WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-14, 14:41   #2851
sigila86
Wtajemniczenie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Cytat:
Napisane przez sigila86 Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy z tym loxonem nie jest tak ze trzeba go stosowac juz do konca zycia bo inaczej wszystko wraca? substancja czynna jest tam minoxidil tak jak w innych preparatach tego typu jak np rogaine i przy wszystkich tego typu preparatach efekt utrzymuje sie dopoki je stosujemy
i jeszcze co do loxonu-na ulotce jest napisane ze trzeba stosowac 1ml 2 razy dziennie....1ml to bardzo mało, jak wy sobie z tym radzicie? domyslam sie ze wlasnie dodajac jeszcze cos do tego loxonu ale zawsze pilnujecie zeby nie przekraczac dawki 1ml jednorazowo? u mnie loxon stoi na półce bo po prostu nie wiem jak sie za to zabrać...
dziewczyny czy ktoras z was moze rozwiac moje watpliwosci dot loxonu?
sigila86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 00:03   #2852
Vahina
Raczkowanie

Ja dzis dokupilam cynk..teraz lykam juz 8 tabletek;czyli wspomniany cynk 50mg,3 capsulki wiesiolka,2 pigulki ze skrzypu,multivitamine i biotyne.Pokonczylam juz pierwsze butelki (oprocz cynku oczywiscie) i narazie nie widze roznicy,ale na rezultaty chyba trzeba czekac dluzej.
Aha i dodam jeszcze ze wlosy czasem plukam ocetem i faktycznie sa ladniejsze...

Edytowane przez Vahina
Czas edycji: 2009-02-15 o 00:06
Vahina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 11:14   #2853
Stray Sheep
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
DHT to chyba 5-alfa-dihydrotestosteron, testosteron, który pod wpływem enzymu 5 alfa reduktazy przekształca się właśnie DHT, a ten z kolei powoduje łysienie androgenowe. Tak chyba przedstawia się sytuacja. Wydaje mi się, że bada się po prostu testosteron.
o to mi chodziło. Więc mówisz że tego badania się nie wykonuje? Wystarczy testosteron. Jeśli testosteron jest w normie to DHT też powinno być?
Stray Sheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 12:32   #2854
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdzior82 Pokaż wiadomość
To ja pozwole sobie wkleic przepis na ten koktail i przy okazji mam kilka pytan:
Seven Wonders "Hair Food" Cocktail
The following drink contains Protein, Choline, Inositol, Pantothenic Acid, Biotin, Vitamin E and Zinc: The seven ingredients' nutritionists most often recommend for growing healthy hair.
8 Fl oz Plain Yoghurt -> czyli naturalny jogurt ?
8 Fl oz Orange Juice -> sok pomaranczowy
3 Tablespoons Wheat Germ -> kielki pszenicy
3 Tablespoons Brewers Yeast -> drozdze ? no i wlasnie jakie? takie zwykle do pieczenia? wypadaloby je zalac wrzatkiem, zeby je "zabic"...wiec moze takie rozpuszczone drozdze ?
1 Tablespoon Lecithin Crystals -> nie bardzo wiem o jaka lecytyne chodzi. Macie jakis pomysl ? W proszku?
1 Teaspoon Vitamin C Crystals -> wit C w jakiej postaci ?
1 Raw Egg Yolk -> surowe zotlko...hm..czy to jest zdrowe napewno?
1 Tablespoon Unflavored Gelatine Powder -> zelatyna
Honey to Taste (optional) -> miod dla smaku

Co myslicie o tym drinku, bardzo mnie kusi, jako dodatek do sniadania, porzadna porcja witaminek do wlosow ? Tylko nie bardzo wiem co zrobic z tymi niektorymi skladnikami. Czekam na wasze sugestie.
Dziekuje Vahina za link do artykulu !!!
czy ktos juz próbowal?pozdrawiam

zostało 80 ...70...60 dni intensywnej pracy

belluci2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 17:10   #2855
Maria221
Wtajemniczenie

Wink Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Sigila,

Jeżeli masz łysienie androgenowe to wypadną, eśli nie, to raczej powinny się utrzymać, ale Loxon należy odstawiać powoli tzn. nie z dnia na dzień. Można np. zmniejszać ilość psiknięć lub przerzucić się na 2%.

Strau Sheep

Cytat:
o to mi chodziło. Więc mówisz że tego badania się nie wykonuje? Wystarczy testosteron. Jeśli testosteron jest w normie to DHT też powinno być?
Łysienie androgenowe niekoniecznie polega na nadmiarze testosteronu - możesz go mieć w normie a i tak cierpieć na tę dolegliwość. Problemem jest dziedziczona wrażliwość mieszków włosowych na DHT. Trzeba wtedy stosować blokery DHT takie jak zelona herbata, kwasy omega 3, siemię lniane itp., ale nieraz i to nie pomaga.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 22:04   #2856
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
Sigila,

Jeżeli masz łysienie androgenowe to wypadną, eśli nie, to raczej powinny się utrzymać, ale Loxon należy odstawiać powoli tzn. nie z dnia na dzień. Można np. zmniejszać ilość psiknięć lub przerzucić się na 2%.

Strau Sheep

Łysienie androgenowe niekoniecznie polega na nadmiarze testosteronu - możesz go mieć w normie a i tak cierpieć na tę dolegliwość. Problemem jest dziedziczona wrażliwość mieszków włosowych na DHT. Trzeba wtedy stosować blokery DHT takie jak zelona herbata, kwasy omega 3, siemię lniane itp., ale nieraz i to nie pomaga.
przepraszam ze pytam-moze juz pytałam-nie pamietam-na jakim Tle wypadaja Tobie włoski-znasz przyczyne?
ja nie znam we wtorek ide do 3 lekarzy. juz byłam nie raz i słyszałam diagnozy-
1. ze mam geste wlosy-czułam sie jak wariatka, która nib sobie cos wmówiła
2.moze mam anemie-wyniki wyszły jednak idealne
3.łuszczyca-kótrej drugi i trzeci dermatolog nie wykrył
5. łojotok
6.przejsciowe wypadanie -powinno minac-nie mineło...
itd itp

i pytanie do WAS DZIEWCZYNY!!!
JAK ZDOBYC BEZPLATNE SKIEROWANIE NA BADANIA HORMONALNE
LEKARZE SA NIECHETNI
I OD KOGO
OGÓLNEGO, GINEKOLOGA, DERMATOLOGA

????
JESTEM ZAŁAMANA

Stary 2009-02-15, 22:19   #2857
Vahina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez belluci2 Pokaż wiadomość
przepraszam ze pytam-moze juz pytałam-nie pamietam-na jakim Tle wypadaja Tobie włoski-znasz przyczyne?
5. łojotok
itd itp

LEKARZE SA NIECHETNI
I OD KOGO

????
JESTEM ZAŁAMANA
Skad ja to znam,mi tez wmawiali to samo...nie rozumie jak mozna byc takim slepym i nie widziec wypadajacych wlosow lub bagatelizowac czyjs problem.Ja tez mialam geste wloy do czasu gdy mi prawie wszystkie wypadly...Apropo,pigulka z cynku ma okropny smak bleee

Edytowane przez Vahina
Czas edycji: 2009-02-15 o 22:20
Stary 2009-02-15, 22:35   #2858
strzyga77
Raczkowanie

czasem i mnie się wydaje , że wariuję...niby mam powód wypadanie włosów po operacji ale ile to może jeszcze trwaćboję się iść do fryzjera a chodziłam co miesiąć, boję sie farbować a robiłam to co 3 miesiące do wiosny będę białawszyscy mi mówią to normalne przy długich włosach że wypadają....jasneeeeeeee: baba:zadręcza m siebie tym problemem i rodzinkę , dziewczyny mam już dość
strzyga77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 22:47   #2859
izunia1992
Raczkowanie

Unhappy Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Witam Was
Moja sytuacja wygląda tak:
jako dziecko miałam bardzo liche włosy i przez długi czas takie były. Jednak często ścinałam włosy i w końcu zaczęły gęstnieć. Pamiętam jak 1.5 roku temu miałam bardzo grube włosy. bardzo była z nich zadowolona. może był to efekt ścięcia, ale naprawdę było ich dużo. Nie używałam wtedy prostownicy. Jednak gdy włosy zaczęły odrastać (mialam do długości uszu) zaczęły się też wywijać ( przez pocieniowanie) i zakupiłam prostownice(prostowalam tylko wywinięte końcówki-nigdy całe włosy).
Tego lata miałam włosy prawie wszystkie równej długości ale jak to kobieta zmienna jest nie podobało mi się to strasznie i pocieniowałam.
Używam obecnie często lakieru do utrwalenia wymodelowania po suszeniu włosów.(i to chyba też je osłabia) Zawsze po myciu nakładam piankę żeby były ładniejsze.No i nadal prostuję końcówki (już nigdy nie wycieniuję włosów!!) Jednak ostatnio wydaje mi się, że dużo ich straciłam... Uzywałam maski WAX ale w ogóle nie miałam czasu na to i trochę to zaniedbałam... Dodatkowo codziennie łykam 1-2 tabletek H-pantonenu.
Proszę poradźcie co mam robić. Bardzo zależy mi na gęstych włosach, powinnam takie mieć po tacie, który ma bujną fryzurę...
Chciałabym też żeby były długie ( dolna warstwa sięga do długości zapięcia z tył od stanika, górna zaś tylko prawie do ramion...)
Może gdybym obcięła włosy albo podcięła końcówki było by lepiej? Już nie wiem co robić
przez te włosy mam codziennie doła, widzę co się z nimi stało.... Chyba wezmę nożyczki i desperacko obetnę się na "chłopaka"... help!
I'd be lost without you
I'm not ashamed
To admit that you make me whole
I can't explain
How it feels to not worry no more
About being alone
izunia1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 22:52   #2860
izunia1992
Raczkowanie

Cytat:
5. łojotok
itd itp

LEKARZE SA NIECHETNI
I OD KOGO

????
JESTEM ZAŁAMANA

I ja też się do tego dołączam. U jakiego lekarza można załatwić takie badania....
byłam kiedyś u dermatolog , powiedziała ze mam przecież gęste i tak samo się czułam... Czy oni nie widzą problemu? Teraz już mi wszystkie wypadną i wtedy jedynym wyjściem będzie przeszczep albo worek na głowę... przepraszam Was dziewczyny za to zrzędzenie ale z nikim innym nie mogę o tym pogadać, bo zawsze zostaję zgaszona;(
I'd be lost without you
I'm not ashamed
I can't explain
About being alone
Stary 2009-02-15, 22:54   #2861
Dziamma
Raczkowanie

Hmm... może zaczęły wypadac przez złe żywienie? Czasem zmiana nawyków żywieniowych drastycznie odbija się na kondycji włosów... Albo stosuj Belisse- mi bardzo pomogła gdy zaczęły wypadac włosy. Poza tym dosc często jest tak ze w okresie jesienno-zimowym niestety nasze włosy wypadają..
Dziamma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 23:01   #2862
Vahina
Raczkowanie

DSC_0172-1.jpg

O to 1/3 moich wlosow.Mialam ich 3 razy tyle...teraz zostalo miniumum.

Edytowane przez Vahina
Czas edycji: 2009-02-15 o 23:05
Stary 2009-02-15, 23:04   #2863
izunia1992
Raczkowanie

A co to takiego to Belisse? i ile kosztuje?
NO może i to kwestia jedzenia, ale wydaje mi się, że się zdrowo odżywiam. Tyle że prawie w ogóle nie jem słodkiego i jasnego pieczywa, za to jem jogurty, musli, ciemne pieczywo oraz wasa, owoce i warzywa. Ostatnio tylko schudłam ok 2 kg bo się ograniczam z jedzeniem... chcę byc nie tyle co chudsza ale zgrabniejsza, mieć ładniejsze nogi. i może waga 43 kg przy 164 cm wzrostu to nie az tak duzo ale ja się źle czuję...
I'd be lost without you
I'm not ashamed
I can't explain
About being alone
Stary 2009-02-15, 23:06   #2864
Dziamma
Raczkowanie

Belissa to preparat wpływający na włosy, paznokcie i cere- cos podobnego do Capivitu. Dziewczyno!!- 43 kg?!! Byc moze to jest przyczyna wypadania włosów- przy takim wzroście masz niedowagę... A dla pewności zrób sobie badanie krwi i sprawdz czy przypadkiem nie masz anemii... Oczywiście nie życzę tego
Dziamma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 23:14   #2865
izunia1992
Raczkowanie

miałam niedawno robione te badania i wszystko w porządku
heh 43 kg... no niedawno było 45 ale staram się utrzymać poniżej 45.
ale to nie jest mało ok. 2 lata temu schudłam z 48 kg na 39 wtedy do zaczynały się komentarze "ty masz anoreksje itp" a ja tylko kolacji nie jadłam i przez wakacje tak wyszło...wtedy jednak byłam blisko anemii...
Teraz zapewniam że wszystko jest ok jeśli chodzi o te wynikiDzianna przejdę się do apteki i porównam sobie tą Belissę z moimi tabletkami
I'd be lost without you
I'm not ashamed
I can't explain
About being alone

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-15, 23:14   #2866
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vahina Pokaż wiadomość
Załącznik 2039633

O to 1/3 moich wlosow.Mialam ich 3 razy tyle...teraz zostalo miniumum.

nie jest źle mowię Ci, ja po wypadnięciu włosów miałam ich o 75% mniej niż TY masz w tej chwili. i wcale nie rzuca się w oczy to że masz przeżadzone włosy

moje teraz mi odrosły, poł roku walki za mną i mam już przy czubku gęste (jakieś 5-6cm mają te nowe włoski) ale i te stare zrobiły się grubsze więc jest dobrze

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 23:15   #2867
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Ogólny nie może dać skierowania na inne hormony poza TSH, najprędzej dostaniesz od ginekologa. Dermatolodzy niechętnie dają.
Moja dermatolog też nie stwierdziła przyczyny wypadania... Hehe sama sobie diagnozę mogę postawić na podstawie innych badań i chorób i Wasze wypowiedzi.

Edytowane przez trinee
Czas edycji: 2009-02-15 o 23:17
trinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 23:20   #2868
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izunia1992 Pokaż wiadomość
Witam Was
jako dziecko miałam bardzo liche włosy i przez długi czas takie były. Jednak często ścinałam włosy i w końcu zaczęły gęstnieć. Pamiętam jak 1.5 roku temu miałam bardzo grube włosy. bardzo była z nich zadowolona. może był to efekt ścięcia, ale naprawdę było ich dużo. Nie używałam wtedy prostownicy. Jednak gdy włosy zaczęły odrastać (mialam do długości uszu) zaczęły się też wywijać ( przez pocieniowanie) i zakupiłam prostownice(prostowalam tylko wywinięte końcówki-nigdy całe włosy).
Tego lata miałam włosy prawie wszystkie równej długości ale jak to kobieta zmienna jest nie podobało mi się to strasznie i pocieniowałam.
Używam obecnie często lakieru do utrwalenia wymodelowania po suszeniu włosów.(i to chyba też je osłabia) Zawsze po myciu nakładam piankę żeby były ładniejsze.No i nadal prostuję końcówki (już nigdy nie wycieniuję włosów!!) Jednak ostatnio wydaje mi się, że dużo ich straciłam... Uzywałam maski WAX ale w ogóle nie miałam czasu na to i trochę to zaniedbałam... Dodatkowo codziennie łykam 1-2 tabletek H-pantonenu.
Proszę poradźcie co mam robić. Bardzo zależy mi na gęstych włosach, powinnam takie mieć po tacie, który ma bujną fryzurę...
Chciałabym też żeby były długie ( dolna warstwa sięga do długości zapięcia z tył od stanika, górna zaś tylko prawie do ramion...)
Może gdybym obcięła włosy albo podcięła końcówki było by lepiej? Już nie wiem co robić
przez te włosy mam codziennie doła, widzę co się z nimi stało.... Chyba wezmę nożyczki i desperacko obetnę się na "chłopaka"... help!

możesz obciąć tak pare cm. Ja zaszalałam obciełam 10-20 cm (specyfika fryzury;p) i jest optycznie więcej włosów, dużo dało

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 23:24   #2869
izunia1992
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
możesz obciąć tak pare cm. Ja zaszalałam obciełam 10-20 cm (specyfika fryzury;p) i jest optycznie więcej włosów, dużo dało

Ty pewnie masz długie i śliczne włoski jakbym ja tyle obcięła to wiele by nie zostało...

największy problem jest z tym, że tych włosów "najdłuższych, czyli nie pocieniowanych) jest niedużo i pewnie niewiele to mi da... a jak obetnę więcej, żeby chociaż mniej więcej wyrównać je na całej długości, żeby wszystkie były równe, t znowu będę dłuuuugo czekać na to, aby urosły
I'd be lost without you
I'm not ashamed
I can't explain
About being alone
Stary 2009-02-15, 23:28   #2870
Vahina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
nie jest źle mowię Ci, ja po wypadnięciu włosów miałam ich o 75% mniej niż TY masz w tej chwili. i wcale nie rzuca się w oczy to że masz przeżadzone włosy

moje teraz mi odrosły, poł roku walki za mną i mam już przy czubku gęste (jakieś 5-6cm mają te nowe włoski) ale i te stare zrobiły się grubsze więc jest dobrze

a jak ci sie wzomocnily?Apropo moje wlosy sa cienkie z natury ale mialam ich zawsze sporo....Teraz dopiero przypadkiem dostrzeglam ze wlosy sie lekko swieca,hmm to moze dzieki tym 8 pigulkom ktore lykam

Cytat:
miałam niedawno robione te badania i wszystko w porządku
heh 43 kg... no niedawno było 45 ale staram się utrzymać poniżej 45.
ale to nie jest mało ok. 2 lata temu schudłam z 48 kg na 39 wtedy do zaczynały się komentarze "ty masz anoreksje itp" a ja tylko kolacji nie jadłam i przez wakacje tak wyszło...wtedy jednak byłam blisko anemii...
Teraz zapewniam że wszystko jest ok jeśli chodzi o te wynikiDzianna przejdę się do apteki i porównam sobie tą Belissę z moimi tabletkami

Wiesz to zalezy ile masz wzrostu...bo jesli masz naprzyklad 165 to 45 to juz niedowaga ale jak masz powiedzmy 155 to akurat...

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2009-02-16 o 09:51 Powód: Post pod postem, proszę korzystać z opcji edycji i multicytowania.
Stary 2009-02-15, 23:40   #2871
izunia1992
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz to zalezy ile masz wzrostu...bo jesli masz naprzyklad 165 to 45 to juz niedowaga ale jak masz powiedzmy 155 to akurat...
no ostatnio jak się mierzyłam miałam ok 164... i nadal naiwna myślę, że urosnę
I'd be lost without you
I'm not ashamed
I can't explain
About being alone
Stary 2009-02-15, 23:42   #2872
Vahina
Raczkowanie

Cytat:
Witam Was
Lekkie sprostowanie,widnieje roznica miedzy wlosami gestymi a grubymi,mozna miec wlosy geste i cienkie lub grube a rzadkie,ja naprzyklad zawsze mialam geste wlosy ale nigdy nie byly grube i nie beda bo odziewdziczylam je po mamie ktora ma duzo wlosow ale sa cienkie

Cytat:
To niestety masz niedowage,ja jak sie odchudzalam to stracilam stopniowo prawie wszystkie wlosy,a gdy jadlam urozmaicone posilki to sporo osob mnie sie pytalo co robie ze mam takie geste wlosy,wiec z doswiadczenia wiem ze racjonalne odzywianie niewatpliwie wplywa kondycje wlosow.

Czas edycji: 2009-02-16 o 09:50 Powód: Post pod postem, proszę korzystać z opcji edycji i multicytowania.
Stary 2009-02-15, 23:49   #2873
izunia1992
Raczkowanie

Hmmm Vahina ja mam włosy raczej ani strasznie grube ani cienkie, bo grube i rzadkie ma moja mama dosłownie jak grube żyłki, moje są inne. nie są takie idealnie proste i "żyłkowate"

co do wagi to nie wiem co lepsze. Przytyć i się gorzej czuć z powodu figury, czy nie przytyć i źle się czuć z powodu lichych włosów...

chyba już zawsze bedę jednym wielkim kompleksem....

To dobranoc bo chyba brak snu i stres też wpływają na kondycję włosów. . . a ostatnio sen 5h na dobę to jednak mało... ale na szczęście mam ferie więc tylko korzystać
I'd be lost without you
I'm not ashamed
I can't explain
About being alone

Czas edycji: 2009-02-16 o 09:52 Powód: Post pod postem, proszę korzystać z opcji edycji i multicytowania
Stary 2009-02-16, 09:19   #2874
sigila86
Wtajemniczenie

Cytat:
A co to takiego to Belisse? i ile kosztuje?
NO może i to kwestia jedzenia, ale wydaje mi się, że się zdrowo odżywiam. Tyle że prawie w ogóle nie jem słodkiego i jasnego pieczywa, za to jem jogurty, musli, ciemne pieczywo oraz wasa, owoce i warzywa. Ostatnio tylko schudłam ok 2 kg bo się ograniczam z jedzeniem... chcę byc nie tyle co chudsza ale zgrabniejsza, mieć ładniejsze nogi. i może waga 43 kg przy 164 cm wzrostu to nie az tak duzo ale ja się źle czuję...
izunia ja niestety równiez zgadzam sie z tym ze wazysz za mało i to zdecydowanie! bardzo prawdopodobne ze to wlasnie przyczyna twojego problemu. Ja jestem wyższa od ciebie jedynie 2 cm a waze 50 kg a i tak nosze rozmiar xs...wiem ze kazda z nas ma inna budowe ale radze przytyc chocby do tych 45
sigila86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 09:26   #2875
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

Cytat:
Napisane przez Dziamma Pokaż wiadomość
Belissa to preparat wpływający na włosy, paznokcie i cere- cos podobnego do Capivitu. Dziewczyno!!- 43 kg?!! Byc moze to jest przyczyna wypadania włosów- przy takim wzroście masz niedowagę... A dla pewności zrób sobie badanie krwi i sprawdz czy przypadkiem nie masz anemii... Oczywiście nie życzę tego
niekoniecznie, zależy też ile ma lat

I love M*A*D minerals
WinlyEm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 09:52   #2876
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Vahina, proszę nie pisać posta pod postem, trzeba korzystać z opcji edycji i multicytowania.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 09:59   #2877
Stray Sheep
Przyczajenie

Cytat:
5. łojotok
itd itp

LEKARZE SA NIECHETNI
I OD KOGO

????
JESTEM ZAŁAMANA
witam. Ja też nie znam przyczyny wypadania włosów. Byłam chyba już u wszystkich możliwych lekarzy. z wypadaniem wlosów walcze od prawie dwóch lat z pół roczna przerwą, kiedy przestały wypadać i odrosły. W czerwcu 2008 roku znowu zaczęły wypadać i trwa to do dzisiaj. Zrobiłam mnóstwo badań, tylko prywatnie, stracilam chyba na same badania już około 1500 zł!!! nie licząc prywatnych wizyt u lekarzy i wszystkch możliwych specyfików witamin i innych. Lekarze rodzinni nie chca wypisac nawet głupiego skierowania na morfologię. Od kiedy pokłóciłam sie z takim jednym lekarzem o to, chodze już tylko prywatnie na badania. On stwierdził że mam dosyć włosów i że inni mają jeszcze mniej - BEZ KOMENTZRZA. Przy okazji szukania przyczyny wypadania włosów znalazłam u siebie inna chorobę, jestem już po operacji, mam nadzieję ze będzie ok, ale włosy nadal lecą. Zrobiłam chyba wszystkie możliwe badania hormonalne wszystko w normie, oprócz jakichś badań 17-ks, lekarz przepisał mi na to spironol, mam też słabe żelazo i ferrytyne. Łykam żelazo jego poziom się podnosi ale włosy lecą. Nie mam już pomysłów. Niektórzy ludzie patrzą na mnie jak na idiotkę, ciągle biegam po lekarzach i robię badania. Dzisiaj jadę na rozmowe w sprawie peruki, dłużej tego nie wytrzymam...pozdrawiam i zycze zdrowia
Stray Sheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 10:49   #2878
Asia911217
Raczkowanie

chociaż jestem jeszcze młoda to mogłabym się po części do wątku podpiąć, bo włosy zaczęły mi wypadania od częstego prostowania włosów.. niestety na końcach są suche ale tak bardzo zależy mi na tym żeby je zapuścić, że robię loki (warkoczem lub papilotami chociaż ten sposób o wiele rzadziej). wypadają ale chyba mniej niż wam, mogę ocenić na 60-80 dziennie.. przy czesaniu głównie i jak zaczynam się niby bawić;/ wtedy najbardziej. odstawiłam prostownicę, już od 5 miesięcy nie prostuję. używam jedwabiu do włosów i odzywki w sprayu Gliss Kur.
Asia911217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 11:18   #2879
mOna01
Zakorzenienie

Mi na wypadanie włosów pomogło:
- odstawienie szamponu z SLS
- Seboradin Niger Lotion
- Merz Spezial Haar Activ (efekty były u mnie kiedyś, gdy go używałam, a od miesiąca bierze go moja Mama której włosy leciały strasznie, i on zahamował wypadanie i wywołał prawdziwy "baby boom" nowych włosów - więc polecam )

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 12:42   #2880
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asia911217 Pokaż wiadomość
chociaż jestem jeszcze młoda to mogłabym się po części do wątku podpiąć, bo włosy zaczęły mi wypadania od częstego prostowania włosów.. niestety na końcach są suche ale tak bardzo zależy mi na tym żeby je zapuścić, że robię loki (warkoczem lub papilotami chociaż ten sposób o wiele rzadziej). wypadają ale chyba mniej niż wam, mogę ocenić na 60-80 dziennie.. przy czesaniu głównie i jak zaczynam się niby bawić;/ wtedy najbardziej. odstawiłam prostownicę, już od 5 miesięcy nie prostuję. używam jedwabiu do włosów i odzywki w sprayu Gliss Kur.
te preparaty nie zahamuja Tobie wypadania włosów

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości