|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
No ja mam chyba z miesiąc na napisanie, bo chciałabym się bronić w kwietniu, zanim urodzę.... ![]() Roboczy temat to: "Zawieranie znajomości w internecie." Musze jakoś z 60 stron sklecić... conajmniej |
|
|
|
|
#3992 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy wy tez tak macie, ze przy zaparciach i wzdeciach brzuszki macie twardsze
|
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia to szybciutko bierz sie za pisanie kochana, bo czasu nie wiele... ciekawy masz temat
Najgorsze zaczac pozniej to juz jakos idzie...zycze pwoodzeniamalutka ja ogolnie mam jakis twardy jak sobie pojem...rano mam najfajniejszy a potem to jak kamien
|
#3994 | |
|
BAN stały
|
witajcie
![]() dzieki dziewczyny: za odpowiedzi i zamartwianie sie szczegolnie bladynkapoznanJest dobrze ![]() No i sie okazalo ze mam jakiegos wirusa...ale z ejsstem wciazy to mnie zostawia na nocke: bo MAŁA![]() ![]() ![]() ![]() No i ja od tego wszzytkiego w ryk jak sie dowiedzialam ze zostaje....ze szok Normalnie nei poznalam sie....masakra... Ale TZ utulil przytulil i powedzila co bylo mi bardzo potrzebne wtedy"KOCHAM WAS!!!' No tak sobie elzalam pod kroplow do dzis rana....i wyszlam....No i lekarz powiedzila tydzien oszczedzania sie i narazie przynajmniej tydzien bez sexu.... Nie wiem jak ja to przezyje.....hehehehe.No i teraz zacyznam wybierac imie dla Mojej corki![]() ![]() Pozdrawiam ![]() Cytat:
Witam ![]() |
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Rozaliontka a co to za wirus??
![]() Kochana dobrze ze juz lepiej z malenstwem i fajnie ze coreczka ;*
|
#3996 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No spieszę się z tym pisaniem... zaczęłam dzisiaj.... dopiero... Ale skoro siedze w domu, to mam nadzieje że mi w miarę szybko poleci... Cytat:
A teraz kuruj się i zdrowiej.... A bez seksu dasz radę, MUSISZ! ![]()
|
||
|
|
|
#3997 |
|
Zadomowienie
|
Rozaliontka - no fajnie że wszystko ok i że zasilasz jednak drużynę dziewczynek, bo ich jest mniej
. Czyli mało groźny ten wirusik skoro nie musiałas dłużej leżeć, i dobrze.
|
|
|
|
#3998 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
dziekuje rota wirus z biegunka i wymiotami....![]() Cytat:
dziekuje a no musze sie kurowac....i nie dac sie zwiesc hormona.... heheheh
|
||
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Rozaliontka kuruj sie kochana i odpoczywaj duzo, tak jak zalecil lekarz
gratuluje corci
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
powrocilam!
![]() Bardzo milo dziewczyny ze wam sie spodobal moj wierszyk dziekujefionka hehe wiesz roznie to bywa w zyciu; ![]() hehenic mnie nie piecze.. w srode bede u lekarza to niech sprawdza przynajmiej przez mocz a patyk to troche takie niepewne narzedzie, oko mozna stracic ![]() pakusia ja nie wiem kochana nawet jakie tu sa proszki.. znalazlam raz strone o uk i tam wlasnie pisalo wszystko.. jakie sa dobre i tanie rzeczy .. czego lepiej nie kupowac.. ale zapomnialam strone a mialam formata.. zaraz postaram sie znalesc ![]() boszenka dziekuje za zaproszonko
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
poiglot to oni jak badaja dziewice, to pewnie po takim badaniu juz dziewica nie jest
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrzcie co znalazlam ![]() chyba sobie kupie... ale jak kupie to juz nic innego nie bede robic http://www.argos.ie/static/Product/p...s|12160897.htm
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
no raczej nie hehe
a wyobraz sobie jak ciezko trafic z takiej odleglosci.. oj nie chcialabys wiedziec jak niektore pacjentki wygladaja po wyjsciu z gabinetu.. a co jesli patyk sie zlamie?
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
a tu mam jeszcze fajne lozeczko turystyczne
http://www.argos.ie/static/Product/p...e|12160864.htm
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
pakusia nno fajne
ale ja bym tego zabardzo miec nie chciala bo bym zwariowala i sluchala dzidzi prawie caly czas ![]() nie moge przypomniec sobie tej stronki ![]() ale ja pewnie wybiore jakis tanszy proszek.. bo nie oplaca sie dzidziusiowi kupywac malego drogiego proszku skoro tyle sie bedzie pralo tych rzeczy a proszek starczy na krotko
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
tak to zestaw dla rodzicow do sluchania dzidziusia ... bicie seruduszka, czkawka i kopniaki
sluchwki zarowno dla mamy jak i taty mozna caly dzien lezec i sluchac dzidzie ![]() kurcza chcialabym cos takiego kupic... ale troszke drogie to jest ![]() ![]() http://www.argos.ie/static/Product/p...er/0984470.htm
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2009-02-09 o 20:16 |
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
poiglot co za ginowie
to jak tam wyglada odbieranie porodow?![]() pakusia no sprzet swietny ale rzeczywiscie za bardzo by pochlanial
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
nie no raczej normalnie
![]() ja bede ze swoja polozna pisala plan porodu,.. co sobie zycze czego sobie nie zycze.. ![]() czy chce damski personel czy meski, czy porod rodzinny czy w wodzie.. szkoda ze cc nie moge sobie zazyczyc
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
ale z tym masz fajnie ze piszesz czego sobie zyczysz
dopisz jeszcze ze zyczysz sobie risotto, buraczki i kluseczki ![]() dobra ja uciekam plum do kapieli a potem lulu, rano musze wstac na badania...mam nadzieje ze wstane, buziole, snijcie slodko
|
#4011 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję kochane za komentarze aż się zaczerwieniłam
![]() Byłam u gina i wszystko jest ok ![]() ginka mówiła że nie będę piła glukozy bo od początku robi mi glukozę co miesiąc z krwi i mam idealne wyniki to mówiła że nie muszę...chyba że bardzo chcę. Więc powiedziałam że jak nie muszę to nie chcę powiedziała że jeśli by się coś pogorszyło to zrobimy ale jest okmam do Was pytanie.... ile ma cm wasza szyjka? Bo moja 2,5 cm to chyba krótka????????? Jak leżałam w szpitalu pod KTG to słyszałam jak przyjmowali dziewczynę ze skurczami w 39 tc z szyjką o długości 3 cm a ja mam krótszą..... a taka różnica wieku ciąży![]() no ale ginka nie mówiła żeby to źle było...ale sama nie wiem....może dlatego ze już rodziłam to mam krótszą????? ![]() marika Ty po upadku krwawiłaś?? pewnie pisałaś ale nie pamiętam kiedy to było?poiglot zupa z krwi??????????? bleeeeewierszyk cudowny Fasolka witam manolita ja fride kupiłam przy Julci ale nie używałam bo nie potrzebowałam więc mam nowe zapakowane ![]() moim zdaniem najlepszy do pupy jest BEPANTEN on jest też na bolące brodawki... drogo trochę wychodzi bo mała tubka około 20 zł a większa 50 zł ale jest rewelacyjny Rozalia kochana dobrze że już w domku jesteście i że wszystko ok GRATULUJĘ CÓRCI poiglot gorąco mi się robi jak słucham o lekarzach jakich tam macie hehe
|
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdybym tyle zjadla to podczas porodu i lewatywa okazalaby sie do niczego heheno lec
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-09 o 20:34 |
|
|
|
|
#4013 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a mam na chybił trafił personel.. niestety.. ..chociaż gin obiecał się postarać żeby on był.. ale jak nie da rady to mogę mieć taka wredną babę która samym wzrokiem zabija.. hihi..
|
|
|
|
|
#4014 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się wykąpałam i popijam sobie kakao....
Esti - moja szyjka ma ok 3 cm i to podobno dobrze.
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to super ze wszystko ok ja dzisiaj sie dziwnie czuje jakos brzuch mnie boli pod pepkiem ![]() ost strasznie sie martwie ze urodze na dniach a dzidzia jest jeszcze malutka chociaz wazne aby dotrwac do 30tc |
|
|
|
|
#4016 |
|
Raczkowanie
|
wreszcie skończyłam pisać listę wyprawkową..
trochę mi to zajęło.. ale już mam wszystko dopięte na ostatni guzik, tak że się nie stresuję.. a wózek kupię po porodzie (będzie miał dłuższą gwarancję a i tak pierwsze 2 tyg. spędze w domu.. - tantum rosa - podpaski poporodowe - ręczniki papierowe - pieluszki jednorazowe ("pampers new born") - ręcznik, 2 sztuki (dla dzidzi) - "miś"- podkładka do kąpieli - termometr do wody - wata kosmetyczna duża (2x) - żel nivea do twarzy i ciała (z dozownikiem) - sudocrem (średni) - linomag - bepanten - maść z Wit. A - proszek "dzidziuś" (biel i kolor) - krem nivea "na każdą pogodę" - krem nivea "przeciw odparzeniom" - krem nivea do twarzy i ciała (dla męża, bo on nie dawał sobie rady ze śliską z oliwki dzidzią) - płatki mydlane "dzidziuś" - Alantan (w pudrze i w kremie) - pieluszki tetrowe (około 40szt) - pieluszki flanelowe (10szt) - spirytus 70% - patyczki do uszu zwykłe - gaziki - patyczki do uszu dla dzieci - ceratki (na tetrowe pieluszki) - tak jestem "starodawna" i planuje, jak poprzednio używać przez minimum 2 miesiące tetrowych pieluszek (ale nie na spacer oczywiście) - smoczek 0-3 (na wszelki wypadek ) - nożyczki dla dzieci (taki zestaw z baby ono) -laktator (ręczny)- Canpol (z pompką a nie wajchą jak przy studni) - oliwka „bambino” - miękka szczoteczka do włosków (canpol) - płatki kosmetyczne (przydatne do obmywania twarzy dziecka i okolic oczu) - miseczka na wodę (do obmywania twarzy lub pupci malucha przy przewijaniu) - gumowa gruszka do oczyszczania noska (canpol) - chusteczki pielęgnacyjne nawilżone (dzidziuś i nivea) - sól fizjologiczna (do przemywania oczu lub czyszczenia noska) - termometr do mierzenia temperatury dziecka (taki smoczek) - wkładki laktacyjne - materacyk (gryka-pianka-kokos) - kocyk, rożek - 2 butelki 125ml + smoczki (canpol) - 2 butelki 240ml + smoczki (canpol) - szczotka do mycia butelek (canpol) Edytowane przez Fionka21 Czas edycji: 2009-02-09 o 20:56 |
|
|
|
#4017 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ad. 2 nie mam pojecia ile moja szyjka ma cm musze sie w czwartek zapytac gina Uciekam dokonczyc "M jak milosc", potem kapu kapu i musze sie nozki ogolic jak ja to zrobie to nie mam zielonego pojecia
|
|||
|
|
|
#4018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaka dluga lista
|
|
|
|
|
#4019 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4020 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.

Najgorsze zaczac pozniej to juz jakos idzie...zycze pwoodzenia
bo MAŁA
Widze ze nie tylko ja nie moge doczekać się na świecie swojego aniołka(planowany term 31.maja) 
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK

dziekuje

to jak tam wyglada odbieranie porodow?