Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-09, 20:03   #4021
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
wreszcie skończyłam pisać listę wyprawkową.. trochę mi to zajęło.. ale już mam wszystko dopięte na ostatni guzik, tak że się nie stresuję.. a wózek kupię po porodzie (będzie miał dłuższą gwarancję a i tak pierwsze 2 tyg. spędze w domu.. ) no więc to moja lista :
-
O kura wodna "trochę" mi jeszcze brakuje...

A oprócz tego co napisałaś to ja muszę mieć jeszcze:

2 kocyki - cienki polarkowy i grubszy (akryl?)
Łóżeczko
pościel
poszewki
poszewki na zmianę
prześcieradło (3 szt)
wózek
Stanik do karmienia
przewijak na łóżeczko
wanienka
fotelik samochodowy
rożek

no i wiele z Twojej listy....
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 20:04   #4022
Fionka21
Raczkowanie

Dobranoc Kochane tz-cik już na mnie czeka w pełnej gotowości, więc lecę szybko pod prysznic papa
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 20:07   #4023
Wtajemniczenie

A mnie bardzo spanie zmogło, więc walczyć nie bedę, tym bardziej, że od rana za pisanie się biorę....

AAAAA i wiecie co.....ja muszę jakiegoś mebla jeszcze kupić bo mi miejsca braknie na te wszystkie rzeczy....

Chyba jednak jeszcze spać nie polecą, ale szukać na necie mebla....

A my jeszcze chcemy zrobić rolety przed narodzinami....
Stary 2009-02-09, 20:32   #4024
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
A mnie bardzo spanie zmogło, więc walczyć nie bedę, tym bardziej, że od rana za pisanie się biorę....

AAAAA i wiecie co.....ja muszę jakiegoś mebla jeszcze kupić bo mi miejsca braknie na te wszystkie rzeczy....

a konkretnie naj jakim mebelkiem myslisz?? komoda??

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 20:34   #4025
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:

zalamalam sie jak przeczytalam co ja musze jeszcze kupic...

dziewczyny ze tak zapytam was z ciekawosci..
ile zajmuje wam dojazd do szpitala??
Stary 2009-02-09, 20:37   #4026
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
a konkretnie naj jakim mebelkiem myslisz?? komoda??

Myślałam raczej nad taka pojedynczą szafką.. na wysokość połowy szafy.
ale nie wiem... a może sie uda to wszystko jakoś zmieścić???? ale wątpię....

Albo jeszcze jedną komodę sobie strzelę....

Pakusia, nie mam pojęcia, jestem coraz bardziej przerażona, bo rzeczy coraz więcej, a miejsca coraz mniej...

Dobrze że planuję łóżeczko z szufladą....
Stary 2009-02-09, 20:45   #4027
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:

Pakusia, nie mam pojęcia, jestem coraz bardziej przerażona, bo rzeczy coraz więcej, a miejsca coraz mniej...

ja w sumie dla dziecka przeznaczam tylko komode... i tez nie cala tylko 2 szuflady... w pierszej ciuszki uzytku codziennego, kaftaniki i szpioszki itp. w drugiej, bardziej takie na wyjscie kapleciki, cieplejsze rzeczy....

i oczywiscie mam posegregowane rozmiarami wiec duzo tych rzeczy nie bedzie... najpierw poukladam od 0-3 miesiecy a jak beda za male to do wora i wyloze od 3-6 duzo miejsca to nie zajmie bo nie mam zamiaru miec 30 par bodow... wystarczy 10 a to sa male ciuszki wiec sie je jakos upchnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-09, 20:49   #4028
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość

podnosze..
Stary 2009-02-09, 20:55   #4029
Wtajemniczenie

No ja w jednej szufladzie to mam same pieluchy.... tetrowe i flanelowe i kosmetyki (tymczasowo tam są)
w dwóch szufladach mam ciuszki, ale przecież dojdą jeszcze kocyki pościel na zmianę, ręczniki, śpiwory do wózka i wiele innych. A dzidziuś będzie rósł i ciuszki będą coraz większe i coraz więcej....

Ja w komodzie mam ciuszki od 0-3 m-ce, reszta (większe) zapakowane czekajana swój moment...

Mnie trochę ratuje szuflada pod łóżeczkiem i ta plastykowa półeczka na kółkach... to w niej mam zamiar trzymać kosmetyki i pampersy i chusteczki nawilżane.... no a śpiwory i kocyki w szufladzie pod łóżeczkiem. Pościel będzie z nasza pościelą, a ręczniki to nie wiem, pewnie jeden będzie w użyciu a następny w praniu itd.... W sumie to może masz rację, najwyżej się kupi później....

poiglot - jak będzie korek to tak do 40 min....

Dobranoc laseczki - padam....
Stary 2009-02-09, 21:06   #4030
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
to super ze wszystko ok

ja dzisiaj sie dziwnie czuje jakos brzuch mnie boli pod pepkiem
ost strasznie sie martwie ze urodze na dniach a dzidzia jest jeszcze malutka chociaz wazne aby dotrwac do 30tc
Ejj ty nawet tak nei mow ze urodzisz na dniach....wytrwasz.... Musisz///

Dziekuje za Gratulacje i otuche....ide spac... przytule sie do TZ i szybiutko usniemy z mala>.. dobranoc:0:cm ok:
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 21:21   #4031
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez Fasolka87 Pokaż wiadomość
Witam
Mysle że najwyższa pora do Was dołaczyć Widze ze nie tylko ja nie moge doczekać się na świecie swojego aniołka(planowany term 31.maja)
Mam nadzieje, ze bede tu czesciej zagladac
I my mamy nadzieję, że będziesz tu czesciej zaglądać, witamy
Cytat:
Napisane przez manolita Pokaż wiadomość
Co sadziecie o tym? Frida no noska? Miała już któraś przy pierwszym dziecku, albo widziała na "żywo" jak to działa?
http://www.skandprojekt.pl/frida/index_frida.htm
Niby fajne, ale mnie jakoś brzydzi .
Nie brzydzi nie brzydzi, tylko ci się wydaje nie uzywalam sama, ale slyszalam zachwycające opinie, ja bede uzywac tylko tego, gruszka odpada. To tylko tak źle wygląda, a tak naprawdę nie jest obrzydzające, to oczywiste ze jest tam filtr i nic nie dostanie sie do twojego pyszczka

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 21:26   #4032
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
podnosze..
teraz jakies 65 min

Cytat:
No ja w jednej szufladzie to mam same pieluchy.... tetrowe i flanelowe i kosmetyki (tymczasowo tam są)
w dwóch szufladach mam ciuszki, ale przecież dojdą jeszcze kocyki pościel na zmianę, ręczniki, śpiwory do wózka i wiele innych. A dzidziuś będzie rósł i ciuszki będą coraz większe i coraz więcej....

Ja w komodzie mam ciuszki od 0-3 m-ce, reszta (większe) zapakowane czekajana swój moment...

Mnie trochę ratuje szuflada pod łóżeczkiem i ta plastykowa półeczka na kółkach... to w niej mam zamiar trzymać kosmetyki i pampersy i chusteczki nawilżane.... no a śpiwory i kocyki w szufladzie pod łóżeczkiem. Pościel będzie z nasza pościelą, a ręczniki to nie wiem, pewnie jeden będzie w użyciu a następny w praniu itd.... W sumie to może masz rację, najwyżej się kupi później....

poiglot - jak będzie korek to tak do 40 min....

Dobranoc laseczki - padam....
no tak... dobrze ze masz ta szuflde pod lozeczkiem... juz ci kilka rzeczy odpada z szuflady... ja bede robic tak jak pisalam bo taki sposob miala moja przyjaciolka i mama... wiem ze sie sprawdza... wiadmo ze mozna sobie ulozyc w komodzie osobno kaftaniki osobno spioszki... ale po co??? gorna szuflada jest zawsze na wyciagniecie reki... otwieram i wyjmuje co chce... jak ubieram malego na wyjscie to siegam nizej po cos "ladniejszego" .... reczniki bede trzymac z moimi, a posciel z moja posciela... kosmetyki i pieluszki na osobnej poleczce (tej z kolkami) .. pampersy pod lozeczkiem...
kurcze ale ja mam wszystko rozplanowane sama sie sobie dziwie.... nawet pokoju nie mam, lozeczka tez nie.... a juz wiem co gdzie bedzie stalo ??

Stary 2009-02-09, 22:27   #4033
malutka_24
Wtajemniczenie

No my juz po kapieli i kolacyjce Powiem Wam, ze spokojnie dalam rade ogolic gorne partie nog, lydki i podciecie fredzi zostawiam na srode, bo w czwartek wizyta u gina, a przeciez ortopeda nie bedzie mi patrzyl miedzy nogami

Cytat:
samochodem max 5 minut, a piechota 10 minut

Cytat:
na szczescie my tez kupilismy lozeczko z szuflada

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
kurcze ale ja mam wszystko rozplanowane sama sie sobie dziwie.... nawet pokoju nie mam, lozeczka tez nie.... a juz wiem co gdzie bedzie stalo ??
grunt to dobra organizacja
przeciez niektore rzeczy mozna spokojnie kupywac na biezaco, typu pieluszki, chusteczki i inne kosmetyki. Najpotrzebniejsze kosmetyki beda staly na komodzie, posciel pojdzie do szuflady lozeczka, reczniki zmieszcza sie spokojnie w komodzie, na tych wyzszych polkach tez mam zamiar trzymac rzeczy 0-3 miesiace i na biezaco wymieniac na wieksze, te bardziej wyjsciowe poleczke nizej

Edytowane przez malutka_24
Czas edycji: 2009-02-09 o 22:28
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 23:02   #4034
manolita
Zakorzenienie

OOO, widzę nową ikonkę "bloguj tym postem". Ja nie chcę, zeby ktoś moje posty cytował na swoim blogu

Dzięki za odpowiedzi na temat fridy. Ja też słyszałam dużo dobrego o tym urządzeniu i chyba jednak go kupię, ale zwykłą gruchę też będę mieć na wszelki wypadek, gdyby jednak uaktywnił mi się odruch wymiotny

Słuchajcie, a moze byśmy pisały tu na forum co która już ma lub musi kupić i w ten sposób bedziemy ew. uzupełniać lub korygować swoje listy zakupów, co?

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 06:44   #4035
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witam mamusie
Ja juz na nogach, ide na te okropne badania miedzy innymi glukoza...juz mi niedobrze na sama mysl, wogole zjadlabym cos...musze wytrzymac
Wiecie co, weszlam dzis rano na wage, nie wchodzilam moze 2 tygodnie...i sie zalamalam, bo waze 73 kg (przy wadze wyjsciowej 66) w sumie juz 7 kg nas przytylo, a przeciez nie wpierniczam wszystkiego jak popadnie naprawde, slodkie jem ale rzadko, staram sie ograniczac, tzn jestm te krowki ale nie duzo, czasem mnie wezmie to zjem wiecej ale ogolnie nie obzeram sie zadnymi fast foodami, ociekajacymi tluszczem miesami....buuuuuuuuu:cry : No coz trzeba bedzie sie wziac za siebie i moze zaczac cwiczyc troszke..ale z ciekawosci chcialabym zwazyc sam brzuch zeby zobaczyc ile poszlo w pupe i boczki

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość

mam do Was pytanie.... ile ma cm wasza szyjka? Bo moja 2,5 cm to chyba krótka????????? Jak leżałam w szpitalu pod KTG to słyszałam jak przyjmowali dziewczynę ze skurczami w 39 tc z szyjką o długości 3 cm a ja mam krótszą..... a taka różnica wieku ciąży
no ale ginka nie mówiła żeby to źle było...ale sama nie wiem....może dlatego ze już rodziłam to mam krótszą?????
esti ja tez sie zastanawialam nad swoja szyjka...gin nic mi nie mowil ze cos jest nie tak, a w karcie ciazy mam wpisana poczatkowo 3cm, a teraz 2 cm jeszcze lepiej....musze go 18 lutego na wizycie zapytac o to....
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-10, 07:17   #4036
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Ja juz na nogach, ide na te okropne badania miedzy innymi glukoza...juz mi niedobrze na sama mysl, wogole zjadlabym cos...musze wytrzymac
Wiecie co, weszlam dzis rano na wage, nie wchodzilam moze 2 tygodnie...i sie zalamalam, bo waze 73 kg (przy wadze wyjsciowej 66) w sumie juz 7 kg nas przytylo, a przeciez nie wpierniczam wszystkiego jak popadnie naprawde, slodkie jem ale rzadko, staram sie ograniczac, tzn jestm te krowki ale nie duzo, czasem mnie wezmie to zjem wiecej ale ogolnie nie obzeram sie zadnymi fast foodami, ociekajacymi tluszczem miesami....buuuuuuuuu:cry : No coz trzeba bedzie sie wziac za siebie i moze zaczac cwiczyc troszke..ale z ciekawosci chcialabym zwazyc sam brzuch zeby zobaczyc ile poszlo w pupe i boczki

Niczym sie nie przejmuj, dla pocieszenia Ci napisze, ze ja mam juz na plusie 11 kg Teraz juz tak nie tyje, najwiecej mi przyszlo w 4 miesiacu, ponad 4 kg az mnie gin prawie ostrzegl mnie zeby pic z umiarem bo nieraz kobitki duzo wody zatrzymuja i to tez nie dobrze teraz tak na m0c przybieram do 2 kg, wiec ok. Co maja powiedziec kobietki, ktore tyja 30kg, wiec spokojnie nie mamy sie czym martwic nawet dziewczyny tu pisaly, ze w 1 ciazy przytyly ok 30 kg i pozniej laski byly

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 07:37   #4037
Kathi75
Zakorzenienie

Witam TESKNILYSCIE
U mnie sie wszystko unormowalo tzn wrocilo do codziennosci i mam nadzieje ze zadna nienormalna osobka nie bedzie mi juz macic do konca moich dni hihi za dobrze by mi bylo
Do tego Gabunia rozpycha sie strasznie wiec siedziec nie moge bo boli , najczesciej leze albo latam po znajomych a to na zmiane tak
Ogolnie jestem jeszcze troche rozbita ae powoli dochodze do normy
No i poszalalam ze slodyczami hihi jakby inaczej i kilosek kolejny na wadze jak tak dalej pojdzie to osiagne te 18 jak przy synu a tak powaznie to od poniedzialku stop wracam do normy bo ostatnie dni to przesadzilam troche ale widocznie mala i ja tego potrzebowalysmy

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 08:29   #4038
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:

pieszo 10-15 min autem 5 min ja mam szpital bardzo blisko
Cytat:

ja tez planuje lozeczko z szuflada ale musze kupic komode a moze nawet 2.Nie wiem dokladnie co gdzie bedzie stalo Tż musil wkoncu cos wymyslec i trzeba kupic komode.Ost nie mam weny na przemeblowania

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2009-02-10 o 08:33
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 08:32   #4039
Aguśkaa83
Zakorzenienie

superzabula dzieki kochana za pocieszenie
a teraz Wam napsize w skrocie jaka ofiara losu ze mnie....a wiec poszlam na te badania do takiego pobliskiego laboratorium u mnie n aosiedlu (5 minut drogi) noi pani pobrala krew, ja wypilam glukoze i mowi do mnie ta pani zebym sobie poszla i za godzinke przyszla. Ale ja sie spytalam czy nie bede przeszkadzac jak tu poczekam ta godzine, ze mam gazete i sie zajme czytaniem. A ona ze nie ma problemu. Wiec siedze sobie i czytam i mi slaaaabo mroczki przed oczami, wiec mowie do niej ze musze wyjsc na zewnatrz bo mi slabo...ona za mna z krzeslem zebym sobie usiadla na krzesle na dworze, wiec tak zrobilam...Po chwili zrobilo mi sie lepiej wiec spowrotem weszlam i usiadlam i dalej czytam gazete...a tu znowu zawroty glowy slabo i znowu to samo... mowie wiec do niej ze pojde jednak do domu prtzejde sie swieze powietrze dobrze mi zrobi i ze przyjde na umowiona godzine. Noi tak siedze wlasnie przed kompem pisze do Was bo musiaalm zdac relacje jaka ze mnie sierota i zaraz ide znow na pobranie krwi...na szczescie mam blisko to laboratorium..ale glupia moglam nie siedziec tylko od razu isc do domu....wydawalo mi sie ze gozina zleci..ale jednak jak sie jest glodnym i dzidzia tez to sie zaczynaja takie hocki klocki Dobra mykam na to drugie pobranie....
SZYMONEK

Stary 2009-02-10, 08:37   #4040
boszenka69
Zakorzenienie

Dzien dobry mamusie
Jak tam dzisiejsze samopoczucie? Mam nadzieje, ze humorek dopisuje
Fionka dziekuje, ze spisalas ta liste wyprawkowa...bardzo mi pomoze Ale z drugiej strony podlamalam sie, bo oprocz ciuszkow to ja praktycznie nic nie mam!!!

Jesli chodzi o szafeczki dla dzidzi...To ja wszystkie rzeczy bede trzymac w dwoch komodach... Mam u siebie w domku rodzinnym swoja biala, "panienska" komode i ona posluzy do upchania przyborow kosmetycznych, recznikow itp. A druga blankowa komode zamierzam dopiero kupic i ta posluzy malej na ciuszki A poza tym to pozniej bede robic tak jak Pakusia...male rozmiarowo ciuszki do wora

Poiglot
tutaj w Irlandii dojazd do szpitala zajmowalby mi ponad godzine, w Polsce na szczescie mam blizej...30 min wzwyz (w zaleznosci od korkow)
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 08:46   #4041
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Dzien dobry mamusie
Fionka dziekuje, ze spisalas ta liste wyprawkowa...bardzo mi pomoze Ale z drugiej strony podlamalam sie, bo oprocz ciuszkow to ja praktycznie nic nie mam!!!

Jesli chodzi o szafeczki dla dzidzi...To ja wszystkie rzeczy bede trzymac w dwoch komodach... Mam u siebie w domku rodzinnym swoja biala, "panienska" komode i ona posluzy do upchania przyborow kosmetycznych, recznikow itp. A druga blankowa komode zamierzam dopiero kupic i ta posluzy malej na ciuszki A poza tym to pozniej bede robic tak jak Pakusia...male rozmiarowo ciuszki do wora

Poiglot tutaj w Irlandii dojazd do szpitala zajmowalby mi ponad godzine, w Polsce na szczescie mam blizej...30 min wzwyz (w zaleznosci od korkow)
ja rzeczy mniejsze jak maly wyrosnie bede wydawac na biezaco fotelik i gondole planuje na sprzedac na allegro
Ja nie mam miejsca zeby to wszytsko trzymac juz teraz nie wiem gdzie wozki beda stac
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 08:50   #4042
boszenka69
Zakorzenienie

Hej Kathi A no pewnie, ze tesknilysmy Super, ze wszystko wraca do normy A co do slodyczy to masz racje, Ty i malutka wiecie najlepiej czego Wasze organizmy w danej chwili potrzebuja Moj np. ma codziennie ogromne zapotrzebowanie na tony cukru

Blondynko ale Ci dobrze... Tak bliziutko do szpitala

Tez zastanawialam sie nad lozeczkiem z szuflada, ale ostatecznie zdecydowalam sie na takie z Ikei...
Widzialam je na zdjeciach na tle kolorowych scian i wyglada slodko No i mozna calkowicie wymontowac jedna sciane szczebelek...
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70116002
A jak mala podrosnie to chce jej kupic takie lozko Moje niespelnione marzenie z dziecinstwa
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59827956

Aguska i bardzo dobrze, ze wrocilas do domku Na szczescie nic Ci sie nie stalo i np. nie zaslablas... Ale badania na czczo to jakies tortury... Jak kobieta w ciazy moze nie jesc sniadania? Moja pierwsza mysl po przebudzeniu to : jesc, jesc, jesc
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 08:55   #4043
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:
a teraz Wam napsize w skrocie jaka ofiara losu ze mnie....a wiec poszlam na te badania do takiego pobliskiego laboratorium u mnie n aosiedlu (5 minut drogi) noi pani pobrala krew, ja wypilam glukoze i mowi do mnie ta pani zebym sobie poszla i za godzinke przyszla. Ale ja sie spytalam czy nie bede przeszkadzac jak tu poczekam ta godzine, ze mam gazete i sie zajme czytaniem. A ona ze nie ma problemu. Wiec siedze sobie i czytam i mi slaaaabo mroczki przed oczami, wiec mowie do niej ze musze wyjsc na zewnatrz bo mi slabo...ona za mna z krzeslem zebym sobie usiadla na krzesle na dworze, wiec tak zrobilam...Po chwili zrobilo mi sie lepiej wiec spowrotem weszlam i usiadlam i dalej czytam gazete...a tu znowu zawroty glowy slabo i znowu to samo... mowie wiec do niej ze pojde jednak do domu prtzejde sie swieze powietrze dobrze mi zrobi i ze przyjde na umowiona godzine. Noi tak siedze wlasnie przed kompem pisze do Was bo musiaalm zdac relacje jaka ze mnie sierota i zaraz ide znow na pobranie krwi...na szczescie mam blisko to laboratorium..ale glupia moglam nie siedziec tylko od razu isc do domu....wydawalo mi sie ze gozina zleci..ale jednak jak sie jest glodnym i dzidzia tez to sie zaczynaja takie hocki klocki Dobra mykam na to drugie pobranie....
nie przejmuj się a którą glukoze piłaś bo ja po 50 g czułam się okey tylko lekkie mdłosci ale po 75g miałam niezły odlot miałam pobieraną krew po 1 i 2 godzinach więc pierwsza przesiedziałam w laboratorium tak mi się słabo robiło oczy same mi sie zmykały drugą godzinke postanowiłam spędzic na zakupach i prawie w sklepie zemdlałam a że moja tesciowa mieszk blisko poszłam do niej bałam się ze zemdlaje na chodniku dobrze że poszłam do niej bo jeszcze mnie przygoda w wc spotkała delikatnie mówiac jakby niestrawność hihiihhi... teraz mnie to śmieszy ale było gorąco

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 09:06   #4044
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Dzien dobry mamusie

Poiglot
tutaj w Irlandii dojazd do szpitala zajmowalby mi ponad godzine, w Polsce na szczescie mam blizej...30 min wzwyz (w zaleznosci od korkow)
"nie za ma co" (czyli "nie ma za co") - jak to mój synuś mówił jeszcze 1.5 roku temu to potrzebna lista.. zwłaszcza dla tych mam które są po raz pierwszy w tej trudnej sytuacji..i nie wiedzą czego się spodziewać
ja wam powiem, że to moja subiektywna lista.. spisałam wszystko to co było mi potrzebne i co miałam poprzednio.. a teraz może się okazać np, że nie potrzebuje linomagu bo alantan, czy sudocrem wystarczy.. itp.. ale warto to mieć na wszelki wypadek, bo z perspektywy czasu to jest groszowa sprawa, a ważne jest przecież tylko zdrowie dzidzi i jej skóry

pioglot Kochana ja mam 2 możliwości.. albo 5 minut do szpitala albo 45 minut (samochodem) i wybrałam opcję 5 minut pod koniec (pewnie koło 15 maja) przeprowadze się do babci (tej zakupocholiczki kochanej ) i tam spokojnie poczekam na rozwiązanie a po porodzie 45 minut autkiem i bedę w domciu.. a Ty masz daleko?
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 09:08   #4045
malutka_24
Wtajemniczenie

Helloł

Cytat:
Napisane przez manolita Pokaż wiadomość
OOO, widzę nową ikonkę "bloguj tym postem". Ja nie chcę, zeby ktoś moje posty cytował na swoim blogu
no ja też jestem na nie

Cytat:
Wiecie co, weszlam dzis rano na wage, nie wchodzilam moze 2 tygodnie...i sie zalamalam, bo waze 73 kg (przy wadze wyjsciowej 66) w sumie juz 7 kg nas przytylo, a przeciez nie wpierniczam wszystkiego jak popadnie

No coz trzeba bedzie sie wziac za siebie i moze zaczac cwiczyc troszke..ale z ciekawosci chcialabym zwazyc sam brzuch zeby zobaczyc ile poszlo w pupe i boczki
ad. 1 ja w sumie przytyłam od ostatniej wizyty 9 kg 5 kg musiałam nadrobić do swojej wagi wyjściowej + 4 kg już normalnie
ad. 2 jak uda ci się zważyć sam tylko brzusio to podziel się jak tego dokonałaś

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Witam TESKNILYSCIE
U mnie sie wszystko unormowalo tzn wrocilo do codziennosci i mam nadzieje ze zadna nienormalna osobka nie bedzie mi juz macic do konca moich dni hihi za dobrze by mi bylo
Do tego Gabunia rozpycha sie strasznie wiec siedziec nie moge bo boli , najczesciej leze albo latam po znajomych a to na zmiane tak
Ogolnie jestem jeszcze troche rozbita ae powoli dochodze do normy
No i poszalalam ze slodyczami hihi jakby inaczej i kilosek kolejny na wadze jak tak dalej pojdzie to osiagne te 18 jak przy synu a tak powaznie to od poniedzialku stop wracam do normy bo ostatnie dni to przesadzilam troche ale widocznie mala i ja tego potrzebowalysmy
pewnie, że tęskniłyśmy
widocznie razem z maluszkiem potrzebujecie słodkości

Cytat:
i idź tu kobieto w ciąży na głodniaka na badania katorga

Wczoraj wieczorkiem jak się z mężem już kładliśmy się spać ja leżałam i zasypiałam na lewym boczku, a mąż położył rękę na moim brzusio i po chwili mówi, że czuję jak maluszkowi ... serduszko bije musiałam mu wytłumaczyć, że to jest niemożliwe a trudno było przy tym się nie śmiać pytam się go gdzie on to wyczuwa, a on, że tuż nad moim pępkiem, więc mu mówię, że to pewnie główka, rączką albo nóżka, ale na pewno, że nie serduszko się biedaczek na mnie obruszył

Edytowane przez malutka_24
Czas edycji: 2009-02-10 o 09:11
Stary 2009-02-10, 09:21   #4046
gosiaczekdm
Raczkowanie

czesc wam, wszystkie mamusie i dzidziusie.
opowiem wam ci mi sie wczoraj przytrafilo. czytalam was sobie i nagle dzwonek do drzwi. nie uwiezycie, W DRZWIACH STALA POLOZNA!!!
bylam w szoku i jednoczesnie smiac mi sie chcialo, bo mialam przed oczami wasze posty. wizyta byla srodowiskowa, tzn: ile mam lat, jakie wyksztalcenie, gdzie pracuje, jaka praca, jak sie czuje, czy mam jakies dolegliwosci, zobaczyla karte ciazy, zmiezyla cisnienie dala swoj nr tel i powiedziala ze jak wyjde ze szpitala po porodzie to zebym do niej zadzwonila to na drugi dzien przyjdzie. zapytala sie jak przygotowania z wyprawka. poradzila zeby nie kupowac za duzo malych ubranek bo dziecko szybko wyrasta. troche jeszcze pogadalysmy i sobie poszla.

zazdroszcze wam ze myslicie o kupnie komody na ubranka dla dzidzi. ja nawet nie mam o czym marzyc, bo nie mam miejsca (i tak mam problem z ulozeniem lozeczka), no chyba ze poloze komode na komode

z tego co czytam was to jestem daleko w tyle z wyprawka. mam tylko kilka ciuszkow ktore kupilam jeszcze w grudniu (na mikolaja ) i kilka od szwagierki. fotelik od siostry i wanienke tez. aha ostatnio kupilam butelke z aventu 125ml, ale tylko dlatego ze kosztowala 15zl, a nie tak jak wszedzie 20zl.

bardzo was prosze NIE PISZCIE TYLE BO NIE NADAZAM WAS CZYTAC, a co dopiero napisac. oczywiscie zartuje.

pozdrawiam
gosiaczekdm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 09:23   #4047
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Jestem juz po badaniach i wkoncu jem sniadanko Zgadzam sie z Wami ze to jest jakas katorga te badania na czczo..jeszcze jak trzeba czekac godzine czy dwie...ale dobrze ze nie fiklam tam gdzies, ogolnie nastraszylam tylko pania laborantke
Ale musze Wam powiedziec ze moj smyk w brzuszku po tej glukozie zaczal swirowac
Bercia na szczescie 50 g, po 75 g to bym na bank zemdlala...nie wiem czy maialabym sile na zakupy po 75-tce hihih
malutka nasi tż-ci sa swietni oni sobie wkrecaja takie fajne rzeczy serduszko hihihi
boszenko piekne lozeczka
SZYMONEK

Stary 2009-02-10, 09:31   #4048
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekdm Pokaż wiadomość
opowiem wam ci mi sie wczoraj przytrafilo. czytalam was sobie i nagle dzwonek do drzwi. nie uwiezycie, W DRZWIACH STALA POLOZNA!!!
bylam w szoku i jednoczesnie smiac mi sie chcialo, bo mialam przed oczami wasze posty. wizyta byla srodowiskowa, tzn: ile mam lat, jakie wyksztalcenie, gdzie pracuje, jaka praca, jak sie czuje, czy mam jakies dolegliwosci, zobaczyla karte ciazy, zmiezyla cisnienie dala swoj nr tel i powiedziala ze jak wyjde ze szpitala po porodzie to zebym do niej zadzwonila to na drugi dzien przyjdzie. zapytala sie jak przygotowania z wyprawka. poradzila zeby nie kupowac za duzo malych ubranek bo dziecko szybko wyrasta. troche jeszcze pogadalysmy i sobie poszla.

zazdroszcze wam ze myslicie o kupnie komody na ubranka dla dzidzi. ja nawet nie mam o czym marzyc, bo nie mam miejsca (i tak mam problem z ulozeniem lozeczka), no chyba ze poloze komode na komode

z tego co czytam was to jestem daleko w tyle z wyprawka. mam tylko kilka ciuszkow ktore kupilam jeszcze w grudniu (na mikolaja ) i kilka od szwagierki. fotelik od siostry i wanienke tez. aha ostatnio kupilam butelke z aventu 125ml, ale tylko dlatego ze kosztowala 15zl, a nie tak jak wszedzie 20zl.

bardzo was prosze NIE PISZCIE TYLE BO NIE NADAZAM WAS CZYTAC, a co dopiero napisac. oczywiscie zartuje.

pozdrawiam
witaj z ta polozna to znow szok ciekawe czy do mnie tez przyjdzie...milo z jej strony ale szkoda ze nie uprzedzila Cie wczesniej o wizycie. Co do wyprawki to sie nie przejmuj, ja tez nie jestem jeszcze zbytnio zaopatrzona A gdzie kupowalas butelke z aventu? bo tez chcialam z tej firmy...
SZYMONEK

Stary 2009-02-10, 09:32   #4049
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:

pozdrawiam
Hej
Ja to nawet nie próbuję Was przeczytać bo nie dałabym rady oczy by mi wysiadły. I tak strasznie się teraz szybko męczą przed kompem. Ja nie mam nic jeszcze dla dziecka i nawet nie zaczęłam się rozglądać co bym chciała . Ale nie martwię się tym bo liczę, że na wizycie 20 lekarz da mi w końcu to cholerne zwolnienie bo jak nie to padnę i już nie wstanę . Ostatnio krew mi z nosa leciała jak szalona, zalałam nawet kawałek stołu, dobrze,że nie nalałam sobie do zupy , bo drugi raz nie miałabym siły jej odgrzewać.
Pozdrawiam Was gorąco

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 09:45   #4050
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale musze Wam powiedziec ze moj smyk w brzuszku po tej glukozie zaczal swirowac

Bercia na szczescie 50 g, po 75 g to bym na bank zemdlala...nie wiem czy maialabym sile na zakupy po 75-tce hihih

malutka nasi tż-ci sa swietni oni sobie wkrecaja takie fajne rzeczy serduszko hihihi
ad. 1 ciekawe czy ta glukoza jakoś pobudzi moje synka, bo on ostatnio zrobił sie leniwy smyrnie, bo smyrnie, ale z mamusią on sie bawić nie chce
ad. 2 ja mam te cholerne 75 g
ad. 3 aż mi żal sie biedaka zrobiło, jak się tak sfochował

Cytat:
bylam w szoku i jednoczesnie smiac mi sie chcialo, bo mialam przed oczami wasze posty. wizyta byla srodowiskowa, tzn: ile mam lat, jakie wyksztalcenie, gdzie pracuje, jaka praca, jak sie czuje, czy mam jakies dolegliwosci, zobaczyla karte ciazy, zmiezyla cisnienie dala swoj nr tel i powiedziala ze jak wyjde ze szpitala po porodzie to zebym do niej zadzwonila to na drugi dzien przyjdzie. zapytala sie jak przygotowania z wyprawka. poradzila zeby nie kupowac za duzo malych ubranek bo dziecko szybko wyrasta. troche jeszcze pogadalysmy i sobie poszla
mogłaby chociaż uprzedzić, że przyjdzie albo coś takiego
na szczęście u mnie położna przychodzi dopiero po porodzie jak już bedziemy w domku

A u nas śnieżek zaczął prószyć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości