|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
zasnęłam koło 4 ;/ i zaraz też mykam do pracy...
|
|
|
|
|
#4382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
NASZ ŚLUB: ![]() WIEK NASZEGO SYNKA:
|
|
|
|
|
|
#4383 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
.Ja dzisiaj mam pierwsza przymiarke sukni. Zobaczymy co to bedzie. I butki tez juz mam. Bardziej klasyczne niz takie jak chcialam ale wazne zeby wygodne byly bo i tak ich za bardzo spod sukni nie widac. Nam jeszcze zostalo 5 nauk, 2 spotkania, 2 x spowiedz, dzien skupienia... no i zebranie sie do usc po dokumenty........ jeszcze uslyszalam wczoraj ze pierwsza spowiedz ma byc 3 miesiace przed slubem.. a ja juz tych trzech miesiecy nie mam..wczoraj pierwszy raz bylismy na naukach u mnie w kosciele i jedna "lekcja" trwała prawie 2 godz. ![]() i zakochalam sie w sukience co jest w salonie Wea dluga zielona z falbankami mmmmmmmmmmmmm ale jej cena to 1000zł ![]() :conf used: ![]() ![]()
|
||
|
|
|
|
#4384 |
|
Rozeznanie
|
Itenko ja te zdjęcia robiłam jak sama szukałam sali i tam byliśmy a to było w październiku 2008....
Więc myślę że zdjęcia w miarę aktualne. Mam jeszcze coś z maja,bo wtedy moja koleżanka tam miała wesele...i wtedy serce za Młodymi było złoto-błekitne (kiczowate)... Mam jeszcze kilka zdjęć-między innymi łazienek więc jak będą chętni to wrzucę...
|
|
#4385 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie nowe przyszłe panny młode
![]() Cytat:
![]() teraz są spore promocje i obniżki więc warto przejechać i pooglądać. Ja mam w planach zmusić TZ do takiej wycieczki bo chce żeby miała jchociaż jeden porządny gajerek (straszny przeciwnik) nawet jakby miał wydać 1000. Facetom przynajmiej taki ciuch się jeszcze przyda a nie tak jak z nami sukienka na jeden raz to mnie strasznie irytuje![]() Cytat:
Kiedyś mi się marzyło zmieniać zamieszkanie co rok w innym mieście, ale to juz chyba wogóle nie jest dobry pomysł. Cytat:
musisz powoli przyzwyczajać się so obcasów i przecież nie musza to być szpilki. Możesz chodzić na początku tylko po domu a potem zwiększać sobie dawkę. Przyzwyczaisz się gwarantuję ci . Cytat:
Czasem się nawet zastanawiam czy ta sala którą mamy nie będzie za duża, tzn czy nie będzie za dużo wolnej przestrzeni. Chciałabym się mylić i pozytywnie rozczarować- miec problem jak gości pomieścić niż zastanawiac się co robic z wolnymi miejscami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2 dziewczynom przed nami powiedziała że już mogą sobie iść do konkurencji bo napewno komuś dadzą zarobic Bardzo ta pani jest specyficzna. byłam wtedy akurat z mama, i jakoś od słowa do słowa nawiązalą sie rozmowa. na laptopie pokazałam sukienke która mi sie podoba a panie nie dość że powiedziała że jestem wybredna to zaznaczyła że jak siepodejmą szycia to ta sunikeinka nie bedzie taka jak na zdjeciu. nie wiem jak bardziej mozna do siebie zniechecic klientki. jak sie zapytalam dlaczego uwaza ze jestem wybredna to mi poeidziala ze dlatego ze wiem czego chce i co mi sie podoba :confused : i ciagle sie pyatla czy juz wybralam sukienke i czy jestem na nia zdecydowanaCytat:
|
||||||||
|
|
|
|
#4386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jestem pod ogromnym i pozytywnym wrażeniem zmian Ja ostatnio tez tam bylam w maju. Widać parę miesięcy i taka zmiana ![]() bo jak się patrze na wczorajsze zawieszki na wódkę to coś mnie trafia
|
|
|
|
|
|
#4387 |
|
Rozeznanie
|
Mam dla Was dwie informacje :
