|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
Cytat:
może i dobrze.....Cytat:
Kropka zyczę powodzenia.....cokolwiek to znaczy Cytat:
myślę, że nie jest dobrze żyćw związku ze świadomością, że można kogośsttracić, ale uważam, że masz prawo do dyskusji na temat swoich potrzeb i do ich respektowania a przynajmniej rozważenia przez partnera tychże potrzeb i jeśli mu nie pasują to podjęcia negocjacji i rozmowy, dlaczego, co i jak to rozwiązać... problemów nie należy pod dywan zakopywać, bo zaczynają gnić i śmierdzieć. już lepiej się pokłócić i pogodzić, a najlepiej po prostu porozmawaić...a jak się nie da to trzeba list pisać... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3962 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Mam do Was prośbę, postanowiłam mierzyć temperaturę, mam pytanie gdzie mogę nanosić wykres??? czy istnieją jakieś strony w necie Pomóżcie ![]() z góry dziekuję i pozdrawiam
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
aliisanka ma romantyczny wieczór z mężem, a mimo to tu zagląda?
(wiem, że te truskawki to nie nasze czerwcowe, pełne aromatu, ale lepszy rydz niż nic. W Niemczech jadałam je w czekoladzie z wiórkami miętowymi - pychota)
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3967 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moj nie byl nigdzie odkad jestem w ciazy, mam nadzieje, ze tak juz zostanie, ew. latem mozemy isc razem do kawiarni pod warunkiem, ze bedziemy siedziec na tarasie i nie bede musiala wdychac dymu ![]() Dostalam od TZ parowar i juz kilka dni gotuje tylko na parze .Moze dzieki niemu az tak duzo nie przytyje . A jakie jedzenie z niego pyszne zwylke ziemniaki swietnie smakuja nawet bez sosu |
||
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
W sobotę walentynki, ale w kinie nie grają nic ciekawego. Zostaje tylko kawiarnia z przepysznymi ciastami i tortami. Zastanawiam się jeszcze nad jakimś dobrym obiadkiem czy kolacją
Tylko ani wina, ani szampana nie mogę pić...
|
#3969 |
|
Raczkowanie
|
piszecie o pobolewaniach w podbrzuszu na poczatku ciazy- otoz ja tez tak mam- nie jest to mocny bol ale odczuwam ze cos sie tam dzieje- ale czytalam ze tormalne. nie mam zadnych zachcianek- wrecz nie mam aptetytu- dobrze ze dam rade jesc duzo warzy i owocow. no i mam wieczorami wzdety brzuch- czasem to nawet yglada jak 4 miesiac ciazy
juz nie moge doczekac sie soboty bo jedziemy do austrii
|
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy to dobry pomysł z tym leżeniem. Podczas podróży trzeba mieć zapięte pasy. Tylko kobieta z widocznym brzuchem i zaświadczeniem od lekarza, że nie może jeździć zapięta w pasy może tak jeździć. Inaczej jest kara. A w Austrii surowo każą płacić za mandaty.
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre z dziewczyn korzystają też z angielskiej strony http://www.fertilityfriend.com/ Cały dzień przelewa mi się w brzuchu, rano miałam takie bóle jak na @ ![]() Już bym chciała wiedzieć na czym stoję
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się tu pusto zrobiło. A ja dziś na Allegro zobaczyłam, że fotele bujane można kupić za ok. 200 zł. Hihi! Może z okazji ciąży uda mi się wreszcie zrealizować jedno z marzeń - własny bujany fotel
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
rzeczywiscie pusto
ja się położę spać, nie będę czekać na tego drania jutro dam mu popalić a co
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak on teraz baluje, to co dopiero będzie po narodzinach?
|
|
#3975 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinko, a ileż można się przytulać? :P
co do szampana, kupisz Sobie pikolo..truskawkowy pycha ![]() Moje Serduszko, drzemie już w sypialni, tylko ja jeszcze coś tam oglądam ![]() a jutro mamy cały dzień dla Siebie.. kino..restauracja..oczywi ście rano wspólne śniadanko.. będzie cudownie ...bo mój Mąż jest cudowny )))))))dobranoc Robaczki
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ...ale zawsze to osobno i dom już w sumie stoi. Dostaliśmy od teściów tylko trzeba go wykończyć.
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Jako, że zawitałam tu pierwsza częstuję kawą ![]() Dzis jakoś bardzo opytmistycznie jestem do życia nastawiona, może dlatego, że to piątek ![]() U mnie 31dc @ nadal nie ma ![]() Znowu czekanie
|
#3978 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ps. On nie wie co mu tam siedzi, nazwał to brakiem ochoty i twierdzi, że nie wie dlaczego. Ot i tyle. Cytat:
Jeśli między dwójką ludzi zaczynają panować stosunki koleżeńsko - braterskie, to taki scenariusz jest jak najbardziej prawdopodobny. Nawet mocno prawdopodobny. Cytat:
Miłego dnia dziewczynki. Starać się ładnie i fasolkować grzecznie, proszę.
|
||||
|
|
|
#3979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzień dobry kochane , ja już sobie kawke popijam ,miłego dnia zycze miss.hot trzymam kciuki ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co na to Twój mąż i teść?
|
|
|
|
|
#3981 |
|
Zadomowienie
|
teśc sie nie wtrąca bo raczej mało ma do powiedzenia a moj mąż szanuje moją wolę bo i tak nie zwracałabym sie do niej - mamo - mama jest tylko jedna ale uważa że nie powinnam sie przejmowac bo jego mama jest starej daty i ma swoje zasady a my wcale nie musimy sie do nich dostosowac , moja tesciowa poprostu lubi układac dzieciom życie tak jak ona uzna to za stosowne , mam oparcie w męzu bo razem uważamy ze to jest nasze prywatne życie , a teściowej nic do niego |
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja to w ogóle jest pokręcona, nie życzy sobie ani mamo, ani babciu, ani jakkolwiek inaczej. Mówię do niej po imieniu. Zresztą tak samo jak była synowa i wnuk.
|
|
|
|
|
#3983 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropeczko, Twoja teściowa pewnie należy do Pań wiecznie młodych ;D dlatego pewnie chce żeby każdy mówił do niej per "Ty" .. w końcu bycie teściową a już na pewno babcią..świadczy że najmłodsza nie jest
![]() a jak małż Kochanie? witam laseczki, ja już po ince, i po zdrowym śniadaniu
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Małż mnie zaskoczył, nie podjął dyskusji, ale się ugiął, przystał na moje warunki i dziś idziemy do speca, który będzie go ciągnął za język o co mu biega.
|
|
|
|
|
#3985 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki, na szczeście już piątek
Ja też uwielbiam inkę z duuużą ilością mleka i niestety...cukru. Choć ostatnio używam słodzika i jest ok. Jutro z rana mam zamiar przeprowadzić test. Wprawdzie @ dopiero mam dostać ok. poniedziałku, ale muszę wiedzieć co jest grane. Dziwne jest to, że nie mam żadnych objawów ani na @ ani na ewentualną ciążę, nawet nie czuję bólu cycków (normalnie to przed @ tak mnie bolą, że ich dotknąć nie mogę). Nie wiem, ja już nie potrafię rozszyfrować swojego organizmu tak jak kiedyś
|
|
|
|
#3986 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny...
z tymi tesciami to tak jest... ja do moich mowie mama i tata ale w 3osobie np. czy mama moglaby itp.... a ja sie od 3 dni mecze z grypskiem.... juz nie pamietam kiedy ostatnio bylam taka chora.... ale na szczescie weekend a potem tydzien wolnego...
|
|
#3987 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widać że mu zależy i też chce coś zmienić skoro się zgodził![]() Cytat:
życze Ci tych dwóch kreseczek, ale lepiej nie zapeszać i nie rozmyślać o tym, choc wiem jak to ciężkie bo ja w tym miesiącu tez miałam wszystkie objawy ciąży. Również nie czułam bolu w piersiach tak jak zwykle. Zbyt przykre są rozczarowania, ale życze żebyś ich nie miała ![]() Cytat:
Choć zawsze to słowo ciężko przechodzi przez gardło mimo że w 3 osobie. To grypsko to już chyba każda z nas przechodziła na tym forum, widać że zaraźliwe ![]() życze zdrówka. U nas dzisiaj tylllllle śniegu nasypało, chyba pół metra ![]() Może na walentynki plany zmienimy i się wybierzemy na narty
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2009-02-13 o 10:48 |
|||
|
|
|
#3988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brak bólu piersi (jeśli zawsze był) świadczy o niższym niż zwykle poziomie progesteronu. W 99% przypadków to efekt braku ciałka żółtego, więc i braku owulacji. Ja tak mam ten cykl. Cycki jak po @. Już 30 d.c. i nic. I wiem, że owu nie było. Cytat:
Chociaż w sumie miał. Przyjąć co wymyśliłam i dać mi się wynieść. Świńska akcja, ale tak czuję.
|
||
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cichutko wszedł, udałam, że śpię a on stanął nad łóżkiem i patrzył jak śpię po paru minutach cichutko wziął koc, zamknął mi drzwi od sypialni i poszedł do drugiego pokoju spać. Tak więc się wyspałam ![]() edit: on ma drugą zmianę więc teraz siedzi ze mną
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2009-02-13 o 11:01 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Płakać mi się chce - właśnie się dowiedziałam, że mojego brata ciotecznego żona jest w ciąży (jakoś początek dopiero, bo nie wiem dokładnie który miesiąc).
I znowu to ukłucie w środku - dlaczego teraz muszęsię o takich rzeczach dowiadywać - akurat jak sama nie wiem na czym stoję ![]() Grr mój dobry humor prysł jak bańka mydlana
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

może i dobrze.....

, tzn przez kilka pierwszych dni mocniej, a od kilku dni staram sie wiecej wypoczywac (lezec) i jest lepiej

zwylke ziemniaki swietnie smakuja nawet bez sosu