Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-10, 14:25   #4081
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

anulka anulka - akurat popatrzylam na kalendarz i pomyślałam o Tobie że jeszcze pozostało wam 2 dni wolności. Aż smutno, ale tam dopiero poznasz koleżanki, buźki nie będą się wam zamykały bo wiadomo jeden temat będzie DZIECI .

manolita - nie no na poczcie to standard, a właśnie płacenie rachunków zajmuje dłuższą chwilę, jak widze tych staruszków ze stertą rachunków to wychodzę i porzychodze przed zamknięciem poczty. A emeryci zawsze mają więcej czasu niż my młodzi ale za to zero cierpliwości i taktu. Ja juz nie raz to poczułam na własnej skórze. I zawsze z koleżanką w prcy jak widziałyśmy takich staruszków to ja zawsze mówiłam że nigdy nie chce być taka stara i zmierzła i tak życie ludzikom uprzykszać.
Stary 2009-02-10, 14:32   #4082
manolita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile ważą albo ważyły wasze maluszki w 26 tygodniu ciąży?
Moje dzieciątko pod koniec 26 tyg ważyło 1034kg

Marika ja też mam nadzieję , ze nie bedę taka zmierzła.

Aguska same pyszności kupiłaś TŻ musi mi z garażu przynieśc moje zapasy owocków, narobiłaś mi smaka :p

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 14:33   #4083
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
anulka anulka - akurat popatrzylam na kalendarz i pomyślałam o Tobie że jeszcze pozostało wam 2 dni wolności. Aż smutno, ale tam dopiero poznasz koleżanki, buźki nie będą się wam zamykały bo wiadomo jeden temat będzie DZIECI .
Na to liczę...martwię sie tylko tym, że mam podobno leżeć na patologii ciąży, a tam nie zawsze jest wesoło niestety może będzie lepiej niż mi się wydaje

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 14:34   #4084
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

anulka anulka - ja nie wiem ile bo moje było ważone w 23 tygodniu więc niepomogę ale bliźniaczki jak już kiedyś pisałąm od mojej znajomej jak urodziła w 33 tygodniu ważyły 1600 i 2100 więc możesz sobie to jakos odnieść do swoich kruszynek.

Aguśkaa83 - no Twój obiadek to tak z górnej półki hehe a nie tak jak moje WIEJSKIE KORYTKO hehe. No wiesz ja też tak planuje pojechac raz a konkretnie ale właśnie na początku marca jak tą rdugą wypłatkę wezmę. Bo też dzisiaj dostałam ale to za kilka dni stycznia i już do koperty włożyłam żeby nie wydać na inne pierdołki. No te majtochy są śmieszne ale jakie niezawodne w tych pierwszych dniach. No ja ani nie zaczepiam bo u nas mam wrażenie że same gbury się obracają po tym małym światku.
Stary 2009-02-10, 14:41   #4085
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

anulka anulka - no na patologii jest ten plus że w salach są w jednych ciężarne a w drugich inne przypadki :poronienia, po lub przed zabiegami itd. Bynajmniej jak ja we wrześniu leżałam to tak było nie mieszali towarzystwa. Będzie dobrze, no i nas będziesz miała .

manolita - hehe, i nie chce być taka zacofana, bo czasem jak przyszi do mnie do sklepu takie dziadki i ich posłuchałam to zostawałam bez słowa. Nie powinno sie tak mówić ale serio tak jakby z innej planety byli i wśród ludzi się nie obracali, takie zacofanie, i takiemu nie wytłumaczysz niestety. Ale pocieszmy się tym że przed nami jeszcze sporoooo latek .
Stary 2009-02-10, 14:42   #4086
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
ad. 1 ciekawe czy ta glukoza jakoś pobudzi moje synka, bo on ostatnio zrobił sie leniwy smyrnie, bo smyrnie, ale z mamusią on sie bawić nie chce
ad. 2 ja mam te cholerne 75 g
ad. 3 aż mi żal sie biedaka zrobiło, jak się tak sfochował
A u nas śnieżek zaczął prószyć
nie martw sie tym ze jest leniwy, to wkoncu facet wiesz jak to z nimi jest
Cytat:
Witajcie

Ale jestem dzisiaj zła, bo wstałam specjalnie o 7 żeby sie zarejstrować do mojego szacownego gina i pierwszy raz mi się zdarzyło tak że niestety ale o 7:30 był już komplet pacjentek a ja miałam do wczoraj L4, fantastycznie aż wręcz, i takie niemiłe babki w tej rejstracji były i powiedziały że trudno, więc zaczełam im gadać że są bardzo niemiłe bo prędzej zapisać się nie da a jak się człowiekowi skończy L4 to co ma zrobić? Dodam że rejstrację zacznają o 7:30 a jak ja tam byłam o tej godzinie to jakimś cudem był komplet. I od kolegi mama co tam pracuje to zapisała mnie na jutro. Wrrr..... masz babo jak chciałaś chodzić na NFZ , ale nigdy tak nie miałąm a chodze co 2 tygodnie. A mój mały tak fajnie się dzisiaj i wczoraj na wieczór ruszał, tak rozpychał, przeciskał a nie takie jakies kopniaki, caly brzuch był w ruchu hehe.
Aguśkaa83 - ja już sie z siebie sama śmieję że zmieniam się w słoniątko, jestem ciekawa na ilu kg. skończę w maju. Mi ginka powiedziałą że najbardziej się tyle midzy 4-7 miesiącem bo wtedy wszystko w nas rośnie. No często się tak dzieje że w zamkniętych pomieszczeniach robi się słabo.
wspolczuje z ta przychodnia...wlasnei tak to jest w panstwowych gabinetach ja Ci przy okazji opowiem jaki mialam stres z ginem w przychodni na poczatku ciazy. Co do wagi mam nadzieje ze w 7 m-cu tycie sie skonczy
Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Mhm Agusia a ja ostatnio czytałam jak pisałaś że zjadłaś Pół kilo krówek hihihi
Kochana nie przejmuj sie 7 kg to nie duzo, musimy nabrać troche masy co będziemmy spalać jak będziemy musiały dzidzie na rekach nosić
ja może dziś sie zważe u gina.

A ja dziś byłam w pracy ale strasznie źle sie poczułam dzwoniłam do Męża, urwał sie z pracy i odprowadzil do domu, moja kochana bestyjka nawet nie chciał mnie samej taksówka puścić. dzisiaj jedziemy do lekarza zobaczyc jak sie ma malenstwo i chyba pojdę już na l4.
Po jedzeniu znów słabo mi się robi
bidulko przepracowalas sie.....zdaj relacje jak tam u lekarza
co do krowek to ja je wcinam ale to nie ja zjadlam pol kilo to inna ciezaroweczka ...ja najwiecej za jednym zamachem zjadam z 10
Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
czesc kochane..
a ja dzis mam takiego dola ze to poprostu porazka
wczoraj sie zdenerwowalam na tzta..zapomnialam zakrecic wode .zalalam cala lazienke..a jak lazienke to i pokoj na dole..
Z tz sie moim nie uklada.. tzn psuje sie miedzy nami..
ja juz chyba nie mam silyaz odechciewa mi sie zyc poprostu

caly czas rycze..
poiglot wez sie w garsc mala...kochana jestes piekna kobieta,w ciazy wygladasz cudownie, tż powinien calowac Cie po nogach. Sluchaj nie plakusiaj tylko siadz z nim i pogadaj szczerze co leze Ci na serduszku...uwierz kazda z nas ma takie dni z tżtami oni sa czasem beznadziejni!!!!!!!! Od nas ma juz przechlapane... ale to Ty musisz go przywolac do porzadku. Kochana oni nie maja mozgow i dlatego to wszystko tak wyglada. Na pocieszenie Ci powiem, ze ja wczoraj tez sie poklocilam bo moj tż wszystko zaczyna a nie konczy....robimy remont, jakis czas temu wprawialismy nowe drzwi ale trezba bylo polozyc gladz obok drzwi bo Ci co robili nam rozpierniczyli futryne..przez 2 m-ce prosilam go zeby zrobil to wykonczenie, wiec polozyl gladz ale ze musial jeszcze raz polozyc to zrobil to dopiero po miesiacu kiedy zaczelam wrzesczec ze ma to zrobic bo zrobie to sama. Wczoraj sie wydarlam na niego bo minelo 3 m-ce a on nie skonczyl tej futryny, wiec wzielam wczoraj papier scierny i ja w ciazyz brzuchem szlifowalam futryne, czujesz???? i myslalam ze przyjdzie i powie: zostaw to, to on z usmieszkiem na twarzy pyta tylko: ile pani bierze za szlifowanie?? no myslalam ze go udusze...ale przynajmniej zmobilizowalam go do tego zeby dalej robil remont w pokoju dla dzidzi....a tak sie z tym pierniczy ze masakra. On uwaza ze na wszystko jest czas a ja niebawem bede w 30 tc a potem to juz leci z gorki Nie martw sie skarbie, ale pogadaj z nim powaznie i doglebnie Bedzie dobrze
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 14:42   #4087
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
witaj z ta polozna to znow szok ciekawe czy do mnie tez przyjdzie...milo z jej strony ale szkoda ze nie uprzedzila Cie wczesniej o wizycie. Co do wyprawki to sie nie przejmuj, ja tez nie jestem jeszcze zbytnio zaopatrzona A gdzie kupowalas butelke z aventu? bo tez chcialam z tej firmy...
Teraz w superfarmie jest promocja, 2 butelki avent 125 ml za 16,99

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Hej
Ja to nawet nie próbuję Was przeczytać bo nie dałabym rady oczy by mi wysiadły. I tak strasznie się teraz szybko męczą przed kompem. Ja nie mam nic jeszcze dla dziecka i nawet nie zaczęłam się rozglądać co bym chciała . Ale nie martwię się tym bo liczę, że na wizycie 20 lekarz da mi w końcu to cholerne zwolnienie bo jak nie to padnę i już nie wstanę . Ostatnio krew mi z nosa leciała jak szalona, zalałam nawet kawałek stołu, dobrze,że nie nalałam sobie do zupy , bo drugi raz nie miałabym siły jej odgrzewać.
Pozdrawiam Was gorąco
Idz kochana na zwolnienie, jeszcze sie napracujesz

Cytat:
czesc kochane..
wczoraj sie zdenerwowalam na tzta..zapomnialam zakrecic wode .zalalam cala lazienke..a jak lazienke to i pokoj na dole..

caly czas rycze..
Nie martw sie, jak juz dziewczyny pisaly...nie ma zwiazku w ktorym ukladaloby sie caly czas idealnie Dogadacie sie, zobaczysz U mnie tez sa dni, ze bym mojego mezusia na zbity ryj wyrzucila i takie, ze jest przeze mnie osaczony bo sie nie moge nim nacieszyc Przytulankami sie nie martw, kazdy ma inne podejcie i nie jest powiedziane, ze kazdy facet mysli tylko o seksie, choc w wielu przypadkach tak jest Wiec glowa do gory

Cytat:
Dziewczyny, ile ważą albo ważyły wasze maluszki w 26 tygodniu ciąży?
Moj maluch wazyl 850 gram

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 14:45   #4088
gosikk_s
Zakorzenienie

Cześć Wam Ufff już po badaniach, myślałam że padnę dzisiejszego ranka i nie wstanę Od samego rana było mi słabo a jak wypiłam glukozę zrobiło mi się jeszcze lepiej Przez godzinę siedziałam pod gabinetem jak dętka i oczy mi się zamykały ale jakoś wytrzymałam. Potem zamiast wracać do domu powlokłam się oglądać wózki łaaaadny kawałek dalej, z powrotem oczywiście wracałam pieszo i myślałam że padnę po drodze Nie wiem czemu tak słabo się czułam bo w sumie ja śniadania nadal jadam w południe więc żaden to problem poranny post. Zresztą nadal mi słabo i mam zawroty głowy echhh a już po śniadaniu jestem

Mell, mnie mój gin wypisuje zwolnienie zawsze na 30 dni, wiem że inni dają na 14 ale nie spotkałam się z sytuacją żeby ktoś wystawiał na dłużej.

Malwa, ja też noszę synka i nigdy nie miałam zgagi, mam nadzieję że dalej tak będzie

Malutka, współczuję tych 75 g glukozy błeeee, 50 da się wypić ale miłe to nie jest pamiętaj o cytrynie...

Aguśka, niezłe miałaś przejścia z badaniem, mnie też było słabo ale wytrzymałam pod gabinetem Dobrze że miałam cytrynę, faktycznie łatwiej przechodzi przez gardło Ja się toxo też boję, nadal mam kotkę w domu (od 5 lat), niestety przed porodem musimy się jej pozbyć Waga też mnie wkurza wrrr, zaczęłam dziś 27 tydzień i już 6 na plusie, echhh. W tym tempie to pewnie dobiję do 15...

Rozaliontka, cieszę się że już dobrze, no i oczywiście gratuluje córeczki

Esti, mnie mój gin też wcale nie kazał robić glukozy ale sama chciałam. Twierdzi, że przy tak niskim poziomie na czczo jaki mam cukrzyca nie wchodzi w grę ale wiem że różnie to bywa. Da się przeżyć a przynajmniej będę miała jasność, ja muszę wszystko sprawdzić Co do szyjki to moja 2 tygodnie temu miała 4 cm, w szpitalu po raz pierwszy lekarz mi zmierzył. Mój gin nigdy nie mówił ile ma, tylko tyle że długa. Po tej wizycie zaczęła mi twardnieć macica więc boję się czy szyjka się nie skróciła, w poniedziałek poproszę gina o ponowny pomiar.

Poiglot, nie martw się kochana na pewno Wam się ułoży, obydwoje teraz żyjecie w stresie przed porodem, u Ciebie dodatkowo hormony buzują więc o nerwy nietrudno. Mnie w tej chwili też wszystko denerwuje, TŻ wyprowadza mnie z równowagi byle czym i na zmianę albo mam doła albo chce mi się płakać. Mam nadzieję że potem skoncentruję się na dziecku i przestanę przejmować się jego humorami

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 14:49   #4089
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Kathi75 - nie no Kasia Ty to zaś mnie zaskoczyłaś, tak wszystko ładnie poukładane, posegregowane, przemyślane. Czyli masz już wszystko gotowe tylko tej waszej lokatoreczki brakuje do pełni szczęścia .
Tak szczerze to talko kolyska nie zlozona ale korci codziennie tylko nie chce zeby sie kurzyla choc cos mysle ze pod koniec lutego to i ona na swoim miejcu stanie w koncu jak mala sie pospieszy to polowa kwietnia i ja moge rodzic

Cytat:
dzieki;*
pogadam dzis z nim
tyle ze ja zawsze chce tak wiele mu powiedziec itp.. a wypowiem zaledwie z tego pare slow.. i to jeszcze nie tak jak bym chciala...
nawet nie umialam go przeprosic..
dziewczyny zastrzelcie mnie;(
No cos ty moja rada napisz do niego list taki serdeczny ale umiesc w nim wszystkie swoje bolaczki , strach ale tez i milosc do niego wtedy nie wpadniesz w furyjke rozmawiajac z nim a on bedzie mial czas przeczytac i spokojnie przemyslec co napisalas
Ja tak czesto robie i powiem wam ze do meza slowo pisane dociera szybciej niz uslyszane

Cytat:
Na to liczę...martwię sie tylko tym, że mam podobno leżeć na patologii ciąży, a tam nie zawsze jest wesoło niestety może będzie lepiej niż mi się wydaje
Bedzie dobrze zobaczysz

Esti a co u ciebie ???

Ja mam isc jutro na szczepienie do ginka ale jak bedzie taka pogoda to buuuuu chyba przeloze wizyte bo syna musze wziac ze soba

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 14:51   #4090
Aguśkaa83
Zakorzenienie

przepraszam ze tak na raty ale nie moge za Wami nadazyc

Cytat:
anulka nie martw sie serce...zawsze znajdziesz jakas pokrewna dusze..ja jak lezalam na poczatku ciazy, to lezalam z 4 dziewczynami na sali...jedna z nich byla po poronieniua my reszta ciezarowki...ten kto tak kladzie pacjentki powinien isc sie leczyc. W kazdym razie dziewczyny byly super smialysmy sie do polnocy na szczescie nie mialam takich babcinek, tylko zwawe kobitki
Cytat:

Aguśkaa83 - no Twój obiadek to tak z górnej półki hehe a nie tak jak moje WIEJSKIE KORYTKO hehe. No wiesz ja też tak planuje pojechac raz a konkretnie ale właśnie na początku marca jak tą rdugą wypłatkę wezmę. Bo też dzisiaj dostałam ale to za kilka dni stycznia i już do koperty włożyłam żeby nie wydać na inne pierdołki. No te majtochy są śmieszne ale jakie niezawodne w tych pierwszych dniach. No ja ani nie zaczepiam bo u nas mam wrażenie że same gbury się obracają po tym małym światku.
ale prosze Cie, udka to dopiero wsia pachna
ja tez odkladam pieniazki, ale stwierdzilam ze zaczne jakies *******ki kupowa bo one najdrozej wychodza, sie okazuje Ja dzieki forum dowiedzialam sie o majtochach poporodowych
SZYMONEK

Stary 2009-02-10, 15:02   #4091
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Aguśka, niezłe miałaś przejścia z badaniem, mnie też było słabo ale wytrzymałam pod gabinetem Dobrze że miałam cytrynę, faktycznie łatwiej przechodzi przez gardło Ja się toxo też boję, nadal mam kotkę w domu (od 5 lat), niestety przed porodem musimy się jej pozbyć Waga też mnie wkurza wrrr, zaczęłam dziś 27 tydzień i już 6 na plusie, echhh. W tym tempie to pewnie dobiję do 15...
o jej ja jestem w 24 tc i wiecej przytylam, bo 7 kg
co do tych badan to niby po glukozie powinnysmy byc bardziej silne a ja nie wiem czemu nas tak oslabia...no mowie Ci nie chcialam tej laboratnce robic szumu ale gdybym nie wstala to bym poleciala na ziemie masakra Co do kotki, dlaczego przed porodem chcesz sie jej pozbyc????? nie rob tego kochana, ja wiemjakie sa koty ale jesli jest w domku caly czas to raczej jest zdrowy co do zachowan kotow, to mysle ze juz na tyle poznalas ja ze wiesz na co ja stac...no chyba ze jest bardzo agresywna...ja mialam kocura i on byl zlosliwy ale nigdy mnie nie podrapal po twarzy ani nie zrobil wiekszej krzywdy. Ja musialam uspic kota bo byl bardzo chory mial zoltaczke i duuuuuzy bardzo brzuch powiekszonaa watroba no i juz bardzos ie meczyl....potrafil wymiotowac cala noc...mial biegunke przez pare dni masakra....byl bardzo chory

superzabula ja zaplacilam za jedna butelke 125 ml z aventu az 17,94 zl
ale u mnie nie ma superfamu
SZYMONEK

Stary 2009-02-10, 15:07   #4092
poiglot91
Zakorzenienie

dziekuje za wsparcie i za rade..

postanowilam sie bardziej starac teraz i mowic mu wszystko prosto w twarz co mi lezy na sercu.. a oja reakcja wyglada zawsze tak;
najpierw strzele focha albo poloze sie i rycze..
wiecie co? ja nigdy przy nim nie plakalam..zawsze silna babka bylam a teraz ta ciaza mnie tak zmienila ze zachowuje sie jak mieczak jak ciota jak jakis ciolek..(musze chyba na sama siebie tak troche pogadac to moze przejdzie-wiec wybaczcie)
my z tz mamy takie wady ze zaduzo mowimy w klotni..(tzn w sumie to ja.. ale jemu tez sie zdarzy)
Ja nie zapomne jak mu kiedys powiedzialam ze zaluje wszystkiego co z nim zwiazne.. no wypominal mi to przez pare dni..
ale ja reaguje strasznie emocjonalnie...

bedzie dobrze
Postaram sie byc lepsza kobitka dla niego.. bo chyba naprawde przesadzam..

a wlasnie czy wy tez macie nisko brzusie?
bo ja jak bylam u mamy to mnie przestraszyla
powiedziala ze jak moge spokojnie wlozyc reke pod piersi..tzn polozyc ja.. (a ja moge) to brzuch jest zanisko...

ale chyba nie w 7 miesiacu co?

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-02-10 o 15:10
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 15:08   #4093
superzabula
Zadomowienie

Gossik jezeli jestes jesscze zainteresowana X-landerem to weszla juz nowa kolekcja Dzis sprawdzalam. My jednak zmieniamy typ z XA na XQ Wklejam adres strony domowej X-landera, niestety cen tam nie ma Jutro chce podjechac do sklepu sie zoorientowac.
http://www.x-lander.com/xlander2009/index.php

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-02-10, 15:15   #4094
poiglot91
Zakorzenienie

dziewczyny macie dobre przepisy na leczo?
Stary 2009-02-10, 15:19   #4095
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

poiglot91 - no i tak trzymaj, dobre podejście. Jak mu powiesz wszystko w twarz to Ci ulży a on niech robi z tym co chce. Ale jeśli nie potrafisz się przy nim wygadać, bo połowy w trakcie zapomnisz to może weź sobie do serduszka radę Kasi i napisz mu liścik .

Aguśkaa83 - ja nie ma żadnego ziwrzaczka i nawet się ciesze z tego powodu bo bym mu już od maja nie poświęcała czasu na zabawy, spacerki itd. a sa zwierzęta zazdrosne i wtedy włancza się im agresorek, kocur od mojej kuzynki taki se zrobił i wydelegowała go do garażu.

Kathi75 - mi się tak bardzo podobają kołyski, widziałam takie śliczne, słodziutkie z baldachimem tiulowym, no miód, malina, ale czy Ty będziesz miała i łóżeczko i kołyskę? czy tylko kołyskę. A co to za szczepienie masz?

gosikk_s - i jak wóziorki? zmieniłaś typ? Mnie nawet pobudziła ta glukoza.

superzabula - kurcze ale tanio te butelki, ale pierwsze słysze o takim sklepie tak szczerze .
Stary 2009-02-10, 15:25   #4096
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
superzabula - kurcze ale tanio te butelki, ale pierwsze słysze o takim sklepie tak szczerze .
No u nas jest pierwszy w miescie i uwielbiam robic w nim zakupy Nazwe napisalam tak jak sie mowi, dlatego moze nie kojarzysz, prawdziwa to super-pharmCzesto sa tam fajne promocje. To jest taki sklep chemiczno-aptekarski
http://www.superpharm.pl/

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-02-10, 15:34   #4097
gosikk_s
Zakorzenienie

Anulka, oj to już musisz iść, szkoda ale trudno, skoro trzeba... Oby na patologii faktycznie segregowali pacjentki. Ja leżałam na ginekologii, na tej samej sali leżały czekające na poród z dziewczynami po poronieniach Pakowali wszystkie przypadki razem a segregowali chyba ze względu na wiek bo w sumie wszystkie byłyśmy tak między 25 a 35 lat, starsze panie też osobno. Źle nie było bo dziewczyny fajne ale wiesz jak się czułam, 6 tydzień i zagrożenie poronieniem a obok dziewczyny o porodach gadają...

Aguśka, ja od 20 tygodnia co poniedziałek mam o 0,5 kilo więcej, jak w zegarku Oby to się zatrzymało...Powiem Ci że też myślałam że ta glukoza doda mi powera a tu nic... Młody też może z raz puknął, jakoś go nie pobudziło. Kotki muszę się pozbyć bo niestety jest agresywna od zawsze mnie gryzła, ja się przyzwyczaiłam ale dziecka narażać nie mogę. TŻ jej w dodatku nie znosi i ciągle tępi, po co ma kocina to znosić. Tyle że nie mamy komu jej dać i trzeba będzie ją uśpić TŻ ma to załatwić, nie wiem jak to zniosę bo przyzwyczaiłam się do niej przez te lata...Twój kotek też biedny ale lepiej że go uśpiliście niż miałby cierpieć, szkoda mi takich zwierzaczków

Poiglot, też mam nisko brzuszek, od samego początku. Mnie się wydaje że to kwestia indywidualna i tyle...

Superzabula, ja już nawet oglądałam na żywo nowe X-landery, w ubiegłym tygodniu No i bardziej mi się podobają, zdecyduję się chyba na nowego XA w zieleni, jest fajniejszy od starego Cenowo wychodzą o ok. 100 zł drożej, przynajmniej tak widziałam. Też myślałam o XQ bo lżejszy ale pan nam odradził, powiedział że w XA komfort jazdy jest zdecydowanie lepszy ze względu na pompowane przednie kółka a nie malutkie piankowe. Dzięki za stronkę, już oglądam

Stary 2009-02-10, 15:38   #4098
poiglot91
Zakorzenienie

dodajecie do leczo koncentrat??..

ja nigdy nie robilam a kurde zjadlabym
Stary 2009-02-10, 15:40   #4099
superzabula
Zadomowienie

Cytat:

Superzabula, ja już nawet oglądałam na żywo nowe X-landery, w ubiegłym tygodniu No i bardziej mi się podobają, zdecyduję się chyba na nowego XA w zieleni, jest fajniejszy od starego Cenowo wychodzą o ok. 100 zł drożej, przynajmniej tak widziałam. Też myślałam o XQ bo lżejszy ale pan nam odradził, powiedział że w XA komfort jazdy jest zdecydowanie lepszy ze względu na pompowane przednie kółka a nie malutkie piankowe. Dzięki za stronkę, już oglądam
W zeszlym tygodniu ale jestem do tylu, a myslalm ze spr na bierzaco No jutro pojade i zobaczymy, przemawia do mnie to ze jest lzejszy, bo ja na 2 pietro bede dygac i sportowka jest zgrabniejsza. W sumie nasi znajomi nas przekonali bo tez maja wozek z przednimi kolami z pianki i jak nim jezdze od czasu do czasu to jest ok, nie czuje roznicy. Ahh pojedziemy i zobaczymy

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-02-10, 15:49   #4100
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Kathi75 - mi się tak bardzo podobają kołyski, widziałam takie śliczne, słodziutkie z baldachimem tiulowym, no miód, malina, ale czy Ty będziesz miała i łóżeczko i kołyskę? czy tylko kołyskę. A co to za szczepienie masz?
.
Kolyk bedzie na poczatek mam nadzieje ze na jakies 9 miesiecy a potem lozeczko po Maxim
Szczepionka z Immunoglobulina anty-D bo mamy konflit serologiczny a syn urodzil sie z grupa taty

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 15:51   #4101
gosikk_s
Zakorzenienie

Marika, raczej nie zmienię już typu wózka ale nadal patrzę Rany, mnie ta glukoza chyba bardziej uśpiła... może mój organizm nie radzi sobie z takimi słodkościami, oby to nie zwiastowało złego wyniku

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
W zeszlym tygodniu ale jestem do tylu, a myslalm ze spr na bierzaco No jutro pojade i zobaczymy, przemawia do mnie to ze jest lzejszy, bo ja na 2 pietro bede dygac i sportowka jest zgrabniejsza. W sumie nasi znajomi nas przekonali bo tez maja wozek z przednimi kolami z pianki i jak nim jezdze od czasu do czasu to jest ok, nie czuje roznicy. Ahh pojedziemy i zobaczymy
Hihi, byłam pierwsza Tak, ten pan w sklepie też mówił że w przypadku osób które muszą dźwigać wózki na piętra poleca te lżejsze. My tylko do windy niby... no ale planujemy zmienić mieszkanko i wypada szukać znowu w wysokim bloku, koniecznie z windą...Ja sama w życiu nie prowadziłam wózka więc porównania żadnego nie mam, opieram się tylko na tym co mi mówią. Tak samo na początku miałam ochotę na trójkołowca i zmieniłam zdanie, tych piankowych też się boję.

Stary 2009-02-10, 15:56   #4102
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
pani pobrala krew, ja wypilam glukoze i mowi do mnie ta pani zebym sobie poszla i za godzinke przyszla. Ale ja sie spytalam czy nie bede przeszkadzac jak tu poczekam ta godzine, ze mam gazete i sie zajme czytaniem. A ona ze nie ma problemu. Wiec siedze sobie i czytam i mi slaaaabo mroczki przed oczami, wiec mowie do niej ze musze wyjsc na zewnatrz bo mi slabo...ona za mna z krzeslem zebym sobie usiadla na krzesle na dworze, wiec tak zrobilam...Po chwili zrobilo mi sie lepiej wiec spowrotem weszlam i usiadlam i dalej czytam gazete...a tu znowu zawroty glowy slabo i znowu to samo...
no pieknie... sierotka z ciebie niezla.... ale jak lubisz siedziec u lekarza to masz za swoje ja nienawidze czekac... siedziec bezczynnie....

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Tez zastanawialam sie nad lozeczkiem z szuflada, ale ostatecznie zdecydowalam sie na takie z Ikei...
Widzialam je na zdjeciach na tle kolorowych scian i wyglada slodko No i mozna calkowicie wymontowac jedna sciane szczebelek...
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70116002
A jak mala podrosnie to chce jej kupic takie lozko Moje niespelnione marzenie z dziecinstwa
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59827956

sliczne

Cytat:
czesc kochane..

caly czas rycze..
oj ty nasz maly zazdrosniku, diabelku wysztko bedzie dobrze... jestescie w nowej sytuacji i wszystko sie zmienia... przezyjecie ten okres i bedzie miedzy wami super... zawsze jest stres i nerwy przed okresem ktorego sie nie zna bedzie dobrze...

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
No widzę że masz super rozplanowane to wszystko. Ja też uwielbiam planować, sporządzać listy i takie tam....

Tylko ja jestem maniaczka... u mnie muszą kaftaniczki być z kaftaniczkami, osobno bodziaki z długim, osobno z krótkim rękawem.... Pewnie po porodzie to się zmieni, jak nie będę mieć czasu...
ja nigdy taka zorganizowana nie bylam
ja tez musze miec kaftaniki osobno, szpiszki itp. ale jedna szuflada wystarczy na to (mam nadzieje) ... tylko w innych czesciach szuflady u mojej mamy sie to sprawdza wiec mam nadzieje ze u mnie tez ...

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość

pakusia 86 slicznie masz rozplanowane brawo brawo
U mnie w komodzie od gory pieluchy tetrowe , body i spiochy
szuflada nizej bluzecki, komplety letnie, sukienki , skarpetki , czapeczki
najnizej sweterki komplety dresikow
Pampki , chusteczki nad przewijakiem na tym czyms co kiedys wklejalam
Reczniki spiworki , myjki w szufladzie w innej czesci pokoju
Posciel i kocyki u Maxa w szafie
a dziekuje ja bede musiala wszystko gdzies poupychac bo nie bede na swoim wiec nie chce kupowac szafek... i pozniej ich zostawiac :/ mam nadzieje ze sie pomiescimy

Cytat:
ufff wrocilam ze sklepu...jestem wykonczona ...
Ale szczesliwa bo kupilam dzidziuniowi pare rzeczy
Ogolnie w sklepie mozna dostac szalu........tyle tego i mimo iz jedzie sie z jakims celem to pozniej sie glupieje i nie wie co kupic
Z tych emocji jechalam na recznym hihih dopiero facet mi powiedzial ze mam kolo z tylu zablokowane a ja eee ciekawe dlaczego, a on ze moze recznego nie spuscilam a ja ze spuscilam na pewno, patrze a tu nie spuszczony.
Kupilam dzidziorowi mydelko nivea, chusteczki nivea, gruszke do noska z dwoma koncowkami ale taka zwykla reczna, niebieska i szczoteczke z grzebykiem do wlosow z canpola patyczki higieniczne, wate, proszek lovela, butelke do karmienia 125 ml avent. Aha i majtki poporodowe (smieszne te majtochy sa )Potem sie podziele cenami i zdjeciami...na arzie zakupy w aucie bo ciezkie jak cholewa. Wiec tż jak wroci z pracy to niech dzwiga na razie lece robic obiadek bo troszke sie rozpaskudzilam w sklepie i malo czasu teraz :P
no pieknie... i puscic tu babe na zakupy dla dziecka... oszaleje i nie wie co czyni

Cytat:

powiedziala ze jak moge spokojnie wlozyc reke pod piersi..tzn polozyc ja.. (a ja moge) to brzuch jest zanisko...

ja nie dam rady wlazyc spokojnie reki pod piersi mam wysoko brzusio... mozna by zec ze moje cycki spoczywaja na brzuchu

a ja mialam glupi sen dzisiaj....
snilo mi sie ze urodzilam (znowu) ... i zapomnialam o dziecku... nie karmilam go 2 dni az wkoncu przyszla moja ciocia i mi powiedziala ze maly jest chyba glodny.... olsnilo mnie ze mam dziecko
poszlam do malego i zaczelam go karmic i mi mleko sikalo po calym pokoju... z jednego cyca jakd a drugi sikal po scianach itp...
masakra......

kurcze a co z sashka??? dawno jej nie bylo mam nadzieje ze sie wkrotce odezwie pieron jeden

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 16:28   #4103
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

pakusia86 - ale sen hehe, przeciez wiesz że nie ma takiej opcji, gdzie by któraś z nas zostawiła chociaż na chwile swojego bobaska hehe. My to będziemy przewrażliwionymi mamuśkami coś mi sie wydaje .

gosikk_s - ja to kompletnie jestem wybita podoba mi się niby V4 ale mimo to nadal poszukuje czegoś nowego. U mnie na szczęście jest winda .

Kathi75 - hmmm... pewnie jakbym miała łóżeczko po innym dzieciątku to bym kupiła kołyskę ale skoro nie mam to wolę przeznaczyć kasę na łóżeczko. A pobujam jedynie w wózeczku albo w nosidełku.

superzabula - nie no ja zwątpie, oglądałam ta stronkę i wpadł mi w oko X-Lander ale XV ale nie widzę go z gondolą i nie wiem czy to tylko spacerówka czy co, ma kubełkowe siedzonko i kółka jak mi się podobają, ale znając życie to cena mnie zabije. I sklepu nie kojarzę, Ty szczęścaro, a my za te butelki tyle kasy bulimy .

poiglot91 - mi tylko raz gin powiedział że mam jeszcze bardzo wysoko macicę bo może z 4cm. pod biustem, i tez nie wiem co jest grane, czy to dobrze. Człowiek durny zamiast wypytać zaraz co i jak to później siedzi i duma w domku czy to dobrze czy też nie.
Stary 2009-02-10, 16:44   #4104
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja jak robilam cukier z krwi zawsze mialam ok 75mg jestem ciekawa ile mi jutro wyjdzie jak wypije glukoze

blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 16:46   #4105
pakusia86
Zakorzenienie

no napewno wiem ze malego nie zostawie na chwilke nawet zwlaszcza na poczatku bede z nim 24h jak bedzie spal to ja bede patrzyc czy oddycha taka bede mamuska zla

ale sen byl taki dziwny,... tak sie glupio po nim czulam, jak moglam o moim skarbie zappomniec (

a teraz mam prosbe... kliknijcie prosze w ten link:

http://www.photoblog.pl/linkus/walentynka

to link do photobloga mojej siostry.... jest jakis konkurs i potrzebuje 400 klikniec zeby cos tam dostac..
biedactwo tak sie napalilo ze mi zyc nie daje... wiec obiecalam ze wkleje na mamusiowym forum jak mozecie przeslijcie link znajomemu... niech ma dziewcze radoche z prezentu

Stary 2009-02-10, 16:50   #4106
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
anulka nie martw sie serce...zawsze znajdziesz jakas pokrewna dusze..ja jak lezalam na poczatku ciazy, to lezalam z 4 dziewczynami na sali...jedna z nich byla po poronieniua my reszta ciezarowki...ten kto tak kladzie pacjentki powinien isc sie leczyc. W kazdym razie dziewczyny byly super smialysmy sie do polnocy na szczescie nie mialam takich babcinek, tylko zwawe kobitki
Oby mi tam było wesoło, bo zły nastrój udzieli się maluszkom
Cytat:
anulka anulka - no na patologii jest ten plus że w salach są w jednych ciężarne a w drugich inne przypadki :poronienia, po lub przed zabiegami itd. Bynajmniej jak ja we wrześniu leżałam to tak było nie mieszali towarzystwa. Będzie dobrze, no i nas będziesz miała
No to mnie pocieszyłaś, może nas podzielą, napiszę Wam w czwartek z kim leżę.
Cytat:

To czy możemy położyć rękę na brzusiu pod piersiami to zależy od rozmiaru piersi Ja penwie bede mogła sobie włozyc rękę nawet przed samym porodem
Cytat:
Myślę, że leczo to taki śmietnik, do któego pasuje wszystko co pomidorowe i paprykowe Uwielbiam leczo ale nigdy sama nie robiłam.

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 17:00   #4107
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Co do wynikow to mam miec wszystkie w czwartek. A robilam morfologie, zelazo, mocz, toksoplazmoze i ta nieszczesna glukoze. Wiec w czwartek pochwale sie wynikami
Cytat:
dziekuje za wsparcie i za rade..

postanowilam sie bardziej starac teraz i mowic mu wszystko prosto w twarz co mi lezy na sercu.. a oja reakcja wyglada zawsze tak;
najpierw strzele focha albo poloze sie i rycze..
wiecie co? ja nigdy przy nim nie plakalam..zawsze silna babka bylam a teraz ta ciaza mnie tak zmienila ze zachowuje sie jak mieczak jak ciota jak jakis ciolek..(musze chyba na sama siebie tak troche pogadac to moze przejdzie-wiec wybaczcie)
my z tz mamy takie wady ze zaduzo mowimy w klotni..(tzn w sumie to ja.. ale jemu tez sie zdarzy)
Ja nie zapomne jak mu kiedys powiedzialam ze zaluje wszystkiego co z nim zwiazne.. no wypominal mi to przez pare dni..
ale ja reaguje strasznie emocjonalnie...

bedzie dobrze
Postaram sie byc lepsza kobitka dla niego.. bo chyba naprawde przesadzam..

ja mam jeszcze nisko ale to dlatego ze jestem w 6 m-cu, reke moge jeszcze wlozyc Co do tżta to wlasnei z nimi trzeba konkretnie powiedziec o co chodzi a nie plakusiac bo oni niedomyslni sa Ja tez za duzo zawsze powiem w klotni a potem go przepraszam. Wczoraj go leniem nazwalam i dzis go przeprosilam bo naprawde chlopak sie stara i mi pomaga...a to ze rzadko przytula, ze sam nie przyjdzie psytulic tylko musze go namawiac...oni juz tacy sa
Cytat:
dziewczyny macie dobre przepisy na leczo?
ja mam na leczo swietny przepis Ale to Ci napisze za chwilke
Cytat:
Aguśkaa83 - ja nie ma żadnego ziwrzaczka i nawet się ciesze z tego powodu bo bym mu już od maja nie poświęcała czasu na zabawy, spacerki itd. a sa zwierzęta zazdrosne i wtedy włancza się im agresorek, kocur od mojej kuzynki taki se zrobił i wydelegowała go do garażu.
tak koty maja swoj swiat, w sumie tyle co mi moj kocurek naszkodzil w domku to glowa mala...ale przed uspieniem byl chory i slaby i juz nie dokuczal tylko przychodzil do lozka sie tulic i mruczal...naprawde byl slodki pod koniec
Cytat:
Aguśka, ja od 20 tygodnia co poniedziałek mam o 0,5 kilo więcej, jak w zegarku Oby to się zatrzymało...Powiem Ci że też myślałam że ta glukoza doda mi powera a tu nic... Młody też może z raz puknął, jakoś go nie pobudziło. Kotki muszę się pozbyć bo niestety jest agresywna od zawsze mnie gryzła, ja się przyzwyczaiłam ale dziecka narażać nie mogę. TŻ jej w dodatku nie znosi i ciągle tępi, po co ma kocina to znosić. Tyle że nie mamy komu jej dać i trzeba będzie ją uśpić TŻ ma to załatwić, nie wiem jak to zniosę bo przyzwyczaiłam się do niej przez te lata...Twój kotek też biedny ale lepiej że go uśpiliście niż miałby cierpieć, szkoda mi takich zwierzaczków
Wiadomo ze dziecko najwazniejsze i nie mozna doprowadzic do sytuacji zagrazajacej dzidziorkowi. Dla mnie bylo to straszne bardzo plakalam (15 lat go mialam) a naprawde cierpial juz pozniej ... ale kotek ustapil miejsca dzidziusiowi
Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
no pieknie... sierotka z ciebie niezla.... ale jak lubisz siedziec u lekarza to masz za swoje ja nienawidze czekac... siedziec bezczynnie....

a ja mialam glupi sen dzisiaj....
snilo mi sie ze urodzilam (znowu) ... i zapomnialam o dziecku... nie karmilam go 2 dni az wkoncu przyszla moja ciocia i mi powiedziala ze maly jest chyba glodny.... olsnilo mnie ze mam dziecko
poszlam do malego i zaczelam go karmic i mi mleko sikalo po calym pokoju... z jednego cyca jakd a drugi sikal po scianach itp...
masakra......
sierotka to malo powiedziane...ale myslalam ze jak pojde to dopiero padne a tu na odwrot w pomieszczeniu bylo mi slabo na dworku lepiej...
ah te nasze sny....
SZYMONEK

Stary 2009-02-10, 17:00   #4108
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:

Poiglot Kathi ma racje z tym listem do TZa... Bardzo fajna metoda Przelejesz wszystko na papier, ulzy Ci, a facet czytajac powinien zrozumiec
A co do lecza.... Ja zawsze dodaje koncentrat pomidorowy, czasami jak robie duzy gar to dodaje tez posiekane pomidory z puszki. Oczywiscie do tego masa cebuli, wszystkie kolorki papryki, cukinia i kielbaska. Czasami wrzuce tez pieczarki. Przyprawiam gotowa przyprawa do leczo albo ziarenkami smaku, sola, pieprzem Uwielbiam leczo, szczegolnie z ryzem mniam
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 17:12   #4109
pakusia86
Zakorzenienie

o tak zgadzam sie z dziewczynami.... napisz list do tz kiedys tez tak zrobilam...
tez mam charakterek i czasami zdarzylo mi sie powiedziec cos czego pozniej zalowalam... tz sie obrazal i nie chcial mnie sluchac jak mu tlumaczylam o co mi chodzi.... w czasie gdy jestem zdenrwowana nie mysle za bardzo na tym co mowie tylko mowie (czyt. krzycze)... napisalam mu kiedys list chya 8 stron
wylalam wszystkie moje smutki, napisalam jak bardzo go kocham i jak jest mi potrzebny... napislaam co mnie w nim denerwuje, czemu sie tak a nie inaczej zachwouje...
przeczytal list i przyszedl do mnie ze lzami w oczach.... przytulil powiedzial ze mnie kocha nad zycie...
zapytal tylko czemu mu tego wczesniej nie napisalam!!!
pomoglo... teraz wiadmo od czasu do czasu sie poklucimy.. ale na zasadzie "w tyl zwrot" i nie odzywamy sie do siebie (czyt. ja do niego) najwyzej 5 min.
jest o niebo lepiej... klutnie nas nie oddalaja od siebie, tylko przyblizaja
my sie lubimy klocic bo pozniej fajny seksik jest

Stary 2009-02-10, 17:14   #4110
poiglot91
Zakorzenienie

poszlam do sklepu po skladniki..
i sama cos wykombinowalam z tym leczo..
hehe
i powiem wam ze takie pyszne wyszlo ze szok.. poczekam az ugotuje sie ryz i zabieram sie za wyzerke mmmnia

cukini nie lubie wiec moje lelczo jest z kolorwych papryk pomidorkow pieczarek cebulki kielbasy .. no i wiadomo przyprawy.. i koncenrat.. a ze ja lubie pikantna kuchnie to dodalam tez ostrego chili w proszku

wiecie co ten list nie glupi pomysl ale nie wiem jak tz na niego zareaguje...
ja sama wole przelewac uczucia na kartke..
hm
musze pomyslec..
dziekuje wam za rarady jestescie wspaaaaaaaaaaaaaaaaniale!
kochane i wyjatkowe
musze wam poslodzic troszke hehe

pocieszylyscie mnie z brzuszkiem.. bo moj tez nisko.. ale polozna mi mowila ze bedzie coraz wyrzej...

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-02-10 o 17:20
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości