|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
![]() zachowal sie jak moj bo przeciez wiesz ze mamy tego samego tzcika ![]() i teraz jeszcze bedziemy miec tego samego synka ![]() heheheeh
![]() |
#4712 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziekuje dziewczyny
![]() ![]() Cały dzien miałam wyrzuty sumienia, dlatego to ja dzis zaskoczyłam mojego tzcika:P Jak wrocil z pracy czekała go kolacja przy swiecach z winkiem( dla mnie soczek porzeczkowy ![]() ![]() Sashka jak ja bardzo bym chciała mieć synka Kubusia( nie znamy płci ![]() ![]() Małgosia uwazaj na siebie i moze lepiej jedz do tego szpitala na wszelki wypadek? Esti mmm ale mi zrobiłas ochote na słodkości ![]()
#4713 | ||
Zakorzenienie
|
A ja mam do Was kochane pytanie: Czy moze mi sie pojawic jeszcze kresa na brzuchu??? Czy raczej jak do tej pory sie nie pojawila, to juz nie bede miala?
![]() Cytat:
![]() nie przymierzalam, ale na oko wiem ze nie wejde ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4715 |
Raczkowanie
|
![]()
Małgosiu nie chce sie sprzeczać z Aguską ale nie polecam( a nawet odradzam) picie w tym wypadku oliwy z oliwek. Jest to tłuszcz a ty sie poparzyłas, wypijająć oliwe możesz sobie pogorszyć sprawe. To tak jak poparzysz reke i wiele osób poleci ci posmaraowac ja czyms tłustym( nic bardziej mylnego!!) Poparzone miejsce ma o wiele wyzsza temp niz reszta ciała, a tłuszcz jak wiemy nie obnizy jej napewno.
![]() ![]() Aguśka (nie wiem co ta kreska ma na brzuchu oznaczać-podobno to na faceta, zgadzacie sie z tym??;> ) moja kreska pojawiła sie jakies 2-3tygodnie temu ![]() ![]() ![]() ![]()
#4716 |
Zakorzenienie
|
pakusiu no wlasnie nie mam zadnej kreseczki i nic na to nie wskazuje zeby sie ona pojawila
![]() ![]() Fasolka to co oznacza kreska, to sa przesady, choc czasem kryje sie ziarenko prawdy w tych przesadach ![]() co do oliwy przeczytaj sobie to: http://pychotka.pl/przepisy-kulinarn...y-zapalne.html a tu komentarze: http://www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=339
#4717 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję bardzo ciacha pyyyycha
![]() Bercia ale należy się Tobie też wypoczynek...jak miałaś potrzebę pospać to bardzo dobrze i fajnie że masz gdzie synka zostawić ![]() U mnie w lipcu 8 lat odkąd ze sobą jesteśmy ![]() ![]() ![]() michaela śliczne bodziaki i bluzeczki ![]() ![]() ![]() ![]() marika obiecuję się poprawić ![]() ![]() ![]() blondynka faktycznie bardzo tanie ![]() ![]() Aguśka dasz radę ![]() pakusia a może na ebay zamów?? anulka cieszę się że masz pozytywne nastawienie będąc w szpitalu bo niejedna by się załamała że tyle czasu ma tam spędzić...tak trzymaj ![]() manolita też szalejesz z ciastem ![]() Sashka gratuluję synka i fajnie że wszystko ok ![]() malutka no właśnie uwielbiam takie ciasta ale prawie wszystko rozdałam. Na szczęście dzisiejszą napoleonkę zostawiłam dla Nas.... ![]() Małgosia jejku jak ja Ci współczuję ![]() ![]() Aguśka może się pojawić kreska. Mi w pierwszej ciąży pojawiła się pod koniec 8 miesiąca albo nawet w 9 ![]() Fasolka ja z Julką miałam krechę i co? Dziewczynkę mam ![]() a swój wystający pępek uwielbiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zamowie na allegro jak bede zamawiac wozek i lozeczko
![]() |
#4719 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() aj tam na oko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajny ten gin, że nic nie wziął za usg ![]() No nic dziewczynki idę się myć, mąż będzie dopiero po północy, bo popołudniówce w pracy pojechał pograć w piłkę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aguśka, żelazo to z reguły zawsze w ciąży spada więc jesteś w normie ![]() ![]() ![]() ![]() Pakusia, mam nadzieję że jednak znajdziecie coś większego, choć fakt że tamto położenie byłoby idealne... Fasolka, gratuluję zaręczyn ![]() Anulka, no to dzień masz zapełniony ![]() Sashka, cieszę się że z synkiem wszystko dobrze ![]() Małgosia, może jednak pojechałabyś z tym gardłem do szpitala? To musi być okropne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
Hej hej brzuchatki
michaela siczne bodziaki i bluzeczki ![]() Aguśka dasz rade ![]() Anulkasuper ze takie masz podejscie podziwiam podziwiam a co w miedzy czasie robic?? Pisac z nami albo czytac ksiazki ![]() Małgosia wspolczuje,musi strasznie bolec ![]() Aguska mi wlasnie zarysowuje sie delikatna jasna kreseczka ![]() ![]() U nas zima na calego a my jedziemy do kolezanki Maxia brrrr ale coz obiecalo sie dziecku ![]() Ja w sobote kupilam sobie "kapcie" do szpitala i kozaczki na cieplejsze dni wiec sie chwale Sexow nie bylo bo syn nam ostatnio przeszkadzal hih ale nadrobimy nadrobimy Olejek o smaku truskawkowym , nie wyprobowany ale wachany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
Kozaczki
![]() ![]() ![]() ładniutkie. Marzą mi się jakiekolwiek obcasy, ale już jestem za ciężka ![]() ![]() Dziewczyny nie wiem, ale zapytajcie ginów. Bo ja mam przepisany SLOWMAG+B6 i to pomaga na spanie! W sensie dwa dni nie było w aptece i myślałam, że mi w nocy "nogi poodpadają!"! A tak normalnie łykam 3xdziennie i jedyne co mnie przebudza to ciężki brzuś. Ale dzieki temu magnezowi nie mam żadnego drętwienia rąk, nóg, nie łapią mnie skurcze i brzuś też mniej twardnieje! Mi bynajmniej serio "na spanie" pomaga! A W TORBIE TEJ WIELKIEJ MAM TYLKO niezbędne rzeczy: -szlafrok (i to to cholerstwo zajmuje najwięcej miejsca) -2 duże i 1 mały ręcznik -klapki i kapcie - podkłady poporodowe -wkładki laktacyjne -nakładki na sutki - 2 koszule -majtki jednorazowe, staniki, skarpetki -ręczniki papierowe - 1,5 l woda i 2 batoniki ![]() plus kosmetyczka Próbowałam to wsadzić w mniejszą torbę ale wejdzie tylko szlafrok i ręczniki ![]() trochę się wstydzę z taką torbichą iść do tego szpitala ale co mam zrobić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
tak coby się uśmiechnąć
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zadomowienie
|
gabriela
nie przejmuj się każdy ma taką torbę ![]() ![]() a wiecie wszędzie piszą spirytus 70% u mnie w szpitalu trzeba mieć orginalnie zapakowany 100% bo wiadomo z różnych zródeł mogą ludzie przynieść a ten ze sklepu pewny że nie posmarują pępuszka jakimś świnstwem ![]()
#4725 |
Wtajemniczenie
|
pakusia o widzisz to problem masz z głowy z bodziakami. Na allegro duży wybór
![]() gosik jak Ty śpisz z misiem w objęciach to gdzie śpi Twój TŻ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kathi super buciki...ja jeszcze chodzę w butach sprzed ciąży tzn na obcasie cały czas...chociaż jak jest ślisko to w adidaskach ![]() ![]() Gabi ale szlafrok, koszulka i kapcie odejdą Ci z torby bo na izbie przyjęć już w ten zestaw się przebierasz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
u mnie ten plus, że tylko dla siebie rzeczy
dzidzia dostanie wszystko (może poza pampersami) więc to jeszcze jak co do torby dorzucę ESTI mówisz coby to gdzieś przełożyć? hmmmmm Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-02-16 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
EDIT: to nie ten watek hihi
![]() ![]() Wzorki i wzoreczki, teraz nowe pazurki u Swinecki zapraszam do komentowania ![]() Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2009-02-16 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
wczoraj też byłam na basenie
![]() a że tylko z A. to nie miał nam kto fotek zrobić, więc zrobiłam sobie w domku w bikini ![]() oto ja na 33 dni przed terminem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z gardłem dzis lepiej, boli nadal ale mniej i chyba juz nie jest tak spuchnięte. popijam chłodną wodę i rumianek. Jem dziś normalnie ![]() A tą marchewką to nie z łapczywości, bo mi nawet rosół w ciązy nie smakuje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Laseczki dzięki za troskę.... Miałam wczoraj wahania, ale wiem że na ostry dyżur by mnie nie przyjęli bo minęła doba od poparzenia i nie jest to nagły wypadek. Mój tż mnie wczoraj pocieszał "jeszcze ze 2 dni i Ci przejdzie, zobaczysz.., we wtorek już nic nie boędziesz czuła..." Pocieszające ![]() ![]() A mnie ostatnio przeszły smaki na grapefruity, za to codziennie zjadam kisiel z jabłkami, albo jabłka tarte z marchewką.... ![]() ![]() ![]() ![]() A wczoraj zjadłam 3 kokosowe i jedną krówkę ![]() idę myć naczynia.... Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-02-16 o 08:24 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() A ja juz w pracy odiczam swoje ostatnie 5 dni pracy ![]() ![]() ![]() blondynkapoznan - kurcze gdyby był model XV to bym się nawet nie zastanawiała, a te mi się nie podobają ![]() Aguśkaa83 - no widzisz jak sprawnie Ci poszło napisanie pracy, nie musiałamś do nocy przy niej kwitnąć ![]() pakusia86 - a no tak bo was jeszcze termin wyprowadzki ściga, i zaczyna się stresior, ale jakby co to moglibyście przenocować pare nocek u teścia? Bo wiesz lepiej zaczekać na porządną okazję a nie zmuszać się do byle czego prawda? anulka anulka - noooo.... to super, ja też sobie licze ruchy jak sie budzę odluiczam do 10, ale to tak tylko bo mały się rusza fajnie. A walentynki najważniejsze że w towarzystwie Tż i waszych maluszków ![]() sashka20 - no to kolejny raz Gratulujemy!! Drużyna chłopców się umacnia ![]() malutka_24 - ja nadrobiłam swoja gafę wczoraj wieczorkiem, i po kąpieli ja ubrałam a Tż został w szoku hehe. Oczywiście chłopina zaczął się dobierać, jakiś kochany wczoraj był, az dziwne, tak się tulił, całował, ręki z brzuszka nie zdejmował. Małgosia ![]() ![]() Fasolka87 - mi sie wydaje że krecha nie robi sie tylko na chłopców bo ja znam więcej przypadków na dziewczynki, ale myślę że jak reszta przesądów to iten nie ma w sobie zbyt wiele prawdy. esti1984 - no tak, wybaczamy, trzeba od czasu do czasu poświęcić czas Tż, żeby nie mieli pretensji że non stop siedzimy na wizażu. A Julcia ma wyobraźnię ![]() gosikk_s - to co ja mam powiedzieć, ja widziałam swojego synka ponad miesiąc temu. I nic sie nie martw, wszystko będzie dobrze z cukrem również. Kathi75 - no ten olejek musi być mniamniusi ![]() gabriellao0 - co ta się wstydzisz, jak się rozpakujesz, powsadzasz do szafki, szlafrok na łóżku, ręczniki rozwieszone na ramie i już torba będzie pusta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
laseczki a jak myslicie ile dni przed terminem zaczac sie pakowac?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zadomowienie
|
blondynkapoznan - no ja chyba z miesiać przed się spakuje, chociaz ostatnio jak tak sobie myslała to wydaje mi się że jednak urodze po terminie hmmm... to akurat jest wielka niewiadoma.
Małgosia ![]() gabriellao0 - nie no Ty spokojnie na wybigu byś mogła smigać, w takiej formie byc to pewnie marzenie każdej z nas. |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Wtajemniczenie
|
Gabi no pewnie - TŻ-cik czeka z wielką torbą na poczekalni a Ty pomykasz na badania z siateczką
![]() ![]() Gabi jaki masz już wieeeelki brzusio ![]() ![]() ![]() Małgosiu dobrze że już lepiej z gardełkiem ![]() blondynka ja zacznę chyba pakowanie w połowie kwietnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No nie bedę ukrywać że mam słabość do fast foodów.. ![]() Ja mam dzisiaj misję specjalną: Mam bujaczek podobny do tego: http://www.allegro.pl/item548371035_...k_zabawki.html Ale ponieważ bratowa mi go dała po swoich dzieciach, to pałąk nie ma zabawek. Moja misia polega na tym że chcę jakoś zamontować tutaj jakieś zabawki... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hehehehe dobre ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jeszcze chwilka i jade na ta nieszczesna kontrole :/ ale odwiedze dzis kilka sklepow i kupie znowu cosik ![]()
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
dzieki kochane za odp
ja sie spakuje w polowie kwietnia termin mam na koniec maja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie brzucholki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez nie lubie pic takich rzeczy ale gdybym mialo mi to pomoc... Nio siedzialam wczoraj prawie do polnocy i tak nie skonczylam ![]() ![]()
![]() |
#4739 |
Zadomowienie
|
Małgosia
![]() ![]() ![]() Aguśkaa83 - ja mam licencjata dopiero za rok więc luzik, mały podrośnie i nie będzie takich problemów, bo z takim większym to już dziadek nie będzie się bał zaopiekować. I tak długo oczka męczyłas wczoraj ty, ty. A ja zaś się męczę z tym bólem pod prawą łopatką, musi mi później mężuś masażyk zrobić, bo wtedy jest lekka ulga. |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Raczkowanie
|
Cześć Brzucholki, witam Was po łikendzie, mam nadzieję, że milutko Wam minął i panowie stanęli na wysokości zadania
![]() Widzę, że trochę się u Was działo, ale już chyba nie wiem co komu mam napisać Gabi, brzuszek masz już śliczny i taki już duuuży. No i zdardź nam koniecznie tajemnicę bo wygląda, że nie masz ani jednego rozstępu ![]() ![]() Małgosia, dobrze, że już z Tobą lepiej Marika, ale Ci zazdroszczę, że już kończysz pracę, ja chyba jednak będę musiała pracować do końca kwietnia ![]() Pakusia, nic się nie martw, wszystko będzie ok, ja też nie widziałam dzidzi miesiąc i miałam stresa, ale wszystko z maluszkiem w porządku, u Ciebie na pewno też Dziewczyny, a ja wróciłam do wyboru wózka no i mam dylemat, czy lepsze są skrętne przednie kółka czy może nieskrętne ![]()
![]() DZIĘKUJĘ Edytowane przez nicola2002 Czas edycji: 2009-02-16 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.