|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
No i oczywiscie gratuluje udanych zakupow bo skoro wyniosłas poł sklepu to napewno były udane no i trzymam zebys dała rade wszystko spakowac
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
witaj boszenko
taki dzien lenistwa jest cudny uwazam ze jesli tylko mozemy to powinnysmy sobie takie dni urzadzac potem wiadomo, ze jak bedzie dzidzia to juz nie bedzie tak pieknie![]() Małgosiu czy to Ty mialas problem ze skurczami lydek?? Bo jesli tak to mam pytanko...
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
2 miesiace pracy?
Podziwiam Ja juz nie dawalam rady niestety. Nozki wysiadaly i kregoslup bolal :/
|
#3934 |
|
Zadomowienie
|
A zapomniałam się przyznać
, że wczoraj mnie tak coś naszło na mojego Tż, taka ochotka i spytałąm go czy nie dałoby rady tak delikatnie spróbowac się poprzytulać a on że ok, więc trzoszkę my synka pokołysaliśmy i co? żadej krwi nie bylo, więc jeśli jutro gin powie że z szyjką ok, że się nie skraca itd. to od święta do święta się poprzytulamy malwa1234 - no kurcze ja swojego tez nie widziałam miesiąc już mi tęskno żeby go zobaczyć a u mojego gina pewnie podejrze dopiero w marcu, chyba że prywatnie się gdzies wybiorę. No pomijam jedno USG co się wywaliłam i krwawiłam bo zbytnio nie popatrzyłam, tylko gin sprwdzał czy wszystko tam jest ok. pakusia86 - ja jutro będę u gina więc zapytam słoneczko jak z tą piłką ale jest tak że ona przyspiesza poród ale może sa tez jakieś inne ćwiczonka przygotowawcze i odprężające dla nas. Jak się dowiem to dam znać. esti1984 - no ślicznie Esti, ja po każdym farbowaniu czuję się jak nowo narodzona, az promienieje a nie taki ponurak w odrostach. |
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
laseczki kusicie mnie tymi komstykami Hippa
a one cenowo wypadaja podobnie jak Nivea?ja caly czas mowie sobie aby siebie obkupic a jakos nie mam natchnienia ale zamowilam juz koszule do szpitala wiec bede miala 2 nowe do szpitala i 2domowe
|
|
|
|
#3936 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny myslalam ze wczorajszej nocy zgaga mnie zabije..
doslownie czulam jak mnie pieklo palilo w gardle i zoladku... ![]() Wypilam mala buteleczke pepsi to troche pomoglo.. ale potem znowu wrocilo tylko ze juz nie tak bardzo ![]() A ja dzis na obiadek robie rybke w panierce (kupilam juz gotowa w srodku ma farsz z ziolami i czosnkiem) ziemniaczki.. i marchewska z groszkiem ![]() taka mam ochote od wczoraj ze szok .. i musze ktoregos dnia zrobic Kluski ziemniaczane z twarozkiem i cebulka.. ojj pychotka.. ![]() Moj tz chyba nawet tego nie jadl w zyciu.. o czarninie tez nie slyszal hehenie wiedzialam ze wojewodztwa w polsce jedza co innego...:P myslalam ze to strasznie znane potrawy ![]() ![]() Cytat:
NO ja mam non stop sprawdzany mocz.. ![]() i nic mi lekarka nie mowia o zadnych drozdzakach ani nic.. w srode mam ANC wiec znowu bede musiala siusiac hehe i sie jej zapytam.. i powiem ze podejrzewam u siebie infekcje.. Cytat:
Tu tak jest ze z domu nie moga cie wywalic jesli masz dziecko.dzieci... no ale jakby nas nie chcieli to chyba zadna przyjemnosc pomimo tego z nimi mieszkac.. jest jeszcze jakis miesiac na zastanowienie i szukanie.. damy rade ![]() Cytat:
|
|
#3937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3938 |
|
Zadomowienie
|
boszenka69 - hej, to zaczyna Ci się laba, jak większości z nas. No moje noce już są mało ciekawe więc pewnie wnet dopadną mnie bóle kręgosłupka. Pochwal sie nam swoimi zdobyczami, masz rację trza było skorzystać z przysługujących zniżek
malwa1234 - no ja też poodziwiam że jeszcze tyle będziesz pracowała, chyba że masz tak lekką prackę jak ja, że tylko siedze na kompie |
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
poiglot witaj
Małgosiu bo wiesz co...powiedz mi czy magnez lykasz z zelazem??? Magnez nie wchlania sie razem z zelazem, trzeba odczekac z magnezem 2 godziny po polknieciu zelaza. Ja tak robie i jest ok. I mimo iz lykasz po dwie tabletki to on Ci sie nie wchlania i dlatego te skurcze...