ŚWINIODZIK Pan Włodzimierz Czerniec 081 517 72 02 lub 607 371 556 przywozi i obsługuje krojenie, sprawdzony kontakt na ok100osób 800-1000zł wiadomo- zależy od wagi biednego zwierzątka CIASTA DOMOWE TADEK dostępne np. w wielu sklepach w LBN (delikatesy miodowe na narutowicza/muzycznej czy sklep na 1 maja (koło dworca pkp taki z wędlinami i spożywczy) tel. 502 400 102 14zł kg ciasta 25zł kg tortu dowożą w piątki do sali, zamówienie min 2 tyg. przed weselem wpłata zaliczki na konto. w blaszce w zależności od ciasta jest 2,5/3/3,5 kg bardzo lubię od nich pijaną wiśnię ![]() może się komuś przyda, tort na bank jeden z najtańszych z możliwych.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytka... szukałam szukałam i znaleźć nie mogłam....u nas w sali zaśpiewali sobie 1500zł za 100osób i 2000zł za 150osób, więc mieliśmy się nie decydować....ale ten namiar...DZIĘKI WIELKIE
|
|
|
#4389 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a od czego się ma koleżanki na wizażutylko zadzwoń i jakoś to tak rozegraj wiesz... dyplomatycznie bo możliwe że Korona bierze od niego świniodziki i po prostu sobie dolicza marżę, nie wiem, tak może być ![]() zarabiać każdy chce ... nawet na wykonaniu jednego telefonu i zadzwonieniu a i tak ten pan przyjedzie i obsługuje potem tego świniaka.
|
|
|
#4390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() <olaboga> jak sie sie w lokalach pytalam to mi mowili ze swinka 400zl co prawda jedna, ale to sie daje przeciez po kawalku wiec raczej wystarczy na 100os przynajmniej tak robily panny mlode na weselach co ja bylam.... |
|
|
|
|
|
#4391 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie w lokalu niestety wszystko jest bardzo drogie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec pewnie dlatego!!A Joasiu ile wy placicie za osobe i co macie w cenie? Jesli mozna wiedziec... ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#4393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za 190zł mamy 5 dań gorących i klikanascie przystawek z ciastem (5 róznych ciast ale pewnie będę musiała dokupić jeszcze ze 3-4 rodzaje plus żeby starczyło na gościńce), owocami tylko bez alkoholu. Znam lepsze lokale ( Dwór Anna czy zajazd Gościnny lub Kmicic) za mniejszą cenę tylko że w pierwszym terminów nie było a w drugim i trzecim tż nie chciał... także tak oto zostało nam tam gdzie mamy i musze jakoś tak zorganizować aby było ok
|
|
|
#4394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
MI sie bardzo podoba Hotel Korona BARDZO haha tylko moj TŻ za to narzeka ze za drogo itp..:PDwor Anna tez prawda super jest- i jedzenie ma takie, ze lepszego na zadnym innym weselu nie jadlam, ale ma ten minus ze do lazienki trzeba isc na pietro no i ze jest kilka przyjec na raz...tak samo jak i w Kmicicu- 2 sale obok siebie i wesela 2 naraz, wiec sie ciesz ze masz taki super lokal ![]() ja jakbym mogla poszalec to tez bym sie na taki zdecydowala
|
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Rozeznanie
|
Rozpisałyście się od wczoraj dziewczyny, dopiero co skończyłam czytać posty, które pojawiły się od mojej wczorajszej wizyty na Wizażu
Wczoraj miałam kolejne podejście do sukien slubnych, byłam w dwóch warszawskich salonach na Jana Pawła II "TYLKO ONA". W jednym i drugim spodobały mi się po dwie sukienki - niestety nie mogę ich odnaleźć w internecie. Na ich stronie internetowej jest mniej sukienek niż w salonie. Myslałam, że wczorajsze przymierzanie pomoże mi podjąć ostateczny wybór, ale nie udało się, teraz mam mętlik w głowie i czekaja mnie kolejne przymiarki. To już połowa lutego czyli najwyższy czas na podjęcie decyzji a ja nadal się zastanawiam
|
|
|
|
|
#4396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale myślę że w każdym znalazłabym mnóstwo minusów, taka jestem i do tego pesymistka więc się zamartwiam wiecznie zamiast cieszyć
|
|
|
#4397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#4398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w Koronie też są niestety dwa wesela na raz - uruchomili drugą salę z wejściem od tyłu |
|
|
|
|
|
#4399 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, bardzo dlugo zbieralam sie do napisania, bo nigdy nie mialam czasu albo sily juz (planowanie organizowanie zalatwianie wesela) ale dzis znalazlam chwile ;d (problem u nas taki ze jestesmy w uk i musimy teraz wszystko zalatwic, bo pozniej lipiec bedzie za pozno jak wezmiemy kolejny urlop i mamy urwanie glowy)
bardzo mi duzo pomoglo czytanie waszych wiadomosci my mamy slub 26 wrzesnia w katedrze, pozniej przyjecie weselne w focusie. sukienka zalatwiona, fotograf (dzisiaj dopiero pan Zomer - widzialam jego swietne zdjecia i wszyscy mi go polecali. mial jeden jedyny dzien wolny w roku i naasz termin hehe), makijaz moja kolezanka Ola Szymanek (polecam, bardzo ladny probny makijaz) i teraz czuje ze sie zestresowalam hehe. mam pytanie czy zamawialyscie juz sobie bukieciki slubne i czy wiecie gdzie maja wiekszy ladny wybor? dziekiiiiiiii
|
|
#4400 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Diya ja też od kilku dni nie mogę spać -kładę się i leżę 2-3godz, przekręcam się z boku na bok, a potem wstaję zmęczona
![]() Cytat:
Bo ja zawsze myślałam że jak będzie ten dzień skupienia to wtedy, a druga spowiedź w tygodniu przed ślubem Cytat:
) porcja 200g płacę 13zł/os czyli de facto przy 100-120 osobach wychodzi 1500zł.Drogie pewnie, ale przynajmniej wiem że pyszne - znajomi prosili nawet żeby zwiększyć tą porcję, poza tym u mnie w sali jest tak, że nie mogę innego jedzenia z zewnątrz zamawiać. Chciałam stół wiejski z innej firmy, bo bratowa była na weselu w Dysie i był podobno niesamowity, ale kierowniczka sali powiedziała, że tylko u nich mogę zamawiać. Biznes to biznes. Ja się zastanawiam czy to moje wybrane menu już zostawić czy modyfikować jeszcze(ciągle mi się wydaje, że może czegoś będzie za mało, chociaż wiem, że i tak po weselu każdy mówi, że jedzenia zostało bardzo dużo).
Nie palę http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2009-02-17 o 12:39 |
||
|
|
|
|
#4401 | ||
|
Raczkowanie
|
Hey strasznie dawno mnie tu nie było,
tzn jestem, jestem tylko czytam Was w wolnych chwilach Tak dużo piszecie, że ciężko nadążyć, ale czerpie z wątku niezbędne informacje.Cytat:
![]() Cytat:
Od początku zdecydowana byłam na suknię bez ramiączek. Uważam, że dobrze w nich wyglądam, świetnie się czuję i sprawdzały sie już na imprezach (mają się na czym trzymać No cóz oczywiście kupiłam co chciałam ..w innym salonie ![]() Co do przygotowań, to u mnie idą jakoś po malutku. Cały czas mi się wydaję, że jak w marcu zaczniemy to będzie akurat ![]() Pod koniec miesiąca zaczynamy nauki, może będzie któraś z Was na naukach weekendowych na Staszica 28.02 to się spotkamy ![]() A i jeszcze muszę się pochwalić - kupiłam buty!! ![]() ![]() Śniły mi się po nocach więc nie mogłam zrobić inaczej, nie wiem czy wytrzymam w nich całą noc Co prawda chodzę na obcasie, ale muszę sprawdzić czy w tych sie nie zabije |
||
|
|
|
|
#4402 |
|
Wtajemniczenie
|
Z...biste buty
![]() Moja koleżanka też na swoim weselu była na takim obcasie i nogi ją nie bolały - do samego rana tańczyła
Nie palę http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2009-02-17 o 12:50 |
|
|
|
|
#4403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Buciki kupiłam w ALDO - są na wyprzedaży (195 zł). Nie mieli tego rozmieru rozmiaru, ale zamówiłam i ściągnęli, więc jeżeli gdzieś są to mogą dla Was zdobyć ![]() Buciki maja obcasy : mierzone przez środek -10 cm od pięty do podłogi - 12 cm koturn ma 2 cm W sumie jest sporo czasu na rozchodzenie, myślę czy nie wybrać się w nich na bal (mam impreze w tym miesiącu) żeby się przekonać czy się nie zabiję
|
|
|
|
|
|
#4404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak chodziłaś wcześniej na obcasie to spoko dasz radę
|
|
|
#4406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo ładne buciki. Gdyby nie tak wysoki obcas sama bym pobiegła po nie do ALDO |
|
|
|
|
|
#4407 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak na razie byliśmy na 1 zajęciach prywatnych, więc mamy może z pół minutki układu. Jutro mamy kolejne, wezmę za sobą buty zobaczymy co się wydarzy ![]() A co do białych butów to podobno warto zaglądać do normalnych salonów obuwniczych, bo też powinny być ![]() Cytat:
Ale ja jestem malutka dlatego kocham wysokie szpilki. Po za tym szpilek nie wymyślono żeby kobietom było wygodnie - na pewno musiał je wymyślić facet
Edytowane przez grusiaczek84 Czas edycji: 2009-02-17 o 13:07 |
||
|
|
|
|
#4408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Justynko Ania z tej strony ale cie wyczailam:PNapisz mi ile placisz za tego p. Zomera bo nam sie on tez podobal, ale na stronce nie ma cen, a jak Wy juz go zamowiliscie to pewnie wiesz
Edytowane przez AniaBosen Czas edycji: 2009-02-17 o 13:38 |
|
|
|
|
|
#4409 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny jeszcze odnośnie ciast
to ta cukiernia Ciasta domowe Tadek - niestety ale te torty podobno nie zbyt rewelacyjne CUKIERNIA MIELNIK Niedrzwica 081 517 51 05 ciasta rewelacyjne, koleżanki z pracy zamawiały, sama raz jadłam 15,80 za kg ciasta + kaucja za blaszki 45zł kg tortu niestety za jakoś trzeba płacić i ta nieszczęsna cukiernia z Klementowic 081 882 35 18 ceny drożeją od 1 marca na: 15,20zł za kg droższe ciasta 13,10zł za kg ciasta tańsze 30zł kg tortu próbować można po uprzednim zadzwonieniu i umówieniu się najlepiej w piątek ok. 17.00 kurcze jeszcze za mną chodzi williams z tortem firmowym, tylko czy to warte jest tyle kasy?? połowa tego toru się zmarnuje ![]() i nie gadac mi tu o butach bo : gun:
Edytowane przez edytka27101982 Czas edycji: 2009-02-17 o 13:38 |
|
|
|
|
#4410 |
|
Rozeznanie
|
A co to za tort Edytko?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

-> bo wesel nie znoszę i tak ogólnie nie lubię być w centrum uwagi. Ale do rzeczy - otóż po rezerwacji lokum stwierdziłam, że to jeszcze rok, więc huk czasu! Dałam sobie czas pół roku przed na organizację, mój P jakos szczególnie nie naciskał,że może być za późno, tego typu sparwy,no ogólnie luz blues. Fakt, że sukienki śledziłam w internecie ostro od roku
Kapelę & foto znalazłam w necie, video nie mamy, bo nie chcemy,choc rodzina sie buntuje i pewnie będzie jakiś amator
sukienkę mam taką jak chciałam -odkupiłam, zaproszenia z all, akurat w osttani pt. przysłali nam projekt do akceptacji, więc myślę, że w tym tyg.moze następnym dostaniemy i też na początku marca zaczniemy zapraszać oficjalnie, bo wielu gości już wie jaka impreza się szykuje (np. ci z zagranicy, co musieli bilet wcześniej zabukować). P obczaja garnitury, bo wie juz jaką będę miałą suknię, acha no i buty już mam namierzone. Pozostają dodatki, jedno spotkanie w por. rodzinnej i dzień skupienia
jeszcze uslyszalam wczoraj ze pierwsza spowiedz ma byc 3 miesiace przed slubem.. a ja juz tych trzech miesiecy nie mam..
ale jej cena to 1000zł 
to mnie strasznie irytuje

: gun: