|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V
Cytat:
Też wysłałam zdjęcie na ten konkurs ![]() http://www.bebiko.com.pl/#/galeria/a...cfb64bf408e4f4 zdjęcie robione w święta Bożego Narodzenia. Laura strasznie się wygłupiała i śmiała To muszę kancia obejrzeć filmik który wysłałaś. Głosowanie trwa od 10 marca do 10 kwietniaKancia widziałam filmik. Fajny Adrianek
Edytowane przez Laurusia2007 Czas edycji: 2009-02-17 o 09:36 |
|
|
|
|
#2672 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy z Olsztyna!!!
Nocka bez ani jednej pobudki i chyba dojrzałam do zostawienie Werki w naszym łóżku samej na całą noc, a my się przeniesiemy do dużego pokoju. Mogłabym też ją próbować do łóżeczka wkładać, ale na to nie liczę. Ona tak się kręci,że obijanie o szczebelki na pewno ja wybudzi. Dziewczyny powodzenia w konkursie!!!!
|
#2673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ona mi się budzi w nocy bo wędruje w górę łóżeczka i wgniata sobie głowę w szczebelki. Ostatnio miała wgniecenie na czole jak się obudziła i w nocy zakładałam ochraniacze Łóżeczko ma 120 x 60cm serio już ma za mało miejsca, wysoka już jest i za jakiś czas musimy kupić jej łóżko takie z osłoną z boku żeby w nocy nie spadła.
|
|
|
|
|
#2674 |
|
Zadomowienie
|
Pati witaj w domu, współczuję tylko
iwka u nas jest to samo. Ja czasami pól nocy przesypiam z mężem, a Krzyś śpi sam, później idę do niego, aby rano być przy nim.
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Laurusia dlatego nie wklejałam linka bo to od marca
piękne uzębienie córci ![]() Adik znów chory widze, ze jak raz nas złapało to nie odpusci niech juz bedzie porządna wiosna siedzimy w chacie juz ponad 2 tygodnie wczesniej chodzilismy na dwór codziennie nawet jak padał deszcz. Zła jestem jak nie wiem co
|
|
|
|
#2676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2677 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym chyba swojego łózka nikomu nie oddała, tzn. podzieliłam się z TŻ i na tym koniec ![]() Cytat:
w poprzek łóżeczka, pozwijana i przytulona do ochraniacza. Też myślimy o łóżku dla niej, ale jeszcze taka malutka mi się wydaje, a przez to łóżko szybciej dorośnie.... tak przynajmniej mi się wydajeCytat:
I tak jak pisałam Oli była przeziębiona przez 3 tyg. i teraz jest juz ok ale od wczoraj ma chrypkę , czy można cos na to zaradzić nic nie przychodzi mi do głowy
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się również u Was...oczywiście nadal spakowana
Lea, Pati..chyba podzielę Wasz los
|
|
#2679 |
|
Raczkowanie
|
minia na chrypkę dobre jest nasienie lnu do picia. Kiedyś dawałam Lauruni na zalecenie lekarza i Lauruni bardzo smakowało. Miała chrypkę bo często krzyczała
i zdarła gardło.
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny
miłego dnia uciekam pa
|
|
#2681 |
|
Wtajemniczenie
|
też oglądałam tapczaniki i jakoś nie mogę podjąć decyzji, chociaż spania w łóżeczku jż się nie spodziewam...
passion- ale masz uparciuszka w brzusiu, a kiedy wizyta u ginka??? Może po badaniu urodzisz??? Dwie moje koleżanki tak miały ![]() U nas była niania na kawce, Werka jej nie odstępowała na krok. Do zmainy piluszk tez sobie niani zażyczyła. Ustaliłyśmy,że jednak będzie do nas przychodziła 2x w tygodniu na 4 godziny. Trudno niech stracę . No i w piątek na noc, bo idziemy na ostatki
|
#2682 | ||||
|
Konto usunięte
|
a jak to cenowo na miesiąc wychodzi? i jak te plastry działają? ja myślałam, że to to samo , co tabsy tylko w inny sposób aplikowane...
ja teraz biorę Yasmin, też do tanich nie należą- 46zł, no ale trzeba próbować, co by seksualne nasze życie małżeńskie w gruzach nie legło. ![]() Cytat:
![]() ale i takk chce już wiosny, bo Maksiu z zimowych butków wyrasta , od kilku dni wpycham mu je na siłę... a przecież na koniec sezonu nowych nie będę kupować. Cytat:
aleś cwana.Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
lea wychodzi porównywalnie, ja za plastry zapłaciłam 52 zł ale ich nie uzyłam
sprzedam za 40 zł |
|
|
|
#2684 |
|
Wtajemniczenie
|
lea- plasteki są w podobnej cenie 44-52 złote, powiem Ci szczerze,że ja zaczęłam je stosować z racji wygody, bo naklejasz raz na tydzień i ok. Oczywiście na początku mi się marszczył, odklejał, wnerwiał. Teraz spoko /używam od września/. Poczytaj, pmyśl, mi pasują
|
#2685 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
nie zabezpieczamy sie
tzn stosujemy przerywany ![]() nie uzyłam bo musiałam zacząc leczenie bez hormonów i leżą sobie bezużytecznie
|
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś dzwonie do lekarza i zobaczymy co powie.
Od rana mam strasznie twardy i napięty brzuchol...trochę pobolewa. Co do plastreków to ja używałam przed ciążą 2 lata i byłam bardzo zadowolona. Po 2 pierwszych miesiącach, gdzie przy pierwszym plasterku miałam straszne mdłości nie miałam żadnych objawów negatywnych, nie przytyłam, libido w normnie, cera mi się bardzo poprawiła (!). Po odstawieniu odczekałam 3 miesiące żeby organizm odpoczął i praktycznie od razu po tym czasie zaszłamw ciąże (bez problemów). Jedyny minus to, że się strasznie brudza obwódki i po tygodniu nie wyglądają zbyt estetycznie. Ale po ciązy i po karmieniu piersią wrócę do plasterków na 100%.
|
|
#2688 |
|
Konto usunięte
|
passion, zdaj nam potem relację,
|
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale pustki, widać nie tylko ja nie mam weny do pisania dzisiaj ![]() Kanciu dla Adrianka iwka może rzeczywiście przenieście się do innego pokoju a Weronika niech śpi sama My latem zrobimy małe zamieszanie i Klaudia dostanie pokój Sylwii, Sylwia nasz, a my wylądujemy ze spaniem w salonie Klaudia już upiększa swój przyszły pokój Zrobiła piękne graffiti na ścianachJa jakiś czas temu też odstawiłam tabletki, bo wkurzyłam się, że wydaję 45 zł miesięcznie niepotrzebnie. A tak to mam na jakiś kosmetyk. Spadam, nie mam nastroju. I muszę w kominku rozpalić
|
|
#2690 |
|
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was czytała może książki ALEX KAVY? Polecam są super. To są thrillery. Już od kilku lat czytam jej książki. Pierwsza "Dotyka zła", potem " W ułamku sekundy", "Łowca dusz", "Granice szaleństwa", "Fałszywy krok", "Zło konieczne". Te wymienione już przeczytałam. Jeszcze są dwie których nie czytałam "Trucizna" i "Zabójczy wirus". Uwielbiam te książki. Te dwie ostatnie muszę sobie zamówić w najbliższym czasie.
A któraś z Was polecała książkę "Zmierzch"? Autorka Stephenie Meyer? To ta? Może czytałyście jakiś fajny thriller, kryminał? huuurrraaa Laura zrobiła siku do kibelka!! na nowej nakładce -) Edytowane przez Laurusia2007 Czas edycji: 2009-02-17 o 19:34 |
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytam w zasadzie głownie Mastertona ( teraz nie czytam bo nie mam wcale ochoty
)biedny ten mój synek ehhh jutro chyba do lekarza pojdziemy bo mi to na conajmniej zapalenie oskrzeli wygląda zaczyna mnie już łapac mega dół od siedzenia w domu do tego obciełam sobie dzoś przez przypadek opuszek w małym palcu i boli mnie jak szlag ehhh |
|
|
|
#2692 |
|
Zadomowienie
|
Wspólczuje ci Kanciu i Adriankowi też
Mi też udało się Krzysia posadzić na nakładce i podobało się (wcześniej już zrobił siku i trochę kopy do nocnika, piszę trochę bo następnie dorobił resztę w kącie za TV, wszedł w to i rozmazał łapkami ) Posadziłam go na klopa bo nie wiedziałam co z obsrańcem zrobić.
|
#2693 |
|
Zadomowienie
|
:d
|
|
|
|
#2694 |
|
Wtajemniczenie
|
Werka słodko śpi od godziny, a i ja 30 minut się zdrzemnęłam.
karo- fajna Twoja Nikolka!!! kanciu- to się pewnie antybiotykiem u Apusia skończy , ale ile może się męczyć. Buziaki dla Waspassion- i co tam??? Zarezerwowałam właśnie miejsca na piątek w sushi barze, wybierzemy się ze znajomymi w ramach ostatków. Nigdy nie byłam i ciekawa jestem. Tzn. sushi jadłam , ale nie w prawdziwym sushi bar z tą płynącą rzeczką itp.
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
![]() Iwka on juz był wyleczony z tej grypy sle podejrzewam, ze będąc u teściów coś gdzies załapał bo dopiero wczoraj zaczęło się wykluwać a dziś juz był mokry kaszel, podwyzszona temp i gile ![]() no trudno, tak się cieszyłam, ze nie choruje więc dostałam nauczkę ![]() przez ten katar to tylko łazi i szuka gilów w nosie jak coś wydłubie to leci do mnie z paluchem i woła "gij, gij" no i musze zabierac te "gije" ![]() to jeszcze opowiem Wam historyjkę Człowiek nauczył się wreszcie odpowiadać na pytania albo "TAK, NIE" albo "cie" znaczy chcę ![]() Zawsze jak mu coś sproponuję pytam się "chcesz"? on odpowiada głownie "tak", wlazł za mna do łazienki i pokazuje mi, ze chce szczoteczkę do zebów i paste, jeszcze nie zdązyłam powiedziec, ze nie będzie teraz mył zebów a on już woła "TAK" i wali pokłony do samej ziemi biedaczek był pewien, ze zapytam magiczne "chcesz"? ![]() kurcze ja sie tu ciagle chwalę ale komu mam opowiadac jak nie Wam ![]() miałam wczesniej tez napisac, ze brakuje mi aktywnosci ajanny, juleczki. Lubię czytać posty Olunka, Ewy i jeszcze kilku dziewczyn, które nie mają czasu pisac ![]() ciekawe co u joannah
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-02-17 o 21:13 |
|
|
|
#2696 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i gratki za używanie nakładki. ![]() Cytat:
Cytat:
ja to lubie te historyjki czytać.a dziewczyn, które się nie odzywają, też mi brak. ![]() to ja też Wam coś opowiem. ![]() Moje siostrzenice, miały wtedy 3 latka, moja siostra, a ich mama poszła na sylwestra, a one zostały z naszymi rodzicami. I jak na złość nie chcą spać... jest już grubo po północy, a one wciąż wyłażą z łóżek, ... dziadek nie zważając na okoliczności poszedł spać, a babcia co chwilę odprowadza wnuczki do łóżek i każe im spać... a wnuczki wciąż wychodzą z łóżek.. jest już 3 w nocy, dziewczynki po raz setny wyłażą z łóżek, babcia dostaje już białej gorączki i mówi, "idźcie wreszcie spać , bo k-u-r-w-i-c-y dostaję!" wtedy jedna z dziewczynek biegnie do sypialki i się drze" "dziadek!! wstawaj!! szybko!! babcia k-u-r-w-i-c-y dostała!!"
|
|||
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
lea
![]() Tzt się ostatnio wkurzył na coś tam i powiedział sierczyscie "fak" dobrze, ze nie zna znaczenia na 11 idziemy do lekarza, ehh jak mam tam iśc to az mnie skręca teraz poszedł na drzemkę chociaz zawsze sypia od 12 do 14 no nic moze uda mi się go po poludniu znów połozyc
|
|
|
|
#2698 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello!
Śnieg, śnieg, śnieg!!! A niech pada jak miałaby być chlapa. Od rana sprzątam, piorę, gotuję- nie wiem co mnie naszło . Dzisiaj koniec feryjnej laby, przychodzi uczeń na lekcję.kanciu-natychmiast daj znać co z Apusiem lea- dobra historia, oj dobra ![]() passion zamilkła może to już??? Miłego dnia kobietki!
|
#2699 |
|
Raczkowanie
|
iwka2002 ja też już od 6 sprzątam
bo Laura wstała o 5 to zabrałam się za porządki w jej szafie układałam ubranka i chowałam te za małe. Teraz włączyłam pranie i zaraz zacznę gotować obiad, bo chce ok 11 iść z Laurą do mojej mamy.Chorzów zasypany śniegiem serio dużo i dalej sypie ![]() ![]() kancia trzymam kciuki za Adrianka |
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() u nas też zaspy jak cholera i dalej wali wielkimi płatkami wcale mnie to nie cieszy bo musze wziąc wozek i będe sie meczyć z zaspami ![]() nie widać jakie płatki padaja bo za mocno wieje Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-02-18 o 09:54 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

własnie dziś pojawiło się na stronie
zeby miec jakies rozsądne szanse 

To muszę kancia obejrzeć filmik który wysłałaś. Głosowanie trwa od 10 marca do 10 kwietnia

widze, ze jak raz nas złapało to nie odpusci
niech juz bedzie porządna wiosna
siedzimy w chacie juz ponad 2 tygodnie
nic nie przychodzi mi do głowy 

zaczyna mnie już łapac mega dół od siedzenia w domu
) Posadziłam go na klopa bo nie wiedziałam co z obsrańcem zrobić.