Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-17, 16:01   #4891
pakusia86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez sashka20 Pokaż wiadomość
A tu jeszcze dwie czapeczki i lapki niedrapki
Spioszkow, bodziakow, pajacow mam teraz dosc. Jestem przygotowana z ubrankami na dwa rozmiary w razie czego Teraz musze sie rozejrzec za jakimis dzinsami, sweterkami i bluzami.
sliczne ubraneczka
ja nie mam nic z rozmiaru 56 ostatnio tak patrzylam i mam wszystko na 62... kurcze musze pokupic jeszcze rozmiar 56... ale to jak bede miec juz mieszkanko wynajete...

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Sashka - śliczne ubranka... Ten drugi komplet mi szczególnie przypadł do gustu... Ale będziesz maluszka stroić

A ja kończę obiadek... Zaraz biorę się za podsmażanie ziemniaczków. Jestem z siebie taka zadowolona bo wzięłam się do życia trochę.

Tylko niestety mnie znów gardło boli. Chyba to poparzenie było poważniejsze niż myślałam. Zaparzę rumianej trochę popiję letniego i może mniej będzie boleć.

Dziewczynki, a jakie tabletki na gardło przeciwbólowe można w ciąży? Wiem że chlorchinaldin.. ale wolałabym coś innego... Chyba propolki jeszcze można ?
jeszcze nie przeszlo?? to rzeczywiscie cos powazniejszego... najlepiej jakbys sie w aptece zapytala... cos ci napewno doradza

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 16:02   #4892
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Fionka21 kolor ok, jak bym miala brac kolorowy to napewno bylby to zielony, ale moj Tz woli mniej wyraziste, dlatego kupujemy Xlandera bo jest tam szary A sa w coneco jakies szare? Bo kiedys jak szukalam to nie bylo
są ale czarne..szarych nie ma.. i te czarne to na zamówienie.. więc myślę że jakbyś zadzwoniła do firmy to by ci zrobili kolorek wg uznania..

skrzatek24 ten atlantic ma plastik dosłownie wszędzie! jest jak toledo i xA, ale dla mnie i dla kuzynki (która go dostała miesiąc temu od teściów) wadą jest ten plastik przy przednich kółkach.. to jest super wózek do miasta, tam gdzie są normalne chodniki i nie ma "wertepów".. bo naprawde.. na żywo wygląda wg mnie gorzej niż xA i Toledo.. to moje i kuzynki zdanie

z okazji studnióweczki tz-cik zabiera mnie na pyyszniutki deser do ciastkarni normalnie będę szersza niż dłuższa.. ale co mi tam hihi..
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 16:04   #4893
esti1984
Wtajemniczenie

Seona bardzo ładna kanapa

Małgosiu i bardzo dobrze ja też czasami usiądę i wymyślam np makijaż w innych kolorach itp...siedzę i czasami się bawię z godzinkę
daj znać jak smakowały ziemniaczki

pakusia baw się dobrze

sashka
skurcze porodowe nie przyrównywałabym ze skurczami łydek... są zupełnie inne

Aguśka mi nie robi się mdło i nie boli mnie brzuch ale nie jest to przyjemne uczucie strasznie wkurzające
A co powiesz na to jak w czasie porodu i w czasie silnych skurczy mój kochany mąż dostał polecenie od położnej żeby masować mi sutki bo wtedy wydziela się oksytocyna i sprawniej poród przebiega brrr myślałam że go tam trzasnę

sashka piękne te ciuszki

Małgosiu
kochana nie mam pojęcia co Ci by pomogło na gardełko

dziewczynki piszecie o odstawieniu witamin...powiem Wam że ja już w pierwszej ciąży dowiedziałam się od kilku położnych że dziecko robi się wielkie od przyjmowania witamin i my nadmiernie tyjemy wcale nie tak jak normalnie byśmy przytyły. Mi poleciły brać witaminki od czasu do czasu czyli jak ktoś w rodzinie chory (żeby nie podłapać) i ogólnie czasami i tak robiłam w pierwszej ciąży i tak robię też teraz nie pisałam o tym wcześniej bo nie chciałam wprowadzać jakiś teorii ale jak poruszyłyście ten temat to Wam piszę poza tym puchnięcie też dają witaminy (nie naturalne czyli z owoców i warzyw .... tylko te sztuczne ) już od dawna nie miałam przekonania do witamin w tabletkach
ja ani w pierwszej ciąży ani teraz ani trochę nie puchnę

ale każdy robi co uważa
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 16:04   #4894
Fionka21
Raczkowanie

aha.. co do tych nr. to jestem za! prześlę wam swój , tak jak Esti
lecę.. bo ciacho czeka hihi
Stary 2009-02-17, 16:15   #4895
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Małgosiu o te leki rzeczywiscie lepiej zapyatc lekarza albo ew. farmaceuty...
esti a czy mozesz porownac to takie niefajne uczucie do skurczow podczas porodu???? a z tym masowaniem brodawek straszne to ja juz pomalu sobie wyobrazam co sie czuje podczas porodu
ale wiadomo ze chodzilo o przyspieszenie porodu ale to musi byc okropne...
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 16:28   #4896
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Aguśkaa - zabraniam Ci wyobrażania sobie porodu!
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 16:34   #4897
Kathi75
Zakorzenienie

sashka skurcze porodowe sa gorsze o wiele gorsze no niestety musi skurcz bolec tak nas skonstuowano ale gwarantuje przezyjesz i szybko zapomnisz

Seona kanapa mis ie rowniez podoba

Esti jak by moj maz mial mi sutki masowac to bym chyba zabila hihihi Moj maz mial mnie za rece trzymac i bron boze nie dotykac

Malgosia na gardlo plukanki z wody cieplej z sola bardzo pomagaja i nie szkodza

Esti potwierdzam to co piszesz pamietacie jak pisalam ze bralam tabletki i tylam jak glupia ?? Teraz owszem witaminki biore ale oslabina dawke czyli zamiast 2 razy dziennie tylko raz i co ?? Wyniki w normie waga do zaakceptowania
Wielkosc dziecka raczej nie idzie w parze z witaminami to raczej sprawa genetyczna ale reszta jak najbardziej tak

JA dzis odpoczywam , glowa przeszla za to podbrzusze boli i mala mi wariuje w brzuchu dyskoteka ona chyba wcale nie spi hihihi

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009

Edytowane przez Kathi75
Czas edycji: 2009-02-17 o 16:36
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 16:36   #4898
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Małgosiu hihih ale to silniejsze ode mnie:P

podtrzymuje pytanie:
Czy macie cos takiego ze bardziej teraz w ciazy rumienicie sie bez powodu???
SZYMONEK

Stary 2009-02-17, 16:39   #4899
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Malgosia na gardlo plukanki z wody cieplej z sola bardzo pomagaja i nie szkodza
i
No nie bardzo, bo mnie boli nie od choroby, ale od tego cholernego poparzenia. Sól by mi jeszcze bardziej podrażniła. Ja chciałam tabletki, żeby trochę znieczulić bo łykać czasem nie mogę.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

podtrzymuje pytanie:

Nie, ja się nie czerwienię
Stary 2009-02-17, 17:12   #4900
Marika 86
Raczkowanie

Cytat:
Dzien doberek mamuski
Ale mialam dzis poranek. Zlapaly mnie dwa straszne skurcze w lydce Myslalam ze rozerwie przescieradlo z bolu. Wiecie co??? Tak sie zastanawiam... Jak taki skurcz w lydce strasznie boli, to jak musi bolec skurcz porodowy????
ja też dzisiaj miałam taki silny skurcz a kiedys jak mnie złapał to pare dni nie mogłam normalnie chodzić pytałam lekarza co z tym robic to kazał pić sok pomidorowy, jeść czekoladę i pic kakao

Edytowane przez Marika 86
Czas edycji: 2009-02-17 o 17:23
Marika 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 17:19   #4901
Marika 86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
sliczne ubraneczka
ja nie mam nic z rozmiaru 56 ostatnio tak patrzylam i mam wszystko na 62... kurcze musze pokupic jeszcze rozmiar 56...
nio ubranka piekne ja też czekam na paczkę z niecierpliwością ja też nic nie mam na 56 tylko wszystko na 62 ale ja jestem wysoka Tż też także dzidzia tez bedzie długa i boję się że jak kupie mniejsze to bedą za małe
ja na ból gardł brałam tantum verde w pastylkach

SORKI ŻE POST POD POSTEM

Czas edycji: 2009-02-17 o 17:22
Stary 2009-02-17, 17:42   #4902
Wtajemniczenie

A mi przyszedł Pan naprawiać telewizor.... Może się uda...
Stary 2009-02-17, 17:52   #4903
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
podtrzymuje pytanie:
mi na buźce wyskoczyła jakaś wysypka..tak gdzieś 3-4 dni temu.. i czasem mam taki rumień na twarzy.. najczęściej rano... właśnie na policzkach.. tak trochę u "góry" (bliżej oczu) a tak w ogóle to od 2 dni używam kropel do oczu bo mam tak suche ze ciężko mi mrugać.. podobno tak czasem bywa w ciąży. ale wiecie jakie to śmieszne jak chcesz zamknąć powiekę, a ona ma taki opór że szok..
Stary 2009-02-17, 17:59   #4904
esti1984
Wtajemniczenie

Aguśka ja też teraz nie wyobrażam sobie tego masażu to było straszne
Ja się nie rumienię chyba w ogóle muszę używać różu

już nic nie piszę o porodach sama zobaczysz

Kathi
a u mnie w rodzinie dzieci między 3300-3800 (ja ważyłam 3750) u mojego TŻ-ta też duże dzieci bo TŻ chyba 3800 a jego brat 4200. A moja Julka 2560 ja nigdzie więcej o tym nie czytałam ale położna mówiła że to też wpływa na wagę dziecka:noniewi em:

a no i jeszcze dodam że mimo że witaminki biorę raz na jakiś czas całą morfologię mam świetną

sashka a te skurcze to z braku magnezu i potasu czyli pomaga to co pisała marika i banany

nie zgadniecie co robię

PĄCZKI właśnie czekam bo mi ciasto musi wyrosnąć

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2009-02-17 o 18:01
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 17:59   #4905
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
mi na buźce wyskoczyła jakaś wysypka..tak gdzieś 3-4 dni temu.. i czasem mam taki rumień na twarzy.. najczęściej rano... właśnie na policzkach.. tak trochę u "góry" (bliżej oczu) a tak w ogóle to od 2 dni używam kropel do oczu bo mam tak suche ze ciężko mi mrugać.. podobno tak czasem bywa w ciąży. ale wiecie jakie to śmieszne jak chcesz zamknąć powiekę, a ona ma taki opór że szok..
hmm ja mialam bardziej na mysli takie rumienienie sie np w sytuacji kiedy sie denerwujemy czyms lub stresujemy...przed ciaza tak nie mialam a teraz byle maly stresik a ja bardziej sie rumienie na twarzy
ale dziekuje za odpowiedz
o oczkach czytalam ze wlasnie w tym okresie moze cos takiego z oczkami sie dziac, ze wydaja sie suche....
pisze dalej ze mozna stosowac "sztuczne lzy": http://www.babyboom.pl/ciaza/kalenda..._trymestr.html
SZYMONEK

Stary 2009-02-17, 18:07   #4906
Marika 86
Raczkowanie

o mamo Esti jak Ci się chce tak pichcić podziwiam cię ja to mam ochote na faworki ale nic mnie nie zmusi żeby dzisiaj zrobić
dzisiaj byłam w smyku i kupiłam fajne śpioszki w paseczki za 12.40 zł także chyba nie drogo
a ja mam słaba morfologię 11,2 maiłam wcześniej ponad 13 a teraz tak mi spadła mimo że biorę witaminy

Czas edycji: 2009-02-17 o 18:09
Stary 2009-02-17, 18:14   #4907
Aguśkaa83
Zakorzenienie

esti Ty ostatnio to tyle slodkosci zrobilas wiesz Twoja Julcia i tż zamienia sie w ciasteczko niedlugo hihi

a wiecie co.....
zauwazylam ze wlosy mi w ciazy bardziej sie kreca niz przed...swoje zawsze mi sie lekko krecily i falowaly a teraz normalnie jak u baranka loki mi sie robia blee.....
nie podoba mi sie to i suszarkolokowka je mecze zeby troszke rozprostowac hmm...
ale z ciekawosci poszperalam w necie i kobitki pisza ze np wlasnie po urodzeniu prostuja im sie wloski albo jeszcze bardziej kreca...
moja mama mi wczoraj powiedziala ze dziecko czasem mamie zabiera krecone albo proste wlosy...ciekawe o co tu chodzi
SZYMONEK

Stary 2009-02-17, 18:17   #4908
skrzatek24
Rozeznanie

Jeszcze raz dziękuje Wam wszystkim za ciepłe przyjęcie. Od razu poczułam sie tu swojsko
Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Hej
Skrzatku ja Ciebie chyba kojarzę z wątku ślubnego lubelskiego, nie byłaś przypadkiem Panną Młodą 2008? Widzę, że pochodzisz również z Lublina wiesz już w jakim szpitalu będziesz rodzić?? My z mężem już zapisaliśmy się do szkoły rodzenia i nie możemy się tych zajęć doczekać.
Dobrze kojarzysz. Ja też Cię pamiętam. Byłaś chyba ostatnią panną młodą 2008 na wątku (w sensie terminu ślubu rzecz jasna) Rzeczywiście pochodzę z Lublina. Od miesiąca mieszkam w Lubartowie i zdecydowałam się, że będę rodzić właśnie tutaj. Słyszałam sporo dobrych opinii o oddziale położniczym, szpital mam blisko stąd ta decyzja. Ale gdybym miała decydować się na szpital w Lublinie, rodziłabym na Staszica. A Ty gdzie planujesz??

Nie wiem czy zaglądasz czasem na Lubelskie żonki - tam tez sporo panien młodych 2007 i 2008 oczekuje na maleństwo, więc zapraszamy

Cytat:

Ale ja mam ten sam problem... bo ja chcę zielony a tż czerwony

http://esklep.babyfant.pl/index.php?...roducts_id=355

na samym dole są kolory.. moja zieleń i tż - owa czerwień..

