowalniach i tam dojrzewają. W ogródku można sobie pozwolić z kilkoma jabłoniami na nie pryskanie, ale jak ktoś ma tysiące drzewek to niestety nie idzie nad tym zapanować, a że jabłko to taniocha to jak ktoś chce zarobkować na tym musi mieć drzewek tysiące. |
|
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dziś spokojne. W weekend wolne od wizażu czy jak?? hmm jakieś urlopy
|
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
ja dufaston odstawie dopiero w 19 tygodniu bo wtedy mam wizyte u gina!! ale na szczescie mam jeszcz eopakowanie zreszta ja i takmała dawke jego biore bo pol tabletki dwa razy dziennie. No a co do jabłek to ja mam tam swoja filozofie i sie jej trzymam
|
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie!
Widzę, że piszecie o zaparciach, ja miałam od wczoraj wieczorem okropne wzdęcia, brzuch miałam wielki i miałam wrażenie, że mi zaraz wybuchnie..dobrze, że dzisiaj rano zrobiłam co należało, ale ile przedtem się namęczyłam Ciągle mi coś tam w brzuszku bulgota, jestem w 12 tyg czy to możliwe, że to maleństwo się rusza i tak to słychac?Chcę w to wierzyć![]() A co do tych zaparć, mama mi właśnie mówiła, żebym zrobiła sobie wieczorem ten napój z wody przegotowanej, miodu i cytryny, podobno piła to jak była ze mną w ciąży i jej pomagało, no ale wiadomo, każdy reaguje inaczej, ale spróbuję.Przecież nie zaszkodzi. Widzę, że niektóre z Was przeżywają zakupowe szaleństwo, a ja dla naszego dzidziusia jeszcze nic nie mam, tzn teściowa coś tam kupiła, ciekawe co ![]() ja wizytę mam w następny wtorek i się nie mogę doczekać kiedy zobaczę maleństwo! Do tego to badanie przezierności, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku
|
#4940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedziesz rpzezywac to co my teraz jeszcze głebiej niz my to robimy !!Cytat:
Cytat:
Moja mamusia kochaniutka kupila materac do łozeczka grykowo - kokosowy !!! Bardo dorgi ale te materace kotre sa w zestawie do łozeczek to zwykłe gąbki i nic wiecej, a warto zadbac o kregosłupek dzidzi. Tym bardziej ze prez jakis czas bedzie spal bez podusi pod samym kocykiem lub w smaym rożku. A i moj tata dostał ubranka od mojej sasiadki kotra teraz ma 6 miesieczna dzidzie takze kazdy cos ma tylko nie sama zainteresowana ja moze za 10 tygodni bede kupywac na pewno pod koniec 6 miesiaca zacze cos kupywac na razie zaczełam 5 miesiąc szok !! dopiero co skakalismy zradosci nad dwoma kreskami z testu !!
|||
|
|
|
#4941 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ten wosk, o którym pisałam, wytwarzają niektóre odmiany, więc możliwe, że na tych od cioci go nie było .Ale skoro wolisz pomarańcze, to OK. Ja lubię i to, i to ![]() Cytat:
i też bym już chciała kopniaka ![]() Cytat:
. A swoją drogą mnie bardziej smakuje polska podróba, niż oryginalna grecka feta .Ja widziałam ten przepis (podawałaś link), może wypróbuję na kolację walentynkową . Byle coś wyszło, bo się w sobie zamknę ![]() Cytat:
tru, zerkałam już na te wózki, Jane jest trzykołowy, więc mój Małż będzie kręcił nosem, poza tym jeśli spacerówka nie rozkłada się zupełnie na płasko, to dla mnie odpada. A Emmaljungi to podobno mercedesy wśród wózków .
|
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mamusie majowo-czerwcowe już mają zaawansowaną II część, a my nie możemy skończyć I
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że zostałam sama na wątku
![]() No to idę myć ząbki i do wyrka. Jutro pobudka o 5 i wycieczka do Krakowa
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Udanej wycieczki .Dobranoc.
|
|
|
#4945 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że temat ZAPARĆ jest na czasie
niestety mnie tez to dotknęło i nic nie pomaga i żołądek boli:/ A tak wogule to tak mi dziś brzucholek wywalilo że jestem w szoku Nawet TŻ zauważył że się pokaznie zaokrąglił
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
truheart bardzo ładny ten wózek, muszę mu się przyjrzeć z bliska
Nie martw się, nie ty jedna , ja zakupy chyba będę robić pod koniec kwietnia, ewentualne drobnostki w marcu. Najbardziej chyba będę stresowała się przy zakupie wózka, a reszta to już jakoś z górki... mam nadzieję ![]() A propos zaparć, to bardzo dobre są również suszone śliwki, które uwielbiam, ale nie mogę za bardzo jeść, bo zaparć nie mam, a doprowadzają mnie do biegunek ![]() --------- Myślałam, ze mój odwieczny problem- migrena- zniknie w ciąży. Niestety, mam wrażenie, że mam je częściej niż przed ciążą , dziś jakoś udało mi się przetrwać niedzielę. Nie zdołałam zrobić nic poza ugotowaniem (z trudem) obiadu. Przez tą wstrętną dolegliwość umykają mi dni, bo jestem wtedy kompletnie niezdatna do życia
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
jutro pewnie dobijemy 5000 posta, i założymy nowy wątek.
Dobranoc Nikogo nie ma
|
|
|
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
No w końcu i u mnie słońce postanowiło się pokazać , od razu człowiek humor ma lepszy ![]() Cytat:
. Zacznę dopiero w maju Na mnie suszone śliwki nie działają Mariola, bardzo Ci współczuję tych bóli głowy Śpicie?
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
nie śpicie
dzień dobry Ale mam zaległości!!!!! ... w sobote wrócilismy o 1,30 do domu ... a w niedzielę bylismy na wycieczce - taka była piękna pogoda, ze szkoda było siedziec w domu ... potem wizyta u teściów i jak wróciłam o 20 to padłam jak zabita ![]() No i wczoraj pogoda prawie wiosenna, a dzisiaj znów śnieg sypie ![]() TŻ znów w delegacji ... a ja ... sama
|
|
|
|
#4950 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tyyylko potwornie drogie ![]() ten typ co wybralas naprawde leciutki tylko mnie odstraszaja te male kolka... nie lubie takich Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

bo brzuch pełen 

bedziesz rpzezywac to co my teraz jeszcze głebiej niz my to robimy !!