|
#3940 |
|
Zadomowienie
|
blondynkapoznan - no jest między nimi kilka złotych różnicy, ale ja tez posłucham się Esti i kupię z Hippa na próbę, jak zdadzą egzamin to będę używała tylko tych, one są bardzo wydajne i nie trzeba ich kupować co miesiąc. A ja nadal nie mam piżamek ani koszul superrrr.
poiglot91 - no oby nie mieli nic przeciwko, musicie chyba z nimi konkretnie pogadać czy aby na pewno nie będzie im to przeszkadzało, bo planujecie mały remoncik itd., wtedy będziecie wiedzieli na czym stoicie, pewnie już troszkę znacie siebie, swoje zachowania i głupawki. Szkoda bby było żeby sie wyprowadzić z tamtego miejsca, skoro Tż wynalazł ten park z tymi kosmicznymi wewióreczkami i liskami hehe, miałabyś gdzie śmigać z wózeczkiem. |
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze to zaden problem..wlasnie zgaga mnie dopadla przed jedzeniem.. jak zabieralam sie do jedzenia to juz przeszla bo wypilam ta pepsi.. No nic musze sie pomeczyc czasami..:P
|
|
#3942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja żelazo biorę raniutko na czczo, a magnez tak ok 1,5 godziny później. Żelazo biorę tylko rano, a magnez 3 razy dziennie, więc myślę że nie ma to aż takiego wielkiego wpływu. Ostatnio wyczytałam w książce dla ciężarnych, żę brak wapnia też może powodować takie skurcze.
|
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Poiglot ja tez nie slyszalam o takich potrawach...Ale z checia bym sprobowala...Te kluski z twarozkiem brzmia pysznie
Podaj przepis jak bedziesz miala chwilke Marika dzieki za usprawiedliwienie, bo juz zaczynalam czuc sie troszke winna za to, ze przesadzam z zakupami, a potem musimy sie z TZ martwic ![]() Zrobie fotki ciuszkom jak tylko zmobilizuje sie, zeby wstac z lozka ![]() Ale za to wklejam wozek, ktory wybralam http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=1001&<osCsid> Bardzo mi sie podoba kolor Chocolate... Wozek ma pompowane kola, ale nie jest strasznie ciezki, gondolka duza no i najwazniejsze dla mnie, ze material nie jest taki "ortalionowy" Fotelik juz mamy w kraju Mamusia chrzestna sie postarala i kupila Blaneczce Takze z glowy ![]() Dziewczyny, kupujecie hustaweczki? Zastanawiam sie czy to nie jest czasami niepotrzebny wydatek
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-02-09 o 14:07 |
|
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu no to juz nie wiem, moze ten niedobor wapnia?
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z krwi.. z kaczki ![]() lubilam ja kiedys bardzo.. ale to dlatego bo babcia z mama zawsze wmawialy mi ze to zupka czekoladowa.. ![]() ![]() a jak zobaczylam ze babcia robi to z krwi.. zupa momentalnie zbrzydla hehe a te kluski ziemniaczane (przecieraki)robi sie mniej wiecej tak jak placki ziemniaczane Przepis jest banalnie prosty, kartofle obieramy i trzemy na tarce. Ja zazwyczaj używam robota i robię jedno wielkie bziu ... czyli mielimy je na papkę. Dokładam jajko jedno lub dwa i mąkę do uzyskania konsystencji ciasta takiej, aby można je było kłaść łyżką na gorącą wodę. Ciasto nie może być zbyt gęste, bo kluskami będzie można zabić, ani zbyt rzadkie, bo ciasto się nie zatnie. Trzeba uzyskać bardziej zwarte ciasto nią na placki ziemniaczane. Wyławiam łyżką cedzakową, wklaDAMY do miski wczesniej na patelni smazymy cebulke(dodac wiecej oleju zeby potem polac kluseczki)(mozna dodac drobno pokrojony boczek albo skwarki) gotowe kluchy mieszamy z twarogiem(tyle ile chcemy tego twraozku moze byc) i polewamy tluszczykiem z cebulka.. ![]() Dosc ciezkie danie ale naprawde pyszne ![]() a no i oczywiscie wode do kluskow musi byc osolona:P ja chyba zrobie w srode na kolacyjke.. bo musze znalesc polski sklep zeby kupic twarozek ojj pychotka
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-09 o 14:18 |
|
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te kluseczki to mmmmniamnusne musza byc ![]() musze tez zrobic...no i prosze nastepna kuchareczka...
|
|
#3947 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wózek fajny, ale te kosmiczne oczo***ne kolory![]() Wybrałaś faktycznie najładniejszy. A na fotki czekamy ![]() Może... tym bardziej że ja nienawidziłam mleka a ostatnio mnie ciągnie bardzo do nabiału. Cytat:
ja cię podziwiam... taka młoda a tak gotuje...
|
||
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to gdzie wy mieszkacie? heheu mnie to czarnina i te kluski to tak pospolite jak rosolek kluski polecam bo sa naprawde pyszniutkie ja teraz musze niestety scierac ziemniaki na tarce... ![]() bo nie mam jak.. ale starte na tarce wychodza smaczniejsze.. tyle ze duzo roboty niestety.. ![]() Malgosiu hehe ja ich tu jeszcze tzowi nie gotowalam ale wlasnie chce zeby sobie sprobowal no i ja mam straszna zachcianke a w Polsce to sie pomagalo w kuchni a jak nie pomagalo to obserwowalo ![]() Lubilam zawsze patrzec jak cos mama robi albo babcia.. a ze ja jestem wzrokowcem to wszystko raczej zapamietuje
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-09 o 14:28 |
|
|
|
|
#3949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmm... z tym twarożkiem to jeszcze jednak nigdy nie próbowałam, trzeba będzie spróbowac nastepnym razem, ale to jak namówię mamę, żeby zrobiła
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu cos w tym musi byc
![]() poiglot na tarce smaczniejsze, potwierdzam, ale pazurki czesto zciachane...malakserem szybciutko sie robi, ale bardziej taka papka sie robi z tego, ale i tak pychotka mmm zrobilas mi teraz smaka chyba zrobie na kolacje cos w tym stylu, bo mi slinka cieknie teraz wrrr
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tztowi mojemu wiem ze bardzo posmakuje bo on lubi nasza polska kuchnie ato takie wlasnie nasze poslkie tradycyjne danie.. zwykle i prostetylko te cholerne sceiranie.. ja tez tu nie mam robota..
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
poiglot a czy te kluski to cos takiego jak pyzy ziemniaczane? Ja kupuje czasem mrozone pyzy z miesem, pychotka, zastanawiam sie czy to z takiego samego ciasta jest?
|
#3953 |
|
Wtajemniczenie
|
A to moje zdobycze....
|
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Poiglot to ja za czernine podziekuje
![]() Jesli chodzi o krew...to akceptuje tylko kaszanke i to na dodatek musi byc smazona Ale te kluseczki brzmia mniami... Przepisik sobie zapisuje i na pewno wyprobuje Dziekuje bardzo Malgosiu masz racje kolorki daja po oczach Czytalam opinie o tym wozku na innym forum i jedna babka pisala, ze dzidzia jest zafascynowana tym zywym kolorkiem, no ale na ten zielony i tak bym sie nie zdecydowala Troszke mnie porazil
|
#3955 |
|
Wtajemniczenie
|
a te ciuszki to na rozmiar 74. Takie większe, bo dla maleństwa to już mam.
A kaftanik to taki seledynowy, bo nie wiem czy widać kolor. |
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co
nie pyzy sa troche inne.. ![]() zobaczysz kochana sama jak zrobisz Ja jak juz mam przygotowane ciasto na kluski to robie tak jak zacierki(tyle ze wieksze ) czyli lyzka ''oddzielam'' malle kawalki i wrzucam do gotujacej wody i przemieszam i tak ciagle.. trzeba uwazac zeby nie posklejac kluseczkow
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Marika, hehe no dokładnie, każdej z nas co innego się podoba
Fakt faktem ja ogłądałam Boldera 4-kołowego bo tylko takiego biorę pod uwagę. No i stały po drugiej stronie sklepu niż X-landery więc bezpośredniego porównania nie mam. Wizualnie wydały mi się duże, a gondola szeroka. Natomiast nowy X-lander jak dla mnie jest zgrabny ale to już moja subiektywna opinia Hihi a ta koleżanka w niezłym szoku musiała być, chłopak tym bardziej żeby się przez 3 miesiące nie zorientować...Aguśka, masz rację, od cytryny się nie przedźwigam, biorę ze sobą A toxo będziesz teraz robić po raz ostatni czy jeszcze powtórzysz? Na ręce to ja dziecka nie wezmę a co dopiero żebym miała tak kąpać Jeśli chodzi o L-4 to na pewno mamy te 270 dni, ja się już dowiadywałam bo 182 dni kończyłyby mi się w marcu i już myślałam o dokumentach. Koleżanka z personalnego dzwoniła do ZUS-u i potwierdzali że możemy ciągnąć zwolnienie do oporu Esti, śliczny kolorek, bardzo naturalny |
|
|
|
#3958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też chyba je kupię tylko nie wiem dokladnie co musi byc?oliwka krem do buzki jakis na pupke zel do mycia glowy i ciala balsam do ciala i cos jeszcze? Cytat:
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?manufact urers_id=60&products_id=8 23&<osCsid> ja chcialam go kupic ale od zawsze marzyłam o Mutsy wiec kupilismy ja nie kupuje zadnych hustawek czy tez lezaczkow z wibracjami.Jesli bedzie potrzeba to kupie lezaczek ale bez wibracji Ja chce jechac do Ikei w tym tyg zob jak Tż wezmie wolne to pojedziemy.Chce zob komody znajoma mi mowila ze tam sa fajne wanienki po 26zl .Moze cos jeszcze wybiore.Musze jeszcze kupic recznik dla dzidzi kupilismy ten Babyono i jest nie zbyt fajny jakosciowo kosztowal 18 zł ale żałuje ze go kupiłam. Gossikk te xlandery sa bardzo ładne Xa jest fajny podoba mi sie ten z zielonym albo turkusem sadze ze jesli sie zdecydujesz bedziesz zadowolona
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-02-09 o 15:10 |
||
|
|
|
#3959 |
|
Zadomowienie
|
gosikk_s - tzn. X-lander wygląda zgrabnie z godnolką ale w spacerówce jakiś kolos jak dla mnie, ale wiesz żę są zwolenniczki i tego modelu i tego więc nie ma się co sugerować. Ja jeszcze się nie zdecydowałam na żaden hehe, bo już zgłupiałam od tego wyboru. No ja nie mogłam się powstrzymać ze śmiechu, ta z bólami kręgosłupa do szpitala, nie wiedziała boroka co się dzieje a tu BABY. hihi.
poiglot91 - oj łobuzie zaś smaka robisz, a ja w praca i nic tu niestety nie wyczaruje, jedynie coś gotowego ze sklepu, ale pojadłam bulką i bananem i chya bym tego Twojego specjału na chwilę obecną nie zjadła, ale wyobraziłam to sobie i musi być mniammmm, a za zupkę z krewki tez podziękuję, a w jakim obszarze polski serwujecie takie frykasy? A ja mam zawszę zgagę po soczku kubusi hmmm... nie wiem dlaczego. Małgosia - oj to masz już sporo przydatnych rzeczy , ja nic z takich konkrecików nie mam ale czapeczkę z 5 10 15 mamy identyczną .Aguśkaa83 - ja tez uwielbiam pyzunie z mięsem ale jakoś tylko z aviko mi podchodzi ten farsz. boszenka69 - no kolor wóziorka wybrałaś najlepszy z możliwych , czyli tez Ci sie podobają 3 -kołowe? Mi tez tylko jakoś wolę żeby te przednie kółko było podwójne i mniejsze, ja to tak marudzę a pewnie kupię całkiem inny niż mi się podoba.
|
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
poiglot przekonam sie jak smakuja te kluseczki jesli mi wyjda
![]() marika2121 rzeczywiscie z roznych firm farsz jest inny...ja zawsze te pyzy polewam przysmazona cebulka pokrojona w kostke i popijam czerwonym barszczykiem.. gosikk co do tokso to lekarz nie mowil mi ile razy mam zrobici nie wiem czy jeszcze raz bede musiala robic...ja na szczescie mam takiego gina ze mnie o wszystkim informuje co mam robic z badan nie musze sama myslec. Ale na karcie ciazy widzialam ze tokso jest trzy razy wpisana wiec wydaje mi sie bedzie kazal zrobic raz jeszcze za pare tygodni, moze pod koniec ciazy, nie wiem. Z tym L4 to dzieki bardzo za informacje
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

Nawet dzisiaj obiadu nie zamierzam gotowac, zjem sobie tylko zapiekanki z piekarnika
, bo teraz mamy problem jak to wszystko zabrac do PL
Miejsca w bagazu praktycznie juz nie ma, kurier pojechal z naszymi walizami do kraju i mamy problem
Najwyzej powyrzucam czesc swoich ubran.. Czeka mnie ostra selekcja
no i trzymam
zebys dała rade wszystko spakowac

taki dzien lenistwa jest cudny
uwazam ze jesli tylko mozemy to powinnysmy sobie takie dni urzadzac potem wiadomo, ze jak bedzie dzidzia to juz nie bedzie tak pieknie
Podziwiam 
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK

Przepisik sobie zapisuje i na pewno wyprobuje