![]() |
#451 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Ja musiałam kupić nowe staniki zaraz jak zaczęły mnie uciskać, bo chodzenie bez było jeszcze gorsze, ból przy każdym kroku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A biuścik nieźle Ci urósł ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do biuścika - powiem nieskromnie wiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo chyba się na nia skuszę ![]() i gdzie ją kupowalaś? w aptece?
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe mamusie
![]() Ja cały czas śpię... Dziś też wstałam o 7.30, ubrałam synka do przedszkola, mąż zaprowadził, ja spowrotem do łóżka i obudziłam się o 12.20 ![]() Apetyt też niestety mam, i strasznie mnie to załamuje bo teraz ważę tyle co 4 lata temu w 9 miesiącu ciąży... A to dopiero 7 tydzień ![]() No ale cóż, muszę przystopować ze słodyczami i chlebem a odchudzać się będę po porodzie, nic innego mi nie pozostaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupowałam ją w supermarkecie, trzeba szukać na półkach z jedzonkiem dla dzieciaczków. Możliwe, że w aptece też jest, ale tego nie sprawdzałam. Asiuuuuula masz "melodię" do spania, mi nadal wystarczy nocny sen, chociaż i z tym różnie bywa ![]() Co do biustów, to ja się nie pogniewam jak JESZCZE bardziej mi urośnie i oby taki już został na zawsze hehe ![]()
![]() |
#458 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=katarzinka;10895826]wejdz w ustawienia i skorzytsaj z opcji Edytuj Avatar mysle, że sobie poradzisz
![]() dziekuje za porade udalo sie ![]() Znalazlam fajny artykul polecam bo ja sie poplakalam ze wzruszenia http://www.polki.pl/rodzina_ciaza_ar...253.html:ehem: |
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |
Wtajemniczenie
|
[quote=Madzialinda;1089682 8]
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to wszystko jest uwarunkowane genetycznie czy hormonalnie i nie ma znaczenia dotychczasowy rozmiar biustu, moja przyjaciółka ma 60 FF (więc w stosunku go drobnej figury ma baaardzo duży biust) i już w 4 tyg. ciąży biust jej wypływał z biustonosza ![]() Piersi już mnie nie bolą (do 4 tyg. bolały strasznie), nie mdliło i nie mdli nadal, tylko spać i jeść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#462 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przepadlam przez week bo normlanie mialam jazde z bolem glowy i zawrotami ![]() ![]() W piatek moje dziecko prawei caly dzien ogladalo bajki bo ja nie mialam sily sie nim zajac.Na szczescie w sobote i niedziele byl Tz i moja mama wiec Miki mial opieke a ja moglam odpoczac. A do tego mdlosci mnie meczyly i jadalam z koniecznosci. Zreszta teraz tez rano musze na raty jesc sniadanie bo mam niesamowite mdlosci. Dobra koniec narzekania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
i jeszcze ja czekam na wizyte ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Zadomowienie
|
A gdzie kupiłaś tąherbatkę ( widzę że za tania ona nie jest)? i dużo chyba też nie ma co pić bo ona naładowana witaminami jest .....a i jaki ma smak?
Myrolinka WITAMY!!!! Jeżeli chodzi o doświadczenie to hmmm my same dopiero uczymy się być w ciazy ( bo większość kobitek jest w niej poraz pierwszy) ale będziemy pomagać ile w naszej mocy... Jeszcze raz gratuluje ( podaj swoje dane to wpiszemy Cię na listę)
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-02-09 o 21:11 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 |
Przyczajenie
|
Chyba jeszcze do konca sama w to nie wierze
![]() ![]() Ale się strasznie booje... (Paulina 2Ol. i termin wypada jakoś 11 październik, 2009 ) |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Przyczajenie
|
To znowu ja! Miło mi, że wpisałyście mnie na listę ciężarówek
![]() Parę słów o mnie - mam 32 lata, to moja pierwsza ciąża. I pierwsze kroki na Wizażu ( wczesniej tylko podczytywałam ![]() Póki co czuję się dobrze, choć niestety mam mdłości.Boję się strasznie wymiotów, utrudniłyby mi pracę i w ogóle życie codzienne. Przechodzi mi dopiero wieczorem, tak jak teraz ok. 22, ale wtedy ogarnia mnie senność - wiec na jedno wychodzi ![]() Jeść też nie mogę - wieczorem zjadam jakąś porcję obiadową, w ciągu dnia herbatniki, jakaś kanapka, jabłko. Odrzucają mnie rzeczy, które dawniej uwielbiałam: oliwki, ogórki konserwowe, serki smakowe. Za to przed chwilą MUSIAŁAM sobie usmażyć frytki. Te uroki ciąży - w 'normalnym' stanie w życiu nie przyszłoby mi to do głowy ! Trzymajcie się - będę tu wpadać! |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Przyczajenie
|
Kobitki a od ktorego tygodnia fasolka dawała znac osobie? Chodzi mi smaki o młodści wymioty itp ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Zadomowienie
|
Witajcie o poranku
![]() ![]() ![]() ![]() Ja od początku ciąży, czyli tak mniej-więcej od 5 tygodnia zaczęłam mieć ZACHCIANKI ![]()
![]() |
#470 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Wczoraj pierwszy raz w ciąży bolała mnie głowa, ale obyło się bez tabl., pomógł spacerek a później leżenie ![]() Witam nową Mamę Myrolinkę ![]() ![]() Biedroneczkaolga ja kupiłam w Auchanie, kosztowała 12 zł, pisałam już wcześniej, że lekko pachnie i smakuje ( jak dla mnie) brzoskwiniowo. Ma dość dużo witamin, ale ja ją piję mniej więcej co drugi dzień ( 1 szklankę ), więc raczej nie za dużo. Jest w formie granulatu i sypie się tylko 2 łyżeczki, więc starczy na dość długo i można ją pić zarówno na ciepło jak i zimno. Jutro moja pierwsza wizyta u ginekologa, boję się czy wszystko jest dobrze i jednocześnie nie mogę się już doczekać - proszę trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze. Pozdrowionka dla wszystkich Mam.
#471 |
Przyczajenie
|
[quote=Myrolinka;10904645]Kobitki a od ktorego tygodnia fasolka dawała znac osobie? Chodzi mi smaki o młodści wymioty itp ??
u mnie to się zaczeło w 6 tyg. mdłosci (odpukać na szczęscie bez wymiotów) i wszechogarniający głód. nie mam zachcianek ale też nie odrzuca mnie od potraw które lubiłam |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Zadomowienie
|
a u mnie zaczeło się przeraźliwym bólem sutków tak w 4-5 tygodniu potem doszły zachcianki 5-6, a od 6 tygodnia zaczeły się mdłości - ale ogólnie apetyt mam...
![]() A wiecie może kiedy przestają boleć piersi? bo mnie już o wiele mniej bolą niż na początku... ![]()
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-02-10 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Zadomowienie
|
Mnie tez już piersi mniej bolą, podobno ból stopniowo się zmniejsz i zanika całkiem gdzieś w 4 miesiącu
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Zadomowienie
|
a to dobrze bo zaczełam się bać
#475 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki a to moje malenstwo w wieku 9 tyg i 3 dni
![]() Bardzo ruchliwe, wierci sie, kopie i lapczywie pije wody owodniowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
hehe slicznosci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, duuże już Twoje maleństwo ![]() ![]() ![]() Justyna-viola zauważyłam, że też masz datę porodu wyznaczoną na 28 września, to tak jak ja ![]()
![]() |
#478 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() Na razie jakoś tak z rezerwą podchodzę do tej ciąży pewnie dlatego że pierwszą poroniłam w 10 tyg. w sierpniu ubiegłego roku. Bardzo się boję, że sytuacja może się powtórzyć a jednocześnie gdzieś tam gęboko wierzę że tym razem się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny, dawno mnie nie było, ale znowu jestem na zwolnieniu wiec mam wiecej czasu. Tym razem jakies przeziebienie mnie dopadło. 37 stopni i troszke kaszlam. Do tego głowa boli. Na razie rutinoscorbin, herbata z cytryna i mleko z czosnkiem i miodem. Jednak jesli nie przejdzie to cos innego bedzie trzeba pomyslec. Lekarz powiedział, ze jak juz bedzie zle to moge nawet wziasc verfex, ale jeszcze tak zle nie jest. Jutro pojde po zwolnienie to moze cos nowego poradzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Zadomowienie
|
Ewuncia dzidzia - słodziak
Ja dzisiaj idę do lekarza ale prywatnie ( 9tc i 0 dni) czy robił Ci USG przezpochwowo czy przez brzuszek.... Aha jakiej wielkości jest twój dzidziuś? czytałyście to : https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...ul,5847,0.html
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-02-11 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.