..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-11, 13:12   #1981
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

musze odszukac tego przepisu na ciasteczka bo normalnie znow mi sie chce

dziekuje laseczki

no ja niestety bede musiala zmienic te II sniadania bo tez sa takie jak pierwsze a ze ja chce zgubic duzo wiec trza cos zrobic

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 13:12   #1982
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
dziewczyny a mozna mrozic zolty ser?? w sensie ze jak sie kupi wiekszy kawalek to np pol zamrozic na "pozniej"? Probowala ktoras?
ja czasem mrożę. Niestety, zależy to chyba od rodzaju sera, po rozmrożeniu zmienia często swoje właściwości- tzn staje się bardziej kruchy i ciężko się kroi na plasterki. Smaku nie zmienia. Tak, że jeśli ma być pokrojony potem tylko w kostkę lub starty to jest ok.

Cytat:
Napisane przez bambi1311 Pokaż wiadomość
Nina, od razu widac ze chemiczka jestes, te profesjonalne opisy, podziwa jak u Ciebie waga, dalej leci tak szybciutko jak na poczatku I fazy?bo pamietam, ze po prau dni zanotowalas ladny spadek
hehe takie zboczenie zawodowe z tymi opisami - mam nadzieję tylko, że czasem nie piszę zbyt zawile
A co do wagi- niestety w miejscu, choć chyba zaczyna się powoli ruszać (w dół oczywiście), obwody też powoli lecą... i naprawdę miło, jak znajomi,którzy mnie jakiś czas nie widzieli prawią komplementy...ale tak sobie myślę, że trzeba jeszcze trochę schudnąć zanim będę w ciąży i znowu przytyję
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 13:14   #1983
effa79
Zadomowienie

Djana dzieki

Telik kurcze no tez siedze i dumam... PRzejrzalam jadlospisy i faktycznie jest sniadanie, przekaska, obiad, przekaska, kolacja... No ale, nie wyobrazam sobie nadal wytrzymac od 8.30 do 17.00 na przekasce, a 2,5 godz. po obiedzie jem w sumie kolacje...
Mam wrazenie, ze jak zjem sniadanie i dlugo nic, to zwieksze porcje i sniadania i obiadu - choc z drugiej strony skurczy mi sie zoladek, ale nie bedzie organizm odkladal przy zjedzeniu czegos wiecej...
Nozesz Kubus napisz co myslisz.

Na upartego moglabym brac obiad do pracy i zjadac kolo 15.00, wczesniej przekaske i wtedy orzechy by starczyly, czy jogurt, czy zawijas, ale jedzenie obiadu w pracy srednio mi sie usmiecha, w dodatku odgrzewany w mikrofali...

Sprobuje zostac przy moim systemie, tyle, ze faktycznie ograniczam porcje II sn, wole chyba zjesc co 3 godz. mniejsze porcje, niz co 8 godz dwa duze posilki... Aha i co zauwazylam, ze ja kolacje zjadam zdecydowanie mniejsze niz te podane w jadlospisach. Jest to jajko, twarog, ser, warzywka, a nie porcja taka bardziej obiadowa...

Telik co ty na to???

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 13:21   #1984
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
no tak Agee i te przekąski u mnie raczej jak posiłek wyglądały no i z nabiałem chyba przesadzałam a głownie z serem-czasami pojawiał sie tez pełnotłustym
...

ale z drugiej strony mysle ze nie bede popadac w paranoje bo mam mało do zrzucenia i nie bede i nigdy chuderlaczkiem nawet nie chce
za to lubie jesc, wiec moze nieco zmniejsze to II sniadanie i bede pamietała o tym serze

aha pytalas o kupne ciastka wiec kupiłam takie owsiane słodzone fruktoza w internecie, ale na przepisowym jest przepis na ciaska owsiane, robilam kiedys i sa pyyycha

effa kabanosek mmmh, widze ze podzielasz moje upodobania

"
NO wlasnie, wlasnie. To jest to na co ja zwrocilam uwage, zreszta chyba tez ci pisalam, ze brak ci konkretnego posilku Kazdy jest w tej samej ilosci lub podobnej. Tez nie chce popasc w paranoje i zrzucic jeszcze jakies maks 2,5 kg, a reszte nadrobic bieganiem wiosennym Dlatego stawiam jednak na mniejsze porcje jedzone czesciej
A kabanosiki - mniami

Stary 2009-02-11, 13:21   #1985
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Witajcie plażowiczki

Papraczku - a ja nmigdy nie widziałam nigdy serów zółtych o takiej zaw. tłuszczu. a to czasem nie jest tak ze doktorek mówi ze maksymalnie dziennie spozyc 6 gr tłuszczów pochadzacych własnie z serów

miłego dzionka
To ja cos pomerdalam Ale takich serow jest od groma. Jak czytam etykiety to wiekszosc odtluszczonych ma mniej niz 6g tluszczu na 100g albo w jednej porcji No w kazdymrazie dobrze wiedziec, ze trzeba nie wiecej niz 6g tylko jak to wyliczyc???

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
Maedchen to ja juz odpowiadam
to siemie ktore kupilas jest jak najbardziej w porzadku wydziwione o tyle ze odtluszczone wlasnie je widzialam u mojego taty w weekend i tez chce sobie takie zakupic tytulem eksperymentu bo do tej pory zwykle ziarenka pilam, ale procedura parzenia jest duzo zmudniejsza niz w przypadku mielonego siemienia. Ciekawa jestem jakie to bedzie
ale chyba Paprak moglaby nam cos wiecej o tym powiedzec, bo zdaje mi sie ze jest "uzalezniona" od siemienia ale nie wiem jakie pije
Teraz nie pije ale jak pilam to wlasnie to odtluszczone bobylo smaczne jako jedyne Ale i najdrozsze. Jak kupilam inne to juz bylo bardziej glutowate ale tez da sie przezyc. Jak przezylamdwie gastroskopie to i siemie mi nie straszne

Ja dzis wczesnie po sniadanku. NIesmiertelnej jajkownicy Herbatke zielona sacze. Dziewczyny czy tez tak macie, ze was mdli po hibiscusie. No przerabane - dodaja go do wiekszosci herbat a ja nie moge zniesc jego smaku a na dodatek strasznie mnie mdli po nim
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 13:28   #1986
bambi1311
Rozeznanie

Teliczku, pewnie, nie daj sie zwariowac!!!!!!!przy niskiej wadze do zgubienia te cholerne kg leca wolniej, odzywiaj sie po swojemu, tak jak sobie to juz ustalilas i nic sie nie przejmuj i tak juz jestes mega zgrabna lasencja!!!!!!a reszta kg zleci Ci pewnie sama przed slubem, juz tak jakos jest ze panny mlode traca kg przed tym dniem
ja juz sie troszke lepiej czuje, bo ostatnio mialam jadlowstret i tylko kanapki z serem zoltym i kinder maxi mi podchodzily jutro ide wreszcie do lekarza, zobaczymy co wymysli

67 .....77 .....65,8 ...... ?
74 masakra
bambi1311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 13:40   #1987
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Teliczku, pewnie, nie daj sie zwariowac!!!!!!!przy niskiej wadze do zgubienia te cholerne kg leca wolniej, odzywiaj sie po swojemu, tak jak sobie to juz ustalilas i nic sie nie przejmuj i tak juz jestes mega zgrabna lasencja!!!!!!a reszta kg zleci Ci pewnie sama przed slubem, juz tak jakos jest ze panny mlode traca kg przed tym dniem
ja juz sie troszke lepiej czuje, bo ostatnio mialam jadlowstret i tylko kanapki z serem zoltym i kinder maxi mi podchodzily jutro ide wreszcie do lekarza, zobaczymy co wymysli
jak sie czujesz bambi?

Ja dzis znowu pieke piernik. Kupilam troszke inna make i organiczny aromat pomaranczowy i bede szalec. To sie nazywa stopniowo wegle wprowadzac - co drugi dzien pieczenie piernika

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-11, 13:45   #1988
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Bambii daj znac jutro koniecznie co i jak
Byle do 13 tyg., pozniej juz z gorki

Dobra, ja na dzis koncze prace, lece do banku i przedszkola. A wieczorem upieke muffiny cytrynowe

