|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
dzień dobry dziewczynki, chociaz dla mnie to nie dobry
lewy cyc juz tak boli ze nawet jak go nie dotykam to boli ciągnie aż pod pache a brzuch też znowu zaczyna bolec no i jeszcze zołądek czuje że dzis @ przylezie . biore sie za sprzątanie domku a po obiadku jade do mamci na kawe oby humor mi sie poprawił. życze miłego dzionka Edytowane przez ula 87 Czas edycji: 2009-02-10 o 09:33 |
|
|
|
#3722 | ||||
|
Zadomowienie
|
Długo mnie tu nie było i musze nadrobić zaległości do czytałam do dnia wczorajszego zaraz bede kontynuować.
Egazmin zdany ![]() jupiiiiZa chwile ma byc na TVN "Jak sobie radzić po poronieniu" może to kogoś zainteresuje. Cytat:
![]() życze aby u Ciebie przeczucia sie spęłniły. Cytat:
Najbardziej nie lubie jak do mnie goscie przychodzą i tesciowa wszystko dla nich przygotowuje zeby posiedzieli moi goscie u nich, a nie u nas na górze, grrrr. Nie moge sie doczekać kiedy bedziemy mieszkac oddzielnie. Cytat:
![]() Cytat:
Mi ostatnio tez tak niedobrze było. Nawet wymiotowałam i na tescie dopatrzyłam się drugiej bladziutkiej kreseczki (po 20 minutach, wiec test był przeterminowany). Miałam chyba wszystkie objawy ciąży, ale skonczyło się @ a objawy świadczyły o jakiejs chorobie ktora meczyła mnie przez tydzien. Lepiej ostroznie z tymi przeczuciami, zeby poźniej nie cierpiec. Trzymam kciuki, żeby wszystko sie super ułożyło
|
|
#3723 |
|
Wtajemniczenie
|
miss hot! ale ochotki narobiłaś..pójdę chyba śniadanie zjeść...
a wczoraj na obiad jadłam lody..pyszne, o kolorze czarnym, i smaku czekolada z gruszką ... a ten smak czekolada z gruszka=orgazm
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, od kilku dni bola mnie piersi, brzuch jak na @, kluja jajniki i boli zoladek
, a czasem to czuje jak bym kamien polknelaCzasem tu zagladam, ale nawet nie mam sily pisac, pol dnia spedzam w lozku .Do tego TZ mnie wkurza, chcialam sie z nim troszke poprzytulac,(moze by mi przeszlo ) a ten na to, ze nie chce zeby maluszka glowa rozbolala![]() |
|
|
|
#3725 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hihihihi fajniutki senCytat:
Cytat:
Ja niestety nie mam TVN ![]() Cytat:
mąż się martwi po prostu. ja bym do gina tak od razu nie szła, ale przy okazji pierwszej wizyty może wspomnił że tak źle się czujesz...Dziewczynki... śniło mi się, że....urodziłam bliźniaki.... dwie dziewczynki...śliczne jedna była bardziej spokojna, a druga ruchliwa......sen był tak realistyczny....:rolleyes :od jutra odstawiam termometr....
|
|
|
#3726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#3727 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
oj dziewczyny, dzisiaj poczucie humoru dopisuje widze Zartownis, idz do lekarza, jak boli zoladek to moze cos sie dzieje...
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i widze ze od dzis wolna od termometru to chyba wspaniale co ? ja odstawilam jak tylko test wyszedl poytywnie ;p
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
blizniaki! no mnie by bardzo ucieszylo jedno zdrowe silne dziecko...ja bym sobie chyba nie dala rady z blizniakami....Cytat:
tak- odstawiam. dość.
|
|
|
#3731 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
silna kobieta jesteś, dasz sobie rade i z niedobrą @ ![]() a ja się tam przypatkiem gdzies nie przyśniłam ![]() Cytat:
![]() znam juz bieszczady w szerz i wzdłuż, ale te widoki mi sie nigdy nie znudzą. Cytat:
.. a wygadać tu się zawsze możesz, tez tak nieraz robie. Czasami samo wygadanie, wyrzucenie z siebie wszystkich smutków, pomaga. ![]() Cytat:
!!!!!...hmmmm fajna by była taka niespodzianka ![]() często tak jest, że jak sie nie chce to się udaje, więc ja bym uważała na siebie i może na maleństwo ![]() Cytat:
gratulacje choć mam delikatne wrażenie ,że jesteś przerażona tak jakbyś nie do konca tego chciała ??idź na bete i bedziesz mieć pewność.
|
|
#3732 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiecie, że ja Inki nigdy nie piłam?? Nawet nie wiem jak smakuje...Cytat:
Cytat:
ale te sny potrafią być dziwne...Cytat:
Cytat:
Cytat:
super by było ja bym się cieszyła hehehe_________________________ _________________________ __________ U mnie drugi dzień urlopu i musiałam zjeść kanapki z cebulą taką miałam ochote na cebulę, że już nie mogłam wytrzymać Pycha było ![]() A dzisiaj nam przywożą aparat fotograficzny Dawno już nam się zepsuł, a mój mąż jak zwykle się ociągał z zamówieniem. W końcu go przycisnełam i będziemy mieć aparat W końcu będziemy robić swoje zdjęcia
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no marny ten program z tego, co czytam.... ![]() właśnie z tymi bliźniakami to ja bym się bała że nie dam rady....ale co ma być to będzie...to tylko sen ![]() gratulujęzakupu nowego aparatu, przyda się wam na wycieczkę!!!!
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziemy jutro na zakupach to kupię tą inkę, a jak ona smakuje? Podobnie do kawy rozpuszczalnej z mlekiem?
|
|
|
#3735 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki!!!!
Chciałam Wam bardzo podziękować za słowa otuchy bo naprawdę były mi potrzebne Wczoraj przepłakałam cały dzień i pół nocki ale dzisiaj wstałam już w lepszym humorze i z lepszym nastawieniem na świat po za tym że mam strasznie oczy zapuchnięte mam nadzieję,że będzie z każdym dniem lepiej ![]() Miłego dnia życzę |
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
One takie kruche są, rozpływające się w buzi? Można prosić przepis?
|
|
|
|
|
#3737 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikuś inka jest dużo łagodniejsza od zwykłej..a jeszcze z mlekiem..poezja..i do tego zdrowa..pijam kilka dziennie
![]() Patka kochana! musisz kupic i spróbować! najlepiej smakuje z mlekiem ..i cukrem pewnie ale ja na diecie i cukru nie jadam ...ale te lody o smaku orgazmu to bym zjadła..no nic może jutro na obiad w pracy znów zjem jak będą czekoladę też bym zjadła..ale dieta.. :}
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, według mnie inka ma swój niepotarzalny smak , ale trudno mi opisać. ale kawy rozpuszczalnej mi nie przypomina, jest bardziej....delikatna- spróbuj. ja nawet lubiłam pić, tyle, że kofeiny potrzebuje. teraz to kłopot bo mi nie smakuje, ale czasem pijam kawe bezkofeinową tyle że my mamy aparat senseo do kawy, wiec to inaczyj.. Cytat:
![]() niech ci słoneczko świeci i uśmiechaj się częściej! Aliisanko, ja to wiem, PAtka nie wiedziała jak smakuje inka, ale to saml jej napisałam- łagodna jest i pyszna z mlekiem ! mniam!
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-02-10 o 11:20 |
||
|
|
|
#3739 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniołki, a czy Wy macie może jakiś pomysł już na walentynki ? (wiem wiem, nie wszyscy obchodzą, ale ja tam lubię...
)macie pomysł na jakiś fajny romantyczny obiad/kolację? ![]() bo planuję zrobić jakiś romantyczny obiad, bądź kolację, bez tłumów w restauracji, tylko w domu, do tego jakiś deser, i powtórka ze śniadaniem na drugi dzień ![]() ja Walentynki robię 12 już bo 14 pracuję ale 12 i 13...mam wolne..i... coś chcę super wymyślić
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
nika dałabyś se rade
jako przyszła mama bliźniaków Ci to mówię![]() swoją drogą hmm2 dziewuszki to akurat dla moich chłopców by były
|
#3741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to i dobrze ze wogole zaznaczyli ze taki problem jest. Dla mnie najgorszy był właśnie pobyt w szpitalu. Strasznie tam ryczałam, a jedyne co usłyszałam to to że czym się przejmuje, to normalne, bede miec jeszcze dzieci. W szpitalu to jest dla nich normalne, a dla kobiety ktora to przezywa, to życiowy koszmar. Po zabiegu łyżeczkowania nawet nie mialam mozliwosci porozmawiania z lekarzem. Nie życzę nikomu spotkania sie z taką znieczulicą, trudno to opisać jak to wyglądało. Dobrze ze to juz mineło, juz jestem troche spokojniejsza, ale tez wiem, że tego się nigdy nie zapomni i date 1 VII(date przewidywanego porodu) również bede przezywać.
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja w pracy ehh nudzi mi się ![]() Nika ja już odstawiłam termometr od chwili zrobienia testu ![]() ja też miałam sen o bliźniakach zresztą mój tata jak się dowiedział o mojej ciąży to powiedział (przy wznoszeniu toastu), że czeka na bliźniaki... dowcipniś
|
#3743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i Okruszek zacznie 7 tydzień.....![]() Cytat:
spokojnie to tylko sen
|
|
|
#3744 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to na pierwszym USG już widać, że mogą być bliźniaki? nie wiedziałam
|
|
#3746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja normalnie zazdroszczę, że na diecie wytrzymujesz Cytat:
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam 1 usg w9,5tc
|
|
#3748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1-7.html a tu możesz zobaczyć, tak będzie wyglądał mój maluszek w 7 tygodniu, jest tam też zdjęcie usg- to już wygląda jak dzidzia, więc myślę, że jeśli by były dwie to będzie widać dwie....ale nadal powtarzam: liczę na jedną ![]() ja swojego już nie mogę się doczekać....
|
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepis wrzucę wieczorkiem, bo w domu mam
|
|
#3750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj na naszej klasie koleżanka wkleiła zdjęcie swojej córeczki z 20 tygodnia ciąży... Ogólnie już mi przeszło, że przy każdej ciężarnej kłuje mnie serce, ale wczoraj jakoś nie wytrzymałam... Dawno nie płakałam... aż do wczoraj... Luty to dla mnie zły miesiąc... Na 14 lutego był mój termin porodu... Ta data choć powinna być radosna, to nie wiem czy taka będzie... Jak sobie pomyślę, że teraz bym wyglądała jak słonica i chwila moment miałabym swoje dziecko przy sobie to łzy mi lecą jak szalone. Staram się jak mogę, już się przyzwyczaiłam do tej myśli ale ciężko mi na sercu. Wiem, to ja zawsze wszystkich pocieszam, ale są takie momenty, kiedy czuję się jak ostatnia ofiara losu... Choć trochę wyrzuciłam z siebie to, co mi leży na serduszku. Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

lewy cyc juz tak boli ze nawet jak go nie dotykam to boli ciągnie aż pod pache a brzuch też znowu zaczyna bolec no i jeszcze zołądek
czuje że dzis @ przylezie . biore sie za sprzątanie domku a po obiadku jade do mamci na kawe oby humor mi sie poprawił. życze miłego dzionka 

Cieszę się niezmiernie z tego stazu.. i od razu na rok!! 

) a ten na to, ze nie chce zeby maluszka glowa rozbolala

mąż się martwi po prostu. ja bym do gina tak od razu nie szła, ale przy okazji pierwszej wizyty może wspomnił że tak źle się czujesz...

silna kobieta jesteś, dasz sobie rade i z niedobrą @
Sorki bo sie chyba trochę rozpisałam,bo musze się w końcu komuś wygadać,a dodam jeszcze,że nie przebywam w Polsce tylko we Włoszech,ale jestem często w kraju i cały czas w kontakcie z moim lekarzem!!!Dziękuję za cierpliwość w czytaniu tego co napisałam

A wiecie, że ja Inki nigdy nie piłam?? 

Ja normalnie zazdroszczę, że na diecie wytrzymujesz