Rolki:) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2009-01-26, 15:15   #811
kruger 100
Przyczajenie

Dot.: Rolki:)

A takie http://boardstore.pl/product-pol-115...owerslide.html
kruger 100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 16:00   #812
zico
Raczkowanie

Najlepszy wybór ze wszystkich, choć (zawsze znajdę ale, nie ma lekko )

Wysoki balans - spójrz jak wysoko jest but od ziemi, szczególnie gdy spojrzysz na drugie kółko od dziobu jak daleko jest od buta.

Następnie kółka 83a, nie wydaje mi się, że akurat w tym modelu mają taką faktyczną twardość.

Bądź, co bądź najlepszy wybór ze wszystkich podanych, bo wiem, że masz szlaban na 300 i koniec

profesjonaliści we wrotkarstwie (jazda na rolkach):
http://www.wrotkarstwo.pl

zico jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 19:08   #813
wiolka1987
Przyczajenie

Hej Właśnie przestudiowałam caaałyyy wątek Szkoda tylko, że już po zakupieniu rolek... Tzn. dopiero zamówiłam na allegro i czekam aż przyjdą... Troszkę się przeraziłam czytając to wszystko, bo kupiłam dość tanie... http://www.allegro.pl/item546695029_...ium_39_42.html ktoś już je wcześniej tu pokazywał... To będą moje pierwsze rolki, ostatnio jeździłam jak większość z Was jakieś 10 lat temu :P I to z koleżanką na współę, raz ona raz ja bo dostała na komunię rolki, całe plastikowe, koła "półplastik półkauczuk" :P Więc to był niesamowity szpan bo nie hałasowały az tak jak te plastiki od innych dzieci jazda mi szła dobrze, więc zakładam, że i teraz najgorzej nie będzie... Aczkolwiek trochę się zraziłam do tych rolek które zamówiłam... Mam nadzieję, że nie będzie tak źle a też chcę sama na sobie sprawdzić, czy nie jest to słomiany zapał... Jeśli tak, to taką kwote jeszcze będę w stanie przeżyć, a jeśli sie okaże, że to coś co jest dla mnie idealnym sportem to juz będę wiedziała jakie rolki zakupić na przyszły sezon Myślicie, ze jest to dobre rozumowanie w mojej obecnej sytuacji? Z resztą na rolki namówiła mnie koleżanka z pracy... Chce podjąć wielką walkę sama ze soba i zrzucić do wakacji 20 kg, więc jest to jakieś 4 kg miesięcznie czyli 1 kg tygodniowo, zatem sadzę ze dość racjonalnie... A to wszystko przez moją pracę... Siedzę 12h, a na drugi dzień jak mam wolne to leżę, jem, spię... Teraz zmieniłam sposób żywienia, chodzę na basen, to tyle na co narazie mnie stać A jak na mnie to już i tak dużo bo z reguły jestem leniwa i pałam wręcz słomianym zapałem... I teraz ciągle w głowie mam te rolki rolki rolki... Na łyżwach jeździć umiem, więc tak naprawdę już sie nie moge doczekać, az przyjdą rolki, wyjdzie słońce i dawaaaaaaj I fakt, przyznam się że chcę jeździć po to by zostawiać za sobą zbedne kilogramy i wyrzeźbić odpowiednie partie ciała Mam nadzieję, że dobrze rozumuję bo całą nadzieję pokładam właśnie w tym sporcie Biegać nie lubię, ćwiczenia w domu też fuj :P Może wytrwam...? Kurka tylko te rolki... Powiedzcie mi, ze nie bedzie az takiej tragiedii cooo?
wiolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 19:09   #814
wiolka1987
Przyczajenie

