![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Posiadaczka tego brzuszyska wcześniej już miała szóstkę dzieci... Razem 14
![]() Mi dzisiaj drugi dzień tak słabawo i mnie mdli (ale nie wymiotuję), nie wiem czy tak po prostu się zaczęło czy to przez to, że cały czas mam przed oczami ten kieł z salcesonu, który miałam w buzi... Nie mogę przestać o tym myśleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie i ich fasolki,
Podczytuję Was od początku a teraz chciałabym do Was dołączyć. Dwie grube kreski zobaczyłam na teście ciążowym 2 lutego. U lekarza jeszcze nie byłam - jestem zarejestrowana na najbliższy poniedziałek ( 16.02 ). Wg kalkulatorów internetowych termin porodu mam na 5 października. ![]() A co do wszelkiego rodzaju objawów ciążowych to mam straszne mdłości - tak zazdroszczę osobom które ich nie mają. Ja mam je przez cały dzień ... od wstania rano aż do momentu kiedy się kłade spać wieczorem ... ![]()
#544 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś zapisałam się do szpitala przy ul. Karowej, gdzie prowadziłam pierwszą ciążę i rodziłam synka 4 lata temu, najbliższy termin wizyty 8.04
![]() Też załapałam się na program "Mama, zdrowie i ja" dla osób zameldowanych w Warszawie. Tu kilka słów o nim: http://www.kobieta.gov.pl/?1,9,405,200803 |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki!!!
![]() Robiłam test 7 stycznia i wyszły dwie kreski (jedna słabsza), ale bylam jeszcze u gienka dwa dni temu i potwierdził ciążę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zadomowienie
|
Hejka, ja88!
My tu operujemy głównie tygodniami w oparciu o pierwszy dzień ostatniej miesiączki, a to zwykle daje + 2 tygodnie do wieku ciązy od zapłodnienia. Asiuuuula, jakie wspomnienia z Karowej? |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zadomowienie
|
BEA83 witaj na forum im nas więcej tym lepiej, widzę że masz już potomstwo, super!! Im więcej dzieciaczków na świecie tym lepiej
![]() ![]()
#548 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o wizyty i badania to wszystko super. Nie stoisz w kolejkach, przychodzisz na konkretną godzinę, jak w prywatnym gabinecie, po remoncie, czysto i ładnie. Miałam bardzo sympatyczną ginekolog, teraz już nie przyjmuje, zobaczę w kwietniu jak teraz ta do której sie zapisałam
![]() Natomiast po porodzie już nie tak bajkowo, jesteś zdana sama na siebie, masz się sama zajmować dzieckiem (chociaż pewnie we wszystkich szpitalach tak jest) nie podadzą Ci dzidzi nawet jak jesteś po cesarce, musi cały czas być ktoś z rodziny, inaczej ciężko... Ja miałam cesarkę i strasznie się czułam, nie miałam na na początku pokarmu i musiałam sama latać po mleko i butelkę, chociaż droga przez korytarz (kilkanaście metrów) zajmowała mi 5 min, szłam zgięta w pół sycząc z bólu ale mówiły, że trzeba się ruszać i samemu zajmować się dzieckiem bo w domu też nikt nie będzie pomagał... Na początku stycznia moja siostra tam rodziła i też pomimo, że prawie mdlała jak wstawała z łóżka to nie chciały jej pomóc, zapłacić prywatnie za opiekę (dyżur) nie można (w innych szpitalach chyba można) a same z siebie też nie są pomocne (chyba, że się może trafi na wyjątkowo miłą zmianę). Też się mocno zastanawiałam nad wyborem szpitala ale tam chociaż już wiem na co mam być przygotowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Rozeznanie
|
Orzeszek.1 tak jak widziałaś mam już synka, dlatego jedną ciążę i poród mam już za sobą i wiem czego mogę się spodziewać - w pierwszej ciąży tak samo miałam mdłości i wiem że jak zaczął się II trymestr to całkowicie i bezpowrotnie one minęły ...
![]() ![]() Życzę takiego porodu wszystkim mamusiom ![]() Proszę o dopisanie mnie do listy : bea83, Beata, 26 l - jeżeli podajecie wiek rocznikiem, bo te 26 to skończę dopiero koniec listopada, a jeżeli ma być wiek już ukończony to wtedy 25 l, tp. 5 październik, Natalia / ?
#550 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieje, ze u mnie będzie o tyle dobrze, że moja teściowa jest pielęgniarką w szpitalu i pewnie będzie mi pomagac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
ja88, usg dopochwowe wykonuje się zazwyczaj do 3 m-ca ciąży, także nast. będzie takie samo.
Ja bym na Twoim miejscu nie zgodziła się na to, żeby teściowa była przy usg., nie musisz się jej tłumaczyć dlaczego, wolisz sama i tyle. A jak chcesz żeby Ci towarzyszyła Twoja mama to jak najbardziej, to Ty masz się czuć komfortowo ![]() ![]() Tylko jak się obrazi to po porodzie już może nie byc taka chętna do pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja88 kochana twoj chlopak musi pogadac z mama tak nie moze byc ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Przyczajenie
|
Witam,
mój pęcherzyk ma 2,16 cm i jest to 6 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mój pęcherzyk ma 2,16 cm i jest to 6 tydzień ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny orientujecie się czy można w ciąży brać wapno? Dostałam koszmarnej wysypki na brzuchu od oliwki j&j
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Raczkowanie
|
Niestety nie wiem czy można brac wapno w ciąży, ale napewno ktoras z dziewcząt tutaj wie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży smarowałam się od 4 miesiąca kremem Ziaja mamma mia regularnie rano i wieczorem i ... nie mam po tamtej ciąży ani jednego rozstępu ![]()
![]() |
#560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli wczesniej nie ma potrzeby sie smarowac?? Ziaja mamma mia to jest cala nazwa tego kremu?? Ten krem jest podzielony na raodzaje skory czy cos?? Czy uniwersalny?? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.domzdrowia.pl/domurody/41...rozstepom.html
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast co ma być to będzie, są dziewczyny, które smaruja od początku i mają rozstępy a są i takie, które niczym nie smarują i nie mają potem rozstępów. Ale wiadomo, lepiej dmuchać na zimne i smarować, smarować, smarować... Ja smarowałam przy pierwszej ciąży prawie od początku "Mustela 9 mois" i nie miałam rozstępów. Tzn. nie miałam nowych, po ciąży, bo wcześniej niestety trochę miałam ![]() Teraz sama nie wiem co mam kupić (Mustela kosztuje koło 100 zł, wtedy mi teściowa z apteki próbki w małych tubeczkach przynosiła w ilościach ogromnych, teraz coś muszę znaleźć tańszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam kolejne mamuski ![]() Bylam wczoraj na wizycie i nastapila zmiana terminu-30 wrzesnia-dzien chlopaka ![]() Od rana nie moge jesc tak mnie mdli i odrzuca od jedzenia wiec moje pierwsze jedzonko zaczynam i to na raty ok 13tej.I calkowiecie odrzucilo mnie od slodyczy gdzie przed ciaza uwielbialam slodycze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Raczkowanie
|
Ja jestem w piątym tygodniu, ale jak na razie to nic mnie nie odrzuca
![]() ![]() A czy sama oliwka by starczyla do wcierania w dane części ciala?? Bo moja koleżanka tylko oliwką smarowala ale nie wiem jakie są tego efekty, bo wczesniej sie tym nie interesowalam... a tez mialam kupic wlasnie J&J, to jednak jak juz przyjdzie co do czego to wybiore inną... ![]() justyna-viola jestes w 7 tygoniu, tak?? mialas teraz robione usg skoro wiesz, ze Twoje malenstwo ma 9 mm... tak więc moje pytanie brzmi, czy na monitorku widac tylko kropeczke czy juz cos wiecej?? ja bylam teraz w srode to jedynie kropeczka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
Ja też używałam Ziai i po rozstępach nie ma śladu. Tylko na piersiach mi zostały po karmieniu :/
Słyszałyście o tym porwaniu dziecka z oddziału noworodkowego w Warszawie? Jak usłyszałam, to mnie zmroziło... Dziecko już znaleziono i oddano mamusi. Jakaś kobieta o 3 w nocy weszła na oddział, poprosiła jakąś matkę o oddanie dziacka na badania i wyniosła maluszka z oddziału. Dziwne, że tej matce nie przyszło do głowy, że badania o 3 w nocy to trochę dziwne. Ale z drugiej strony wcale się nie dziwię - jak byłam w szpitalu to przychodziła piguła i nawet nie tłumaczyła na jakie badania zabiera synka, tylko, że zabiera i już. Masakra... |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Rozeznanie
|
Orzeszek.1 byłam dziś w LUX-Med na badaniach i pytałam się Pani w rejestracji o te badanka od lekarza spoza Lux-Medu i jednak można!! i usg też !!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mdłości nie zazdroszczę, dopiero co sama z nich wychodzę, ale dla pocieszenia u mnie pomału zanikają a jeszcze nie zaczynam II trymestru ![]() Cytat:
![]() Ja zawsze mówię od dnia OM czyli w Twoim przypadku 5 tydzień. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja polecam oliwkę Hipp, jest najbardziej naturalna i najlepiej wcierać ją w mokrą skórę jeszcze pod prysznicem. Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.