Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-10, 09:31   #3721
ula 87
Zadomowienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

dzień dobry dziewczynki, chociaz dla mnie to nie dobry lewy cyc juz tak boli ze nawet jak go nie dotykam to boli ciągnie aż pod pache a brzuch też znowu zaczyna bolec no i jeszcze zołądek czuje że dzis @ przylezie . biore sie za sprzątanie domku a po obiadku jade do mamci na kawe oby humor mi sie poprawił. życze miłego dzionka

Edytowane przez ula 87
Czas edycji: 2009-02-10 o 09:33
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 09:45   #3722
gooha3
Zadomowienie

Długo mnie tu nie było i musze nadrobić zaległości do czytałam do dnia wczorajszego zaraz bede kontynuować.

Egazmin zdany jupiiii To był ostatni egzamin na moich studiach. Jeszcze tylko obrona (ale mysle że to formalność)

Za chwile ma byc na TVN "Jak sobie radzić po poronieniu" może to kogoś zainteresuje.
Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziś mam 20dc i odczuwam od samego rana takie jakby ciągnięcie raz lewego raz prawego jajnika. Odczuwałyście kiedyś taki ból ni to na owulację ni to na zbliżającą sie @? Ból owulacyjny to raczej nie jest, bo wtedy kłuje mnie w jednym jajniku tak że prawie chodzić nie mogę. A @ mam dostać dopiero 16.02...
No i oczywiście już sie nakręciłam, bo wyczytałam, że takie ciągnięcie jajników może być wczesnym objawem ciąży. A miałam kurcze podejść do staranek na luzie i zacząć dopatrywać się czegokolwiek tylko wtedy, gdy @ mi się spóźni.
Ech....
Skąd ja to znam. Tez sobie zawsze tak mowie, że tym razem nie bede tak sie zastanawiac nad kazdym objawem. Tylko to później tak bardzo boli jak się nie uda

życze aby u Ciebie przeczucia sie spęłniły.

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
dziękuję!! Cieszę się niezmiernie z tego stazu.. i od razu na rok!!
Ale trochę się stresuje ...czy wszystkiemu podołam..ale ja zawsze cykor byłam

.............
Dziś wracam do siebie do domu (bo byłam na weekend na studiach) i...w domu tłum gości!! cuż ..minusy mieszkania z teściami-zawsze ktoś ich odwiedzi i od razu zlot rodzinny się robi..
Też mam taką sytuacje. Co chwile ktos odwiedza tesciów. Ludzie ktotrych ja nawet nie znam. Czasami mnie to denerwuje, szczególnie jak jestem czyms zajeta i mnie ciagną zebym z ich gosciami siedziała przy kawusi.

Najbardziej nie lubie jak do mnie goscie przychodzą i tesciowa wszystko dla nich przygotowuje zeby posiedzieli moi goscie u nich, a nie u nas na górze, grrrr. Nie moge sie doczekać kiedy bedziemy mieszkac oddzielnie.

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Aliisanko, teraz to dopiero narobiłaś mi nadzieli...Czyżbyś również słyszała o tym, ze ciągnące jajniki mągą być objawem ciąży?
A wcześniej czytałam Twoje posty, że w razie czego nie miałabyś problemu z adopcją. Ja również tak do tego podchodzę - dla mnie to naturalny wybór: nie mogę mieć własnego dziecka, więc adoptuję. Póki co jednak staramy się z TŻ-em o biologiczne dzieciątko, Tobie też życzę szybkiego zafasolkowania
Lepiej nie robic sobie nadziei. Lepiej byc miło zaskoczonym

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
malinko mam pytanie- czy nadal cie brzuch boli jak na @? ja sie czujesz?

postanowiłam w czwartek sie testowac o ile @ nie przylezie. ale przyznam ze sie jakos inaczej czuje- piers mnie boli ale tylko jedna i tylko jak sie dotkne, wczoraj lewy jajnik tak bardzo bolał myślałam ze coś mi go zaraz wyrwie , a pózniej zacząl prawy bolec, a dzis niby jestem głodna niby mi nie dobrze i jeszcze do tego gorąco mi jest a oblewają mnie zimne poty mój mi powiada że jak to nie jest ciąza to napewno menopauza trzymajcie kochane kciuki zeby @ nie przyszła
miłego dnia Wam wszystkim zycze
Trzymam kciuki.
Mi ostatnio tez tak niedobrze było. Nawet wymiotowałam i na tescie dopatrzyłam się drugiej bladziutkiej kreseczki (po 20 minutach, wiec test był przeterminowany). Miałam chyba wszystkie objawy ciąży, ale skonczyło się @ a objawy świadczyły o jakiejs chorobie ktora meczyła mnie przez tydzien.
Lepiej ostroznie z tymi przeczuciami, zeby poźniej nie cierpiec.

Trzymam kciuki, żeby wszystko sie super ułożyło

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 09:48   #3723
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

miss hot! ale ochotki narobiłaś..pójdę chyba śniadanie zjeść...
a wczoraj na obiad jadłam lody..pyszne, o kolorze czarnym, i smaku czekolada z gruszką ... a ten smak czekolada z gruszka=orgazm
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 09:51   #3724
zartownis
Zadomowienie

Czesc dziewczyny, od kilku dni bola mnie piersi, brzuch jak na @, kluja jajniki i boli zoladek, a czasem to czuje jak bym kamien polknela
Czasem tu zagladam, ale nawet nie mam sily pisac, pol dnia spedzam w lozku. Nie wiem czy to normalne, ze tak zle sie czuje, moze powinnam leciec do gina.

Do tego TZ mnie wkurza, chcialam sie z nim troszke poprzytulac,(moze by mi przeszlo) a ten na to, ze nie chce zeby maluszka glowa rozbolala
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 10:03   #3725
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
jestem dziś pierwsza..jestem dziś pierwsza ))
wypiłam kawę inkę..dzwoniłam już do męża..
a teraz siedzę..tv sobie gra..mam wolny dzień..na zakupy iść nie muszę, Grześ zrobił )
i będę sobie dziś odpoczywać ok idę zrobić jeszcze inkę ktoś się pisze na kubek inki?
o, ja to bym się może inki napiła... bo na zwykła patrzeć nie mogę...

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Tiaa, żeby oponki rosły
Hmmm w sumie mam ciasteczka, takie z ciasta skwarkowego robimy w domu i wzięłam dziś do pracki

Częstuję chętne
mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

Dziewczyny, mialam dzis sen z serii glupich. Bylam w jakims szpitalu, chyba turystycznie bo lazilam z kata w kat i spotkala mnie lekarka o azjatyckim wygladzie. Zapytala czy ma mnie zbadac, powiedzialam, ze tak..poszlysmy do gabinetu, przylozyla mi jakies urzadzenie do brzucha i powiedziala, ze mam......krzywy jajnik!!!! ...haha... za duzo dumam chyba...
hihihihi fajniutki sen

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczynki, chociaz dla mnie to nie dobry lewy cyc juz tak boli ze nawet jak go nie dotykam to boli ciągnie aż pod pache a brzuch też znowu zaczyna bolec no i jeszcze zołądek czuje że dzis @ przylezie . biore sie za sprzątanie domku a po obiadku jade do mamci na kawe oby humor mi sie poprawił. życze miłego dzionka
póki @ nie ma jest nadzieja...

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Za chwile ma byc na TVN "Jak sobie radzić po poronieniu" może to kogoś zainteresuje.

Gratuluję egzaminku!

Ja niestety nie mam TVN

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, od kilku dni bola mnie piersi, brzuch jak na @, kluja jajniki i boli zoladek, a czasem to czuje jak bym kamien polknela
Czasem tu zagladam, ale nawet nie mam sily pisac, pol dnia spedzam w lozku. Nie wiem czy to normalne, ze tak zle sie czuje, moze powinnam leciec do gina.

Do tego TZ mnie wkurza, chcialam sie z nim troszke poprzytulac,(moze by mi przeszlo) a ten na to, ze nie chce zeby maluszka glowa rozbolala
hehehe mąż się martwi po prostu. ja bym do gina tak od razu nie szła, ale przy okazji pierwszej wizyty może wspomnił że tak źle się czujesz...

Dziewczynki...

śniło mi się, że....urodziłam bliźniaki.... dwie dziewczynki...śliczne jedna była bardziej spokojna, a druga ruchliwa......sen był tak realistyczny....:rolleyes :

od jutra odstawiam termometr....

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 10:03   #3726
ula 87
Zadomowienie

Cytat:

:hahah a: ile ja bym dała zeby mój mąż tez był taki dowcipny ( chyba ze to nie był żart) mój to twardo stąpa po ziemi, moze to i dobrze bo jak bujam w obłokach to mnie ściąga na ziemie, ale czasami też sie z niego usmieje
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 10:04   #3727
araczki
Zadomowienie

Cytat:
miss hot! ale ochotki narobiłaś..pójdę chyba śniadanie zjeść...
a wczoraj na obiad jadłam lody..pyszne, o kolorze czarnym, i smaku czekolada z gruszką ... a ten smak czekolada z gruszka=orgazm
Cytat:

oj dziewczyny, dzisiaj poczucie humoru dopisuje widze

Zartownis, idz do lekarza, jak boli zoladek to moze cos sie dzieje...

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 10:06   #3728
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Dziewczynki...

śniło mi się, że....urodziłam bliźniaki.... dwie dziewczynki...śliczne jedna była bardziej spokojna, a druga ruchliwa......sen był tak realistyczny....:rolleyes :

Piękny sen

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 10:08   #3729
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
o, ja to bym się może inki napiła... bo na zwykła patrzeć nie mogę...

mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

hihihihi fajniutki sen

póki @ nie ma jest nadzieja...

Gratuluję egzaminku!

Ja niestety nie mam TVN

hehehe mąż się martwi po prostu. ja bym do gina tak od razu nie szła, ale przy okazji pierwszej wizyty może wspomnił że tak źle się czujesz...

Dziewczynki...

blixniaki powiadasz? hmmm to bylo by fajnie co ? a wies zjuz ile masz dropsikow w sobie ?

no i widze ze od dzis wolna od termometru to chyba wspaniale co ? ja odstawilam jak tylko test wyszedl poytywnie ;p

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 10:16   #3730
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny sen
blizniaki! no mnie by bardzo ucieszylo jedno zdrowe silne dziecko...ja bym sobie chyba nie dala rady z blizniakami....

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
blixniaki powiadasz? hmmm to bylo by fajnie co ? a wies zjuz ile masz dropsikow w sobie ?

no i widze ze od dzis wolna od termometru to chyba wspaniale co ? ja odstawilam jak tylko test wyszedl poytywnie ;p
nie wiem Gizmiatko, pierwsze echo 19 lutego...ale jakoś mam nadzieje, ze tam jest jeden zdrowy silny Okruszek lub Kruszynka...

tak- odstawiam. dość.

Stary 2009-02-10, 10:25   #3731
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witajcie
prosze o zmiane @ 09.02,cykl 10
miałam malucieńką nadzieje,ale cóż trzeba żyć dalej
więcej nie będę mierzyć tempki,nie wierze juz jej
i niestey na sam kurs @ i bede jutro tez sie zwijac z bolu ah,dzis ledwo tez zyje

cały zestaw robie codziennie

aliisanka musi zaciazyc,chyba to będzie jej cykl bo ty już druga co sie snilo,ze zaciązyła
silna kobieta jesteś, dasz sobie rade i z niedobrą @

a ja się tam przypatkiem gdzies nie przyśniłam

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
W Bieszczady też fajnie Chociaż ja w góry nie lubię jeździć bo tylko sie łazi i łazi, z każdej strony tylko góry i lasy...
...ale za to jakie widoki
znam juz bieszczady w szerz i wzdłuż, ale te widoki mi sie nigdy nie znudzą.

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie forumowiczki!!!Od jakiegoś czasu śledze Wasze wypowiedzi i dzisiaj postanowiłam sie ujawnić,poniewaz juz nie mam siły sama to w sobie dusic dłużejPostaram się streścić mój problem,od 10 lat mam zdjagnozowane PCOS,od 4 lat lecze sie u prf.Krzyśka głównym problemem było to,że nie miałam @ była cały czas wywoływana różnymi lekami i plastrami i była Od listopada 2007 staramy sie o dzidziusia,ale jakos nie wychodzi od roku zażywam cały czas GLUCOPHAGE i CLOSTILBEGYT z końcem sierpnia miałam zrobiona laporoskopie i niby nic strasznego tam nie widziano usunięto tylko te pęcherzyki wokół jajników i kazano działać nadl od tego czasu mam regularne jak w zegarku @ i nie wywoływane już to jest najwazniejsze!!!Ale był jeszcze problem owulacji poniewaz te cykle wczesniejsze były bezowulacyjne dlatego od 5 dnia cyklu przez piec dni 3*3 zażywam CLOSTILBEGYT i w grudniu w trzeci cyklu po laporoskopi po skończonym dniu zażywania leku miałam silne bóle w podbrzuszu,więc sie udałam do lekarza,któy od razu stwierdził,że mam owulacjętylko tu sie zaczoł mój dramat ponieważ mąż miał dopiero za dwa dni przyleciec na Święta więc stwierdziłam,że sobie odpuścimy ten jeden cykl i zaczniemy w styczniu!!!Noi własśnie,do dzisiejszego poranka byłam pewna,że nam się w końcu udało,daję sobie głowe obciąć,że miałam wszystkie objawy o których pisałyście a szczegolnie ból jajników,którego wcześniej nie miałam a na dodatek w tamtym tygodniu miałam przez dwa dni plamienia i byłam pewna po Waszych wypowiedziach,że sie udało,aż do dzisiejszego poranka w którym miałam zrobić test bo dzisiaj miała byc spodziewana @ noi niestey nie musiałam go urzyc poniewaz przyszła ta wredna @jestem normalnie załamana,nie mam juz siły płakać,teraz jakby pasowało,żeby nie przychodziła to jak na złość rególarnie co 35 dniSorki bo sie chyba trochę rozpisałam,bo musze się w końcu komuś wygadać,a dodam jeszcze,że nie przebywam w Polsce tylko we Włoszech,ale jestem często w kraju i cały czas w kontakcie z moim lekarzem!!!Dziękuję za cierpliwość w czytaniu tego co napisałam Pozdrawiam serdecznie Wszystkie zafasolkowane i te oczekujące
Podpisuje się pod poprzednikami, jeszcze bedzie Twój czas.

.. a wygadać tu się zawsze możesz, tez tak nieraz robie. Czasami samo wygadanie, wyrzucenie z siebie wszystkich smutków, pomaga.

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Dawno mnie nie byłó, ale na szczęście sesja zakończona i wszystkie egzaminy zdane w pierwszym terminie
Teraz mam pół miesiąca wolne od szkoły. Dostałam też w pracy awans więc wszystko się dobrze układa. No niestety z dzidziusiem musimy jeszcze trochę zaczekać..
Zazdroszczę Wam Mamuśki, dbajcie tam o swoje fasolki i nie dajcie się grypie

P.S. Jak już wcześniej pisałam troszeczkę nie uważaliśmy na początku cyklu i mam nadzieje, że narazie nic z tego nie wyjdzie.. Za tydzień powinnam dostać miesiączkę, a może będzie niespodzianka..hmm..zobac zymy co życie pokaże.
Gratulacje egzaminów i awansu !!!!!
...hmmmm fajna by była taka niespodzianka
często tak jest, że jak sie nie chce to się udaje, więc ja bym uważała na siebie i może na maleństwo

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
dziewczyny mam do was pytanie.
w tym tyg. powinnam dostać @ ale dziś coś mnie tknęło i z rana zrobiłam test ciążowy. najpierw pojawiła się jedna fioletowa kreseczka a po paru minutach pojawiła się druga, bladziutka (bladziuteńka) różowa. nie wiem jak zinterpretować ten wynik. podobno obecność drugiej kreski świadczy o ciąży ale czy uważać ten wynik za wiarygodny, jeśli minęło max 15 dni od domniemanego zapłodnienia?
co o tym myślicie? bo zaczynam mieć mętlik w głowie. jakby co w zanadrzu mam drugi taki sam test...
To prawdopodobnie ciąża gratulacje choć mam delikatne wrażenie ,że jesteś przerażona tak jakbyś nie do konca tego chciała ??

idź na bete i bedziesz mieć pewność.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-02-10, 10:50   #3732
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
jestem dziś pierwsza..jestem dziś pierwsza ))
wypiłam kawę inkę..dzwoniłam już do męża..
a teraz siedzę..tv sobie gra..mam wolny dzień..na zakupy iść nie muszę, Grześ zrobił )
i będę sobie dziś odpoczywać ok idę zrobić jeszcze inkę ktoś się pisze na kubek inki?
Byłaś pierwsza to w nagrodę dla Ciebie A wiecie, że ja Inki nigdy nie piłam?? Nawet nie wiem jak smakuje...

Cytat:
Tiaa, żeby oponki rosły
Hmmm w sumie mam ciasteczka, takie z ciasta skwarkowego robimy w domu i wzięłam dziś do pracki

Częstuję chętne
o kurcze, ja chętnie sie poczęstuje, a jak się takie ciastka robi??

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mialam dzis sen z serii glupich. Bylam w jakims szpitalu, chyba turystycznie bo lazilam z kata w kat i spotkala mnie lekarka o azjatyckim wygladzie. Zapytala czy ma mnie zbadac, powiedzialam, ze tak..poszlysmy do gabinetu, przylozyla mi jakies urzadzenie do brzucha i powiedziala, ze mam......krzywy jajnik!!!! ...haha... za duzo dumam chyba...
hehehe, krzywy jajnik ale te sny potrafią być dziwne...

Cytat:
Egazmin zdany jupiiii To był ostatni egzamin na moich studiach. Jeszcze tylko obrona (ale mysle że to formalność)

Gratuluję zdanego egzaminu obejrzałam to na tvn, ale kurcze, moim zdaniem w 10 minut to oni naprawde prawie nic nie powiedzieli... Lizneli temat i do widzenia... I tytuł "jak poradzić sobie po poronieniu" nie miał nic wspólnego z tym co mówili... No, powiedzieli, że można udać się do psychologa, że w szpitalach jest znieczulica, i że w USC nie wiedzieli jak zarejestrować martwe dziecko z 12 tygodnia ciąży... Dla mnie to jest nic.

Cytat:

Idź do gina najlepiej. Może dopadły Cię zwykłe dolegliwości ciążowe?

Cytat:

Dziewczynki...

wow, bliźniaki super by było ja bym się cieszyła hehehe

_________________________ _________________________ __________

U mnie drugi dzień urlopu i musiałam zjeść kanapki z cebulą taką miałam ochote na cebulę, że już nie mogłam wytrzymać Pycha było

A dzisiaj nam przywożą aparat fotograficzny Dawno już nam się zepsuł, a mój mąż jak zwykle się ociągał z zamówieniem. W końcu go przycisnełam i będziemy mieć aparat W końcu będziemy robić swoje zdjęcia

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 10:55   #3733
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Byłaś pierwsza to w nagrodę dla Ciebie A wiecie, że ja Inki nigdy nie piłam?? Nawet nie wiem jak smakuje...

Gratuluję zdanego egzaminu obejrzałam to na tvn, ale kurcze, moim zdaniem w 10 minut to oni naprawde prawie nic nie powiedzieli... Lizneli temat i do widzenia... I tytuł "jak poradzić sobie po poronieniu" nie miał nic wspólnego z tym co mówili... No, powiedzieli, że można udać się do psychologa, że w szpitalach jest znieczulica, i że w USC nie wiedzieli jak zarejestrować martwe dziecko z 12 tygodnia ciąży... Dla mnie to jest nic.

wow, bliźniaki super by było ja bym się cieszyła hehehe

_________________________ _________________________ _

U mnie drugi dzień urlopu i musiałam zjeść kanapki z cebulą taką miałam ochote na cebulę, że już nie mogłam wytrzymać Pycha było

A dzisiaj nam przywożą aparat fotograficzny Dawno już nam się zepsuł, a mój mąż jak zwykle się ociągał z zamówieniem. W końcu go przycisnełam i będziemy mieć aparat W końcu będziemy robić swoje zdjęcia
inka dobrze smakuje z mlekiem- spróbuj sobie!

no marny ten program z tego, co czytam....

właśnie z tymi bliźniakami to ja bym się bała że nie dam rady....ale co ma być to będzie...to tylko sen

gratulujęzakupu nowego aparatu, przyda się wam na wycieczkę!!!!

Stary 2009-02-10, 11:03   #3734
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
inka dobrze smakuje z mlekiem- spróbuj sobie!

no marny ten program z tego, co czytam....

właśnie z tymi bliźniakami to ja bym się bała że nie dam rady....ale co ma być to będzie...to tylko sen

gratulujęzakupu nowego aparatu, przyda się wam na wycieczkę!!!!
Nika swoją drogą, że jest to program śniadaniowy, ale dobrze, że cokolwiek o tym powiedzieli w jednym z programów, które mają największą oglądalność. Co prawda treść mnie nie zachwyciła bo to tylko pobieżnie, to jednak dobrze, że cokolwiek o tym powiedzieli.
Jak będziemy jutro na zakupach to kupię tą inkę, a jak ona smakuje? Podobnie do kawy rozpuszczalnej z mlekiem?

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-02-10, 11:05   #3735
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia
Talking Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Hej dziewczynki!!!!
Chciałam Wam bardzo podziękować za słowa otuchy bo naprawdę były mi potrzebne
Wczoraj przepłakałam cały dzień i pół nocki ale dzisiaj wstałam już w lepszym humorze i z lepszym nastawieniem na świat po za tym że mam strasznie oczy zapuchnięte mam nadzieję,że będzie z każdym dniem lepiej Chce Wam jeszcze raz bardzo podziękować
Miłego dnia życzę
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 11:08   #3736
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Tiaa, żeby oponki rosły

Częstuję chętne
Śliczne. One takie kruche są, rozpływające się w buzi?

Można prosić przepis?

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 11:15   #3737
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Nikuś inka jest dużo łagodniejsza od zwykłej..a jeszcze z mlekiem..poezja..i do tego zdrowa..pijam kilka dziennie

Patka kochana! musisz kupic i spróbować! najlepiej smakuje z mlekiem ..i cukrem pewnie ale ja na diecie i cukru nie jadam ...ale te lody o smaku orgazmu to bym zjadła..no nic może jutro na obiad w pracy znów zjem jak będą czekoladę też bym zjadła..ale dieta.. :}
..Iskierką malutką..

Stary 2009-02-10, 11:19   #3738
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Nika swoją drogą, że jest to program śniadaniowy, ale dobrze, że cokolwiek o tym powiedzieli w jednym z programów, które mają największą oglądalność. Co prawda treść mnie nie zachwyciła bo to tylko pobieżnie, to jednak dobrze, że cokolwiek o tym powiedzieli.
Jak będziemy jutro na zakupach to kupię tą inkę, a jak ona smakuje? Podobnie do kawy rozpuszczalnej z mlekiem?
to prawda, dobrze, że ktoś temat ruszył.
nie, według mnie inka ma swój niepotarzalny smak , ale trudno mi opisać. ale kawy rozpuszczalnej mi nie przypomina, jest bardziej....delikatna- spróbuj. ja nawet lubiłam pić, tyle, że kofeiny potrzebuje. teraz to kłopot bo mi nie smakuje, ale czasem pijam kawe bezkofeinową tyle że my mamy aparat senseo do kawy, wiec to inaczyj..

Cytat:
Hej dziewczynki!!!!
Wczoraj przepłakałam cały dzień i pół nocki ale dzisiaj wstałam już w lepszym humorze i z lepszym nastawieniem na świat po za tym że mam strasznie oczy zapuchnięte mam nadzieję,że będzie z każdym dniem lepiej Chce Wam jeszcze raz bardzo podziękować
Miłego dnia życzę
kochanie tak jak mówię, czasem trzeba porozpaczać i popłakać i nie tłamsić w sobie, ale potem trzeba łzy otrzeć i ruszyć do pracy. nie ma co - życie czasem daje popalić, ale jak się człowiek będzie siedział tylko i narzekając przyglądał to nigdy nic mu się lepszego nie trafi. czasem trzeba powalczyć, czasem popracować, czasem nawet nad sobą. ale przecież warto
niech ci słoneczko świeci i uśmiechaj się częściej!

Aliisanko, ja to wiem, PAtka nie wiedziała jak smakuje inka, ale to saml jej napisałam- łagodna jest i pyszna z mlekiem ! mniam!

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-02-10 o 11:20
Stary 2009-02-10, 11:21   #3739
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Aniołki, a czy Wy macie może jakiś pomysł już na walentynki ? (wiem wiem, nie wszyscy obchodzą, ale ja tam lubię...)
macie pomysł na jakiś fajny romantyczny obiad/kolację?
bo planuję zrobić jakiś romantyczny obiad, bądź kolację, bez tłumów w restauracji, tylko w domu, do tego jakiś deser, i powtórka ze śniadaniem na drugi dzień
ja Walentynki robię 12 już bo 14 pracuję ale 12 i 13...mam wolne..i... coś chcę super wymyślić
..Iskierką malutką..