A wiecie, od poniedziałku jest w biedronce promocja na ciuszki dziecięce:
http://www.biedronka.pl/str/2/i/20.php

kliknijcie na nie to Wam się większe okno otworzy.

chyba fajne będą...
Dobrze wiedzieć. Biedronkę mam pod nosem, więc odwiedzę napewno
Wózek - zielony!!!

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Skrzatek, ten Atlantic też fajny A kolorki na fotkach mi się podobają, ciekawe jak na żywo wyglądają.

Małgosia, mnie się bardziej zielony podoba To po niedzieli muszę zajrzeć do Biedronki
Kolorki na żywo są troszkę bardziej intensywne.

Cytat:
A ja dzisiaj w ramach akcji "kocham sama siebie" zrobiłam pełny makijaż I siedzę sobie zadowolona. A jaka piękna się czuję to Wam mówię
Dla mnie to też dobry "poprawiacz" nastroju. Od razu człowiek lepiej się czuje, jak dobrze wygląda - nawet w domu

Cytat:
Moj syncio jest taki sam Przy innych to taki wstydnis, nie kopnie ani nie nie ruszy. Ale jak jestem sama to potrafi dac czadu. Jak placze to tez mnie pociesza
Nasze maleństwo tak samo. Kopie jak szalone, a jak ktoś przyłoży rękę cisza jak makiem zasiał. Taka mała przekora

Cytat:
Witajcie kochane brzucholki
Ja wczoraj siedzialam do 1 w nocy a dzis od rana siedzialam nad praca licencj. ale skonczylam te durne przypisy robic i wszystko i maz ma mi drunac w pracy...nareszcie ufff 74 str mam juz dosc w nocy stekalam na kregoslup nie potrafilam sie przekrecic z boku na bok tak strasznie bolalo a wogole snil mi sie seksik z tżtem, w sumie juz z miesiac sie nie psytulalismy tak blisko przez ta infekcje...ale jutro ide do gina to go zapytam o to czy moge, czy wszystko juz ok???
Jak napisalam juz wszystko to wzielam sobie odprezajaca kapiel i juz mi lepiej...ale nie daje rady juz robic paznokci u stop i wogole mam opuchniete stopy...
Czy macie cos takiego ze jak niechcacy podraznicie sobie brodawki to robi wam sie niedobrze i tak mdlo jakos....ja tak mam niechcacy recznikiem przejechalam brodawki i w brzuszku zabolalo tak jakby skurcz i mdlo mi sie zrobilo ....
Juz teraz wiem ze podczas porodu zwymiotuje, bo przeciez jak sie rodzi to sa tak silne skurcze to ja juz to widze, porodowka zaswiniona bedzie przeze mnie

Witam ja mam termin na 1 czerwca i tez mam miec synka
Aguśkaa właśnie dlatego należy omijać sutki np. podczas wcierania balsamu i unikać masowania bo pobudzaja macice do skurczów.

Z tego co widze chłopcy chyba opanowali mamusiowe forum

Cytat:
A to ubranka z allegro. Wczoraj przyszly.
Bardzo ładne ubranka. Ja wariuję na punkcie małych ciuszków - nie ma tygodnia, żebym czegoś nie kupiła

Cytat:
Mam straszną ochotę wyprać te większe rzeczy, ale chyba nie ma sensu teraz, dopiero jak się urodzi... albo za jakieś 2 miesiące, żeby już sobie po porodzie nie zaprzątać tym głowy...

I chyba muszę skończyć z allegro i ciuszkami, a zacząć oszczędzać na większe i droższe rzeczy. I nie powinnam już kupować ciuszków... No oczywiście oprócz poniedziałku w Biedronce

Mam same takie jasne rzeczy, a kuszą mnie i podobają se tez takie ciemniejsze, może kilka takich kupię?
Jeszcze chyba troszkę za wcześnie na pranie. Mnie tez kusi kupić Jelpa i wszystko uprać. Ale po pierwsze ciagle coś "nowego" udaje mi sie upolowac w taniej odzieży, więc lepiej wszystko uprać razem, a po drugie, wszystko będzie świeższe, jeżeli upiorę za jakiś czas

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
skrzatek24 ten atlantic ma plastik dosłownie wszędzie! jest jak toledo i xA, ale dla mnie i dla kuzynki (która go dostała miesiąc temu od teściów) wadą jest ten plastik przy przednich kółkach.. to jest super wózek do miasta, tam gdzie są normalne chodniki i nie ma "wertepów"..bo naprawde.. na żywo wygląda wg mnie gorzej niż xA i Toledo.. to moje i kuzynki zdanie

z okazji studnióweczki tz-cik zabiera mnie na pyyszniutki deser do ciastkarni normalnie będę szersza niż dłuższa.. ale co mi tam hihi..
Dobrze wiedzieć to co piszesz o Atlanticu Ja się jeszcze nie zdecydowałam, ale koleżanka tak zachwalała, że brałam ten wózeczek mocno pod uwagę. Ale widzę, że cena niewiele sie rózni od xA.

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
dziewczynki piszecie o odstawieniu witamin...powiem Wam że ja już w pierwszej ciąży dowiedziałam się od kilku położnych że dziecko robi się wielkie od przyjmowania witamin i my nadmiernie tyjemy wcale nie tak jak normalnie byśmy przytyły. Mi poleciły brać witaminki od czasu do czasu czyli jak ktoś w rodzinie chory (żeby nie podłapać) i ogólnie czasami i tak robiłam w pierwszej ciąży i tak robię też teraz nie pisałam o tym wcześniej bo nie chciałam wprowadzać jakiś teorii ale jak poruszyłyście ten temat to Wam piszę poza tym puchnięcie też dają witaminy (nie naturalne czyli z owoców i warzyw .... tylko te sztuczne ) już od dawna nie miałam przekonania do witamin w tabletkach

ale każdy robi co uważa
No właśnie - mój lekarz zalecił mi w ostatnim czasie podwoić dawkę witamin, do tego dodatkowe żelazo (bo spadł mi hematokryt) i ewentualnie magnez jeżeli skurcze łydek nie ustąpią. I wiecie co?? Przez kilka dni stosowałam się do zaleceń lekarza, ale nie czułam się najlepiej i wróciłam do wersji 1 tabletka Materny dziennie i nic więcej. Staram się jeść produkty bogate w żelazo i zobaczymy czy wyniku sie poprawią. Też nie jestem zwolenniczką witamin w tabletkach. Po za tym rozmawiałam ostatnio w pracy z biochemikami na temat witamin i stwierdzili, że im dłużej przyjmuje się witaminy w tabletkach, tym później trudniej organizmowi przestawic się i przyswajać witaminy w formie naturalnej. Ale cóz, ile ludzi, tyle opinii. Moja znajoma całą ciążę nie przyjmowała chemicznych witamin i urodziła ponad czterokilowe dzieciątki, więc chyba nie ma reguły na wagę dzieciaczka. Chociaz też różne opinie już słyszałam.
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 18:17   #4909
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
dajesy ustawienia ... edutuj podpis i wklejasz w pospisie .... badz wpisujesz jakis teskt i klikasz na taki znaczek globu ze spinaczem i tam wklejasx linka

Cytat:
A wiecie, od poniedziałku jest w biedronce promocja na ciuszki dziecięce:
http://www.biedronka.pl/str/2/i/20.php
oj to trzeba będzie się w poniedziałek przejść do Biedronki
my dzisiaj byliśmy w Lidlu, bo też mieli mieć ubranka, ale nie uświadczyłam niczego co by przypominało jakiś ciuszek

Cytat:
A więc kochane napiszę Wam do kogo już mam numery
możesz mnie też dopisać do swojej listy

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
- wchodzisz w ustawienia (na górze, pierwsza ikonka),
- klikasz ikonkę - edytuj podpis (po lewej stronie, 7 ikonka od góry),
- otwiera Ci się takie okno jak do odpowiedzi,
- wpisujesz tam np. moje maleństwo,
- w innym oknie otwierasz sobie stronę z adresem suwaczka, kopiujesz ten adres,
- zaznaczasz wybrane zdanie np. moje maleństwo,
- klikasz ikonkę- takie niebiesko kołeczko z taką elipsą (znajduje się w pasku tam gdzie pogrubienie, kursywa, podkreślenie, wyśrodkowanie itp. - otwiera się okienko,
- wklejasz adres suwaczka w okienko, dajesz OK,
- zachowaj podpis
zaraz zobaczymy czy to zadziałało

Cytat:
a ja czekam na gosci... do wspolokatorow dzis przyjezdzaja... corka wspolokatora i siostra wspolokatorki troszke wesolo bedzie
to udanego wieczorku

Cytat:
Jak czegos takiego nie mam Nawet jak sie kapie to normalnie sobie gabeczka myje brodawki i nic sie nie dzieje. Ani brzusio nie boli, ani nic.

A to ubranka z allegro. Wczoraj przyszly.
ad. 1 ja też normalnie myję się gąbką i zdarza mi się podrażnić sutki, ale nie czuję przy tym żadnego bólu
ad. 2 słodkie te ubranka

Cytat:
Kathi a u mnie w rodzinie dzieci między 3300-3800 (ja ważyłam 3750) u mojego TŻ-ta też duże dzieci bo TŻ chyba 3800 a jego brat 4200. A moja Julka 2560 ja nigdzie więcej o tym nie czytałam ale położna mówiła że to też wpływa na wagę dziecka:noniewi em:
ja się urodziłam normalnie o czasie, ale z niską wagą urodzeniową, bo ważyłam 1680 i mierzyłam 47 cm za to mąż ważył równe 3 kg i miał 52 cm. Siostra też nie była jakimś wielkoludem, bo ważyła 3030 i miała 53 cm, brata nie liczę, bo się urodził w 7 miesiącu

Wklejam Wam nasze dzisiejsze zakupki: 2 koszulki na 62 cm i 68 cm i pajacyk na 52 cm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S8301411.jpg (67,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S8301412.jpg (73,1 KB, 10 załadowań)
Stary 2009-02-17, 18:19   #4910
Wtajemniczenie

Naprawione

Sorki ale ja się cieszę bo po ponad 3 tyg. mam telewizor.... Ale i tak wolę WIZAZ...

Malutka - słodkie to polo z autkiem... cudne

Edytowane przez Małgosia:)
Czas edycji: 2009-02-17 o 20:19
Stary 2009-02-17, 18:23   #4911
sashka20
Rozeznanie

My z tztem po obiadku. Mialam dzis na obiadek roladki schabowe w sosie serowym z Winiary Pomysl na Robilam pierwszy raz. Pyszniutke bylo.

Cytat:
Sashka - śliczne ubranka... Ten drugi komplet mi szczególnie przypadł do gustu...Ale będziesz maluszka stroić

Tylko niestety mnie znów gardło boli. Chyba to poparzenie było poważniejsze niż myślałam. Zaparzę rumianej trochę popiję letniego i może mniej będzie boleć.

Dziewczynki, a jakie tabletki na gardło przeciwbólowe można w ciąży? Wiem że chlorchinaldin.. ale wolałabym coś innego... Chyba propolki jeszcze można ?
Dziekuje Ja juz sie nie moge doczekac jak bede synusia ubierac w te ciuszki
A z tym gardziokiem to powinnas isc do lekarza zeby to obejrzal.

Cytat:
sashka wiem tez co to co skurcze lydek, okropienstwo jak podczas porodu czuc cos podobnego to ja tez umre juz to wiem
pierwszy i ostatni raz siedzialam tak dlugo ...ale musialam...
Ja tez umre

Cytat:
Czy macie cos takiego ze tak bez powodu sie czerwienicie teraz w ciazy??
Ja to mam. Normalnie masakra. Mam takie napady goraca i sie robie cala bura na buzi. Przed ciaza tak nie mialam.

Cytat:

A ja dziewczynki do tych rampersów co zamawiałam domówiłam jeszcze taki komplecik:

http://www.allegro.pl/item553559374_...na_wiosne.html

Jak ja jeszcze coś w Biedronce dokupię (myślałam kupować tak na 68 - 74), to mój synek będzie na najbliższe pół roku po porodzie ubrany...

I chyba muszę skończyć z allegro i ciuszkami, a zacząć oszczędzać na większe i droższe rzeczy. I nie powinnam już kupować ciuszków... No oczywiście oprócz poniedziałku w Biedronce
Ad.1. Sliczny komplecik.
Ad.2. Ja tez wlasnie chce cos wiekszego kupic w Biedronce. W rozmiarze 56 i 62 mam dosc. Jedynie musze dokupic jakies spodnie, dresik i sweterki. Bo nie mam nic wysciowego w tych rozmiarach.
Ad.3. Moj Tz do mnie ostanio powiedzial: "Kochanie ty przestan kupowac te ubranka, zacznij kupowac jakies kosmetyki, smoczki, buteki, kocyki" Ma racje. Ja non stop tylko kupuje ubranka Jedynie ostatnio pokupowalam kilka pier****.

Cytat:
sliczne ubraneczka
ja nie mam nic z rozmiaru 56 ostatnio tak patrzylam i mam wszystko na 62... kurcze musze pokupic jeszcze rozmiar 56... ale to jak bede miec juz mieszkanko wynajete...
Dziekuje
Pakusiu za duzo w tym rozmiarze 56 nie kupuj, bo one na dlugo nie starcza. Ja mam wlasnie duzo w tym rozmiarze i sie boje, ze moja dzidzia urodzi sie duza i i wogole ich nie ubierze.

Cytat:

sashka skurcze porodowe nie przyrównywałabym ze skurczami łydek... są zupełnie inne

sashka piękne te ciuszki
Ad.1 Esti a do czego bys porownala taki skurcz porodowy????
Ad.2. Dziekuje

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
sashka skurcze porodowe sa gorsze o wiele gorsze no niestety musi skurcz bolec tak nas skonstuowano ale gwarantuje przezyjesz i szybko zapomnisz
O Boze
Cytat:
Napisane przez Marika 86 Pokaż wiadomość
ja też dzisiaj miałam taki silny skurcz a kiedys jak mnie złapał to pare dni nie mogłam normalnie chodzić pytałam lekarza co z tym robic to kazał pić sok pomidorowy, jeść czekoladę i pic kakao
Te skurcze sa straszne.... Ja dzis normalnie nie moge chodzic, doslownie kuleje. Mam tak obolala lydke, ze hej. Ja biore magnez 1 raz dziennie.

A to ja i Kubus
1 i 2 robione dzisiaj. Za dwa dni zaczynamy 30 tydzien
3 koncowka 28 tygodnia.
4 27 tydzien.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG028.jpg (21,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG029.jpg (23,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG026.jpg (20,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG025.jpg (26,9 KB, 14 załadowań)

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 18:26   #4912
Marika 86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Dobrze kojarzysz. Ja też Cię pamiętam. Byłaś chyba ostatnią panną młodą 2008 na wątku (w sensie terminu ślubu rzecz jasna) Rzeczywiście pochodzę z Lublina. Od miesiąca mieszkam w Lubartowie i zdecydowałam się, że będę rodzić właśnie tutaj. Słyszałam sporo dobrych opinii o oddziale położniczym, szpital mam blisko stąd ta decyzja. Ale gdybym miała decydować się na szpital w Lublinie, rodziłabym na Staszica. A Ty gdzie planujesz??
Ja bedę rodziła w Lublinie miałam rodzic na Lubartowskiej ale tam ma byc remont i chyba się zdecyduję na Staszica koleżanka rodziła w kwietniu i podobno dla dziecka w szpitalu nie trzeba mieć ubranek tylko na wyjście i dziennie dostaje się 3 pampersy i opieka podobno w porządku bo na Kraśnickich to jak sie nie ma swojego lekarza to wogóle się nie interesują pacjentką
Stary 2009-02-17, 18:28   #4913
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Naprawione

Sorki ale ja się cieszę bo po ponad 3 tyg. mam telewizor.... Ale i tak wolę WIZAZ...

Malutka - słodkie to pol z autkiem... cudne
ad. 1 to ile Cię skasowali za naprawę
ad. 2

Cytat:
A to ja i Kubus
3 koncowka 28 tygodnia.
4 27 tydzien.
ale śliczny brzusio
Stary 2009-02-17, 18:34   #4914
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marika 86 Pokaż wiadomość
o mamo Esti jak Ci się chce tak pichcić podziwiam cię ja to mam ochote na faworki ale nic mnie nie zmusi żeby dzisiaj zrobić
dzisiaj byłam w smyku i kupiłam fajne śpioszki w paseczki za 12.40 zł także chyba nie drogo
a ja mam słaba morfologię 11,2 maiłam wcześniej ponad 13 a teraz tak mi spadła mimo że biorę witaminy
hehe.. jeszcze Ci się nie chce.. ale poczekaj ..skusi Cię zapach jak Esti będzie opowiadać jakie są pyyszne ..
a ja wczoraj zrobiłam 100 - o zgrozo - pierożków ruskich.. (pyyszne mi wyszły ), a dzisiaj zastało mi tylko 20.. skubana rodzinka wszystko wcięła.. ja ledwo 8 w siebie wcisnęłam a mój synuś ( zaznaczam że ma 3 latka) zjadł dzisiaj 12!! normalnie szok.. mały odkurzacz za pączki też sie pewnie wezmę, w czwartek- na świeżo- chociaż osobiście wolę jednak faworki- różyczki hihi..

Co do witaminek to ja od początku ciąży zużyłam jedno opakowanie witamin..(100) i teraz mam tylko witaminki w owocach.. bo prawda jest taka że przy takiej dawce witaminek-kapsułek (czyli codziennie kilka tabletek różnego rodzaju) można sobie zniszczyć wątrobę, tak jak ja miałam przy pierwszej ciąży.. i synka urodziłam w 37 tygodniu.. a spokojnie mogłam póżniej gdyby nie cholestaza.. ważne że synuś urodził się zdrowy nie ma co przesadzać z witaminami.. gin teraz (w tej ciąży) kazał mi zażywac codziennie, bo podejrzewa u mnie anemie, ale wyniki mam dobre, choć przy dolnej granicy.. tak że w tej ciąży zażywałam 2 razy w tygodniu witaminki i pierwsze 3 miesiące magnez raz dziennie.. a teraz nic nie zażywam i wyniki są dobre

Fajnie jest być ważnym, ale ważniejsze jest być fajnym...
Stary 2009-02-17, 18:49   #4915
Aguśkaa83
Zakorzenienie

sashka wlasnie o to mi chodzilo, takie nagle napady goraca na twarzy ze czerwona sie robie a tez przed ciaza nie mialam czegos takiego...
ale wyczytalam ze to normalne

brzuszeczek slodziutki ale Ty zgrabniocha jestes
SZYMONEK

Stary 2009-02-17, 18:50   #4916
michaela
Raczkowanie

Cytat:

ale każdy robi co uważa
Ja tez przed ciaza slyszalam ze od witaminek to duze dzieciaki sie rodza i sie tyje wiec sie balam troche jak zaczelam przyjmowac moje witaminki ale one sa chyba bardziej naturalne ,w kapsulkach sa suszone owoce oraz warzywa i jak narazie przytylam 5 kg wyniki zawsze super a synus niewiem jaki duzy bo tego lekarka mi niemowi
Tesciowa ostatnio mi powiedziala ze tz jak sie urodzil to wazyl ponad 4,5kg i mial 61cm rany jak nasz synek taki bedzie wielki to ja tam padne

Cytat:

podtrzymuje pytanie:
Ja sie ogolnie czerwienie bo mam cere naczynkowa a niezauwazylam by teraz bylo to silniejsze

Cytat:

A to ja i Kubus
3 koncowka 28 tygodnia.
4 27 tydzien.
Rany jaki sliczny maly brzuszek ty to chyba nic nieprzytylas?
michaela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 18:53   #4917
kubek29111
Przyczajenie

Question Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

"Nicola ja tez polecilabym Ci jak juz Xlandra XA bo ma skretne kola, a to jest wygodniejsze, przynajmniej dla mnie My najpierw chcielismy XA ale teraz kupujemy XQ bo jest lzejszy o 4 kg(ja bede go taszczyc na 2 pietro ) Ale XA jest naprwde wporzo My bierzemy kolor szary z nowej kolekcji, tylko czekamy az sie pojawi u nas w sklepie bo na razie maja tylko XA z nowej kolekcji"

Witam, chcialam Was zapytac o wózek, kupiłyscie juz? Jak tak to czym sie kierujecie przy wyborze? Lepszy wielofunkcyjny czy może osobno gondole potem spacerówke? Jak dlugo macie zamiar wozic malenstwo w gondoli? Pomóżcie jestem zielona w tym temacie wiem ze taki watek jest przerabiany osobno, ale zależy mi na "świeżych" opiniach
kubek29111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 19:12   #4918
michaela
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kubek29111 Pokaż wiadomość
"Nicola ja tez polecilabym Ci jak juz Xlandra XA bo ma skretne kola, a to jest wygodniejsze, przynajmniej dla mnie My najpierw chcielismy XA ale teraz kupujemy XQ bo jest lzejszy o 4 kg(ja bede go taszczyc na 2 pietro ) Ale XA jest naprwde wporzo My bierzemy kolor szary z nowej kolekcji, tylko czekamy az sie pojawi u nas w sklepie bo na razie maja tylko XA z nowej kolekcji"

Witam, chcialam Was zapytac o wózek, kupiłyscie juz? Jak tak to czym sie kierujecie przy wyborze? Lepszy wielofunkcyjny czy może osobno gondole potem spacerówke? Jak dlugo macie zamiar wozic malenstwo w gondoli? Pomóżcie jestem zielona w tym temacie wiem ze taki watek jest przerabiany osobno, ale zależy mi na "świeżych" opiniach
To jak dlugo mamy zamiar wozic dziecko w gondoli mysle ze wyjdzie dopiero w praktyce przynajmniej umnie bo to pierwsze dziecko wiec tez jestem zielona
Ja kupilam wozek gondole+spacerowke ma skretne kola przednie calosc da sie wyciagnac ze stelaza i obrucic,regulowana raczka, godnola wazy 15kg a spacerowka12kg(mieszkam na parterze i niemam schodow wiec sie tym zbytnio niekierowalam) kupilam wozek polegajac na swej intuicji poniewaz opini onim nieczytalam niema go chyba w sprzedazy w polsce i mam nadzieje ze sie sprawdzi
michaela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 19:48   #4919
eleeri
Zakorzenienie

Fionka dziękujemy za pomoc

A mogę spytać w którym szpitalu będziesz rodzić?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 19:57   #4920
kubek29111
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez michaela Pokaż wiadomość
To jak dlugo mamy zamiar wozic dziecko w gondoli mysle ze wyjdzie dopiero w praktyce przynajmniej umnie bo to pierwsze dziecko wiec tez jestem zielona
Ja kupilam wozek gondole+spacerowke ma skretne kola przednie calosc da sie wyciagnac ze stelaza i obrucic,regulowana raczka, godnola wazy 15kg a spacerowka12kg(mieszkam na parterze i niemam schodow wiec sie tym zbytnio niekierowalam) kupilam wozek polegajac na swej intuicji poniewaz opini onim nieczytalam niema go chyba w sprzedazy w polsce i mam nadzieje ze sie sprawdzi
Dzięki, czekam na rady od innych mam)
kubek29111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości