|
|
#2791 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG - część VIII
Zniknął. Zerwał się wiatr.
Zadrżałam, choć nie było mi zimno. Tamci mogą mnie najwyżej zabić. Ty możesz mnie zostawić. To gorsze niż śmierć. Nów. Szło nowe. Będzie jakbyśmy nigdy się nie poznali. // Wszystkie z "Księżyc w Nowiu". Plus inne. Również z sagi Zmierzchu. // Jak to więc możliwe, że teraz wzeszło słońce, w środku bezkresnej ciemności? |
|
|
|
#2792 |
|
Raczkowanie
|
troszkę mojej twórczości :
|
#2793 |
|
Rozeznanie
|
Jestem księżniczką zaklętą w dźwięki.
W kubku przesłodzonej kawy szukam ukojenia. Ja niebo- Ty piekło, "nas" brak do kompletu. I nie mów, że kochasz- masz przecież wadę wymowy ... Ja pier.dolę te warianty! Bo z zasady jestem anty .. a Ty tak pięknie przenosisz uczucia z ustnika do popielniczki. Bo wiara w marzenia daje własne niebo … Od ściany do ściany tańczą dzikie wspomnienia.
|
#2794 |
|
Raczkowanie
|
Przeraża mnie myśl, że teraz jest teraz i teraz już nigdy więcej nie będzie...
łapiesz mnie za dłoń teraz mam jedno życzenie Zaczynam uczyć się używać 'świętego spokoju'.rozmyj się ze mną razem po ścianach wypełnimy pustkę, która wypełniała mnie od rana Jeżeli ktoś umarł, to jeszcze nie powód, żeby go przestać lubić. Zwłaszcza jeżeli to był ktoś tysiąc razy sympatyczniejszy niż inne znajome osoby, które żyją. Wielkie nic. A mowiles, ze potrafisz temu zapobiec...
ze sznurka na bieliznę spadnę Ci na balkon i nawet nie zauważysz kiedy wejdę w Twoją kieszeń. Edytowane przez teenagera Czas edycji: 2009-02-10 o 22:36 |
|
|
|
#2795 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje bardzo : *
|
|
|
|
#2796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Potraktuję to jako komplement ![]() Te dwa zrabowałam, a opis z signaturki wręcz boski *.* ![]() ________ -Czego boisz się najbardziej w świecie? -Że gdy kogoś pokocham nie zdążę mu o tym powiedzieć... My - my spalamy się żywcem... I wtedy zobaczyłam Twą duszę. Wyglądała niczym pusta sala. Jednak tego dnia I w tym miejscu Pękła duma Podobnie jak jej serce Potrzebuję miłości. Jak jeszcze nigdy dotąd. -To koniec, nie rozumiesz? -A gdybym objęła Cię jeszcze raz...? -Nie pokocham Cię. Nie masz jej dłoni i jej ramion. Schowam się pod ziemię, będę płakać w ukryciu. Nasze serca rozblaskują w najgłębszym pożądaniu. W ciszy. W nicości. Zanurzona w Tobie. Coś we mnie głośno krzyczy za Tobą. -Ogień jest taki romantyczny. W literaturze jest tak wiele określeń związanych z miłością i ogniem, np. żar miłości, płomień uczuć albo... -Albo 'Panie doktorze piecze mnie' ![]() Moje serce koczuje na Twojej wycieraczce. Przybyło aby Cię kochać. Myślę, że się boję. Ciebie, mnie, nas... Ramiona drżące, ostatnią siłą wyciągnięte, krwawiące... Złamana i pokonana. Wykpiona przez cały świat. Opluwa siebie sama i leży w swojej krwi. Zanurzona w błocie i hańbie. Jakże ona krzyczy... Jakoś tak... Coś ostatnio kiepsko mi idzie. |
|
|
|
|
#2797 |
|
Rozeznanie
|
________________ Półprawdy to też kłamstwa ...! Ambiwalencyjne myśli Nibymiłość
|
#2798 |
|
Raczkowanie
|
Wagarowanie czas zakończyć? Powróciłam z męczącej podróży po europie
![]() Dziękuję za komplementy ;*** Opisy; * -Czy chociaż wiesz, że ona ma sześć różnych uśmiechów? -Ma sześć uśmiechów? -Tak. Pierwszy, gdy coś ją naprawdę rozśmieszy. Drugi, gdy śmieje się z grzeczności. Trzeci, gdy snuje plany. Czwarty, gdy śmieje się sama z siebie. Piąty, gdy czuje się niezręcznie. I szósty, gdy... Szósty, gdy Go widzi... * Samotność nie ma nic wspólnego z brakiem towarzystwa. * Już czuję jak zamarzam bez Ciebie. * Mów do mnie, bo umieram. * Szkoda by mi było gdybym miała to stracić. * - Do you... like me? - Difine like. * Chcesz rozbić taflę szkła a ona się ugina. * Ironiczny uśmiech życia. * Tak mi wstyd, strasznie wstyd. Bo zakochałam się, Który raz? Setny raz. * Tęskniłam już tak sobie trochę na zapas. Żeby później tęsknić mniej, gdy już pójdziesz do domu. * Wiesz, to tak jakbyś miała cały czas patrzeć w słońce. Nie możesz, ale w dalszym ciągu je kochasz. * Może tak umiera miłość? Mam nadzieję, że wróciłam na dobre ;*
Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć. |
|
|
|
#2799 |
|
Raczkowanie
|
ja chciałam pokazać piosenkę , z której tekstu chciałam dać opisy ale cały jest taki fajny...że dam linka poprostu .. z tłumaczeniem od razu..
:http://www.tekstowo.pl/piosenka,beyo...rted_girl.html ___________ All I need in this life of sin, is me and my boyfriend |
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I te kredne <3 ___________ a teraz juz każdy dzień zaczynam z pustym sercem. patrze na telefon i wiem , że juz nie napiszesz. a na karcie sim najpiękniejsze sms tyle dziś dla mnie. tęsknota wkradła się do prawego przedsionka mojego serca. i nie mów już nic co nic nie znaczy. każdy znak od Ciebie czytam tak ja z nut. kiedy do mnie milczysz wszystko wiem. bez Ciebie mój uśmiech będzie juz zawsze inny. ale życie ? ono toczy sie dalej czy tego chce czy nie. spójrz w ten kąt, twój parasol stoi tam zostawiłeś go . wróc po niego i zostaw kapelusz.
|
|
#2801 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, macie coś o tym co traci on zostawiając mnie?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------- MOJE: I can't take it any longer, though that we were stronger... Jestes taka piękna nagrana na dźwiękach, wszystko co mi mówisz biore kochana do serca Fałszywa miłość jest gorsza od prawdziwej nienawiści Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło Nie trać czasu z kimś kto nie ma go, aby go spędzać z tobą Stoje sam na sam z zyciem i musze cos zniszczyc Szept pięknej kobiety słyszy się lepiej niż najgłośniejszy zew obowiązku To kobieta wybiera mężczyznę, który ją wybierze Żadna kobieta nie powiedziała nigdy całej prawdy o swoim życiu Na razie tylko tyle :P |
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jestem 2 razy. ![]() <333 ________
' Czasami jest tak, że brakuje nam czegoś, ale sami nie wiemy czego. w poszukiwaniu pożądanego elementu, gubimy bezpowrotnie malutkie chwile, które spajając się w całość tworzyłyby jeden wielki ogrom szczęścia.' |
|
|
|
|
#2803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.['Nigdy Cię nie oddam na Świecie nikomu za nic.] "Kocham, gdy oddajesz mi w całości się nocami,↵Kocham kiedy obsypujesz mnie pocałunkami,↵Nie do opisania jest uczucie między nami.↵Bo moja miłość do Ciebie nie zna granic,↵Nigdy Cię nie oddam na Świecie nikomu za nic.
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznam się, że już wiem jaki naprawdę jesteś.
Nie potrafisz obdarzyć miłością siebie, ani mnie! Pozwoliłam byś myślał, że ja nic nie wiem o was! Wczoraj z nią, dzisiaj ze mną jesteś i mówisz, że kochasz mnie! Kiedyś jeszcze wierzyłam, możesz się zmienić i ze mną być! Nic nie warte noce spędzone we dwoje, nie warte nic! Tłumaczyła się, że nie ma nic, bo straciła dom i młodzieńcze sny. Kolejny dzień nie cieszył jej i nie czekała na pierwszy promyk słońca. Nie uśmiechała się wciąż ocierała łzy Myślała "jestem sama, może jestem zła? Pragnęła wrócić tam, gdzie się rodzi dusza, gdzie zostawiła tą najważniejszą rzecz. Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć..! Szukaj szczęścia, ja wiem, że odnajdziesz je. I odzyskasz swe zagubione sny, Bo nie jesteś sama ... i nie jesteś zła...
|
#2805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te naa zielono boskie ![]() Ja też mam nadzieje że wróciłas na dobre.. ![]() _________________________ ______ gdzie wczoraj nie istnieje gdzie można wciąż zachłysnąć się powietrzem a pępek wypełniłam karmelem zawsze lubiłeś słodycze zamykam oczy udaje, że śpię, myśle o kwiatach by nie oddychać Moje włosy innego koloru Moje oczy nie niebieskie wczoraj znów płakałam Że nie umiem na skrzypcach grać Teraz pójdę z innym mężczyzną Potem zapytam co wtedy czułeś.!
Beznadziejnie, Nieustannie Namiętnie Niezgrabnie szukam szczęścia Edytowane przez Uciecha Czas edycji: 2009-02-11 o 09:51 Powód: zmiana |
|
|
|
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem najlepszą, cholerną rzeczą jaką kiedykolwiek widziałaś. / dawałam już go kiedyś
po angielsku chyba.Nie skacz bo i tak nigdy do mnie nie doskoczysz. Pachnę stylem a ty zazdrością. niewiele, ale może coś
|
#2807 |
|
Marudziara
|
Zmyć wspomnienia jak paznokcie zmywaczem
Wypiorę pamięć bezalkoholowo i bezczekoladowo
|
#2808 | |
|
Zadomowienie
|
Nie widziałam
![]() Cytat:
I kradnę ten, jęsli pozwolisz .I kiedyś zobaczysz, że to jednak miało sens. Nie wyglądam dziś przesadnie ładnie. Zatapiam się w twoich oczach. Niby nic, a jednak coś. Pozwolę ci zatęsknic. Polowanie na miłoś. Głupota ma pewien urok. Zignorujesz moją miłośc? Rzut kostką. Każdy, kto wierzy w cuda nie jest realistą. Potrafiła rozpalic ich najbardziej lodowatym spojrzeniem. Jeśli się nie ma faceta, to trzeba sobie wmawiac, że się go nie potrzebuje, żeby nie zwariowac. Przegrałam, zanim zaczęłam grac w życie. I'll follow you until you love me.
„She´s Miss California, hottest thing in West LA. House down by the water, sails her yacht across the bay. Drives a Marinello, Hollywood´s her favorite scene. Loves to be surrounded with superstars that know her name..” |
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jakieś opisiki na temat nadziei? Że należy do końca wierzyć, nie poddawac sie? Ze nadzieja umiera ostatnia?
|
#2810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Dziewczyny - szacunek. Opisy genialne. ________________________ 'Gdyż żyję na kreskę W każdą chwilkę wbijam szpilkę Jak pineskę w deskę '
|
|
|
#2811 |
|
Rozeznanie
|
Kto powiedział, że słońce przynosi szczęście ten nigdy nie tańczył w deszczu.
A później wyznam publicznie, że Twoje uczucie nic dla mnie nie znaczy. Chemiczny świat pachnący szarością, z papieru miłością. Chcesz zabić i zniszczyć zniewolić nienawiść, ja też.
|
|
#2812 |
|
Zadomowienie
|
* Od ponad kwartału starałam się o Nim nie myśleć, nie oznaczało to jednak, że starałam się o Nim zapomnieć.
* Zakaz pamiętania, przy jednoczesnym lęku przed zapomnieniem. * Będzie tak, jakbyśmy się nigdy nie poznali. * Były to jedynie słowa, zbitki głosek, liter, ale raniły jak sztylet.
|
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
To luźne popołudnie jest luźne złudnie.
czasem tak bywa, bywa drażliwa Kiedyś kupię wiertarkę, przystawię do czoła, będę śmiać się do księżyca, patrzyć jak konasz. Założę ci knebel. Myślę, że nasza relacja wejdzie na wyższy szczebel. Na wyższy level. Crazy love forever. Nie naciskaj mnie, bo stracisz głowę, a bez niej nie będzie ci wcale lżej. Wszystkiego nie załatwi to, że ciebie kocham. Miłość? Co ma z tym wspólnego, gdy w****iasz mnie jak stąd do Zakopanego. skąd tyle krwi? plama krwi na betonie. i czemu widelec ciągle tkwi w jej głowie? |
|
|
|
#2814 |
|
Raczkowanie
|
nie jestem głupia, nie jestem idiotką ! smutek w mojej duszy to powód dla którego niebo jest niebieskie to mnie zabija od środka równie dobrze mogłabym wziąć pistolet i strzelić mu w głowę
Jak Alicja, zabiorę z sobą na moją stronę lustra. Pokażę rzeczy, których nigdy nie pokaże Ci kablówka - słowo. Prawdziwe życie, od którego pieką dłonie i policzki. Pokażę więcej niż przypuszczać możesz, wszystkie swoje myśli. |
|
|
|
#2815 |
|
Raczkowanie
|
Zabrałam Twoje serce i nie mam zamiaru go oddać
![]() Pozostaje tylko moment_ chwila zanim ściągniesz to ![]() Muszę Cię mieć zanim znikniesz bez śladu Takie miało być przeznaczenie ?! Widzisz, jednak nie zatrzymał się czas_ Uwierz ja mogę bez Ciebie żyć Budzą się sny Znaleźć jeszcze raz w drżeniu Twoich warg to jedno słowo_ Nie pytaj dlaczego
A teraz serca mam dwa, smutki dwa I miłość po kres, i radość do łez Wieczory długie i złe, krótki dnie Więc całuj mnie częściej, bo nie wiem jak będzie Gdy odejdziesz <3 5.02.2011 ![]() Paweł Edytowane przez xxxposhxxx Czas edycji: 2009-02-11 o 15:58 |
|
|
|
#2816 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
_________________________ _________________________ __________________
_________________________ _________________________ _____________ I walnęłabym kilka Danielsów z lodem. Zadzwoniłabym do Ciebie z budki mówiąc, że zależy mi na Tobie i jestem smutna. Bo jutro z tego nie będzie już nic Stoję sam na sam z życiem i muszę coś zniszczyć. Przegrajmy wszystko i przestańmy istnieć. I wychyliła bym szklankę Jacka Danielsa Wcześniej tańcząc jak wariat na masce CLS'a. Edytowane przez honey091 Czas edycji: 2009-02-11 o 16:28 |
|
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
bniewie. powinnam. nieztejbajki. dontlookdown. domiiniisiia. societygirl17. kee. papergirl. JednaNaMilion. ouu. tiscatterounafoto. cukrowapanna. peculiarity. Icamna. abunee. i duuużo więcej dziewcząt.
uwielbiam. <333`
' Czasami jest tak, że brakuje nam czegoś, ale sami nie wiemy czego. w poszukiwaniu pożądanego elementu, gubimy bezpowrotnie malutkie chwile, które spajając się w całość tworzyłyby jeden wielki ogrom szczęścia.' |
|
|
|
#2818 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj mnie kochasz,
Jutro nienawidzisz; Dzisiaj mnie pragniesz, Jutro się mnie wstydzisz. Stąpamy razem po niepewnym gruncie, Choć kto inny śpi przy Tobie, Nie ty mnie rano budzisz... Nie mam dla Ciebie nic poza sobą. I odnajdę Cię. Choćby za tysiąc lat. nie liczy się to, co policzyć się da. Bez znieczulenia sam siebie zszywam. Tracę siły, czuję, że przegrywam. Dzieli nas rzeka niewypowiedzianych marzeń... dlaczego samotność zawsze tak blisko?
|
#2819 |
|
Raczkowanie
|
ból nie do zniesienia trwa.
oddychać głęboko już mi się nie chce. myśleć mi się nie chce. ruszać palcem mi się nie chce. wzbudza we mnie strach, gdy krąży po pokoju taka niema i niewidzalna. i zawsze uderza z większą siłą niż zwykle, uczuciowe tsunami. choćby oddać jej swoje dłonie i okalać dotykiem... nie ustąpi. pustka. im więcej mojego słowa tym więcej twojej ciszy 'i cóż powiem w tej ciszy: że kocham? Zapomnieć, ominąć, póki się sprawy nie rozwiną. , A więc to już pare miesięcy odkąd Cię nie ma. Ja wciąż żyję- tak jak prosiłeś. Każdego ranka połykam garść tabletek przeciwdepresyjnych, zgodnie z zaleceniem doktora. Wychodzę z domu dwa razy w tygodniu. Raz na cmentarz i raz do kościoła. Do kościoła. By wykrzyczeć Bogu, że w niego już nie wierzę. Wiesz? Nawet się uśmiecham. Trzy razy dziennie-tak jak prosiłeś. I już nie płaczę. A ludzie mówią, że nie mam serca. I nawet nie wiedzą, że mają rację. Nie mam serca. Zabrałeś je ze sobą. Przychodzę, chociaż wiem, że masz mnie dosyć, mamy swoje sny i swoje drogi. - Nadal nie wiesz, dlaczego niebo jest niebieskie? Kiedyś Cię o to zapytałem. Fakt, głupie pytanie... - Nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi. - Więc...? - Problem w tym, że sama nie wiem. - Wczoraj wieczorem, gdy już poszłaś, zastanawiałem się nad tym. Nie wymyśliłem jednak nic konkretnego. Stwierdziłem, że tylko Ty umiałabyś to jakoś poetycko ująć. - Daj spokój...powiedz. - Bóg poszedł na ugodę. Niebo nie może być zielone bo zielona jest trawa. I liście drzew. Nie może być (...) - Zawsze mogło nie być nieba... - Ale wtedy byłoby Ci bardzo smutno...' I czuję się w tej chwili, w tej sekundzie jak szczęście mnie rozpiera i przepełnia każdą komórkę mojego ciała. ‘...są takie dni, takie dni, kiedy wiatr, kiedy deszcz i tęsknię do Ciebie, są jeszcze ciągle takie dni.’ w końcu zostajemy sami. nie może być inaczej, jak tylko być może. Obiecałam sobie cieszyć się zawsze wraz ze wschodem słońca, każdego ranka na nowo. Dostrzegać przyszłość, ale nigdy nie poświęcać dla niej teraźniejszości. Przyjmować miłość, ilekroć spotkam ją na swej drodze, i przenigdy nie odkładać niczego, co może mnie uradować. - co się tak gapisz? - Chciałem sprawdzić jak wyglądasz o 4 nad ranem. - I? - Jesteś cudowna! przepraszasz mnie? za to, że wywróciłeś całe życie me?
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
kochasz naprawiasz. Nie Kocham wmawiasz.
brakuje mi Ciebie nie wiem czy tobie mnie tak. odchodziłam z lekkim usmiechem lecz w oczach miałam łzy. o nic nie pytaj . zapomnij co było. przepraszam za smutek. dziękuje za miłość.. chce poczuć jak przytulasz mnie. Kiedyś było pięknie tak stworzyliśmy własny raj . Pożegnania smak . Gorzki smak . Nie ma chwili bym nie myślała o Tobie Nie ma nocy bym nie widziała Cię w snach Nie wiem teraz czym ugasić ten płomień Jak dalej żyć, gdy wciąż kocham Cię .
[...] Może jutro znów odkryjesz, że życie jest wciąż szalone, jeśli po prostu się uśmiechniesz." Edytowane przez Kamma1507 Czas edycji: 2009-02-11 o 16:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.