|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
|
|
|
|
|
#1892 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już miałam z tym do lekarza iść, ale się jakoś unormowało... tyle, że ja na I miałam świetny metabolizm, a teraz na II jakoś znowu mi zwalnia. jakaś dziwna jestem Cytat:
![]() ja już dawno nie pisałam, bo II faza mi idzie... no tak sobie. coś mi się dużo grzeszków porobiło, ale teraz już się zebrałam i powinno pójść lepiej. mój wczorajszy jadłospis: śń: omlet z 3 jajek z rzodkiewką, pieczarkami i papryką II: gofr maślankowy + serek wiejski light przek: sałatka z pieczarek i papryki przek2: lody... oj tak wyszło ![]() podwieczorek: makowiec SB ob: pieczona pierś indyka curry z fetą + fasolka szparagowa i pieczarki dzisiaj póki co jajecznica z 2 jajek z kromką chlebka maślankowego - pyszny wyszedł już nie pamiętam (jak zwykle), która z Was wstawiła przepis, ale została moją bohaterką tylko właśnie nie wiem czy jakbym zjadła na IIsn gofra, to nie będzie za dużo? bo to dopiero początek II fazy...
|
|
#1893 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale nie łam sie gej-frut zdrowy owoc raz na rok (czytaj miesiac) nic sie nie stanie effa no chyba masz racje, bo odczuwam brak takiego posiłku do syta (prócz sniadania) i jakis taki harmonogram wymysliłam 3 duze posiłki i miedzy nimi 2 mniejsze posiłko-przekąski. no ale ten lunch ze wzgledu ze w pracy spozywany to jakas sałatka na zimno... no a z cieplej kolacji tez nie chce rezygnowac bo to jedyny wspolny posilek z Tztem wiec podwieczorek taki chudy, no i na kolacje tak staram sie nie przejadac i w tego zagmatwania wychodzi ze tylko rano jestem tak porządnie najedzona... nie mam pomyslu jak to zoorganizowac...a ja własnie buszuje po przepisowym i mysle co by tu na kolacje zrobic...
|
|
#1894 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1896 |
|
Rozeznanie
|
a właśnie jeszcze zapomniałam spytać: znacie mąkę pp Lubelli? bo tylko taką znalazłam u mnie, ale nie ma nigdzie napisane jaki to typ i mam nadzieję, że nie jest jakaś oszukana...
i nie wiem, co z chlebem zrobić, w sensie zamrażać go, żeby nie wysechł? jak robicie, bo ja czytałam gdzieś, że takie pieczone własnoręcznie to potrafią miesiąc stać i nie wyschnąć, ale nie wiem, jak to jest naprawdę
|
#1897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na samych orzeszkach mam 3 godziny do kolejnego posiłku wytrzymać? ![]() w sumie kg szybko by spadały
|
|
#1898 | ||
|
Zadomowienie
|
Agee zawsze do uslug
Sprobuj do wegli dorzucac bialkoPoisonous orzeszki ziemne to przekaska zaledwie, a nie II sniadanie Madziaa dzieki, lepiej, nie kreci mi sie w glowie, ale za to boli leb... O do zapiekanki ja zajadam ciut mieska zawsze - ostatnio piers z kurczaka zawijana z serem i szynka i pieczarkami ![]() Cytat:
Cytat:
Ja dzis robie kuraka w cieciorce, oczywiscie mam troche za duzo ugotowanej i pewnie sobie podjem, swietne jest na przekaske
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam dzis na obiad rybke z kapustką
mniami może jeszcze do tego ogóra wezmę
|
#1900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Beatky gratulacje
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
Ja pindole
Kolega wlasnie wpadl do biura z porcja dla kazdego kebaba, frytek i surowki DOstalismy od naszego klienta... Pachnieeeee. Zjadalam 3 kawalki miesa i surowki ciut z pekinskiej... A frytki tak na mnie patrzaly... DObrze, ze swoja salatke zdazylam zjesc, to glodna nie bylam, jak to to wjechalo do nas
|
|
#1902 |
|
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny za info nt cieciorki
![]() tylko kiedy ja jesc jako przekaske skoro albo sniadanie albo obiad mam weglowy hehehehe no nic ![]() troche napalilam sie na ten pasztet z cieciorki i soczewicy ![]() musze wyprobowac ale znajac zycie dopiero na weeken ![]() tak sobie mysle... ![]() ze jak tu najlepiej poukladac te moje posilki aby rzeczywiscie przyzwyczic organizm do tego co o jakiej porze dostaje... pomozecie??? ![]() to moze moj tryb dnia: pracuje od 7:30 do 15:30 przed praca nic zazwyczaj nie jem i teraz tak mysle ze w sumie dobrym rozwiazaniem byloby np zjadac 3 posilki S, IIS O i 2 mniejsze czyli P i K... bo jak zjem obiad ok 16:30-17 to nie mam jak wciskac jednego posilku i przekaski... co Wy na to? a i w sumie weglowodany zawsze 1 raz dziennie, zamiennie S i O w zaleznosci czy mam aero czy nie ![]() moze byc? a teraz ide sladem Telika i bede sie inspirowac watkiem przepisowym na jutro
Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-02-10 o 14:39 |
|
|
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
Agee a Ty jesz kolacje
![]() Ja jem 8.30 sniadanie w domu 11.30 przekaska w pracy 14.00 II sn w pracy 17.00 obiad 19.30 kolacja W weekend 8.30 sniadanie 14.00 obiad 16 - 17 deser (weglowy najczesciej) 19.30 kolacja Nie wiem, na ile mozesz sobie w pracy pozwolic na jedznie... Moze tak: 8.15 sniadanie 11 przekaska 14 II sn 17 obiad 19.30 kolacja i w sumie wyszlo jak u mnie Albo 6.45 przekaska typu zawijas 9.00 sniadanie 13.30 II sn ew. przekaska 17.00 obiad itd
|
|
#1904 |
|
Rozeznanie
|
no wlasnie czesto sie zdarza ze po obiedzie juz nic nie jem do kolacji ok 20
i wychodzi na to ze jem 4 posilki musze chyba lepiej wprowadzic akas mala przekaske z tego ranca bo nijak inaczej nie pasuje ![]() a tak to by bylo pieknie co 3-3,5 godzinki ![]() dzieki Effcia
|
|
|
|
#1905 |
|
Zadomowienie
|
Agee wydaje mi sie, ze taka mala przekaska rano, ktora mozesz przeciez przygotowac wieczorem pobudza metabolizm. Ja jak wstaje bardzo wczesnie, to zjadam jablko, ale to faktycznie jak mnie 6.00 rano zastanie na nogach, bo czasami, choc chlopcy nie spia, to ja i tak do 7.15 sie wyleguje chociaz, tyle mojego
|
|
#1906 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie mi chodziło o przekąskę ;-) Nie wiem czemy napisałam 2ś
Niemądra ja. Ja już po obiadku- rybcia, i ogóras. W ogóle nie mam apetytu ale obiecałam że będzie mięsko to jest Teliku w czwartek napiszę jak było, co do celów zarobkowych to powiem Ci, że zapisy na to są dwa tygodnie do przodu w takich przystępnych godzinach U mnie w miescie (80tys osób) to jedyne takie urządzenie więc może dlatego ;-) Chyba nie lubie warzyw :-(
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby na mnie tak frytki patrzyły, to nie ręczę za siebie |
|
|
|
|
#1908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja własnie tak robie, ale jo niedzieciata wiec mi łatwiej w domku zjesc sniadanko, pozniej drugie w pracy i jakas sałatka na lunch ok13, przybiegam do domkku i jakas przekąska i kolacja wychodzi ok 19 i tak przed 23 uciekam spac Kubuś mi dał dzis do myslenia z ta przekąską, ale jakos nie wyobrazam sobie miedzy 7,30a 13,30tylko orzeszki zjesc?? no ale jak sobie w internecie czytam SBowskie jadlospisy to faktycznie tak jest w przykładach, wiec od jutra II sniedanie mniejszamy do rozmiarów przekąski, stopnowo -nawet jadłospis ułozyłam, ale jakos tego nie widze
|
|
#1909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I z pewnoscia to, ze waga ruszyla po weglach, to wplyw tez zdecydowanie mniejszych II sniadan. Uwazam, ze orzeszki na II sn to przegiecie i bede nadal sie upierac, ze to przekaska, ale jak zjadam dwie lyzki pasty z makreli, a nie jakichs 6 lyzek, to jest lepiej Ja przestalam skupiac sie na salatkach na II sn, a wlasnie robie zawijasy i wiesniaka biore, albo zjem jajko i warzywka do tego. Obiad jem konkretny, za to mniejsza kolacje, bo nie zdaze zglodniec, a kolacje jem zawsze z Borysem, w tygodniu to nasz wspolny posilek, jak on w przedszkolu, a ja w pracy.ALe powtarzam, ze samym orzeszkom na II sn mowie nie Zamiast orzeszkow zjadlabym chuda szynke z serem i warzywami, jak juz.
|
|
|
#1910 |
|
Raczkowanie
|
effa jadlam wczoraj duzo wegli bo czulam wielkie zaoptrzebowanie
dzisiaj tez grzeszylam, ale tak fatalnie sie czuje od wczoraj ze po prostu nawet nie zwracam na to uwagi. zaleglosci nadrobie od jutra.
|
#1911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To Twoja dieta i wiadomo, ze kazda z nas ma lepsze i gorsze dni. CHyba upieke na sniadanie muffinki cytrynowe by Fruity
|
|
|
#1912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
doszlam do wniosku ze chyba jem za duzo, nie dosyc ze te wegle za mna chodza to jednak mam zbyt duze posilki. widze ze mam malo warzyw, ale kurcze... nie moge ich jesc w zimie az tyle, po prostu nie mam smaka. tez juz moze jestem zmeczona tym ciaglym siedzeniem w kuchni, kiedys jak bylam glodna to jadlam co popadnie i co mialam akurat w lodowce, albo zamawialam na wynos. totez wygladalam jak wygladalam, zdaje sobie z tego sprawe, ale to ciagle myslenie o jadlospisie na nastepny dzien , siedzenie w necie i szukanie przepisow, ajeszcze od 4 dni choroba jasna co zrobie to mi nie wychodzi ( wczoraj upieklam bulki i sa tak twarde ze mozna nimi zabic), doprowadza mnie pomalu do skrajnej depresji i chyba wogole przestane jesc zeby ne musiec tego gotowac. Zastanawialam sie dzisiaj czy bym mogla wrocic do dawnych nawykow zywieniowych .. i chyba bym nie mogla... poza tym zauwazylam cos niepokojacego. codziennie boli mnie zoladek. I to na pewno nie z glodu bo glodna nie chodze. Zastanawiam sie cy to nie od wzdymajacych rzeczy typu jajka , kapusta pekinska - ale jej akurat nie jem zbyt czesto...chyba mam kryzys
Edytowane przez dzonksik Czas edycji: 2009-02-10 o 22:49 |
|
|
|
|
#1913 |
|
<b></b>
|
Witajcie dziewczyny.
Ja zaczelam drugi dzien diety.Wczoraj pöznym wieczorem zrobilo mi sie slabo,myslalam ze zwymiotuje,glowa bolala,ale dzis jest ok. Sniadania nie jem bo pözno wstaje .Dzisjaj na obiad zrobilam smazonego tunczyka na oliwie,bambus i szpinak i salatka lodowa z ogörkiem i pomidorem.Przez caly dzien woda niegazowana.A na kolacje zrobie omlet z brokulami,cebulkä i piersi od kurczaka.(hmm,ciekawe jak to bedzie smakowac)I pözniej czeka mnie rowerek stacjonarny 35 minut. Dzisjaj zgrzeszylam kawä 3 in 1 ![]() Mam pytanie czy moge jesc orzeszki ziemnne solone na tluszczu czy takie zwykle i batoniki müsli z orzechami bez owocöw.... Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2009-02-10 o 17:29 Powód: dopisek |
|
|
|
#1914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wlasnie ja tam mialam orzeszki na II sn.bo tak znalazlam w przykladowych jadlospisach. Teraz to tez juz nic nie wiem-czy mozna na II sn., czy mozna na podwieczorek? no i wlasnie czy cos do tego jeszcze, w sumie nie wiem co jadac na te podwieczorki, bo drugie sniadania to na razie poki mam ferie i pozno wstaje to starczylyby te orzeszki ale jak wroce na uczelnie to bede jadac zawijaski, serki, babeczki jarzynowe, itp ale ten podwieczorek to nie wiem, najchetnniej jadlabym orzeszki jednak
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
A ja juz na jutro przygotowalam obiad do pracy, kasza gryczana z klopsikami z m.mielonego (indyk) i do tego ogoras kiszony
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2009-02-10 o 18:24 |
|
|
|
#1916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ehh, powinni mi zabronić dostępu do internetu, bo zawsze jak o czymś usłysze to szperam i szperam az znalazłam coś o ksylitolu "Do niedawna jedynym znanym ubocznym efektem duzych dawek ksylitolu byla biegunka. Ale ostatnio badania wykazaly, ze duze dawki przyjmowane stosunkowo dlugo wywoluja nowotwory i uszkadzaja narzady u zwierzat, a dozylne podawanie ksylitolu ludziom jako zrodla energii powodowalo zaburzenia pracy watroby, nerek i mozgu. Obecnie jest pod kontrola FDA, a wiekszosc producentow amerykanskich dobrowolnie zaprzezstalo stosowania go" a może któraż używała stevii?? bo jak narazie o niej najmniej złych rzeczy znalazłam ![]() a ja dziś tak sobie jadłam Iś : jajecznica z 2 jak+pół papryczki, cebula i pieczarki i kawa IIś: serniczki z orzeszkami ziemnymi o: zapiekana pierś z kury pod brokułami pod żółtym serem k:?? coś trzeba wymysleć
|
|
|
#1917 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzien dobry wszystkim u mnie doppio espresso i komp na sniadanie Narazie ![]() Nie popadajamy w paranoje ze slodzikami - przeciez nie spozywacie ich na kilogramy Nie wiem jak wy ale je daje tylko do pieczenia. Cukier powoduje mnostwo chorob - biala smierc tylko bardziej oswojona. Wszystko w duzych dawkach jest zle. Wedzonka rakotworcza. Lyzka stolowa soli na raz moze nas zabic. Mysle ze od kilku lyzeczek slodziku nie powymieramy. Predzej na miazdzyce od ton cukru jakie spozywamy w ciagu zycia
Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-02-10 o 19:20 |
|||
|
|
|
#1918 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za wszystkie rady dziewczyny
![]() hmm, może napiszę co jadłam a wy ocenicie??Może czegoś za mało albo za dużo i dlatego tak się czuje?? A można przez kilka dni pomału odstawiac węgle i słodycze a np od poniedziałku zacząć konkretną SB ![]() czy to zły pomysł?? Boje się ,że to złe samopoczucie takie już zostanie, bo na ogół dużo słodkości jadłam ![]() Moje dzisiejsze jedzonko: I śniad: omlet z pieczrkami i papryką, czerwona herbata II śniad: jogurt naturalny z ziarnami słonecznika obiad: pierś z kurczaka i warzywa gotowane (kalafior,brokuły) podwieczorek: wieśniak z żodkiewkami kolacja (będzie dopiero): sałatka z tuńczyka i jajek |
|
|
|
#1919 |
|
Raczkowanie
|
Moje Kochane Specjalistki !
Czy siemię lniane zmielone odtłuszczone to takie normalne siemię, czy jakieś wydziwienie? Nie znam się na tym zupełnie a zakupiłam dziś takie w aptece, nawet w promocji 2 w cenie 1 ![]() I czy dżem pomarańczowo imbirowy, bez dodatku cukru za to słodzony zagęszczonym sokiem z winogron jest dopuszczalny na II fazie? Bo też dziś zakupiłam takie cudo, nie wiem dlaczego, ostatni raz dżem jadłam jakieś 5 lat temu, ale dla urozmaicenia postanowiłam dodać odrobinkę do śniadania, co by mi się dieta nie znudziła? Jeśli to za dużo węgli to TŻ zje, bo mu smakuje ale może łyżeczka, dwie, do owsianki na śniadanie nie będzie wielkim grzechem?
|
#1920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale takie rzeczy to nie na diecie No i własnie zastanawiam sie co by tu dodać jak by chciała np na II fazie zrobić ciastka owsiane...albo tego rodzaju smakołyki ale jeszcze min 10 dni będzie trzeba obejść się bez tego.Poprzednio jak stosowałam SB przez 2 tyg obeszło sie bez żadnych słodkich dodatków, może teraz też się uda ![]() Bo ja to może dziwna jestem ale boje się tych słodzików. Potem za kilkanaście lat okaże się, że jestem chora, nikt nie będzie wiedział od czego a to będzie wina tego słodzika ... wiem, wiem mam paranoję ![]() A co do serów to nie rozumiem, pełnotłusta feta jest o.k. bo jest słona i nie zjemy jej za dużo a ten pleśniak lekki jest zabroniony przec ież ja nie chce zjeść odrazu całego tylko po 2 małe kawałeczki np do sałatki albo zapiekania no ale skoro niet to niet, ja się dostosuję jak trzeba W końcu chcę schudnąć więc lepiej nie kombinować.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

potrafilam nawet 5 dni nic

Zapach w całym domu....mniam....
już nie pamiętam (jak zwykle), która z Was wstawiła przepis, ale została moją bohaterką 
Ale mam nadzieję że za 10 dni też tak będę mogła jeść. Tż mi zrobił dzisiaj niespodziankę
jak już nie mogę się wieczorem obyć bez węgli (jak wczoraj) to zajadam grapefruita i słonecznik. Pani @ zbliża się i czuję ją w prawym jajniku, jejuu nie mogę się doczekać kiedy będę już po pierwszym najgorszym dniu, kiedy napięcie opadnie, na jedzenie spojrzę rzeczowym okiem i znowu trysnę optymizmem i niespożytą energią 

Ja dzis robie kuraka w cieciorce, oczywiscie mam troche za duzo ugotowanej i pewnie sobie podjem, swietne jest na przekaske![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)