|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Witajcie
![]() Ale jestem dzisiaj zła, bo wstałam specjalnie o 7 żeby sie zarejstrować do mojego szacownego gina i pierwszy raz mi się zdarzyło tak że niestety ale o 7:30 był już komplet pacjentek a ja miałam do wczoraj L4, fantastycznie aż wręcz, i takie niemiłe babki w tej rejstracji były i powiedziały że trudno, więc zaczełam im gadać że są bardzo niemiłe bo prędzej zapisać się nie da a jak się człowiekowi skończy L4 to co ma zrobić? Dodam że rejstrację zacznają o 7:30 a jak ja tam byłam o tej godzinie to jakimś cudem był komplet. I od kolegi mama co tam pracuje to zapisała mnie na jutro. Wrrr..... masz babo jak chciałaś chodzić na NFZ ![]() pakusia86 - no śliczna jest ta huśtawko -kołyska, nawet nie wiem jak to nazwać ![]() poiglot91 - kurcze plan porodu ![]() ![]() esti1984 - nie Esterko ja jak upadłam jednego dnia to nie krwawiłam, ale następnego dnia podczas przytulanek z Tż krwawiłam dość sporo, ale okazało się że to wina nieszczęsnej nadżerki. Kurcze a powiem Ci że ja nie mam pojęcia jaką długość ma moja szyjka, nigdy mi nie mówili ginowie, hmmm... ale jutro spytam. Ty szczęściaro, ominie Cię glukoza ![]() Fionka21 - Boże u mnie na porodówce w 80% położne to straszne zołze i nie ułatwiają porodu. A że ja będę sama przy porodzie bez Tż to chyba małe szanse żeby sobie z takimi zołzami poradzić. Już sobie drukłam Twoją listę i jak będę już się brała za kupowanie to bardzo mi pomoże. Dopiero teraz widzę jai ze mnie ciemniak, że nie mam pojęcia co takie maluszki potrzebują dziękuję ![]() blondynkapoznan - no co Ty kochana, nawet tak nie myśl i głupio nie pisz, nie urodzisz, dzidzia wie że ma jeszcze sporo czasu żeby w brzuszku popływać ![]() Małgosia ![]() malutka_24 - no ja dzisiaj rano się brałam za kosmetykę bo miałam mieć wizytę u tego nieszczęsnego gina, i jakoś sobie z biedą poradziłam a nóg to nawet teraz nie golę, bo i tak nie widzi nikt a mam jasne włoski które nie wpadają tak strasznie w oko, a u gina zazwyczaj jestem w pończochcach samonośnych których nie musze ściągać. Aguśkaa83 - ja już sie z siebie sama śmieję że zmieniam się w słoniątko, jestem ciekawa na ilu kg. skończę w maju. Mi ginka powiedziałą że najbardziej się tyle midzy 4-7 miesiącem bo wtedy wszystko w nas rośnie. No często się tak dzieje że w zamkniętych pomieszczeniach robi się słabo. Kathi75 - no mój mały też się tak fajnie rozpycha, mnie to tak cieszy ![]() gosiaczekdm - to ona tak bez zapowedzi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | ||||
Wtajemniczenie
|
do szpitala mam 5 minut spacerkiem, ale tam gdzie bede rodzic mam 25 minut samochodem.
Poiglot śliczny wierszyk napisałaś PIĘKNY! lubię takie czytać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze nie mam NIC (oprócz wózka i ubranek od rodziny), wczoraj chciałam zamówić koszulki nocne dla siebie na allegro i chciałam wybrać razem z mężem i skonczyło sie na tym ze są nieładne i kupimy gdzieś w sklepie (mhm :P) Cytat:
![]() ![]() ![]() Kochana nie przejmuj sie 7 kg to nie duzo, musimy nabrać troche masy co będziemmy spalać jak będziemy musiały dzidzie na rekach nosić ![]() ja może dziś sie zważe u gina. I TO JAK ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja dziś byłam w pracy ale strasznie źle sie poczułam ![]() Po jedzeniu znów słabo mi się robi ![]() marika u mnie w szpitalu też są położne takie zołzy, co prawda podobno nie wszystkie ale nigdy nie wiadomo jak sie trafi. Ja w takiej calkiem nowej sytuacji jaką dla mnie będzie mały niemowlaczek wolę rodzić gdzieś gdzie położne nie będą ani się naśmiewać ani burczeć tylko w razie czego pomagać i dlatego wybrałam poród w klinice.Nie będzie mi głupio pytać, płakać czy cokolwiek innego Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-02-10 o 10:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Zakorzenienie
|
powiedzcie a od czego zalezy czy ktos pije 50 czy 75 glukozy?
![]() ja jutro rano ide bede pic 50 w laboratorium mowily ze jak po godz bedzie mniej niz 120 to po 2 juz nie musza robic ![]() kupilam dzisiaj proszek i plyn do plukania dla synka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Zakorzenienie
|
czesc kochane..
a ja dzis mam takiego dola ze to poprostu porazka wczoraj sie zdenerwowalam na tzta..zapomnialam zakrecic wode .zalalam cala lazienke..a jak lazienke to i pokoj na dole.. Z tz sie moim nie uklada.. ![]() ja juz chyba nie mam sily ![]() ![]() caly czas rycze.. ![]()
#4055 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() tęskniłyśmy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Może on poczuł Twoje serce, a Ty od razu się z biednego przejętego chłopa nabijasz ![]() ![]() Cytat:
A ja sprzątam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no ale za to co napisałaś ze życ Ci się odechciewa to ![]() przestań ![]() ![]() po burzy zawsze wychodzi słoneczko u Was też tak będzie i oby szybko zaświeciło ![]()
![]() |
#4057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() coraz gorzej u nas i wszystko wychodzi na to ze to przeze mnie.. ![]() ![]() Bardzo go kocham i nie chce zeby to wszystko sie zniszczylo.. Jak wychodzil powiedzial zebym sobie wszystko przemyslala ...jak to naprawic itp nie wiem czy to te hormony ciazowe czy nie ale jak tak dalej pojdzie.. to wkoncu stanie sie najgorsze.. ![]()
![]() |
#4058 |
Zakorzenienie
|
Poiglot kochana obstawiam, ze to hormony, stres, napiecie... Nie wiem jak jest miedzy Wami tak naprawde, ale chyba nie ma zwiazku, w ktorym byloby przez caly czas kolorowo... Moze po prostu Wasz "gorszy" okres przypadl akurat teraz kiedy w Tobie buzuja hormony, a TZ tez to na pewno wszystko przezywa. Jestem pewna, ze nowa sytuacja go stresuje, bo jest przeciez mezczyzna, glowa rodziny i musi Was utrzymac itp.... Mysle, ze jak juz pojawi sie maluszek i napiecie opadnie to wszytsko wroci do normy i bedziecie szczesliwa rodzinka
![]()
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-02-10 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Zadomowienie
|
piglot
jak to przez Ciebie winne sa zawsze obie strony nie wierze ze mogłabyś zrobić cos takiego żeby Was opuścił ![]() nie chce wnikać o co poszło ale nie bierz całej winy na siebie ![]() mój Tż kiedyś tez chciał sie wyprowadzic powiedziałam okey juz Cię pakuje i wymiękł do dziś przeprasza za swoje głupie zachowanie ![]() nie martw sie nie zostawi Was emocje opadna i będzie okey
#4060 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przecież to każdemu się mogło przytrafić. Nic się nie martw, złóść mu przejdzie, porozmawiacie sobie i zastanowicie się jak to naprawić. ![]() Pamiętaj, że zawsze po burzy przychodzi słońce i jak jest bardzo źle, to musi być lepiej. Poukłada się. ![]() Nie stresuj maluszka, odpocznij, zajmij sie czymś i przeczekaj złość TŻ. Nie narzucaj mu się, jak mu przejdzie to inaczej spojrzy na sprawę i będzie dobrze. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Zadomowienie
|
kuroikaze - no ja mam nadzieję że jakos wytrzymam jak mi się trafi taka zołza pieruńska, bo jak mnie wkurzy to chyba w dziub oberwie. A no w klinice jest całkiem inne podejście ja mam za daleko np. do Bielskiej kliniki.
blondynkapoznan - no ja nie wiem od czego zależy, ale ciągle myślałam że pierwsza glukoza jest zawsze 50 a jeśli wyjdzie spory wynik to przy kolejnym obciążeniu pije się już 75. poiglot91 - no co Ty lalusiu ![]() ![]() Małgosia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Zakorzenienie
|
poiglot kochana talko spokojnie kazudemu moze sie zudarzyc a klotnie to nierozlaczna czesc zycia w koncu jestesmy z innej gliny lepieni i jak moja znajoma mowi pierwsze 20 lat jest ciezko a potem to juz raj
![]() ![]() Blondynka w POlsce pije sie najczesciej 50g glukoze dopiero jak ten wynik wyjdzie zly robi sie powtorke z 75 g U nas w Austrii mamy od razu 75g i juz ![]() pakusia 86 slicznie masz rozplanowane brawo brawo U mnie w komodzie od gory pieluchy tetrowe , body i spiochy szuflada nizej bluzecki, komplety letnie, sukienki , skarpetki , czapeczki najnizej sweterki komplety dresikow Pampki , chusteczki nad przewijakiem na tym czyms co kiedys wklejalam ![]() Reczniki spiworki , myjki w szufladzie w innej czesci pokoju Posciel i kocyki u Maxa w szafie ![]() U mnie paaaaddaaa i nie chce sie zyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny tylko ze tu nie o ta wode chodzi..
on nawet to za mnie poprzatal itp.. chodzi ogolnie o wszystko o to jak i co sie dzieje od dluzszego czasu.. Ja czuje ze oddalamy sie od siebie.. Jak juz wczesniej pisalam nie ''przytulamy sie'' kiedy mu o tym mowie.. to on ciagle mowi''aha to przez to ciesz sie ze cie nie zdradzam'' to co ja mam go po glowce calowac i mu dziekowac ze mnie nie zdradza? ![]() tu nie chodzi o to ze jestem jakas nimfomanka i bez tego zyc nie moge ![]() on caly czas mowi ze jestem zazdrosna ze przez moja zazdrosc nie moze mi mowic prawdy.. (chodzi tu o takie rzeczy typu, gadal,spotkal sie z kolezanka).. moze i zrobilam sie bardziej podejrzliwa i zazdrosna a toi wszystko wlasnie przez to ze on bywa dla mnie taki zimny czasem.. ![]() przepraszam ze sie tak zale ale nawet nie mam z kim pogadac.. ![]() wiem jacy sa ludzie.. a potem beda plotkowac..
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-10 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Zadomowienie
|
poiglot
jak to ciesz sie ze Cię nie zdradzam wrrrr.. no wkurzyłam się ![]() a to że nosisz pod sercem jego DZIECKO to nic nie znaczy ![]() a moze tu chodzi o to że On nie jest juz na pierwszym miejscu bardziej sie skupiasz na malenstwie a kazdy facet chce być na 1 miejscu i musi troszke minąć czasu zanim się przyzwyczaj do nowej sytułacj i roli mój Tż tak juz miesiąc przed porodem ciągle pytał czy będe go kochać ![]() ![]() ale jak zobaczył małego to oszalał ze szczęścia i muz takich głupotek nie mówił ![]() może tego boi się twój TŻ
#4066 |
Zadomowienie
|
Kathi75 - nie no Kasia Ty to zaś mnie zaskoczyłaś, tak wszystko ładnie poukładane, posegregowane, przemyślane. Czyli masz już wszystko gotowe tylko tej waszej lokatoreczki brakuje do pełni szczęścia
![]() poiglot91 - a to przepraszam, że źle zinterpretowałam. Hmmm.... kurcze nam się cięzko wypowiedzieć bo nie wiemy jak to z wami jest, jak było. Ja pewnie bym na Twoim miejscu chciała szczerze porozmawiać, powiedzieć co boli, drażni, smuci, nie wiejm jak Twój Tż ale mój się zmienia po takich moich wyznaniach bo jest mu głupio. Czasem jak wiem że zawiniłam to otwarcie sie do tego przyznaje iprzepraszam, robie maślane oczka, przytulimy sie i jest już lepiej. Ale wierzę że jest to cięzka sytuacja. Bo my baby ogólnie jesteśmy bardziej zazdrosne i sie czepiamy, czasem sma się na tym łapałam. Ale ne smuć się już dobrze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
dzieki;*
pogadam dzis z nim tyle ze ja zawsze chce tak wiele mu powiedziec itp.. a wypowiem zaledwie z tego pare slow.. i to jeszcze nie tak jak bym chciala... nawet nie umialam go przeprosic.. dziewczyny zastrzelcie mnie;(
#4068 |
Zadomowienie
|
piglot
jak sobie życzysz ![]() uśmiechni się kochana będzie dobrze ![]() no nie widze prosze o uśmiech ![]() ![]() ![]()
#4069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe ![]() kochane jestescie naprawde ![]()
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj z moim Tż też bede wojne toczyc jeszcze nie wie co go czeka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Zakorzenienie
|
ufff wrocilam ze sklepu...jestem wykonczona ...
Ale szczesliwa bo kupilam dzidziuniowi pare rzeczy ![]() Ogolnie w sklepie mozna dostac szalu........tyle tego i mimo iz jedzie sie z jakims celem to pozniej sie glupieje i nie wie co kupic ![]() Z tych emocji jechalam na recznym hihih dopiero facet mi powiedzial ze mam kolo z tylu zablokowane a ja eee ciekawe dlaczego, a on ze moze recznego nie spuscilam a ja ze spuscilam na pewno, patrze a tu nie spuszczony. ![]() Kupilam dzidziorowi mydelko nivea, chusteczki nivea, gruszke do noska z dwoma koncowkami ale taka zwykla reczna, niebieska i szczoteczke z grzebykiem do wlosow z canpola patyczki higieniczne, wate, proszek lovela, butelke do karmienia 125 ml avent. Aha i majtki poporodowe (smieszne te majtochy sa ) ![]() ![]()
#4072 |
Zakorzenienie
|
a to czemu??
#4073 |
Zakorzenienie
|
Aguska a te majtki w jakim sklepie kupilas?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
Agusia poszla pichcic
![]() musisz kochana powklejac zdjecia koniecznie ![]() ile dalas za te majteczki? i gdzie je kupywalaas/
#4075 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Zadomowienie
|
blondynkapoznan - dziewczyny w was serio takie agresorki drzemią? Ja jakoś strasznie kochana jestem w tej ciąży
![]() ![]() poiglot91 - u nas te majtki sa w sklepach medycznych, w większych sklepach dla dzieci i mam oraz w aptekach. Już Ci lepiej laleczko, największe złości mineły? ![]() Aguśkaa83 - no ja z tymi zakupami chyba na szarym końcu zostanę bo mam zamiarpokupowac dopiero w marcu na początku jak zgarnę wypłatkę i pożegnam sie z pracą, na długiiiiii czas. A co tam dobrego gotujesz? Bo ja gulaszyk, kasza i ogóreczki kiszone, wiem że wiejscie ale ja akurat bardzo to lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie dzisiaj straszy facet na poczcie zdenerwował. Wysyałałam przesyłki, miałam trzy paczki i jeden list polecony, który wypisywałam na poczcie. Pani w między czasie zajmowała się paczkami, a pan miał wielce pretesje, ze ja wypisuję, bo on tylko chciał zapłacić r-ki.Grrrrrrrrr... pokłóciłam się, a pani z poczty stanęła za mną murem ![]() Cytat:
![]() primo - cała ta sytuacja jeste dla niego nowa. Mężczyzna jednak inaczej przezywa ciążę, nie fizycznej możliwości odczuwac ruchów dziecka, czuć go w sobie .... ja to już zrozumiałąm. secundo - daj mu trochę czasu, niech przemyśli, pomysli i coś wymyśli. Cytat:
Ile na swiecie jest takich kobiet jak Ty?? 909933]Poiglot kochana obstawiam, ze to hormony, stres, napiecie... Nie wiem jak jest miedzy Wami tak naprawde, ale chyba nie ma zwiazku, w ktorym byloby przez caly czas kolorowo... Moze po prostu Wasz "gorszy" okres przypadl akurat teraz kiedy w Tobie buzuja hormony, a TZ tez to na pewno wszystko przezywa. Jestem pewna, ze nowa sytuacja go stresuje, bo jest przeciez mezczyzna, glowa rodziny i musi Was utrzymac itp.... Mysle, ze jak juz pojawi sie maluszek i napiecie opadnie to wszytsko wroci do normy i bedziecie szczesliwa rodzinka ![]() Dobrze kobieta prawi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja się dzisiaj nabiegałam i boli mnie pipka, a potem wszystkie urzadzenia się na mnie obraziły i nie mogłam ani nic zeskanowac , ani wysłac faksa... Chyba taki dzień... Szukałam prześcieradeł do łóżeczka, ale coś mi drogie się wydawały 24 zł, musze poszukać na allegro. Majciochy kupiłaś z fizeliny czy gazy? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4078 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Poiglot nie przejmuj się, jak się do Niego usmiechniesz to znowu będzie dobrze. Do szpitala za dwa dni ![]()
![]() |
#4079 | |||
Zakorzenienie
|
w auchanie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() majciochy nie wiem nawet z czego sa hihihi jak tż przyniesie z auta to zobacze widzialam tylko w sklepie bo zajrzalam do srodka jak to wyglada to takie smieszne te majciochy ![]() W sklepie oczywiscie zaczepilam mamuske zeby ja podpytac pare rzeczy ale sie chyba wystraszyla i tak biegiem mi odpowiedziala hihih ludzie u nas nie sa przyzwyczajeni do zaczepiania ![]() A co fajnego jeszcze kupilam: dla siebie: mandarynki w puszczce i owoce kandyzowane w puszce pychota, zelki zebym nie wpierniczala slodyczy, ale tez oczywiscie kupilam cos slodkiego: gotowe ciasto wpudelku z gotowym przepisem: nazywa sie: "Krowka" hihihi nie moglam sie powstrzymac ![]()
![]() |
#4080 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ile ważą albo ważyły wasze maluszki w 26 tygodniu ciąży?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.