Hej Właśnie przestudiowałam caaałyyy wątek Szkoda tylko, że już po zakupieniu rolek... Tzn. dopiero zamówiłam na allegro i czekam aż przyjdą... Troszkę się przeraziłam czytając to wszystko, bo kupiłam dość tanie... http://www.allegro.pl/item546695029_...ium_39_42.html ktoś już je wcześniej tu pokazywał... To będą moje pierwsze rolki, ostatnio jeździłam jak większość z Was jakieś 10 lat temu :P I to z koleżanką na współę, raz ona raz ja bo dostała na komunię rolki, całe plastikowe, koła "półplastik półkauczuk" :P Więc to był niesamowity szpan bo nie hałasowały az tak jak te plastiki od innych dzieci jazda mi szła dobrze, więc zakładam, że i teraz najgorzej nie będzie... Aczkolwiek trochę się zraziłam do tych rolek które zamówiłam... Mam nadzieję, że nie będzie tak źle a też chcę sama na sobie sprawdzić, czy nie jest to słomiany zapał... Jeśli tak, to taką kwote jeszcze będę w stanie przeżyć, a jeśli sie okaże, że to coś co jest dla mnie idealnym sportem to juz będę wiedziała jakie rolki zakupić na przyszły sezon Myślicie, ze jest to dobre rozumowanie w mojej obecnej sytuacji? Z resztą na rolki namówiła mnie koleżanka z pracy... Chce podjąć wielką walkę sama ze soba i zrzucić do wakacji 20 kg, więc jest to jakieś 4 kg miesięcznie czyli 1 kg tygodniowo, zatem sadzę ze dość racjonalnie... A to wszystko przez moją pracę... Siedzę 12h, a na drugi dzień jak mam wolne to leżę, jem, spię... Teraz zmieniłam sposób żywienia, chodzę na basen, to tyle na co narazie mnie stać A jak na mnie to już i tak dużo bo z reguły jestem leniwa i pałam wręcz słomianym zapałem... I teraz ciągle w głowie mam te rolki rolki rolki... Na łyżwach jeździć umiem, więc tak naprawdę już sie nie moge doczekać, az przyjdą rolki, wyjdzie słońce i dawaaaaaaj I fakt, przyznam się że chcę jeździć po to by zostawiać za sobą zbedne kilogramy i wyrzeźbić odpowiednie partie ciała Mam nadzieję, że dobrze rozumuję bo całą nadzieję pokładam właśnie w tym sporcie Biegać nie lubię, ćwiczenia w domu też fuj :P Może wytrwam...? Kurka tylko te rolki... Powiedzcie mi, ze nie bedzie az takiej tragiedii cooo?
Stary 2009-02-06, 07:35   #815
zico
Raczkowanie

Szczerze? Wtopa. I to na całej linii. Rolki są regulowane z niską cholewką. Co prawda nie wiem jakie są Twoje "gabaryty", ale te rolki wg budowy są przeznaczone dla dzieci. Rolki dorosłe mają tą różnicę, że posiadają wyższą cholewkę i przez to trzymają lepiej nogi, mają większe kółka - lepiej się jeździ osobie dorosłej na większej średnicy, ale oczywiście w granicach rozsądku - początkujący maks 84mm, tutaj masz 70mm. Jeśli chodzi o balans - w porządku, stopa będzie nisko. Ale jeśli chodzi o trzymanie stopy - to tutaj bardzo powątpiewam. Problem jest taki, że wybrałaś taki sprzęt, w którym możesz się zrazić do tego sportu właśnie przez zły wybór sprzętu - to jest najgorsze.
Być może wszystko spasuje, zobaczymy, ale budowa tej rolki dla osoby dorosłej to dwie różne rzeczy...

Stary 2009-02-06, 08:18   #816
wiolka1987
Przyczajenie

Zatem nie pozostaje mi nic jak czekać i się przekonać Miejmy nadzieję, że będzie ok Ja się ciężko zrażam do różnych rzeczy :P Kółka wydaje mi się, że chyba są ok... Tzn. kolega mi kiedyś mówił, bym 80 jeszcze nie kupowała, bo mogą być za duże i ilość upadków może mnie zrazić do jazdy... Polecił na początek 70 mm stąd taki wybór... A też sugerowałam się plastikami 10 lat temu gdzie komfort jazdy mnie nie interesował :P Ważne ze jechałam Więc te rolki a tamte to będzie dla mnie niebo i ziemia Ale jeżeli naprawdę okaże się ze będą mega niewygodne itp. to bedę mieć nauczkę na przyszły sezon Z resztą co tu dużo gadać, pożyjemy zobaczymy Wiem ZICO że w Twoich oczach teraz zapewne wypadłam conajmniej fatalnie... Ale obiecuję, że to było przedostatni raz Podzielę się wrażeniami jak dostanę rolki - jakie by one miały nie być to się nimi podzielę
Stary 2009-02-06, 11:05   #817
orisha
Zakorzenienie

zico takie pytanko - czego do łożysk użyć. Jeszcze ich nie 'smarowałam' niczym, a chciałabym zeby się lepiej jezdziło.
W zasadzie - czy co sezon powinno sie tym zająć?

