|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Hej mamuśki
tak przy pierwszym badaniu pije się glukoze 50g a ja używałam proszek BOBAS łatwo go dostac w Auchanie 1.5kg paczki bo te małe są w mniejszych sklepach powiem Wam ż etani i super spierał plamy zwłaszcza jak synek jadł juz zupki teraz używam Vizir sensitive supre plus ale on własnie jest już dla starszych dzieci a przypomniało mi się że pierwsze raz ciuszki prałam w płatkach mydlanych rozszczałam je w niewielkiei ilosci ciepłej wody i wlewałam tam gdzie proszek zreszta prałam tak chyba pierwszy miesiąc ![]() u mnie nic ciekawego ostatnio częściej boli mnie kosć łonowa ![]() jestem na diecie jem 7 razy dziennie nie jem jasnego pieczywa ,sosów, słodyczy,soków,pieczonych mięs, słodkich owoców,ale nie jest zle oby tylko cukier sie nie podnosił
|
|
#3902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Aha, w weekend rozmawiałam z tą moją koleżanką załamaną ciążą, już jest w lepszym stanie
Co prawda nadal to do niej nie dociera ale już nie ma takich czarnych myśli. A w góry jadą, lekarka pozwoliła, oczywiście nie wolno jej jeździć na nartach ale może spacerować i kontemplować Kurcze, szkoda że dopiero teraz zaszła, byłybyśmy razem a tak dopiero zaczyna 9 tydzień...Cytat:
hmm one mnie zgubią...
|
|
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki kochane za wszystkie informacje, sa bardzo cenne
tyle produktow na rynku ze mozna oszalec....Przeprowadzilam jeszcze wywiad z moja bratowa w sprawie roznych rzeczy dla dzidziusia (ma juz dwojke dzieci ) i tak...proszek: lovela, mydelko i chusteczki mokre: Nivea od pierwszych dni zycia podobno jest, wkladek do wanny nie poleca, ani tez gabeczek, wkladki nie wygodne, gabeczki bakterie...znowuz pielucha tetrowa unosi sie do gory hihihi pieluszki z pampersa jak na poczatek... Bercia dobrze ze przestrzegasz diety, na pewno masz nieraz ochote na rozne slodkosci ale dla dzidzi jestesmy niepokonane ![]() esti ten stanik wlasnie ma ten minus o ktorym piszesz, nie pod cienkie bluzeczki... chociaz mojemu tżtowi sie podoba ale faceci jak zwykle o jednym...
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
aha jeszcze tak: butelka z Aventu, u niej sie sprawdzila najlepiej, a karmila dwojke sztucznym mleczkiem..kolek nei bylo. PAtyczki nie te wyprofilowane tylko zwykle dla doroslych, do odkazania pepka, odradzala specjalne waciki nasaczone spirytusem, najlepiej spirytus i zrobic waciki z waty. Termometru do kapieli nie uzywala, miala ale ani razu nie uzyla, sprawdzala wode reka. Co do szamponu poleca: rumiankowy Jonson baby.
|
#3906 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
A ja jednak dzisiaj wylądowałam w pracy bo jutro lub w środę spodziewamy się gości, a mianowicie siostra mojego Tż z całą familią czyli 4 osóbki, sa z bieszczad więc chwilkę zagoszczą, i potrzebuje mieć wolne do końca tygodnia. Okazało sie że moja firma zamyka punkt w którym pracuje od 1 marca przejmuje go inny właściciel, więc akurat tyle co chciałam tu poprawcować to tak wyjdzie że do końca lutego, i jak tylko wezmę wypłatę to szaleje z zakupami dla mojego maluszka kochanego. Jem akurat sniadanko, bułeczkę z twarożkiem ze szczypiorkiem, mniammmm, uwielbiam. Kurcze dziewczyny ja nie wiem co się dzieje ale od 2 dni jak się zapomnę i śpię na prawym boku to tak mnie boli w okolicach łopatki prawej że szok, a w dzień nic nie czuje, coraz gorsze się stają te noce dla mnie. anulka anulka - rzeczywiście bardzo tanie te ciuszki, najbardziej mi się spodobała ta czapusia na 3 fotce w pierwszym linku, jest super. Ja też mam kochana rozstępy, one niestety nie pytaja nas o zgodę tylko wyskakują i doprowadzają nas do łez. poiglot91 - no większość mamusiek jest tego zdania żeby karmić tak długo jak tylko się da, bo mleczko mamusi jest najlepsze na świecie, ale moja mama mimo że miała spore piersi to pokarmu jej starczyło na 2-3 tygodnie. Ja bym chyba po 3 miesiącach zaczęła wprowadzać modyfikowane, że w razie gdyby mały musiał zostać z kimś w domku bez mamy to żeby z głodu nie umarł. Ale czas pokaże jak to z nami będzie. Zatrzymanie laktacji też nie jest taką łatwą sprawą. To naprawde masz fajnych współlokatorów, bo mao kto by sie zgodził na mieszkanie pod jednym dachem z dzieckim, wiesz płacze i te wieczne zamieszanie. pakusia86 - hmmm.... no mały buntowniczek siedzi w brzuszku, zazwyczaj dzidzie lubią jak się je kołyszę podczas "przytulanek" malutka_24 - ojjj ja jakoś nie przepadam za karkóweczką ale coś z rusztu bym wszamała, no czapusie fajne, tylko tak się zastanawiam czy taki mały szkrabek może chodzić np. na spacerki w takich czapach co nie sa wyprofilowane na uszka i zazwyczaj wiąane? Bo ja też większość mam takich jak Ty. Fionka21 - no to kuracji ciąg dalszy? Ale w weekend Tż-cik pewnie porządnie Cię ogrzał i pociskał maluszka w brzuszku Aguśkaa83 - ojjj ja tez uwielbiam takie buraczki, sa przepyszne. Udanych zakupów, pochwal się później co upolowałaś? Ja tez już z C na D przeskoczyłam. esti1984 - Esterko wózeczek jest piękny tylko mnie ta cena przeraża, bo trzeba dać ponad 2 tysiące. No na rozstaw kółek trzeba popatrzeć moja koleżanka ma ten Atlantic i w biedronce też nie potrafi przejechać, a wydaje się taki zgrabniuti. Na Twój obiadek z chęcią bym się pokusiła mmm....I gratulacje studniówki, no to impra na forum gosikk_s - u mnie też biało, ale ja raczej wolę żeby było zimno bo kompletnie nie wiem w czym będę chodziła jak się ociepli, a teraz mam czarny płasczyk w którym mam chociaz luz, a nie usmiecha mi się kupować na 1,5 miesiąca okrycia wierzchniego który zaraz będzie za wielki o kilka rozmiarów. I uważaj na siebie i dzidziolka, widze że ja apoczętowałam te kalectwo na naszym wątku. Oby się nam to więcej nie zdarzało |
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja się jeszcze nad jednym zastanawiam. Robiłam badanie na toxo w 8 tygodniu ciąży, wyszło ujemne. Od tego czasu co wizytę pytałam gina kiedy powtórzyć, zawsze mówi że jeszcze. I tak się zastanawiam, czy mam jutro zrobić a potem na wszelki wypadek jeszcze pod koniec ciąży powtórzyć czy już teraz czekać i zrobić później tylko raz
Żałuję że go słuchałam i nie zrobiłam wcześniej, zalecane jest powtarzanie w każdym trymestrze...Aguśka, no widzisz a ja miałam też kupić gąbkę do kąpieli czyli jednak lepsza tetra... A butelki mówisz, że jednak z Aventu? Bo jeszcze się zastanawiałam nad Tommee Tippee ale skoro tak to zdecyduję się na Avent |
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
witaj marika2121
bidulko w pracy musisz siedziec...jeszcze te noce, wlasnie sa coraz gorsze...ja tez ost jak klade sie spac nie moge sie ulozyc, boli mnie z tylu w okolicy lopatki...a w nocy wstac siusiu nie potrafie, bo znowu boli kregoslup ledzwiowo-krzyzowy...musze sie wziac za cwiczenia, bo ostatnio bardzo sie rozleniwilam gosikk nio jutro bedziemy pic to swinstwo ja mysle ze lepiej wez sobie ta cytryne, a inni niech zazdroszcza, ze pijesz takie dobrocie ja tez wlasnie nie wiem czy bede musiala miec swoja glukoze, czy nie, ale w razie czego kupie.
|
#3909 |
|
Zadomowienie
|
O znalazłam ten proszek Bobas naprawdę polecam
http://www.allegro.pl/item551987691_...at_1_5_kg.html http://www.allegro.pl/item544660541_..._promocja.html e tam dziewczyny ja bez słodyczy daje rade bo akurat w tej ciąży mnie tak nie ciagnie jak ze starszym synkiem gorzej z owocami typu banany mandarynki no ale jem jabłka i grejfruty ![]() do mycia używałam płynu Jonsons oliwki Nivea a teraz chyba spróbuje Hippa a chusteczki tylko pampers są najlepsze
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do butelek do kazdy ma swoje zdanie i kazda dzidzia jest inna, ale o Avencie slyszalam juz od wielu osob ze dobra. Pieluszka tetrowa tez nie za dobra bo unosi sie do gory, najlepiej na rece
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grejfruty kwasne, chociaz jak dojrzeja sa lepsze, tez lubie ale skorke sobie obieram
|
|
#3912 |
|
Zadomowienie
|
Aguśkaa83 - ja właśnie też słyszałam o tych butelkach z Aventu że sa fajne, czekam więc na jakąs okazję i kupię. Ja się własnie będe pewnie bała tego pępuszka i jak się obchodzić z siusiaczkiem naszych maluchów, buuuu... z dziewczynkami nie ma takich problemów, i kolki to też raczej chłopcy miewają.
gosikk_s - no to dobrze przeczytać że koleżanka już się z tym pogodziła, ja też własnie przed chwilka rozmawiałam z koleżnką i była w zeszłym tygodniu w szpitalu bo strasznie ją kręgosłup bolał i nie wiedziałą co się dzieje aż ja czasem blokowało, i porobili jej badania i przyszedł do niej lekarz i powiedział że wie Pani rentgenu nie możemy zrobić bo przeciez jest Pani w ciąży, a ona , że ona nic nie we, i na USG jej wyszo że 3 miesiąci te bóle z tego właśnie, że sa to też objawy u niektórych kobiet. Jej chłopak prawe zemdlał w tym szpitalu. I też nie za bardzo się ucieszyła ale już podobno dociera to do niej.magduchahahaha - ja tez pewnie z Hippa będę na początku używała, słyszałam dużo dobrych opinii i moja przyszła bratowa pracuje w rossmanie i mówiła że te kosmetyki schodza im najczęściej. Bercia2000 - no to nie lada wyzwanie, zrezygnować z tylu dobrosi, szczególnie słodkości, ale Ty chyba jesteś wybitnie wytrwała i czego się ie robi dla naszych maluszków. Będzie dobrze, i cukier też spadnie zobaczysz |
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
marika2121 wlasnie ja sie tez zastanawiam jak te siusiaczki myc hihih ostatnio gdzies wyczytalam ze nie wolno sciagac tej skorki....i juz nie wiem teraz
|
#3914 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczne czapeczki Ja też wczoraj czapkę kupiłam ![]() Cytat:
No mi inne odcienie chwytają... oj hormony... ![]() Cytat:
![]() A ja mam piersi zorane. Niestety takie "uroki" ciąży... ![]() Cytat:
Byliśmy w kinie na "Idealny facet dla mojej dzieczyny..." Właśnie sobie dzisiaj kupiłam do twarzy krem ziaji, a raczej ziajkę dla dzieci ![]() A wózek cudo... Powiedz mi ile to cudo kosztuje. To zestawienie kolorystyczne jest cudne. Cytat:
Zaraz zmykam po bratanka do przedszkola..... ![]() Ja na obiad dzisiaj serwuję żurek... zapraszam jak ktoś ma ochotę...Jak wrócę to wkleją Wam zdjęcia co kupiłam. |
|||||
|
|
|
#3915 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nowa diagnoza może coś w tym jest ![]() Nie, juz wczesniej zauwazylam ze cos sie zaczyna pojawiacj, ale wczoraj dopiero odważyłam się z tego zwierzyć
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane mam jeszcze jedno pytanko
![]() Czy orientujecie sie jak to jest w tym roku z L4 w ciazy?? Chodzi mi o Zus...do tej pory bylo tak ze przed ukonczeniem 182 dni L4 nalezy zlozyc dokumenty do Zusu o swiadczenia rehabilitacyjne zeby do porodu dostawac te same pieniadze. Ale osttanio na wizycie moj gin wspomnial, ze maja przedluzyc ten okres ciaglosci L4 do 280 dni, ale ze nie jest pewien czy w tym roku to wejdzie. Nie wiecie moze jak ma byc? Jesli 182 dni, to ja musialabym zlozyc wnisoki do zusu, na komisje bo 18.02. mija mi 131 dni L4. Dokumenty mam juz z pracy wziete, jeden wniosek musi wypelnic lekarz.
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
sorki pomylka, maja wydluzyc L4 nie do 280 a do 270 dni...
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
Aguśkaa83 - ja też o tym słyszałam że mają wydłużyć ten czas, ale czy to już weszło to nie ma pojęcia tak szczerze i też poczekam może któraś nasza mamusia się bardziej orientuje. No coś z ta skórką trzeba robić ale co i kiedy to nie mam pojęcia zielona jestem w tym temacie, same dziewuszki u mnie są, i nie ma kogo spytać.
Małgosia - czekamy na zdjątka Bercia2000 - kurcze a mi jakoś śmierdza te z pampersa, moja znajoma ich używa i nie mogę z tym zapachem. No to jak Cie nie ciągnie na słodkości to tyle dobrze |
|
|
|
#3919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba około 15zł a może i mniej ![]() hmmmm.. nie wiem czy to siła reklamy ale też zamierzam kupować kosmetyki Hipp mój synek nie miał uczulenia na J&J czy Niwea za to na oliwke Bambino tak
|
|
|
#3920 |
|
Wtajemniczenie
|
kochane nic nie czytałam bo córcia ciągnie mnie na obiecany spacer więc lecę...a później gin na 15.45
Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-02-12 o 11:12 |
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
esti slicznie Ci w tym kolorku, wogole masz piekna buzke
Koniecznie zdaj relacje z wizyty u lekarza.Kobitki znalazlam stronke dotyczaca nowej ustawy w sprawie urlopu macierzynskiego a takze L4 i innych rzeczy nas dotyczacych... http://www.zus.pl/files/Macierzyński...nia%202009.pdf z tego wynika ze L4 wydluza nam sie do 270 dni...ale ja jeszcze 18.02. jak bede na wizycie u gina to go dopytam
|
#3922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W każdym razie super wyglądasz
|
|
|
#3923 | ||||
|
Zakorzenienie
|
to sie bawimy
wszyetkigo naj ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() z tym ze jest tu kilka rodzaji oliwek J&J (jakies sensitive) i mysle ze ktoras nie bedzie uczulac... pytanie ktora ![]() Cytat:
![]() no i sie przestraszylam... z tego co ja wiedzialam to pilka pozwala na prawidlowe nastawienie kosci, lagodzi bole krzyza... i rzeczywiscie tak jest... wystarczy chwilke pociwiczyc i jak nowo narodzona teraz to sama nie wiem co zrobic... nie chce zeby mi sie tam cos poluzowalo :/ podobno w szpitalach gdy sa duze skurcze cwiczy sie na pilce zeby zlagodzic bol ?? i co mam teraz zrobic?? jedne mowia tak drugie inaczej.... mozzna szajby dostac... Cytat:
a jakie dlugie wloski masz wydawalo mi sie ze krotsze bedziesz miec
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
pakusia mysle ze z ta pilka
to najlepiej zapytac lekarza, ja 18 mam wizyte wiec jesli zadna z nas nie dowie sie wczesniej, to go zapytam jak to jest. Bo rzeczywiscie zeby sobie tymi cwiczeniami nie wywolac porodu
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie... nie chce za miesiac urodzic... bez przesady ![]() ![]() ja musze zobaczyc kiedy mam terin do szpitala ale tez tak kolo 18... ale zapytaj jak mozesz... lepiej potwierdzic opinie lekarzy
|
|
#3926 | ||
|
Raczkowanie
|
Moje gratulacje twoje i twej dzidzi zdrowko
Cytat:
Cytat:
Cholera wcieło mi posty cos mi sie ten wizaz je..e
|
|
#3927 |
|
Raczkowanie
|
Ja w srode ide na wizyte do mojej gin ciekawe jak tam sie rozwija moj syneczek?Nie widziałam go od 5 tygodni!!!a ktos cos pisał czy mydełko czy zel?Ja osobiscie preferuje zel bo lepiej sie pieni no i jest lepszy w uzyciu niz mydło a ja osobiscie sama nie uzywam mydła bo wg mnie wysusza skore.
I jeszcze jedno nie pamietam ktora z was podała linka z allegro mała szafeczka na kołkach taka z 3 połeczkami po ok 40zł taka ze mozna w niej kosmetyki poukładac i sobie ja ciagac po pokoju i wogole.Chce ja zamowic i nie moge tego znajsc na allegro
|
#3928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już szukam i dam linka. http://www.allegro.pl/show_user_auct...2571&gr_id=128 |
|
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wprawdzie nie ja podawalam ten link, ale mam go zapisanego: http://www.allegro.pl/item542747603_...lkami_roz.htmlpowodzenia na wizycie i zdaj relacje jak dzidzia pozdrawiam
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Jak samopoczucie? ![]() Ja odpoczywam w lozeczku i wcinam owoce Nawet dzisiaj obiadu nie zamierzam gotowac, zjem sobie tylko zapiekanki z piekarnika ..Robie sobie wolne od wszystkiego ![]() Na szczescie jestem juz po ostatnim dniu w pracy. Pozegnalam sie ladnie ze wszystkimi i korzystajac z okazji, ze ostatnie dni przecen i mojej karty znizkowej wynioslam pol sklepu... ![]() , bo teraz mamy problem jak to wszystko zabrac do PL Miejsca w bagazu praktycznie juz nie ma, kurier pojechal z naszymi walizami do kraju i mamy problem Najwyzej powyrzucam czesc swoich ubran.. Czeka mnie ostra selekcja ![]() ![]() Esti gratuluje 100dnioweczki Sliczne wloski! Piekna z Ciebie kobieta ![]() Bercia dzielna z Ciebie babka Czego sie nie robi dla maluszka Ja bez slodyczy to bym chyba padla A test na obciazenie glukoza dopiero przede mna
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

SYNEK

A kosmetyki najgorsze ponoc J&J bo czesto uczulaja
hmm one mnie zgubią...

no ale jem jabłka i grejfruty 

, bo teraz mamy problem jak to wszystko zabrac do PL
A test na obciazenie glukoza dopiero przede mna