|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
![]() A oprócz tego co napisałaś to ja muszę mieć jeszcze: 2 kocyki - cienki polarkowy i grubszy (akryl?) Łóżeczko pościel poszewki poszewki na zmianę prześcieradło (3 szt) wózek Stanik do karmienia przewijak na łóżeczko wanienka fotelik samochodowy rożek no i wiele z Twojej listy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Raczkowanie
|
Dobranoc Kochane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Wtajemniczenie
|
A mnie bardzo spanie zmogło, więc walczyć nie bedę, tym bardziej, że od rana za pisanie się biorę....
AAAAA i wiecie co.....ja muszę ![]() ![]() Chyba jednak jeszcze spać nie polecą, ale szukać na necie mebla.... ![]() A my jeszcze chcemy zrobić rolety przed narodzinami.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a konkretnie naj jakim mebelkiem myslisz?? komoda??
![]() |
#4025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny ze tak zapytam was z ciekawosci.. ile zajmuje wam dojazd do szpitala??
![]() |
#4026 |
Wtajemniczenie
|
Myślałam raczej nad taka pojedynczą szafką.. na wysokość połowy szafy. ale nie wiem... a może sie uda to wszystko jakoś zmieścić???? ale wątpię.... Albo jeszcze jedną komodę sobie strzelę.... Pakusia, nie mam pojęcia, jestem coraz bardziej przerażona, bo rzeczy coraz więcej, a miejsca coraz mniej... ![]() Dobrze że planuję łóżeczko z szufladą.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w sumie dla dziecka przeznaczam tylko komode... i tez nie cala tylko 2 szuflady... w pierszej ciuszki uzytku codziennego, kaftaniki i szpioszki itp. w drugiej, bardziej takie na wyjscie kapleciki, cieplejsze rzeczy.... i oczywiscie mam posegregowane rozmiarami wiec duzo tych rzeczy nie bedzie... najpierw poukladam od 0-3 miesiecy a jak beda za male to do wora i wyloze od 3-6 ![]() ![]()
![]() |
#4028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podnosze.. ![]()
![]() |
#4029 |
Wtajemniczenie
|
No ja w jednej szufladzie to mam same pieluchy.... tetrowe i flanelowe i kosmetyki (tymczasowo tam są)
w dwóch szufladach mam ciuszki, ale przecież dojdą jeszcze kocyki pościel na zmianę, ręczniki, śpiwory do wózka i wiele innych. A dzidziuś będzie rósł i ciuszki będą coraz większe i coraz więcej.... ![]() ![]() Ja w komodzie mam ciuszki od 0-3 m-ce, reszta (większe) zapakowane czekajana swój moment... ![]() Mnie trochę ratuje szuflada pod łóżeczkiem i ta plastykowa półeczka na kółkach... to w niej mam zamiar trzymać kosmetyki i pampersy i chusteczki nawilżane.... no a śpiwory i kocyki w szufladzie pod łóżeczkiem. Pościel będzie z nasza pościelą, a ręczniki to nie wiem, pewnie jeden będzie w użyciu a następny w praniu itd.... W sumie to może masz rację, najwyżej się kupi później.... ![]() poiglot - jak będzie korek to tak do 40 min.... Dobranoc laseczki - padam.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dziekuje za Gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4032 | |
Zakorzenienie
|
teraz jakies 65 min
![]() Cytat:
kurcze ale ja mam wszystko rozplanowane ![]()
![]() |
#4033 | ||
Wtajemniczenie
|
No my juz po kapieli i kolacyjce
![]() ![]() Cytat:
![]() na szczescie my tez kupilismy lozeczko z szuflada ![]() Cytat:
![]() przeciez niektore rzeczy mozna spokojnie kupywac na biezaco, typu pieluszki, chusteczki i inne kosmetyki. Najpotrzebniejsze kosmetyki beda staly na komodzie, posciel pojdzie do szuflady lozeczka, reczniki zmieszcza sie spokojnie w komodzie, na tych wyzszych polkach tez mam zamiar trzymac rzeczy 0-3 miesiace i na biezaco wymieniac na wieksze, te bardziej wyjsciowe poleczke nizej ![]() Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-02-09 o 22:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Zakorzenienie
|
OOO, widzę nową ikonkę "bloguj tym postem". Ja nie chcę, zeby ktoś moje posty cytował na swoim blogu
![]() Dzięki za odpowiedzi na temat fridy. Ja też słyszałam dużo dobrego o tym urządzeniu i chyba jednak go kupię, ale zwykłą gruchę też będę mieć na wszelki wypadek, gdyby jednak uaktywnił mi się odruch wymiotny ![]() Słuchajcie, a moze byśmy pisały tu na forum co która już ma lub musi kupić i w ten sposób bedziemy ew. uzupełniać lub korygować swoje listy zakupów, co? |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Ja juz na nogach, ide na te okropne badania miedzy innymi glukoza...juz mi niedobrze na sama mysl, wogole zjadlabym cos...musze wytrzymac ![]() Wiecie co, weszlam dzis rano na wage, nie wchodzilam moze 2 tygodnie...i sie zalamalam, bo waze 73 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() U mnie sie wszystko unormowalo tzn wrocilo do codziennosci i mam nadzieje ze zadna nienormalna osobka nie bedzie mi juz macic do konca moich dni ![]() Do tego Gabunia rozpycha sie strasznie wiec siedziec nie moge bo boli , najczesciej leze albo latam ![]() Ogolnie jestem jeszcze troche rozbita ae powoli dochodze do normy No i poszalalam ze slodyczami hihi jakby inaczej i kilosek kolejny na wadze jak tak dalej pojdzie to osiagne te 18 jak przy synu a tak powaznie to od poniedzialku stop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-02-10 o 08:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Zakorzenienie
|
superzabula dzieki kochana za pocieszenie
![]() a teraz Wam napsize w skrocie jaka ofiara losu ze mnie....a wiec poszlam na te badania do takiego pobliskiego laboratorium u mnie n aosiedlu (5 minut drogi) noi pani pobrala krew, ja wypilam glukoze i mowi do mnie ta pani zebym sobie poszla i za godzinke przyszla. Ale ja sie spytalam czy nie bede przeszkadzac jak tu poczekam ta godzine, ze mam gazete i sie zajme czytaniem. A ona ze nie ma problemu. Wiec siedze sobie i czytam i mi slaaaabo mroczki przed oczami, wiec mowie do niej ze musze wyjsc na zewnatrz bo mi slabo...ona za mna z krzeslem zebym sobie usiadla na krzesle na dworze, wiec tak zrobilam...Po chwili zrobilo mi sie lepiej wiec spowrotem weszlam i usiadlam i dalej czytam gazete...a tu znowu zawroty glowy slabo i znowu to samo... mowie wiec do niej ze pojde jednak do domu prtzejde sie swieze powietrze dobrze mi zrobi i ze przyjde na umowiona godzine. Noi tak siedze wlasnie przed kompem pisze do Was bo musiaalm zdac relacje jaka ze mnie sierota i zaraz ide znow na pobranie krwi...na szczescie mam blisko to laboratorium..ale glupia moglam nie siedziec tylko od razu isc do domu....wydawalo mi sie ze gozina zleci..ale jednak jak sie jest glodnym i dzidzia tez to sie zaczynaja takie hocki klocki ![]() ![]()
![]() |
#4040 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamusie
![]() Jak tam dzisiejsze samopoczucie? Mam nadzieje, ze humorek dopisuje ![]() Fionka dziekuje, ze spisalas ta liste wyprawkowa...bardzo mi pomoze ![]() ![]() Jesli chodzi o szafeczki dla dzidzi...To ja wszystkie rzeczy bede trzymac w dwoch komodach... Mam u siebie w domku rodzinnym swoja biala, "panienska" komode i ona posluzy do upchania przyborow kosmetycznych, recznikow itp. A druga blankowa komode zamierzam dopiero kupic i ta posluzy malej na ciuszki ![]() ![]() Poiglot tutaj w Irlandii dojazd do szpitala zajmowalby mi ponad godzine, w Polsce na szczescie mam blizej...30 min wzwyz (w zaleznosci od korkow) ![]()
#4041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie mam miejsca zeby to wszytsko trzymac juz teraz nie wiem gdzie wozki beda stac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Zakorzenienie
|
Hej Kathi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Blondynko ale Ci dobrze... ![]() ![]() Tez zastanawialam sie nad lozeczkiem z szuflada, ale ostatecznie zdecydowalam sie na takie z Ikei... Widzialam je na zdjeciach na tle kolorowych scian i wyglada slodko ![]() ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70116002 A jak mala podrosnie to chce jej kupic takie lozko ![]() ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59827956 Aguska i bardzo dobrze, ze wrocilas do domku ![]() ![]()
#4043 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4044 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja wam powiem, że to moja subiektywna lista.. spisałam wszystko to co było mi potrzebne i co miałam poprzednio.. a teraz może się okazać np, że nie potrzebuje linomagu bo alantan, czy sudocrem wystarczy.. itp.. ale warto to mieć na wszelki wypadek, bo z perspektywy czasu to jest groszowa sprawa, a ważne jest przecież tylko zdrowie dzidzi i jej skóry ![]() ![]() pioglot Kochana ja mam 2 możliwości.. albo 5 minut do szpitala albo 45 minut (samochodem) i wybrałam opcję 5 minut ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | ||||
Wtajemniczenie
|
Helloł
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ad. 2 jak uda ci się zważyć sam tylko brzusio to podziel się jak tego dokonałaś ![]() Cytat:
![]() widocznie razem z maluszkiem potrzebujecie słodkości ![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj wieczorkiem jak się z mężem już kładliśmy się spać ja leżałam i zasypiałam na lewym boczku, a mąż położył rękę na moim brzusio i po chwili mówi, że czuję jak maluszkowi ... serduszko bije ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-02-10 o 09:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Raczkowanie
|
czesc wam, wszystkie mamusie i dzidziusie.
opowiem wam ci mi sie wczoraj przytrafilo. czytalam was sobie i nagle dzwonek do drzwi. nie uwiezycie, W DRZWIACH STALA POLOZNA!!! bylam w szoku i jednoczesnie smiac mi sie chcialo, bo mialam przed oczami wasze posty. wizyta byla srodowiskowa, tzn: ile mam lat, jakie wyksztalcenie, gdzie pracuje, jaka praca, jak sie czuje, czy mam jakies dolegliwosci, zobaczyla karte ciazy, zmiezyla cisnienie dala swoj nr tel i powiedziala ze jak wyjde ze szpitala po porodzie to zebym do niej zadzwonila to na drugi dzien przyjdzie. zapytala sie jak przygotowania z wyprawka. poradzila zeby nie kupowac za duzo malych ubranek bo dziecko szybko wyrasta. troche jeszcze pogadalysmy i sobie poszla. zazdroszcze wam ze myslicie o kupnie komody na ubranka dla dzidzi. ja nawet nie mam o czym marzyc, bo nie mam miejsca (i tak mam problem z ulozeniem lozeczka), no chyba ze poloze komode na komode ![]() z tego co czytam was to jestem daleko w tyle z wyprawka. mam tylko kilka ciuszkow ktore kupilam jeszcze w grudniu (na mikolaja ![]() bardzo was prosze NIE PISZCIE TYLE BO NIE NADAZAM WAS CZYTAC, a co dopiero napisac. oczywiscie zartuje. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Zakorzenienie
|
Jestem juz po badaniach i wkoncu jem sniadanko
![]() ![]() Ale musze Wam powiedziec ze moj smyk w brzuszku po tej glukozie zaczal swirowac ![]() Bercia na szczescie 50 g, po 75 g to bym na bank zemdlala...nie wiem czy maialabym sile na zakupy po 75-tce hihih malutka nasi tż-ci sa swietni oni sobie wkrecaja takie fajne rzeczy ![]() boszenko piekne lozeczka ![]()
#4048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4049 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja to nawet nie próbuję Was przeczytać bo nie dałabym rady oczy by mi wysiadły. I tak strasznie się teraz szybko męczą przed kompem. Ja nie mam nic jeszcze dla dziecka i nawet nie zaczęłam się rozglądać co bym chciała ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was gorąco ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ad. 2 ja mam te cholerne 75 g ad. 3 aż mi żal sie biedaka zrobiło, jak się tak sfochował ![]() Cytat:
![]() na szczęście u mnie położna przychodzi dopiero po porodzie jak już bedziemy w domku ![]() A u nas śnieżek zaczął prószyć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.