Stary 2009-02-11, 13:57   #1989
bambi1311
Rozeznanie

dziekuje dziewczyneczki:cmok :
poki co, czuje sie dobrze, nie mecza mnie zadne mdlosci, jedynie lekki jadlowstret do potraw ktore wczesniej uwielbialami ciezko mi teraz dogodzic, sama nie wiem na co mam ochote, no moze jedynie ser zolty z majonezem i czekoladki kinder maxi podchodza bez problemu, ale juz z nimi stopuje, co bym nie urosla tez na szerokosc, planuje tylko brzuszek z przodu
ale ogolnie staram sie przestrzegac zasad SB, oczywiscie z lekkim przymrozeniem okanie tak restrykcyjnie jak Wy, a Was podczytuje na biezaco i notuje wszystko wpamieci, zeby pozniej miec jak znalazł
oczywiscie jutro dam znac, a raczej w piatek, bo ostatnio nie mam netu w domu, pozostaje mi tylko sledzic Was z pracy
Papraczku, rzeczywiscie szalejesz z tymi piernikami, super, pozazdroscic, masz duzo wiekszy wybor do produkow SB!!! chociazby te wiorki kokosowe nieslodzone!!!!my o takich to tylko pomarzyc mozemy!!!!

Nina!!!!mowie Ci, nie ma jak osiagnac wymarzona wage i zafasolkowac, cos o tym wiem, u mnie spadla dp wymarzonych 66 kg i wlasnie na tym wyniku zaszalelismy, sama nie spodziewalam sie ze tak gladko nam pojdzie, i teraz odliczam ale w druga strone

67 .....77 .....65,8 ...... ?
74 masakra
bambi1311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 14:05   #1990
seszen5
Raczkowanie

wpadłam tylko na chwilkę .... sie wypłakać dzisiejszy dzień totalnie do ... wiadomo czego ;p Objadłam się orzechami , zamiast 20 ziemnych zjadłam chyba 100 i wypiłam kakao (oczywiście mleko 0,5% )...a no i jeszcze podjadłam troche słonecznika z jogurtem naturalnym light

no po prostu masakra jakaś, niby wszystko w SB i to I fazie ale mam cholerne wyrzuty sumienia...Prócz tego zjadłam omlet na śniadanie i kawe i postanowiłam sobie, że zjem jeszcze tylko na kolacji pierś z kury z brokułem

Aaaaaleee jestm zła. No ale może organizm się czegoś doagał bo fak, bolała mnie przez ostatnie 2 dni głowę. No cóż stało się. Wiem jeszcze, że w sobotę...wypije pewnie jakieś wino i zgrzesze jakąś czekoladką czy kolacją inną niż na SB, cóż zrobić, walentynki są raz w roku ... . Wychodzi na to, ze przedłuże sobie I fazę o te 2 grzeszne dni... a 19 tłusty czwartek ...

No i zabrałam się za"ćwiczenia" robie dziennie jak narazie 60 brzuszków i 50 przysiadów tak na rozkręcenie się...może dziś "za karę" zobię więcej albo inne ćwiczonka jakieś.
seszen5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 14:06   #1991
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Ja chyba przegapilam moment wymarzonej wagi bezpowrotnie Fajnie bambiczku, ze sie w miare dobrze czujesz - oby tak dalej
Stary 2009-02-11, 14:11   #1992
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

dziewczyny czy do digestiv dawalyscie to polslone maslo czy normalne a jak to polslone to jakie polecacie oprocz tej flory z przepisu ?

Edytowane przez Agee79
Czas edycji: 2009-02-11 o 14:27
Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 14:18   #1993
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia, mysle ze lepszym pomyslem przed wyjsciem na impreze byloby wlasnie zjedzenie czegos SB, np jajka, lub czegos sycacego, mniej bedzie Cie wtedy korcic na grzeszne jedzonko, ktore bedzie krolowalo na stole, a zawsze mozesz powiedziec ze cos Cie boli brzuch, i nie beda meczyc bo jak pojdziesz glodna to predzej zgrzeszysz
Cytat:
Napisane przez Maedchen Pokaż wiadomość
Też jestem tego zdania!
Ja jak na I fazie byłam z TŻtem na imprezie to piłam tylko wodę bo mialam do wyboru to lub sok i czipsy (byłam kierowca). Pierwszy raz TŻ mówił mi "pij pij dużo to wytrzymasz"
A jak w ten weekend (II faza) byłam na imprezie to i tak skusiłam się na szaszłyka i dwie sałatki, myśląc sobie, że przecież trochę kukurydzy w sałatce, boczuś na szaszłyku i kiełbaska w drugiej sałatce az tak bardzo zaszkodzić mi nie mogą, tym bardziej, że byłam kierwocą, więc odpuściłam sobie alkohol i ze słodkich soczków zrezygnowałam na rzecz a jakże wody
Na imieniny wychodzę ok.17.30 - 18, to zjem przed wyjściem podwieczorek, a u cioci jakaś sałatkę.Wiem, ze cały dzień spędza żeby przygotować jedzenie i wierzcie mi, że jak będę miała pusty talerz, to mi coś nałoży Bardzo ją lubię.Naprawdę jest super kobietą
Maedchen ja jestem na końcu drugiego tygodnia II fazy.Ale teraz mi dałaś do myślenia z tym piciem.Co ja będę pić Nawet się odzywczaiłam od słodkich soków, pepsi itp. chyba poproszę herbatę (chociaż herbaty też juz nie pijam) i będę ją sączyć.Jutro rano do pracy, więc usprawiedliwię się, ze alkoholu nie chcę (nie wstałabym rano )

Dzięki za rady Głodna nie pójdę bo faktycznie rzuciłabym się na jedzenie
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 14:35   #1994
Maedchen
Raczkowanie

Gosia - ja bym piła na Twoim miejscu herbate, lub wode (nawet te gazowana), albo poproś o herbate owocową. A z alkoholi to np. wytrawne wino. Trzymam kciuki i życzę udanej imprezy bo przede wszytskim o to chodzi, nie ma co sie dac zwariowac ja naprawde mialam wiele wyskoków na II fazie, choćby moje urodziny- cały dzień totalnie nie SB, impreza alkoholowa, słodkie babeczki na sniadanie z kontrahentką, albo lody wieczorem na pocieszenie, a jednak waga w miejscu stoi co mnie cieszy niezmiernie, ze nie idze w górę
btw, nie chce dawac zlego przykladu wiec wrazliwych prosze o pominiecie wypowiedzi z lista wyskoków
Stary 2009-02-11, 14:35   #1995
Corny
Rozeznanie

paprak codziennie o 5 wstaję, tak to jest jak się ma 1,5h do szkoły w korkach ale już się przyzwyczaiłam, zresztą jak śpię o godzinkę dłużej to już cały dzień zaspana chodze

jeej, a u mi się @ zaczął i na nic nie mam ochoty prócz węgli trochę podjadam, ale tylko te dozwolone, hmm może coś wykombinuję z przepisowego, na co mi chęć przyjdzie bo białka prawie wcale dzisiaj

właśnie Dziewczyny co szykujecie na tłusty czwartek? a i ponawiam pytanie o mrożenie chleba maślankowego - lepiej zamrozić, czy może sobie stać?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-11, 14:40   #1996
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez Corny Pokaż wiadomość
paprak codziennie o 5 wstaję, tak to jest jak się ma 1,5h do szkoły w korkach ale już się przyzwyczaiłam, zresztą jak śpię o godzinkę dłużej to już cały dzień zaspana chodze

jeej, a u mi się @ zaczął i na nic nie mam ochoty prócz węgli trochę podjadam, ale tylko te dozwolone, hmm może coś wykombinuję z przepisowego, na co mi chęć przyjdzie bo białka prawie wcale dzisiaj

właśnie Dziewczyny co szykujecie na tłusty czwartek? a i ponawiam pytanie o mrożenie chleba maślankowego - lepiej zamrozić, czy może sobie stać?
to sie chwali ja jestem spiochem niestety, moj organizm nie wiedziec czemu potrzebuje 10 godzin snu

co do chleba maslankowego to nie mam pojecia jak sie zachowuje jesli chodzi o mrozenie. Ale chyba wszystkie mozna mrozic.

tlusty czwartek dla mnie nie istnieje, nigdy nie wiem kiedy wypada i nie jadam zadnych paczkow. Wiec i problemu nie mam

Edytowane przez paprak
Czas edycji: 2009-02-11 o 15:02 Powód: lit.
Stary 2009-02-11, 15:18   #1997
Poisonous17
Raczkowanie

Witam A ja dzisiaj znowu bez przekąski po sniadaniu tak ładnie szło a teraz mi się poprało Ehhh whcodzę na wątek z przepisami, układam jadłospis na tydzień, wkleja go tu i mi dziewczyny powiecie czy może być
Zaraz idę na siłownie, a Tż mi przed chwila powiedział że 16lutego się wybieramy na impreze no to ja załamka Ale jak zobaczył moją minę to stwierdził, że jak ja nie będę piła to on też nie Do tego powiedział że poprosi ich zeby zrobili gyrosa- po mojemu (bo to jego znajomi są) więc jakąs może dam radę. Do tej pory nie zgrzeszyłam, nic za mną nie chodzi i nie chcę tego popsuć To życzę miłego dzionka i mykam wylewac poty na siłce ;-)

Bierzemy się za siebie!
SB- 6
Poisonous17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 15:40   #1998
Poisonous17
Raczkowanie

Wklejam dwa jadłospisy i prosze o ewentualne korekty
śniadanie-biały chudy twaróg z porem i pomidorem
przekąska-orzeszki ziemne
obiad-makrela, fasola czerowna
przekąska-jogurt naturalny+jakieś warzywo
kolacja-dwa jajka na twardo+fasola czerowna

śniadanie-dwa jajka na twardo, pół pomidora
przekąska-serek naturalny+pomidor
obiad-chili con carne
przekąska-pistacje
kolacja- biały twaróg +warzywo.

I jeszcze na co dobre jest siemie lnaine dziewczyny że je pijecie? Czy musi być odtłuszczone bo ja w domu mam takie normalne ;-)

Bierzemy się za siebie!
SB- 6
Poisonous17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 15:44   #1999
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez Poisonous17 Pokaż wiadomość

obiad-chili con carne
przekąska-pistacje

I jeszcze na co dobre jest siemie lnaine dziewczyny że je pijecie? Czy musi być odtłuszczone bo ja w domu mam takie normalne ;-)
siemie reguluje prace jelit, jesli masz problemy z zaparciami to mozna spozywac

Jesli chodzi o jadlospisy to myslisz, ze nie bedziesz glodna? Jakos tak malo mi sie wydaje. Ale moze tylko mi sie wydaje?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-11, 15:51   #2000
KUBUŚ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez seszen5 Pokaż wiadomość
wpadłam tylko na chwilkę .... sie wypłakać dzisiejszy dzień totalnie do ... wiadomo czego ;p Objadłam się orzechami , zamiast 20 ziemnych zjadłam chyba 100 i wypiłam kakao (oczywiście mleko 0,5% )...a no i jeszcze podjadłam troche słonecznika z jogurtem naturalnym light

no po prostu masakra jakaś, niby wszystko w SB i to I fazie ale mam cholerne wyrzuty sumienia...Prócz tego zjadłam omlet na śniadanie i kawe i postanowiłam sobie, że zjem jeszcze tylko na kolacji pierś z kury z brokułem

Aaaaaleee jestm zła. No ale może organizm się czegoś doagał bo fak, bolała mnie przez ostatnie 2 dni głowę. No cóż stało się. Wiem jeszcze, że w sobotę...wypije pewnie jakieś wino i zgrzesze jakąś czekoladką czy kolacją inną niż na SB, cóż zrobić, walentynki są raz w roku ... . Wychodzi na to, ze przedłuże sobie I fazę o te 2 grzeszne dni... a 19 tłusty czwartek ...

No i zabrałam się za"ćwiczenia" robie dziennie jak narazie 60 brzuszków i 50 przysiadów tak na rozkręcenie się...może dziś "za karę" zobię więcej albo inne ćwiczonka jakieś.
o matko tłusty czwartek fawooooorkiiiii
KUBUŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 16:11   #2001
KUBUŚ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Poisonous17 Pokaż wiadomość

obiad-chili con carne
przekąska-pistacje

a ta fasola to gotowana ? nie z puszki?!!!
niedługo nie będziesz mogła patrzeć na gotowane jajka i biały twaróg

może zmień te jajka na twardo z kolacji na jakś sałatkę z dodatkiem czerwonej fasoli
Stary 2009-02-11, 17:46   #2002
seszen5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KUBUŚ Pokaż wiadomość
o matko tłusty czwartek fawooooorkiiiii
ehhh, no własnie faworkiii za pączkami to ja jakoś nie przepadam, jak z resztą wszyscy u mnie w domu (a już te ze skórką pomarańczową to są wręcz dla mnie paskudne )natomiast faworki
ale ja już postanowiłam, ze pewnie i tak nie obędzie się bez czegoś słodkiego to ja upiekę mufiinki II fazowe z mąki żytniej z jakimś owockiem...zawsze zdrowiej i bardziej SB-owo
seszen5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 18:04   #2003
lejla89
Przyczajenie

mam pytanie do SB - owskiej wyroczni\

jestem 3 dzien na 1 fazie - i czuje sie bardzo zle.
boli mnie glowa, nic mi sie nie chce, jestem bardzo ospała itd. wiem, to przez spadek cukru..w dodatku przeszlam na 1 faze z dnia na dzien, po skonczeniu sesji, a wtedy, nie powiem, czekolady były przekaskami

i nie wiem, co robic...ja naprawde nie mam ochoty na cwiczenia, narty czy basen, i boje sie ze nie wytrzymam na tej fazie, jescv mi sie nie chce w ogole, posilki w siebie wpycham, ale to samopoczucie

a i jeszcze pytanko....przeciez kakao nie mozna na 1fazie prawda?
Stary 2009-02-11, 18:16   #2004
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

plażowiczki prosze o przepis na jakis prosty chleb zciemnej maki

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 18:26   #2005
KALLISTE
Rozeznanie

Hej kochane plażowiczki

ja juz dawno na diecie nie jestem ale dalej pamietam najlepsze koleżanki diety południowejNiemyślc ie sobie ze o Was zapomnialam. Nie mam czasu przeglądnąc wątku ale jestem ciekawa ile ze "starych"plażowiczek nadal jest na plazy
Całuję
KALLISTE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 19:30   #2006
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
NO wlasnie, wlasnie. To jest to na co ja zwrocilam uwage, zreszta chyba tez ci pisalam, ze brak ci konkretnego posilku Kazdy jest w tej samej ilosci lub podobnej. Tez nie chce popasc w paranoje i zrzucic jeszcze jakies maks 2,5 kg, a reszte nadrobic bieganiem wiosennym Dlatego stawiam jednak na mniejsze porcje jedzone czesciej
A kabanosiki - mniami
no własnie chyba wszystko poukładałam sobie wszystko w glowie
wiec diametralnych zmian nie robie, II snbiadanie redukuje, ale bynajmniej nie do porcji orzeszków, orzeszki ew. w pozniejszej przekasce, postaram sie zeby to bylo jajo na twardo albo zawijas (bez sera)
mam nadzieje ograniczyc troche nabial i uwazac na ilosc spozywanych orzeszkow(czasami przeginam) no i zwieksze lunch zeby byl imitacja obiadu - choc ciezko z tym bo zimny posilek nie jest dla mnie tak samo sycacy. ale z faktu ze nie mam mikro w pracy(telik w kontenerze budowlanym pracuje) musze jakos se radzic

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość

Ja dzis znowu pieke piernik. Kupilam troszke inna make i organiczny aromat pomaranczowy i bede szalec. To sie nazywa stopniowo wegle wprowadzac - co drugi dzien pieczenie piernika
upieke w sobote tez piernik bo impreze waletynkowa wyprawiam dla znajomych

Cytat:
Napisane przez KALLISTE Pokaż wiadomość
Hej kochane plażowiczki

ja juz dawno na diecie nie jestem ale dalej pamietam najlepsze koleżanki diety południowejNiemyślc ie sobie ze o Was zapomnialam. Nie mam czasu przeglądnąc wątku ale jestem ciekawa ile ze "starych"plażowiczek nadal jest na plazy
Całuję
witaj kochana, dietkujesz cos?

Cytat:
Napisane przez lejla89 Pokaż wiadomość
mam pytanie do SB - owskiej wyroczni\

jestem 3 dzien na 1 fazie - i czuje sie bardzo zle.
boli mnie glowa, nic mi sie nie chce, jestem bardzo ospała itd. wiem, to przez spadek cukru..w dodatku przeszlam na 1 faze z dnia na dzien, po skonczeniu sesji, a wtedy, nie powiem, czekolady były przekaskami

i nie wiem, co robic...ja naprawde nie mam ochoty na cwiczenia, narty czy basen, i boje sie ze nie wytrzymam na tej fazie, jescv mi sie nie chce w ogole, posilki w siebie wpycham, ale to samopoczucie

a i jeszcze pytanko....przeciez kakao nie mozna na 1fazie prawda?
kakao mozna sporadycznie jesli zrobimy je z mleka 0,5%, naturalnego kakao,słodzika

co do osłabienia to moze miec one miejse w przypadku gdy nagle odcinamy sie od weglowych posilkow
radze jesc duzo cieplych posilkow np zup, niedlugo ochota do aktywnosci fiz powroci
i wogole bedzie miod malina

Cytat:
Napisane przez seszen5 Pokaż wiadomość
ehhh, no własnie faworkiii za pączkami to ja jakoś nie przepadam, jak z resztą wszyscy u mnie w domu (a już te ze skórką pomarańczową to są wręcz dla mnie paskudne )natomiast faworki
ale ja już postanowiłam, ze pewnie i tak nie obędzie się bez czegoś słodkiego to ja upiekę mufiinki II fazowe z mąki żytniej z jakimś owockiem...zawsze zdrowiej i bardziej SB-owo
no to nie wiem co to bedzie, rok temu sie nie ugiełam ateraz mysle ze upieke jakies dietetyczne muffiki i troche SB pogrzesze
Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
To ja cos pomerdalam Ale takich serow jest od groma. Jak czytam etykiety to wiekszosc odtluszczonych ma mniej niz 6g tluszczu na 100g albo w jednej porcji No w kazdymrazie dobrze wiedziec, ze trzeba nie wiecej niz 6g tylko jak to wyliczyc???
kurde ja nie znalazlam takich serow (o zółtych oczywiscie mowie)
jem takie co maja 12% tłuszcu
a przeliczanie to wyglada tak
serek camembert president light ma 12 % tłuszczu na 100 gram(1 opakowanie)
czyli poł krazka(50 gr) tego sera wykorzystuje nasz limit (6 gr)tłuszów poczodzacych z serów na dzien

a ja wlanie po kolacji
i tak srednio ten schab smakuje
chyba poprostu schabu nie lubie, tluste jakies wyszlo- musze zrobic taka pieczen z cyckiem z indyka
a suszone pomidorki jak zwykle pychga i to oine uratowały to moje danie

oki zmykam piec buleczki, bo jakis kulinarny diabel we mnie wstapił

effa upieklas muffiny?

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2009-02-11 o 19:32
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 20:28   #2007
dzonksik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KUBUŚ Pokaż wiadomość
a ta fasola to gotowana ? nie z puszki?!!!
niedługo nie będziesz mogła patrzeć na gotowane jajka i biały twaróg

może zmień te jajka na twardo z kolacji na jakś sałatkę z dodatkiem czerwonej fasoli
a nie mozna jesc czerwonej fasoli z puszki ?? tak zapytam..
Kubus a moze byc wkleila swoj jakis jadlospis z 2f. chetnie sie przyjrze i zaczerpne nauk.

dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 20:40   #2008
KUBUŚ
Raczkowanie

telik
dobra zmiana,
trochę szkoda że nie masz mikrofali w pracy, fajnie byłoby sobie coś cieplutkiego zjeść na obiad-lunch szczególnie w zimie
Ja jak nie zjem obiadu na ciepło z solidną porcją mięsiwa to póżniej chodzę i cały czas coś podgryzam+
Stary 2009-02-11, 20:44   #2009
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzonksik Pokaż wiadomość
a nie mozna jesc czerwonej fasoli z puszki ?? tak zapytam..

Mozna jest czerwona fasole z puszki (mi sie niestety przejadła )

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 20:52   #2010
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
a ja wlanie po kolacji
i tak srednio ten schab smakuje
chyba poprostu schabu nie lubie, tluste jakies wyszlo- musze zrobic taka pieczen z cyckiem z indyka
a suszone pomidorki jak zwykle pychga i to oine uratowały to moje danie
Teliku, Ty mnie nie strasz, bo ja schab marynuję do jutrzejszego pieczenia z pomidorami

Ja dzisiaj troszkę dietowo niegrzecznie, więc się nie przyznam Ale tak to jest jak się ma koleżankę w ciąży i to z zachciankami
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości