|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ALICJA ślicznie Ja z Martami miałam zawsze problemy więć nie polecam |
|
|
|
|
#4262 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Hej kochane nie wiem co pisałyście zaraz doczytam
![]() dzisiejsze zakupy i załatwianie spraw zajeło mi 3 h chodziłam jak ślimak a jak widziałam się w wystawach sklepowych to myślałam że poważnie szłam jak słoń jakaś przegięta nogi stawiam juz tak typowo jak cięzarówka szerokoa to moje zdobycze oprócz tego mam jeszcze 10 pieluch tetrowych ale one białe nie ma co oglądać 1.body i półśpiochy 2.pieluszki tetrowe 3.smoczki ,ręcznik, szczotka i grzebień 4..moje koszule do szpitala 5.chusteczki i oliwka Hipp butelki avent 6.krab pozytywka nie mogłam znalez żelu do mycia Hipp
|
|
#4263 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze widze, że ja naprawde jestem spózniona:P Wy wykreślacie kolejne pozycje z listy zakupów a ja mam zakupiony tylko jeden komplecik ubranek
Kurcze chyba bede musiała nadrobić zaległosci po piatkowej wizycie u lekarza:P
|
#4264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jestem bardzo zadowolona z siebie z powodu tego zakupu ![]() Chcemy kupić właśnie takie okrycie kąpielowe, ale przez allegro, a powiedz: jaka jest jego jakoś na żywo? Pewnie dobra skoro sama kupiłaś Koszule tez bedę mieć z tej serii ![]() No i butelki tez Aventu, ale to chyba norma,, bo na forum robia one furrorę
|
|
|
#4265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i trochę ubranek zamówionych z allegro a tak to nic, tych najwazniejszych rzeczy typu wózek nie mam.
|
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiekszosc butelek mam Nuk
|
|
|
|
|
#4267 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja się dzisiaj pokłóciłam z mężem
już nawet nie pamiętam od czego się zaczęło, ale powiedziałam mu, że czuję się taka sama i samotna, że się nie pyta jak ja się czuję albo maluszek, że on nic dla nas nie robi, a dzisiaj akurat tak mnie nogi bolą, że masakra i przydałby mi się masaż stópek, a on do mnie z tekstem, że ja dla niego też nic nie robię to się go pytam, żeby mi powiedział, co mam robić i w ogóle, bo ja nie umiem czytać w myślach tak na pocieszenieDziewczyny Was też tak bolą nogi bo mnie ostatnio to strasznie, zawsze tak miałam jak czekała mnie bolesna @ no masakra jakaś znacie jakieś dobre sposoby na takie bóle w ciąży nie płakusiaj Cytat:
![]() Cytat:
jaki śliczny komplecik ![]() Cytat:
Cytat:
nachodziłaś się, ale za to bardzo owocnie no i widać, że z firm wygrywa Avent i Hipp Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-02-11 o 18:50 |
||||
|
|
|
#4268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a koszule po 30 zł więc tyle samo co na allegro bo tam kosztują 25zł +10 zł przesyłka wiec żadna okazja ![]() butelki i smoczki mam z Aventu miałam dla starszego synka i super choć raz kupiłam smoczki campol i zaczeły mu się ząbki krzywić zaraz zmieniłam na Avent aha jeszcze fajną gruszke kupiłam ![]() moja lista powoli się skraca jeszcze : wanienka +ten misiek z gąbki żel do mycia Hipp o ile znajdę ![]() proszek + płatki mydlane waciki i patyczki spirytus majtki poporodowe i podkłady no to chyba tyle
|
|
|
#4269 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to na pewno przez te hormony.Cytat:
Miedzy Alicja a Marta wybralabym Alicje Cytat:
![]() Cytat:
ale ma szczescie ze przytulil bo inaczej bysmy go wirtualnie zameczyly![]() mnie boli juz wszystko, czuje sie juz jak slonica, non stop glodna i zmeczona...jest coraz gorzej
|
|
#4270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana żebyś wiedziała padnięta jestem dlatego ciesze sie ze zakupów na ostatni miesiąc nie odkładałam bo to nie przyjemność tylko męczarnia potem
|
|
|
#4271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym wolala ze ktos za mnie to wszystko kupil i tylko pytalmnie czy to chce czy tamto..mam oczywiscie na mysli tżta ale ten to nawet nie chce slyszec ze chce go teraz zabierac. Dla niego oczywiscie za wczesnie
![]() NA dworku znow sie zimowo zrobilo, a ja siedze z farba na glowie bo juz odrosty straszne mialam, nie farbowalam przez 2 m-ce. Farbuje sie na kolor KAKAO z Palette ...jak narazie widze ze kolorek jest ladny zobaczymy pozniej Jeszcze z 15 minutek. Pierwszy raz kupilam ten kolorek, ale sie boje mam nadzieje ze nie wyjda za ciemne:P
|
#4273 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc zrezygnowałam z farbowania, a odrost mam już baardzo duży, widoczny, bo jestem naturalnie szatynką, a wcześniej rozjaśniałam włosy balejażem ![]() Musże wytrzymać jeszcze kilka m-cy. Cytat:
Alicja - śliczne imię, ale niew wersji jako zdrobnienie - Ala. Cytat:
![]() Szczególnie podobają mi się półśpiochy. Czy one są z Pinokia? Cytat:
Cytat:
Mnie też czasami bolą nogi, ale bardziej spojenie łonowe, gdy szybko chodzę. Z aventu mam tylko jedną butelkę i to w dodatku ta największą, więc narazie i tak się nie przyda. Hipp herbatki znowu zagoszczą na półce mojej szafki, ale czy będę używać ich kosmetyków - nie wiem jesxcze ![]() Cytat:
![]() Zartuję ach, zapomniałam.. Kathi ubranko prześliczne.Nie lubię wełnianych , ale to podoba mi się wyjątkowo, może dlatego że jest dla dziewczynki z sukieneczką ![]() Slicznusie
Edytowane przez manolita Czas edycji: 2009-02-11 o 20:04 |
||||||
|
|
|
#4274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, druga to Madzia.
|
|
#4275 |
|
Raczkowanie
|
hej, dziewczyny dopiero się zarejestrowałam możecie mi pomóc się odnaleźć?, dopisać się do waszych fasolek. dzięki Monika
|
|
|
|
#4276 |
|
Raczkowanie
|
witaj, niestety nie, gdyż maleństwo odwróciło się do nas pupą, ale nic straconego podchodzimy 10 marca na kolejne USG tym razem 3 d.
|
|
|
|
#4277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak sie przeprowadze to sie zapytam... z tego co sie orientuje to nie ma opcji zeby wyslali karetke, bo nie jestem "umierajaca" tylko rodze ... wszystkiego sie dowiem jak sie przeprowadze no wlasnie nie w nocy jestem sama w domu.... tesciu z moim tz pracuja na nocki wiec bede samiusienka lepiej zeby bylo to popoludniu albo rano... noc nie wchodzi w gre Cytat:
dziekuje ze sie zapytalas... tak czekalam na ta wiadmosc ![]() szyjke mam okej, z kregoslupem tez problemow nie mam wiec bede sie rozciagac... narazie tak chwilke... a jak pojde na kontrole 16 to sie zapytam lekarza prowadzacego jeszcze raz dziekuje ![]() Cytat:
Marta tez ladne ale zle mi sie kojarzy ![]() ciesze sie ze juz lepiej
|
|
#4278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
pakusiu no to jak Ty masz sobie poradzic????? sama odebrac porod?
a taxi jakas wchodzi w gre gdyby tżta nie bylo?
|
#4281 |
|
Zadomowienie
|
manolita
z tej firmy ![]() http://www.allegro.pl/item549638919_...we_hit_62.html a te też fajne http://www.allegro.pl/item549638810_...iskowe_62.html
|
|
#4282 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jeszcze jedno, tak czytając wasze posty, to ja jestem sto lat za murzynami. Mimo że jestem w 24 tygodniu ciąży, nic nie mam nawet niewiem jak się do tego zabrać. Możecie mi jakoś pomóc co powinnam kupić, może jakąś gotową listę macie. Nawet niewiem gdzie powinnam najpierw pojechać w pierwszym rzędzie. dzięki za jakąkolwiek podpowiedź. monika
|
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale juz powoli musze sie za nia rozgladac bo niestety nie wszyscy taksowkarze chca przewozic kobiety rodzace wcale sie nie dziwie... jak mi sie beda wody lały albo cos... mam nadzieje ze znajdziemy domek gdzies blisko pracy tz wtedy bedzie mogl szybko do domu dotrzec....
|
|
#4284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba to był Rossman albo Superpharm albo coś takiego... ale wiem , ze widziałąm na pewno, było brać jak się widziało Cytat:
![]() jeśli jutro nie będzie padac to się wybiorę na sklepy ![]() ledwo zakończył się pierwszy semestr szkoły a moje synusio stwierdziło, ze plecak mu się nie podoba i co ja mam z takim zrobić? na allegro chodzą teraz takie plecaki po 172 -189 zł a ja dałam 179 zł - sprzedać ze stratą ? |
||
|
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poród troche trwa, zdążysz dojechać do szpitala i TŻ też w razie czego zdąży dojechać do Ciebie. Przy Mateuszku też się bałąm ,ze nie zdążymy dojechac do szpitala, że urodzę w połowie drogi / a samochodem jest ok. 10-15min / , że albo jeszcze w domu...ale nic takeigo się nie stało. Urodziłąm 4 dni po terminie i Mati nawet poczekał aż Tata z pracy wróci do szpitala, zeby mógł przy nas być ![]() więc spoko... zwłaszcza ,z ę to Twoje pierwsze dziecko
|
|
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4287 | ||
|
Zakorzenienie
|
zlapal mnie dziwny bol pod zebrami z lewej strony, nie moglam wstac masakra....co to moglo byc???
![]() Cytat:
ale bedzie dobrze..maluszek rzeczywiscie tak baardzo szybko to sie nie rodzi![]() Cytat:
Dla mamusi: podusia do karmienia, laktator, podklady i wklady poporodowe, majtki poporodowe , tamtum rosa do krocza, masc na sutki, wkladki laktacyjne, 2 koszule nocne do karmienia, szlafrok, biustonosz do karmienia, ew. oslonki na piersi do karmienia. To tyle...nie wiem czy to wszystko
|
|
#4288 | |
|
Raczkowanie
|
jejku.. brzucho mi wybuliło..
jeszcze bbaardziej ale na szczęście się nie spina.. już mi lepiej.. musiałam tylko poleżeć. a z tym to u mnie ciężko.. .. eh.. nie mam serca sadzac Matiego przed tv tylko po to żeby sobie poleżeć.. eh.. i znowu mam w perspektywie wojne z tesciową.. cóż.. tak widocznie musi byc..![]() Cytat:
- tantum rosa- do przemywania krocza - podpaski poporodowe - pieluszki jednorazowe ("pampers new born") - ręcznik, 2 sztuki (dla dzidzi) - "miś"- podkładka do kąpieli - termometr do wody - wata kosmetyczna duża (2x) - żel nivea do twarzy i ciała (z dozownikiem) - sudocrem (średni) - linomag - bepanten - maść z Wit. A - maść majerankowa (na katarek u dzidzi) - proszek "dzidziuś" (biel i kolor) - krem nivea "na każdą pogodę" - krem nivea "przeciw odparzeniom" - krem nivea do twarzy i ciała (dla męża, bo on nie dawał sobie rady ze śliską z oliwki dzidzią) - płatki mydlane "dzidziuś" - Alantan w pudrze - pieluszki tetrowe (około 40szt) - pieluszki flanelowe (10szt) - spirytus 70% - patyczki do uszu zwykłe - gaziki - patyczki do uszu dla dzieci - ceratki (na tetrowe pieluszki) - tak jestem "starodawna" i planuje, jak poprzednio używać przez minimum 2 miesiące tetrowych pieluszek (ale nie na spacer oczywiście) - smoczek 0-3 (na wszelki wypadek ) - nożyczki dla dzieci (taki zestaw z baby ono) -laktator (ręczny)- Canpol (z pompką a nie wajchą jak przy studni) - oliwka „bambino” - miękka szczoteczka do włosków (canpol) - płatki kosmetyczne (przydatne do obmywania twarzy dziecka i okolic oczu) - miseczka na wodę do obmywania twarzy malucha - gumowa gruszka do oczyszczania noska (canpol) - chusteczki pielęgnacyjne nawilżone (dzidziuś i nivea) - sól fizjologiczna (do przemywania oczu lub czyszczenia noska) - termometr do mierzenia temperatury dziecka (taki smoczek) - wkładki laktacyjne - materacyk (gryka-pianka-kokos) - kocyk, rożek - 2 butelki 125ml + smoczki (canpol) - 2 butelki 240ml + smoczki (canpol) - szczotka do mycia butelek (canpol) to moja lista - z doświadczenia wiem że wszystko z tego jest potrzebne.... pozdrawiam na razie pomalutku kupujemy co nieco
|
|
|
|
|
#4289 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4290 |
|
Raczkowanie
|
dobranoc
eh..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

i nie mozemy sie zdecydowac....he
Ja z Martami miałam zawsze problemy więć nie polecam

chodziłam jak ślimak a jak widziałam się w wystawach sklepowych to myślałam że
poważnie szłam jak słoń jakaś przegięta nogi stawiam juz tak typowo jak cięzarówka
SYNEK

tak na pocieszenie
bo mnie ostatnio to strasznie, zawsze tak miałam jak czekała mnie bolesna @
no masakra jakaś
buziaki Kochane 

ale ma szczescie ze przytulil bo inaczej bysmy go wirtualnie zameczyly