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 14:53   #818
zico
Raczkowanie

Wiolka - spoko - okaże się wszystko jak otrzymasz sprzęt Pamiętaj, że możesz zwrócić w przeciągu 10dni jeśli chcesz - takie jest prawo.
Kolega Tobie nawet dobrze radził, a właściwie kierował - ale nie chodzi o wielkość kółek, tylko o odległość buta do ziemi (stopy do podłoża) - im bliżej - tym łatwiej. Lecz nie zawsze jest to spowodowane mniejszą średnicą kół. Czasami bywa tak, że rolki z kółkami 90mm mają niżej osadzony but niż rolki z kółkami 80mm! W tych wybranych przez Ciebie rolkach wysokość buta od ziemi jest taka sama jak rolki innych firm, które są na 80mm kółkach. Zresztą zmierz sobie odległość (powietrze) pomiędzy górną krawędzią kółek, a powierzchnią buta, będzie pewno z 1cm, a to daje odległość jak w rolkach z 90mm kółkami (promień +1cm do 70mm kółek daje średnicę 90mm).

Orisha - łożyska zdemontować z kółek, zdjąć osłonki, zrobić kąpiel w benzynie, nasmarować. Jeśli rolki jeżdżą ok - nie trzeba. Jeśli łożyska mocno hałasują, tzn. nie mają smaru - wyczyścić i nasmarować.
Krok po kroku jak to zrobić (w zależności czy w łożyskach są rozbieralne osłonki czy nie): http://www.wrotkarstwo.pl/forum/view...34&t=500#p4803

Stary 2009-02-09, 23:27   #819
wiolka1987
Przyczajenie

Zico! Z tymi rolkami to był strzał w 10! Pasują idealnie, śmiga się wyborowo Chyba miałam fuksa hihihi Pozdrawiam
Stary 2009-02-10, 09:52   #820
hauuu
Wtajemniczenie

Ahhhh już nie mogę się doczekac wiosny))) słonko, Błonia i wiatr we włosach

Przy okazji chciałam zapytac eksperta: otóż rolki mam od poprzedniego sezonu, jezdziłam w nich tak co drugi dzień od wiosny do jesieni i zastanawiam się czy nie powinnam ich jakos "zakonserwowac"? W sumie nie skrzypią ani nie mają żadnych niepokojących objawów, ale ekspertam niejestem...
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 14:58   #821
zico
Raczkowanie

Wiolka - szok Wiem, że każdy ma różne wymagania, ale jak kiedyś wymienisz rolki na lepszy sprzęt, to zobaczysz jak olbrzymia jest różnica

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
Ahhhh już nie mogę się doczekac wiosny))) słonko, Błonia i wiatr we włosach

Przy okazji chciałam zapytac eksperta: otóż rolki mam od poprzedniego sezonu, jezdziłam w nich tak co drugi dzień od wiosny do jesieni i zastanawiam się czy nie powinnam ich jakos "zakonserwowac"? W sumie nie skrzypią ani nie mają żadnych niepokojących objawów, ale ekspertam niejestem...

Sprawdź dokręcenie śrub, hamulca (jeśli masz założony) - wszystkie części "ruchome" mogą dostać luzu, szczególnie śrubki. Trzeba sprawdzić czy wszystko w porządku w częściach jezdnych, jeśli tak - to jazda! Bezpieczeństwo przede wszystkim

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-10, 15:11   #822
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zico Pokaż wiadomość

Orisha - łożyska zdemontować z kółek, zdjąć osłonki, zrobić kąpiel w benzynie, nasmarować. Jeśli rolki jeżdżą ok - nie trzeba. Jeśli łożyska mocno hałasują, tzn. nie mają smaru - wyczyścić i nasmarować.
Krok po kroku jak to zrobić (w zależności czy w łożyskach są rozbieralne osłonki czy nie): http://www.wrotkarstwo.pl/forum/view...34&t=500#p4803

Gracias

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 19:59   #823
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Hej Kupiłam w tamtym roku swoje pierwsze roli za 199 zł i żałuje, że nie zainwestowalam w lepsze. Dlaczego? Ponieważ wraz z intensywna jazdą cholewka od buta rozszerzyła się, a jako że jestem posiadaczką dosc szczupłych łydek, nie ma szans odpowiednio "scisnac" sznurówek. Rezultatem jazdy w takich rolkach są potem bolące piszczele ;/

teraz też mam ogranicozny budżet, bo tylko do 300 zł. mam niby 500 zł na chwile obecną, ale jakoś kasa mnie sie zbytnio nie trzyma Czy można w ogole dostac dobre roli za taką cenę? jesli tak, to jaki producent?

z góry dzięki za wszelką pomoc
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 20:13   #824
zico
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
teraz też mam ogranicozny budżet, bo tylko do 300 zł. mam niby 500 zł na chwile obecną, ale jakoś kasa mnie sie zbytnio nie trzyma Czy można w ogole dostac dobre roli za taką cenę? jesli tak, to jaki producent?

z góry dzięki za wszelką pomoc
Rollerblade Spark 2009 - 389pln
Rollerblade St. Tropez 449pln
Rollerblade Spark PRO 2009 499pln - dosyć szybkie

Trochę tego jest Wybrałem najlepsze "wypasy".

Edytowane przez zico
Czas edycji: 2009-02-10 o 20:15
Stary 2009-02-11, 12:25   #825
niebieska5
Przyczajenie

GG do niebieska5

Do Zico

To ja też proszę o podanie od jakich rolek warto zaczynać naukę- przy 180 cm ważę obecnie 85 z nadzieja na schudniecie i jeszcze kolana nie bardzo tak mi zostało po ciąży. Da się coś dobrać? czy raczej nordic walking dla mnie
niebieska5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-11, 14:01   #826
zico
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niebieska5 Pokaż wiadomość
Do Zico

To ja też proszę o podanie od jakich rolek warto zaczynać naukę- przy 180 cm ważę obecnie 85 z nadzieja na schudniecie i jeszcze kolana nie bardzo tak mi zostało po ciąży. Da się coś dobrać? czy raczej nordic walking dla mnie

Jeśli kolana brać pod uwagę - to wybór rolek z miękkimi kołami. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że jazda na rolkach mniej obciąża kolana albo tak samo jak nordic walking. Dlaczego? W jeździe na rolkach nie ma "tup tup", noga pracuje na zupełnie innych zasadach, staw kolanowy jest inaczej obciążany. Jednak patrząc na wagę lepiej żeby rolki miały aluminiową szynę i kółka o twardości maksymalnie 82a.
U mnie full serwis - można wybrać takie rolki, a kółka już wymienię pod "wymagania"

Modele St. Tropez, Spark PRO - te spełniają kryteria, tylko przy modelu Spark PRO trzeba wymienić kółka.

Edytowane przez zico
Czas edycji: 2009-02-11 o 14:03
Stary 2009-02-11, 14:30   #827
marioladabr
Zakorzenienie

A czy model Rollerblade Spark Woman będzie dobry dla ważącej 60 kg i mierzącej 170 cm dziewczyny? No i pytanko, jeśli zamawiam rolki przez net to jak dobrać rozmiar? Taki jak but sportowy? czy większy?
No i jeszcze pytanie o Geo III Woman - wiem, że te pierwsze na pewno bardziej polecasz, ale ja nigdy nie miałm rolek na nogach a latem chcę pojeździć z dzieckiem (małym dzieckiem jeszcze) więc prędkości nie będziemy rozwijać. Ale niestety więcej miejsca do jazdy jest po kostce brukowej a nie po asfalcie. Czy te Geo III zupełnie się nie nadają?
marioladabr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 14:43   #828
zico
Raczkowanie

witaj, normalny Spark starczy w zupełności do jazdy rekreacyjnej, nauki. Jeśli mówimy o modelu na 2009 rok, bo taki był również w 2008, ale ten nowy ma dużo nowych rozwiązań na plus - lepsze trzymanie stopy, nie przesuwający się język, niższy balans...

Geo III Woman też są niezłe, ale tam jest jeden malutki błąd - szyna jest połączana z butem jako jeden odlew - w związku z tym jest tak samo twarda jak skorupa. W nowych modelach inna jest twardość buta, a inna szyny. Szyna powinna być mocna, sztywna, but tylko w określonych miejscach, bo również odpowiada za wygodę jak i trzymanie stopy.

Co do rozmiaru:

1) zmierz wkładkę w Twoich butach do chodzenia, które wg Ciebie są wygodne
2) zmierz stopy po wysiłku uginając nogi w kolanach, obydwie, w mm

Podając te dane fachowiec w sklepie powinien idealnie Tobie spasować długość rolek.

Ogólnie zasada jest taka: pięta ma trzymać, a w palcach lekki luz. Pięta odpowiada za sterowanie i jazdę, a palce za komforcik.

Stary 2009-02-11, 16:26   #829
takajakja93
Raczkowanie

Hej Zico
To może i ja skorzystam i zapytam się jakie parametry rolek byłyby najlepsze dla mnie : 158 wzrostu, a waga 45 kg
Pozdrawiam i z góry wieldzie dzięki

Teraz już z górki

W zamkniętym rozdziele życia...
takajakja93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 16:33   #830
zico
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez takajakja93 Pokaż wiadomość
Hej Zico
To może i ja skorzystam i zapytam się jakie parametry rolek byłyby najlepsze dla mnie : 158 wzrostu, a waga 45 kg
Pozdrawiam i z góry wieldzie dzięki
Nie parametrujcie tutaj, tylko bardziej pytajcie jak chcecie jeździć
Waga jedno, ale typ jazdy jest najważniejszy

Stary 2009-02-11, 16:35   #831
zico
Raczkowanie

tutaj są opisane poszczególne gałęzie wrotkarstwa i proponowane modele:
http://www.wrotkarstwo.pl/forum/viewforum.php?f=58

Stary 2009-02-11, 20:30   #832
niebieska5
Przyczajenie

GG do niebieska5

Do Zico

Dzięki bardzo za informacje, pozdrawiam i do zakupów
niebieska5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 08:02   #833
marioladabr
Zakorzenienie

Do ZICO!

Dzięuję pięknie. Naprawdę Twoje rady i uwagi są bardzo cenne, bo bardzo konkretne.
marioladabr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 21:25   #834
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Dzieki zico chyba zdecyduje się na te pierwsze
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 15:33   #835
bodzio3333
Przyczajenie

Witam mam pytanie dotyczące odpowiedniego doboru rolek. Mam 184cm wzrostu i spokojnie ok 90kg. Kiedys (ok 10 lat temu jezdziłem troche na rolkach) w ostatnie wakacje trochę pojezdziłem rekreacyjnie (ROCES M12) ale chciałbym rolke do jazdy rekreacyjnej (a nie agresywnej), moze troche do nauki (np jazda do tyłu).

Mocno zastanawialem sie nad cell II ale brak wyjmowanego buta mnie odstrasza troche, kolejna opcja (moim zdaniem najlepsza) to Rollerblade Spark 2009 - 389pln.
Troche sie boje kolek 84mm bo jak kupiłem ROCES R300 (90mm) to miałem je tylko raz na nogach - prawie sie zabiłem (miekki but i zaaaaa szybkie) wiec chyba odrzucam opcje Rollerblade Spark PRO 2009 499pln.

I tu prosze bardzo ZICO o fachowa podpowiedz.

Rodzaj jazdy: rekreacyjny, raczej bez zadnych skoków (dodatek przy redukcji zamiast biegania, jazda po deptakach)
Oczywiscie nie chciałbym wydac majatku bo różnie jest z miomi zajawkami wiec odrzucam takie pozycje jak X5 czy twistery. Raczej max do 500zł.

Wielkość stopy ok. 29cm (adidasy nr 45 - ale to kontaktowałbym sie na pw przed zakupem)

Pozdrawiam,
Bodzio33333!
bodzio3333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 15:58   #836
madziarkapl
Raczkowanie

witam. widze ze znacie sie na rolkach. ja planuje zakup na wiosne. macie jakis link ktore sa dobre tylko ze tez problem z kasa u mnie i nie chcialabym za drogich poprostu wystarcza takie zeby pojezdzic troche i zgubic kg i chyba bede kupowac dwie pary bo Tz chce tez ze mna jezdzic. tylko patrze na allegro i teraz sa wszystkie materialowo palstikowe. srednio to wyglada i bardziej wygladowo podobaly mi sie jak kiedys byly cale plastikowe.
co myslicie o takich:
http://allegro.pl/item552809665_rolk...ort_31_34.html
http://allegro.pl/item550980973_rolk...m_r_38_41.html

biust-85->84
talia-70
oponka- 84->80
biodra-97->95
udo-55 ->54

Edytowane przez madziarkapl
Czas edycji: 2009-02-14 o 15:59
madziarkapl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 17:54   #837
zico
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bodzio3333 Pokaż wiadomość
Witam mam pytanie dotyczące odpowiedniego doboru rolek. Mam 184cm wzrostu i spokojnie ok 90kg. Kiedys (ok 10 lat temu jezdziłem troche na rolkach) w ostatnie wakacje trochę pojezdziłem rekreacyjnie (ROCES M12) ale chciałbym rolke do jazdy rekreacyjnej (a nie agresywnej), moze troche do nauki (np jazda do tyłu).

Mocno zastanawialem sie nad cell II ale brak wyjmowanego buta mnie odstrasza troche, kolejna opcja (moim zdaniem najlepsza) to Rollerblade Spark 2009 - 389pln.
Troche sie boje kolek 84mm bo jak kupiłem ROCES R300 (90mm) to miałem je tylko raz na nogach - prawie sie zabiłem (miekki but i zaaaaa szybkie) wiec chyba odrzucam opcje Rollerblade Spark PRO 2009 499pln.

I tu prosze bardzo ZICO o fachowa podpowiedz.

Rodzaj jazdy: rekreacyjny, raczej bez zadnych skoków (dodatek przy redukcji zamiast biegania, jazda po deptakach)
Oczywiscie nie chciałbym wydac majatku bo różnie jest z miomi zajawkami wiec odrzucam takie pozycje jak X5 czy twistery. Raczej max do 500zł.

Wielkość stopy ok. 29cm (adidasy nr 45 - ale to kontaktowałbym sie na pw przed zakupem)

Pozdrawiam,
Bodzio33333!
Roces R300 ma kółka 90mm, ale nad ziemią jesteś bardzo wysoko, stąd Twoje obawy. Rollerblade poszedł do przodu. Mają niskie podwozie takie modele, jak:
Spark 2009, Spark PRO 2009 oraz Crossfire XT. Każda z tych rolek jest nisko osadzona i na każdej dasz radę, no może poza Crossfire XT - chyba, że wymieni się kółka na mniejszą średnicę. Dla Twoich "gabarytów" zdecydowanie najlepszym wyborem będzie Spark PRO 2009 ze względu na twardość kółek i nie wydanie majątku

Stary 2009-02-14, 17:56   #838
zico
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziarkapl Pokaż wiadomość
witam. widze ze znacie sie na rolkach. ja planuje zakup na wiosne. macie jakis link ktore sa dobre tylko ze tez problem z kasa u mnie i nie chcialabym za drogich poprostu wystarcza takie zeby pojezdzic troche i zgubic kg i chyba bede kupowac dwie pary bo Tz chce tez ze mna jezdzic. tylko patrze na allegro i teraz sa wszystkie materialowo palstikowe. srednio to wyglada i bardziej wygladowo podobaly mi sie jak kiedys byly cale plastikowe.
co myslicie o takich:
http://allegro.pl/item552809665_rolk...ort_31_34.html
http://allegro.pl/item550980973_rolk...m_r_38_41.html
Krótko i zwięźle - rolki regulowane (czyli m.in. takie jakie podałaś w linku) są przeznaczone dla dzieci, a nie dla osób dorosłych. Wynika to z konstrukcji i wytrzymałości.

Stary 2009-02-14, 18:43   #839
bodzio3333
Przyczajenie

Dziękuje za tak szybką odpowiedz na mego posta - doceniam to i cenie sobie profesjonalizm

Mimo to kółka 84mm troche mnie odstraszaja (ponadto osoby z którymi jezdziłbym maja kółka max 78mm a nie chciałbym jechac "truchtem" jak oni beda "sprintem" :P raczej wolałbym sie pomeczyc troche )

I tu być może nietypowe pytanie czy jest taka mozliwosc kupienia Rollerblade Spark (2009) juz w zestawie z kółkami Hyper np 84a, czy raczej jest to niemozliwe ZICO?
(wiem ze różnica w szybkosci do PRO jest zauwazalna -wieksze kółka + lepsze łożyska, a nie koniecznie szybkosc jest tu celem. Raczej wydolność, komfort i dobra zabawa)

Pozdrawiam i z góry dziekuję za odpowiedz.
bodzio3333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 18:49   #840
takajakja93
Raczkowanie

Zastanawiam się na kupnem rolek przez internet, bo u mnie w miescie w sklepach jest 5 par na krzyz z czego firmy nic nie mowia albo sa dla dzieci,coż nie ma wyboru.

I z tym wiąże sie moje pytanie.
Jeżeli zmierzyłam moja stopę i mierzy ona 25 cm [sprawdzalam w kilka sposobow i za kazdym razem wyszlo tyle] to jaka długość wkładki powinna być w rolkach, 26 czy 27?

Z góry dziekuję wszystkich za odpowiedź.

Teraz już z górki

W zamkniętym rozdziele życia...
takajakja93 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości