|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
anulka anulka - akurat popatrzylam na kalendarz i pomyślałam o Tobie że jeszcze pozostało wam 2 dni wolności. Aż smutno, ale tam dopiero poznasz koleżanki, buźki nie będą się wam zamykały bo wiadomo jeden temat będzie DZIECI
manolita - nie no na poczcie to standard, a właśnie płacenie rachunków zajmuje dłuższą chwilę, jak widze tych staruszków ze stertą rachunków to wychodzę i porzychodze przed zamknięciem poczty. A emeryci zawsze mają więcej czasu niż my młodzi ale za to zero cierpliwości i taktu. Ja juz nie raz to poczułam na własnej skórze. I zawsze z koleżanką w prcy jak widziałyśmy takich staruszków to ja zawsze mówiłam że nigdy nie chce być taka stara i zmierzła i tak życie ludzikom uprzykszać. |
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marika ja też mam nadzieję , ze nie bedę taka zmierzła. Aguska same pyszności kupiłaś TŻ musi mi z garażu przynieśc moje zapasy owocków, narobiłaś mi smaka :p
|
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może będzie lepiej niż mi się wydaje
|
|
#4084 |
|
Zadomowienie
|
anulka anulka - ja nie wiem ile bo moje było ważone w 23 tygodniu więc niepomogę ale bliźniaczki jak już kiedyś pisałąm od mojej znajomej jak urodziła w 33 tygodniu ważyły 1600 i 2100 więc możesz sobie to jakos odnieść do swoich kruszynek.
Aguśkaa83 - no Twój obiadek to tak z górnej półki hehe a nie tak jak moje WIEJSKIE KORYTKO hehe. No wiesz ja też tak planuje pojechac raz a konkretnie ale właśnie na początku marca jak tą rdugą wypłatkę wezmę. Bo też dzisiaj dostałam ale to za kilka dni stycznia i już do koperty włożyłam żeby nie wydać na inne pierdołki. No te majtochy są śmieszne ale jakie niezawodne w tych pierwszych dniach. No ja ani nie zaczepiam bo u nas mam wrażenie że same gbury się obracają po tym małym światku. |
|
|
|
#4085 |
|
Zadomowienie
|
anulka anulka - no na patologii jest ten plus że w salach są w jednych ciężarne a w drugich inne przypadki :poronienia, po lub przed zabiegami itd. Bynajmniej jak ja we wrześniu leżałam to tak było nie mieszali towarzystwa. Będzie dobrze, no i nas będziesz miała
manolita - hehe, i nie chce być taka zacofana, bo czasem jak przyszi do mnie do sklepu takie dziadki i ich posłuchałam to zostawałam bez słowa. Nie powinno sie tak mówić ale serio tak jakby z innej planety byli i wśród ludzi się nie obracali, takie zacofanie, i takiemu nie wytłumaczysz niestety. Ale pocieszmy się tym że przed nami jeszcze sporoooo latek .
|
|
|
|
#4086 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja Ci przy okazji opowiem jaki mialam stres z ginem w przychodni na poczatku ciazy. Co do wagi mam nadzieje ze w 7 m-cu tycie sie skonczy ![]() Cytat:
![]() co do krowek to ja je wcinam ale to nie ja zjadlam pol kilo ![]() to inna ciezaroweczka ...ja najwiecej za jednym zamachem zjadam z 10 ![]() Cytat:
Nie martw sie skarbie, ale pogadaj z nim powaznie i doglebnie Bedzie dobrze
|
|
#4087 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przytulankami sie nie martw, kazdy ma inne podejcie i nie jest powiedziane, ze kazdy facet mysli tylko o seksie, choc w wielu przypadkach tak jest Wiec glowa do goryCytat:
|
||||
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
Ufff już po badaniach, myślałam że padnę dzisiejszego ranka i nie wstanę Od samego rana było mi słabo a jak wypiłam glukozę zrobiło mi się jeszcze lepiej Przez godzinę siedziałam pod gabinetem jak dętka i oczy mi się zamykały ale jakoś wytrzymałam. Potem zamiast wracać do domu powlokłam się oglądać wózki łaaaadny kawałek dalej, z powrotem oczywiście wracałam pieszo i myślałam że padnę po drodze Nie wiem czemu tak słabo się czułam bo w sumie ja śniadania nadal jadam w południe więc żaden to problem poranny post. Zresztą nadal mi słabo i mam zawroty głowy echhh a już po śniadaniu jestem ![]() Mell, mnie mój gin wypisuje zwolnienie zawsze na 30 dni, wiem że inni dają na 14 ale nie spotkałam się z sytuacją żeby ktoś wystawiał na dłużej. Malwa, ja też noszę synka i nigdy nie miałam zgagi, mam nadzieję że dalej tak będzie ![]() Malutka, współczuję tych 75 g glukozy błeeee, 50 da się wypić ale miłe to nie jest pamiętaj o cytrynie...Aguśka, niezłe miałaś przejścia z badaniem, mnie też było słabo ale wytrzymałam pod gabinetem Dobrze że miałam cytrynę, faktycznie łatwiej przechodzi przez gardło Ja się toxo też boję, nadal mam kotkę w domu (od 5 lat), niestety przed porodem musimy się jej pozbyć Waga też mnie wkurza wrrr, zaczęłam dziś 27 tydzień i już 6 na plusie, echhh. W tym tempie to pewnie dobiję do 15...Rozaliontka, cieszę się że już dobrze, no i oczywiście gratuluje córeczki Esti, mnie mój gin też wcale nie kazał robić glukozy ale sama chciałam. Twierdzi, że przy tak niskim poziomie na czczo jaki mam cukrzyca nie wchodzi w grę ale wiem że różnie to bywa. Da się przeżyć a przynajmniej będę miała jasność, ja muszę wszystko sprawdzić Co do szyjki to moja 2 tygodnie temu miała 4 cm, w szpitalu po raz pierwszy lekarz mi zmierzył. Mój gin nigdy nie mówił ile ma, tylko tyle że długa. Po tej wizycie zaczęła mi twardnieć macica więc boję się czy szyjka się nie skróciła, w poniedziałek poproszę gina o ponowny pomiar.Poiglot, nie martw się kochana
|
|
|
|
#4089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak czesto robie i powiem wam ze do meza slowo pisane dociera szybciej niz uslyszane ![]() Cytat:
Esti a co u ciebie ??? Ja mam isc jutro na szczepienie do ginka ale jak bedzie taka pogoda to buuuuu chyba przeloze wizyte bo syna musze wziac ze soba
|
|||
|
|
|
#4090 | ||
|
Zakorzenienie
|
przepraszam ze tak na raty ale nie moge za Wami nadazyc
![]() Cytat:
a my reszta ciezarowki...ten kto tak kladzie pacjentki powinien isc sie leczyc. W kazdym razie dziewczyny byly super smialysmy sie do polnocy na szczescie nie mialam takich babcinek, tylko zwawe kobitki![]() Cytat:
![]() ja tez odkladam pieniazki, ale stwierdzilam ze zaczne jakies *******ki kupowa bo one najdrozej wychodza, sie okazuje Ja dzieki forum dowiedzialam sie o majtochach poporodowych
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do tych badan to niby po glukozie powinnysmy byc bardziej silne a ja nie wiem czemu nas tak oslabia...no mowie Ci nie chcialam tej laboratnce robic szumu ale gdybym nie wstala to bym poleciala na ziemie masakra Co do kotki, dlaczego przed porodem chcesz sie jej pozbyc????? nie rob tego kochana, ja wiemjakie sa koty ale jesli jest w domku caly czas to raczej jest zdrowy co do zachowan kotow, to mysle ze juz na tyle poznalas ja ze wiesz na co ja stac...no chyba ze jest bardzo agresywna...ja mialam kocura i on byl zlosliwy ale nigdy mnie nie podrapal po twarzy ani nie zrobil wiekszej krzywdy. Ja musialam uspic kota bo byl bardzo chory mial zoltaczke i duuuuuzy bardzo brzuch powiekszonaa watroba no i juz bardzos ie meczyl....potrafil wymiotowac cala noc...mial biegunke przez pare dni masakra....byl bardzo chory ![]() superzabula ja zaplacilam za jedna butelke 125 ml z aventu az 17,94 zl![]() ale u mnie nie ma superfamu
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za wsparcie i za rade..
postanowilam sie bardziej starac teraz i mowic mu wszystko prosto w twarz co mi lezy na sercu.. a oja reakcja wyglada zawsze tak; najpierw strzele focha albo poloze sie i rycze.. wiecie co? ja nigdy przy nim nie plakalam..zawsze silna babka bylam a teraz ta ciaza mnie tak zmienila ze zachowuje sie jak mieczak jak ciota jak jakis ciolek.. (musze chyba na sama siebie tak troche pogadac to moze przejdzie-wiec wybaczciemy z tz mamy takie wady ze zaduzo mowimy w klotni..(tzn w sumie to ja.. ale jemu tez sie zdarzy) Ja nie zapomne jak mu kiedys powiedzialam ze zaluje wszystkiego co z nim zwiazne.. no wypominal mi to przez pare dni.. ale ja reaguje strasznie emocjonalnie... ![]() bedzie dobrze Postaram sie byc lepsza kobitka dla niego.. bo chyba naprawde przesadzam.. ![]() a wlasnie czy wy tez macie nisko brzusie? bo ja jak bylam u mamy to mnie przestraszyla powiedziala ze jak moge spokojnie wlozyc reke pod piersi..tzn polozyc ja.. (a ja moge) to brzuch jest zanisko... ale chyba nie w 7 miesiacu co?
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-10 o 15:10 |
|
|
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
Gossik jezeli jestes jesscze zainteresowana X-landerem to weszla juz nowa kolekcja
Dzis sprawdzalam. My jednak zmieniamy typ z XA na XQ Wklejam adres strony domowej X-landera, niestety cen tam nie ma Jutro chce podjechac do sklepu sie zoorientowac.http://www.x-lander.com/xlander2009/index.php |
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny macie dobre przepisy na leczo?
![]()
|
#4095 |
|
Zadomowienie
|
poiglot91 - no i tak trzymaj, dobre podejście. Jak mu powiesz wszystko w twarz to Ci ulży a on niech robi z tym co chce. Ale jeśli nie potrafisz się przy nim wygadać, bo połowy w trakcie zapomnisz to może weź sobie do serduszka radę Kasi i napisz mu liścik
.Aguśkaa83 - ja nie ma żadnego ziwrzaczka i nawet się ciesze z tego powodu bo bym mu już od maja nie poświęcała czasu na zabawy, spacerki itd. a sa zwierzęta zazdrosne i wtedy włancza się im agresorek, kocur od mojej kuzynki taki se zrobił i wydelegowała go do garażu. Kathi75 - mi się tak bardzo podobają kołyski, widziałam takie śliczne, słodziutkie z baldachimem tiulowym, no miód, malina, ale czy Ty będziesz miała i łóżeczko i kołyskę? czy tylko kołyskę. A co to za szczepienie masz? gosikk_s - i jak wóziorki? zmieniłaś typ? Mnie nawet pobudziła ta glukoza.superzabula - kurcze ale tanio te butelki, ale pierwsze słysze o takim sklepie tak szczerze .
|
|
|
|
#4096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nazwe napisalam tak jak sie mowi, dlatego moze nie kojarzysz, prawdziwa to super-pharm Czesto sa tam fajne promocje. To jest taki sklep chemiczno-aptekarski ![]() http://www.superpharm.pl/ |
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka, oj to już musisz iść, szkoda ale trudno, skoro trzeba... Oby na patologii faktycznie segregowali pacjentki. Ja leżałam na ginekologii, na tej samej sali leżały czekające na poród z dziewczynami po poronieniach
Pakowali wszystkie przypadki razem a segregowali chyba ze względu na wiek bo w sumie wszystkie byłyśmy tak między 25 a 35 lat, starsze panie też osobno. Źle nie było bo dziewczyny fajne ale wiesz jak się czułam, 6 tydzień i zagrożenie poronieniem a obok dziewczyny o porodach gadają... Aguśka, ja od 20 tygodnia co poniedziałek mam o 0,5 kilo więcej, jak w zegarku Oby to się zatrzymało...Powiem Ci że też myślałam że ta glukoza doda mi powera a tu nic... Młody też może z raz puknął, jakoś go nie pobudziło. Kotki muszę się pozbyć bo niestety jest agresywna od zawsze mnie gryzła, ja się przyzwyczaiłam ale dziecka narażać nie mogę. TŻ jej w dodatku nie znosi i ciągle tępi, po co ma kocina to znosić. Tyle że nie mamy komu jej dać i trzeba będzie ją uśpić TŻ ma to załatwić, nie wiem jak to zniosę bo przyzwyczaiłam się do niej przez te lata...Twój kotek też biedny ale lepiej że go uśpiliście niż miałby cierpieć, szkoda mi takich zwierzaczków ![]() Poiglot, też mam nisko brzuszek, od samego początku. Mnie się wydaje że to kwestia indywidualna i tyle... Superzabula, ja już nawet oglądałam na żywo nowe X-landery, w ubiegłym tygodniu No i bardziej mi się podobają, zdecyduję się chyba na nowego XA w zieleni, jest fajniejszy od starego
|
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
dodajecie do leczo koncentrat??..
ja nigdy nie robilam a kurde zjadlabym
|
#4099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jestem do tylu, a myslalm ze spr na bierzaco No jutro pojade i zobaczymy, przemawia do mnie to ze jest lzejszy, bo ja na 2 pietro bede dygac i sportowka jest zgrabniejsza. W sumie nasi znajomi nas przekonali bo tez maja wozek z przednimi kolami z pianki i jak nim jezdze od czasu do czasu to jest ok, nie czuje roznicy. Ahh pojedziemy i zobaczymy
|
|
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczepionka z Immunoglobulina anty-D bo mamy konflit serologiczny a syn urodzil sie z grupa taty
|
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Marika, raczej nie zmienię już typu wózka ale nadal patrzę
Rany, mnie ta glukoza chyba bardziej uśpiła... może mój organizm nie radzi sobie z takimi słodkościami, oby to nie zwiastowało złego wyniku Cytat:
Tak, ten pan w sklepie też mówił że w przypadku osób które muszą dźwigać wózki na piętra poleca te lżejsze. My tylko do windy niby... no ale planujemy zmienić mieszkanko i wypada szukać znowu w wysokim bloku, koniecznie z windą...Ja sama w życiu nie prowadziłam wózka więc porównania żadnego nie mam, opieram się tylko na tym co mi mówią. Tak samo na początku miałam ochotę na trójkołowca i zmieniłam zdanie, tych piankowych też się boję.
|
|
|
|
|
#4102 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sliczne Cytat:
wysztko bedzie dobrze... jestescie w nowej sytuacji i wszystko sie zmienia... przezyjecie ten okres i bedzie miedzy wami super... zawsze jest stres i nerwy przed okresem ktorego sie nie zna bedzie dobrze...Cytat:
![]() ![]() ja tez musze miec kaftaniki osobno, szpiszki itp. ale jedna szuflada wystarczy na to (mam nadzieje) ... tylko w innych czesciach szuflady u mojej mamy sie to sprawdza wiec mam nadzieje ze u mnie tez ... Cytat:
ja bede musiala wszystko gdzies poupychac bo nie bede na swoim wiec nie chce kupowac szafek... i pozniej ich zostawiac :/ mam nadzieje ze sie pomiescimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam wysoko brzusio... mozna by zec ze moje cycki spoczywaja na brzuchu ![]() a ja mialam glupi sen dzisiaj.... snilo mi sie ze urodzilam (znowu) ... i zapomnialam o dziecku... nie karmilam go 2 dni az wkoncu przyszla moja ciocia i mi powiedziala ze maly jest chyba glodny.... olsnilo mnie ze mam dziecko ![]() ![]() poszlam do malego i zaczelam go karmic i mi mleko sikalo po calym pokoju... z jednego cyca jakd a drugi sikal po scianach itp... masakra...... kurcze a co z sashka??? dawno jej nie bylo mam nadzieje ze sie wkrotce odezwie pieron jeden
|
|
#4103 |
|
Zadomowienie
|
pakusia86 - ale sen hehe, przeciez wiesz że nie ma takiej opcji, gdzie by któraś z nas zostawiła chociaż na chwile swojego bobaska hehe. My to będziemy przewrażliwionymi mamuśkami coś mi sie wydaje
.gosikk_s - ja to kompletnie jestem wybita podoba mi się niby V4 ale mimo to nadal poszukuje czegoś nowego. U mnie na szczęście jest winda .Kathi75 - hmmm... pewnie jakbym miała łóżeczko po innym dzieciątku to bym kupiła kołyskę ale skoro nie mam to wolę przeznaczyć kasę na łóżeczko. A pobujam jedynie w wózeczku albo w nosidełku. superzabula - nie no ja zwątpie, oglądałam ta stronkę i wpadł mi w oko X-Lander ale XV ale nie widzę go z gondolą i nie wiem czy to tylko spacerówka czy co, ma kubełkowe siedzonko i kółka jak mi się podobają, ale znając życie to cena mnie zabije. I sklepu nie kojarzę, Ty szczęścaro, a my za te butelki tyle kasy bulimy .poiglot91 - mi tylko raz gin powiedział że mam jeszcze bardzo wysoko macicę bo może z 4cm. pod biustem, i tez nie wiem co jest grane, czy to dobrze. Człowiek durny zamiast wypytać zaraz co i jak to później siedzi i duma w domku czy to dobrze czy też nie. |
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak robilam cukier z krwi zawsze mialam ok 75mg jestem ciekawa ile mi jutro wyjdzie
jak wypije glukoze![]() |
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
no napewno
wiem ze malego nie zostawie na chwilke nawet zwlaszcza na poczatku bede z nim 24h jak bedzie spal to ja bede patrzyc czy oddycha taka bede mamuska zla ![]() ale sen byl taki dziwny,... tak sie glupio po nim czulam, jak moglam o moim skarbie zappomniec (a teraz mam prosbe... kliknijcie prosze w ten link: http://www.photoblog.pl/linkus/walentynka to link do photobloga mojej siostry.... jest jakis konkurs i potrzebuje 400 klikniec zeby cos tam dostac.. biedactwo tak sie napalilo ze mi zyc nie daje... wiec obiecalam ze wkleje na mamusiowym forum jak mozecie przeslijcie link znajomemu... niech ma dziewcze radoche z prezentu
|
#4106 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja penwie bede mogła sobie włozyc rękę nawet przed samym porodem ![]() Cytat:
ale nigdy sama nie robiłam.
|
|
#4107 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Co do wynikow to mam miec wszystkie w czwartek. A robilam morfologie, zelazo, mocz, toksoplazmoze i ta nieszczesna glukoze. Wiec w czwartek pochwale sie wynikami
Cytat:
Co do tżta to wlasnei z nimi trzeba konkretnie powiedziec o co chodzi a nie plakusiac bo oni niedomyslni sa Ja tez za duzo zawsze powiem w klotni a potem go przepraszam. Wczoraj go leniem nazwalam i dzis go przeprosilam bo naprawde chlopak sie stara i mi pomaga...a to ze rzadko przytula, ze sam nie przyjdzie psytulic tylko musze go namawiac...oni juz tacy sa ![]() ja mam na leczo swietny przepis Ale to Ci napisze za chwilke![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ah te nasze sny....
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przelejesz wszystko na papier, ulzy Ci, a facet czytajac powinien zrozumiec ![]() A co do lecza.... Ja zawsze dodaje koncentrat pomidorowy, czasami jak robie duzy gar to dodaje tez posiekane pomidory z puszki. Oczywiscie do tego masa cebuli, wszystkie kolorki papryki, cukinia i kielbaska. Czasami wrzuce tez pieczarki. Przyprawiam gotowa przyprawa do leczo albo ziarenkami smaku, sola, pieprzem Uwielbiam leczo, szczegolnie z ryzem mniam
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
o tak zgadzam sie z dziewczynami.... napisz list do tz
kiedys tez tak zrobilam...tez mam charakterek i czasami zdarzylo mi sie powiedziec cos czego pozniej zalowalam... tz sie obrazal i nie chcial mnie sluchac jak mu tlumaczylam o co mi chodzi.... w czasie gdy jestem zdenrwowana nie mysle za bardzo na tym co mowie tylko mowie (czyt. krzycze)... napisalam mu kiedys list chya 8 stron wylalam wszystkie moje smutki, napisalam jak bardzo go kocham i jak jest mi potrzebny... napislaam co mnie w nim denerwuje, czemu sie tak a nie inaczej zachwouje... przeczytal list i przyszedl do mnie ze lzami w oczach.... przytulil powiedzial ze mnie kocha nad zycie... zapytal tylko czemu mu tego wczesniej nie napisalam!!! pomoglo... teraz wiadmo od czasu do czasu sie poklucimy.. ale na zasadzie "w tyl zwrot" i nie odzywamy sie do siebie (czyt. ja do niego) najwyzej 5 min. jest o niebo lepiej... klutnie nas nie oddalaja od siebie, tylko przyblizaja my sie lubimy klocic bo pozniej fajny seksik jest
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
poszlam do sklepu po skladniki..
i sama cos wykombinowalam z tym leczo.. ![]() hehe i powiem wam ze takie pyszne wyszlo ze szok.. poczekam az ugotuje sie ryz i zabieram sie za wyzerke mmmniacukini nie lubie wiec moje lelczo jest z kolorwych papryk pomidorkow pieczarek cebulki kielbasy .. no i wiadomo przyprawy.. i koncenrat.. a ze ja lubie pikantna kuchnie to dodalam tez ostrego chili w proszku ![]() wiecie co ten list nie glupi pomysl ale nie wiem jak tz na niego zareaguje... ja sama wole przelewac uczucia na kartke.. hm musze pomyslec.. dziekuje wam za rarady jestescie wspaaaaaaaaaaaaaaaaniale! ![]() kochane i wyjatkowe musze wam poslodzic troszke hehe ![]() ![]() pocieszylyscie mnie z brzuszkiem.. bo moj tez nisko.. ale polozna mi mowila ze bedzie coraz wyrzej...
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-10 o 17:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK

może będzie lepiej niż mi się wydaje

smyrnie, bo smyrnie, ale z mamusią on sie bawić nie chce 

(musze chyba na sama siebie tak troche pogadac to moze przejdzie-wiec wybaczcie
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ja bede musiala wszystko gdzies poupychac bo nie bede na swoim wiec nie chce kupowac szafek... i pozniej ich zostawiac :/ mam nadzieje ze sie pomiescimy
ale nigdy sama nie robiłam.