Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-12, 19:09   #3961
Nika1980
Zakorzenienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Może.

Ja tymczasem o tym nie myślę. Swojemu małżowi postawiłam ulitimatum i jak wieczorem przyjdzie mu się do tego ustosunkować, może się okazać, że jestem już sama.
Temat dziecka jest więc w tej chwili dla mnie dość wirtualny.
może i dobrze.....

Cytat:
Wiesz co... podjęłam decyzję że nie chcę tak dłużej, chcę wiedzieć co jest grane, dlaczego mojego facetowi, który chce mieć ze mną dziecko, nie chce się akurat wtedy, gdy wypada mi owulacja i dlaczego rzeczy inne są ważniejsze niż my.

Wysmarowałam tekst, że aż mnie samą zabolało czytanie go, ale napisałam, zostawiłam mu i odczułam ulgę.
Ja jestem analityczny umysł, albo wiem na czym stoję i coś z tym robię, albo likwiduję przeszkody.

Jeśli ja, dom, rodzina, nie jesteśmy na 1 miejscu w życiu mojego małża, to ja mogę zostać ja, bez my. Nie potrzebuję niczyjej łaski, dam sobie radę.

Odważnie.

A ja jestem cykor nacjonalistyczny i nigdzie poza tym dziwnym krajem jakoś siebie nie widzę.
na pewno powinien przynajmniej powiedzieć ci co siedzi w jego głowie, szczerze przedyskutować problem, bo faktycznie jak nie wiadomo na czym się stoi to raczej trudno coś planować i wogóle żyć...
Kropka zyczę powodzenia.....cokolwiek to znaczy

Cytat:
Koleżanka mi napisała, że to ryzykowne...

Ale pomyślałam sobie, że skoro nie będzie mu zależało na tyle, bo coś poświęcić, jeśli się nie wystraszy, że coś może mu umknąć, że nas zaprzepaści, to nie jest wart mojego żalu i ani jednej mojej łzy. Po co mi ktoś, kto ze mną zostanie, ale nawet nie obawia się tego, że mógłby mnie stracić...
heh,,, jak u faceta zamiera instynkt łowcy i zaczyna czuć że zwierzynka już się nie wymknie to przez chwilę mu z tym dobrze, ale potem zaczyna się za kolejną rozglądać..( to był oczywiście żarcik )

myślę, że nie jest dobrze żyćw związku ze świadomością, że można kogośsttracić, ale uważam, że masz prawo do dyskusji na temat swoich potrzeb i do ich respektowania a przynajmniej rozważenia przez partnera tychże potrzeb i jeśli mu nie pasują to podjęcia negocjacji i rozmowy, dlaczego, co i jak to rozwiązać... problemów nie należy pod dywan zakopywać, bo zaczynają gnić i śmierdzieć. już lepiej się pokłócić i pogodzić, a najlepiej po prostu porozmawaić...a jak się nie da to trzeba list pisać...
Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Hej
przebrnęłam do końca ale dużo popisałyście

ja siedzę nad swoją pracą, napisałam już 11 stron i zostało 2 więc już na wykończeniu ale już mnie oczy bolą od lampienia się w monitor

wiecie co? boli mnie podbrzusze
wczoraj jak przekręcałam się z pleców na bok to też mnie bardzo zabolało i w dodatku jak mocno się zaprę w kibelku to też mnie jakoś dziwnie boli.
Normalne to jest?
mnie czasem ciągnie jakby mi się coś rozciągało ( no bo się rozciąga) ale czy w kibleku to nie wiem...

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Mnie tez boli podbrzusze, tzn przez kilka pierwszych dni mocniej, a od kilku dni staram sie wiecej wypoczywac (lezec) i jest lepiej
Wczoraj dzwonilam do mojej siostry ktora urodzila 12 dni temu i pytalam czy tez ja bolal brzuch, powiedziala, ze tez i prawie cala ciaze, podobno to boli macica ktora sie powieksza z wielkosc cytryny do wielkosci arbuza (czy jakos tak) , ale zawsze lepiej spytac swojego lekarza
póki co to tobie się zwielkości śliwki do wielkości cytrynki rozciąga, i słyszałam że pobolewania właśnie z tej przyczyny są normanle.

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Aliisanko, ja mieszkałam pół roku w USA i 4 lata w Holandii. I choć nie żałuję ani jednej chwili spędzonej na obczyźnie, czuję, że to w Polsce jest moje miejsce, tu mam kochającą rodzinę, przyjaciół, miejsca, wspomnienia... Po powrocie z Holandii było mi bardzo ciężko przystosować się ponownie do polskich warunków, długo czułam sie rozdarta nie wiedząc, co począć. Te same odczucia miał mój Tż. Ale teraz jest ok, odnaleźliśmy się w tym naszym poniekąd dziwnym kraju.
Acha, nie wiem jak jest u innych par, ale emigracja z moim TŻ bardzo umocniła nasz związek, zjedliśmy po drodze niejedna beczkę soli, wspieraliśmy się wzajemnie a wiadomo, że w obcym kraju chwil zwątpienia, bezsilności i strachu jest niemało. Ogólnie polecam wyjechać, zobaczyc jak to jest w innych krajach, poznać kulturę i obyczaje...bezcenne

Kropeczko, podpisuję się pod wypowiedziami dziewczyn - jesteś odważna, ale do odważnych świat należy. Powodzenia
heh..ja mieszkam tu i.....nie wiem...tęsknię do Polski...ale teraz przeprowadzam się do tej części Holandii gdzie podobno ludzie są najżyczliwsi więc się cieszę

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość

A więc będzie kadzidełko, szampanik, truskaweczki i....ja w pięęęęknej oprawie Kupiłam sobie taką fajną czarno -złotą koszulkę jakiś czas temu i maż strasznie lubi mnie w niej..oglądać
Ale...rzeby nie było że całe Walentynki w łózku spędzimy...mamy plan by do kina na jakiś fajny filmik sie wybrać

I wiecie co?? Nawet jak nam się nie uda "zmodzić niespodzianki" to wieczór będzie i tak niezwykły
dokładnie- będzie cudownie i niezwykle- najważniejsze to, co między wami- i jeśli nie teraz to kolejnym razem z tej miłości coś się wykluje...póki co życzęci cudownego wieczorku

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 19:10   #3962
Ellen26
Raczkowanie

Witajcie
Mam do Was prośbę, postanowiłam mierzyć temperaturę, mam pytanie gdzie mogę nanosić wykres??? czy istnieją jakieś strony w necie Pomóżcie
z góry dziekuję i pozdrawiam
a czasem znów myślał: O tyle o ile,
a niekiedy sam nie wiedział, o czym właściwie rozmyśla"

Ellen26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 19:12   #3963
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

aliisanka ma romantyczny wieczór z mężem, a mimo to tu zagląda? (wiem, że te truskawki to nie nasze czerwcowe, pełne aromatu, ale lepszy rydz niż nic. W Niemczech jadałam je w czekoladzie z wiórkami miętowymi - pychota)
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 19:16   #3964
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
aliisanka ma romantyczny wieczór z mężem, a mimo to tu zagląda? (wiem, że te truskawki to nie nasze czerwcowe, pełne aromatu, ale lepszy rydz niż nic. W Niemczech jadałam je w czekoladzie z wiórkami miętowymi - pychota)
nom a ja myślałam, że jak mężuś wróci to się popytulam a tu klops, opija moją ciążę w pracy

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 19:19   #3965
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
nom a ja myślałam, że jak mężuś wróci to się popytulam a tu klops, opija moją ciążę w pracy
to niefajnie
Stary 2009-02-12, 19:23   #3966
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
to niefajnie
ano nie fajnie

Stary 2009-02-12, 19:25   #3967
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość

póki co to tobie się zwielkości śliwki do wielkości cytrynki rozciąga, i słyszałam że pobolewania właśnie z tej przyczyny są normanle.
No to moze mi sie cos pomylilo

Cytat:

Moj nie byl nigdzie odkad jestem w ciazy, mam nadzieje, ze tak juz zostanie, ew. latem mozemy isc razem do kawiarni pod warunkiem, ze bedziemy siedziec na tarasie i nie bede musiala wdychac dymu

Dostalam od TZ parowar i juz kilka dni gotuje tylko na parze, bez tluszczu i nic sie nie przypala.
Moze dzieki niemu az tak duzo nie przytyje. A jakie jedzenie z niego pyszne zwylke ziemniaki swietnie smakuja nawet bez sosu
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 19:26   #3968
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

W sobotę walentynki, ale w kinie nie grają nic ciekawego. Zostaje tylko kawiarnia z przepysznymi ciastami i tortami. Zastanawiam się jeszcze nad jakimś dobrym obiadkiem czy kolacją Tylko ani wina, ani szampana nie mogę pić...
Stary 2009-02-12, 19:56   #3969
narzeczonaa
Raczkowanie

piszecie o pobolewaniach w podbrzuszu na poczatku ciazy- otoz ja tez tak mam- nie jest to mocny bol ale odczuwam ze cos sie tam dzieje- ale czytalam ze tormalne. nie mam zadnych zachcianek- wrecz nie mam aptetytu- dobrze ze dam rade jesc duzo warzy i owocow. no i mam wieczorami wzdety brzuch- czasem to nawet yglada jak 4 miesiac ciazy
juz nie moge doczekac sie soboty bo jedziemy do austrii to taki walentynkowy prezent. jedziemy samochodem i TZ mowi ze przez cala droge bede lezala pod kocykiem i na wygodnej podusi i bede miala swoje puchate kapciuszki
narzeczonaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 20:00   #3970
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez narzeczonaa Pokaż wiadomość
piszecie o pobolewaniach w podbrzuszu na poczatku ciazy- otoz ja tez tak mam- nie jest to mocny bol ale odczuwam ze cos sie tam dzieje- ale czytalam ze tormalne. nie mam zadnych zachcianek- wrecz nie mam aptetytu- dobrze ze dam rade jesc duzo warzy i owocow. no i mam wieczorami wzdety brzuch- czasem to nawet yglada jak 4 miesiac ciazy
juz nie moge doczekac sie soboty bo jedziemy do austrii to taki walentynkowy prezent. jedziemy samochodem i TZ mowi ze przez cala droge bede lezala pod kocykiem i na wygodnej podusi i bede miala swoje puchate kapciuszki
A gdzie dokładnie jedziecie?

Nie wiem, czy to dobry pomysł z tym leżeniem. Podczas podróży trzeba mieć zapięte pasy. Tylko kobieta z widocznym brzuchem i zaświadczeniem od lekarza, że nie może jeździć zapięta w pasy może tak jeździć. Inaczej jest kara. A w Austrii surowo każą płacić za mandaty.
Stary 2009-02-12, 20:03   #3971
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Ellen26 Pokaż wiadomość
Witajcie
Mam do Was prośbę, postanowiłam mierzyć temperaturę, mam pytanie gdzie mogę nanosić wykres??? czy istnieją jakieś strony w necie Pomóżcie
Ja prowadzę na www.28dni.pl - miesiąc darmowy, potem niestety trzeba płacić
Niektóre z dziewczyn korzystają też z angielskiej strony http://www.fertilityfriend.com/

Cały dzień przelewa mi się w brzuchu, rano miałam takie bóle jak na @
Już bym chciała wiedzieć na czym stoję

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 21:21   #3972
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Ale się tu pusto zrobiło. A ja dziś na Allegro zobaczyłam, że fotele bujane można kupić za ok. 200 zł. Hihi! Może z okazji ciąży uda mi się wreszcie zrealizować jedno z marzeń - własny bujany fotel
Stary 2009-02-12, 21:39   #3973
sweetpinky
Zakorzenienie

rzeczywiscie pusto ja się położę spać, nie będę czekać na tego drania
jutro dam mu popalić a co

Stary 2009-02-12, 21:41   #3974
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
rzeczywiscie pusto ja się położę spać, nie będę czekać na tego drania
jutro dam mu popalić a co
Jeszcze go nie ma? Jak on wstanie jutro do pracy?

Jak on teraz baluje, to co dopiero będzie po narodzinach?
Stary 2009-02-12, 22:53   #3975
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Malinko, a ileż można się przytulać? :P
co do szampana, kupisz Sobie pikolo..truskawkowy pycha
Moje Serduszko, drzemie już w sypialni, tylko ja jeszcze coś tam oglądam
a jutro mamy cały dzień dla Siebie.. kino..restauracja..oczywi ście rano wspólne śniadanko.. będzie cudownie ...bo mój Mąż jest cudowny )))))))
dobranoc Robaczki
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 23:21   #3976
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość

powiem ci ze choc mieszkam obok teściowej w osobnym budynku to też potrafi mi dopiec, najbardziej denerwuje mnie jak przyjdzie , pyta sie co robie na obiad , ja na to ze lpacek po węgiersku a ona na to " przecież Łukaszek woli zwykłe placki z sola" wrrrrrrrrrr nie cierpie tego wtrąca sie a nie ma racji, uwielbia o węgiersku a teściowa tego nie wie bo nigdy takich obiadów niw gotowała

a jeszcze kiedys jak otworzyłam szuflade przy niej i zobaczyła test ciążowy to powiedziała "wy chyba jeszcze nie staracie sie bo macie jeszcze tyle czasu , tacy młodzi jesteście " a ja jej na to ,ale bardzo łagodnie "przepraszam ale to jest nasza decyzja i nie mamy zamiaru sie nikogo pytac o pozwolenie " a tesciowa minę uwaliła ze szok i wyszła ,tak więc cięzki żywot z mamusią kochanego najmłodszego synusia , trzymac nerwy na wodzy
Oj właśnie tego się obawiam, czy to dobra decyzja wprowadzać się do domu 3 metry od domu teściów
...ale zawsze to osobno i dom już w sumie stoi. Dostaliśmy od teściów tylko trzeba go wykończyć.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 07:16   #3977
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cześć dziewczyny

Jako, że zawitałam tu pierwsza częstuję kawą

Dzis jakoś bardzo opytmistycznie jestem do życia nastawiona, może dlatego, że to piątek Ale i tak jutro mam w pracy dyżur 4 godzinny

U mnie 31dc @ nadal nie ma
Znowu czekanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kawa_z_miodem_arabia_3333.jpg (28,0 KB, 3 załadowań)

Stary 2009-02-13, 08:03   #3978
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellen26 Pokaż wiadomość
Witajcie
Tak jak wyżej napisano. Jest jeszcze strona niemiecka, jak kto woli.

Cytat:
może i dobrze.....

na pewno powinien przynajmniej powiedzieć ci co siedzi w jego głowie, szczerze przedyskutować problem, bo faktycznie jak nie wiadomo na czym się stoi to raczej trudno coś planować i wogóle żyć...
Kropka zyczę powodzenia.....cokolwiek to znaczy
Dziękuję.
Ps. On nie wie co mu tam siedzi, nazwał to brakiem ochoty i twierdzi, że nie wie dlaczego. Ot i tyle.

Cytat:
heh,,, jak u faceta zamiera instynkt łowcy i zaczyna czuć że zwierzynka już się nie wymknie to przez chwilę mu z tym dobrze, ale potem zaczyna się za kolejną rozglądać..( to był oczywiście żarcik )
Nie taki żarcik, niestety.
Jeśli między dwójką ludzi zaczynają panować stosunki koleżeńsko - braterskie, to taki scenariusz jest jak najbardziej prawdopodobny. Nawet mocno prawdopodobny.

Cytat:
myślę, że nie jest dobrze żyćw związku ze świadomością, że można kogoś sttracić, ale uważam, że masz prawo do dyskusji na temat swoich potrzeb i do ich respektowania a przynajmniej rozważenia przez partnera tychże potrzeb i jeśli mu nie pasują to podjęcia negocjacji i rozmowy, dlaczego, co i jak to rozwiązać... problemów nie należy pod dywan zakopywać, bo zaczynają gnić i śmierdzieć. już lepiej się pokłócić i pogodzić, a najlepiej po prostu porozmawaić...a jak się nie da to trzeba list pisać...
Nie, ja nie zakładam, że on ma żyć z taką świadomością. Powinien jednak wiedzieć, że jest źle i jeśli nic nie zrobi, to jednak straci. W kryzysowej sytuacji trzeba tę prawdę przyjąć.

Miłego dnia dziewczynki. Starać się ładnie i fasolkować grzecznie, proszę.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 08:11   #3979
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Oj właśnie tego się obawiam, czy to dobra decyzja wprowadzać się do domu 3 metry od domu teściów
...ale zawsze to osobno i dom już w sumie stoi. Dostaliśmy od teściów tylko trzeba go wykończyć.
my tez dostalismy dom tylko musielismy zrobic generalny remont, teraz tesciowa juz tak czesto nie przychodzi bo opiekuje sie wnuczką, ale jak ma wolne to prawie co chwila jest, a najleprze jest to że ja sie do niej zwracam - prosze pani- nigdy mi nie zwrócila uwagi ze mam do nie mówic np.mama ( ale ja uważam ze mama jest tylko jedna) a to chyba świadczy ze za mna nie przepada

dzień dobry kochane , ja już sobie kawke popijam ,miłego dnia zycze

miss.hot trzymam kciuki
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 08:15   #3980
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
my tez dostalismy dom tylko musielismy zrobic generalny remont, teraz tesciowa juz tak czesto nie przychodzi bo opiekuje sie wnuczką, ale jak ma wolne to prawie co chwila jest, a najleprze jest to że ja sie do niej zwracam - prosze pani- nigdy mi nie zwrócila uwagi ze mam do nie mówic np.mama ( ale ja uważam ze mama jest tylko jedna) a to chyba świadczy ze za mna nie przepada
Wow.
A co na to Twój mąż i teść?

Stary 2009-02-13, 08:31   #3981
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Wow.
A co na to Twój mąż i teść?

teśc sie nie wtrąca bo raczej mało ma do powiedzenia a moj mąż szanuje moją wolę bo i tak nie zwracałabym sie do niej - mamo - mama jest tylko jedna
ale uważa że nie powinnam sie przejmowac bo jego mama jest starej daty i ma swoje zasady a my wcale nie musimy sie do nich dostosowac , moja tesciowa poprostu lubi układac dzieciom życie tak jak ona uzna to za stosowne , mam oparcie w męzu bo razem uważamy ze to jest nasze prywatne życie , a teściowej nic do niego
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 08:49   #3982
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
teśc sie nie wtrąca bo raczej mało ma do powiedzenia a moj mąż szanuje moją wolę bo i tak nie zwracałabym sie do niej - mamo - mama jest tylko jedna
ale uważa że nie powinnam sie przejmowac bo jego mama jest starej daty i ma swoje zasady a my wcale nie musimy sie do nich dostosowac , moja tesciowa poprostu lubi układac dzieciom życie tak jak ona uzna to za stosowne , mam oparcie w męzu bo razem uważamy ze to jest nasze prywatne życie , a teściowej nic do niego
Zastanawiałam się, czy mężowi to nie doskwiera. Czy nie chciałby byś mówiła mamo do teściowej np.
Moja to w ogóle jest pokręcona, nie życzy sobie ani mamo, ani babciu, ani jakkolwiek inaczej. Mówię do niej po imieniu. Zresztą tak samo jak była synowa i wnuk.

Stary 2009-02-13, 09:58   #3983
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Kropeczko, Twoja teściowa pewnie należy do Pań wiecznie młodych ;D dlatego pewnie chce żeby każdy mówił do niej per "Ty" .. w końcu bycie teściową a już na pewno babcią..świadczy że najmłodsza nie jest
a jak małż Kochanie?

witam laseczki, ja już po ince, i po zdrowym śniadaniu
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 10:16   #3984
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Kropeczko, Twoja teściowa pewnie należy do Pań wiecznie młodych ;D dlatego pewnie chce żeby każdy mówił do niej per "Ty" .. w końcu bycie teściową a już na pewno babcią..świadczy że najmłodsza nie jest
a jak małż Kochanie?

Ja bym to inaczej nazwała, ale niech będzie.

Małż mnie zaskoczył, nie podjął dyskusji, ale się ugiął, przystał na moje warunki i dziś idziemy do speca, który będzie go ciągnął za język o co mu biega.

Stary 2009-02-13, 10:25   #3985
kees26
Rozeznanie

Witam dziewczynki, na szczeście już piątek

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam inkę z duuużą ilością mleka i niestety...cukru. Choć ostatnio używam słodzika i jest ok.

Jutro z rana mam zamiar przeprowadzić test. Wprawdzie @ dopiero mam dostać ok. poniedziałku, ale muszę wiedzieć co jest grane.
Dziwne jest to, że nie mam żadnych objawów ani na @ ani na ewentualną ciążę, nawet nie czuję bólu cycków (normalnie to przed @ tak mnie bolą, że ich dotknąć nie mogę). Nie wiem, ja już nie potrafię rozszyfrować swojego organizmu tak jak kiedyś
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 10:40   #3986
memka87
Raczkowanie

czesc dziewczyny...
z tymi tesciami to tak jest... ja do moich mowie mama i tata ale w 3osobie np. czy mama moglaby itp....
a ja sie od 3 dni mecze z grypskiem.... juz nie pamietam kiedy ostatnio bylam taka chora.... ale na szczescie weekend a potem tydzien wolnego...
memka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 10:44   #3987
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym to inaczej nazwała, ale niech będzie.

Małż mnie zaskoczył, nie podjął dyskusji, ale się ugiął, przystał na moje warunki i dziś idziemy do speca, który będzie go ciągnął za język o co mu biega.
Czyli coś jednak go ruszyło widać że mu zależy i też chce coś zmienić skoro się zgodził

Cytat:
Witam dziewczynki, na szczeście już piątek

Ja też uwielbiam inkę z duuużą ilością mleka i niestety...cukru. Choć ostatnio używam słodzika i jest ok.

Jutro z rana mam zamiar przeprowadzić test. Wprawdzie @ dopiero mam dostać ok. poniedziałku, ale muszę wiedzieć co jest grane.
Dziwne jest to, że nie mam żadnych objawów ani na @ ani na ewentualną ciążę, nawet nie czuję bólu cycków (normalnie to przed @ tak mnie bolą, że ich dotknąć nie mogę). Nie wiem, ja już nie potrafię rozszyfrować swojego organizmu tak jak kiedyś
Nie wolisz poczekać do poniedziałku?? jak wyjdzie jedna kreseczka to dalej bedziesz sie zastanawiać czy może dlatego, że za wcześnie?? i dalej nie będziesz wiedzieć.

życze Ci tych dwóch kreseczek, ale lepiej nie zapeszać i nie rozmyślać o tym, choc wiem jak to ciężkie bo ja w tym miesiącu tez miałam wszystkie objawy ciąży. Również nie czułam bolu w piersiach tak jak zwykle.
Zbyt przykre są rozczarowania, ale życze żebyś ich nie miała

Cytat:
Napisane przez memka87 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny...
z tymi tesciami to tak jest... ja do moich mowie mama i tata ale w 3osobie np. czy mama moglaby itp....
a ja sie od 3 dni mecze z grypskiem.... juz nie pamietam kiedy ostatnio bylam taka chora.... ale na szczescie weekend a potem tydzien wolnego...
Również tak się zwracam do teściów. Obraziliby się jakbym inaczej mówiła.
Choć zawsze to słowo ciężko przechodzi przez gardło mimo że w 3 osobie.

To grypsko to już chyba każda z nas przechodziła na tym forum, widać że zaraźliwe
życze zdrówka.

U nas dzisiaj tylllllle śniegu nasypało, chyba pół metra

Może na walentynki plany zmienimy i się wybierzemy na narty

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012

Edytowane przez gooha3
Czas edycji: 2009-02-13 o 10:48
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 10:54   #3988
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A pewna jesteś, że miałaś owu, kochanie?

Brak bólu piersi (jeśli zawsze był) świadczy o niższym niż zwykle poziomie progesteronu. W 99% przypadków to efekt braku ciałka żółtego, więc i braku owulacji.

Ja tak mam ten cykl. Cycki jak po @. Już 30 d.c. i nic. I wiem, że owu nie było.

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Czyli coś jednak go ruszyło widać że mu zależy i też chce coś zmienić skoro się zgodził
Nie miał wyjścia. Zagroziłam, że skoro jestem ze wszystkim sama i on nie podejmuje się walki o nasz związek i jego przetrwanie, to ja się wynoszę z sypialni, a potem z mieszkania. Bo sama walczyć już nie mam siły i ochoty.
Chociaż w sumie miał. Przyjąć co wymyśliłam i dać mi się wynieść.

Świńska akcja, ale tak czuję.

Stary 2009-02-13, 11:01   #3989
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze go nie ma? Jak on wstanie jutro do pracy?

Jak on teraz baluje, to co dopiero będzie po narodzinach?
wrócił o 23 cichutko wszedł, udałam, że śpię a on stanął nad łóżkiem i patrzył jak śpię po paru minutach cichutko wziął koc, zamknął mi drzwi od sypialni i poszedł do drugiego pokoju spać. Tak więc się wyspałam

edit: on ma drugą zmianę więc teraz siedzi ze mną

Edytowane przez sweetpinky
Czas edycji: 2009-02-13 o 11:01 Powód: dopisek
Stary 2009-02-13, 11:28   #3990
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Płakać mi się chce - właśnie się dowiedziałam, że mojego brata ciotecznego żona jest w ciąży (jakoś początek dopiero, bo nie wiem dokładnie który miesiąc).
I znowu to ukłucie w środku - dlaczego teraz muszęsię o takich rzeczach dowiadywać - akurat jak sama nie wiem na czym stoję
Grr mój dobry humor prysł jak bańka mydlana

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości