![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Makijaże wykonane kosmetykami mineralnymi
nie mam wprawnej ręki
![]() ale może się kiedyś wyrobię, nie tracę nadzieji też mam pędzelek z zestawu z All i jeszcze pędzelek z Sephory, ale się nie prawdzają niestety ten Twój jest out of stock, gdyby nie to pewnie już bym go brała |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę że cień mniej się "lepi" i łatwiej rozprowadza. No i o proprawki łatwiej - zawsze można cień rozetrzeć. Nauczyłam się wtedy jak prowadzić pędzel i potem jest z górki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Ella77 cudnie
![]() ![]()
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wstydzę się na razie coś wrzucić, ale czytam i podziwiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
no co Wy, dziewczyny, jak ja się nie wstydzilam to wszyscy powinni coś wrzucić!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a w wątku o nakładaniu minerałów dodałam swoją wypowiedź z dokładnym opisem ![]() yaminishi cathy evelinek_r Anecka dimiti ![]() ![]() i cieszę się, że mój cel udało się osiągnąc, tzn. pokazać jak świetnie można zakryć niedoskonałości dzięki minerałom a jednocześnie zachować naturalny look. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Organizatorka
|
tu mnie jeszcze nie było
![]() przez ostatnie kilka dni chorowałam, więc dzisiaj już nie wytrzymałam i wskoczyłam w pełny makijaż ![]() Użyłam: - Juvena Skinmarine Mat (fluid nawilżający do cery tłustej i mieszanej) - Silk Naturals - Tinted Oil Control Primer - jako podkład buff'd w kolorze warm - formuła light - na policzkach róż Silk Naturals Climax - brwi - EDM - medium brown (cień do brwi) - oczy - cień EDM medium brown zmieszany z korektorem EDM pearl beige - pod łukiem - korektor EDM pearl beige - Buff'd - sprasowany i nałożony na mokro pigment fuschia - pędzelki oczywiście flat top EDM oraz fiber optic blush Silk Naturals oraz z CS do oczu ![]() Nie wiem, czy polubię się z podkładem buff'd w tej formule, bo coś mi się on nie podoba na mojej twarzy ![]() Mam wrażenie, że podkreśla mi wszystkie pory i jakoś tak niespecjalnie się w nim czuję ... To chyba na tyle... Ot, taki makijażyk na siedzenie w domu (bo i tak nigdzie nie mogę jeszcze wyjść ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-02-11 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Cathy prześliczna jesteś i prześlicznie Ci w takim makijażu. Przekonałaś się już na dobre do minerałów, czy na razie to tylko próby i podchody?
![]() BTW dobrze, że w końcu jesteś w tym wątku, czekałam tu na Twoją wrzutkę. ![]()
![]() |
#40 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do minerałów- wpadłam bezpowrotnie chyba ...Pierwszy raz dzisiaj miałam problem, który podkład użyć, bo przyszły do mnie 2 zamówienia z joppa, 1 z buff'd, 1 z silk naturals i 1 z EDM.. I siedziałam przerażona patrząc na te wszystkie próbki i tak mi się zeszło z tym, że ledwo zdązyłam się umalować, a już światła nie było odpowiedniego, by obfotografować moje nowe zdobycze ![]() a ten duo- kurczę, maleństwo straszne, ale wiesz co? Da się tym róż nałożyć.. Chociaż on chyba będzie lepszy do bardzo napigmentowanych i ciemnych kolorów, bo nałożenie nim widocznej warstwy różu wymaga kilku porządnych machnięć.. I niestety- ma jedną wadę- mnie osobiście nieco drapie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Organizatorka
|
Cathy jestes cennym nabytkiem mineralnego
![]() ![]() Pisać, że ładnie wygladasz nie będę ![]() ![]() Bardzo mi się podoba to zestawienie kolorów na oczach, bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Organizatorka
|
Pastereczko, bardzo Ci dziękuję
![]() ![]() I cieszę się, że Ci się podoba moje zestawienie, bo dopiero jak się umalowałam, to zaczełam się zastanawiać, czy fiolet z brązem w ogóle się łączy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
cathy, super
![]() Masz efekt photoshopa ![]()
![]() |
#44 |
Organizatorka
|
Moje ulubione zestawienie to braz z fioletami i braz z turkusami jesli chodzi o oczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Co do pigmentu - tu http://www.wizaz.pl/forum/showthread...20&page=18#535 wrzucałam zdjęcia, jak wyglądały moje pigmenty z buff'd przed sprasowaniem i po ![]() A jeżeli chodzi o efekt PS- oj, chciałabym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Cathy wyglądasz cudnie! Jakie tam pory - cera marzenie! Wszystko śliczne, umiesz podkreślić urodę i super cieniujesz oczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#48 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do cery... oj wrzucę w końcu to zdjęcie bez podkładu, wrzucę, to sobie obejrzycie ![]() Frantic - małpa jesteś ![]() ![]() ![]() ![]() Pędzel rzeczywiście chyba do rozświetlacza się nada, bo rzeczywiście, climax na ręku wydawał się dość błyszczący (nawet całkiem mocne "dość"), a na policzku już nie... Ty mnie tu nie kuś mieszankami żadnymi, bo wiesz, że ja słabą wolę mam ![]() ![]() ![]() A champagne za mną chodzi i chodzi... ale nie.. nie będę... ![]() Ja akurat lubię błysk na twarzy i przeważnie wybieram róże z połyskiem, ale czasem rzeczywiście przyda się nieco bardziej stonowany efekt. Tylko, że dobrego pędzla do różu nadal nie mam.. A na blusche widziałam dostępny ten do różu.. Nic, twardo czekam na jakąś sensowną promocję na EDM ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-02-11 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana cieniowanie sypkimi minerałki to dla mnie katorga! Na całą powiekę - OK ale łaczyć 2 kolorki... szkoda gadać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Cathy-super Ci to wyszlo-cera idealna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Organizatorka
|
Susannko- ja i tak czekam na Twoje dziewczęce i pełne uroku makijaże .. A ja jakoś cieni mineralnych chyba nie polubię.. Takie mam wrażenie, ale może jeszcze sie to zmieni
![]() CzarnyElfie- Dziękuję Ci bardzo ![]() Dobra, same tego chciałyście ![]() ![]() ![]() Zdjęcie robione przez moją córkę, któregoś styczniowego wieczoru ... ![]() No dobra, kiedyś musi być ten pierwszy raz pokazać się publicznie bez makijażu.. Może lepiej będzie przez to widać, ile dobrego robią kosmetyki na mojej twarzy (przynajmniej mogę się ludziom pokazać ![]() ps. na rzęsach tusz, na brwiach pozostałości nieudanej henny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
Boże, jaki potwór.
![]() ![]() ![]() Żart oczywiście. ![]() Cathy, przesadzasz. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
skacze bryka i wiruje ...
|
Cathy ty masz taką cerę bez makijażu
![]() I czego ty się wstydzisz, wyglądasz świetnie ![]()
![]() |
#54 | |
Organizatorka
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1093794 9]Boże, jaki potwór.
![]() ![]() ![]() a nie mówiłam ![]() Cytat:
![]() ale dzięki za dobre chęci ![]() Dominkab - dziękuję.. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-02-11 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Organizatorka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A teraz nie będzie słodzenia tylko szczera prawda - cerę masz naprawdę ok. W makijażu twarzy potrzebujesz chyba tylko ujednolicenia koloru skóry, a to jest łatwo osiągnąć nawet lekkimi formułami. Nie musisz się chyba bawić z korektorami. ![]() ![]() ![]() A jeszcze wracając do rozświetlacza champagne to ja błysk też lubię i staram się już nie kupować matowych różów, tylko te delikatnie rozświetlające. Ale ten EDM-owy rozświetlacz to przegięcie jest, nałożony ociupinkę za dużo daje efekt taniego, bazarkowego rozświetlacza. Używać więc należy dosłownie ćwierć szczypty na oba policzki. ![]() BTW Fajnie nazwałaś plik ze swoim zdjęciem. ![]()
Edytowane przez frantic Czas edycji: 2009-02-11 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |||
Organizatorka
|
Ella77
![]() I teraz po kolei ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze Ci zrobię próbkę rozświetlacza natural - nie jest tak szaleńczo błyszczący jak champagne i jest w brązowej tonacji, więc może go polubisz. Dobra to jutro Ci to wszystko wyślę, tylko jeszcze raz mi podeślij swoje dane na pw. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.