Stary 2009-02-10, 11:21   #3740
SoNeRa
Zakorzenienie

nika dałabyś se radejako przyszła mama bliźniaków Ci to mówię
swoją drogą hmm2 dziewuszki to akurat dla moich chłopców by były
Stary 2009-02-10, 11:21   #3741
gooha3
Zadomowienie

Cytat:

obejrzałam to na tvn, ale kurcze, moim zdaniem w 10 minut to oni naprawde prawie nic nie powiedzieli... Lizneli temat i do widzenia... I tytuł "jak poradzić sobie po poronieniu" nie miał nic wspólnego z tym co mówili... No, powiedzieli, że można udać się do psychologa, że w szpitalach jest znieczulica, i że w USC nie wiedzieli jak zarejestrować martwe dziecko z 12 tygodnia ciąży... Dla mnie to jest nic.
NIe wiele mowili bo to za krotki program na takie rozmowy
Może to i dobrze ze wogole zaznaczyli ze taki problem jest.

Dla mnie najgorszy był właśnie pobyt w szpitalu. Strasznie tam ryczałam, a jedyne co usłyszałam to to że czym się przejmuje, to normalne, bede miec jeszcze dzieci.
W szpitalu to jest dla nich normalne, a dla kobiety ktora to przezywa, to życiowy koszmar.

Po zabiegu łyżeczkowania nawet nie mialam mozliwosci porozmawiania z lekarzem.

Nie życzę nikomu spotkania sie z taką znieczulicą, trudno to opisać jak to wyglądało.

Dobrze ze to juz mineło, juz jestem troche spokojniejsza, ale tez wiem, że tego się nigdy nie zapomni i date 1 VII(date przewidywanego porodu) również bede przezywać.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-02-10, 11:23   #3742
sweetpinky
Zakorzenienie

Hej
ja w pracy ehh nudzi mi się
Nika ja już odstawiłam termometr od chwili zrobienia testu

ja też miałam sen o bliźniakach zresztą mój tata jak się dowiedział o mojej ciąży to powiedział (przy wznoszeniu toastu), że czeka na bliźniaki... dowcipniś

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 11:24   #3743
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Aniołki, a czy Wy macie może jakiś pomysł już na walentynki ? (wiem wiem, nie wszyscy obchodzą, ale ja tam lubię...)
bo planuję zrobić jakiś romantyczny obiad, bądź kolację, bez tłumów w restauracji, tylko w domu, do tego jakiś deser, i powtórka ze śniadaniem na drugi dzień
ja Walentynki robię 12 już bo 14 pracuję ale 12 i 13...mam wolne..i... coś chcę super wymyślić
ja tam uważam, że każda okazja do świętowania jest dobra ale w tym roku na walentynki będziemy mieli w prezencie nowy dom- także będą bardzo szczególne- spędzimy pierwszą noc w nowym domku...jedząc pizze na drewnianej podłodze... a potem...nie powiem.... no i Okruszek zacznie 7 tydzień.....

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
nika dałabyś se radejako przyszła mama bliźniaków Ci to mówię
swoją drogą hmm2 dziewuszki to akurat dla moich chłopców by były
hahahahaha spokojnie to tylko sen wszystko będzie wiadomo 19 lutego

Stary 2009-02-10, 11:25   #3744
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczynki!!!!
Miłego dnia życzę
No widzisz, nowy dzien i nowe nadzieje...

Cytat:
Nikuś inka jest dużo łagodniejsza od zwykłej..a jeszcze z mlekiem..poezja..i do tego zdrowa..pijam kilka dziennie

Patka kochana! musisz kupic i spróbować! najlepiej smakuje z mlekiem ..i cukrem pewnie ale ja na diecie i cukru nie jadam ...ale te lody o smaku orgazmu to bym zjadła..no nic może jutro na obiad w pracy znów zjem jak będą czekoladę też bym zjadła..ale dieta.. :}
aliisanka a moze te lody to nazywaja sie MAZ Moj MAZ (tzn Twoj maz)

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 11:25   #3745
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam uważam, że każda okazja do świętowania jest dobra ale w tym roku na walentynki będziemy mieli w prezencie nowy dom- także będą bardzo szczególne- spędzimy pierwszą noc w nowym domku...jedząc pizze na drewnianej podłodze... a potem...nie powiem.... no i Okruszek zacznie 7 tydzień.....

hahahahaha spokojnie to tylko sen wszystko będzie wiadomo 19 lutego

to na pierwszym USG już widać, że mogą być bliźniaki? nie wiedziałam

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 11:26   #3746
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
A co to są za lody?? nie znam Ja normalnie zazdroszczę, że na diecie wytrzymujesz Pewnie najgorsze są pierwsze dni, a potem jakoś idzie wytrzymać

Cytat:
to prawda, dobrze, że ktoś temat ruszył.
nie, według mnie inka ma swój niepotarzalny smak , ale trudno mi opisać. ale kawy rozpuszczalnej mi nie przypomina, jest bardziej....delikatna- spróbuj. ja nawet lubiłam pić, tyle, że kofeiny potrzebuje. teraz to kłopot bo mi nie smakuje, ale czasem pijam kawe bezkofeinową tyle że my mamy aparat senseo do kawy, wiec to inaczyj..

!
Jutro kupię. Mam nadzieję, że mi posmakuje, ale pewnie idzie się przyzwyczaić. A jak bezkofeinowa to i zdrowsza. Spróbować nie zaszkodzi. Już przemogłam się do picia pokrzywy, dodałam skrzyp (obrzydliwy) to i inkę wypiję

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-02-10, 11:31   #3747
SoNeRa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
[/b]
tak ja mialam 1 usg w9,5tc
Stary 2009-02-10, 11:36   #3748
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze ze to juz mineło, juz jestem troche spokojniejsza, ale tez wiem, że tego się nigdy nie zapomni i date 1 VII(date przewidywanego porodu) również bede przezywać.
rozumiem cie...ja będę świętować 13 lipca...

Cytat:
Hej
ja w pracy ehh nudzi mi się
Nika ja już odstawiłam termometr od chwili zrobienia testu

ja też miałam sen o bliźniakach zresztą mój tata jak się dowiedział o mojej ciąży to powiedział (przy wznoszeniu toastu), że czeka na bliźniaki... dowcipniś
hehehe, a co nie chcesz podwójnego szczęścia ?

Cytat:
[/b]
zależy kiedy pierwsze usg, moje będzie pod koniec 7 tygodnia więc myślę, że tak...ale liczę na jednego zdrowego okruszka...
http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1-7.html
a tu możesz zobaczyć, tak będzie wyglądał mój maluszek w 7 tygodniu, jest tam też zdjęcie usg- to już wygląda jak dzidzia, więc myślę, że jeśli by były dwie to będzie widać dwie....ale nadal powtarzam: liczę na jedną

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
tak ja mialam 1 usg w9,5tc
ja swojego już nie mogę się doczekać....

Stary 2009-02-10, 11:42   #3749
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
o kurcze, ja chętnie sie poczęstuje, a jak się takie ciastka robi??
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Śliczne. One takie kruche są, rozpływające się w buzi?
Można prosić przepis?
Kruchutkie, rozpływające się w buźce.... mniammm
Przepis wrzucę wieczorkiem, bo w domu mam

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 11:50   #3750
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Dobra, jak już poruszliśmy tą kwestię to wam się wyżalę.

Wczoraj na naszej klasie koleżanka wkleiła zdjęcie swojej córeczki z 20 tygodnia ciąży... Ogólnie już mi przeszło, że przy każdej ciężarnej kłuje mnie serce, ale wczoraj jakoś nie wytrzymałam... Dawno nie płakałam... aż do wczoraj... Luty to dla mnie zły miesiąc... Na 14 lutego był mój termin porodu... Ta data choć powinna być radosna, to nie wiem czy taka będzie... Jak sobie pomyślę, że teraz bym wyglądała jak słonica i chwila moment miałabym swoje dziecko przy sobie to łzy mi lecą jak szalone. Staram się jak mogę, już się przyzwyczaiłam do tej myśli ale ciężko mi na sercu. Wiem, to ja zawsze wszystkich pocieszam, ale są takie momenty, kiedy czuję się jak ostatnia ofiara losu...

Choć trochę wyrzuciłam z siebie to, co mi leży na serduszku.

Cytat:
My będziemy wspólnie robić pizzę, a potem deserek, szampan, martini, truskawki...

Dominiś - 20.05.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości