Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-12, 11:14   #1921
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)
Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX

Lustereczko - podróż poślubna - Egipt - Hurghada

Już mamy zarezerwowany wyjazd, hotel z małym aqua parkiem
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 11:15   #1922
Lustereczko
Rozeznanie

Katunia my tez Egipt tylko że Sharm, kiedy jedziecie i do jakiego hotelu?
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 11:16   #1923
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
Hahha mocne
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 11:19   #1924
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Katunia my tez Egipt tylko że Sharm, kiedy jedziecie i do jakiego hotelu?
Oooo to może się spotkamy hiii

My jedziemy do hotelu Aqua Blu 2 lipca.
A Wy do jakiego i kiedy?
Stary 2009-02-12, 11:20   #1925
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez soofka Pokaż wiadomość
Dzień doberek dziewczyny.

Ja wczoraj byłam na pierwszych przymiarkach sukni. Przymierzałam się ich strasznie dużo i niestety żadna nie chwyciła mnie za serce
Te co mi się podobają to mi Pani w salonie odradzała. Chociaż tak czy siak będę szyła ale chciałabym mieć co pokazać krawcom, żeby wiedzieli co mi się podoba. Obok mnie dziewczyna przymierzała śliczną sukienkę ale tą też Pani mi odradziła, bo jestem do niej za niska. Doszłam do wniosku, że krawcy mogliby ją tak uszyć, żeby się rozszerzała od pasa i wtedy mogłaby dla mnie być. Zobaczymy co powiedzą. W przyszłym tygodniu może wreszcie się do nich wybiorę.
Co o niej sądzicie?

Dziewczyny odnośnie paszportu to w przypadku zmiany nazwiska wyjeżdżając w podróż poślubną od razu po ślubie mój paszport już jest nieważny czy jeszcze mogę z nim jechać?
Ty nie słuchaj co ci babka mówi w salonie skoro ci sie podoba to masz prawo ją przymierzyć, i nie reaguj na to jak ci powie że taka to raczej ci nie pasuje, bo to jest dla mnie śmieszne, pdoba mi się to mierze i już.
Ja tez tak miałam pokazała mi wszystkie które jej się wydawały że bede dobrze wyglądać, ale ja jej powiedziałam że chce jeszcze mierzyć inną i pokazałam a babka do mnie
- " nie, nie w tej Pani będzie źle wyglądać..."
- a ja do niej " a skąd Pani wie że źle bede wyglądać...?"
- " no do Pani figury raczej nie..."
- więc ja do niej że mi sie podoba ,
- a Pani " no ale nie bedzie Pani dobrze wyglądać, zreszta ona jest taka nie ładna
- to ja do niej " Przepraszam bardzo ale JA mam prawo wszyustko przymierzyć co mi sie podoba i nie będzie mi Pani mówiła czy mi dobrze czy nie, podoba mi sie i koniec, chcem ją przymierzyć jeśli mi sie nie spodoba to jej nie wezmę, ale chcę przymierzyc, czy widzi Pani jakis w tym problem, bo jeśli tak to nie daleko jest ten sam salon i myśle że Panie nie bedą robiły mi problemów z przymierzeniem czegokolwiek ..."
- " No dobrze prosze bardzo, skoro Pani sie tak uwzieła..." ( z wielkim fochem)
- więc ja do nie " wie pani co ja to jednak dziekuje za ta suknie , i dziekuje za obsługe , ale jednak pójdę do tego drugiego salonu bo widze Że ma Pani wielki problem z podaniem mi sukni, po za tym chciałam powiedziec że to ja mam wybrać suknię i ją kupić, więc nie będzie mi Pani odgórnie narzucac co mam mierzyć a czego nie, dziekuje ale z pani usług raczej nie skorzystam"

Poszłam do drugiego salonu i problemu juz nie było, mierzyłam wszystko i tez u nich wybrałam suknie. Także mierz, mierz i jeszcze raz mierz wszystko co ci sie spodoba i nie słuchaj że w tej czy w tamtej bedzie ci źle , jak przymierzysz to sama bedziesz wiedzic w czym ci najlepiej.

Sorki że sie tak rozpisałam na ten temat ale mnie to tak denerwuje jak ktos mówi że nie przymierzył tej czy tamtej sukni chociaz bardzo mi sie podobała, bo Pani z salonu powiedziała że napewno źle będe wyglądac. No wkurza mnie to nie samowicie.
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 11:23   #1926
eliame
Raczkowanie

Witam Was

Mi również marzy się Egipt, tydzień w Sharm i tydzień na piramidach..
Najgorsze jest to, że teraz szukam pracy i nie mogę zamówić wycieczki first minute, bo później się okaże że znalazłam pracę i trzeba z niej rezygnować przez wycieczke. Zresztą znając moje szczęście i tak nie znajde do tego czasu pracy.

W każdym razie aby nie robić problemów będę szukać ofert last minute.

Dziewczyny a w jakim miesiącu lecicie?

eliame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 11:26   #1927
Lustereczko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Oooo to może się spotkamy hiii

My jedziemy do hotelu Aqua Blu 2 lipca.
A Wy do jakiego i kiedy?
Kojarze ten hotel, pani nam go polecala
My lecimy 8 wrzesnia, hotel Mirabel Beach. Nie chcielismy leciec od razu po slubie, bo za goraco wtedy jest i za duzo ludzi, dlatego wybralismy wrzesien a od razu po slubie pojedziemy na kilka dni w gory
Stary 2009-02-12, 11:28   #1928
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
Ty nie słuchaj co ci babka mówi w salonie skoro ci sie podoba to masz prawo ją przymierzyć, i nie reaguj na to jak ci powie że taka to raczej ci nie pasuje, bo to jest dla mnie śmieszne, pdoba mi się to mierze i już.

Sorki że sie tak rozpisałam na ten temat ale mnie to tak denerwuje jak ktos mówi że nie przymierzył tej czy tamtej sukni chociaz bardzo mi sie podobała, bo Pani z salonu powiedziała że napewno źle będe wyglądac. No wkurza mnie to nie samowicie.
Mi w jednym salonie bardzo spodobała się na wystawie jedna suknia, ale też usłyszałam, że ona się wszystkim podoba a jak ją założą to brzydko wyglądają. No i jej w końcu nie przymierzyłam Żałuję, bo korci mnie strasznie...

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 11:28   #1929
eliame
Raczkowanie

Ja chyba również bym wybrała wrzesień, żeby ominąć największe upały.

Stary 2009-02-12, 11:29   #1930
Zakorzenienie

My w sumie możemy jechac wlasnie tylko w tym terminie, bo TZ bierze urlop przed weselem, na wesele i po, wiec bedzie mial caly wykorzystany a musi wziac ciegiem 3 tygodnie!
Tez nas uprzedzala pani w biurze podrozy ze bedzie baaaro goroaco w lipcu ale Tz na to sie bardzo cieszy, a ja sie bede chowac pod palmami hiiii

W zeszlym roku bylismy w czerwcu w Tunezji i juz byly upalu wiec wyobrazam sobie jak bedzie wygladac ten lipiec!!! no ale u nas wrzesien odpada, ja tez mam nadzieje isc do troche innej pracy od wrzesnia wiec wolnego nie bede miec.

Edytowane przez Katunia:)
Czas edycji: 2009-02-12 o 11:30
Stary 2009-02-12, 11:30   #1931
eliame
Raczkowanie

A jedziecie na all inclusive?

Stary 2009-02-12, 11:31   #1932
Lustereczko
Rozeznanie

Wlasnie we wrzesniu juz nie jest tak bardzo goraco, chociaz temperatury sa nadal dosc wysokie, ale jest mniej ludzi, i nie ma np juz calych rodzin z dziecmi bo dzieciaki w szkole
Tak all inclusive, rezerwowalismy w styczniu w biurze Itaki, za calosc placimi 4884 zl, zaliczke wplacilismy 1500 zl, i mamy wykupiona gwarancje niezmiennosci ceny

Edytowane przez Lustereczko
Czas edycji: 2009-02-12 o 11:32
Stary 2009-02-12, 11:34   #1933
eliame
Raczkowanie

Cytat:
(..)
i mamy wykupiona gwarancje niezmiennosci ceny
Ale świetnie zrobiliście wykupując tą opcję

Stary 2009-02-12, 11:39   #1934
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

kurde dziewczyny za chwile ide do pracy, a tak mi sie nie chce ostatnio w ogole nienawidze tych 2 zmian... to jest jakis koszmar... zawsze mnie glowa boli juz od poczatku zmiany ze szok, nie jestem nauczona pracowac po poludniu. Wole rano ciach ciach i miec wolne...Boze ale mi sie nie chce tam isc...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 11:41   #1935
Zakorzenienie

Tez mamy all inclisive i gwarancje niezmiennosci ceny My lecimy z Sky Club. A Wy Lustereczko z jakiego biura ? Płacimy 4300 za tydzien.
Stary 2009-02-12, 11:46   #1936
kasiaher
Wtajemniczenie

już myślałam że wiosna przyszła ostatnio pogoda była fajna
a tu zima sypie i sypie ten śnieg od rana cały czas
Stary 2009-02-12, 11:50   #1937
Lustereczko
Rozeznanie

Cytat:
Tez mamy all inclisive i gwarancje niezmiennosci ceny My lecimy z Sky Club. A Wy Lustereczko z jakiego biura ? Płacimy 4300 za tydzien.
Z Itaki.

kasiaher u mnie tez zimno szaro buro i ponuro nawet sie czlowiekowi z domu nie chce wychodzic ja chce juz wiosne, a najlepiej lato i czerwiec hehe
Stary 2009-02-12, 11:57   #1938
eliame
Raczkowanie

Ach muszę posprzątać kuchnie po wczorajszym pichceniu. Z okazji TŻ urodzin zrobiłam mu kulinarne niespodzianki.

Dziewczyny jutro chcę upiec po raz pierwszy ciasto jogurtowe, czy któraś z Was je piekła i skończyło się to powodzeniem? Bo niby łatwe do upieczenia ciasto, a wielu osobom zakalec wychodzi...

Stary 2009-02-12, 11:57   #1939
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

my tez jedziemy do egipu, hurghada, SEA GULL
mamy gwarancje niezmiennosci ceny, 2 vouchery na zakupy w kairze na laczna kwote 300 $ no i wycieczke na wyspe giftun na nurkowanie
placimy 2400 od osoby, all inclusive, hotel w centrum, 2 plaze 6 basenpow bo to kompleks dwoch polaczonych

a my lecimy w lipcu, dokladniej 16 a z upalami chyba damy rade
Stary 2009-02-12, 11:59   #1940
agnes208
Zakorzenienie

No własnie ta nieuczynnosc pan z salonow slubnych zupełnie nie wiem z czego wynika chyba z tego ze im sie nie chce podawac tych kiecek jak przyszłe PM mierza no ale na tym polega ich praca tylko czasami ludzie nie rozumieja ze w kazdej pracy trzeba sie starac. Sama bylam swiadkiem jak pani powiedziała do mierzacej dziewczyny gdy ta chciała zobaczyc dana suknie"pani jest szczupła i ta suknia bedzie dla pani za ciezka" noz cholera i ta dziewczyna nic nie zaprotestowała tylko powiedziała ze skoro pani tak mowi. No a z czyms takim powinno sie walczyc. Moje panie na szczescie były miłe i oby tak samo było na 1 przymiarce
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 12:10   #1941
moniqac
Zadomowienie

Dziewczyny chce się z wami podzielić pomysłęm na zaproszenia.. powiedzcie co myślicie bo ja jestem niestandardową osóbką i lubię popłynąć w moich pomysłach
Chciałabym żeby zaproszenie składało się z 2 częsci: twarda sztywna jako podkład na tekst i na tym kalka. Obydwie te rzeczy byłyby 'przywiązane' u góry kokardką... a na tej kalce nasze zdjęcie... czarno-białe, ale jako dzieci 2,3 lub 4 letnie . Nie żadne obecne zdjęcie, tylko takich dzieciaczków... czy to nie zalatuje jakimś przestępstwem ?
Piękne zaproszenia widziałam tu (mam nadzieje, że można wklejać takie linki?? jak nie to wybaczcie) http://www.allegro.pl/item546231441_...ergaminie.html

Co myślicie? !
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 12:18   #1942
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dziewczyny chce się z wami podzielić pomysłęm na zaproszenia.. powiedzcie co myślicie bo ja jestem niestandardową osóbką i lubię popłynąć w moich pomysłach
Chciałabym żeby zaproszenie składało się z 2 częsci: twarda sztywna jako podkład na tekst i na tym kalka. Obydwie te rzeczy byłyby 'przywiązane' u góry kokardką... a na tej kalce nasze zdjęcie... czarno-białe, ale jako dzieci 2,3 lub 4 letnie . Nie żadne obecne zdjęcie, tylko takich dzieciaczków... czy to nie zalatuje jakimś przestępstwem ?
Piękne zaproszenia widziałam tu (mam nadzieje, że można wklejać takie linki?? jak nie to wybaczcie) http://www.allegro.pl/item546231441_...ergaminie.html

Co myślicie? !
Mi sie pomysł bardzo podaba!!
Sama chciałam takie robić z kalką.
Zdjęcie bardzo fajnie wychodzi na tych kalkach a takie dzieciaczki myślę że fajnie będą wygladać
Stary 2009-02-12, 12:20   #1943
kasiaher
Wtajemniczenie

bardzo fajne te zaproszenia , wszystkie foteczki takie romantyczne
ale pomysł ze zdjeciami dzieciaczków tez spoko mysle że to bedzie bardzo orginalne bo takich jeszcze nie widziałam
Stary 2009-02-12, 12:22   #1944
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:

Co myślicie? !
Tzn. Wasze dwa zdjecia jakoś połączone (fotomontaż?) czy macie jakieś wspólne zdjecie z tamtego okresu (czasami tak się zdarza, ze ludzie znają się od kołyski ). Nie umiem sobie tego za bardzo wyobrazić, zależy jakie to by było zdjecie pomysł mi się podoba, ale wolałabym jakieś zdjecie nasze wspólne, albo np. dwóch dłoni..

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 12:24   #1945
ivy2009
Przyczajenie

My też myślimy nad Egiptem. Moja siostra pracuje w jednym z ośrodków/hoteli i my chyba za jej namową wybierzemy hotel 5 gwiazdkowy w mieście hurghada i stamtąd może wypady do cairu i luxoru . Jeżeli to weżmiemy to w Exim Tours.

I my zaraz po ślubie się wybieramy w podróż więc byłby to sam początek lipca.
ivy2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 12:24   #1946
celi25
Rozeznanie

Cytat:

Co myślicie? !
Świetny pomysł. Najbardziej mi się podoba 4 i 16 - kiedyś dostaliśmy takie zaproszenie z kalką i bardzo ładnie to wyglądało. A zdjęcia z dzieciństwa widziałam kiedyś na allegro ale to chyba były jakieś zawieszki

A chcesz je sama zrobić?

Znalazłam http://www.allegro.pl/item501485952_...enie_slub.html ale to są takie zwykłe bez kalki

Edytowane przez celi25
Czas edycji: 2009-02-12 o 12:28
celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 12:41   #1947
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Katunia a gdzie sie wybieracie w podroz poslubna??

Widze, że wy Egipt wybraliście .

My narazie mamy na oku hotel all na wyspach Kanaryjskich a dokładnie na Lanzarote. Obecnie nadal szukam ale tz wybredny jest. Wybieramy sie w polowie sierpnia.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 12:41   #1948
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
Znalazłam http://www.allegro.pl/item501485952_...enie_slub.html ale to są takie zwykłe bez kalki
słodziutkie
super fotomontaż
Ja dostałam projekt swoich fajnie wyszło mu to zobaczymy jak przyjda czy tez mi sie będą podobac
jak któraś chce zobaczyć to mogę wysłać na priv

Edytowane przez kasiaher
Czas edycji: 2009-02-12 o 12:45 Powód: dopisek
Stary 2009-02-12, 12:58   #1949
kotekMamrotek
Raczkowanie

Cześć dziwczyny!

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
kotek mamrotek a gdzie juz szukalas butow slubnych?

przeparszam za post pod postem
Bylam pewna ze juz ktos odpisal
wczoraj z racji tego ze z nikąd pomocy przeszukałam wwszytkie możliwe stronki no i chyba zostaje mi growikar własnego projektu

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
no właśnie dziewczynki, tak z ciekawości ile płacicie za kiecki bo ja 3200 + bolerko 200 + kapelusz 600 (nad nim jeszcze się zastanawiam) i welon (ceny nie znam)

pewnie tak jak ja przeglądają ten wątek

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194134&page=4
ja płace 2900+halka 90 zl wypozyczenie a bolerko 70 zł, welonu nie mam
:-( pomózcie jeszcze raz pisze szukam perłowa biel welonu????

Cytat:
Napisane przez soofka Pokaż wiadomość
Dzień doberek dziewczyny.

Ja wczoraj byłam na pierwszych przymiarkach sukni. Przymierzałam się ich strasznie dużo i niestety żadna nie chwyciła mnie za serce
Te co mi się podobają to mi Pani w salonie odradzała. Chociaż tak czy siak będę szyła ale chciałabym mieć co pokazać krawcom, żeby wiedzieli co mi się podoba. Obok mnie dziewczyna przymierzała śliczną sukienkę ale tą też Pani mi odradziła, bo jestem do niej za niska. Doszłam do wniosku, że krawcy mogliby ją tak uszyć, żeby się rozszerzała od pasa i wtedy mogłaby dla mnie być. Zobaczymy co powiedzą. W przyszłym tygodniu może wreszcie się do nich wybiorę.
Co o niej sądzicie?

Dziewczyny odnośnie paszportu to w przypadku zmiany nazwiska wyjeżdżając w podróż poślubną od razu po ślubie mój paszport już jest nieważny czy jeszcze mogę z nim jechać?
ladna! sama taka chciałam podobna zanim nie zaczełam mierzyć heheh

Cytat:

Cytat:
Napisane przez eliame Pokaż wiadomość
Witam Was

Mi również marzy się Egipt, tydzień w Sharm i tydzień na piramidach..
Najgorsze jest to, że teraz szukam pracy i nie mogę zamówić wycieczki first minute, bo później się okaże że znalazłam pracę i trzeba z niej rezygnować przez wycieczke. Zresztą znając moje szczęście i tak nie znajde do tego czasu pracy.

W każdym razie aby nie robić problemów będę szukać ofert last minute.

Dziewczyny a w jakim miesiącu lecicie?
Cytat:
Wlasnie we wrzesniu juz nie jest tak bardzo goraco, chociaz temperatury sa nadal dosc wysokie, ale jest mniej ludzi, i nie ma np juz calych rodzin z dziecmi bo dzieciaki w szkole
Tak all inclusive, rezerwowalismy w styczniu w biurze Itaki, za calosc placimi 4884 zl, zaliczke wplacilismy 1500 zl, i mamy wykupiona gwarancje niezmiennosci ceny
Ja mam Tunezje na 2 tygodnie! teraz ceny wycieczek sa straszne przez kurs walut!dobrze że również wykupiłyscie niezmienność ceny bo bysmy ostro dopłacały.
kotekMamrotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 12:59   #1950
celi25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
słodziutkie
super fotomontaż
Ja dostałam projekt swoich fajnie wyszło mu to zobaczymy jak przyjda czy tez mi sie będą podobac
jak któraś chce zobaczyć to mogę wysłać na priv
ja chcę ja chcę my jeszcze swoich nie mamy a to już czas. Może coś zgapię od Was

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości