|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
musze odszukac tego przepisu na ciasteczka bo normalnie znow mi sie chce
![]() dziekuje laseczki ![]() no ja niestety bede musiala zmienic te II sniadania bo tez sa takie jak pierwsze a ze ja chce zgubic duzo wiec trza cos zrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do wagi- niestety w miejscu, choć chyba zaczyna się powoli ruszać (w dół oczywiście ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Zadomowienie
|
Djana dzieki
![]() Telik kurcze no tez siedze i dumam... PRzejrzalam jadlospisy i faktycznie jest sniadanie, przekaska, obiad, przekaska, kolacja... No ale, nie wyobrazam sobie nadal wytrzymac od 8.30 do 17.00 na przekasce, a 2,5 godz. po obiedzie jem w sumie kolacje... Mam wrazenie, ze jak zjem sniadanie i dlugo nic, to zwieksze porcje i sniadania i obiadu - choc z drugiej strony skurczy mi sie zoladek, ale nie bedzie organizm odkladal przy zjedzeniu czegos wiecej... Nozesz ![]() Na upartego moglabym brac obiad do pracy i zjadac kolo 15.00, wczesniej przekaske i wtedy orzechy by starczyly, czy jogurt, czy zawijas, ale jedzenie obiadu w pracy srednio mi sie usmiecha, w dodatku odgrzewany w mikrofali... Sprobuje zostac przy moim systemie, tyle, ze faktycznie ograniczam porcje II sn, wole chyba zjesc co 3 godz. mniejsze porcje, niz co 8 godz dwa duze posilki... Aha i co zauwazylam, ze ja kolacje zjadam zdecydowanie mniejsze niz te podane w jadlospisach. Jest to jajko, twarog, ser, warzywka, a nie porcja taka bardziej obiadowa... Telik co ty na to???
#1984 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A kabanosiki - mniami ![]()
![]() |
#1985 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dzis wczesnie po sniadanku. NIesmiertelnej jajkownicy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Rozeznanie
|
Teliczku, pewnie, nie daj sie zwariowac!!!!!!!przy niskiej wadze do zgubienia te cholerne kg leca wolniej, odzywiaj sie po swojemu, tak jak sobie to juz ustalilas i nic sie nie przejmuj i tak juz jestes mega zgrabna lasencja!!!!!!a reszta kg zleci Ci pewnie sama przed slubem, juz tak jakos jest ze panny mlode traca kg przed tym dniem
![]() ja juz sie troszke lepiej czuje, bo ostatnio mialam jadlowstret i tylko kanapki z serem zoltym i kinder maxi mi podchodzily ![]() ![]()
#1987 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dzis znowu pieke piernik. Kupilam troszke inna make i organiczny aromat pomaranczowy i bede szalec. To sie nazywa stopniowo wegle wprowadzac - co drugi dzien pieczenie piernika ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Byle do 13 tyg., pozniej juz z gorki ![]() Dobra, ja na dzis koncze prace, lece do banku i przedszkola. A wieczorem upieke muffiny cytrynowe ![]()
![]() |
#1989 |
Rozeznanie
|
dziekuje dziewczyneczki
![]() poki co, czuje sie dobrze, nie mecza mnie zadne mdlosci, jedynie lekki jadlowstret do potraw ktore wczesniej uwielbialam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale ogolnie staram sie przestrzegac zasad SB, oczywiscie z lekkim przymrozeniem oka ![]() ![]() oczywiscie jutro dam znac, a raczej w piatek, bo ostatnio nie mam netu w domu, pozostaje mi tylko sledzic Was z pracy ![]() Papraczku, rzeczywiscie szalejesz z tymi piernikami, super, pozazdroscic, masz duzo wiekszy wybor do produkow SB!!! chociazby te wiorki kokosowe nieslodzone!!!!my o takich to tylko pomarzyc mozemy!!!! Nina!!!!mowie Ci, nie ma jak osiagnac wymarzona wage i zafasolkowac, cos o tym wiem, u mnie spadla dp wymarzonych 66 kg i wlasnie na tym wyniku zaszalelismy, sama nie spodziewalam sie ze tak gladko nam pojdzie, ![]() ![]() ![]()
#1990 |
Raczkowanie
|
wpadłam tylko na chwilkę .... sie wypłakać
![]() ![]() ![]() no po prostu masakra jakaś, niby wszystko w SB i to I fazie ale mam cholerne wyrzuty sumienia...Prócz tego zjadłam omlet na śniadanie i kawe i postanowiłam sobie, że zjem jeszcze tylko na kolacji pierś z kury z brokułem Aaaaaleee jestm zła. No ale może organizm się czegoś doagał bo fak, bolała mnie przez ostatnie 2 dni głowę. No cóż stało się. Wiem jeszcze, że w sobotę...wypije pewnie jakieś wino i zgrzesze jakąś czekoladką czy kolacją inną niż na SB, cóż zrobić, walentynki są raz w roku ... ![]() ![]() ![]() No i zabrałam się za"ćwiczenia" robie dziennie jak narazie 60 brzuszków i 50 przysiadów tak na rozkręcenie się...może dziś "za karę" zobię więcej albo inne ćwiczonka jakieś.
![]() |
#1991 |
Wtajemniczenie
|
Ja chyba przegapilam moment wymarzonej wagi bezpowrotnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 |
Rozeznanie
|
dziewczyny czy do digestiv dawalyscie to polslone maslo czy normalne a jak to polslone to jakie polecacie oprocz tej flory z przepisu ?
![]() Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-02-11 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Maedchen ja jestem na końcu drugiego tygodnia II fazy.Ale teraz mi dałaś do myślenia z tym piciem.Co ja będę pić ![]() ![]() Dzięki za rady ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1994 |
Raczkowanie
|
Gosia - ja bym piła na Twoim miejscu herbate, lub wode (nawet te gazowana), albo poproś o herbate owocową. A z alkoholi to np. wytrawne wino. Trzymam kciuki i życzę udanej imprezy
![]() ![]() ![]() btw, nie chce dawac zlego przykladu wiec wrazliwych prosze o pominiecie wypowiedzi z lista wyskoków ![]()
#1995 |
Rozeznanie
|
paprak codziennie o 5 wstaję, tak to jest jak się ma 1,5h do szkoły w korkach
![]() jeej, a u mi się @ zaczął i na nic nie mam ochoty prócz węgli ![]() właśnie Dziewczyny co szykujecie na tłusty czwartek? ![]()
![]() |
#1996 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() co do chleba maslankowego to nie mam pojecia jak sie zachowuje jesli chodzi o mrozenie. Ale chyba wszystkie mozna mrozic. tlusty czwartek dla mnie nie istnieje, nigdy nie wiem kiedy wypada i nie jadam zadnych paczkow. Wiec i problemu nie mam ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-02-11 o 15:02 Powód: lit. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz idę na siłownie, a Tż mi przed chwila powiedział że 16lutego się wybieramy na impreze no to ja załamka ![]() ![]() ![]() ![]()
#1998 |
Raczkowanie
|
Wklejam dwa jadłospisy i prosze o ewentualne korekty
![]() śniadanie-biały chudy twaróg z porem i pomidorem przekąska-orzeszki ziemne obiad-makrela, fasola czerowna przekąska-jogurt naturalny+jakieś warzywo kolacja-dwa jajka na twardo+fasola czerowna śniadanie-dwa jajka na twardo, pół pomidora przekąska-serek naturalny+pomidor obiad-chili con carne przekąska-pistacje kolacja- biały twaróg +warzywo. I jeszcze na co dobre jest siemie lnaine dziewczyny że je pijecie? Czy musi być odtłuszczone bo ja w domu mam takie normalne ;-)
#1999 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o jadlospisy to myslisz, ze nie bedziesz glodna? Jakos tak malo mi sie wydaje. Ale moze tylko mi sie wydaje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2000 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
niedługo nie będziesz mogła patrzeć na gotowane jajka i biały twaróg może zmień te jajka na twardo z kolacji na jakś sałatkę z dodatkiem czerwonej fasoli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Raczkowanie
|
ehhh, no własnie faworkiii
![]() ![]() ![]() ale ja już postanowiłam, ze pewnie i tak nie obędzie się bez czegoś słodkiego to ja upiekę mufiinki II fazowe z mąki żytniej z jakimś owockiem...zawsze zdrowiej i bardziej SB-owo ![]()
![]() |
#2003 |
Przyczajenie
|
mam pytanie do SB - owskiej wyroczni
![]() jestem 3 dzien na 1 fazie - i czuje sie bardzo zle. boli mnie glowa, nic mi sie nie chce, jestem bardzo ospała itd. wiem, to przez spadek cukru..w dodatku przeszlam na 1 faze z dnia na dzien, po skonczeniu sesji, a wtedy, nie powiem, czekolady były przekaskami ![]() i nie wiem, co robic...ja naprawde nie mam ochoty na cwiczenia, narty czy basen, i boje sie ze nie wytrzymam na tej fazie, jescv mi sie nie chce w ogole, posilki w siebie wpycham, ale to samopoczucie ![]() a i jeszcze pytanko....przeciez kakao nie mozna na 1fazie prawda?
#2004 |
Zakorzenienie
|
plażowiczki prosze o przepis na jakis prosty chleb zciemnej maki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Rozeznanie
|
Hej kochane plażowiczki
![]() ja juz dawno na diecie nie jestem ale dalej pamietam najlepsze koleżanki diety południowej ![]() Całuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec diametralnych zmian nie robie, II snbiadanie redukuje, ale bynajmniej nie do porcji orzeszków, orzeszki ew. w pozniejszej przekasce, postaram sie zeby to bylo jajo na twardo albo zawijas (bez sera) mam nadzieje ograniczyc troche nabial i uwazac na ilosc spozywanych orzeszkow(czasami przeginam) no i zwieksze lunch zeby byl imitacja obiadu - choc ciezko z tym bo zimny posilek nie jest dla mnie tak samo sycacy. ale z faktu ze nie mam mikro w pracy(telik w kontenerze budowlanym pracuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do osłabienia to moze miec one miejse w przypadku gdy nagle odcinamy sie od weglowych posilkow radze jesc duzo cieplych posilkow np zup, niedlugo ochota do aktywnosci fiz powroci i wogole bedzie miod malina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jem takie co maja 12% tłuszcu a przeliczanie to wyglada tak serek camembert president light ma 12 % tłuszczu na 100 gram(1 opakowanie) czyli poł krazka(50 gr) tego sera wykorzystuje nasz limit (6 gr)tłuszów poczodzacych z serów na dzien ![]() a ja wlanie po kolacji i tak srednio ten schab smakuje chyba poprostu schabu nie lubie, tluste jakies wyszlo- musze zrobic taka pieczen z cyckiem z indyka ![]() a suszone pomidorki jak zwykle pychga i to oine uratowały to moje danie oki zmykam piec buleczki, bo jakis kulinarny diabel we mnie wstapił effa upieklas muffiny?
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-02-11 o 19:32 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kubus a moze byc wkleila swoj jakis jadlospis z 2f. chetnie sie przyjrze i zaczerpne nauk. ![]()
![]() |
#2008 |
Raczkowanie
|
telik
dobra zmiana, trochę szkoda że nie masz mikrofali w pracy, fajnie byłoby sobie coś cieplutkiego zjeść na obiad-lunch szczególnie w zimie Ja jak nie zjem obiadu na ciepło z solidną porcją mięsiwa to póżniej chodzę i cały czas coś podgryzam+ |
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Zakorzenienie
|
Mozna jest czerwona fasole z puszki (mi sie niestety przejadła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2010 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dzisiaj troszkę dietowo niegrzecznie, więc się nie przyznam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.